Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

LurppaEsomepratsoli ja hapan maku suussa17.3.2021 22:38
Söin kuukauden somacia 40mg alkaneeseen pahaan närästykseen, joka muuten oli ihan ok, mutta aiheutti häilyvää kuvotuksen tunnetta. Lääkäri laittoi tilalle esomepratsolia, ja kuvotus on oikeastaan poistunut. Tilalle kuitenkin tullut jatkuva suun ja kurkun happoisuuden tunne. Olen yrittänyt googlettaa asiaa, ilmeisesti lääke ei minulle toimi vaikka pitäisi olla se vahvin mahdollinen? Vai onko tämä vain jokin sivuvaikutus? Outoa kun mahassa ja ruokatorvessa ei tunnu muutoin mitään. Ja tosiaan ei mitään väliä mitä laitan suuhuni, samat oireet tulee.. olen yrittänyt täältä lukea ja googlailla, mutta kauheasti en ole löytänyt tietoa.

En tiedä kumman tässä nyt valitsisi, pahoinvoinnin vai tämän happamuuden, jota esim renniekään ei poista..

demarikariRe: Esomepratsoli ja hapan maku suussa23.3.2021 9:24
Terve! Vastaan kun on hieman samanlainen kokemus. Vuodenvaihteessa alkoi tuntua, että somacista ei ole enää samaa apua reilun puolen vuoden käytön jälkeen ja refluksioireet (paine rinnassa, pala kurkussa ja tuo hapan maku suussa) voimistuivat. Joku suositteli esomepratsolia, mutta viikon käytön jälkeen jäi vaikutelma, että tilanne selkeästi paheni. Vaihdoin takaisin somaciin ja oireet taas lievenivät hieman. Nyt somac on menettänyt tehoaan jälleen joten olen luopumassa siitä syömällä pillerin joka toinen päivä.

Refluksia olen nyttemmin hoitanut lähinnä pudottamalla painoa ja luopumalla ärsyttävistä ruoka-aineista, eli periaatteessa melkein kaikesta mikä maistuu hyvälle. Zivereliä olen ottanut silloin kun oireet ovat huipussaan, mutta ilman sitäkin olen pärjännyt kohtuu hyvin kun paino laski.

Kannattaa käydä gastroenterologilla tähystyksessä, jos et ole vielä käynyt. Voi olla gastriittia tms. Jos lääkkeet eivät auta kannattaa myös muistaa, että salpaajat eivät auta läheskään kaikkia refluksista kärsiviä, mutta elämäntapamuutokset auttavat.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: