Keskustelu

PäiviHengenahdistusta5.3.2013 15.52
Minulla on ollut vähän aikaa refluksi oireita ja sain lääkitykseksi Nexium 40mg. Närästys on helpottunut, mutta pallean/mahalaukun alueen "painontunne" ja hengenahdistus eivät. Aina syönnin jälkeen tulee sellainen olo, että on vaikea hengittää, mutta se ei ole kuitenkaan astmaattista- luulisin!
Onko tämä hengenahdistus yleistä muillakin? Mikä voisi auttaa? Ruoka-annoksia olen jo pienentänyt ja iltaisin en syö, että yö olisi helpompi.
Mitä ruokia pitäisi välttää?

refluksikurkkuRe: Hengenahdistusta6.3.2013 8.36
Päivä, ilkeä oire tuo h-ahdistus :-( !

Itselläni auttoi lääke aikoinaan erittäin satunnaiseen ylösnousuun, joka aiheutti sitten jonkinasteista keuhkotuntemusta ... Kuinka kauan olet syönyt sitä?

Meneekö tuo h-ahdistus ohitse ruoan laskeutuessa?

Sarjassa "usein refluksiaprovosoivia ruokia" löytyy esim tuolta päävalikon Itsehoito-osuudesta lista... Juotko ruoan kanssa? jätin se itse, koska neste täytti vatsaa liikaa ruokan kanssa nautittuna.

Vanhempaa keskustelua löytyy täältä http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/3901?p=&c=

PäiviRe: Hengenahdistusta6.3.2013 18.55
Olen syönyt lääkettä vasta viikon ja polte ruokatorvassa loppui, mutta aina syönnin jälkeen tulee pallea/mahalaukun seutuun tukkoinen, täysi olo, kuin joku painaisi ja samalla tulee sitä hengenahdistusta ja niinkuin olisi pala kurkussa. Ruoka-annoksia olen jo vähentänyt ja tuo juomis neuvo on hyvä - kiitos! Ahdistusta kestää epämääräisen ajan ja joskus Samarin auttaa. Ahdistus loppuu vähitellen sitten kun painontunne laskee .Tämä on siksikin inhottava kun minulla on myös astma ja sekin on uusi asia ja sitten pitäisi erottaa mitä hengenahdistusta milloinkin on ja pitääkö ottaa avaavaa lääkettä vai ei.
Onko se painontunne ja tukkoisuus sitä ruuan nousua?
Keljua kun ei itsekään ymmärrä näitä asioita ja sitten vielä miettii niitä...

OmppuRe: Hengenahdistusta24.3.2022 20.37
Päivin kertomukset kuulostavat kovin tutulta.

Minulla refluksi oireilee monin tavoin (polte, närästys, ruokatorven kipu, hengenahdistus, kurkkukipu, liman nousu, nenän tukkoisuus, välillä myös päänsärky ja selkäsärky).

Viimeajat ovat olleet tuskaisia. Oireet ovat lisääntyneet, vaikka ruokavalio on tiukka. Somacia on mennyt nyt 3vk ajan 60 mg/pv ja sitä ennen 3kk ajan 40 mg/pv. (Ja tätä ennen vuosia 20 mg/pv). Lisäksi gaviscon ja pepsid yötä varten. Lääkityksen lisäämisen myötä poltteet ja suurin osa muistakin oireista ovat väistyneet. Mutta hengenahdistus näemmä jatkuu, ainakin ajoittain edelleen. Hengenahdistuksen tunteen lisäksi koen myös tukalaa oloa etenkin ruokailun jälkeen. Tuntuu kuin olisi syönyt valtavan määrän liikaa, ja samalla hengitys muuttuu vaikeammaksi. Tämä ei ole aivan jatkuvaa, välillä menee päiviä tai viikko ilman näitä tuntemuksia. Yritän syödä pieniä annoksia ja olen myös huomannut ruoansulatusentsyymeillä olevan vaikutusta asiaan. Ne tuntuvat helpottavan oloa. Astmaa ei ole. Eikä palleatyrää.

Olen ajatellut, että happosalpaajien suurempi annostus huonontaa ruoansulatusta ja siksi näitä erikoisia oireita tulee. En kuitenkaan voi olla murehtimatta, että mitä jos taustalla onkin jotain muuta. Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia?

JaskaRe: Hengenahdistusta26.3.2022 9.33
Olisikohan minullakin tätä ongelmaa..
Nuorempana tähystetty ja jotain pientä ongelmaa oli " palletyrä "

Viime keväänä penisiliini kuurin jälkeen järkyttävä yskä kesti monta kuukautta, varsinkin aamuyöllä, S-IgE 270, S-MypnAbG 230 EIU ja nokkosihottuma.

Tauti paheni koko ajan ja lopulta päätyi eosinofiiliseksi tulehdukseksi.
Nyt leikattu, joka tapauksessa oli pitänyt leikata kun seulalokerot ja poskiontelot täynnä. Tämä puoli nyt ok.

Edellä mainittuhan on limkalvosairaus johon joutuu käyttämään Nasonexiä päivittäin ylläpitävänä hoitona ( kortisooni )

Ongelmana ollut koko ajan, varsinkin viime syksystä lähtien liman ja pienten limapallojen kertyminen kurkunpäähän jota joutuu rykimään. Samoin hengenahdistus, usein aamuyöllä ja ruokailun jälkeen ( isot annokset ) . Olen käyttänyt astmassa käytettävää avaavaa Ventolineä. Hoidoksi lääkäri on kehottanut käyttämään astmassa käytettävää Fliksotideä.

Tämä auttaa vähän, ainankin päivällä mutta ei merkittävästi, varsinkin aamyöllä uloshengitys ( lorisee / porisee ) ja aamupalan jälkeen pientä painetta / puristusta tuossa sydämmen - kurkunpään välissä.

Refluksista kukaan lääkäri ei ole maininnut mitään. Astma tutkittu kesällä 2021. Ei ole.

Luin että nuo kortisoli valmisteet pahentaa refluksia, nenään pitäisi kuitenkin käyttää mutta mietin tuon Fliksotiden mielekkyyttä..jospa juuri se pahentaa.
Jokin pitää myös alaselän kipeänä, onneksi ei kuitenkaan liikkeessä

Toki nyt lukemani jälkeen kokeilen oma alotteisesti Somac 40 pari viikkoa ja tiukkaa ruokavaliota



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: