Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SussuRuokatorvi kipeä14.11.2017 9:28
Onko täällä muita joilla "juilii" välillä tuota ruokatorvea? Se ei tunnu välttämättä koko aikaa ja joskus kun syö, niin tuntuu kipeältä aluksi, mutta sitten meneen kipu pois. Kipu ei ole sellaista viiltävää, vaan semmosta "pehmeämpää" kipua. Äh, hankala selittää sitä. Välillä ainakin tuntuu auttavan se, että hieroo rintakehää kädellä.

Rakenteellinen_Re: Ruokatorvi kipeä14.11.2017 15:31
Mulla on syödessä lähes aina kipuja :D siis sellasta kramppaamista ja takertumisen tunnetta..välillä alasulkijan kohdalla on karmiva paine ja sellainen kipu että tuntuu sydänkohtaukselta, mutta se liittyy mulla tohon alasulkijaan mikä ei avaudu oikeeseen aikaan vaan liian hitaasti ni se ruoka hengaa siellä torvessa sitte hetkenaikaa ennen kun laskee alas. Joskus myös ylösnousut aiheuttaa sellasta typerää kipua, mitä ei aina osaa kuvailla ja helpottuu just tolleen kun hieroo rintakehää.
Tuttua on siis..

female77Re: Ruokatorvi kipeä14.11.2017 17:19
Ai että onko ruokatorvi kipeä...

PapparainenRe: Ruokatorvi kipeä16.11.2017 21:20
Minulla on refluksitauti muutaman muun ohella ja ruokatorvi kipeä. Johtuu nyt kyllä omasta hälmöilystäni. Söin liian paljon ja liian myöhään. Yöllä hapot nousivat kurkkuun ja vieläkin (illalla) on putki arka.
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Tiesin liian myöhäisen ja liiallisen syömisen vaarat. Silti sorruin.

Sitä vaan ihmettelen miksi kaasuja muodostuu. Jos on liikaa tai liian ärhäkkää happoa, senhän pitäisi sulattaa ruoka eikä muodostaa kaasuja. Kaasunmuodostus viittaa mielestäni liian laimeisiin happoihin. On kuin anaerobinen käyminen. Voiko olla noin ? Kuka oikeasti tietää ja kertoo ?

SussuRe: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 10:42
Joskus aikaisemmin oltiin mieheni kanssa vähähiilarisella ruokavaliolla, niin silloin ainakin piereskely loppui. Eli voisko se vaikuttaa, syötkö paljon hiilihydraatteja?

PapparainenRe: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 10:59
"Eli voisko se vaikuttaa, syötkö paljon hiilihydraatteja?".
Tutkitaan. Kiitos vinkistä.

female77Re: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 17:46
Kokeilin parin päivän ajan VHH+paleo yhdistettynä, eikä silloin toisena päivänä ja sen jälkeen närästänyt juuri ollenkaan, olin myös kofeiiniton ja fluoriton (ei teetä, eikä fluori hammastahnaa) samaan aikaan.

Aloitan uudelleen, ja jos toimii edelleen niin pysyvästi. Mutta on mahdollista että mulla olis joku giardia, tms. joka pitäisi lisäksi tutkia. Tulehdus suolistossa, johtuu se sitten hiilareista, allergiasta, tai taudeista, kaikki ilmeisesti voivat olla närästyksen syynä.

female77Re: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 17:49
Ja tosiaan toi kaasun muodostus väheni heti, vatsa oli niin pullistunut, että kamala paineistus torven sulkijaan oli varmasti.

PapparainenRe: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 18:53
"...kaikki ilmeisesti voivat olla närästyksen syynä".
Närästyksestä taidan selvitä Somacin avulla, mutta ne kaasut yöllä...
Ilmeisesti vinkkisi auttaa myös niihin. Kiitos.

female77Re: Ruokatorvi kipeä17.11.2017 19:33
Ainakin kannattaa kokeilla aina. Ehkä palaat kertomaan myöhemmin tänne miten on sujunut :)

On haastavaa keksiä syömisiä kun viljat ja maito on pois kuvioista. Mulla esim. kananmunia 3 kpl/pv, tarjous lihaa ja jauhelihaa, tonnikalaa, mantelijauhoista lettuja, manteleita, kookosmaito, lusikalla suuhun hyvälaatuista oliiviöljyä ja kookosrasvaa, paljon vihanneksia ja pakastejuureksia jne. pähkinöitä,(kypsiä omenoita ja banaaneja, tosin en ole hedelmiä juuri syönyt sokerin takia).

AnnaMyyRe: Ruokatorvi kipeä22.11.2017 9:36
No en tiedä onko torvi vai mikä mutta illalla repi terävästi keskellä rintaa.Maha on tulessa ja edelleen ihmetyttää selän puolen polte, joka tuntuu eri paikoissa, välillä samassa kohtaa kuin mahassa, vaeltelee rangassa ja lihaksissa.

Hitto mitä tuskaa!Missä te ootte kaikki muut kuin tässä, Ann, Sitruunainen, Saturnus, Juissi ja Tintti, Kesis ja aamupöpperössä unohtuu jo nimetkin.Huhuu!

SussuRe: Ruokatorvi kipeä22.11.2017 9:55
Mulla on nyt onneksi torvikivut helpottaneet, kun oon ottanut somacin aamulla ja illalla. Kurkku vaan kipuilee, mutta en tiedä johtuuko viruksesta vai tästä refluksista.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: