Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PelokasRajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 0:51
Onko kenelläkään muulla? En ole moneen kuukauteen pystynyt edes kävelemään kunnolla kun rytmihäiriöitä pukkaa ja tuntuu että vatsa on iso kivi joka painaa kaikkia paikkoja lyttyyn. Sitä ennen olin hyväkuntoinen, liikuntaa harrastava ihminen. Rintakivut ovat kamalia, varsinkin vasemmalla puolellla. Myös heikottaa ja huimaa.Olen juosssut lääkärissä helmikuusta asti, keuhkoja ja sydäntä tutkittu, mutta mitään ei ole löydetty. Sitten diagnosoin itse itselleni refluksin ja mahd. gastriitin ja tai ruokatorven tulehduksen. Esomeprazol ja silica geeli nyt vähän auttaneet oireisiin. Astmalääkkeitä söin tätä ennen kuukausia ja ne auttoivat vain marginaalisesti. Olen jo ollut aivan varma että henki tässä lähtee, varsinkin kun Korona.

SitrusRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 1:22
On ollut.
Kai olet lääkärin hoidossa, g.skopia tehty, lääkitys arvioitu?
Ruokatorventulehdus aiheuttaa hirveän olon joka ei ihan heti
parane. On varmasti muitakin syitä, mutta tuo on yksi.

SitrusRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 1:24
Siis onko sulla todettu korona?

IidaiiRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 7:21
Minulla gastriitti aiheuttaa, ollessaan pahana, huonovointisen ja heikottavan olon. Silloin on myöskin jatkuvasti inhottavia sydämen muljahduksia. Ne säikäyttävät, mutta todettiin kiusallisiksi, mutta vaarattomiksi. Näin kai sinullakin. Olen antanut valistaa itseäni, että gastriitti ja refluksi ärsyttävät vagus-hermoa, jolla on vaikutusta myös sydämeen. Beetasalpaaja auttaa.

Gastriittiin sitten happosalpaajia. Minulla Somac on osoittautunut toimivimmaksi. Saattaa mennä pitkäkin aika. Ei ihan heti korjaannu, kuten Sitruskin sanoi. Ruokien kanssa on opeteltava kuuntelemaan, mitä gastriittinen maha sietää.

PelokasRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 10:38
Ei ole Koronaa. Jonossa gastroskopiaan. Ei tullut kenellekään lääkärille mieleen keväällä, että pahat rintakivut, hengenahdistus ja rytmihäiriöt voisivat johtua refluksista. Terapiaan olivat työntämässä. Sain vielä sitten lääkkeitä jotka olivat viimeinen niitti vatsalleni. Laihduin 5 kiloa muutamassa kuukaudessa ja hormonitoiminta loppui. Nyt olen saanut olen saanut siitä kolme kiloa vaivalla lihotettua takaisin, vaikka minkäänlaista ruokahalua ei ole. Nyt happosalpaajilla ja Silicageelillä, on auttanut vähän rytmihäiriöihin ja muljahteluihin. Kunto on tänä aikana mennyt todella huonoksi ja olen pelännyt vaikka mitä tautia.

female77Re: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet3.9.2020 18:25
Mulla kans noo heikotus ja huimaus. Ja jalat välil voimattomat. Mutta ehkä selän lukoista, jotka nekin liittyy refluun. Minäki siis aikeissa mennä tähyststykseen.

KojoottiRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet4.9.2020 10:24
Ei mitenkään mukavaa, että on paljon muitakin, joilla on tismalleen samoja oireita kuin itsellä, mutta lohduttavaa kuitenkin ettei ole ihan yksin. Itselläni alkoi ylävatsakivut ja erittäin huono olo reilu kaksi kuukautta sitten ja pahimmassa vaiheessa tuntui todellakin siltä, että sydän pettää ja sain muutamia paniikkihäiriön tapaisia kohtauksia, joissa tuntui että koko keho pettää alta. Lisäksi oli todella voimakasta huimausta ja väsymystä. Leposyke on edelleen korkea, mutta verenpaine sentään normalisoitunut. Vagushermon piikkiin olen itsekin laittanut osan oireista, se on mulla ollut jo aiemmin osteopaatin mukaan täysin juntturassa.

Sittemmin oireet ovat tasaantuneet, nyt on lähinnä vaivana närästys ja kuvotus 24/7. Laihduin minäkin noin viitisen kiloa, mutta se oli ihan tervetullutta, nyt ruoka maistuu jo paremmin. Mulla on historiassa paljon muutakin ns. psykosomaattista sairastelua, ärtyvää suolta, selkäongelmia ja fibromyalgiaa ja niiden antamalla "kokemusasiantuntijuudella" olen nytkin yrittänyt rauhoitella itseäni. Kuten varmaan Pelokas olet itsekin huomannut, se on usein nimenomaan se pelko, joka vahvistaa oireita ja antaa lisää syytä pelätä ja huonon olon kierre on valmis. Vaikka vaiva olisi todellinen, on ihan järkevää koittaa harjoittaa hieman mieltään ja aktiivisesti suunnata ajatuksiaan positiivisiin asioihin.

Tosi hyvä, että pääset gastroskopiaan, sen myötä varmaankin pahimmat pelot laantuu. Itselläni on ylävatsan ultra ensi viikolla enkä oikein usko että sieltä löytyy syytä oireille. Mutta jos sieltä ei mitään selittävää löydy niin ehkä minäkin pääsen sitten g-skopiajonon jatkoksi, koska ei tämä perusolo tunnu muuksi muuttuvan.

PelokasRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet4.9.2020 10:53
Minäkin olin ylävatsan ja alavatsan ultrassa, mutta ei sieltä mitään löytynyt. Vatsan sisällehän tuossa ei näkynyt. Nyt ongelmana että Esomeprazol aiheuttaa migreeni tyyppistä pääkipua. En tiedä mitä tekisin, pitäisikö vaihtaa lääkettä. Somac on ilmeisesti toinen paljon käytetty, joka sopii monille. Täytyy myöntää että psyykkiset syyt pahentavat oireilua. Itsellä pahin oli etten päässyt harrastamaan liikuntaa kun se aiheutti ns. sydänkohtausoloa ja hengenahdistustakin oli ja kunto pääsi laskemaan reippaasti. Liikunta on itselleni aina ollut henkireikä ja ahdistuksen säätelijä nro 1. Edelleen käveleminenkin on vaikeaa, yllättäen uinti kesällä oli helpompaa, tosin en sitäkään uskaltanut tehdä niin kuin yleensä. Pahimmat sydänkohtausolot minulle tulee kun yritän kantaa tai nostaa jotain, joka on aiheuttanut pientä paniikkia. Mutta ei sieltä sydämestä ole löydetty mitään. Lääkärit vaan pyörittelevät päätään kun valitan näitä oireita.

ToniRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet7.9.2020 14:58
Kuulostaa tutulta.
Lääkäristä ei apua heru. "Minä kirjoitan sinulle happosalpaajia" on hyvin yleinen lause. Ongelmahan on, kun ne ei auta kaikissa tapauksissa, ja potilaan ongelmat eivät juurikaan kiinnosta, kaikki lääkärit eivät tunnista koko tautia lainkaan.

Itselläni kaikki vaivat alkoivat kerralla ja on arvottu IBS:n, refluksin ja
stressin/psyykkisen puolen väliltä.
Refluksista kaikki kuitenkin lähti, tuon IBS:ssän tunnistan vasta nyt, kun happosalpaajat aiheuttivat totaalisen vatsan kuolemisen.

Tässä oma, lähes päivittäinen To-Do-Lista, jota ei sen kummemmin tarvitse muistaa tehdä, ne kyllä tulee automaattisesti silloin kun haluavat:

-Kaikki alkaa ahdistuksena
-Jalat menevät puuroksi
-Sydän muljahtelee
-syke nousee (myös täydessä levossa)
-paniikkikohtauksia, sekoamisen tunne joka liittyy tuohon ahdistukseen/paniikkikohtaukseen.
-Tappavan etova olo USEIN (ruoka ei maistu jne jne)
-Heikotus/huimaus
-Lihasjumit/lihasten nykiminen ja puutuminen/ hermopinteet/ "hermokutina" (en tiedä onko termi oikein.)
-Satunnaisesti kurkun kutina, outo tunne hampaissa, silmän pohjaa saattaa särkeä yms yms.

Luojan kiitos saan apua "sydänvaivoihin" osteopaatilta joka uskaltaa hieroa rinnan auki todella voimakkailla otteilla. Tämän lisäksi rintalihasten venyttely helpottaa "oloja" :D
Kun rupesin syömään B12 Vitamiinia (vaikka arvot oli ihan hyvä)t, on tuo hermo"kutina" loppunut lähes kokonaan.

Tuo heikotus,huimaus,vetelät jalat ja todella etova olo on päivittäin läsnä.
Joten et ole yksin!!! Ja kannattaa tänne tilittää kaikkia asioita mitä mieleen tulee, vertaistuki on korvaamaton vaikka sillä ei tauti pois lähdekään.

PikeRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet7.9.2020 18:38
Onko teillä otettu kilpirauhaskokeita?

Itsellä ollut liikatoiminta ja nyt olen ihmetellyt oloani, enkä enää refluksina sitä tunnistanut, joten pyysin kilpirauhaskokeeseen. Otettiin vain tsh, joka alakantissa ja nyt keskiviikkona lisää kokeita. Eli uusiutunutko on....

Somacia syön kuitenkin, koska ei siitä näytä haittaa olevan, vaikka kurkun karheus, kipu ja ärsytys ei poistu. Sydän muljuaa, hikeä pukkaa, heikottaa jne ja on tuo mahaki jotenki oudon oloinen 😠

Toivon avun löytyvän.

ToniRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet7.9.2020 19:09
Täällä viimeksi keväällä otettu TSH, arvo 1.8 eli viitearvoissa.
On mitattu vaikka ja mitä ja arvot yleensä aina loistavat. Toivotaan että Pike saat jotain konkreettista selville ja saisit helpotusta vaivoihin. Tästä taudista olisi kiva päästä eroon.

PelokasRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet8.9.2020 0:08
Mulla on myöskin heikotusta ja huimausta, varsinkin kesähelteellä oli paljon huimausta, ja heikon tuntuiset jalat. Samoin on jalkakramppeja ja raajojen puutumisia ja rintalihakset aivan totaalijumissa. Niihin ei edes auta normivenyttelyt kovin hyvin. Tosin alhaisia kaliumarvoja on myös mitattu joten osa oireista varmaan liittyy niihin. En ole tosiaan päässyt edes kunnolla kävelemään pitkään aikaan näiden oireiden takia, tosin pientä parantumista tuossa kävelyssä havaittavissa nyt kun olen alkanut ottamaan lääkitystä. Vähemmän muljahteluja ja rytmihäiriöitä ja vatsa ei ole enää yhtä iso kivi. Multa on otettu ainakin 5 ekgtä, sydänultra, kahdet keuhkokuvat, vatsan ja kaulan ultrat ja lukemattomia labroja. Ainoa mitä löysivät oli alhainen kalium. Tutkivat sitä mutta mitään syytä siihen ei löytynyt joten olettavat että normalisoituu ajan myötä. Kortisolitasot myös korkealla koska stressi ja ahdistus. Helpotus tosiaan oli löytää tämä palsta, ja samantyyppisiä oieita koska olin aivan varma että henki tässä on lähdössä tällaisten oireiden kanssa. Tsemppiä kaikille kanssakärsijöille.

PikeRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet8.9.2020 7:49
Minulla matalat kalium arvot aiheuttaa rytmihäiriöitä ja tykytyksiä. Olen tuolloin syönyt viikon kalium tabletti kuurin. Ei myöskään tiedetä, miksi arvo toisinaan on liian alhaalla.

Kiitos Toni tsempeistä. Eiköhän asiat selviä. Vetää vaan matalaksi, kun on monenlaista terveysongelmaa.

Voimia kaikille

KylkikosketusRe: Rajut, suorastaan invalidisoivat oireet8.9.2020 10:40
Mulla oireet alkoivat reilu 2 vuotta sitten, ensin tuli närästys ja poltetta rintalastan alla, sitten rytmihäiriöt, voimat hävisi etc. Samoja oireita kuin edellisissä viesteissäkin. Vajaa puoli vuotta sitten alkoi uudenlaisia oireita, lähinnä istuma-asennossa (autoa ajaessa pahin) alkoi oikean kylkikaaren alle "pistää" ja siinä oli paineen/painon tuntua. Nyt on sama homma oikeassa kyljessä, välillä kipu tuikkii mukavasti alemmas vatsalle jopa nivusiin asti. Vituttaa. Nuo kivut siis ja koko tämä tauti. Tutkimuksia on tehty eikä miehestä löydy mitään muuta, labrat sun muut ok. Somac auttoi aluksi, nyt on kuuri menossa mut ei tunnu jelppaavan...fyssarilla käynyt pari kertaa, aukonut lukkoja rintarangasta ja lavoista...vähän jeesaa, mut pirullinen on vaiva. Kävely parasta lääkettä, samoin yleensäkin jaloillaan olo. Yöt yhtä tuskaa. Liekö muilla tuota kylkikipua, mutta ei oo ainakaan lievimmästä päästä tuo oire...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: