Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MietiskelijäHermoratahieronnasta apua oireisiin22.2.2021 12:24
Hei,

Olen nyt hakenut uutta tietoa ns. oireiden hoitoa ja jopa syitä varten ja tutustunut hermoratahierontaan. Aloin miettiä, menisinkö pallolaajennukseen ensimmäisenä toimenpiteenä vai kokeilisinko ensin muuta kuntouttavaa hoitoa. Minulla on todennäköisimmin ongelmien alku neurologisesta syystä johtuva.

Aiemmin olen saanut kuntoutettua nielemisongelmaa ja oksentelua 75% akuutilla fysioterapialla, omaliike- suunnitelmalla ja osteopatialla. Siksi uskon olevani oikealla tiellä.

Ajattelin nyt lykätä pallolaajennustoimenpidettä, koska en ole varma, jääkö siitä pysyvää kudosvauriota, vaikkei mitään leikkaushaavoja tulisikaan. Kun kuitenkin on kyse lihaskudoksesta, sen arpeutuminen on lopullista. En voi myöskään saada takeita siitä, että neurologisen toiminnan ja kuntoutumisen kannalta on paras vaihtoehto, että ruoka saadaan esteettömästi vatsalaukkuun kun itse ongelmaan, eli siihen, miksi ruokatorven sulkijalihas ei toimi kunnolla, ei ole selvitetty kohdallani toistaiseksi neurologista syytä.

Otan itse nyt riskin, että kokeilen hermoratakuntoutusta, joka on omakustanteinen, ei- korvattava hoito, koska se on täysin riskitön kudosvaurioiden kannalta. Nimittäin, jos käy niin huono tuuri että niitä tulee, olen sinetöinyt loppuelämäni toistuviin pallolaajennusoperaatioihin, ja vieläkin vaativampiin toimenpiteisiin sekä pysyvään lääkitykseen.

Nyt haluan kokeilla parantua oman kehoni avulla.

Arvostan endoskopiaa todella paljon, koska sain mielestäni oikean diagnoosin. Vain se, että en ole ihan varma tässä vaiheessa haluanko pallolaajennuksen, sai minut harkitsemaan muuta kuntoutusta vaivaani. Olen todella kiitollinen, että olen saanut yksityiskohtaista tietoa erikoislääkäreiltä, jolla on vaikutus mahdollisuuksiini parantua.

female77Re: Hermoratahieronnasta apua oireisiin22.2.2021 22:58
Youtubessa oli kerran video, jossa vauvan reflu parannettiin kiropraktikon tms. toimesta avaamalla lukkoja selästä ja mahd rintarangasta. Tekisi mieli kokeilla itse. Mulla on ruoka juuttunut nuoresta lähtien toisinaan. Kipeä lukko/jumi yläselässä, lisäksi tietzen rintarustoissa.

female77Re: Hermoratahieronnasta apua oireisiin22.2.2021 23:00
Myös fibromyalgiaa ja triggerpisteitä epäilen. Kun yhessä leikkauksessa sain lidokainia(?) puudutuksesksi, ehkäpä tramadoliakin, meni kivut samantien viikoiksi pois.

MietiskelijäRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin26.2.2021 9:04
Mulle kävi niin, että kolmannen osteopatiakerran jälkeen nielin normaalisti yhden päivän ajan. Ongelmana on ollut hoitojen kalleus kun niitä ei korvata.

MietiskelijäRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin6.3.2021 15:08
No niin. Nyt on ensimmäinen kokemus hermoratahierojasta, hän teki mobilisoivaa hierontaa ja faskialinjojen avaamista.

Järkyttävää. Kun tulin kotiin ja söin, hoksasin, että nielin normaalisti. No, tämä tilanne kesti seuraavaan ruokailuun asti ja sitten alkoi tulla vähän takapakkia. Tänään ei ole niin paha oksentelu ja yökkäys kuin normaalisti.

Ehkä tästä on mulle apua todella, vasta ensimmäinen kerta ja tunsin helpotusta. Oma arvioni on, että nielemiseen liittyvät ongelmat johtuvat itselläni neurologisista häiriöistä.

Nukuin oudon syvää unta koko viime yön käsittelyn jälkeen.

UrheiluhulluRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin7.3.2021 16:47
Kiinnostavaa. Ketkäs tuollaista hermoratahierontaa tekevät?

Itse olen saanut pari kertaa helpotusta hengitysvaikeuksiin osteopatiasta. Pallea kuulemma ollut jumissa. Ja väittäisin että liittyy (ainakin minun) refluksivaivoihin, koska nämä hengitysvaikeudet ovat olleet tasan tarkkaan samaan aikaan kuin refluksi...

MietiskelijäRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin14.3.2021 20:37
Hei,

Kävin taas käsittelyssä. Alkaa tuntua, että mulla faskiakäsittely, hernoratahieronta ja mobilisoiva hieronta alkaa tehota. En tiedä missä asut, mutta etsi kokenut hermoratahieroja, mestari asuinpaikkakunnaltasi tai läheltä. Löysin omani netistä. Ihan uskomatonta miten hyvää tekee. Suosittelen.

Mulla alkaa laueta oikeanpuolen faskialinjan tulehdusketju. Nyt tuntuu että lihasjumit alkaa lähteä ja se tuntuu myös nielussa. Toivo heräsi.

MietiskelijäRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin20.4.2021 20:47
Nyt oon käynyt jo neljä kertaa hoidoissa ja edellisellä kerralla löytyi kaularangan nikamista fasettia. Tuntui helpottavalta kun niitä avattiin. On kyllä pitkä kuntoutus niiden osalta edessä. Käyn myös perinteisellä hierojalla toisinaan.

Pitkään tässä saa näitä ongelma-alueita työstää. Välillä menee eteenpäin lujaa ja solahtelee ruokaa alas kurkusta jo ihmeen hyvin. Ongelmana on kuitenkin ruokatorven laajentuma. Yritän uskoa positiivisesti, että keho voisi palautua jos jaksan yrittää. En tiedä saa nähdä.

Olen toiveikas ja ainakaan mistään noista hoidoista ei ole muuta kuin apua.

On alkanut välillä tulla kova nälkä. Pitäisi vaan jaksaa muistaa olla hotkimatta ja keskittyä helposti nieltävään ruokaan.

Kaikille oikein hyvää kevättä ja jaksamista vaivojen kanssa.

TättäRe: Hermoratahieronnasta apua oireisiin14.6.2022 12:23
Itselläni todettu palleatyrä ja mietin, voisiko hermoratahieronnasta olla apua siihen tai edes sen aiheuttamiin vaivoihin. Luin teidän kirjoituksianne ja heräsi ajatus myös lukkojen aukaisemisesta. Kun ei tiedä mistä aloittaisi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: