Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Apua kaivataan kurkkuoireisiinEpäily kurkkurefluksista23.3.2020 21:00
Terve!

Olen 32-vuotias hoikka ja perusterve nainen. Nyt vuoden ajan on ongelmana ollut nenänielun ja kurkun limaisuus. Päivittäin myös tuntuu kuristusta kurkussa. Toisinaan syömisen jälkeen alkaa yskittämään ja limaa nousee. Suussa maistuu välillä pahalta. Sellaista kunnon närästystä en kuitenkaan havaitse, vain jos oikein tarkkaan oloa tarkkailee niin ruokatorvessa tosi lievästi polttelee. Yöllä ei ole mitään ongelmaa. Olo lähinnä helpottuu makuulla kun lima asettuu aloilleen.

Voisiko kyseessä olla refluksi? Lääkäri on määrännyt allergialääkettä ja kortisonisumutetta, näistä en ole saanut apua ja nyt niitä olen käyttänyt 2 kk. Poskiontelot kuvattiin, niistä löytyi toiselta puolelta limakalvoturvotusta. Tulehdusta ei ollut. Somac 20 mg oli myös kokeilussa 2 viikon ajan. Tästä se huomannut apua.

Asia ahdistaa minua kovasti. Mietin voiko kyseessä olla sisäilma ongelma, mutta homekoirat ja terveystarkastaja on talon tutkineet ja puhtaat paperit tuli...

Mitähän lääkettä sitä voisi seuraavaksi kokeilla?

Kurkkuoireet89Re: Epäily kurkkurefluksista24.3.2020 10:28
Moikka,

itselläni lähes samankaltainen tilanne. Olen 30-v perusterve ja normaalipainoinen.
Oireeni ovat samankaltaiset, tosin noiden lisäksi vielä välillä jää ruoka jumiin kurkkuun.
Itselläni kokeiltiin esomepratsolia kolmisen kuukautta ilman apua. Lisäksi kortisonitippoja ja kosteuttavia tippoja. Tällä hetkellä käytän ainoastaan noita a-vitamiinitippoja.
Työterveydestä sain lähetteen foniatrille, joka teki nenän kautta nielututkimuksen. Sieltä ei mitään varsinaista vikaa löytynyt, limaisuutta vain ja äänihuulten toimintahäiriötä.Foniatri suositteli minulle voice massagea(kaulan lihakset ovat ilmeisesti aika jumissa). Olen toistaiseksi käynyt voicemassagessa vain kerran (poikkeustilanne Suomessa), mutta tarkoitus olisi käydä useammin.
Mitään varsinaista löydöstä mistään ei ole tullut, lisäksi puheeksi ei ole missään kohtaa tullut esim. ruokatorven tähystys.

kurkkukipuinenRe: Epäily kurkkurefluksista26.3.2020 19:06
Hei,

Minulla oli juuri kuvailemianne oireita, kun minulla kurkkurefluksi alkoi. Ja äänen käheytymistä ja rasittumista, jos joutui puhumaan pitempään.

Kurkkuoireet89Re: Epäily kurkkurefluksista26.3.2020 19:33
Hei kurkkukipuinen!

Minkälainen tilanteesi tällä hetkellä on? Onko kurkkurefluksisi hallinnassa lääkityksellä tms? Oletko kokenut apua esim. tiukoista ruokavalioista?

kurkkukipuinenRe: Epäily kurkkurefluksista27.3.2020 18:25
Hei,

Olin jonkun aikaa Koufmanin ruokavaliolla ja sitten söin pari kuukautta Parietia. Ajan kanssa ja refluksiruokavaliolla (pääsääntöisesti myös gluteeniton ruokavalio) ja ravintolisillä kurkku lopulta parani, mutta siihen meni useita kuukausia. Kunnon avun sain vasta flt-ravintovalmentajalta ja flt-lääkäriltä. Silicum Tonic on ollut mulle hyvä tuote helpottamaan kurkun poltetta tai muita kurkkutuntemuksia. Otan sitä pienen määrän ruoan jälkeen.

Tällä hetkellä siis kurkkuvaivat ovat pysyneet kurissa ilman lääkitystä, mutta ruokavalion kanssa saa olla tarkkana. Enää ei voi syödä mitä tahansa. Esim. sipulia ja valkosipulia en voi syödä lainkaan, enkä mitään tulista tai pippurista, ja kahvia en ole juonut 5 vuoteen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: