Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JaskaRefluksiako vai jotain muuta?19.12.2012 15:53
Lääkäri antoi analyysin ja sanoi, että on täysin selvä refluksi. Itse olen pyöriteääyt päässäni myös muitakin vaihtoehtoja. Siitä olen aika varma että minulla todella on refluksi mutta että onko jotain muuta sen lisäksi. Oireita on ollut seuraavanlaisia:
-Närästys (vähentyi huomattavasti parin Somac-kuurin jälkeen)
-Suoli pulisee runsaasti
-ajoittainen rintakipu lievästi rintalastan oikealla puolella
-muutaman kerran ryyppyillan jälkeen vatsa ollut todella kipeä
-Hengenahdistusta
Tämän kaiken lisäksi on lähes jatkuvaa kipua (ei välttämättä pahaa mutta kuitenkin) jossain ympäri kehoa. Lähinnä kipua on olkapäissä, kaulassa, leukaperissä, rinnassa, vatsassa vasemmalla puolella sekä joskus käsivarsissa ja solisluiden paikkeilla. Mietin vain että onko tuollaiset yleismalkaiset kiputilat normaalia refluksissa? Välillä olen miettinyt että onko tuo kipu imusolmukkeissa kun tuntuu siltä että niillä kohtia kehoa missä imusolmukkeita on niin tuntuu kipua. Imusolmukkeet eivät ole turvoksissa eikä myöskään kutise tai iho ole vaihtanut väriä. Joten onko tuollaiset tuntemukset ihan normaaleja?

VaniljaRe: Refluksiako vai jotain muuta?19.12.2012 16:42
Nuo kivut tuntuvat ihan tutuilta, minulla oli myös kipuja kaulalla, leuassa, kasvoissa,korvien alueella ja juuri solisluiden kohdilla sekä rintalastassa. Minulla oli pitkään inhottava kipupiste ihan leuan kärjessä, olin tulla hulluksi sen kanssa. Ne ovat varmaan kipuja, jotka säteilevät jostain ruokatorven ja kurkutorvesta silloin kun hapot polttelevat siellä.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?19.12.2012 16:50
Refluksilta kuulostaa, kipuineen kaikkineen. Ryyppyilloista kannattaa luopua, tai ainakin siirtyä ryyppäämään piimää.

JaskaRe: Refluksiako vai jotain muuta?19.12.2012 20:05
Joo ei oikein kaksin käsin tule enää kaljaa kiskottuakun tietää mikä aamulla voi odottaa. Tupakin polttamisen lopetin n. 4kk sitten ja se varmasti osaltaan myös vaikutti tuon närästyksen laantumiseen. Eniten vihoittelee varmaankin nuo olkapäät ja kaula/leukaperät. Miten kauan teillä muilla tämmöisiä tuntemuksia on jatkunut? Se on hyvä juttu että närästys väheni mutta ei se paljon lohduta kun tilalle tulee kourallinen uusia oireita...

VaniljaRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 16:32
Minulla oireet alkoivat pikkuhiljaa ja pahenivat koko ajan. Kaiken kaikkiaan niitä kesti varmaan parin kuukauden ajan, niin että ne haittasivat jokapäiväistä elämää. Sen jälkeen ne alkoivat pikkuhiljaa hävitä, kaulan ja olkapään kivun tuntemukset kestivät pisimpään.
Nyt oireita ei ole, närästyskin on nyt poissa, ruokavalio on lääkkeeni.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 16:48
Mun teoria on että refluksi aiheuttaa refluksia. Eli jos antaa närästyksen ja muiden oireiden jatkua, ne pahenevat ja kroonistuvat.

ArwenRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 19:41
Mä olen ollut ilman (oikeastaan mitään) lääkkeitä nyt toukokuun lopusta asti. Pari hassua rennietä olen ottanut viimeisen puolen vuoden aikana. Olen käynyt säännöllisesti kiropraktikolla, joka hoitaa vaihtoehtolääketieteen asiantuntijatiiminsä kanssa minua kokonaisvaltaisesti ja on saanut mut ymmärtämään, että tämä "refluksitauti" on vain oire muista kehon ongelmista, jotka on hoidettava pois jotta refluksioireetkin saadaan kuriin. Ja tämä on toiminut. Sen lisäksi, että refluoireet ovat lähes kadonneet, en ole ollut sairas sitten lokakuun 2011, edes nuhaa ei ole ollut. Selkä ja niska nyt on pistetty kuntoon siinä sivussa; uskon, että se on ollut psyykkisen puolen kanssa yksi ratkaiseva tekijä näissä mun oireissa. Rahaa on toki palanut aika lailla, mutta en todellakaan aio jäädä märehtimään ja suremaan loppuiäksi joitakin epämääräisiä oireita, sillä se ei oireita ainakaan poista.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 21:18
Hieno homma, Arwen.

Kertoisitko vielä, minkälaisia sun oireet on pahimmillaan olleet, ja millaisia löydöksiä sulla on ollut. Sun kommentti on todella toivoa antava.

ArwenRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 21:46
Pahimmillaan oli puristava vanne rinnalla, jatkuvaa röyhtäilyä, poltetta rintalastan takana. Varsinaista närästystä ei ollut. Lisäksi yläselkä oli aivan jumissa. Oireiden alku ajoittui pitkään sairasteluun, antibiootteihin, stressiin, masennukseen.

Oireet alkoivat oikeastaan aina lounaan jälkeen; yöt aina menneet ok. Liikunta helpotti oireita. Löydöksiä olivat hieman löysä LES ja krooninen inaktiivinen gastriitti, joka löytyi koepalasta.

Voin kertoa tarkemminkin, jos kiinnostaa Sitrus. Älä kuitenkaan sinäkään menetä toivoasi, sinunkin oireitasi saadaan takuulla lievitettyä oikealla hoidolla.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?20.12.2012 22:12
No jos jaksat kertoa, niin kerro toki. Erityisesti kiinnostaa hoitokeinot. Mainitset että liikunta on auttanut. Mulla nämä oireet ovat sellaisia, että liikunta pahentaa niitä. Kun hengittää sisään, tuntuu kuin keuhkot eivät mahtuisi täyttymään. Lisäksi kaikki hytkytys - eli liikkuminen - pahentaa refluksia. Mutta mulla onkin pahasti löysä LES. Mut silti, kerro vaan laajemminkin. On aina hauska kuulla onnistumisista.

Minäkin kävin jossain vaiheessa funkt.lääkärillä. Aluksi hän oli kovin innostunut tapauksestani, mutta piankin menetti kiinnostuksensa. Sain vaikutelman että olen hänestä liian vaikea tapaus. On tässä tullut kokeiltua kaikki Gastronelit, piihappogeelit, imeskelytabut sun muut. Eniten olen saanut apua hieronnasta, mutta se on vain tilapäistä helpotusta.

ArwenRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 11:54
Hoito alkoi erittäin pitkällä keskustelulla, jonka jälkeen kiropraktikko tutki minut tarkoin. Olin antanut hänelle myös potilaskertomukseni. Minua on näiden kuukausien aikana hoidettu kiropraktisesti (ns. niksauttamalla), fysioterapeutit ovat myös käsitelleet kehoani ja lisäksi on kokeiltu akupunktiota ja korva-akupunktiota. Kiropraktisen hoidon aikana myös mahaani tunnusteltiin ja koska kirot epäilivät minulla olleen myös liukuvan palleatyrän (vaikka sitä ei tähyssä näkynytkään), mahaa käsiteltiin, jotta saatiin elimet oikeille paikoilleen. Nyt viimeisimpänä hoitona sain eräältä venäläistaustaiselta f-lääkäriltä mielenkiintoista hoitoa, missä hän tutki elimistöni testaamalla lihasten vahvuuden. Tätä kautta hän pystyi päättelemään monia asioita, mm. sen, että oireeni olivat alkaneet pitkän flunssan ja nimenomaan kurkkukivun jälkeen. Tämä lääkäri oli myöskin sitä mieltä, että oireet johtuvat osittain myös parasiiteista, joihin sain häätökuurin. Lisäksi käytän nyt parin kk ajan homeopaattisia tippoja, tiettyjä hivenaineita ja emäsjauhetta, joka sekoitetaan veteen.

Ihan 100% eroon en ole oireista päässyt, mutta nykyään jos oireita on, ne ilmenevät ainoastaan ilmana mahassa, jonka röyhtäilen sitten ulos. Ikävää, mutta menee ohi päivän, parin sisällä. Mitään muita vaivoja ei enää ole. Ruokavaliota en ole nyt kauheasti rukannut, kokeilin aikoinaan kaikki mahdolliset eliminaatiot (kahvi pois monta kk, karppasin 2 kk, olin maidotta monta viikkoa), mutta koska millään ei tuntunut olevan mitään vaikutusta, annoin olla. Nyt syön kaikkea mitä mieli tekee. Voisin toki syödä hieman vähemmän hiilihydraatteja, ja joulun jälkeen olisikin tarkoitus koittaakin hieman laihduttaa. Ehkä kevyempi ruokavalio poistaisi loputkin oireet, niin kuin nimimerkki Vaniljalla on käynyt. Mene ja tiedä.

En tiedä onko näistä hoidoista apua kaikissa refluksitapauksissa, sillä meitä on oireinemme niin moneen junaan. Omalla kohdallani en kuitenkaan ollut valmis nielemään refluksidiagnoosia, sillä minulta puuttui monta klassista oiretta. Lisäksi lääkkeistä ei ollut oikeastaan mitään apua, voisin jopa sanoa että päinvastoin: ne lisäsivät mahan oireilua. Niistä olisikin hyvä päästä eroon, jos vain mahdollista. Näin ovat kaikki kirot, homeopaatit yms. minulle sanoneet. Tietty tulehtunut ruokatorvi on täysin toinen juttu. Siihen minäkin varmaan söisin lääkkeitä. Multa mitään tulehdusta ei kuitenkaan silloin tähyssä löytynyt, paitsi tuo lievä gastriitti.

Kaiken A ja O omalla kohdallani on kuitenkin ollut oman suhtautumiseni muuttuminen näiden hoitojen aikana. Enkä tarkoita tällä ainoastaan suhtautumista oireisiini, vaan elämään yleensä. Olen joutunut muuttamaan tiettyjä tapojani ja rentoutuminen/stressittömyys ovat auttaneet paljon. En enää kivahtele pikkuasioista ja lapsillenikaan en nykyään ärähtele enää juuri koskaan. Minua hoitaneet kiropraktikot ovat sitä mieltä, että vointini paraneminen näkyy silmistäni ja koko olemuksestani. Koska en vielä ole ihan täysin päässyt kaikista oireista eroon, jatkan näitä hoitoja vielä ainakin kevääseen asti.

Toivon kaikille tällä palstalla kävijöille onnistumisia hoitokeinojen etsinnässä ja tietysti rentouttavaa ja oireetonta joulua!

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 12:02
Miten sä löysit nämä kiropraktikot, voitko kertoa nimiä?

Hyvää joulua sullekin.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 12:02
Miten sä löysit nämä kiropraktikot, voitko kertoa nimiä?

Hyvää joulua sullekin.

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 12:17
Vielä toinen juttu, Arwen. Mulla on PPI:n myötä tullut kuvioihin mahavaivat uutena oireena. On ilmaa, kipuja ja puristusta ja kiristystä. Ennen lääkkeen käyttöä oli vain närästystä. Olen tietoinen siitä, että PPI romuttaa mahan ja suolen normaalitoiminnan: ruoka sulaa huonosti ja epätäydellisesti, ohutsuolen mikrobit lisääntyvät liikaa, muodostuu kaasua. Lisäksi saa pelätä asetaldehydiä. Niinpä olen käyttänyt maitohappobakteereja ja Acetiumia, mutta ei se tunnu riittävän. Aamulla olo on paras, kun maha ja suoli on tyhjimmillään. Päivän mittaan olo kurjistuu tasaisesti ollen illalla hirveimmillään. Vällillä tuntuu, että viisainta olisi lopettaa syöminen kokonaan.

Olisiko sulla mitään apuja tällaisiin ongelmiin?

ArwenRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 12:32
Käyn Turussa Bliss Clinicissä. Kiropraktikot ovat kanadalaissyntyiset isä ja poika, Fraser ja Nicholas Bliss. Ja heillä on siellä tiimi muitakin asiantuntijoita sen lisäksi, että ovat itsekin erikoistuneet moneen kiropraktiikan ohella. Nettisivut ovat hyvät: www.blissclinic.fi.

Ymmärrän tosi hyvin tuon ongelmasi iltaa kohti pahenevista oireista. Itsellä se oli samankaltaista. Ikävä kyllä en osaa siihen antaa yksittäistä vinkkiä, kaikki kun vaikuttaa kaikkeen. Kaikki lääkkeet ovat enemmän tai vähemmän pahasta, mutta ymmärrän toki että niitä on usein pakko käyttää. Onko sulla muuta lääkitystä kuin PPI? Miten muuten sulla se
terapia on auttanut, etkös jossain vaiheessa käynyt juttelemassa
jossain?

SitrusRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 13:23
En ole vielä terapiassa, katsotaan pääsenkö siihen. Nääs kun en ole enää lapsi enkä nuori, niin en ole yhteiskunnalle niin kiinnostava sijoitus. Se on armotonta peliä tuo kaikenlaisen avun saanti.

Täytyy katsoa noita nettisivuja. Tosin asun pk-seudulla, mutta silti. Kiitos.

VaniljaRe: Refluksiako vai jotain muuta?21.12.2012 14:13
Mielenkiintoista Arwen, sinulla on ihan samat ajatukset kuin minullakin. Olen aina ollut kamalan äkkipikainen, monta rautaa tulessa ja aina johonkin suuntaan menossa, jos en fyysisesti, niin henkisesti. Nyt opettelen rauhoittumista ja hidastamista ja kaiken turhan pois karsimista kaikilla elämän alueilla. Opettelen edelleenkin syömään hitaasti ja rauhassa, opettelen pysymään paikallani (meditoimaan), se on minulle todella vaikeata. Jooga-taustastani on siinä hyötyä, samoin kuin siinä että opettelen hengittämään oikein, olen huomannut että usein pidätän hengitystäni ja hengitän kovin pinnallisesti.

Minäkin yritän muuttaa ajatustapaani, niin että voisin suhtautua asioihin rauhallisemmin ja oppisin ajattelemaan asioista niiden hyviä puolia. Tekopositiivisuus on mielestäni ihan kamalaa ja sana positiivisuus on mielestäni kärsinyt inflaation, mutta haen levollisempaa suhtautumista asioihin. Opettelen näkemään sitä hyvää, mitä elämässäni on, enkä sitä mitä siitä puuttuu.

Minun olotilaani on helpottanut valtavasti se, että olen melkein alusta lähtien ajatellut, että tämä ei voi olla näin, jotain tälle täytyy pystyä tekemään, siksi sinun kirjoituksesi vahvistaa voimakkaasti minun suhtautumistani näihin oireisiin. Tosin minun on nyt helppo sanoa näin, kun oireeni ovat todella vähäisiä, aina niin ei ole kuitenkaan ollut. Ruokavalio on tosiaan helpottanut omia oireitani ja pyrin syömään mahdollisimman helposti sulavaa ja vatsa- ja suolistoystävällistä ruokaa. En halua saada lisäravintoa pillereistä, vaan ruoasta, siksi smoothiet ovat minulle ihan ehdottomia. Tällä viikolla olen käyttänyt luomupinaattia juomassani, on ihana juoda lasista mahtavan vihreä juoma ja ajatella joka kerta juodessani sitä, miten hyvää se minulle tekee.

Olen menossa omalle kiropraktikolleni joulun jälkeen, käyn siellä vähintään kerran vuodessa. Tuo sinun käyttämäsi Bliss Clinic vaikuttaa kyllä hyvältä ja varmasti se onkin hyvä jos sinä olet siitä apua saanut. Minäkin olen valmis kokeilemaan sitä jos oireeni muuttuvat huonompaan suuntaan, vaikka se Turussa onkin. Mitä sitä ei terveytensä eteen tekisi. On hyvä kuulla muiden kokemuksia noista hoidoista, sillä jos joku on oikeasti hyvä ja toimii, niin rahat eivät mene hukkaan. Loistavaa kuulla että olet saanut apua oireisiisi.

ME2Re: Refluksiako vai jotain muuta?24.8.2019 14:49
Hei, valitettavasti en suositte Fraser Blissiä. Kallis ja epäammattimainen...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: