Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KurinaKurina ruokatorvessa28.7.2020 23:58
Olen koko elämäni käsinyt "kurinasta" ruokatorvessa ja se selkeästi pahenee tietyistä ruuista ja etenkin epäsäännöllisestä ruokailurytmistä. Onkohan tuo refluksiin liittyvää vai jotakin muuta? Röyhtäistä en osaa mutta tuo kurina on joinakin päivinä ihan mahdotonta.

Minulla ei ole diagnoosia refluksitaudista mutta nyt vasta olen yhdistäny lapsuudesta asti tapahtueet yöheräämiset todennäköiseen refluksiin.
Herään pahimpina aikoina oksetukseen tai yskäkohtauksiin yöllä useamman kerran ja olen tosiaan vasta 25v nainen ja normaalipainoinen ym.

Vinkkejä otetaan vastaan jos täällä on kohtalotovereita. Noudatan fodmap-ruokavaliota ja olen kasvissyöjä, en keksi miten voisin enää ruokavaliolla auttaa olotilaani. Ja fodmap tosiaan ärtyvän suolen takia ei refluksin.

SussuRe: Kurina ruokatorvessa29.7.2020 8:41
En osaa sanoa kurinasta mitään, mutta mun lapsella sama juttu. Ruokatorvi kurisee. Vielä ei ainakaan ole ehkä ollut närästystä tai refluksia. Olen kyllä häneltä välillä tarkistellut asiaa.

Mutta tuo oksetus ja yskäkohtaukset saa mun kysymään, että onko sulla vielä mitään lääkitystä refluksiin? Nuo kyllä kuulostaisi siltä, että voisit tarvita lääkitystä, ellet saa niitä kuriin ruokavaliolla.

En ole koskaan lääkkeiden kannalla, mutta ei sekään ole hyväksi, että vatsahapot huuhtelee ruokatorvea.

KurinaRe: Kurina ruokatorvessa29.7.2020 12:06
On ollut somacia kuuri ja juuri aloitin uudestaan kun oireet palasivat alle kuukauden sisään ekan kuurin lopettamisesta.

Koitan päästä tähystykseen varsmistamaan asiaa mutta toimenpide pelottaa ja en uskalla mennä siihen ilman kevytnukutusta.

Itsekään en muista että olis lapsena ollut närästystunnetta mutta yöllisiä yskäkohtauksia oli silti. Ja mulla on ollut myös köhimisen tarve jo vuosikausia ennen kuin tajusin että se on johtunut närästyksestä. Ennen tätä kevättä en oo huomannut että olisi ollut närästyksen tyypillisiä oireita esim. polttavaa tunnetta mutta selkeästi muut oireet viittaa refluksiin.

Röyhtäilijä20Re: Kurina ruokatorvessa29.7.2020 12:50
Kun tuo on noin pitkäkestoista niin ei kuulosta millään tapaa huolestuttavalta. Happosalpaaja ei aina täysin vie oireita pois, mutta myös pidempää kuuria ja valmisteen vaihtamista kannattaa kokeilla. Skopia ei varmasti ole välttämätön kohdallasi, mutta omasta kokemuksesta se kyllä rauhoittaa kummasti, kun sinne on vilkaisu. Skopia oli kummallinen kokemus, kuola valuu ja yökkäyttää, mutta nopea ja kivuton, jos siihen päädyt. Itseä ei pelottaisi mennä uudestaan vaikka yleensä pelkään ihan hulluna toimenpiteitä.

TiuRe: Kurina ruokatorvessa3.8.2020 14:39
Mä en ikinä ole osannut röyhtäistä, vaan juuri tuommoista kurnutusta tulee ruokailun jälkeen. Se on joskus tosi kiusallista kun sitä ei voi mitenkään estää edes.. Refluksitauti todettiin kuukausi sitten

SussuRe: Kurina ruokatorvessa11.8.2020 12:55
Ei se skopia tosiaan niin kamalaa ollut, kun pelkäsi. Yrittää vaan ajatella jotain muuta ja keskittyy seuraamaan vaikka seinän kuvioita, jos semmosia löytyy. Ja yrittää hengitellä rauhallisesti.

GingerRe: Kurina ruokatorvessa12.8.2020 16:41
Mä olen käynyt kaksi kertaa skopiassa. Eka kerta jännitti, mut ei ollut paha.
Toinen kerta meni hyvin, kun tiesi mitä tapahtuu.
Kestää vain sen noin 10 minuuttia.
Hoitaja on koko ajan tukena 👍

Itsekin turhaa pelkäsin ja välttelin tutkimusta.

Nykyään oireetonRe: Kurina ruokatorvessa9.9.2020 1:46
Hei, minulla loppui vuosikausien ruokatorvikurinat, kun pääsin moninaisten tutkimusten ja refluksitaudin diagnoimisen jälkeiseen leikkaukseen. Lääkäri ei ottanut kantaa kurinaan tai sen syihin ja huonosti löysin tietoa asiasta.Pahimmat kurinat tulivat makuulla/toisella kyljellä olosta. En vuosiin nukkunut toisella kyljellä vaivan vuoksi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: