Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ViikkisSomac 80 mg vuorokaudessa?11.10.2020 15:55
Olen syönyt happosalpaajia refluksiin jo 10 vuoden ajan säännöllisesti. Monta vuotta käytin Somacia tai Nexiumia (näitä kahta on vaihdeltu ajoittain) annostuksella 40mg, mutta viime vuonna oireet alkoivat pahentua huomattavasti ja tuo määrä ei enää riittänyt. Viime marraskuussa todettiin palleatyrä ja tämän vuoden keväällä krooninen gastriitti. Julkisella puolella omalääkärini ei tehnyt siis mitään muuta kuin nosti annostuksen kaksinkertaiseksi ja olen nyt syönyt Somacia 80 mg vuorokaudessa useamman kuukauden ajan. Hieman arveluttaa, kuinka merkittävästi tuo suurempi annos mahtaa lisätä happosalpaajista aiheutuvia haittavaikutuksia. Kärsin jo valmiiksi mm. raudanpuuteanemiasta (ferritiini on hädintuskin 10, rautalisä ei ole tähän auttanut ja lääkäriäni ei edes kiinnosta koko alhainen ferritiini).

Onko täällä ketään muuta, joka olisi käyttänyt pidempään samaa tai korkeampaa annostusta?

GingerRe: Somac 80 mg vuorokaudessa?11.10.2020 23:58
Kokeile vähentää siten, että joka toinen päivä otat vain 40 mg. Ota sinä päivänä rautatabletti eri aikaan kuin Somac.

Lääkeselosteessa oli että paranee yleensä 4-8 viikossa. En käyttäisi sen pidempään 80 mg. Tarkoitus on että käytetään pienintä mahdollista annosta, joka auttaa.

Voimia ja parempaa vointia 👍❤❤❤

ViikkisRe: Somac 80 mg vuorokaudessa?12.10.2020 9:07
Kiitos! Ongelmana on tosin se, ettei krooninen gastriitti parane ja tietääkseni ei edes ole keinoa, jolla sen saisi hoidettua kokonaan pois. Olen käynyt neljän vuoden sisällä useammassa gastroskopiassa ja koskaan aiemmin ei viitteitä krooniseen gastriittiin ole koepaloista havaittu. Ei ole mitään tietoa, mistä tuo krooninen tulehdus on saanut alkunsa (helikobakteeria ei taustalla siis ole). Vatsa on jatkuvasti tulessa, turvonnut ja kovat kivut alkavat heti syömisen tai pelkän veden juomisen jälkeen. Ruokavalio on kaventunut olemattomaksi.

Rautatabletteja (100 mg) olen tosiaan syönyt reilun vuoden ajan ja olen ottanut ne aina eri aikaan päivästä kuin Somacin. Silti ferritiinissä ei ole tapahtunut mtn muutosta, arvo on lähinnä vain laskenut.

SitrusRe: Somac 80 mg vuorokaudessa?12.10.2020 12:06
Olen, mutta vain tilapäisesti. 80mg 2 vkoa, tai 60 mg 3 vkoa.
Ei jatkuvaan käyttöön. Ferr. 10 = sun varastorauta on loppu.
Mee gastrolle.

ViikkisRe: Somac 80 mg vuorokaudessa?12.10.2020 17:02
Olen käynytkin kolmen eri gastroenterologin vastaanotolla, mutta kukaan heistä ei ole välittänyt viitearvojen alapuolella olevasta ferritiinistä. Ei ole siis edes kommentoinut sitä millään tavalla. Keskussairaalassa mulle ei enää tehdä kuulemma mtn jatkotutkimuksia tms, sillä minut on mukamas "erittäin kattavasti tutkittu". Mistä olen todellakin eri mieltä.

Alkukeväästä kävin yksityisellä lääkärillä ja hän epäili, että voimakkaiden vatsaoireiden taustalla olisi lisäksi joku tulehduksellinen suolistosairaus, sillä oireet täsmäsivät (ja täsmäävät edelleen) mm. Crohniin ja haavaiseen koliittiin. Hän laittoi lähetteen keskussairaalaan kirurgian polille, josta se käännettiin terveyskeskuksen endoskopiayksikköön. Siellä kolonoskopian suoritti tavallinen yleislääkäri (mikä tuli melkoisena järkytyksenä, kun oletin vain gastroenterologin/kirurgin suorittavan ko. tähystyksiä). No, myöhemmin sain kuulla, että tähystyksessä otetut koepalat oli laitettu väärään astiaan tai säilöntäaineeseen ja ne olivat tuhoutuneet käytännössä kokonaan. Eikä patologi voinut näin ollen varmistaa Crohnin tautia tai mitään muutakaan. Tähystyksen uusintaan ei suostuttu. Olen erittäin turhautunut ja pettynyt saamaani hoitoon.

SitrusRe: Somac 80 mg vuorokaudessa?12.10.2020 18:18
No voihan ryökäle mitä tohelointia!!
En tarkoittanutkaan että saisit ferr.juttuun apua, vaan asiallisen annosteluohjeen
Somaciin.
Ferr 10 on kamalan huono.
Hitsi kun osaisin neuvoa sua miten eteenpäin, mut en osaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: