Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

GuniBKoltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?8.12.2017 20:30
Lääkärini kirjoitti Koltriptyl Miteä pitkäaikaiseen unettomuuteen (kun Zopinox ei enää tehoa ollenkaan.) Olen aika herkkä lääkkeille enkä haluaisi niitä syödä ollenkaan, mutta olisi pakko joskus saada untakin.
Pelkään haittavaikutuksia, saan helposti sydämentykytyksiä ja huimausta on jo ennestäänkin. Vieroitus on myös pelkoa herättävä asia.
Kertokaa kokemuksianne Koltriptyl Mitestä !
Taidan kokeilla puolikasta ensin, auttaisko se.
Kiitos !

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?9.12.2017 12:44
Unettomuuteni on hajottanut pääni niin, että unohdin pääasian, vatsavaivat ja lääke. Syön siis 20 tai 40 milligrammaista Somac'ia (pantopratsol) tulehdukselliseen vatsaan ja ettei hapot nousisi suuhun.

Klotriptylissä (sis. amitripyliä) on maininta "omepartsolilla ja amitriptylillä on haitallisia yhteisvaikutuksia". Omepratsol on haponestolääke. Jos joku käyttäisi Klotriptyliä ja haponestolääkkeitä,
oletteko huomannut jotain yhteishaittavaikutuksia ? Jostain luin myös, että Klotriptyl saattaa joillakin huonontaa veriarvoja.

Kävin yksityislääkärillä, koska terveyskeskuksesta en apua saanut.
En haluaisi maksaa taas uudesta käynnistä. Lääkkeitten ja vaivojen yhteiskirjo on niin laaja, ettei kaikki huomionarvoiset asiat ehdi tulla esiin 30 minuutin vastaanottokäynnillä. Vasta kotona, kun lukee lakanankokoista pakkausselostetta, huomaa monta asiaa, jota olisi pitänyt kysyä.

Unea parantavia lääkkeitä on paljon. Onko teillä kokemusta jostain hyvästä, mahdollisimman vähän sivuvaikutuksia ja riippuvaisuutta aiheuttavasta unilääkkeestä ? (ehkei sellaista ole olemassakaan?)

Syysmyrkkylilja Re: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?9.12.2017 15:36
En ole käyttänyt juuri tuota lääkettä, mutta triptyliä olen kokeillut unettomuuteen ja kipukynnyksen nostoon. Nehän sisältää kai kuitenkin samaa vaikuttavaa ainetta? Valitettavasti tuo lääke ei minulle sopinut, koska se pahensi refluksioireita merkittävästi, tämä riski on käsittääkseni kaikissa trisyklisissä masennuslääkkeissä 😞 Sen lisäksi se ei myöskään hirveän paljon auttanut nukkumaan..Tai kyllä sillä nukahti mutta heräsin silti aamuyöstä.

Unettomuuteen käytän nyt säännöllisesti mirtazapiinia, se on ollut ihan hyvä lääke, pienellä annoksella en huomaa mitään sivuvaikutuksia. Jonkinlainen riippuvuus siihen kyllä syntyy, kuten lähes kaikkiin nukahtamislääkkeisiin, mutta en usko että lopettaminen on ylivoimaista kun sen tekee annosta hitaasti pienentämällä.
Imovanea olen myös joskus käyttänyt unettomuuteen mutta siihen syntyy todella paha riippuvuus jos sitä säännöllisesti käyttää.

Turvallisin vaihtoehto on varmasti melatoniini, mutta sitä oletkin ehkä kokeillut? Eikä se nyt hirveästi mihinkään pahoihin nukkumisongelmiin auta..

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?9.12.2017 21:13
Kiitos ystävällisestä vastauksestasi ja kaikesta tiedosta !
Minulla kun Zopinoxkin on jo menettänyt tehonsa, ei melatoniini auta yhtään. Olen kokeillut sitäkin aikoinaan, ettei tarvitsisi vahvempia lääkkeitä alkaa syödä.

Mirtazapiinia otin vain kerran, yhden pillerin, koko seuraavan päivän riuhtoi sydäntä pelottavasti. En uskaltanut jatkaa sillä.
Nyt kysyisinkin sinulta "Syysmyrkkylilja", minkälaisen annoksen sinä otat mirtazapiinia ? Otin itse lääkärin ohjeen mukaan kokonaisen pillerin eli 15 mg. Vähempi olisi voinut riittää, ehkä ei olisi tullut sydänoireita.

leenliinaRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.12.2017 0:01
Kokeilemallahan sen tietää.Siinähän on pikkuriikkisen rauhoittavaa mukana..Tiedän kyllä että jotkut ova käyttäneet ja kehuvat hyvänä unentuojana. Parina ensikertana lääkkeen teho suurempi,jatkossa vasta tietää.Halpa lääke. Mirtarsapiinia käytetään paljon 7,5mg ja vähempänäkin.

SitrusRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.12.2017 0:23
Jos olet tottunut zopinoxiin niin ettei se enää tehoa, sulla on edessä vieroittautuminen.
Oletko kertonut lääkärille, miten asia on? Vieroittautuminen tehdään pienentämällä annosta vähitellen. Siinä ei ole muuta tietä. Jonkinlaisia vieroitusoireita voi tulla, mutta kun vähennät annosta 1/8 tabletti kerrallaan, pitäisi sujua. Tarvitset terävän veitsen. Ainakin tulet jokseenkin varmasti kokemaan unettomia öitä. Voi olla, että lääkäri määrää sulle jotain muuta, mutta varaudu siihen, että elimistösi huutaa zopinoxia, johon se on tottunut.

Lohdutan sillä, että itse totuttelin pois oxaminista, jota suorastaan oli tyrkytetty paniikkiin ja ahdistukseen, vaikka niihin oli luonnollinen syy. Sitten epähuomiossa päästin reseptin vanhenemaan. Voi kysyä, että miksi sitäkin oli uusittu ja uusittu, kun tuoteselosteessa sanotaan max 4 vkoa. Lähes itkien pilkoin tabletteja, ja yritin pärjätä neljänneksellä/pvä. Ei onnistunut, murunen lisää. Hauskuuden kruunasi kuumetauti, joka oli ja on päällä. Lopulta olin vapaa. Kiitos terveyskeskukselle, joka ensin hukkasi uusintapyyntöni, sitten viivytteli uusimisessa lähes sen max ajan ( 8 vrk.) Vieroitusoireita tuli, eikä se ollut mitään kivaa.
Enää en päästä riippuvuutta syntymään. Mutta vielä on zopinox käytössä, mutta se onneksi tehoaa.

Kokeile unensaantiin avuksi kaikki luomukeinot, joita suinkin löydät. Pahin virhe mitä nyt voit tehdä, on nostaa zopinoxin annosta, kohta sekään ei riitä.
Toivottavasti sulla on hyvä lääkäri tukena. Kyllä sä onnistut!

SitrusRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.12.2017 0:35
Mulla mirtazapin totutti viikossa parissa, niin ettei se tehonnut enää lainkaan.
Ensin otin 1/4 15 mg.stä. Se oli kuin halolla päähän, nukuin 10 tuntia. Seuraavana iltana 1/4 ei vaikuttanut mitään, joten otin puolikkaan. Pian jo pitikin ottaa 2x15 mg. vaikka lääkäri oli väittänyt ettei siihen muka totu.
Bonuksena oli ympärivuorokautinen pöhnä. Kuin olisi ollut lasikuvun alla. Käyttömääräni oli jo sellainen, että sen olisi pitänyt vaikuttaa mielialaa nostavasti.
Mitä vielä! Olin vain kuin hidasliikkeinen zombie. Kognitiiviset toiminnot kärsivät selvästi. Kun katsoin peiliin, ajattelin, että ei ihme, jos ihmiset kadulla tuijottaa. Näytän siltä, että olen sekoittanut pääni lääkkeillä, ja niinhän minä olinkin. Lääkärin määräyksestä.

Yksi tuttu oli saanut Remeronia (mirtatz.) vaikeaan tilapäiseen unettomuuteen. Hän otti yhden, ja nukkuin vuorokauden ympäri.

Syysmyrkkylilja Re: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.12.2017 13:17
Minä käytän mirtazapiinia puolikkaan 15 mg, eli 7,5 mg. Sitä voi käyttää myös tuota pienempiä annoksia, koska mirtazapiinissa nuo pienet annokset nukuttavat enemmän, noita 15 mg suurempia annoksia käytetään lähinnä vain masennuksen hoitoon.
Silloin kun sen aloitin, niin otin varmaan alussa jonkun 1/4 tabletin, koska olen aika herkkä lääkkeille, ja se tosiaan voi tehdä alussa sitä että nukkuu todella pitkään ja on loppupäivän tokkurassa, mutta tämä häviää kun elimistö tottuu lääkkeeseen..
Jonkinlaista tottumista ja tehon vähenemistä tuossa mirtazapiinin pitkäaikaisessa käytössä kyllä tapahtuu, mutta olen sillä toistaiseksi pärjännyt. Olen käyttänyt nyt vajaan vuoden.
Mitään sydämeen liittyviä sivuvaikutuksia en ole huomannut, se on kyllä ikävää jos sulla tuli jotain sellaista..
Oletko nyt kokeillut tuota klotriptyliä, miten se on toiminut?

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.12.2017 21:44
Ehkä uskaltaisin kokeilla 1/4 osa Mirtazapiinia joskus, jos ei uni millään ole tullut moneen yöhön.

1 Klotriptyl Mite antaa mukavan raukean olon ja auttaa nukkumaan, mutta pelästyin kun luin siitä. Se ei ole varsinaisesti unilääke.
Se on antipsykoottinen lääke.

Googlasin Klotriptylin toista toista aineosaa amitriptyliini mm. Wikipediasta enkä taida uskaltaa käyttää ollenkaan kyseistä lääkettä, vaikka annostukseni on pieni.
Sen toinen aine on klooridiatsepoksidi, eipä hurmannut sitäkään lukea.
Aikamoisia laillisia huumeita ja myrkkyjä. Alkoi pelottaa niitten vaikutus aivoihin ja elimistöön.
En tiedä mitä tehdä. Untakin olisi saatava, ettei pää halkea.

Elimistöni ei mitenkään "huuda" Zopinoxia. En ole siitä riippuvainen.
Se kun ei vaikuta enää. Ihan sama otan tai en. Sen ainoa "vieroitusoire" on se, että se on tuhonnut uneni.
Lääkärini sanoi, että minulla on pitkään jatkunut stressistä johtuva
uni-valvetilan häiriö. Pitäisi alkaa nukkua öisin jollain keinolla, että elimistö oppii erottamaan yön ja päivän ja nukahtaisin illalla.

Millä saa unta muilla kuin näillä erilaisilla aineilla, joita lääkkeiksi kutsutaan ?
Mietin olisiko oksatsepaami tilapäine apu, mutta kiitos vinkistä Strukselle, en taida langeta siihenkään loukkuun !
Olisikohan vanhanaikaisesta valeriaanasta yhtään mitään apua ?
En tiedä siitä tarkemmin.
Saako sitä apteekista reseptittä ostaa ?
Melatoniini ei auta minua yhtään.

Aikuinen nainenRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 9:17
Minä olen kokeillut valeriaanaa, melatoniinia ja ties mitä. Unettomuus jatkuu ja vie minut kohta hautaan. Viimeksi lääkäri kirjoitti Ketipinoria kerran kokeilin ja siihen jäi. En nukkunut lainkaan ja lääkkeestä tuli tosi levoton ja hermostunut olo kuten kaikista on tullut mitä olen kokeillut. Onneksi saan vielä silloin tällöin käytettynä Zopinoxilla unet eli muutaman tunnin nukuttua, mutta kaipaisin kunnon unia joka yö.

Heikoilla olen nukkumattomuuteni takia joten olo on joskus todella epätoivoinen.

TomaattiRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 10:19
Mulle määrättiin Opamoxia ahdistuksen kohtaushoitoon, kun pyysin jotain rauhoittavaa - päivällä kestän ahdistuksen, mutta jos se iskee illalla, nukkumisesta ei tule mitään. Se oli tosi hyvä silloin tällöin otettuna, mutta kun tuossa oli jakso että nukkuminen ei onnistunut millään, otin reilun viikon ajan joka ilta 15 mg Opamoxia.

No siitäpä tulikin päiväviekkarit, ahdistus alkoi olla päällä lähes jatkuvasti, ja myös lääkkeen teho nukkumiseen heikkeni :( Otin selvää vaihtoehdoista, ja valeriaanaa koskevat tutkimukset on vähän ristiriitaisia, mutta muutamassa tutkimuksessa oli viitteitä että se auttaisi hiukan nimenomaan oksatsepaamista vieroituksessa.
Siispä ostin vahvinta valeriaanaa mitä löysin ja otin sitä 2-3 viikkoa joka ilta maksimiannoksen. Kyllä se tuntui auttavan :)
Otan sitä edelleen jos tuntuu etten saa nukuttua, ja vaikka teho ei tietenkään ole "oikeiden" lääkkeiden tasoa, on sillä selvästi jonkinlainen rentouttava/rauhoittava vaikutus :)

Mäkin sain Triptyl-reseptin kivun siedon kasvattamiseen ja univaikeuksiin. Tiedän että tämä annos on tosi pieni vrt. masennuksen hoito, mutta silti jätin aloittamatta kun sivuvaikutuslista on ihan karsea... Mutta aion kyllä kokeilla, jos muut keinot ei auta nukkumaan, koska unettomuus pahentaa IHAN KAIKKEA :(

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 14:04
Eivät kaikki saa kaikkia sivuvaikutuksia lääkkeistä. Koska jonkun verran niitä voi tulla, yritän ainakin itse ottaa mahdollimman vähän ja lyhyen aikaa etten koukuttuisi eikä oireista aiheutuisi pysyvää haittaa.

Koltriptyl nukutti miellyttävästi, nukuin Koltriptyl Mite puolikkaallakin jotenkuten. Kuitenkin luin, että Koltriptyliä ei saisi kirjoittaa ihmiselle jolla on sydänvaivoja, eritoten bradykardiaa, hidaslyöntistä rytmihäiriötä, jossa on äkkikuoleman vaara. Bentsot yleensäkin vaikuttaa sydämen toimintaan.

Koltriptylillä on muitakin haittavaikutuksia, jotka osui juuri minuun, enkä osannut vastaanotolla mainita niistä, kun en tiennyt, että ne sattuvat olemaan este juuri tämän lääkkeen käytölle.
Mielestäni lääkärin kuuluisi kysyä poteeko asiakas jotain lääkkeen käytön estäviä sairauksia, kun jotain tiettyä lääkettä suunnittelee kirjoittavansa asiakkaalle.

Koltriptylissä se toinen vaikuttava aine eli amitriptyliini on kai juuri se sydänoireisen vaara ja monen muun haittavaikutuksen syy. Esimerkiksi verenkuvan huononeminen, jota ei kaikille tietenkään tule.
Jos veriarvot on ennestään kiikun kaakun ei kannattane tätä lääkettä ottaa.

Pelkkä Triptyl eli klooridiatsepoksidin vaikutuksen voi helposti googlata.
Minäkin se googlasin, koska se on oman lääkkeeni Koltriptylin toinen ainesosa, mutta en enää tarkkaan muista, mitä siitä sanottiin.

Aiheuttaakohan valeriaana sekavaa oloa ?
Kuinka kauan vaikutus kestää ? Vaikuttaako se vielä aamulla kunnon annoksella.

Unettomuus on ihan kamalaa. Se tekee toimintakyvyttömäksi !!!
Unilaboratorioissa voitaisiin tutkia syitä ja auttaa ihmistä, mutta hoito maksaa tuhansia euroja yksityisesti ja kunnallisesti ei kai ole toivoa päästä. Terveyskeskuksesta saattaa saada lähetteen neurologille.
Oletteko pyytäneet ?

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 14:25
Koltriptyl ja Triptyl sisältävät samoja aineita, huomasin, kun uudelleen googlasin. Minä en tiedä mikä ero niissä on.
Osaako joku valaista ???

Terve.fi:stä luin yhden lääkärin vastauksen asiasta kysyneelle, että Triptyliä voi käyttää pienellä annoksella vaikka lopun ikäänsä, se ei ole niin koukuttava kuin jotkut (muut?) bentsot.
En tiedä onko Triptyl bentso vai ei ?!
Enkä usko lääkeäreitä, että jonkun lääkkeen lopunikäisestä käytöstä ei olisi haittoja.

rentukkaRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 14:30
Minulla on Tenoxia unettomuuteen, ollut vuosia, enkä ole jäänyt koukkuun. Olen käyttänyt kerrallaan maximissaan noin viikon verran, sitten taas on uni tullutkin ainakin jollain lailla.
Unilääke on niin yksilöllinen asia, toiselle sopii toiselle ei.

Aikuinen nainenRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 15:09
Minä olen herkkä kaikille lääkkeille, että jos joku ei sovi minulle jollekin se on huippu lääke ja saa hyvän avun.
Opamoxia on kokeiltu unettomuuteen ei sopinut sekään minulle.
Unettomuuden lisäksi minulla on kovia fyysisiä kipuja selkäni taholta.
Ne vievät kaikki mehut minusta ja pahentaa unettomuutta.

rentukkaRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 15:31
Herkkä minäkin olen lääkkeille ja Tenox, joka on 20 mg vahvuinen, ohjeessa lukee yksi tai puolitablettia unettomuuteen. Olen ottanut neljäsosan koska sekin auttaa, en tiedä mitä tapahtuisi jos ottaisin puolikkaan tai peräti koko tabl. Kerralla, nukkuisin varmaan 12 tuntia tai sitten en nukkuisi lainkaan, kuka tietää.

Aikuinen nainenRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 15:44
Minullakin Tenox on kokeiltu. Neljäs osa ei unta tuonut, kokeilin puolikkaalla sama juttu. Kokonaisesta oksensin enkä nukkunut. Siis ei toimi minulla.

Kiva kun sinulle rentukka Tenoxista on apua👍👍❤

TomaattiRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 16:30
"Aiheuttaakohan valeriaana sekavaa oloa ?
Kuinka kauan vaikutus kestää ? Vaikuttaako se vielä aamulla kunnon annoksella."

Valeriaana on hyvin mieto, ei pitäisi aiheuttaa sekavuutta, ainoastaan rentoutumista ja lievästi rauhoittava vaikutus. Mä en varsinaisesti edes huomaa mitään "oloja", mutta uni tulee huonoilla jaksoilla selvästi helpommin, ja nukun 5-6 tuntia yhtäjaksoon (yleensä herään jo 2-3 h perästä ja saatan valvoa pari tuntia, ennenkun saan uudelleen unta). Aamulla herään ns. normaalisti, paitsi ehkä vähän virkeämpänä :)

Joskus otan yöllä herätessä lisäavuksi 3 mg melatoniinin, jos ei tarvii herätä varhain ja skarppina. Ohjeessa sanotaan että pitäisi ottaa 2 h ennen nukkumaan menoa, mutta mua alkaa kyllä väsyttää alle puolessa tunnissa, ja toi on lyhytvaikutteista melatoniinia eli heräisin joka tapauksessa aamuyön puolella, jos otan nukkumaan mennessä.
Jos yöannoksen ottaa vaikka 2-3 maissa, se ehtii haihtua aamun mennessä niin ettei ole ihan tööt, mutta unen laatu on vähän parempaa.

leenaliinaRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 17:08
Kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia.Ei voi syödä pillerin pilleriä mihinkään vaivaan.Jos Klotriptyl auttaa pienellä annokssella ,niin olisin kyllä tyytyväinen. Siinä on pienen pieni määrä benzon kaltaista ainetta ja triptyl on vanhanpolven mas.lääke ,jota ei enä käytetä mas. lääkkenä vaan pienenä annoksena kipulääkkeenä ja uneen.

SitrusRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 18:33
Gunib, jos voit lopettaa zopinoxin käytön kuin seinään, olet onnekas poikkeus.
Pääset siitä vaivatta eroon, se on hyvä.

AnnaMyyRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 20:34
Nyt menee kyllä lääkkeet sekaisin.Triptyl on ns.vanhanajan trisyklinen masennuslääke jota on ennen uusia masennuslääkkeitä käytetty suurilla annoksilla masennuksen hoitoon.

Nykyisin sen ensisijainen käyttöaihe on kiputilat, hermoperäiset kipukynnyksen nostoon ja mm.migreenin estolääkkeenä.Annokset on aivan eri mittaluokkaa kuin ennen masennuksen hoidossa.

Klooridiatsepoksidi puolestaan kuuluu bentsodiatsepiineihin js myydään mm.kauppanimellä Risolid.

Tätä on myös yhdistelmävalmisteissa juurikin aiemmissa viesteissä mainituissa ja mm. stressiperäisiin vatsavaivoihin usein määrätyssä Libraxissa.

GuniBRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 20:40
Hei Sitrus ! Ja muutkin !
Kummallista omasta mielestänikin, mutta ei tee heikkoakaan olla ilman Zopinoxia, ei mitään päiväoireita tule, mutta milläpä nukun ???

Eilen illalla piti tehdä kepulikonsti, otin 1/4 osa Koltriptyl Miteä ja 2/3 Zopinox, nukuin vähän.

Edellisenä iltana otin vain 1/2 Koltriptyl Miteä, nukuin jonkun verran, mutta en saa tottua Koltriptyliin, kun minulla on sydänsairauksia ja muutakin, joitten takia en saisi ollenkaan sitä ottaa. En lukenut tuoteselostetta heti tarkkaan. Lääkärini ei kysellyt sydän- ym. vaivoista.
Olin tyytyväinen kun resepetin sain, oletin, että kaikki on ok.

Tämä lääke on kuulemma erittäin hyvä ja hyvin siedetty pitkään jatkuneeseen unettomuuteen ja uni-valvetilan "järjestelemiseen" kohdilleen. Voi syödä kuuriluonteisesti eikä voimakkaita vierotusoireita kuulemma tule.

Ekana iltana otin kokonaisen, nukuin mukavasti ja riittävästi.
Tällä lyhyellä käytölllä olen huomannut, etä se olisi aika hyvä "myrkky" uniongelmiin, se on pitkävaikutteinen, ei tule viekkareita päivällä.
Oma pääni on kuitenkin aika herkkä keskushermostoon vaikuttaville "myrkyille", että jonkunlaista huimausta tuli päivällä ja se nostaa ainakin minulla sykettä.

Olen lukenut muitten kokemuksista, että 1 Koltriptyl Mite ei vaikuta kaikilla mitään. Sitä voi ottaa kai ainakin neljä.
Sillä satsilla minä olisin tajuton viikon.

Kuten aikaisemmin olen maininnut, en ole päässyt selville, mikä ero Triptylillä ja Koltriptylillä on.
Haittavaikutusket näkyy olevan samat.

Antipsykoottisia lääkkeitä ne ovat, ei kuulosta hyvältä.

Koltriptyl ja Triptyl lukemani mukaan metaboloituu 28-48 tunnissa.
Eli sitä ainakin joillakin kertyy vähitellen elimistöön oman laskutaitoni mukaan, kun aina samaan ottaa illalla. Vuorokausihan on vain 24 tuntia kuten tiedämme :)
Siksi oletan, että toisena iltana minäkin nukahdin puolikkaalla, kun edellistä pilleriä oli vielä elimistössä ja otin puolikkaan vähän aikaisemmin kuin ensimmäisen (kokonaisen) koska luin, että se pitääkin ottaa pari tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Moni varmaan tuskailee tämän saman asian kanssa:
Millä ihmeellä saisi unta ?
Mitä uskaltaisi kokeilla ?
Mikä olisi mahdollisimman vähän haitallinen ?
Saanko koskaan enää unta luonnollisesti ?

Aikuinen nainenRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 21:04
Täällä yksi tuskailija. Olen varmaan 8 eri lääkettä kokeillut huonoin tuloksin. En nukkunut ja osa vaikutti psyykkeeseeni. Ahdistavan olon sain. Zopinox ainut mistä ei nuppi sekoa ja välillä jopa nukun sen avulla muutaman tunnin.
Kipupolin lääkäri ehdotti Triptyliä selkäkipuihini ja sanoi että vaikuttaa myös unen saantiin. Kokeilin mutta maha ja korvien väli ei kestänyt lääkettä.
Olen oikeesti lääkkeillä yliherkkä. Joku lääkäri on kirjoittanutkin että olen keholtani lääkevastainen ja sitä myös olen..
Näillä mennään kunnes jotain tapahtuu...unettomuutta takana kohta neljä vuotta.

AnnaMyyRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 22:20
Koitin tossa selvittää...kirjoitettiinko samaan aikaan?

Ei ole antipsykootteja vaan käytetään mm.aiemmin kirjoittamiini tarkoituksiin

Klortriptyl(yhdistelmävalmiste) siis sisältää sekä amitriptyyliiniä että klooridiatsepoksia(bentsodiatsepiini), triptyl pelkästään amitriptyliiniä.

AnnaMyyRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.12.2017 22:29
Jatkuu...vielä selvennystä...niin siis Triptyliä jotkut määrää pelkkään unettomuuteen mutta niillä määrillä ei tod vaikuteta mihinkään mielialaan.

Yhdistelmävalmisteessa (Klortriptyl)yhdistyy rauhoittava bentso lisäksi joka auttaa rentoutumaan.

unta etsiväRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?10.1.2018 19:38
Minulla vaikutti mielialaan (nostavasti) heti ensimmäinen Koltriptyl Mite
ja nukuin kuin tukki.
Mutta sain sydänoireita alta viikon.

Onko Tenoxista tullut kellekään sydän- tai muita haittaavia oireita?
Mikä vahvuus on riittänyt sinulle ?

unta etsiväRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?4.7.2019 19:02
Minkä avulla nukutte nykyään ?
Onko mitää uutta tehokasta ja haitatonta tullut valikoimiin ?

yli 70vRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?11.10.2021 20:36
Triptyl on ollut 10mg aika kauan ja kas aloin nukkuun päivällä ruuan jälkeen luulin että aikuisiän diapetes,yllätys triptyl ja munuaisarvot alannut kohota,nyt sitten opettelen vähentään ja lopetan ja voin sanoa että verenpaineet öisin taivaissa ,muut veriarvot hyvät.vierotus oireet kamalat nyt ymmärrän kun jäädään lääkkeisiin kiinni.Olen 9pvää ollut 5mg ja 1kk olis tavoite päästä.Lääke ei suositella ZOLt vatsa lääke kuin verenpaine lääke.Aloin lukeen kaikkien sivuvaikutuksista ,Kerro lääkärille syötkö tötä tuota ootko allerginen ja on jos mitä lääketiede nimityksiä Oli nniin hyvä lääkäri ekaks kysy syönkö luotais lääkkeitä EI IKINÄ ,ne on vaarallisia jos et kato saatko monin kertaisen annoksen.Tiedän että näkeevät mitkä ssopii mutta kaikki ihmiset myös erinlainen.

female77Re: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?12.10.2021 7:12
Minä en kärsi unettomuudesta, päinvastoin. Mutta tuli mieleen että pimennysverhoista saattaisi olla apua. Itse laitoin pimarit ikkunaan äskettäin, ihan hyvä sillä nukun milloin sattuu ja katuvalot saattavat olla epäterveellistä nukkuessani, keinovalo ei ole hyväksi jatkuvasti.

TuuliaRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?26.4.2022 9:46
Kärsin myös unettomuudesta,nyt en nuku juuri lainkaan ja lääkäri määräsi mulle juuri tuota lääkettä,mut kun luin tuoteselosteen,en uskalla ottaa.
Minulla on pysyvä rytmihäiriö,flimmeri ja siinä sanotaan että olkaa erityisen varovainen jos on.
On verenpainelääkkeet,verenohennuslääke.
Opamoxista otan joskus puolikkaan,ei enää juurikaan auta.
Valeriaana ja melatoniini,ei myöskään.Lisänä tuli vielä tinnitus,korvat suhisee ja vinkuu,sille ei voi mitään.
Kävin uniklinikan lääkärillä,suositteli tutkimusta jossa laitetaan piuhat päähän,maksaa vaan niin sairaasti ja eihän se unta tuo,sanoi että siinä näkee aivotkin.
Pitäis olla yön päässä,silloin en ainakaan nuku!
Unettomuus on tullut pikkuhiljaa,on stressiä ja viimeinen isku oli kuulla kuinka sisaren tyttö vihaa minua.
Olen sukuni hylkimä täti neljälle.
Jo yli 70 eli parhaat kovat työvuodet takanapäin.Myös koko suvun asiat hoidettavana.
Haluaisin nukkua mutta mikä avuksi,en jaksa muuten.

Nainen Re: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?7.8.2022 19:57
Minä olen kokeillut monenlaista. Nyt löytänyt todella hyvän eikä mitään sivuvaikutuksia. Doxepin 3mg. Kannattaa kokeilla!

Aikuinen nainen Re: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?8.8.2022 16:21
Tuttu sai samaa lääkettä unettomuuteen, oli pakko kommentti laittaa.

https://www.apu.fi/kysymykset/karsin-uniapneasta-onko-doxepin-turvallinen-unilaake-apu-klinikka-vastaa

StRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?15.8.2022 7:59
Omat vinkit pienempiin unihaasteisiin, joissa ei vielä tarvita nukahtamislääkkeitä:
- 3 tunnin tauko syömisessä ennen nukkumaanmenoa
- Liiku päivittäin oman voinnin ja mahdollisuuksien mukaisesti
- Melatoniini
- Hanki mukavat nappikuulokkeet ilman johtoa ja googlaa "ahdistusta lieventävä musiikki". Etsi Spotifystä yms ja poimi ne rauhallisimmat ja monotonisimmat yösoittolistalle. Keskity musiikkiin ja sulje muut ajatukset pois.

Riitta SallinenRe: Koltriptyl Miteä unettomuuteen, onko hyvä ?7.10.2022 23:17
Olen käyttänyt Klotriptyl Miteä 30 vuotta 2 tablettia iltaisin. Olen tyyty- väinen. Ei kuulemma aiheuta dementiaa, vaikka jotkut niin väittävät. Jos sairastuu dementiaan, silloin on tämän lääkkeen käyttö lopetettava (sanoo psykiatrian erikoislääkärini).

aipakkoktail unettomuuteen26.3.2023 18:06
minulla on lääkityksenä uneen levomepromazine100mg=100mg/vrk.mirtatzapiini7,5mg=7,5/vrk,atarax12,5mg=12,5mg/vrk.näillä nukkuu hyvin uni on yhtenäistä!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: