Keskustelu

NixuOutoja kokemuksia21.12.2019 1.08
Moi kaikille. Oon 42v mies ja nyt tässä viimeiset 3 vuotta paininut mitä ihmeellisimpien oireiden kanssa. Kaikki alkoi erittäin kivuliaan hammaskiven poistosta jonka jälkeen n viikon päästä alko kaulalla tuntua ihme tuntemuksia. En oikein osaa kuvailla mut ikäänkuin säteilisi jonkinasteista kipua. Tämä oli siis kaulan alueella oikeastaan joka puolella. Refluksiepäily lääkäriltä ja somacia naamaan.

No oireet hävis mut kuurin jälkeen oli mahakin sit ku muisto entisestä. Ummetukset, ripulit, kouristukset jne. Seuraava lääkäri keksikin sit muotitaudin ärtyvästä suolesta. Kuituvalmisteita ja taas oli hetken parempi.

Kunnes kaulaoireet tuli takas, polte rintalastan takana, turvonnut imusolmuke kaulan alla ja hengenahdistus. Tuo hengen ahdistus on oikeastaan ikäänkuin paineesta johtuvaa, eli kun joutuisi tekemään lisätöitä hengityksen suhteen. Uus lääkäri tyrmäs refluksin ja epäili astmaa joten pet kehiin ja lisäks spirometria ja keuhkokuvat. Kaikki puhtaita.
No tuli kesä ja söin yhen somac kuurin taas ja oireet helpotti (paitsi hengenahdistus) kunnes nyt taas lokakuussa polte ja kaulatuntemukset palas. Uus aika lääkärille ja somac sillä välin kehiin. Tällä kertaa ei polte hävinnyt mihinkään, kaulaoireet kylläkin. Taas uus lääkäri ja refluksia epäilee (varsinainen Sherlok Holmes) mut haluaa helibakteerikokeen tehdä. Somac täytyy sitä ennen lopettaa joten odotin nyt sit kaulaoireiden tulevan takas.
Mut yllätys olikin suuri kun kaulaoireet ei tullu kovin pahoina ja polte hävis??! Eli en tajuu enää mitään. Aloinkin nyt epäilee et voiko kaikki olla suolattomasta mahasta kiinni? Jos se somac on vaan tehny hallaa?

Onko kellään ollu tuollaisia oireita? Tietty äänen käheys on kuvioissa mut eniten toi hengenahdistus mietityttää. Ja nyt kun palstaa lukenut niin ihmetyttää ettei kukaan lääkäreistä ole gastrokopiaa määrännyt? Eiks hengenahdistus ja nää oireet vaatis sitä?

Sori valtavan pitkä vuodatus ja kirjotusvirheet ja oikein rauhalliata joulua kaikille.

SitrusRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 1.27
Onko sua tutkittu kunnolla missään vaiheessa?

Kuulostaa niin tyypilliseltä menolta, että heitetään vaan
lääkettä toisen perään.

Mullekin kävi niin, että salpaaja käynnisti läjän upouusia
oireita. Pahoja. Kun kerroin sen lääkärille, vastaus oli
tietenkin "Ei ole mahdollista".

NixuRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 2.25
Eipä juurikaan, kustansin ite kaulan ultraäänen yksityisellä vaikka yksityinenkin lääkäri sanoi ettei pelkoa. Totesin vaan et hengenahdistus ja patti kaulalla ja ei pelkoa on aika outo käsitys. Onneks Keravan magneettikuvauksesta ultra ei kustantanu ku reilu satasen. Mitään ei löytyny.

Yks noista lääkäreistä tokas et jos ei oo laihtumista ni syöpäpelko pieni... mun käsityksen just selaihtuminen on merkki jo vakavasta syövän asteesta... no mikäs mä oon lääkärien kanssa kinaamaan.

Mut suostun nyt viel tän helibakteerikokeen tekee ja vaadin sen gastrokopian, ihan ees mielenrauhan vuoks. Tää viimesin lääkäri kyl tuntu taas olevan 0 kiinnostunut selvittää näitä oireita, saneli vaa laitteeseensa refluksia ja jotain astmaoireita.

Eikse kuitenki oo niin et gastrokopialla selvitetään onks rakenteellista syytä refluksiin ja jos on tulehduksia/syöpää/haavaumia ruokatorvessa?

SitrusRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 2.53
Gastroskopia on paras tutkimus sen selvittämiseen, mitä
ruokatorvessa, mahassa ja ohutsuolen suulla on tekeillä.
Kyllä se kannattaa vaatia, jos on pitkittyneet epäselvät oireet.

NixuRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 12.23
Kiitos. Joo täytyy oikeesti nyt vaatia sen tähystyksen tekemistä, muuten tää taas päättyy miljooniin määrättyihin somacpillereihin ja loppuelämän jatkuvaan hengenahdistukseen.

MaisaliisaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 14.46
Hieman joo kanssa ihmetyttää lääkärin suhtautuminen happolääkkeeseen. Mulla Nexium 40 mg tällä hetkellä. Lääkäri oli sitä mieltä, että jos 40 mg ei auta niin voi ottaa vielä toiset 40 mg. En kyllä haluis tollasta määrää ottaa....vielä ei ole mulla tullut tuosta lääkkeestä mitään oireita. Somacista meni vatsa sekaisin kun aluksi sitä määrättiin. Se ei sopinut.
Tämän mun lääkärin mukaan Nexiumia on ihan turvallista ottaa. Varmaan periaatteessa joo.....mutta pelkään kyllä niitä haittavaikutuksia.

NixuRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 18.41
Tuntuu et noi salpaajat on tän päivän uudet masennuslääkkeet, meet lääkärille vatsavaivoinesi, somac ja kotiin. Mullakin toi hengenahdistus nyt tuntuu vaan kuittautuvan refluksioireeksi.

Ois kiva törmätä lääkäriin joka oikeesti ottais tosissaan nää ihmeelliset oireet, tähystys edes kerran et poissuljetaan joku muu vakava juttu.

MaisaliisaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 19.20
Mulla löytyi onneks syy lopulta tähän närästykseen. Palleatyrä ja ruokatorven tulehdus. Olin erittäin tyytyväinen kun syy selvisi. Vaadit vaan tosiaan tota tähystystä.

PikeRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 19.21
Minä sain lähetteen tähystykseen yksityislääkärin kautta julkiselle puolelle (käynyt edel kerran viitisen vuotta sitten). Aika on 2.1.

Sain Somac 40mg, mutta nyt syöny 20mg ja outoja oireita on tällä hetkellä syönnin jälkeen tulevat sydämen lisälyönnit. Mulla oli niitä Esomepratsolin käytön aikana, joka vaihdettiin Ranixaliin, jota ei siis nyt saa apteekista. Mietin, että aiheuttaisiko tuo Somac lisärit vai onko jokin pahasti vialla. Toisaalta jossain mainittiin, että palleatyräkin voi niitä aiheuttaa.

Muutenkin olo on jotenki "ällö", ahistava, kurkkua kuivaa , limaa kertyy ja ääni käheytyy. Stressiä on kyllä ihan myydä asti ja syön mitä ja miten sattuu....😬

Joulun odotusta teillekin 🎄

MaisaliisaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 19.56
Oireet oli kyllä kaameet ennen kuin sain diagnoosin. Nielemisvaikeus, äänen käheys, sattui närästyskohtauksessa niin paljon rintaan, että piti kädellä painaa sitä kohtaa ja välillä teki myös pahaa. Sitten alkoi olla aika väsy kun yölläkin närästi niin paljon, että haittasi unta. Nämä nyt ainakin mitä muistan. Nyt vajaa 3 kk syönyt Nexiumia ja parempaan suuntaan mennyt kyllä. Päivystykseenkin jouduin menemään ennen kuin selvis mikä tän närästyksen aiheuttaa. Tutkivat kyllä kaikki tosi mahtavasti päivystyksessä kun luulin, että mulla on sydämessä jotain häikkää. En tiedä onko mulla tollasia lisälyöntejä ollut koskaan. Mulla on kyllä verenpainelääkitys ja oon sellanen panikoija, et pumppu hakkaa välillä...kuntokin aika heikko tällä hetkellä. Jo portaiden kiipeäminen hengästyttää ja sydän hakkaa...

MaisaliisaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 20.06
Niin piti viä mainita, että tosi tarkkana pitää olla sen kanssa mitä syö.
Heti jos lipsuu niin närästys palaa / ilmoittelee itsestään.
Sängyn pääty pitää kohottaa yms. Täältä keskustelupalstalta on saanut hyviä vinkkejä.
+ oon muualtakin tietoa etsinyt.
Eikä sais stressata. Eikä hermoilla mistään.
Rauhallisesti vaan. 🌲😻❤💕

SitrusRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 22.46
Ei mulla ainakaan oireet sillä parantuneet että sain tietää diagnoosin.
Kyllä ne palleatyrä, tulehdus etco. olivat yhtä pahat kuin ennen skopiaa, itse
asiassa pahemmat koska ronkkiminen ja lääkkeenvaihto aiheuttivat haittaa.

Mulle on tehty: gastroskopia (8krt), manometria, impedanssi, varjoainekuvaus(2krt),
tt-kuva (2 tai 3 krt), ylävatsan uä, ruokatorven gammakuvaus ja mahan
gammakuvaus ja kolonoskopia. Verikokeita on tehty satoja. Sydäntäkin on
tutkittu uutterasti.
Syön edelleen samaa Somacia, minkä reseptin sain ennen kuin yhtään
tutkimusta oli tehty. Kun ei niitä hoitovaihtoehtoja ole muita kuin
ppi, leikkaus ja elämäntapamuutokset.
Tosiaan Nexiumia söin 2 vkoa, kunnes tajusin vaihtaa takaisin Somaciin.

MaisaliisaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 23.17
No juu, hieman hassusti multa kirjotettu....ei oireet diagnoosin myötä parantuneet vaan siis nyt pikkuhiljaa mennyt parempaan suuntaan lääkityksen ja ruokavalion avulla.
Itseä helpotti kun sain tietää, että mistä se helvetillinen närästys johtui.
Nyt tässä yrittää potkia eteenpäin ja leikkaus ehkä joskus tulevaisuudessa, jos mahdollista ?

SarliinaRe: Outoja kokemuksia21.12.2019 23.30
Ohhoh ei voi sitrus muuta sanoa kuin oot paljon asioita joutunut käymään läpi! Mikä sun vointi on nyt? Tsemppiä itse kullekin <3

SitrusRe: Outoja kokemuksia22.12.2019 7.09
Ai minunko?
No aika paha on olo just nyt.
Palleatyrä kasvaa pikkuhiljaa, solumuutokset pysyy tai pahenee, solumuutosalue
laajenee.
Muakin hyssyteltiin (ei siellä mitään ole, sä vaan luulet...)
ja ensimmäistä gskopiaa sai ruinata lähes polvillaan.
Manometriaan ja varjoainekuvaukseen asti katsottiin kuin
idioottia, kun sanoin etten voi syödä. No sit löytyi ruokatorven
vajaatoiminta, minkä jälkeen vain yksi lääkäri olisi leikannut mut
muut sanoivat ei. Se oli niin hirveä vuosi että ei huvita muistella.

Mutta pointti oli se, että tutkimukset ei ainakaan mua ole
parantaneet.

mala55Re: Outoja kokemuksia22.12.2019 11.16
Refluksia tutkittaessa löytyi kaulakysta joka osoittautui kilpirauhas syöväksi,kaulakysta ja myöhemmin koko kilpirauhanen poistettiin.Oireina alkuun oli närästys ja hengen salpaus.Lisäksi hommasta jäi suunpolte joka polttaa koko suuta ja nenää ja heijastuu korviin.Syöpä on kontrollissa juuri oli 3v tarkastus.Refluksi ja suunpolte on päivittäinen vaiva lisäksi hommaan kuuluu hampaiden kiristys.Tähystyksessä olin alkuvuodesta sieltä ei mitään ihmeellistä löytynyt hieman väljä portti joka kylläkin piti hyvin ilmakokeessa, jonka tähystäjä teki sanoi jollei pidä tulee voimakkaita röyhtäisyjä.Perinteiset ph mittaukset ja ruokatorven painemitaukset on tehty jo aiemmin ja tuloksena EI REFLUKSI TAUTIA.Nyt,kun joutuu tyroksiinia syömään se lisää ainakin hapon tuotantoa ja muutenkin nopeuttaa mahan toimintaa. Kaikkein paskamaisin oire on suunpolte,josta olen suupolilla hoidossa.Veriarvot hyvät rautaa myöden P-ferrit 132 ug/l jaP-Trf 2,3mg/l Hb 165g/l.Eli tällä haluan ilmaista outojen suuoireiden johdosta,että kannattaa ottaa ainakin kilpirauhas arvot,refluksi tutkimusten lisäksi.

NixuRe: Outoja kokemuksia23.12.2019 11.17
Tosta tähystyksestä viellä, omalla kohdallani haluaisin vain varmistuksen ettei ole mitään vakavampaa. Kun ihmeoireita on niin erillaisia, on olo epävarma ja välillä jopa toivoton kun on vaikeaa käsittää että kaikki johtuu refluksista. Se tähystys ainakin poissulkee syövän ja muut hengenvaaralliset taudit/muutokset ja pystyisi keskittymään sen refluksin hoitoon.

Ymmärrän tietty ettei tähystystä voida kaikille tehdä mut jos ei edes hengitysvaikeudet riitä syyksi niin en vain ymmärrä. Tosin, enpä ole tajunnut sitä edes viellä vaatia. Kiitos tälle palstalle että nyt osaan :)



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: