Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

juissiRefluksin luonne26.10.2019 11:11
Mä en vaan voi ymmärtää tätä refluksia, että esimerkiksi yleensä kesäisin elän aika hyvää elämää reflun kanssa. Voin syödä aikalailla kaikkea ja ottaa näkäräistäkin. Taas viime viikot ovat että pukli on kurkussa koko ajan.

Ihan oikeasti mitä helvettiä?

Silloin kun olen tiukalla ruokavaliolla niin onhan se ihan ok, mutta koko ajan on nälkiintynyt keho ja sen syömähimon laukaisee hetkessä joku vaikka viimeksi yksi kaverin kanssa okei lähdetään Bic mäkille.

Monen kuukauden kurianalainen elämä meni hetkessä.

Sen jälkeen kun keho alkoi taas ottaa omiaan takaisin niin niitä aterioita meni ja paljon. Tässä on tänä kesänä tullut käveltyä ihan kunnolla ja selkä ollut parempana ja suht ok elämä, mutta taas kun kylmenee niin tule niin ulkoiltua ym. Kurkku on kipeänä jatkuvasti ja vatsa tulehdustilassa.

Tiedän kyllä että hiivasyndrooma on ongelma, mutta ei se lääkäreitä kiinnosta ollenkaan vaikka oireet ovat erittäin elämää haittaavia. Mikä helvetti tähän vaivaan auttaisi. Ruokavaliohoidolla en muuta kuin nälkiinny. Tätä hiivaakin on jo kestänyt yli 20 vuotta.

Onko joku saanut jonkun hiiva-antibiootin? Vai onko se Suomessa mahdottomuus?

SitrusRe: Refluksin luonne26.10.2019 13:35
En ole kuullut hiiva-antibiooteista.

Mulla on kielessä harmaata hiivakatetta. Siihen auttoivat
Fungizone-imeskelytabut. Niitä ei enää saa.

Toivottavasti löydät apua.

Rakenteellinen_Re: Refluksin luonne26.10.2019 18:36
Kuulostaa jotenkin tosi tutulta..Hiivaan en vaan osaa antaa muuta neuvoa, kuin sen tylsimmän eli ruokavalion. :D

Sitä en tiedä, miksi tää refluksi on näin oikukas vaiva.. välillä pitkiäkin aikoja ihan hiljainen ja lähes poissa, vaikka mässäiliskin menemään. Sitten tulee se aika, kun jatkuvasti korventaa söi tai oli syömättä. Miten rasittavaa!

Mulla nyt menossa taas joku kausi, et närästää enemmän. Oikeastaan aamusta iltaan närästää ja olenkin ollu nyt ihan sen vaiheilla, että aloitanko omepratzolit. Että paskaa on täälläkin - jos yhtään lohduttaa.

Ruokavalio ollut mulla suht sama kuin aiemminkin, enkä mielestäni edes stressaa. Plussaakaan ei ole kuulunut, vaikka puoli vuotta on jo kohta kulunut, niin en sitäkään oikeen jaksa enää miettiä, tuskin on tullakseen. Ehkä mun elämäntehtävä on painii tän refluksin kanssa ja etsiä keinoja elää siinä.

Hiivan sain kesällä hyvin kuriin vahvoilla maitohappobakteereilla, jätin salpaajat ja söin hapatettuja ruokia, ei sokeria. Pitkään oli oikeastaan tosi hyvä. Niin ja kahvi pitäis jättää pois ja mieluummin vihreää teetä. Pitäis syödä hapanmaitotuotteita tai hapatettuja, makeuttamattomia/vähäsokerisia soijatuotteita.
Muuta en osaa sanoa, eikö hiiva nimenomaan näistä ab.kuureista lähde pahentumaan? Täsmälääkkeenä naisillehan on apteekista hiivatulehdukseen nieltävä tabu, mut ilmeisesti eri asiaa ajaa, kun kyse alakerran vaivoista.

Tsemppiä!

juissiRe: Refluksin luonne26.10.2019 20:20
Ei lohduta. Ihan mielelläni kärsisin vaikka yksin tätä perkelettä, mutta ymmärrän pointin. Kiitos.

Toisinaan jopa miettii niin hulluja kuin tämä olisi joku karma, mutta kyllä ne antibiootit oli se karma.

Vkloppuja.

juissiRe: Refluksin luonne31.10.2019 19:14
Joo, tilanne näköjään huononi eniten b-vitamiinitabuista. On kohta alettava mankumaan piikkiä kannikkaan.

Minttu1980Re: Refluksin luonne7.11.2019 15:03
Itselläni on kerran vuodessa, kesälomalla tilanne, että vatsa voi hyvin ja ei närästä. Itse olen päätellyt sen johtuvan siitä, että on irti kaikesta stressistä, elämä on mukavaa kun saa lomailla ja on lämmintä.

Itselläni siis tuo on osittain ihan pääkopasta kiinni tämä koko refluksi.

Työni on todella stressaavaa, koska vastaan yksin isoista kokonaisuuksista ja pelissä on välillä aika paljon, joten väkisinkin alitajunnassa hermoilee ja ei osaa päästää irti iltaisin/viikonloppuisin.

SusaRe: Refluksin luonne14.11.2019 21:29
Sen verran oon itse oppinut ymmärtämään tämän luonnetta että tiettyinä jaksoina menee olot huonoksi ihan kokonaisvaltaisesti ja refluksioireet pahenee myös sitä mukaa. Nyt en taas tiedä mikä tätä pahentaa mutta täällä on taas refluksi huonona, kuten ruokavalion ja liikunnan osuus elämässä muutenkin. Nyt olisi taas vuoro ryhdistäytyä. Tällaista jojoilua tämä täällä ainakin on. Todella tarkalla vhh:lla tämän yleensä hyväksi olen saanut, mutta eroon tästä ei tunnu pääsevän. Tuosta hiivasyndroomasta en itse omalla kohdallani ole vakuuttunut että onko se varsinainen syy vai seuraus. Hiivaanhan on lääke Nystatiini joka varsinaisesti suun ja suoliston hiivaan. Oletko sitä kokeillut?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: