Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Refluksia?Mitä tää on?4.11.2017 22:03
Onko tämä refluksia vai jotain muuta? Suussa ja nielussa outoa kirvelyä tai kylmän tunne hengittäessä, myös kylmä tuntuu nenäonteloissa. Ei muuta.. tunne tulee yks kaks ja kestää vaihtelevasti. Yhtäkkiä
saattaa hävitä ja kohta taas tuntuu. En ymmärrä... onko ihan normia? Muilla samanlaista?

tuituiRe: Mitä tää on?6.11.2017 5:28
Moikka!

Mulla on kurkkurefluksi ja oireena on kirvelyä suussa. Lähinnä kielessä ja toisinaan myös kitalaessa. Muita närästysoireita minulle ei oikeastaan olekaan. Somacia syön, mutta ei tunnosta auttavan. Xylitol purukumi tuo jonkin verran helpotusta oireisiin. Oireet alkoivat yhtäkkiä pari vuotta sitten ja nyt kielen kirvelyä päivittäin. Kolmesti on tähystetty ja alussa todettiin myös ruokatorven tulehdusta. Viimeisen tähystyksen yhteydessä joka oli syyskuussa, ilmeni, että tulehdusta ei enää onneksi ollut.

Oletko ajatellut tuleeko oireita esim. syömisen jälkeen? Aiheuttaako joku tietty ruoka oireita? Kannattaa käydä lääkärin juttusilla, niin saat selvyyttä asiaan.

SussuRe: Mitä tää on?6.11.2017 12:14
Mulla kurkkurefluksissa samantyylisiä oireita. Kurkku/nielu tuntuu "raikkaalta", eli kylmältä ja myös tuntuu kipeältä, kuin olisi flunssa tulossa. Myös kaulan lihakset saattavat kipeytyä.

Mara55Re: Mitä tää on?6.11.2017 14:53
Minulla todettiin kurkun yliärtyvyyttä sensorinen neuropatia,joka aiheuttaa ko.vaivoja.
Toki löytyi kilpirauhas syöpäkin lisälöytönä,jolloin poistettiin koko kilpirauhanen.Tiedä sitten kumpi aiheuttaa voimakkaat kurkkuoireet,refluksi vai kilpirauhas vaivat.

kurkkukipuinenRe: Mitä tää on?6.11.2017 18:15
Mara55, miten kurkun yliärtyvyys todettiin? Mulla alkoi vuosi sitten suun polttelu, eikä syytä ole löytynyt. En tiedä sitten, onko syynä kuitenkin refluksi vaikka se on ollut melko vähäoireinen...

Mara55Re: Mitä tää on?6.11.2017 18:55
Foniatri sen kurkun kuvamisen ja oireiden perusteella diaknosoi.Samalla löytyi kaulakysta,jonka piti neulakokeiden perusteella olla hyvänlaatuinen,mutta leikkauksen jälkeen patoloki löysi papilaarisen karsinooman kystasta,kaulakystathan leikataan aina.Triptyl nimistä lääkettä sain kurkun ärtyvyyteen se kuitenkin aiheutti lisääntyvää närästystä.Nyt vaan sitten kärsitään kylmän viiltävät poltot kurkussa ja nenässä välillä myös korvissa lisäksi on voimakasta hampaiden viiltelyä ja kiristystä.
Refluksia löysi tähystäjä, hieman väljä portti mutta ph-mittaus ja ruokatorven painemittaus näyttivät normaalia,ei siis refluksia,vaikka oireita on jatkuvasti,yöksi toki kaikki vaivat rauhoittuvat onneksi.

female77Re: Mitä tää on?6.11.2017 22:53
Minullakin kylmän tunne hengittäessä. En tiedä mistä johtuu. Oletko pysynyt Mara55 terveenä syövän poiston jälkeen? Auttoiko gastroskopia syöpädiagnoosissa?

Mara55Re: Mitä tää on?7.11.2017 7:53
Kyllä muuten,kurkkuvaiva on päällimmäisenä.Tyroksiinilla pidetään elimistö vähän liikakierroksilla aivolisäkkeen sammuttamiseksi ja syövän estämiseksi.Radiojodi hoito annettiin pariviikkoa leikkauksen jälkeen ja sen jälkeen gammakuvaus joka silloin oli puhdas.Hommasta on vuosi ja nyt taas parhaillaan,kun tätä kirjoitan olen menossa Thyrogen piikille eilen olin myös. Huomenna annetaan pieni määrä radiojodia ja perjantaina gammakuvaus,välissä verikokeet.
Gastrokopiasta ei ollut apua syövän toteamiseen.Kilpirauhas arvot minulla oli normaalit,kuitenkin olin jossain vaiheessa selvästi liikatoiminnalla,laihduin ja silti jatkuva nälkä nyt paino taas palannut.Kilpirauhanen vaikuttaa siis vatsan toimintaan mm.happojen säätelyyn ja varmaan siten myös refluksiin.

kurkkukipuinenRe: Mitä tää on?7.11.2017 16:36
Mara55, millä kuvantamismenetelmällä sun kaulakysta löytyi. Ultraäänikuvauksella vai jollakin muulla?

Refluksia Re: Mitä tää on?7.11.2017 18:04
Olen käyttänyt oireisiini nexiumia, mutta tuntuu et oireet välillä voimistuvat. Stressaan tätä valtavasti, joka varmaan lisää oireita. Jätin nexiumin välillä pois ja nyt taas kokeillut. Eilen oli todella hyvä päivä ja ajattelin et nyt tää helpotti kunnes oireet taas tänään olleet. Kävin gastropanel verikokeessa ja arvot olivat normaalit. Jospa tää joskus helpottaa... ei pitäisi liikaa miettiä vaan yrittää elää normisti.

Mara55Re: Mitä tää on?7.11.2017 19:23
Kaulakysta löytyi ihan tunnustelemalla se oli keskellä aataminomenan päällä,tulkittiin myöhemmin ultraäänessä,että se olisi synnynnäinen?En ole ihan varma oliko minulla ollut se aina,kaikilla kuulemma on vähän erirakenteinen aataminomena(miehillä).Kystasta otettiin ohutneulanäyte eli se imettiin tyhjäksi ja patoloki tutki liemen,joka todettiin hyvänlaatuiseksi,leikkaus vasta kertoi totuuden.Foniatri kuvasi kurkun videokameran tapaisella laitteella( toimenpiteellä on joku ammattinimikekin)ja totesi äänihuulissa jotain muutoksia.Muutoksiin sopi refluksi vain osittain.Koko homma alkoi viisivuotta sitten kovan flunssan seurauksena ja Foniatrin mukaan virukset on todennäköinen syy äänihuulten ja kurkun vaurioihin.Foniatri on mukana tutkimuksessa
virusten aiheuttamissa vaurioista kurkussa ja suu syöpään.Kilpirauhanen minulta poistettiin myöhemmin sitten kokonaan ja siinähän joudutaan venyyttämään äänihuulten hermoja jotta kilpirauhanen mahtuu pois.Äänen menettäminen onkin kilpirauhasleikkauksessa vaarana,minulle ääni jäi.Hermojen venyyttely ei varmaankaan ainakaan parantanut äänihuulten vaurioita.

female77Re: Mitä tää on?7.11.2017 19:49
Hyvä että syöpä on poissa! Eikä ole etäpesäkkeitäkään ilmeisesti. Ja että ääni säilyi. Eihän se flunssa virus kuitenkaan ollut syöpään osallisena? Mulla oli kovin flunssa ikinä, taisi olla samaan aikaan kun sinulla Mara55, viisi vuotta sitten, 2012. Refluksi varmaan paheni /alkoi sen seurauksena.
Mulla kipeä kaula kilpirauhasen kohdlta ja muualtakin, lääkäri sanoi vuosi sitten että lihakset on kipeitä siinä.

SaturnusRe: Mitä tää on?7.11.2017 22:55
Refluksia?, mulla täsmälleen samoja vaivoja. Sain astmapiipun kokeiluun, lääkäri arveli että allergia/homeperäistä oireilua. Käytin viikon verran, oireet vähentyneet huomattavasti. Varmaan pitäs vielä toinen viikko ottaa kuten lääkäri määräsi, mutta lääke aiheuttaa mulle ikäviä sydämentykytyksiä.

nervus vagusRe: Mitä tää on?8.11.2017 10:10
Allekirjoitan Saturnuksen kommentin. Lievää ärtyisyyttä, sekä kylmän tunne nenässä ja nielussa ensioire mikrobialtistuksesta itselläni.

Saturnus: Onhan lääke kortisonijohdannainen, eli tulehdusta hoitava, eikä sympatomimeetti eli avaava? Jälkimmäisillä voi sivuvaikutuksina olla tykytystä. Tietysti jos lääkäri on määrännyt vaivaasi juuri avaavan, niin ok.

SaturnusRe: Mitä tää on?9.11.2017 16:14
Nervus vagus, lääke on Bufomix easyhaler, siinä lääkkeessä on kuulemma hiukan kortisonia mutta tosta avaavuudesta en tiedä.

Aikuinen nainenRe: Mitä tää on?9.11.2017 17:44
Astma lääkkeet mitä itse käytän säännöllisesti aiheuttavat minullekin ylimääräisiä tykytyksiä sydämeen ja nyt kun olen käyttömääriä flunssani vuoksi joutunut lisäämään on ruvennut sellaista horkka vapinaakin olemaan. Että nämä ovat lääkkeen sivareita. Vieläkin näitä tulee vaikka ole parikymmentä vuotta lääkkeitä käyttänyt etten ihmettele yhtään jos uusi lääke näitä tuntemuksia tekee.

nervus vagusRe: Mitä tää on?9.11.2017 19:38
Saturnus: Tuo on ns. yhdistelmälääke jossa hoitavan kortisonin lisäksi myös keuhkoputkia laajentava vaikutus.

https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=18350&d=2128908&i=ORION+PHARMA_BUFOMIX+EASYHALER_BUFOMIX+EASYHALER+inhalaatiojauhe+160%2F4%2C5+mikrog%2Fannos

"Sydämentykytys, vapina tai tärinä. Jos näitä vaikutuksia esiintyy, ne ovat yleensä lieviä ja tavallisesti häviävät, kun Bufomix Easyhalerin käyttöä jatketaan"

kurkkukipuinenRe: Mitä tää on?12.11.2017 18:36
Onko teillä suun kirvely välillä sellaista että tuntuu kuin suuta kuivaisi ihan hirveästi, vaikkei suu siis oikeasti ole kuiva? Mulla on syljeneritys ihan normaali, mutta silti välillä kielen kärkeä, kitalakea ja kurkkua kuivaa tosi voimakkaasti.

female77Re: Mitä tää on?14.11.2017 17:24
Kuivaa kurkkua, suuta, ruokatorvea, usein.

mannaRe: Mitä tää on?3.7.2021 11:43
Onko kenelläkään toisella kitalaki hampaitten takana pehmeän tuntuinen, kuin puoli cm purukumia, mutta vaikka peukalolla painaen normaalin kova? Joku neuropatia? Ja juu, refluksia löytyy.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: