Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VesihiisiTähystystutkimukset30.9.2020 15:52
Moi kaikille palstalaisille!

Ajattelin täältä ehkä löytyvän tietoa siitä, että miten vaikeaa on päästä tähystystutkimuksiin ja onko molempien päiden tähystys mahdollinen tehdä ns. samalla kertaa?
Ja itseä mietityttää myös nuo hinnat jos haluaisi päästä molempiin niin paljonkohan sellainen "hupi" oikein tulisi kustantamaan julkisella terveydenhuollon puolella?
Itse varmasti tarvitsisin jonkinmoisen tainnutuksen, että tähystyksiä voisi edes suorittaa, koska kammoan vähän kaikkea lääkäri käynneillä ja stressaannun sekä panikoin hyvin herkästi vaikka kipukynnykseni olisikin hieman korkeampi.
Silti olisi halua päästä kunnon tutkimuksiin, koska niinkuin varmasti moni muukin refluksin tai IBS:n kanssa elävä, kuten minäkin, on jossain vaiheessa pelännyt oireiden olevan peräisin jostain vakavammasta ja kunnon tutkimukset voisi tuoda helpotusta ja mahdollista parempaa mielenrauhaa.

ToniRe: Tähystystutkimukset30.9.2020 19:51
Moi, muistan täältä lukeneeni, että gastroskopia on ollut yksityisellä lääkäriasemalla n.600e ja kolonoskopia 800e??. Ja pienellä googlaamisella, gastroskopia näyttäisi alkavan 650e ja ylöspäin. Kolonoskopian hinta googlaamalla näyttäisi olevan alk.850e ja ylöspäin, nukutettuna tietysti molemmat muutaman satkun kalliimpi.
Faktaa ei ole, mutta tuntuisi epätodennäköiseltä että molemmat voisi tehdä samalla kertaa.

Onko sinulla todettu IBS ja refluksi?.

Itse olen päässyt tähystyksiin työterveyslääkärin lähetteellä, kun olen "liian" monesti käynyt valittamassa näitä outoja vatsa/refluksi vaivoja. Varsinkin vatsavaivojen takia nykyään pääsee kyllä mielestäni helposti tähystykseen, koska ne rupeaa olemaan kohta jo kansansairaus, samoin kuin refluksikin.

Ja mitä olen kuullut, niin kyllä oman terveyskeskuksenkin kautta sinne pääsee, mikäli vaivoja on, ja lääkäri katsoo tarpeelliseksi yhdessä potilaan kanssa tähystyksen.
Ja kysyit tuossa julkisen puolen hintoja, niin taitaa olla se 22e, eli veronmaksajat maksaa.

VesihiisiRe: Tähystystutkimukset30.9.2020 21:56
Kiitos Toni kommentista!

Joo nuo yksityisen puolen hinnat sai itselleni aikaan yikes! -reaktion, kun ei se raha aivan puissa kasva, mutta ymmärrän toki, että lääkärissä käynti ja terveyden hoitaminen maksaa tottakai.
Olisi vain niin kätevää jos saisi molemmat päät tähystettyä kerralla varsinkin, kun on tuota pelko/stressi taipumusta pahastikkin.

Itselläni on vasta epäilty refluksi+IBS nyt kahden lääkärin toimesta eli vielä riittää tutkimista.

Voisiko tosiaan olla noinkin halvalla julkisen kautta?
Luulisi, että siihen tulisi jotain "extraa".
Täytyy tutkia ja kysyä omasta terveyskeskuksesta seuraavan kerran.
Toki otan mielellään lisää kokemuksia ja tietoa vastaan asiasta täältäkin jos löytyy muiltakin tietoa tähän asiaan!

ToniRe: Tähystystutkimukset30.9.2020 23:55
Tuo 22 e heitin ihan hatusta, siis muistin että muutama vuosi sitten poliklinikkamaksu oli tuon verran, nyt keväällä se näytti olevan n.42 e.
Eikä sen tähystyksen pitäisi enempää maksaa?.

Itse taisin käydä n.4-5 kertaa työterveyslääkärissä näiden uusien, erilaisten vatsa(IBS)/refluksi vaivojen takia, niin sen jälkeen heti tuli lähete tähystykseen. Ensi viikolla on aika. Voin sitten kertoa paljonko maksoi.

VäinämöinenRe: Tähystystutkimukset1.10.2020 10:35
Elokuussa maksoi gastroskopia 37? julkisella puolella. Jonotusaika koronasta johtuen 3kk kun sain lähetteen työterveyslääkärin kautta.

VäinämöinenRe: Tähystystutkimukset1.10.2020 10:36
Siis 37 euroa kun ei näemmä hyväksynyt euron merkkiä perään.

HappomahaRe: Tähystystutkimukset1.10.2020 12:16
Jos saa julkiselta lähetteen, omavastuu on noin satasen.

HappomahaRe: Tähystystutkimukset1.10.2020 12:18
Hkissä täällä hetkellä julkisella puolella noin 3 kk jono, sain maksusitoumuksen yksityiselle. Itse pitää maksaa n. satanen.

VesihiisiRe: Tähystystutkimukset1.10.2020 21:24
Aivan aivan.
No täytyy ottaa puheeksi seuraavalla kerralla omassa terveyskeskuksessa ja kysellä enemmän näistä mahdollisuuksista :)
Jonotusajat ovat kyllä pitkiä varmaan monessakin paikkaa tällä hetkellä valitettavasti, ei auta kuin olla kärsivällinen.
Kiitos teille kommenteistanne!

PinjaRe: Tähystystutkimukset11.10.2020 22:00
Sain juuri yksityiseltä lähetteen tähystykseen julkiselle puolelle. Nyt sitten mietin, että pitäisikö sittenkin maksaa ja käydä yksityisellä.. Toisin sanoen odotanko kuukausia kutsua julkiselle puolelle vai säästänkö mielenterveyttä ja menen yksityiselle. Tää epätietoisuus ja oireet stressaa todella. Millaisia aikoja olette joutuneet odottamaan julkisella puolella? Helsingin 3kk jono olikin mainittu tuolla aiemmin.

VäinämöinenRe: Tähystystutkimukset12.10.2020 6:04
Joo, 3kk joutu odottamaan omaan gastroon julkiselle ja kyseinen jonotusaika koronasta johtuen tuolloin.

HappomahaRe: Tähystystutkimukset12.10.2020 7:25
Minä sain yksityiseltä lähetteen julkiselle puolelle. Sieltä taas palvelusetelin yksityiselle, pääsee hoitoon parin viikon sisällä ja itse maksettavaksi tulee 100-200 euroa, riippuen paikasta.

PikeRe: Tähystystutkimukset12.10.2020 17:38
Minä kävin myös lokakuussa 2019 yksityisellä saamassa lähetteen julkiselle tähystykseen, kun työterveyslääkäri ei lähetettä kirjoittanut.

Yksityislääkäri sanoi, että voidaan tehdä myös heillä, mutta ei pitänyt sitä tarpeelliisena, koska ei ollut sillee akuutti. Tähystys tehtiin tämän vuoden tammikuussa, että semmonen vajaa kolme kuukautta meni. Taitaa olla normaali odotusaika monessa kunnassa.

Koepaloissa mahan osalta ok, mutta ruokatorven suulla metaplasiaa mutta ei vaadi kontrollia. Lisäksi aiemmin todettu palleatyrä. Refluksin lisäksi oli akuutti ruokatorven tulehdus, joka asetui Somac kuurilla, jota käytän edelleen 20mg joka 2..pvä ja tarvittaessa viikon-parin kuuri päivittäin.

KojoottiRe: Tähystystutkimukset12.10.2020 18:25
Itse sain gastroskopiaan ajan Tampereella reilussa kuukaudessa. Mun piti alkuperäistä aikaa siirtää, koska se oli juuri päivänä joka ei sopinut ja hoitaja sanoi puhelimessa, että heillä ei ole edes antaa sitä pidemmälle aikoja ja että tähystyksiä tehdään muutenkin vain keskiviikkoisin. Kuulosti jotenkin tosi oudolta, että tämän kokoisessa pitäjässä ei olisi enempää tarvetta tähystyksille.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: