Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ROnko refluksi vai jokin muu?25.8.2018 10:35
34v urheilullinen ja ilman aikaisempia sairauksia.

Joskus pidän herkuttelupäivän ja tuona päivänä söin pari hampparia, kokonaisen suklaalevyn ja 0.5 litran kokiksen. 5-tunnin päästä tuntui kun ei saanut henkeä ja syke korkeella. Soitin ambulanssin, koska oletin sen olevan joku sydänkohtaus.

Kaikki sydän ja veri arvot oli ok ja sano, että se oli paniikiksi. Testi tehtiin kuiteskin kun istuin paikallaan. Kotiin mentäessä hengitys oli hieman parempi, mutta en voinnut liikkua yhtään sykkeen ja vaikean hengityksen takia. Sain ehkä 1 tunnin rikkonaiset yöt ja joskus piti vaihtaa asentoa. Huomasin myös, että kuin kurkussa olisi ollut pala.

Tää kaikki parantui sit myöhemmin samana päivänä kun vatsa oli tyhjempänä. Nyt oon voinnut syödä vain vähän kerrallaan ja koko ajan tulee röyhtäilyä ja pistoksia sydämessä alueelta. Noita pistoksia tulee varsinkin jos nukun tyhjällä vatsalla.

Nyt 3mas päivä ja yritän lisätä hieman liikuntaa Ongelma kuiteskin on se, että kävin kaupassa kävellen ja joudun pitää pieniä taukoja kovan hengittämisen takia jo 10 metrin päästä, kun ormaalisti voisin juosta koko matkan. Rappusten kävely kans todella vaikeaa. Olo siis muuten täysin ok, mutta hengitys pienestäkin selvästi kovempi vaikka melkein tyhjällä vatsalla.

Mitään polttavaa tunnetta rinnassa ei ole, ainoastaan pistelyä silloin tällöin sydämen kohdasta. Lepotilassa syke 54 ja ei mitään hengitysvaikeuksia. Tulee vain rasituksessa.

Kaikki merkit, että on refluksi mutta tuollainen hengittämin edes tyhjällä vatsalla ei ole tavallista ja viittaa sydämeen? Vilkaisen asiaa kuiteskin lekurilla, koska mitään ei ole mennyt ohi.

GingerRe: Onko refluksi vai jokin muu?25.8.2018 11:41
Voisiko olla rasitusastma? Käy tosiaan lääkärissä, joka voi määrätä tutkimuksia.

Tsemppiä ! Yritä olla hermoilematta. Koska sydänkokeet otettu ja arvot kunnossa, pahin ongelma on suljettu pois.
Onko sulla stressiä tai huolia?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?25.8.2018 20:03
Jooh tänään oli sit part2 tukehtumisen kohdalla. Pyöräilin kevyesti muutaman kilsan, nousin rappusia ylös kotia (toinen kerros). Kun tulin kotiin olin ihan poikki ja sit alko tuntua pala kurkussa ja vähitellen tuntui et happi loppui.

Tää kaikki johtui sentakia, koska söin rapeaa kalaa riisin kanssa ja harrastin liikuntaa. Eli hengitys oli kova ja samanaikaisesti ylös tuli luultavasti rapeat kokkareet ulos. En syö tästä lähtien muuta kuin keittoja.

Kävin päivistyksessä. Verikokeet, keuhko rongten, veret ja sydän kaikki ok, joten ne sanoi, että se oli vain"paniikkokohtaus" ja kaikki ok.

Eli periaatteessa ne pitää mua mielipuolisena, joka kuuluis psykiatrille..Kun kysyin lopussa esim. refluksista, palleatyrästä, tulehduksesta tai astmasta niin neuvoi hankkii ajan terveysklinikalle.

Ainaskin nyt tiedän täysin, että se on ruuan laadun ja liikunnan rasituksen summa. Entinen liikunta on mennyttä ja pitää luultavasti varaa ajan vanhusten uima-allas kerhoon..

Niin ja ei ole pahemmin stressiä. Paitsi tietenkin jos on tukehtumaisillaan, Tosin se paniikki ei ole syy miksi tukehdun.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?25.8.2018 20:39
Usein paniikkihäiriö on sellainen, ettei uskalla lähteä paljon mihinkään, pelko estää lähes kaiken toiminnan.
Onkohan kysymyksessä paniikkihäiriö ?
Itse tietysti tiedät parhaiten, mutta sairaanhoitohenkilökunta diagnosoi helposti oireita paniikkihäiröksi kun ei ole vielä paljon tutkittu.

Paniikkihäiriössä hengitysvaikeudet on juuri silloin kun kohtaus on päällä.
Kohtauksen pahin vaihe menee yleensä ohi viidessä minuutissa.
Paniikkihäiriön aiheuttaa adrenaliini, joka piiskaa sydäntä.
Kun hermostut tai pelästyt suuresti jostain asiasta aivoista lähtee alta sekunnin impulssi lisämunuiaisiin, josta lähtee adrenaliinisatsi piiskaamaan sydäntä. Sydän alkaa takoa ja hengitys vaikeutuu, päässä sumenee. Voi tuntua siltä että saa sydärin.
Adrenaliini häviää noin viidessä minuutissa ja kohtaus menee ohi.

Ethän heti ruokailun päälle lähde kuntoilemaan ?
Ruoan pitäisi laadusta riippumatta antaa sulaa pari tuntia ennen liikuntasuoritusta, muuten sydämelle tulee liian paljon työtä.
Ruoansulatuksen aikana verenkierto keskittyy vatsaan.
Liikunta heti syömisen jälkeen aiheuttaa häiriön verenkierrolle.

Tietysti tiedät tämän kaiken ?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?26.8.2018 4:58
Olin hengästynyt kevyestä liikunnasta + rappuset. Syömisestä oli jo aikaa 3-4 tuntia, mutta edelleen tulee kokoajan röyhtäisyjä ja hengitys ahdasta. Muistin kuiteskin, että söin vain yhden luumun ja 10m päästä kurkussa tuntui paine (pala) ja ei saanut happea.

Uskon että osa mahahaposta oli tulossa ylös samalla kuin luumu alas ja se vaikutti jotenki hengitysteihin? Lisäksi olisi ehkä pitanyt pureskella vieläkin paremmin. En tiedä mitä siinä tapahtui.

Aion tehdä niin, että pilkon ruuat blenderillä ja tehdä siitä keittoa. Lisäksi en juo nestettä ennen tai jälkeen ruokailun ja liikuntaa harrastan tyhjällä vatsalla. Pitää yrittää jotenkin tasapainotella tukehtumisen ja anoreksian välillä..

Tokihan siinä paniikkia tai adrenaliinia kertyy. Sen huomaa jo siitä, kuin kroppa alkaa vapisee ja kalpenen täysin. Ottaa vaan päähän se, että ne luulee että tän aiheuttaja on joku stressi ja mitään tukosta hengityksessä ei mukamassa ole. Se on mun mielestä vähän sama kuin nappais henkilöltä jolla on paha astma piipun kädestä ja kehottais sitä hengittämään "paremmin", koska vika on täysin omassa päässä.

Lisätutkimuksiin huomenna.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?26.8.2018 10:25
Ongelmasi on - jotenkin käsittämätön.
Itellänikin on (muitten oireitten päälle) sydän&hengitysvaikeuksia, joihin en apua saa.
Ne ei satu olemaan koskaan päällä kun olen lääkärin luona eikä ne näy Holter-seurannassakaan. Niihin ei liity hyperventilaatiota eli paniikkihäiriötä, mutta jotain on pielessä. Aika ajoin on puolitajuton olo
eikä silloinkaan ole hyperventilaatiota. Lääkärien tulkinta on että vika on päässäni. Lääkäri kirjoitti rauhoittavaa !
En katso sitä tarvitsevani. Jos otankin kokeeksi , vaivat jatkuvat, ei ne turru eikä helpoitu rauhoittavilla. En tiedä minne lääkärille menisin, missä otettaisiin todesta sydän- ym. oireeni.

Mikä on olotilasi nyt ?
Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on sinun huomsiten tutkimustesi tulos !
Tulethan kertomaan ja voi mahdollisimman hyvin tämä päivä,
huomenna asiasi alkaa toivottavasti seljetä ja saat apua !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?26.8.2018 10:45
Tänään tuli kolmas hengenahdistus. Soitin taas 112 varmuuden vuoks ja parin minsan pääst kun juteltiin niin alko taas rauhottuu ja kaikki ok. Ei hälytystä.

Sit tuli pari pienempää ja sain kontrolloitua ne. Se auttaa kun yrittää hengittää mahdollisimman syvään, et aukeutuu kunnolla keuhkot. Syvempi hengitys vaikuttaa jotenkin työläämmältä, mutta auttaa paremmin.

Aina kun se tulee, niin kurkussa muodustuu yhtäkkiä paine/pala joka kasvaa ja tuntuu, että haluaa röyhtäistä ilmaa ulos, mutta mitään ei tule.

En juonnut tänää kuin vain pari kulausta vettä. Yritän syödä hieman, koska kohta tulee 24 tuntia täytee edellisestä.

Lisäksi kun yritän nielaista niin tuntuu että ei mene alas kunnolla, eli pikkasen painetta kurkkuun ja joutuu röyhtäistä osan veden ulos ja kaikki taas ok. Ei satu kuiteskaan.

Liikunnasta pidän taukoa, koska se vaikuttaa hengitykseen. Lisäksi noi tukehtumiset alkoi tapahtuu kun seisoin. Jos istun vähän nojat, niin on paras.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?26.8.2018 17:28
Hei ! Jos sinua yhtään helpottaa yhteydenpito tänne, niin kysyn,
miten on päivä mennyt tähän asti ?
Oletko pystynyt syömään ?
Onko sinulla ketään tukenasi, vai yksinkö yrität pärjäillä tällä hetkellä ?
Minulla yksinolo huonoissa olotiloissa pahentaa oloa, joku pitäisi olla
"turvana", se rauhoittaisi.

Mietin kun rinnassasi tuntuu pistelyä sydämen kohdalla,
jos se on kuitenkin ruokatorvesi joka kramppaa mahahappojen takia ?
Oireille, jotka tuntuvat sydänoireilta on monia syitä.
Tosin sinulla on monenlaista oiretta siinä oirevyyhdissäsi.

Onko sinulle kerrottu minkälaisia tutkimuksia tehdään huomenna ?

Onko tämä vaikea oireisto elämäsi ensimmäinen laatuaan sinulla ?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 4:55
Tähän menneessä oon ainoastaan kerran kutsunut ambulanssin hengenahdistuksen takia ja autossa sydän testit täysin ok. Ne totes että paniikkihäiriö ja menin takas kotiin.

Toisen kerran kun oli hengenahdistus menin vastaanottokeskukseen taksilla. Sydän,keuhko,veri,paine arvot täydelliset, mitä noista testeistä voi päätellä. Suolistolääkäri epäili kans paniikkihäiriötä. Kun kysyin refluksista, niin kehoitti menemään erikseen lääkärille, koska ei ollut akuuttitapaus.

Eli tänään meen terveysasemalle.

Epäilen enimmäkseen näitä:

-Refluksi
-Suolistotulehdukset
-Helikobakteer?i
-Astma?

Lisäksi luin sivustolla, että vähemmän tunnettu refluksin sivuoire on hengenahdistus. Ja siitä saadaan helposti väärä diagnoosi, että se mukamassa liittyisi sydän tai keuhko ongelmiin. Kun sinne ruokatorveen pääsee happoa, niin tuntohermot ruokatorvessa antaisi aivoille väärän signaalin, ettei keuhkot ei saisi henkeä. https://www.hannasaadah.com/blog/medical/false-shortness-of-breaht-pseudo-dyspnea-december-12/

Tää tullut ihan tyhjästä, kestänyt 4 päivää ja luulen aiheuttajan olevan tämä ns. herkkupäivä.

Oon ainoastaan juonut keittoa. Eli blenderissä pilkon vihannekset ja muut ja sitten lämmitän sitä vedellä. Eli syön ja juon samassa yhteydessä kevyesti kolmesti päivässä 4 tunnin välein.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 12:29
Hei ! Mitenköhän se herkkupäivä olisi aiheuttanut noin monen päivän
huonon olon ? Ellei sitten ole maha-suolikanavassa jotain häikkää.
Se tuntuu kuitenkin liioittelulta, kyllä suht' terve mahasuolikanava herkkupäiviä kestää, refluksi tai gastriitti ei kovin hyvin.

Vai sisältyykö siihen jotain "ankaruutta" itseäsi kohtaan ?
Jos olet hyvin kurinalainen liikunnallisesti ja syömisesi puolesta,
niin voisitko tuntea voimakasta syyllisyyttä/ahdistusta/katumusta sen jälkeen kun olet suonut itsellesi herkkupäivän ?
Ethän "rankaise", syyllistä itseäsi tiedostamattomasti herkuttelusta ja saa sen seurauksena paniikkihäiriökohtauksia ?

Autonominen hermosto, joka niitäkin aiheuttaa, on hyvin herkkä,
se voi "hyökätä", ottaa vallan elimistössämme alta sekunnin.

Toivottavasti saat apua tänään, tai ainakin pääset alkuun syitten selvittämsisessä. Ehkä saat lähetteen jonnekin tutkimuksiin,
terveyskeskuksessa ei voi paljon mitään tutkia kuin labrakokeet määrätä ja EKG:n ottaa. EKG ei kertoo vain perusasiat, jos oireet eivät juuri sillä hetkellä päällä.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 13:11
Ei ole mitään ihannepainoja yms ja en seuraa dieettiä ja oon miespuolinen muuteskin. Syön suht terveellisesti ja silloin tällöin herkkupäiviä. Tuona päivänä tosin vaan söin vähän enemmän kuin normaalisti et maha meni ihan täyteen.

Söin 3 purilaista, kokonaisen levyn suklaata http://www.marabou.fi/suklaamme/big-taste-toffee-whole-nut?p=11653&r=15535 ja puolen litran kokiksen.

Oire alko joku 5 tunnin päästä. Missään vaiheessa vatsa ei tosin ollut kipeä eikä missään vaiheessa ollut, joskin tosi täynnä. Mitään stressaavaa ei tapahtunut sen aikana.


Sain kunnon ajan ens viikolle. Mulla on nyt hieman parempi olo Renniellä, jonka ostin eilen apteekista kokeiltavaks ja sain syötyä jo vähän. Hieman raskasta hengittää tosin, mutta mitään palan tunnetta kurkussa ei enää ole eli ihan selvästi on refluksi, mutta saattaahan siinä olla jotain muutakin olla.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 13:17
Ainiin ja muutin hieman ruokavaliota testiin, eli alkaaliset ruuat joukkoon ja happoiset minimiin. Ainaskin olo on nyt ihan ok, joskin varmaan johtuu enimmäkseen närästyslääkkeestä.

https://greenopedia.com/wp-content/uploads/Alkaline-Acid-Food-Chart-Printable.pdf

Poikkeukset on sipuli, tomaatti ja sitrukset kun kerta niistä varoitellaan.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 14:45
Taino ei toi Rennie mikään apu ole. Vaikuttaa mulla vaan muutamaks tunniks. Röyhtäilen edelleen paljon, mutta ainaskin se kaasu tulee ulos eikä jää sisään hengitysteihin.

Haluisin kokeilla vähän vahvempaa kuten somacia, mutta kun on viikon päästä lääkäritapaaminen, niin ei oikee viitti. Saattaa tehdä jotain testejä ja miten lääke voi vaikuttaa siihen.

Uskon, että mun herkkupäivät on vähentänyt sulkijalihasta ja oon syönnyt aika paljon elämässäni suklaata muuteskin. Ei sitä kukaan tiedä, mutta selkee refluksi tää on.

k. kalluppiRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 18:18
Hei ! Ranixal on minulle parempi, sen voi ottaa ennen ruokaa, ruoan kanssa ja tai ruoan jälkeen. Milloin vain siis.
Otan puolikkaan kerrallaan pari kertaa päivässä tarvittaessa, koska syön Somaciakin.

Mikä syy olisi ottaa "vahvempaa" kuin Somac ?
Täytyy suolahappoja ja ruoansulatusentsyymejä erittyä muuten ruoka ei sula ollenkaan. Se vasta ongelma olisikin !

En oikein usko, että joku herkkupäivä silloin tällöin aiheuttaa sulkijalihaksen toiminnan huononemista.
Refluksi varmistuu gastroskopiassa, ei sitä varmuudella muuten tiedä onko vai ei.

Itse kullakin voi satunnaisesti nousta happoja ruokatorveen (vaikkei refluksia olisikaan) jos "herkuttelee", sinun herkkusi sisälsivät aika paljon rasvoja, ne voivat lisät haponeritystä.
Mitä esim. siellä suklaan tuoteselosteessa sanotaan rasvamäärästä ?

Kaasut tulevat muuten vatsasta, ruokatorvea ylös, ei hengitysteistä.

Toivottavasti oireilusi helpottaa ja onneksi sinulla on kunnon aika ensi viikolla lääkärille !

vaikutuserotRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.8.2018 18:35
Somac estää siis happojen erittymistä, ei kokonaan tietenkään.

Rennie ja Ranixal eivät estä happojen erittymistä
vaan neutraloivat erittyneitä happoja.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.8.2018 22:08
Mulla on refluksi, mutta myös epäilen sydämen vajaatoimintaa.

Tänään kaikki oli hyvin ja kontrollissa. Sitten kävelin rappuset ylös ja aloin hengittää helvetisti. Lisäksi en saanut happea vaikka nyt ei ollut kurkussa mitään palan tunnetta refluksista.

Lisäks kokoajan poltti rintaa vaikka söin joku 5 tuntia sitten. Oli täysin hyvä olo kunnes kävelin rappuset ylös ja sit alko taas hengenahdistus.

Ainiin ja oon saanut 3kk aikana 4 sydämen rytmihäiriötä. Ennen sitä ei koskaan.

Mun on pakko mennä tarkempiin sydäntutkimuksiin.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.8.2018 22:31
Kuulehan, ota rauhallisesti, nuorehkoilla urheilullisilla ihmisillä on harvoin sydämen vajaatoimintaa. Se ei kehity äkkiä.
Sen aiheuttaa yleensä vuosien kalkkeumat ja rasvat sepelvaltimoissa jne.
Älä huolestuta itseäsi liikaa !

Mistä tiedät, että sinulla on ollut rytmihäiriöitä ?
Minkälaisia ne oli ?
Pomppuja ja muljahduksia on yhdellä ja toisella, ne on harvoin rytmihäiriöitä. Ne johtuu siitä, että sydän lyö satunnaisen ylimääräisen lyönnin, tai jättää väliin lyönnin.
Ne voi tuntua pahoilta ja pelottavilta.
Ymmärrän huolestuneisuutesi sikäli.

Jos tunnet niin, tietysti kannattaa tutkituttaa, saa mielenrauhan.
Sydänoireet pitäisi aina tutkituttaa.
Niitä on vain vaikea tutkia, ne oireet pitäisi olla päällä kun tutkimukseen menee, että voisi todeta ne.
Jälkeenpäin ei voi.

Sydänultra kertoo sydämen kunnon.
Kardiologi tekee sen
ja Holter-seurantaa voi pyytää.
Yksityisellä Holter on aika kallis kuten sydänultrakin,
ja kunnallisesti niihin on vaikea päästä.

Sydänultra yksityisellä paikasta riippuen voi kaikkineen maksaa jopa viitisensataa euroa, siis lääkärinpalkkio ja tutkimus yhteensä.

Holter-seuranta on hyödyllinen 24h sydämen seuranta, tunnetko asiaa ?
Sydänultraanko ajattelit mennä ?

Kuten sanottu, ota iisisti, tuskin mitään vaarallista on, kuulostaa vähän hyperventilaatiolta.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.8.2018 22:55
Yks juttu muuten, mulla on keskiselkä ihan törkee tukossa kokoajan siihen pisteessä et kipee. Äsken tein pientä foamrullausta ja hengitys parani huomattavasti. Lisäksi röyhtäisyjä ulos sen ansiota vaikka en ole syönnyt tunteihin.

Syy miksi epäilen sydäntä johtui siitä, että keskipäivällä ei mitään tukon tunnosta ja happi ei riittänyt pieneen ponnisteluun. Toki veri, paine ja rytmi arvot oli täysin ok, mutta se hankaloituu liikkuessa.

Nojoo pistän toistaiseksi kaikki ponnistelu minimiin ja enemmä foamin kans rullailua. Ainaskin tuntui nyt et hengitystiet vähän aukes.

Ennen tätä kun hengitin ulos tuntui, et osa ilmast ei päässy ulos. Eli kaks kertaa ulos olis melkee pitänyt tai seuraava tosi syvä takashengitys. Ja joskus tuntuu vaikeelta sisään hengittää, kun tuntuu että jossain on ilmaa sisällä jo. Nojoo nyt vähän parempi mieli mennä nukkuu.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.8.2018 10:45
Tilasin ajan huomenna kardiologille. En usko, että mun tilanne on täysin akuutti koska mun leposyke on vain 60 ja hengitän täysin normaalisti.

Ongelma tulee pienessäkin rasituksessa. Rintakipu, hengenahdistus, pahoinvointo ja voimattomuus.

Ilmoittelen sit mitä sanoi.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.8.2018 17:12
Toivon, että saat vastauksen, ratkaisun ja apua ongelmaasi.
Sattumoisin itselläni on vähän samantapaista ongelmaa.
Pienikin rasitus saa sydämen "pakkautumaan" ja "sakkaamaan",
pyörryttää ja henkeä ahdistaa.
En ole saanut apua.
Kahdella kardiologilla olen käynyt (yht. 7 kertaa)
Sydänultra on tehty kaksi kertaa.
Holter on ollut kolme kertaa.
Kaksi kertaa on viety ambulansilla sairaalaan.
Ehkä 500 kertaa olen ollut vähällä soittaa ambulanssin.

Toivon sinulle parempaa onnea lääkärin kanssa !
Mielenkiintoista kuulla, minkälaista vastausta sinulle tarjotaan.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.8.2018 20:30
Eipä mitään sydämessä. Epäilee keuhko veritulppaa, joten niissä tutkimuksissa nyt. Onko sulle tehty niitä testejä?

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.8.2018 21:10
Että keuhkoveritulppaepäily !
Oletko sairaalassa nyt ?
Siis hyvä, jos pääsit heti keuhkotutkimuksiin !
Mulle ei tehty niitä testejä.
Kardiologit oli aika lyhytsanaisia, ne ei ehdottaneet mitään lisätestejä
tai tutkimuksia. Olin yksityisellä, kun kunnallsiesti en päässyt mihinkään. Esim. verisuonien varjoainekuvaus olisi maksanut siellä yksityisellä tuhansia euroja.
Mulla todettiin mm. bradykardiaa, joka aiheuttaa muutaman tuhat äkkikuolemaa vuodessa, jäin aika levottomana ja neuvottomana yksin sydänasian kanssa.

Keuhkoisssa mulla on epäilty olevan jotain jo vuosikymmeniä sitten, mutta en ole päässyt terveyskeskuksen kautta kuin röntgeniin, ja olen ollut vuoisa sitten Meilahden sairaalassa astma/keuhkoauhtauma-puhallustesteissä ja polkemassa fillaria kerran sydänjuttujen takia.

Laitapa tietoa, miten sulla menee, minkälaisia on sun tutkimukset ja tulokset ! Tosi hyvä juttu, että sua ei jätetty yksin oireittesi kanssa, vaan tutkitaan lisää ! Huojentavaa !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.8.2018 22:32
Tein sen mehiläisestä ja tein sen 400 euron tutkimuksen. Kardiologi ei löytänyt mitään, mut lähetti jatkoo mun kuvausten perusteilla.

Kunnallisee lähete samana päivänä mm. varjoainekuvaus+veret+röngten toisen kerran. ...Ei löytynyt mitään.

Kaikki kuulemma ok, joten ei mitään hajua miksi poljen pyörällä hitaammin, kuin 80-vuotias mummo samalla kun läähätän. Kyselen myöh jatkotutkimuksia jos ei parane.. 4.9 viel katon refluksin ja vatsaan liittyvät asiat omast terveydenhuolost.

Ainaskin pahimmat hengenahdistukset takanapäin, mutta se vaatii mulla sen että 1. syön todella rajoitetusti ettei tule kurkkuun pala tunnetta joka heikottaa hengitystä. 2. Liikun rajoitetusti eli portaat kävelen kuin etana.

Oikeastaan toivoin, että olisi ollut joku tulppa niin ainaskin olisi tiennyt mistä on kyse. Tietoisuus on kaikist pahinta. Mulla kans lyö sydän aika hitaasti levossa. 45-55. Sanoi sitä urheilijasydämeksi, mutta ehkä se voi olla muutakin.

Kallis päivä, mutta tulipa tehtyä.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.8.2018 22:36
Ainiin täl hetkel ehk pahin on mulla aamu, koska kun nouset ylös sängystä sydän pomppaa kattoo.

Teen sillei, että juon heti vettä pöydäst, koska kurkku älyttömän kuiva ja vähän jumppaan käsiä ja hengitän etukäteen. Eli nousen mahdollisemman hitaasti. Mulla on sänky kallistettuna ylöspäin, joten ei tarvitse nousta hirveest.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 9:08
Hei ! Kiitos kuulumisistasi !
Kysyn ensiksi
minkälainen varjoainekuvaus sulle on tehty aikaisemmin ja minkälainen tehdään nyt lähiaikoina ? Sydämenkö varjoainekuvaus vai laajempi ?

Sulla on tosiaan alhainen syke, mutta se on normaali erikoisen hyväkuntoisille ihmisille, olen kuullut näin sanottavan.

Onpahan nyt selvitetty jo osa asioista, vaikka maksoikin.
Tieto on rahan väärti terveysasioissa.

Kerron käsivoimisteluista yhden jutun, jonka yksi fysioterapeutti kertoi mulle. Aamulla voisi olla "vaarattomampaa" heilutella vähän jalkoja ennenkuin nousee, ei käsiä.

Pieni liikehdintähän ennen ylösnousua auttaa tasaamaan verenkiertoa.
Yön jälkeen syke on alhaalla, jos nousee sängystä ylös nopeasti, syke voi seota, alkaa tykyttää ja huimata.

Fysioterapeutti kertoi minulle, jolla siis myös sydän helposti alkaa sekoilla, että käsivoimistelu- tai käsikuntoiluliikkeet provosoivat helposti sydänoireet tulemaan. Hän suositteli mulle, että en tekisi koskaan olkapään yläpuolelle nousevia käsiliikkeitä, enkä pitkää sarjaa ja vain yhtä kättä kerrallaan.

Kuntoilen vain kotona melko kevyesti.
En ole mikään raudannostaja.

Toivottavasti tämä päivä lähti hyvin menemään !

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 9:23
Lisään vielä sulle fysioterapeuttini kertoman, eli jos saa helposti sydänhäiriöitä aamuliikkeet sängyssä pitää olla hyvin hitaita ja rauhallisia. Sydänhän on lepotilassa yön jälkeen.
Pelkkä jalkaterän pumppaaminen hitaasti edestakaisin (jalat suorina)
saa pohkeista ylöspäin aikaiseksi verenkierron vilkastumisen, niin että sängystä nousemisessa ei tule suurta muutosta verenpaineeseen.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 11:18
Kaikki muuten nyt ok, mutta salilla en voi enää käydä tai raskasta duunia tehdä ja liikun hitaasti. Ne katsoi sydämen ja keuhkojen alueelt varjolla ettei ollut tukoksia.

Voiko se liittyy sitten munuaiseen ja maksaan en tiedä.

Ainaskin nieleminen on suht vaikeaa ellen käytä sekoitinta. Kun syön esim. banaania, niin se menee ikäänkuin hitaasti ruokatorvesta vaikka pureskelin sen hyvin ja tuntuu että osittain tukossa siellä. Samalla vaikeutuu hengittäminen ja polttaa hieman rinnan alueelta.

Ja kun juo nestettä, niin se menee osittain väärään ruokatorveen. Joudun röyhtäistä vedet ulos ja niellä taas. Kun taas en syönnyt 2 tuntiin mitään, niin kaikki on ok hengityksen kans, mutta liikuntaa ei voi tehdä.

4.9 seuraava aika. Saa nähä pistääkö taas syyn paniikin puolelle..

GingerRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 12:38
R, saatko riittävästi magnesiumia? Magnesiumin puute aiheuttaa palan tunnetta ja hengitysvaikeuksia. Itse otan Magnesiumsitraattia joka ilta. Nesteeseen sekoitettuna imeytyy paremmin. Happosalpaajat saattaa aiheuttaa magnesiumin puutetta. Onko sulla lihaskramppeja esim. pohkeissa?

eräs.kolmasRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 13:57
Lihaskramppien syy on useimmiten kaliumin puute.
Ei magnesiumin niinkuin yleisesti luullaan.
Kaliumin puute tuntuu myös kasvoilla hermojen nykimisenä.
Kalium pitää mittauttaa yhdessä natriumin kanssa eli
labrakoe Ka-Na, kalium-natrium.
Kokeen voi otattaa yleensä ilman lähetettä yksityisellä,
maksanee noin 30?.
Kaliumia ei saa saada liikaa.
Sekä liian vähän että liian paljon kaliumia alkaa aiheutta sydänoireita.

Magnesiumista on tietysti hyötyä, jos tietää, että puutetta on.
Aloin ottaa täältä aikaisemmin saadun vinkin takia magnesiumia. Sydänoireet alkoi pahenemaan sen jälkeen. Varmaan ihan sattumaa, voiko liika magnesium aiheuttaa sydänoireita ? Sydänkin on lihas kylläkin.

Näitten kanssa ei kannata ruveta sokkona pelleilemään, kannattaa mittauttaa ensin, onko puutetta vai ei.

eräs.kolmasRe: Onko refluksi vai jokin muu?31.8.2018 14:24
Lisään vielä, että epäilen kyllä Somac'ia myös sydänoireitteni aiheuttajaksi ja siinäkin voin olla väärillä jäljillä.
Sydämen toiminta jos joku asia on "avaruustiedettä".
Siitä ei ota maallikko mitään selvää googlaamalla.
Eipä ole saaneet selvää kardiologitkaan.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?1.9.2018 23:08
Updatea.. Tää on mun mielipide tähän menneessä.

Eli tää on joku älytön refluksi joka tullut tyhjästä. Kaikki hengenahdistukset on nyt poissa, mutta se on vaatinut tiettyjä asioita jotta olo on helpottunut ja se on tullut jo kokemuksen kautta.

1. Ei mitään kiinteetä ruokaa. Se jää aina pahasti tukkoon.
2. Ainoastaan mehuja tai keittoja blenderillä.
3. Ei saa juoda vettä muulloin kuin aterioinnin yhteydessä.
4. Korkeintaan puol kuppia kerralla ja sit 2-3 tunnin tauko.
5. Ei syketta rasittavaa liikuntaa.
6. Syljen pois hapot suusta aina kun mahollista. Sitä sylkee kerääntyy paljon.

Suurin osa ahdistuksista tuli paniikista ja siitä, että mun ruokaelimistö ei toimi kunnolla ja tukkii jotenkin keuhkot. Paino tippunut 82-74kiloon, mutta nyt on jo siedettävä olo hengityksen kannalta.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?3.9.2018 20:59
Miten on meni viikonloppu ja tämä päivä ?
Aika kovat on rajoitukset 1-5 , että että olosi pysyy kohtuullisena.
(minulla samoin nro 1 ja nro 5, ei kiinteää ruokaa eikä uskalla liikkua kohta ollenkaan, sydän sakkaa heti)
Missä ajassa painosi on laskenut 82-74 kg ?
Huomenna saat siis tietää refluksista ja jotain muuta ?
Jakselemisia sinulle !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?3.9.2018 22:12
Tänään tuli pieni hengenahdistus, mutta se johtui stressistä ja siitä, että olin lukemassa sydänperäisiä tekstejä. Tosin mun mielestä se hengenahdistus tulee siitä kun sydän lyö mulla yli 90-100 per minuutissa.

Tiedän, että tää ei ole henkistä koska mulla oli hyvä kunto ennen tätä. Joudun pitää istumis taukoja kun nousen portaita ylös ja asun vaan tokas kerrokses.

Aikasemmin mul oli tapana kantaa pyörää selässä kun toin sen himaan ja en hengästynyt siitä koskaan.

Nesteitä ja ravintoa olen saanut kans ihan hyvin eli siitäkään ei ole puutetta. Ravintoa saanut paremmin alas tosin. Söin jo jopa kiinteetä, mutta kunto ei ole parantunut yhtään.

En usko, että huominen auttaa mitään. Mulla on kyllä tällä hetkellä toinen ongelma josta mainitsen joka on suolitukos ja tulee joka 5pvä. Voi katsoa vatsan alueelt löytyyks mitään, mutta en usko että tää liittyy hengenahdistukseen.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 11:18
Sydän ja keuhkot tekevät yhteistyötä, itsekseen on aika vaikea päätellä mistä kaikki johtuu.
Vaikka olisi kuinka hyvä kunto, psyykkiset syyt voivat aikaansaada esimerkiksi paniikkihäiriökohtauksen, hyperventilaatiotilan, jossa luulee tukehtuvansa tai saavansa sydärin. Se menee ohi noin viidessä minuutissa.

Jos sinua kiinnostaa tietää tarkemmin, on olemassa hyvä yleistajuinen kirja keuhko- ja verenkiertoelimien toiminnasta levossa ja rasituksessa.
Kirja sisältää myös tietoa liikunnan vaikutuksista.

Sen on kirjoittanut alan spesialisti, erikoisesti keuhkoja ja verenkiertoelimistöä pitkään tutkinut lääketieteen ja kirurgian tohtori
sekä kliinisen fysiologian erikoislääkäri
Anssi Sovijärvi
Kirjan nimi on: "Miksi hengästyn ?"
Se ilmestyi vuonna 2016.

Kirja on noin 100-sivuinen ja selkeä, neljännes on havainnollistavia kuvia.
Kaikki mahdolliset aiheet on käsitelty maallikollekin ymmärrettävästi selkein havainnollistavin kuvin.

Kirja on perusteellinen, silti helppolukuinen.

Esimerkkejä aiheista:
Mitä ovat hengästyminen ja hengenahdistus
Hengästymisen mekanismit
Verenkierron säätelyhäiriö hengästymisen syynä
Hengityksen säätelyhäiriö (hyperventilaatiosyndrooma)
Miten päästä eroon rasitushengenahdistuksesta
Sydämen ja keuhkojen sairaudet
Hengästymisen tärkeimmät syyt
Tutkimukset
Jne. jne.

Kirja kertoo syistä, oireista ja toimenpiteistä oireitten lievittämiseksi.
Jokainen aihe on käsitelty pari sivun pituisena ytimekkäänä juttuna.

Kirja kuuluu lääkäriseura Duodecim'in julkaisuihin.
Tilasin sen muistaakseni adlibris verkkokaupasta, maksoi noin 20 ?.
Se on enemmän kuin hintansa väärti !

Mitä tulee suolitukokseesi, niin aniharvan ihmisen vatsa toimii säännöllisesti joka päivä.
Suolitukos on eri asia. Jos sitä epäilee, se vaatii nopeaasairaalaan lähtöä.
Jos vatsa ei toimi joka 5. päivä, ei se varmaan mikään suolitukos ole.
Vatsasihan toimii kaikkina muina päivinä. Ihan normaalin kuuloista.
Joillakin toimii vatsa vain jopa 4 kertaa viikossa.

Toivottavasti tänään saat vastauksia sinua askarruttaviin oireisiin !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 16:38
Aivan kuten arvasin. Rupes kyselee henkilökohtaisia asioita ja antoi käyntikortin psykiatrille.

Ainaski viel labra huomenna. En ees tiedä mitä kattoo enää.

Mä en ymmärrä, että miks mulle ei tehdä pientä rasituskoetta, jossa nähdään että pieni työ tuottaa mulle hengitysvaikeuksia ja sykkeen nousua? Kun nähdään, että kunto huonompi kuin 50v vanhemmalla vanhuksella, niin pitäis herätyskellojen soida??

Jännä, että jos istun, luen stressaavaa tekstiä niin ei mitään hengitysoireita. Mutta jos liikun vähän ja en mieti mitään, niin alkaa hengenahdistus, koska happi ei riitä siihen pieneen työkuormaan.

Varma itsari tässä vaiheessa olisi lähteä juoksemaan.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 16:57
Taidan kokeilla tätä seuraavaks

https://www.mehilainen.fi/sydan/rasitus-ekg

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 17:50
Hei ! Olet vaikeassa tilanteessa oireittesi kanssa.
Kun sydämestä ei löydy vikaa, oireita pidetään helposti henkisinä ja joskus ne ovatkin, vaikkei itse heti usko.

Itselle tärkeää on saada selvyys.
Jos se on yhden kokeen päässä, niin ei se mahdottomia maksa.

Jos asut Helsingissä tai Tampereella tai lähettyvillä,
on mahdollisuus ainakin mennä myös Sydänsairaalaan kliiniseen rasituskokeeseen eli polkupyöräergometriaan.
Hinnasto on netissä, oisko noin 300 ?, jos itse maksaa.
Se sisältää lausunnon, en tiedä sisältääkö se lääkärinpalkkion.

Olen Helsingin "Kimalaisen" kardiologin asiakas, pääsin hänen lähetteellään kunnalliseen (sote)hintaan sydänultraan Sydänsairaalaan Helsingin Jätkäsaareen. Sama lääkäri teki Sydänsairaalassa sydänultran. Siellä tehdään kaikkia sydäntestejä.
Sinne voi mennä yksityisestikin. Sydänsairaalan sivuilta löytyy tietoa ja voi soittaa ja kysyä kokonaishinnoista ja kaikesta, palvelu on erittäin ystävällista.
Tsekkaa Sydänsairaalan sivut !

En tiedä onko hinnalla eroa, jos rasituskoe tehdään "Kimalaisessa" tai Sydänsairaalassa. Paljonkohan hinta on Kimalaisessa,
oliko hinta netissä ?
Eiköhän Aavassakin tehdä ?
Aava on minun mielestäni hieman "Kimalaista" edullisempi.
Ja Diacorissa Helsingin Alppikadulla on kuulemma hyvä kardiologi myös.
Vai onko se nykyään Terveystalon omistama, ei enää tiedä, kun isot lääkärikeskusket ostaa pienempiä ja toisiaan pois markkinoilta soterahojen toivossa.

Kerro mihin tulokseen tulet ?

Saisikohan suosittelemaani kirjaa kirjastosta ?
Se antaa paljon tietoa.
Oppii vähän ymmärtämään, mikä johtuu mistä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 18:08
Sen verran kerron vielä, että koin Sydänsairaalan erittäin rauhalliseksi, ystävälliseksi ja mukavaksi paikaksi. Se on ymmärtääkseni vain yksi kerros koko talosta. Se ei ole jättisairaalamainen siis.
Kävin siellä kolme kertaa, sain sieltä myös Holter-seurantalaitteen käyttööni. Sen tulos ei ollut oikein selkeä, koska teipit, jotka piti elektrodeja kiinni ihossa olivat vähän liian pienet. Ne ei pysyneet hyvin kiinni.
Mehiläisen sijainti melko keskellä kaupunkia saattaa olla monelle helpompi
ja hyvää ja ystävällistä palvelua on sielläkin aina.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?4.9.2018 18:58
Ihan kaikkea en lukenut, mut kuulostaa tutulta.

Ihan alussa kun r. alkoi, mun oli hyvin vaikea liikkua. Mahaan sattui pelkkä kävely. Sit kun oli kävellyt pitempään tai reippaammin, tulee tietysti tarve hengittää syvempään, niin se tuntui pahalta. Ja sit tuli rytmihäiriöt.

Lääkäri kysyi hyperventiloitko? Mä että ai mitä? Niin että alatko sä hengittää paniikissa liian nopeasti. "En. Normaalia hengittämisen tehostamista fyysisessä rasituksessa. Mun kunto romahti nopeasti. Liikunnasta tuli kivuliasta, refluksoivaa, inhottavaa. Suoritus, velvollisuus.

Mulla myös syöminen vaikuttaa sydämeen kiihdyttävästi. Ei ole ihme, kun vagushermo ärtyy refluksin takia.

Joskus ruoan jälkeen tuntuu kuin sydän pysähtyisi. Tulee semmonen tyhjä seisahtunut tunne keskelle rintaa. Sitä säikähtää ja vetäisee henkeä, jolloin sydän alkaa jyskyttää.
Lääkärit ei oikein tunnista yhteyttä refluksin ja sykkeen välillä. Paniikkia tarjotaan. Musta se on niinpäin, että paniikki tulee siitä, kun sydän hakkaa omia aikojaan.
Ei mulla ollut paniikista tietoakaan (kirjaimellisesti) ennen rerfluksia. Olin aktiiviliikkuja. Hiihtoa, tanssia, uintia, melontaa, retkeilyä. Se on kaikki nyt historiaa.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?5.9.2018 17:58
En tiie mikä on. Eilen soitin ambulanssin, kun happea ei saanut.

Tänään jotai labraa ja huomenna tuloksia. Meen rasitustestiin huomenna.

Yks vaiva minkä just nyt tajusin, että uloshengitys on paljon vaikeampaa.

Jos otan syvään henkeä ja puhallan ulos, niin sinne jää ilmaa sisään. Voi viitta keuhkoahtaumaan, mutta en tiedä näkyykö se keuhkokuvissa.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?5.9.2018 18:05
Niin ja kyllä se paniikkikin voi olla, mutta syy miksi haluan poistaa sen johtuu rasituksesta aiheutuva hengitysvaikeus. Haluun selvii tän päivän, nii voi mennä niihin rasitustesteihin.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 13:03
Sain ahdistuslääkkeet ja se on sillä loppu kunnallisen apu?

Kyllähän niitä aion kokeilla, mutta pakko jatkaa eteenpäin vaikka maksaiskin.

Rasituskoe ja mahalaukun tähestys ainaskin olis toiveessa vielä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 14:25
Hei ! Mielenrauhasi takia on hyvä mennä suunnittelemiisi kokeisiin ja tähystykseen, koska itse tunnet että tarvetta on.
Sinulla tuntuu olevan vaikeasti selvitettävät oireet.

Paniikkihäiriö on siitä vaikea, että se voi teettää jos jonkunlaisia ongelmia ja oireita, joita ei osaa yhdistää siihen, jos ei ymmärrä paniikkihäiriön syntyä.

Aivomme reagoivat salamannopeasti kaikkiin tunteisiin ja lähettävät sekunnissa "biosähkö-impulssin" lisämunuaisiin, josta lähtee salamannopeasti adrenaliinia piiskaamaan sydäntä.
Sydän alkaa äkkiä tykyttää tai hakata tuhatta ja sataa tms. Sinussolmukkeeseeen (sydämessä) tulee häiriö.
Seuraus on, että sydämen verenkierto häiriintyy, hapenkulku häiriintyy, hengitys häiriintyy jopa salpautuu hetkeksi.
Päässäkin voi sumeta tai voi huimata.
Adrenaliini häviää yleensä noin viidessä minuutissa ja kohtaus menee ohi aika pian.

Tämä oli hyvin simppeli selitys, miten itse olen ymmärtänyt pääpiirteissään paniikkihäiriökohtauksen syntymisen.

Luin pari vuotta sitten Tiede-lehdestä artikkelin paniikkihäiriön synnystä.
Se oli havainnollisin lukemani artikkeli, kuvien kera, miten reaktio etenee.
Olet varmaankin itsekin tutkinut paniikkihäiriö-asiaa ?

Autonominen hermosto aiheuttaa ne kohtaukset.
Autonominen hermosto on meidän tahdostamme riippumaton.
Se "rulaa" kun sille päälle sattuu, kun ahdistumme tai pelästymme tms.

Autonominen hermosto on hvyä googlauskohde.
Lukiessaan voi miettiä, kulkeeko oma "kohtaus" samaa rataa, mitä oireista kerrotaan.

Kun saa tietoa, oppii ottamaan vähän rauhallisemmin.
Se auttaa, kun tietää että ei ole elimellistä vikaa missään,
vaan oma mieli ja autonominen hermosto aiheuttaa ne kohtaukset.
Seuraava vaihe olisi selvittää ne mielen taustat, mitkä asiat aiheuttavat mielen ongelmia.
Sen ongelman työstäminen on tärkeintä, että pääsee kohtauksista eroon ja pärjää ilman lääkettäkin.

Saitko sellaiset ahdistuslääkkeet, jota syöt koko ajan vai tarvittaessa ?
Paniikkihäiriökohtaus tulee niin äkkiä, ettei sitä kai ehdi estämään mikään juuri silloin otettu lääke ?

Yritä ottaa ihan rauhallisesti. (no, tietysti yrität, tiedän !)
Sinua on tutkittu jo sen verran, että voisit rauhoittaa itseäsi,
tuskin sinua uhkaa mikään vakava sairaus,
mutta pysy suunnitelmissasi, mene loppuihinkin tutkimuksiin,
saadaksesi mielenrauhaa. Rasituskoe kuulostaa ihan fiksulta ajatukselta.

Mielenrauhasi takia sinun on itse tultava vakuuttuneeksi, ettei ole vikaa eikä hätää.
Ei se riitä, että lääkärit mahdollisesti tietävät sen.

Mukavaa päivänjatkoa !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 18:55
Voi että.. Soitin taas 112.

Olin vain vaihtamassa pyörän rengasta ja sydän hakkaa pienestäkin ja pidän kokoajan taukoa. Outo sydänkipu ja lyönti ei hellitä. Sit istun kyykyssä ja soitan. Kun nousen tulee rytmihäiriö. Kunto huonontunut kokoajan. Vaikee sanoa kauan täs elää viel, mutta siitäkään en stressaa koska se vaikuttaa lyöntiin.

Ambulansissa taas kaikki ok ja sano mene päivystyksee. Nyt oottelen aikaa cardiologille. Kävelen tällä kun joku vanhus ja tännekkin tulin taksilla.

Kuski sanoi, että vaimollaan olli sydänkohtaus ja tajuttomana. On ollu todella harvalyöntinen sydän 45. Nyt ok tahdistimen kanssa.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 19:03
Hyvä kun lähdit päivystykseen !
Toivon hartaasti, että saat jäädä sisään tutkittavaksi vaikka !
Nyt olis jo asia selvitettävä ! Aika kovat oireet.
Tsemppiä sulle !
Nyt olet turvassa siellä, toivottavasti kardiologille ei tarvitse kauan odottaa, vaikka päivystyksessä saakin varautua odottamiseen.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 20:58
mul oli oma aika kardeologille niin en mennyt sinne. tiistai vast rasituskoe. en oikee uskalla nukkuu tas

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 21:05
Nii ja ois paastany himaa kuei ole 200 rytmihairiota putkee.

Ongelma vaan et elan yksin. Kiva olla tajuttomana

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 21:36
Oisko sulla mahdollisuus hankkia turvapuhelin ?
Niitä on eri firmoilla, kannattaa googlata käyttäjäkokemuksia,
mistä tullaan pian ja mitä maksaa.
Asennusmaksu voi olla 100-200?, en muista enää, hankin sen vuosia sitten omaiselleni.
Sen jälkeen tulee kuukausimaksu, se on noin 50 ?.
Käynnistä veloitetaan vaihtelevasti 50-80 ? suunnilleen.
Turvapyhelimessa on ainakin se etu, että jos tuntuu tai pelkää että taju menee ihan kohta,
niin nappia ranteessa ehtii painaa paremmin kuin soittaa 112 ja selittää tilannetta ja kertoa osoitetta.

Turvapuh. firmasta tulee sairaanhoitaja tsekkaamaan tilanteen ja soittaa ambulanssin, jos tarvitsee.
Turvapuhelimesta otetaan sinuun yhteys lähes välittömästi painettuasi nappia.

Auttaisiko ne sinun saamasi ahdistuslääkkeet sinua nukkumaan ?
Voisitko lukea jotain tai katsella telkkarista jotain kunnes alkaa nukuttamaan. Saisit ajatukset pois peloistasi.

Ei mitään kamalaa tapahdu yöllä.
Usko minua.
Minä rukoilen sinulle ja kaikille ihmisille rauhallisen yöunen !
Vaikken uskovainen olekaan.
Nuku hyvin !

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?6.9.2018 22:23
R sun kokemukset kuulostaa niin kovin tutuilta.

Mene ihmeessä kardiologille ja ota kaikki tutkimukset mitä tarjotaan.

Sulle pitäisi järjestyä ainakin rasituskoe ja Holter.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 4:12
Taytyy vilkaista.

Tanaan heräsin älyttömään vatsakipuun. vasen alkylki et joutu pitää ääntä kusen jälkeen. Tietenkin kipu häipyi ambulanissa.. Alkaa jo hävettää..

Nyt on taas tunnetila et ruuansulatus ongelmat on yhteys mun kuntoon ja kroppa sen mukaa. Eli ei sydan vaikka noi teen ma tipäivinä

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 8:29
Hyvät huomenet sinulle !
Miten jakselet nyt ?
Nukuitko yhtään ?
Sinulla taitaa elimistö alkaa mennä sekaisin, kun et voi syödä tarpeeksi,
kerroit että olet laihtunut, etkä nuku hyvin.
Kerroit aikaisemmin että ruoansulatuselimistösi ei toimi kunnolla.
et enää syö kunnolla, koska et voi.
Oletko puhunut näistä asioista lääkärille ?

Teepä muistilista paperille kaikista asioista.
Kun kohtauksia tulee yhden asian takia, niinkuin vatsakipu viime yönä,
näytä koko listasi ensihoitajille, vaikka muut oireet eivät silloin olisikaan päällä.

Varsinkin lääkärille on hyvä antaa samanlainen lista.
Kaikkea ei muista kertoa lääkärille, tai ei ole aikaa, mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen !
Kokonaisuus, siis koko oirekirjo antaa todellisen kuvan tilanteesta,
varsinkin jos on eri lääkäri joka kerran.

Minulla on paperille kirjoitettu lyhyt muistilista asioista,
kun asioita on enemmän,
lykkään sen lääkärille,
ja sanon, että näitä asioita toivon ehdittävän käsitellä.

Jps ei listaa ole, lääkäri jossain vaiheessa sanoo, että no niin aika loppui, näkemiin, tilaa uusi aika.
Puolet asioista jää kokonaan käsittelemättä.

Yhdellä vastaanottoajalla ei laajasti asioita ehdikään käsitellä,
mutta kun lääkäri näkee paperista missä sinulla on ongelmia, se auttaa häntä tekemään päätelmiä ja lisäkysymyksiä, ottamaan huomioon muitakin tekijöitä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 16:04
Oletko ottanut lääkkeitä joita sait ?
Eikö ne rauhoita tilannetta yhtään ?
Vai oletko vihdoin päässyt sairaalaan tutkimuksiin ?
Koita jaksella !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 16:18
Nukun 2-3tunnin pätkissä. Eli ajoissa joudun mennä nukkuu, niin saa yöunet. Väsyneenä kun tää tekee sydämelle vielä pahempaa.

Oot oikees tost syömisestä. Kalorit on ollu alhaalla. Laihtunut 82, 72seen viikos. Aion pitää ruokapäiväkirjaa et saan päiväs 1200 kaloria ja 1.5litraa
vettä vähintään. Nää ei tosin ole niitä syitä, koska mikään ei ole muuttunut 2-viikossa olkoon tehnyt vaikka mitä.

Sain ens viikon ajan vatsa tähystykseen. En tiedä onko mitään, mutta kaikki testit ovat tervetulleita. Lääkäri oli kuiteskaan ihmeissään mun kunnosta kun tein yhden kyykyn. Ei näe tollaista yhteyttä vatsataudissa.

Ma olis Holter ja Ti rasitus. En tiedä onko noissa nyt mitään järkeä.. Holterissa ei tule ilmaantumaan mitään, koska sydän toimii normaalisti kun on levossa. Saatan ehkä perua tuon Holterin ellei siitä hyödy yön aikana, koska päivällä kävelen hitaasti kuin papparainen.

Rasituksessa ainaskin näkee miten paska kunto on, et antaa ehkä mahdollisesti alibin epäilijöille, mutta ei se mitään auta. Kestää korkeintaan minuutin, koska en saa enää happea 100 jälkeen ja pitää rauhottuu 4 minsaa. Mitäköhän järkeä tuossa nyt on..


Ton eilisen äärittävän sivuvatsakivun jälkeen epäilen, että jotain kropassa on vikaa. Siis epäilen lähinnä jotain bakteeria tai virusta. Esim. Jos sulla on sydäntulehdus, niin sun pitäis levätä ja kait syödä antibiootteja.

Mutta mitään kuumetta ja flunssaa ei kuiteskaan ole ollut, joten en tiedä mistään. Nyt kun ei tiedä, niin ne ajattelee että on mielen kepposia. Totuus on, että en stressaa yhtään, koska se kiihdyttää sydäntä ja tuo lisää painetta ja hengitystä.

Ambulanssista sanottiin, että älä eti netistä mitään informaatiota. Kukan sen infon sit hankkii, jos en minä? Täs pitää suurinpiirtein kouluttautua johonkin ylilääkäriks.

Mikään ei ole 2-viikon aikana muuttunut. Ainoastaan vähemmän hengenahdistuksia istualteen, kun oon vähentänyt paljon kaloreita. Toinen oli toi vatsa episodi.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 17:10
Ehdotan, että älä peru missään nimessä Holteria, siinä näkyy sellaistakin, jota ei itse tunne. Et voi etukäteen tietää, mitä siinä tulee näkymään.

Minäkin sain sentään nimen osalle oireistani ja tiedon siitä, että niitä on (bradykardia-niminen rytmihäiriö ja sadoittain kammiolisälyöntejä).
Tunsin vuosia erilaisia oireita ja jouduin ambulanssilla sairaalaankin, mutta oireet olivat menneet ohi, kun sairaalan sydänseurannassa olin.

Kaikki oireet ei osu juuri siihen 24 tuntiin, kun Holter on.
Joskus ei osu juuri mitään merkittävää.
Holter-seurantalaite on sinulla 24 tuntia kytkettynä, että olettaisi siihen jotain osuvan, kun sinulla melkein joka päivä on oireita.

Holter-seuranta on hyvä tutkimus, vaikka joskus se pitää tehdä monta kertaa, että selvyyttä saadaan.

Tein Holterin päällä ollessa sen verran jumppaliikkeitä kuin uskalsin, että normaalioireet edes vähän näkyisivät seurannassa.
Holterin kanssa pitää elää ihan niinkuin normaalistikin.

Jos alkaa varomaan eli lepäilee vaan, eihän se ehkä vakavampia oireita näytä.

Ei kai sinun kuntosi vielä ole mihinkään lopullisesit kadonnut ?
Se joku oire, jota ei ole vielä löydetty, estää vain sinua liikkumasta.
Mystinen juttu, mutta kyllä se selviää.

Toki vähä syöminen ja laihtuminen tilapäisesti vie voimia, mutta
ne palautuvat kun saat itsesi toimintakuntoon !

Jos sinua yhtään rauhoittaa, päivittele tilannetta tänne !
Ihan yksin on tosi rankkaa oireittensa kanssa !
Kokeile lääketttäsi, vaikka puolikasta annosta, jos se auttaa, odotellessa kunnes asiat selviävät.
Se voisi helpottaa odotusaikaa.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 17:28
Googlailussa täytyy pitää pää kylmänä !
Melkein jokaisella on aika ajoin sen verran oireita, että heti löytyy 100 niihin sopivaa sairautta, vaikka olisi joku tilapäinen vatsavaiva tai lihaskramppi vain.

Kun pelästyttäviä oireita tulee, sinullehan tulee apua nopeasti, voit olla varma siitä.
Älä tunne itseäsi noloksi, vaikka joudut soittamaan 112:een.
Se on sitä varten, että he tulevat arvioimaan tilanteen ja akuutin hoidon tarpeen.
Ilmeisesti pelkäät jo mahdollista seuraavaa kohtausta niin paljon,
että autonominen hermostokin voi aiheuttaa sellaisen.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?7.9.2018 20:36
Mulle lähinnä tärkein on vaan saada ideoita tai jos löytää vian niin kertoa siitä muille diagnoosien perusteella myös lääkäreille.

Mul ei oikein mitään läheisiä ole, koska tälläinen introvertti oon ollut ja jopa tarkoituksella koska sopinu mulle ja jota nyt kadun. Äiti joka käy välillä mun luo on just 2 viikon lomalla. Harmittaa lähinnä hänen puolestaan, koska huolehtii.

Mun kunto on huonontunut todella paljon. Kun syke pysyy alle 80 kokoajan, niin hengitys rauhallista. Voin kävellä, mutta jos teen liian nopeesti ja tai liian kauan joudun pitää pientä taukoa eikä en voi hirveesti rasittaa päivässä. Jos ylittää 90 en saa kunnol henkee ja outo paine ja kipu sydämen alueella.

Tosin ruuasta ja vedestä tulee välil oksentava olo vaikka pieni annos ja en saa kunnol henkee. Osaan jo varusttua siihen. Heti kun oksentaa hengitän syvään istuen. Eli paniikit toistaiseksi vältytty, mutta hengitys silti vaikeaa. Joutuu hieman taistella. Tää on syy miks oon laihtunut.

Ei mulla ole oikein enää paniikkia ja huolta asiasta, kun oon oppinut jo hyväksyy pahimman. Tosin mielenkiinnosta haluan tietää, kun on niin mysteerinen juttu. Opin, että ei ole sydäntulehdus, koska veritestissä ok ja ei ollut kuumetta tai flunssaa. https://vita.fi/laboratoriokasikirja/tutkimus/47Tarviitko muuten tahdistinta ja käytätkö vielä lääkkeitä?

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 0:40
Tottakai menet holteriin, kun kerran pääset!!

Eikä ole tarkoitus maata 24h vaan elää normaalisti. Myös kuntoilla sen verran kuin piuhoilta pystyt.
24 h on pitkä aika, ja siitä kannattaa ottaa täysi hyöty irti.

Hiukka eri asia, kuin 10 sek Ekg.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 4:43
Taas heräsin hengitysvaikeutee.

Kovien hakujen jälkeen oon vihdoin selvittänyt, että mulla on kardiomyopathia.

Kaikki sen oireet viittaa muhun ja infran lausunnossa sanottiin, että vasen puoli hieman laajentunut, mutta lähetti mut kattoo veritulppaa, jota ei löytynyt. Sitten homma jäi vähän niinku siihen.

Käyn vielä toiselt tarkistaa ultran ku huonontunu paljon.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 9:45
Olet ollut keuhkoröntgenissä, siinä näkyy sydämen laajentuma, jos on syytä, lääkäri laittaa lisätutkimuksiin !
Kardiologi on tutkinut sydämesi, jos olisi ollut kardiomyopatiaa tai mitä tahansa poikkeavaa, sinulle olisi kerrottu !
Menikö viime yö kuitenkin rauhallisemmin ?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 11:03
Siinä luki, että vasen puoli hieman laajentunut. Se ajatteli tulppaa ja siihen se vähän niinkuin jäi.

Mutta en pysty enää petaa sänkyä hengittämättä. Syke nukkuessa 8 kertaa 10 sekas. Heräilen siihen kun ei ole happee. Menin 12 tuntia sit nukkuu ja vast nyt tunnen oloni virkeeks.

En tiedä mitä tehdä. Mun kuuluis olla valvonnassa tai hoidossa eikä missään mielialalääkityksessä.

Sitä on kuulemma vaikeaa diagnisoida muiden kertomusten perusteella.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 11:59
Mielialalääke voi turruttaa päätä, niin että tuntuu että herää myöhemmin kuin tavallisesti ja voi nukkuakin tavallista kauemmin.
Pää voi olla vähän turruksissa niin kauan kuin lääkettä on päässä. Ainakin minulla oli. Olen ottanut joskus Opamoxia, joka on rauhoittava,
se teki päähäni outoja oloja varsinkin kun sen vaikutus alkoi lakata.

Joittenkin lääkkeitten vaikutus voi olla kokonaisuudessaan parikymmentäkin tuntia ennenkuin ne ovat kokonaan hävinneet elimistöstä.
Lääkkeillä on puoliintumisaika. Kun lääke puoliintuu, sen vaikutus on jo keventynyt - siis puoleen.
Mikähän on sinun lääkkeesi puoliintumisaika ?

Olen ihan samaa mieltä, että niin sinun kuin monen muunkin pitäisi päästä sisään sairaalaan ja tehdä tutkimuksia "putkeen" niin kauan kuin syy selviää.
Parissa päivässä sairaalassa ne tulisi tehtyä,
mutta kun sairaaloilla ei ole resursseja ottaa kaikkia sisään.
Lääkärien on arvioitava, kuka on eniten avuntarpeessa ja
kuka voi pärjätä kotona odottamassa tutkimuksia,
niin suuri helpotus kuin olisikin sinulle ja
potilaille yleensä päästä sisään.
On kauheaa olla kotona peloissaan.

Etkö ole päässyt ambulanssilla edes sydäntarkkailuun sairaalaan muutamaksi tunniksi ?
Olen ollut pari kertaa, mutta ehkä kaikkiin sairaaloihin ei pääse ?
En tiedä. Olen ollut Helsingin Haartmanin sairaalassa sydänseurannassa.
Pääsy sinnekin riippuu tietysti siitä miten ambulanssin ensihoitajat arvioivat tilanteen, onko tarvetta vai ei.

Kysyit, vastaan: Minulla ei ole tahdistinta eikä muuta lääkettä kuin beetasalpaajaa.
Käytän sitä harvoin koska sydänoireeni ovat sellaisia että harvoin beetasalpaaja niihin sopii.

Sinulla on vaikeaa, kun sykkeen vähäinenkin nousu aiheuttaa noin valtavia hankaluuksia.
Minullakin alkaa tuntua jo vaikeammalta kun syke nousee lähelle 80, mikä jollekin toiselle ei aiheuta yhtikäs mitään.
Verenpaineeni ja sykkeeni on normaalisti hyvin alhainen. Itsestäni tuntuu, että minulla ei keuhkot ja sydän pelaa yhteen jollain kummalla tavalla, mutta en ole saanut mitään vastausta miltään kardiologilta tai muiltakaan. Pitää vaan yrittää elää ongelman kanssa rajoitettua elämää.
Kroppa rapistuu kun ei voi liikkua paljon mitään.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 12:42
Ehkä Suomessa ei parempaan pystytä resurssien puutteessa, mutta on tavallaan väärin että määrätään mielialalääke ennenkuin on tutkittu riittävästi.
Mielialalääke voi rauhoittaa, mutta niissä on riskinsä, niistä voi tulla yksi ongelma lisää. Ne voivat nopeasti aiheuttaa riippuvuutta ja niistä on säännöllisen käytön jälkeen vaikea päästä eroon.

Ensin pitää tutkia ja hoitaa ja sitten lääke, jos tutkimusten perusteella tarvitsee.
Eikä niinpäin kuin sinullekin on tehty.
Et ole ainoa.
Mielialalääkkeitä tungetaan helposti ihmisille.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 14:15
En todellakaan ole popsinut niitä. Ohjeessa kerrotaan, että sitä ei suositella sydänvikaisille.

Lisäksi oman yksikön lääkäri valehteli omakantaan, että mukamassa epäilin mun kärsineeni ahdistuksista ja paniikkihäiriöistä ja se voisi olla syy oireisiin.

Todellisuudessa 10minuuttia meni siihen pelkästään haastatteluun mun henkkoht elämästä. Ja sen jälkeen sanoin sille, että mun kunto on heikentynyt ja se väitti, että se olisi osa oireesta.


Kardiologi taas kirjoitti näin: "Sydämen oikea puoli on laajentunut, joka voi olla merkki embolaista,".

Laajentuminen + Kunnon heikentyminen + Hidas syke on merkki Kardiomyopathiasta. Sitä ei helposti diagnisoida, koska suht harvinainen. Ennuste diagnoosin jälkeen ehkä 2-8 vuotta riippuen miten pahaks mennyt.

Ja nyt oon viivytellyt tän kans yli 2 viikkoa rasittaen sydäntä, koska meen jokapaikkaan.

Tänään meen päivitykseen kertoo täst kaikesta ja siitä. Tää kunto ei ole normaali. 4kk sitten juoksin 2km, nyt pelkkä nouseminen hengästyttää. Lisäks rintakipuja paljon.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 14:38
Kuntosi ei ole todellakaan normaali,
mutta voiko kardiomyopatia tulla esiin yht'äkkiä
yhden herkuttelupäivän seurauksena ?

Miten oireet alkaa ilmetä ?
Eikö ne tule hitaasti ?

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 15:04
Jos sydänkipuja on paljon tilaa ambulanssi ja pyydä tai vaadi päästä sillä sairaalaan suoraan. kait sentään suoraan sydänseurantaan voi päästä
ja siitä lisätutkimuksiin samalla reissulla !
Pärjäilemisiin !

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 15:36
Lääkäreitten luona ei uskalla puhua paljon mitään, kun ne joskus tulkitsee niin päin mäntyä mitä on niille kertonut. Jostain epäolennaisesta pikku jutusta voi tulla merkittävä siellä sairaskertomuksessa ja se leimaa potilaan lopuksi ikää pahimmillaan.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 21:13
Jooh ei nappaa ja pääsin puhuu psykologin kans, joka tuntui olevan ymmärtäväisempi kuin lääkärit. Se on yhtä avoin asialle kuin minä. Tuli samat arvot EVGssä, mutta fyysinen rasitus edelleen sama.

Hyvät uutiset on että pääsin sukulaisten tuttavan luo kylään ja tunnen ne. Jos selviin täst kaikest, nii hankin suurperheen..

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?8.9.2018 21:32
Toihan kuulostaa jo valoisalta !

En tykkää yhtään siitä, että yleis- tai muut lääkärit kirjoittelevat diagnooseja masennuksista ja paniikkihäiröistä yms. muutaman minuutin rupattelun jälkeen tuntematta potilasta yhtään.
Sellainen vaatii psykiatrin tai psykologin kanssa keskustelua kaikessa rauhassa, usein monta kertaa.
Siihen vedotaan sitten usein myöhemmin, että kaikki johtuu varmaan niistä, eikä haluta laittaa asianmukaisia tutkimuksia, vaikka sydän repeisi. Minulla näkyy "taipuvaisuus masentuneisuuteen",
vaikka en ole. Paniikkihäiriö merkintä on pahimmasta päästä.
Sitten ei tahdota uskoa mitään fyysistä oiretta todeksi ja itsenäiseksi sairaudeksi.
Siis tänäänkö sait asiat edistymään ? EVG:n (ja psykologikin?),
en taida nyt pysyä kärryillä....
Olet selkeästi huojentuneempi, kiva juttu !
Toivotan rennompaa oloa nyt !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?9.9.2018 17:23
Syke lyö alle 60 vaikka hengästyttää. Ja nukkuessa menee alle 50.

Hengenahdistuksia ei enää tullu ja jaksan paremmin täällä liikkua ja nukkua. Myönnän että siinä psykoloogisuudessa on totuuden pohjaa. Oon tääl viikon. Kuiteskin jatkan viel yksityisellä.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?9.9.2018 17:43
Joko olit holterissa ja rasituskokeessa?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?9.9.2018 18:09
huomenna pari molemmat. Pitäis olla sen jälkeen parempi kuva

Btw hauska juttu, että ku hengästytti tullesta ulos ja rupesin kattoo syketta niin melkein tuli ahdistus, mutta sain kontrolloitua sen. Eli se vaan pahentaa toi ite diagnosointi vaikka alitajuntaisesti

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?9.9.2018 18:16
Erittäin hyvä.
Molemmat on hyviä informatiivisiä tutkimuksia.
Jos kardiologi näkee tarpeelliseksi, määrää vielä sydämen UÄ:n.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?11.9.2018 17:33
Jooh..

Olis ihan ekaks pitanyt tehda se rasituskoe, niin kaikest paskast olis selvitty vahemmalla.

Eli sain sykkeen keskiarvos 130 ja max 160. Tulos parempi kuin keskiarvo, vaikka en ole himopyorailija ja tehny syke liikuntaa 2vkoon.

Taa on mun teoria


Sina paivana ku soin paljon paskaruokaa en saanut kunnolla henkea. Oli kait refluksi. Sain sen jalkeen paniikeita, koska ajattelin aina ekaks sydanta.

Oli ikaankuin paine joka lamaannutti koko kehon. Kaiken lisaks se pahensi ku googlasin oireita ja juttelin taalla teille (taino osalta se myos helpotti)

Kuiteskin tan testin jalkeen juoksin portaat kuin ei mitaan ja syke taysin kunnossa.

Eli periaattessa saastelin sydanta aina kun vahainenkin hengitys ollut joko refluksista tai henkisesta ahdistuksesta.

Ainaskin nyt uskon, etta sydan on taysin ok. Tosin vaikka 1200 euroa noihin on mennyt, niin ei harmita. Mielummin 1vko lomamatkasta, kuin 10 vuotta elamasta.

Samalla tosin havettaa ees valittaa mitaan tai kuluttaa lekujen aikaa, kun muilla on olemassa oikeita ongelmia.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?12.9.2018 8:13
Hyvä kun asiat on selvinneet ja varsinkin henkisesti on tärkeää, että olet sisäistänyt perimmäisen syyn.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?23.9.2018 0:01
Updatea tästä karusellista..

Ei oireet ei ole minnekkään selvinneet. Siis henkisesti olo on paljon parempi ja paniikkikohtauksia en saanut 2 viikkoon. Autto olo sukulaisten luonna ja siitä, että kaikki sydäntestit ok.. Mutta edelleen kunto täysin naurettava, yöllä jatkuvaa heräilyä hapenpuutteeseen ja aamulla tuntuu kun tarvis pyörätuolit alle ja kestää joku 6 minsaa nousta sängyst.


MUTTA M


Jatkuvan googlettamisen kautta löysin tein itselleni diagnoosin ja noita wikejä ei ole edes suomenkieleks... Ja lääkärit ja sukulaiset sanoi, että sä oot täysin kunnossa lopeta niiden oireiden kattomisen.. Melkein jopa uskoin olevani hullu.. Onneks seurasin puhdasta logiikkaa enkä muiden mielipiteitä. Mitään mielilääkkeitäkään en ottanut, kun tiesin että on oikeasti vikaa.

Eli tässä syy:

https://en.wikipedia.org/wiki/Orthostatic_hypertension


Eli ostin verenpainemittarin ja tässä oli mun arvot levossa:

Systolic: 110
Diastolic: 63
Pulssi: 59

Sit nousin seisomaan 5 minsan jälkeen suht hitaasti ja tulokset

Systolic: 157
Diastolic: 87
Pulssi: 61

Ja tein tän viel illalla! En uskaltais edes arvata aamulukemia..

Ja hengitys todella kiivasta kun nousin seisomaan. Aamulla en ees uskaltais tehdä semmosta vaan menee sellast 6 minsaa istuen venyttelyyn ja heräämiseen.

Kummassakin nous yli 30 ja mittari näytti punasta kun olisin joku sumopainija.. Jo pelkkä 20 riittäis tohon diagnoosiin..

Eli syy johtuu siitä kun autonominen hermosto ei toimi kunnolla https://en.wikipedia.org/wiki/Dysautonomia

Samalla löytyi syyt pieniin huimauksiin.Hauskinta tässä on se, että tähän ei ole olemassa hoitoa ja se voi myös liittyä muihin sairauksiin, eli tää on "oire" muusta sairaudesta mm. bradycardia 10 muun ohella..

Kokeile tehdä itse toi testi jos saat samat..

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?23.9.2018 8:29
Dysautonomialla tarkoitetaan autonomisen eli tahdosta riippumattoman hermoston häiriötä.
Suomeksi löytyy myös pajon tietoa kun googlailee

ortostaattinen hypotensio

dysautonomia

dysautonomia ja toiminnalliset häiriöt

autonominen hermosto

pikaiset hyvänvoinnin toivotukset

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?23.9.2018 8:44
Googlaile myös

ortostaattinen verenpaine

ja löytyy suomeksi
ostostaattinen testi

ylikunto-oireet

jne.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?23.9.2018 9:46
Minulla on Holterissa todettu 10-20 % seuranta-ajasta (siis vuorokaudesta) bradykardiaa eli hitaan sydämenlyönnin rytmihäiriötä.
Se saa haukkomaan henkeä ja pudottaa lattialle hetkessä.
Ambulanssilla sairaalaan jouduin kaksi kertaa ennenkuin sain Holterin, jossa oire todettiin.
Se kauhistutti minua ensin, koska se aiheuttaa tuhansia äkkikuolemia vuodessa. Toinen yhtä paljon tappava on kammiotakykardia.
karmeaa, mutta näin vaan on.
Kestäisin vaikka mitä kipuja mieluummin kuin äkkikuoleman pelkoa.
Se laantuu kyllä. Ajatukseen tottuu.

Myöskään kaikki luulemansa oireet eivät ole bradykardiaa.
Ei kannata turhasta huolestua !

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.9.2018 15:09
Vähän updatea:


Eli toi painemittari testi oli jotenki virheellinen tein samat seuraavina päivinä ja ei merkittävää muutosta. Lisäksi sen pitäis laskeutua eikä nousta.

Lisäksi oon uskaltanut harrastaa hieman liikuntaa, kun ostin sykemittarin. Sain tunnin kävelylenkin tehtyä, mutta jatkuvasti röyhtäillen.. Pulssi 100-115.

Lisäksi mitä letkut pistettiin suuhun ei löytynyt mitään ja lääkäri ei epäile refluksia.

Tällä hetkellä epäilen eniten https://flatulencecures.com/aerophagia-swallowed-air-digestion-problems/

Syy sentakia, koska oon aina ollut suun kautta hengittäjä, koska nenä tukossa. Ei tosin aikasemmin hirveest häirinnyt.

Lisäksi ahdistus voi lisätä ilman nielemistä. Voi olla kumpaakin.

Seuraavaks meen kirurgille hoitaa nenä kuntoon ja sen jälkeen uniapnea testiin.


Fagir, voitko harrastaa mitään liikuntaa? Jos voit suosittelen hankkii sykemittarin tai itseasiassa sykevyön joka on tarkempi ku ranteesta. Voi puhelimen kautta sitten seurata miten pomppii. Jos on sydämessä vika se on kait hyväksi yrittää vähän liikkua ettei passivoidu liikaa. Mut hirvee rehkiminen voi olla myös pahaks.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.9.2018 16:13
100-115 syke ja tunnin kävely?
Kuulostaa normaalilta. Jos jaksaa kävellä tunnin putkeen, ei ole rapakunnossa.
Mitäs kaikkia tutkimuksia sulla on nyt tehty?
Onko löytynyt jotain poikkeavaa.

Musta tuntuu, että hermostutat itseäsi jatkuvalla mittaamisella ja itsetarkkailulla.
Kokemusta on.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.9.2018 16:26
Ja sit toi jatkuva googlailu ja diagnoosien teko.
Ennen nettiaikaa oli vanha vitsi, että lukemalla lääkärikirjaa löysi itseltään parikymmentä sairautta, joista puolet tappavia.
Se on inhimillistä.
Mutta sun ei nyt tosiaan kannata hermostuttaa itseäsi.

Kysyin kerran lääkäriltä, että mistä tietää onko omat rytmihäiriöt vaarallisia?
Vastaus: tulemalla lääkäriin tutkimuksiin.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.9.2018 17:16
Hei R !
Totta puhut, liikkua pitäisi sydämen takia, että sydän pysyisi kunnossa eikä rappeutuisi.
En pysty juuri mihinkään, rinnassa "sakkaa" melkein heti.
Ikäänkuin joku kammio täyttyisi liikaa eikä veri lähtisi sieltä mihinkään eteenpäin. Tulee tunne, että pyörtyy ja sydän halkeaa.
Kaksi kertaa tänä vuonna olen pyörtynytkin kotona ihan vaan puolen tunnin rauhallisen kävelylenkin jälkeen.
Joskus kävelyn jälkeen "vain" huohottelen pari tuntia ja pitkälläni ja odotan että sydän lakkaisi "ahtautumasta" ja takomasta.
On vähän epätoivoinen tilanne.
En jaksa enää lääkäreille, jotka ei mitään syytä pysty löytämään eikä auttamaan.
Rahat vaan menee.
Jostain luin, että jotkut sydänvaivat voi laantuakin yht'äkkiä (tullakseen taas joskus)
Tässä odottelen sitä päivää, jospa ihme tapahtuisi !
On kummallista ettei kaksi kardiologia löydä syytä oireisiini.
Eikä mitään ehdotusta, mitä muuta voisi tutkia.
Olen käynyt sisätautilääkärilläkin. Ei sieltäkään tullut johtolankaa.
Stressiä on, mutta luulsii senkin josksu sentään hellittävän.
En sitä koe koko ajan.

Onko sinulla joku jatkuvaa stressiä aiheuttava asia ?

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?27.9.2018 22:22
Edellisen vastaajan huomioon:
Aloittaja on j o kertonut tässä ketjussa monista kokeistaan ja monista lääkärikäynneistään, kertonut käyneensä mm. kardiologilla.

Googlailu on siitä hyvä asia, että se voi "ajaa" ihmisen lääkäriin ajoissa tai aikaisemmassa vaiheessa kuin muuten tulisi mentyä ja googlailu antaa "taistelukalustoa" pitämään omaa puoltaan lääkärien vastaanotoilla, jotka liian usein ja liian helposti kuittaavat fyysiset ongelmat psyykestä johtuviksi.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 13:49
https://flow.polar.com/training/analysis/2857741984

Tuntuu, että syke kokoajan alentunut. Toi on vaa makaamisesta valveilla.. Nukkuessa mennyt 34 minimi.

Liikkua voin, mutta 70%-80% pienemmällä teholla kuin silloin. Mikään himo urheilija en ollut. En harrastanut esim koskaan kestävyyslajeja.

Väsyttää usein, mutta saattaa johtua että uni katkonnaista vaikka 9-10 tuntia siihen varaankin. Eniten väsyttää liikunnan jälkeen tuntuu et haluaa mennä heti nukkumaan.

Silloin tällöin hengenahdistusta, mutta syke ei mene enää yli 100, koska en panikoi siitä enää. Menen kyykkyyn ja hengitän syvään. Jos liikun hengenahdistuksen aikana se pahentaa sitä.

En jaksa edes enää stressaa mitään. Pitääkö tehdä jotain tai odottaa, että tila pahenee ja saan jonkun kovan varoituksen.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 14:01
Sullahan oli kontakti kardiologiin. Mikset kysyisi siltä?

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:01
Periaatteessa asia on näin:
Kun sydän toimii hyvin eli veri kiertää hyvin, syke on alhainen.
Kun sydämeen tulee jotain häikkää ja verenkierto häiriintyy ja syke nousee.
Sykkeen on tarkoituskin siinä tilanteessa nousta, että ääreisverenkierto toimisi, raajat ja aivot saisivat tarpeeksi verta ja happea.
Kun sydämen toiminta normalisoituu, sykekin normalisoituu.

Liikunnassa on normaalia että syke nousee.

Nukkuessa syke on yleensä alhainen.

Silti vaikka sydän olisi ultrassa todettu normaaliksi voi olla vaikka mitä toimintahäiriöitä, eteisvärinöitä, rytmihäiriöitä jne.
Sydänhäiröitä voi tulla nukkuessakin.
Olen itsekin yöllä herännyt rytmihäiröihin, syke hakkaa sataa.

Ymmärrän, R, tilanteesi vaikeuden.
Olen itse käynyt monesti kardiologilla, kahdella eri kardiologilla.
Apua en ole saanut, oireet jatkuvat.
Eikä niihin kardiologeihin noin vaan oteta yhteyttä, niille voi olla viikkojen jonot.
Sitten ne sanoo: "Minähän tutkin jo sinut, ei löytynyt vikaa !"
Kun ei löydy sitä nimenomaista vikaa, joka jatkuu ja jatkuu vaan
jajonka oireet pahenee.
Sitä on mahdottoman edessä.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:12
Kaikki on niiden mielestä ok. Tein 3 eri testiä. Holterin katsoi viel professori ja 38 oli siinä min.

Pistää vaan miettimään toi huono kunto + 35. Pääsen koht guiness ennätykseen tällä menolla.. 27 pitäis rikkoo..

Kait tällä on pärjättävä siihen asti kunnes pahenee. Ainaski toi uni pitää fiksaa. Pitää selvittää onko apneaa ensin, et saa käyttää unilääkettä. Ja ennen apneaa pitäis hoitaa nenä kuntoon kirurgisesti, et voi hengittää paremmin.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:15
Kyllä sellaiseen lääkäriin saa yhteyden, jonka potilas jo on.
Yksityisellä tietenkin, mutta myös julkisella. Vaivannäköä se vaatii, ja yleensä aikaakin, mutta asiallisuus ja sinnikkyys toimii lopulta. Soittoaika järjestyy suht helposti. Jos asia on akuutti, sitä kysytään parhaillaan talossa olevalta toiselta saman alan lääkäriltä.

On se nyt parempi vaihtoehto kuin kysellä tulkintaa toisilta maallikoilta netissä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:29
Tääkö ei ole olekaan vertaistuki ?

Toisen maallikon kanssa tilanteesta ajatusten vaihtaminen on hyvinkin rauhoittavaa. Ei kukaan kai vertaistukipalstoilta diagnoosia haekaan.

Niin kysyjä kuin minäkin lienemme turhautuneet kun apua olemme hakeneet monesti eikä sitä saa.

Erikoislääkärit on sillä lailla fakkiutuneita, ettei ne ehdota edes mitään uutta mitä voisi tutkia, moni sairaus tai oire ei ole niin yksiselitteinen, sydämenkin toimintaa voi "häiritä" moni asia esim. refluksi,
tai voi olla tukos verisuonissa tai mitä vaan.
Ei maallikko voi tietää.
Sitä varten lääkärille menee, että se vaivautuisi ottamaan asian omakseen ja sanoisi: nyt tutkitaan niin kauan kuin syy löytyy !

Sellaista lääkäriä en ole löytänyt.
Kunnalliseen erikoislääkäriin en saanut mitenkään yhteyttä pääkaupunkiseudulla.
Kaikki menee terveysasemani kautta.
Josta ei pääse mihinkään.

Eipä ole paljon apua yksityiselle rahan kantamisestakaan.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:45
Olitko fagir erikoissairaanhoidossa?
Se ei ole terveyskeskuksenalaista toimintaa.
Jokaisessa yksikössä on puhelinnumero, jossa joskus jopa vastataan.
Terveyskeskus ei lähde tulkitsemaan erikoissairaanhoidon asioita.

Olinkin aikeissa sanoa yllä, että tottakai vert. tuki on hyvä, lohdullinen ja hyödyllinen.
Mutta niin viisaita ja kokeneita kuin me mielestämme olemmekin, me emme ole lääkäreitä. Ei ne lääkärit turhanpäiten opiskele 10 vuotta!

Ihmettelen aina näitä, kun ollaan oltu tutkimuksessa ja näpytellään refluksipalstalle tulokset ja kysytään tulkintaa. Se suu pitää saada auki lääkärissä! Kyllä sitä usein yritetään, että "tulokset tulee sitten Kantaan tai kirjeenä". Siihen ei tarvitse tyytyä. Potilaalla on oikeus kuulla lääkärin selittämänä tulokset ja niiden tulkinta.
Olen lukemattomia kertoja pyytänyt lääkärin joko puhelimeen tai että pääsen vastaanotolle. Aina se on lopulta onnistunut.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 15:52
Sitä vartenhan sairaaloissa on eri alojen lääkäreitä, että niitä hyödynnetään.
Olen itse kuullut lukuisia kertoja, että asiaani on selvitelty useamman lääkärin voimin. Tarvittaessa eri alojen asiantuntijoiden voimin.
Näin sairaalapäivystyksessä ja erikoissairaanhoidossa.

Mutta myös terveyskeskuksessa on konsultoitu muita lääkäreitä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 16:06
Meillä ei pääse "eri alojen lääkäreille" sairaaloihin kuin terveyskeskuksen lähetteellä ja vain sen kerran. Erikoislääkäriltä lähetetään takaisin terveyskeskukseen, josta on saatava uusi lähete, jos lisää asiaa on.
tai uutta asiaa on.

Suoraan ei saa erikoisalan lääkäriin yhteyttä uudestaan.
Ei auta kanslioihin soittaminen.
On kokeiltu.
Pitää aina palata terveyskeskukseen takaisin, aloittaa kierros sieltä uudestaan.

Olkaa onnellisia ne joilla homma toimii paremmin !
Joka kinkeripiirissä se ei toimi.

Yksityisellä voi jättää soittopyynnön, jonka pikasoiton yhteydessä ei puusta pitkään pääsee, mutta nykyään voi onneksi myös varata etävastaanton, jos voi odotella pari viikkoa.
Nekin ajat ovat kiven alla "meillä päin".
Meillä ei oikein sairaana jaksa istua päivystyksen puutuolillakaan 10-14 tuntia kivuissaan - parhaimmassa tapauksessa ne onkin joskus menneet ohi 7-8 tunnin päästä ja voi lähteä kotiin huilaamaan
ja pelkäämään uutta kohtausta.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 16:37
En mä sanonut että erikoisalojen lääkäreiden vastaaotolle pääsee noin vain.
Sanoin että lääkärit _konsultoivat_ toisiaan.

R tuolla ylempänä arpoi, että jättäisi menemättä johonkin hänelle määrättyyn tutkimukseen, koska arveli sen olevan turha. Sitä ei missään nimessä kannata tehdä.
Sen sijaan päivystyskäynneillä tehdyt tutkimukset voi olla juosten kustuja.

Mun asuinkunta on Espoo. Jos olet sattunut lukemaan kokemuksiani, tiedät että helppoa ei ole ollut.
Se mitä koetan tässä tehdä, on vinkata _miten toimimalla_ kokemukseni mukaan (joka on laajempi ja pitempi kuin toivoisin) pääsee tutkimuksiin ja saa kontaktin lääkäriin. Ja vinkit on lähinnä nimimerkille R joka tuntuu olevan hädissään.

Väittely ei mua kiinnosta ja kun R ei vastaile, niin jätänkin tämän tähän.
Hyvät vkl.t!

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 17:46
Hei R,
kauanko sinulla on ollut univaikeuksia ja väsymystä ?
Päästä voi ottaa simppelin röntgenin, josta näkyy nenäonteloitten ahtaus,
joita voi leikkauksella laajentaa. Minulla on se ongelma todettu jo ihan nuorena, nenä on aina tukossa, harvoin hengittelen nenän kautta,
saan helposti poskiontelotulehduksia ja on punkteerattu toistakymmentä kertaa, mutta en mennyt kuitenkaan leikkaukseen.

Onko sinulla alullaan uniapneatutkimus ?

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?28.9.2018 20:18
Tulin juuri nenä lääkäriltä ja naputtelen puhelimel. Sano että selvä murtuma,nenässä ainaskin. Yks syy ainaski miks oon ollu suuhengittäjä. Sieraimet lukossa

Tulee aika kunnallisiin uniapnea testiin ja ehkä kirurgille.

Niin ja uni on ollut aina katkonaista tosin nyt vaikeampi hengittää. Lisäksin röyhtäilen yöllä kun istun ja tulee kaasuja vaikka en syönny vähän aikaan. Tosin kävelyssäkin röyhtäilen jatkuvasti. Joko nielen ilmaa tai refluksi.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 3:18
https://flow.polar.com/training/analysis/2859341819


En tiedä tuliko paniikki vai sydän. Heräsin pieneen hengeysvaikeuteen ja otin vähän vettä. Tuntui, että oli ok, mutta pulssi silti halus nousta.

112 puhelu kesti vaan 30sekkaa, koska näin että syke tippui takas 100. Nyt 20 minsaa oli taas vakio.

Lisäksi toi mun 34min arvo ottaa kyl päähän. Tosin mitään rintakipua ei ollut, joten kait ok.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 8:45
Huomenet sinulle ! En ihan pysy perässä....
siis mikä toi 34min arvo sulla onkaan ?
Ja Holterissa taannoin 38 ja 35 ?

Verenpaineesi levossa on normaali ja yleensä kun nousee ylös, verenpaine heti sen jälkeen mitattuna heittää enemmän tai vähemmän ylöspäin. Joskus paljonkin, ennenkuin verenkierto tasaantuu.
Onko sulla siinä vaiheessa tai heti sen jälkeen jotain tuntemuksia kun nouset ylös sängystä ?
Huimausta tai tykytystä ?

Kun heräilen yöllä tiheään tykytykseen, korjaan asentoani mukavan rennoksi ja yritän nukahtaa äkkiä uudestaan. Tykytys on aina mennyt ohi.
En pelkää (ainakaan enää) pahemmin niitä yöllisiä tykytyksiä.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 14:54
34 on mun minimi syke. Se näkee tuossa saitissa, koska käytän syke mittaria.

Eilen sydän muljahti kaks kertaa eri aikakohdissa. Muljahduksen jälkeen syke nous. Eka nous 150 ja vähän ajan päästä 100. Herään aina pieneen hengitysvaikeuteen. Veikkaan refluksia, koska röyhtäilen usein.

En tiedä oliko se 150 paniikki. Hengenahdistus tuli vasta siinä 120 kohdal. Ennen sitä hengitin rauhallisesti, mutta tuntu et sydän eli omaa elämäänsä.

Tosin noi muljahtelut tulee enimmäkseen stressistä ja unettomuudesta ja unettomuudesta oon kärsinyt, jota en voi kontrolloida.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 14:55
Niin ja verenpaine mitat on kunnossa nousten tai levossa.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 18:28
Sydän elää omaa elämäänsä, kun hermoilee tai paniikki alkaa nousta, se johtuu autonomisesta hermostosta, se heiluttelee sydämen toimintaa
äkillisestikin.

Sydämen muljahtelut tuntuu pahoilta, tiedän kokemuksesta, mutta lakkasin niitä pelkäämästä kun sain tietää, että ne johtuu yleensä siitä, että lyönti tai pari jää väliin. Se ei ole vaarallista.
Se voinee kai aiheuttaa ylimääräistä sykkeen nousua seuraavien lyöntien aikana kunnes sydän löytää taas rytminsä. Älä pelkää muljahduksia.

Paniikissa tulee hengitysvaikeus, kun ei hetkellisesti saa tarpeeksi happea. Sekin tilanne menee yleensä ohi noin muutamassa minuutissa.

Stressi ilman muuta vaikuttaa sydämeen ja vähä nukkuminen voi vaikuttaa myös sydämen toimintaan.
Kun nukkuu hyvin, keho, aivot ja sydän lepää ja elpyy.

Ethän nuku selälläsi ? Selällään nukkuminen voi aiheuttaa helpommin hengityskatkoksia kun kieli "valuu" kurkkuun hengityksen tukoksi.

VaniljaRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 18:49
Minun rytmihäiriöni olivat lisälyöntejä. Yksi lääkäri sanoi minulle että sydän on viisas elin, se tasaa itse itseään, vaikka nuo muljahtelut kyllä aika ikäviltä tuntuivatkin. Oli kuitenkin mukava kuulla lääkäriltä silloin tuo, se rauhoitti minua kummasti.. Minusta tuntui että lyöntejä jäi väliin mutta lisälyöntejä ne minulla kuitenkin olivat.

SitrusRe: Onko refluksi vai jokin muu?29.9.2018 22:02
Kuten Vanilja yllä sanoo, muljahdukset ja tunne että sydän jättää lyönnin välistä on tosiasiassa eteislisälyöntejä. Niitä on meillä kaikilla. Jotkut ei vaan tunne niitä, mutta Holterissa ne näkyy.

HKKRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.9.2018 17:14
Miksi mennä kardiologille ? Täällähän niitä on ja jokainen on eri mieltä.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?30.9.2018 18:36
Kiitos hauskasta huomiostasi !
Ainakin minä otan sen nöyrästi onkeeni. Kiitos !
Kun ei ole lääkäri, on todellakin syytä harkita ettei "totuuksina" latele mitään.
Oireet voivat kertoa eri asioista eri ihmisillä.

RRe: Onko refluksi vai jokin muu?11.10.2018 18:53
Sellanen update et ainaskin tähystyksessä löytyi selkeä E Coli, mutta saapu posti vast tänään. En tiedä tosin onko tuo mikään paha ongelma, mutta aion poistaa sen.

Mut mitä sydämeen tulee, niin se ongelma on jo poissa kuviosta. Oon yrittänyt kokoajan parantaa suoritusta ja nyt pystyn juoksee jo 45minsaa putkeen eli ihan ennätys kun en juoksua aikasemmin harrastanut.

https://flow.polar.com/training/analysis/2892837244


Mä en vaan voi oikein juoda mitää juoksun aikana, koska tavallinen vesi pistää röyhtäilyttää ja neste tulee ulos sylkenä ja jos on korkea syke, niin ei voi kunnolla hengittää. En tiedä nielenkö ilmaa vai onko refluksi.

Nenän kautta jos hengitän tulee vähemmän röyhtäyksia, mut en pysty hengittää kunnolla ku nenäkin on rikki.

fagirRe: Onko refluksi vai jokin muu?12.10.2018 15:49
Hienoa, että sulla menee paljon paremmin !
Varmaan tuon E Colin saa hoidettua pois päiväjärjestyksestä.
En muista siitä äkkiseltään muuta kuin että se on kai suolistossa oleva ja elävä bakteeri. Lääkitäänköhän sitä antibiooteilla vai miten ?
Tsemppiä edelleenkin !
Kiva kun laitat päivitystä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: