Keskustelu

YlläpitoPäivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 8.42
Tämä ketju on 6. päivän refluksikuulumisia kertova.
Tervetuloa kirjoittamaan!

Edellinen 5. suljettu ketju löytyy täältä http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/11722?p=&c=

Kaikki päivittäiset ketjut löyvät koottuna päävalikon
Vertaistuki -osiosta "Refluksitaudin vuoristorataa": http://www.refluksi.fi/190

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 10.16
Zolt; Voi ei :( et juuri loman alkaessa näin iskee huono-olo.

Tuli juotua illalla smoothie; luonnonjogurtti, pakastemansikka, neljänviljanhiutale + mustikkakeittoa hieman sekaan. + pieni pala real-leipää. Ei olisi pitänyt! hapot nousi suuhun ja tuli inhottava olo.

oliko niin et, mansikka ei sopinut kaikille?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 10.19
Mä ainakin joudun varomaan mansikkaa. Ja alan olla pikkasen epävarma jugurteistakin, liian happamia...

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 11.31
Tänään on ehkä hieman parempi kuin eilinen,stressiä on todella paljon ja luulen että se on suurena osasyynä tähän mun oloon.On monta läheistä kuollut lyhyen ajan sisällä ja se ei voi olla vaikuttamatta...ehkä keväällä antaa periksi,mut kun ei jaksais tätä....tämä on niin vuoristorataa kuin olla ja voi.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 11.38
Zolt, yritä tehdä asioita, joista pidät. Stressi on juuri se joka vaikuttaa, alitajuisestikin. Ruumis vaatii myös leponsa, eli joskus on hyvä vain oleilla, lueskella, katsella leffoja, pitää "pyjamapäiviä". Hyvä olisi myös, jos akuuttivaiheessa pystyisi olemaan hetken lomalla tai sairaslomalla, ilman työhuolia/-kiireitä. Voimia ja jaksamista!

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 11.58
Leffojen katselu mulla ainakin laittaa ajatukset muualle. Jaksamisia Zolt!

Hilla; mäkin oon miettiny jogurtteja tai ainakin luonnonjogurtin sekaan pitää laittaa jotain neutraloivaa esim. pieni määrä mustikkakeittoa.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 14.48
Zolt, minkälainen työtilanne sulla on meneillään - tuleeko sieltäkin päin stressiä vai viekö se ajatukset pois ikävistä mietteistä?

Mitä aiot tehdä lomalla?

Täällä laimennetaan jogurtteja maidolla tai vähän vedellä ... Mansikkasoseet maidon kanssa smoothieissa tai puuroissa.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 14.52
ProVivan mustikkajuoma on aika hyvää vatsalle, sitä kannattaa ainakin kokeilla.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 17.18
Kyllä sitä ihminen voi olla typerä :( Alkavan hiihtiksen kunniaksi ajattelin, että kai nyt kerran voi nauttia "ajattelematta" ja kävin kamun kanssa päiväkahvilla ISON porkkanakakkupalasen siivittämänä. Oikein tihkui rasvaa ja oli niiiiiin hyvää. Ja nyt ihan kauhea olo. Koko ylävatsa hellänä, vesilasillinenkin kuohahtaa takaisin suuhun, kurkkua kuristaa, kauhea pala nielussa...oksettaa. Että ei ainakaan leivokset ja kakut sovi. Eikä ainakaan kahvin kanssa. Mitä te syötte kahviloissa? Yksi vesilasi, kiitos??
Tuo provivan mustikkajuoma kuulostaa hyvältä, pitänee hakea sitä, jos vaikka sais vatsan rauhottumaan ettei mene koko loma piloille. Vaikka kyllä tämä on hermoja raastavaa kyttäämistä, koskaan ei tiedä, mitä uskaltaa suuhunsa laittaa. Joku tuolla puhui juustoistakin, enpä ole osannut niitäkään varoa(toki välttänyt sinihome ym.pehmeitä rasvaisia juustoja, mutta ihanko Oltermanniakin pitää katsoa sillä silmällä..?)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 17.35
Hilla, minä sain vatsani rauhoittumaan ihan kokonaan, en voinut aiemmin syödä kahvilassa mitään leivonnaisia, nyt ei enää haittaa satunnaiset herkut, kun muuten pysyttelen omassa ruokavaliossani. Toivottavasti saat massun rauhalliseksi.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 20.34
Joskus tulee sieltäkin päin stressiä,mutta ei nyt,se saa ajatukset pois...muut asiat stressaa.Lomalla ollaan kotona ja yritän relata jos sais ajatukset vähän muualle.Voisin kokeilla tuota leffaa....:)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 21.03
Mulla myös vatsa kokonaisuudessaan niin paljon rauhoittunut että uskallan sen puoleen syödä kahvilassa silloin tällöin pullaa, kakkua tms. Mut viime aikoina olen ottanut usein vaikkapa croissantin.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.2.2012 22.47
Joskus kun sen ison kakunpalan puolittaa kaverin kanssa, homma ihan ok. Juomana pillimehu :-) Ei ihan samaa kuin kahvi mutta .... Lämmin juoma kuplauttelee selvästikin itselläni. Joskus otan vaan karjalanpiirakan ja näön vuoksi puolilasia vettä ...

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.2.2012 22.14
Mahtava päivä takana...en tiä mistä johtuu?Kermakakkuakin on pikkupala syöty...ja ei oikeastaan paljo ryökäilyttänyt,ehkä tää loma tekee sen,että helpottaa.:)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.2.2012 11.11
Eikö olekin "jännä" juttu - aikaisemmin kermakakku oli vaan joku herkku, jota joskus söi siivun tai ei syönyt ja sillä selvä. Nyt sen syöminen niin että sulkija pitää sen alhaalla, onkin hirveän hieno juttu :-) On tää tauti kanssa ...

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.2.2012 12.51
Siis joo, vasta vatsan ja sulkijan normaali toiminta tekee herkusta herkun...

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 11.37
Kävin aamulla taas avatuttamassa rintarankani (ja muutkin rangan osat!) kiropraktikolla. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo yli 2 kk ja kyllä teki hyvää! Olen viime aikoina kärsinyt enenevässä määrin taas hengenahdistuksesta ja nikamalukkojen avaaminen poisti vaivan samantien.

Söin tässä muutamia päiviä kokeeksi kaapissa ollutta Pantopratsolia (nimi on Giasemin tms.) ja se ei kyllä auttanut yhtään. Päinvastoin. Röyhtäily ja hengenahdistus senkuin lisääntyivät. Nyt kun olen toista päivää ilman salpaajia, tilanne on ihan hyvä. Ja tuo "niksauttelu" tosiaan paransi tilaa entisestään.

Aiheuttaako suklaa muuten kaikille teistä oireita? Minulla ei aiheuta, ei ainakaan sen enempää kuin mikään muukaan.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 12.12
Kerrotsä Arwen miten löysit kiropraktikkosi.
Mua fys.terapeutti varoitti huonoista kiropraktikoista. Voivat kuulemma saada aikaan pahaa vahinkoa. Ilmeisesti ammattikunta on sillä tavalla villi, että virallista koulutusta ei ole, vaan kuka hyvänsä voi tituleerata itseään kiropraktikoksi.
Tekisi mieli mennä, mutta hirvittää vähän.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 12.14
Niin suklaa, kyllä se aiheuttaa oireita. Mutta ne ei tunnu niin selvästi ja pienenä määränä kuin pahimpana aikanani. Silloin pienikin suklaapala tuntui ikään kuin liimana rintalastan kohdalla ja seuraava yö oli oireidentäyteinen.

ZenaRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 12.42
Itse kävin koulutetulla, rekisteröidyllä ja kokeneella osteopaatilla 5 kertaa ja se kyllä helpotti oireita. Osteopaatin käsittelyssä ei tuntunut paljon miltään mutta käsittelyn jälkeen olo oli todella hyvä. Jumissa olleet selkä ja kylkilihakset löysäsivät. Erikoisinta oli palleassa tuntuvat nytkähdykset. Ihan hullua, mutta ikään kuin pallea olisi etsinyt paikkaansa. Vatsavaivat helpottivat. Osteopaatin käsittelyssä pitäisi käydä säännöllisesti ainakin muutaman kerran vuodessa. Kroppa kun menee helposti takaisin jumiin.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 12.43
Zena, tiedätkö miten osteopaatti eroaa kiropraktikosta?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 13.33
täällä ollaan käyty vaan tuolla OMT -terapeutilla muutaman kerran vuosi sitten. Se on kylläkin "vaan" fysioterapian erikoisala (fysioterapautti + 3,5 v koulutus). Kelakorvausta saapi tästä käsittelystä.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 13.34
no mikä se OMT-terapeutti on?

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 13.49
Sitrus: omani on Suomen kiropraktikkokeskuksen perustaja Kimmo Leinonen (Turussa). Hän on opiskellut Englannissa pitkän kaavan mukaan, ja on tietääkseni tosi hyvä. Jos omalla paikkakunnallasi on Suomen kiropraktikkokeskusta, niin heidän kiropraktikkonsa ovat kyllä ainakin "turvallisia". Osoite on www.kiropraktikko.com. Kyseisellä sivustolla on myös pitkät sepustukset mm. Kimmo Heinosesta, joka kärsi nuorempana astmasta, ja lääkärin ainoa neuvo oli loppuelämän kestävä lääkitys. Kun hän alkoi saada opintojensa ohella säännöllistä hoitoa kiropraktikoilta, astma katosi, eikä hänellä ole sen koommin ollut mm. yhtäkään poskiontelotulehdusta! Kalliiksihan tuo hoidoissa käyminen toki pidemmän päälle tulee, etenkin jos käy usein, mutta itse pyrin siihen, että saan tuon rintarangan pahimmat jumit auki ja sitten käyn ns. "ylläpitohoidossa" esim. kerran kuukaudessa. Kimmo antoi minulle myös vinkkiä pariin hyvään venytykseen, jolla saan oman selkäni auki. Toinen on sellainen, että sitä kun tekee pari kertaa päivässä, pitäsi saada tuon lapaluiden seudun auki: käsi nostetaan ylös esim. ovenkarmia vasten ja venytetään RINTALIHASTA. Uskomatonta, mutta se auttaa myös tuonne selkäpuolelle. Ristiselkään taas vaikuttaa eniten lonkan koukistajan venytys, jota pitäisi niin ikään tehdä pari kertaa päivässä. Itse olen tehnyt näitä vähän laiskanlaisesti, mutta taidan ottaa itseäni nyt niskasta kiinni. Osteopaattiakin olen muuten harkinnut ihan vain vaihtelun vuoksi. Taitaa erota kiropraktiikasta siinä, että hoidossa keskitytään myös niveliin ja pehmytkudoksiin, eikä ainoastaan rangan lukkoihin.

ZenaRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 13.53
Sitrus, en osaa sanoa tarkalleen että miten nuo kaksi eroavat toisistaan, molemmista löytyy varmasti taitavia osaajia mutta jos haluat tutustua osteopatiaan niin tässä on yksi hyvä sivusto:
http://www.osteopatiayhdistys.fi/hoito.php
Itse menin osteopaatille työkaverin suosituksesta aluksi kokeilumielessä mutta yllätyin positiivisesta vaikutuksesta. Ei tämäkään mikään taikakeino ole mutta auttaa palauttamaan kehon hyvinvointia.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 16.37
Minullekin on ollut apua, kiropraktikosta, fysioterapeutista, sekä osteopaatista. Minä jotenkin yhdistän myös kaikki nämä oireet toisiinsa, närästysoireet ja niskaoireet esiintyvät usein yhdessä, kun toinen helpottaa, niin toinenkin helpottaa. OMT-terapeuttia ajattelin myös kokeilla, minulla on lääkärin lähete sinne, joten jonkun verran siitä saa kelakorvaustakin.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 17.46
Keskustelu kiroista, osteosta ym jatkuu täällä:
http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/14944?p=&c=

Tulkaa mukaan sinne kommentoimaan!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 20.44
Nyt ei ole ollut oikein minkäänlaisia oireita. Mutta huomenna kaikki voikin olla jo ihan päinvastoin..

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.3.2012 22.44
Ihan mukava päivä takana,pientä oireilua..:)

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.3.2012 1.04
tää on niin hienoa. tänään erilainen yö yleensä se polttelu herättää tossa n klo 02 mut tänään ei ole tarvinnut mennä nukkuun ollenkaan kun poltelee koko ajan.. jos se nyt loppus vähän aikasemmin niin sais sit loppu yön nukkua.....

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.3.2012 18.55
terppa ihmiset. mähän sitten lopetin lääkitykseni maanantaina ( somac, gaviscon) ja täytyy myöntää että en ole oksentanut joka päivä vaan ehkä joka toinen päivä. ainut "lääke" jota otan hädän tullen on Samarin.
Juuri äsken sain loppumaan n. 2h tunnin kourimis session, ilman oksentamista. En aio syödä happosalpaajia vaan odottelen ihan "rauhallisesti" sitä PH-mittausta. Katselin muuten yhtenä päivänä sellaisen videon missä lekuri näytti
miten voi hieroa itse, itseään palleatyrän oikutellessa, olen kokeillut ja se kyllä toimii ( löytyy tuolta videoista). henkilökohtaisesti mä vedän kyllä niin herneen nenään jos tää kaikki päätyy kohdallani "ruokavalioon" olen meinaan nyt löytänyt täältä parikin ihmistä esim.emmentalin joka kirjoittaa todella hyvin ja elävästi oireistaan ja ajattelin että; onko se ollut meillä kärpäsenä katossa, niin samanlaista oireilua ja käsittääkseni hänetlin on leikattu !?

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.3.2012 18.58
mistä videoista, matador?

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.3.2012 22.40
mee tota tonne etusivulle ja mene Kuvagalleriaan. Sieltä etsi otsake palleatyrän muodostuminen. sitten aukeaa valmiiksi video joka kertoo sliding herniasta. siinä samalla sivulla oik,laidassa on erillaisia videoita, napsaa sellaista jonka nimi on sliding hernia self massage. olen tehnyt sitä nyt päivittäin ja ainakin kun kipu yllättää niin se helpottaa oloani. kaikki keinot tarttee yrittää :))

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.3.2012 22.42
sorry, siis videon nimi on hiatal hernia self massage. ps. se näyttää liian yksinkertaiselle toimiakseen mutta kokeile kuitenkin :)

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 0.44
no kiitosta, matador, en olis millään löytänyt tota arvaamalla.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 1.19
matador. ootko tullut kipeäksi tosta hieronnasta? Mä en ihan tajunnut, onko sitä tarkoitus tehdä hierontaliike monta kertaa minuutissa ihan aluksikin. Enkä oikein uskalla painaa kovin rajusti. Liekö rintalastan alla mitään kovin herkkää.

Mulle on myös epäselvää, mistä palleatyrä on tullut, onko pallea-aukko vain venynyt? Tuskin se hieronnalla häviää.

Mielenkiintoista myös kuulla liukuvasta ja (rolling, hmmm,) tyrämuodosta. Yleensä puhutaan vain palleatyrästä. Muistan että Gasterixilla oli sliding. Luulin että se on ihan ihmeellinen harvinaisuus.

Tein hieronnan nyt yhden kerran. Se kyllä helpotti. Toisaalta ekoilla painalluksilla tulvahti hiki, samalla tavalla kuin joskus syödessä tai muuten vain.
Toivottavasti tuo hieronta ei suurenna pallea-aukkoa entisestään.

Tämä on epäilemättä niitä huuhaajuttuja mitä ei parane lääkärissä mainita.

Vielä kerran, kiitos kun kerroit tästä. Miten löysitkin!!

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 1.35
how to identify and correct a hiatal hernia, part 1.

tämäkin oli aika kiinnostava. olisin katsonut osan 2 myös, mutta en löytänyt.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 1.53
Liukuva (sliding) palleatyrä on se kaikkein yleisin ja paraesofageaalinen eli "rolling" se harvinaisuus mitä G löytyi ennen leikkausta (oletan, että olisi korjattu?) .

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 2.03
Noissa videoissa sanottiin, että mahan yläosa työntyy rintaontelon puolelle. Ymmärrettävää, että siitä seuraa hengitysvaikeutta, puristusta rintakehässä ja sulkijalihaksen toiminta häiriytyy.

En vieläkään käsittänyt, miten itse tyrä on syntynyt. Venymälläkö?
Kuka saa tyrän? Itse olen pitkäjalkaista lyhytselkäistä tyyppiä. On helppo käsittää, että tällaisella ruumiinrakenteella sisäelimillä on ahtaampaa kuin pitkäselkäisellä, ja tyrä syntyy todennäköisemmin.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 3.14
mulla tää tyrä on pahentunut ainakin viimeisen 2 vuoden aikana selvästi mun duunin takia jossa tapahtuu paljon raskasta nostoa myös yskiminen ärsyttää. huomasin heti että tyrä artyi kun oli aivan hirvee flunssa ja yskin . sitä en mäkään ihan tajua että mistä se oikein syntyy.!!!Ponnistelu on vain yksi syy .tossa videossa mun mielestä sanotaan että kannatta hieroa muutaman minuutin ajan pari/ kolme kertaa päivässä. mä nyt olen lähinnä tehnyt silloin kun tulee vatsakouristukset niin se helpottaa niissä oloa.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 14.46
Itsekin jossain vaiheessa oireideni perusteella mietin olisiko mulla palleatyrä, muttei sitten kuitenkaan ollut.
Eikös mahalaukku voi työntyä palleassa olevaan ruokatorven aukkoon, osittain rintaontelon puolelle, usein ihan kun paikat iän myötä antavat periksi (tässä tapauksessa em. aukko löystyy) tai joillakin voi vaikuttaa raskaus, lihavuus, erilaiset kovat ponnistelut (esim. työssä tai ummetuksen takia ulostaessa) tms. ja perinnöllinen taipumus. Ja sitten se tyrä voi haitata sulkijalihaksen toimintaa, niin lääkäri mulle selitti.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 15.04
lueskelin tuossa just vanhoja muistiinpanojani oireista. Olen ollut paljon paljon sairaampi kuin nyt olen. Suoraan sanoen en tajua miten olen ylipäänsä kestänyt. Silti luulen että tilanteeni on pahentunut, koska kuvioihin on tullut yöllistä oksennuksen nousemista nieluun ja jopa nenään. Siihen ei liity ollenkaan oksennusrefleksiä eikä pahoinvointia, se vaan tulee.

Mua ihmetyttää edelleen, että Somacin aloittamisen jälkeen on tullut sellaisia oireita joista ennen ei ollut tietoakaan, esim mahakivut, ruoan takertuminen ja voimakas puristus rintakehässä. Aikani kysyin tätä lääkäreiltä, mutta ei niillä ole muuta sanottava kuin että ei Somac aiheuta mitään oireita.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 15.52
Ja kumma juttu palleatyrästä ettei se aiheuta ollenkaan toisille sitten yhtään mitään - he eivät edes tiedä että sellainen heillä on?! Onko 1-2 cm ok mutta jos menee yhtää 2 isommaksi silloin alkaa refluksioireilu? Tai jos likuva liukuukin jollakin kertaa vähän liikaa?

Hisin kulman oikeneminen edesauttaa ... olisiko synnynnäisillä se jo oikosenaan? Hmm ...

Ponnisteluiden välttämiset (toiletissa ja ulkopuolella) on just tuon paineen vaihtelun takia (ja tyrän) tuolla perinteisissä itsehoito-ohjeissa manittu.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.3.2012 16.19
Sit mä ihmettelen miten skopiassa voidaan nähdä tyrän koko: skooppihan on mahan sisällä ja pallea-aukko mahan ulkopuolella.

En muuten edes tiedä mikä se tyrä tarkalleen on. Pallean läpimitan liian suuri osa?
Se osa mahasta joka tunkee rintaonteloon? Mitä niillä senteillä oikein kuvataan.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.3.2012 11.45
mä en luota enää yhtään noiden lekureiden sanomisia somaceista yms. voin nykyää puolet paremmin kun en syö happosalpaajaa.mulle lekuri sanoi että yleensä kun gastro letku työnnetään mahaan niin siitä aukosta menee 1 letku ja sitten sen pitäisi olla tiivis letkun ympärillä mutta esim. minulla mahtuisi kuulemma vaikka 5 letkua samanaikaisesti, eli se on väljä ja sen takia myös se pallea pääsee liukumaan ylöspäin ja aiheuttaa tukkoista oloa, ei saa röyhtäistyä, paineen tunne yms. mulla on nyt aika hyvä tutina siitä että pääasiallisesti oireeni johtuvat siitä tyrästä ( tyrä kuulemma 70% reflu ihmisistä). pyrin nyt painonlaskuun joka helpottaa tyrävaivaa sekä näemmä pitää ihan kantapään kautta opetella ruoka-aineet joita ei saa sydä. mulla lista vielä lyhyt, kivennäisvesi, sitrushedelmät,tuoremehu. kysyin myös lekurilta että ei kait sitä tyrää voi hoitaa sillä happosalpaajalla niin se vastas että sillä nimenomaan, rauhoittaa vatsaa ja tyrä ei ärry.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.3.2012 17.37
en ole edes syönyt tänään mitään ja taas yks kaks valtava kipu. Tuli synnytys mieleen kun puhaltelin hengitellen. Otin 5 samarinia, sain aikaan 5 röyhtäisyä ja sitten kaikki kaaressa ulos. Nyt taas hyvä olo, vatsa enää hiukan arka, väsyttää... Kivun alkamisesta tähän pisteeseen meni n. 45min, eli mun mittapuun mukaan nopea toimitus :)) ja yllättävän aikaisin, kellohan on vasta 17.30, yleensä puolen yön aikoihin !!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.3.2012 21.04
Kohta kuukauden syönyt lääkettä,sitä ennen parivkoa ilman lääkettä ja sitä ennen pari kuukautta lääkettä.Nyt otan tuplaannosta,ei vaikutusta,tänäkin aamuna ajattelin että kiva päivä tulos vaan eipä tullutkaan,muutamia hyviä päiviä välissä..Ryökiä tulee 20-30 joka ruoan päälle ja se kerrottuna 5 ruokailulla? Eli 100-150.Aivan per...estä tää homma......mä en muuta tee kun röyhtäilen koko hereilläoloaikani...katon ku haukka mitä syön...ei apua. Kukas se olikaan, joka täällä sanoi että jos ei ole mtt ongelmia, tämän taudin kanssa niitä ainakin saa...näin se on.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.3.2012 21.20
No mä ainakin röyhtäilen vaikka maha olis typötyhjä. Niin että sikäli on kyllä sama mitä syö. Toisaalta musta tuo röyhtäily on oireista harmittomimpia.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.3.2012 19.04
Tänään röyhtäily antanut periksi...:)
Sitrus;vaikuttaako ne röyhtäilyt mitenkään kurkkuun tai kipuileeko ruokatorven kohdalta?Mulla kurkku tuntuu sellaselta kuin olisi tulos flunssa ja pistää kummallekkin puolelle ruokatorvea,sillon kuin oikein röyhtäyttää..mulla kans vaikka maha olisi ihan tyhjä myös röyhtäyttää.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.3.2012 19.23
Zolt. Yleensä röyhtäily ei satu. Mutta välillä kun mahassa ilmenee pistävää kipua, tai ruokatorven kohdalla, sekä röyhtäily että nieleminen on sattunut.
Viimeisimmästä kerrasta on niin pitkä aika, että olin unohtanut että röyhtäily tosiaan sattuu joskus.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.3.2012 18.10
Jaaha. Meikä veti vähän aika sitten henkeen ja yritti nielaista samaan aikaan. ARgh. Ei hyvä. Siitä sitten kurkku ja lihakset ovat nyt sitten niin piukeana että. Hyvä lukea just tuota pähkinänsärkijätarinaa :-)

No olikin tähän asti hyvä päivä. Hammaslääkärissä etuhampaan pistekipu taas pois (paikkaylijäämää ym), vuoden nanomillin etsinnän vuoksi hiottiin purentaa ja nyt katsotaan helpottaako nämä kasvon ja kielen rasituskivut.

Enkä muista otinko tänään lääkettä vai en.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.3.2012 18.23
Ahaa, kiva kuulla että meitä on muitakin dementikkoja.

Joskus en minäkään muista otinko lääkkeen vai en.

Hyvä ettei ton tärkeämmästä lääkkeestä ole kyse. Muuten pitäisi varmaan ostaa dosetti.

Otin muuten tossa parina päivänä 20 sijasta 40mg, noin varmuuden vuoksi, ettei ainakaan tulisi oireita. Ja huomasin saman kuin ennenkin: teho ei ole parempi, mutta ei-toivotut sivuvaikutukset lisääntyy.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.3.2012 10.52
perjantai aamu, kaikki hyvin. Eilen illalla tuli kipukohtaus, koitin saada ohi Samarinilla ( ainut "lääke" jota nyt syön) mutta nyt ei mennyt niinkuin Strömsössä vaan tuli sitten oksennus. Tilanne oli ohi nopeasti ja pääsin jatkamaan elokuvani katsomista yllättävän nopeasti.Yöllä klo-01.30 olikin sitten hiiirvee nälkä ja tein voileivän joka ei aiheuttanut oireita myöhemmin aamuyöstä.Nyt on mennyt 2vkoa siitä' kun lekuri lupasi puhelimessa sen lähetteen laittaa siihen PH-mittaukseen.Luin jostain kysymyspalstalta että noin 3vkon sisällä lähetteen kirjoittamisesta pitäisi tulla ilmoitus potilaalle lähetteen saapumisesta. minä en pysty itse asiaa tarkistamaan kun ei lääkärikään oikein tienyt että mitkä sairaalat sitä pääkaupunkiseudulla tekee.mutta minä nyt odottelen kärsivällisesti. Litalginia on pakko kuitenkin käydä hakemassa lisää koska sitä on huiskahtanut menemään n. 60 tbl 3 vkossa. Tänään ajattelin pitää puuropäivä, olen nykyään tehnyt sellaisen sopparin itseni kanssa että jos kohtaus tulee niin seuraava päivä on sitten puuropäivä. :)) Tämän vkon saldo minun henkilökohtaisista "pahoista" ruoista kasvoi yhdellä lisää; paistettu sipuli, nyyh, miten hminen voi syödä maksapihvejä ilman sipulia:/

JuuPojatEiRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.3.2012 21.19
Juu, refluksi alkoi hieman ennen kuin tämä sivusto avattiin reilu kolme vuotta sitten (kai). Kirjoittelin silloin tänne, mutta en sen jälkeen. Ajattelin nyt kertoa kuulumiset, kun tässä tapahtui muutos hetkellisesti parempaan. Pari viikkoa sitten oltiin viikko Teneriffalla, puolen viikon jälkeen oireet loppuivat ja lopetin happosalpaajat. Mukava tunne kun ei ollu enää vaivoja. Nyt lomalta paluusta on kaksi viikkoa, ja tuttu kuristava tunne kurkussa on palannut. Eroavaisuudet Teneriffan ja Suomen välillä ovat, siellä vain yksi maitokahvi aamulla - täällä n. 4 kuppia kotimaista päivässä, siellä ei ruisleipää - täällä jonkun verran, siellä ei salaattia - täällä joka lounaalla runsaasti, Teneriffalla lämmintä - täällä kylmää, lomalla ei stressiä - täällä vissiin sitä koko ajan. Täytyy koettaa palata Teneriffan ruokavalioon uudestaan, josko se auttais. En kuitenkaan ole vielä aloittanut happosalpaajia. Loman jälkeen on ollu ihan kuin huimaamista, mahtaneeko sillä olla mitään tekemistä tämän asia kanssa.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 4.50
kostaja rankaisi kyllä heti kun vähänkin lipsahtaa..taas on kiva yöllä vaeltaa ylävatsa tosi kipee ja polttaa niin että pakko nousta ylös sängystä..lähes pari viikkoa meni yllättävän hyvin söin oikein kellon kanssa ei mitään ruokaa klo 18:00 jälkeen korkeintaan vettä pari lasillista ja klo 21:00 nexium pilleri sit nukkuun n klo 23-24 niin ihme oon nukkunut kokonaiset yöt ilman polttoja aamulla vain lieviä tuntemuksia mut ne ei oo haitannut yö unia.. tästäpä rohkaistuneena kävin töiten jälkeen ravintolassa syömässä ja nauttimassa muutamat viinit ja oluet niin hyvää päivää tää polttamisen tunne ja ylävatsa kipu on niinkova että vaikka olis pakkopaidassa ja kahlittuna sänkyyn kiinni niin jollain keinolla sieltä on ylös noustava koska se on ainoa mikä auttaa kun ei ole vaaka asennossa.... tälläinpä taas öitä

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 8.35
Kaiken yötepsuttelun keskellä - hienoa, että löysit metodin, joka selvästi auttaa!

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 15.16
Tänään olin naistenpäivämessuilla. Söin siellä ystävättäreni seurana lounasta, miedosti savustettua lohta, uunijuureksia, salaattia, luomuleipää ja jälkiruoaksi chilisuklaamoussea. Onneksi jälkiruoassa chilit olivat moussen pinnalla pieninä palasina, jätin ne syömättä. Ei ainakaan vielä mitään oireita, vähän mietitytti tuo savustettu lohi, minullehan oireet tulevat usein vasta seuraavana päivänä syömisestä.
Huomaan että vatsalaukkuni on pienentynyt kun olen syönyt pitkään niin pieniä annoksia, ei kauheasti mahdu yhdellä kertaa ruokaa. Siksi painokin on tippunut, enää ei tarvitse painon yhtään mennä alemmas, muuten pitää ruveta syömään öljyä lusikalla.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 17.39
Voi! Tässä alkuviikosta jo kirjotin jossakin ketjussa, miten olo pikkasen kohentunut eikä oireitakaan enää niin kovasti. Joopajoo. Viikko taas töitä ja arkea takana (stressiä?)vai mitä, mutta eilisestä asti ollut taas tosi kurja olo. Vatsa on kipeä koko ajan. Ylävatsa oireilee HETI syötyä. Voimakas palan tunne, painaa kovasti lapaluiden väliin, rintalastan alla kipua, samalla tulee etova ja ahdistava olo. Tuskaisin olo kestää heti ruokailun jälestä noin tunnin verran, sitten vähän helpottaa. Tosin aikaisemmin mulla oli maha kipeä varsinkin aamuisin, että tyhjä mahakaan ei ole hyvä. Lisäksi nyt on alaselkäsärkyä(tuskin liittyy tähän?). Paska olo kertakaikkiaan. Ja turhauttava ja väsyttävä, kun tätä on nyt jatkunut useamman kuukauden. Jouduin kyllä ottamaan lääkärin määräyksestä pari päivää sitten Fluconazolin (lääkäri sanoi, että n.4vrk:n kuluttua lääkevoimakkuus parhaimmillaan)ja ens viikolla pitäis napata se toinen tabu. Voiko se ärsyttää mahan tähän kuntoon? Paljon huonompi kuin mitä tässä välissä oli. Edelleen ilmapallo nielussa ja röyhtelyä. Ja nyt tämä ahdistus ja pahanolon tunne. Enä ole syönyt mitään kovin pahaa, tänään uunibataattia ja broiskun rintafilettä. Ja kipu alkoi heti. Semmonen olo, että röörissä ylimääräistä, pitäis joko oksentaa, tai tökkiä jollakin pumpulla kamat eteenpäin. Että semmonen viikonloppu täällä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 19.32
Hilla, oliko sinulla refluksidiagnoosi, vai onko sinulla tuota toiminnallista dyspepsiaa? Oireesi kuullostavat todella ikäviltä. Toivottavasti tilanne on jo rauhoittunut.

ZenaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.3.2012 20.00
Aiheuttaako kenelläkään nestemäinen Mivitotal vitamiinivalmiste oireita? Mun maha turpoaa palloksi noin puoli tuntia vitamiiniannoksen jälkeen. Ei ole väliä ottaako tyhjään mahaan vai ruuan kanssa. Tuoteselosteen mukaan tuote sisältää sitrusjauhetta niin ei varmaan pitäis edes ihmetellä?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 1.15
Ilta meni suht hyvin, uskaltauduin syömään iltapalaksi jopa lasillisen mustikkakeittoa ja puolikkaan banaanin. Enkä tietenkän ole maannut, vaan torkkunut puoli-istuvassa asennossa sohvalla. Ja nyt ihan sairaan kova närästys, vaikka syön 20mg nexiumia aamusin. Iha järkyttävä polte taas rintalastan takana. Iso lasillinen vettä ja rennie ensiavuksi. Niin...otinhan mä iltapäivällä kaksi palasta tummaa suklaata, sekö tässä nyt oli liikaa? Tässäpä se menee yö kippuroidessa, ylävatsa taas aivan hellänä jo. Onneks ei huomenna tarvi duuniin, mutta onpahan taas rytmi sekaisin. Onkohan muita valvojia...?

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 3.22
Voi kurja kun joudut valvomaan polttelun takia! Toivottavasti sun olo helpottuu tai on jo hepottunut. Itse oon tässä hereillä ihan muusta syystä ja huomasin että kone jäänyt auki ja kiinni laittaessa kurkkasin tänne. Toivotaan että saat nukkua rauhassa edes aamuyön ja että sunnuntai on sulla parempi.

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 9.26
Eilen ihan kummallinen päivä: meillä oli pojan synttärit ja söin koko päivän ihan mitä sattuu (kakkua, piirakkaa, sipsejä, karkkeja...) eikä närästänyt tms. missään vaiheessa! Saman havainnon olen tehnyt aikaisemminkin mm. silloin kun olen ollut jossain kyläilemässä. Voin syödä ja juoda mitä vain! Taitaa nyt kyllä mennä "korvien välin" pikkiin tämä juttu :)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 10.40
Arwen, minustakin tuntuu välillä kun olen jossain mukavan porukan kanssa yhdessä, kun unohdan koko asian. Laitoin yhtenä aamupäivänä brunssin sisaruksilleni, söin itsekin ihan kaikkea, eikä mitään oireita. Jotain osuutta tuolla psyykkiselläkin puolella on näissä oireissa.

Eilisisistä syömisistäni ei sen kummempia oireita tullut, onneksi. Minullakin on tänään lapsenlapseni synttärit, aion juoda iltapäivälläkin kahvia, vaikka join jo aamulla kupillisen. Olen huomannut että kahvi käy minulle aamupäivällä, mutta iltapäivällä saan siitä jonkun verran oireita. Vatsan suolahapon määrä varmaan vaihtelee päivän aikana.

Olin jo lenkillä tänään, mutta aurinko alkoi vilahdella täällä siihen malliin, että pakko on lähteä uudestaan ulos. Keväinen päivä näyttää tulevan.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 10.50
Aamuyöstä nukahtanut kunnolla, ja nyt ei sitten meinaa saada itseänsä ylös millään. Otin nexiumit tuossa puoli 9:n maissa, enkä ole vielä uskaltanut syödä mitään. Nälkä, mutta samalla "aavistus" polttelusta. En tiedä. On ollut niin roisit oireet viime päivinä, että pitää kai varata vaihteeks aika lääkäriin ja pyytää tähystystä :( (edellisestä 8 vuotta). Pitää ensin soitella lääkäritalot vähän hintoja ja missä sais parhaimman tujauksen. Oon valmis matkustamaankin asian takia, junallahan pääsee. Joo, raukkis oon, mutta en jaksa nyt tällä asialla kiusata itseäni yhtään, on ollut kaikenlaista muuta aivan tarpeeksi.
Mutta hei, aurinko paistaa täydeltä terältä, nautitaan kevätpäivästä!!

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 11.01
Tuli vielä mieleen, että onkos kukaan käynyt Tallinnan puolella gastroskopiassa? Olisiko edullisempaa ja saisiko humautuksen? Ainakin silmien laserit ja hammashoito on paljon edullisempaa. Itselläni kokemus silmistä, ja olen ollut oikein tyytyväinen saamaani palveluun ja hintatasoon.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 12.23
Aivan järkyttävä yö! kivut alkoi tossa puolenyön jälkeen ja sain omasta mielestäni oksennettua jo aika hyvin kaiken pois. laitoin sitten kipusupon ja ajattelin että 15 min ja pääsee nukkumaan mutta ei 4h vatsaan sattui, tahattomia vatsan kouristuksia tuli jatkuvalla syötteellä. Oikealla kyljellä ei voinut olla lainkaan. mies yritti rentouttaa selkähieronnalla... Sitten menin wc ja pakotin itseni oksentamaan ja sieltä tuli 3 syöksyllä vielä... se oli aivan USKOMATTOMAN hapokasta ja suolaista nestettä. Hampaat pesin 3 x ja sen jälkeen tyhjästä vatsasta hönki sellainen suolahappoinen haju. Aina kun luulen että asia menee parempaan suuntaan niin sitten aivan hirveä takapakki. eilen oli ruokana siskonmakkarasoppaa. Onko juurekset pahaksi ?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 12.46
Voi Matador! Syötkö sä happosaalpajia? Mulla ei vielä ole ollut tota oksentelua, kuulostaa kurjalta... Varmaan jotkut juurekset ovat vaikeasti sulavia, kuten esim.lanttu. Jouluna en voi syödä lanttulaatikkoa, mutta naurislaatikko ajaa saman asian, eikä aiheuta ruansulatusongelmia. Porkkana kai aika neutraalia. Söin eilen eka kerran uunibataattia ja yöllä ne kovat närästykset, en sitten tiedä onko bataattikin huonosti sulavaa?

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 14.15
tässä syön puuroa apein mielin. Hilla, en ole syönyt happosalpaajia, lopetin 27.2.12 kun sain gastrotulokset ja ne eivät olleet auttaneet 3 vkon oksenteluun. odotan nyt sinne Ph. hon pääsyä. Tänään on fiilikset niin pohjalla että on asioita joita ei viitsi ääneen sanoa. Kuinka moni on sanonut että ; mä en jaksa enää. Musta tuntuu että mä en jaksa enää, eilen olin niin väsynyt että itkin samallalailla kuin joskus lapsena on itkenyt viimeksi...sopivia ruokia on siis löytynyt elämääni 1 kpl, puuro, olkoon sitten niin:/ mulla on historiassa leikkaus(kohtu) jonka eteen aloin tahdä töitä 25 vuotiaana ja leikkaukseen suostuttiin ollessani 36vuotias. Lääkärit myönsivät silloin että olisi pitänyt ottaa minut vakavammin ja paneutua asiaan jo aikaisemmin. nyt on taas sellainen olo että miksi mun pitää kestää tätä, odottaa täällä kuukausi tolkulla kokeita. En voi käydä töissä, olen täysin hyödytön yhteiskunnalle, kavereille, kaikille. Pitääkö tuolta vatsasta revetä jotain ennenkuin tämä asia etenee. Ja niinkuin AINA sanotaan; oksentaminen on vakava oire jostain... No, olen tässä nyt oksentanut tämän vuoden lähes päivittäin ja ei ainakaan minun kohdallani sitä koeta vakavaksi.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 14.27
Ei voi olla totta! Maallikonakin ymmärtää, että sulla täytyy olla vakavia hivenaine tms.puutoksia, koska jos olet oksennellut vuoden, eihän sulla ole voinut ravinto imeytyä kunnolla! Sekin varmasti vielä pahentaa oireita entisestään ja vaikuttaa myös mielentilaan, ihan puhtaasti joku vitamiinipuutos. Oletko kokeillut mustikkakeittoa? Joskus vuosia sitten jouduin olemaan pari kuukautta lääkärin määrämällä paastolla, jossa sai syödä vain mustikkakeittoa, näkkileipää ja korppuja, teetä. tosin ei varmaan tee hyvää oksentaa jotain näkkäriä tai korppuja, ainakin pitäs olla purekseltuna todella hyvin. Pysyisikö kylmä paremmin sisällä? Kolmen päivän migreenikohtauksissa, joissa oksennan niin ettei mikään pysy sisällä, imeskelen mehujäitä, ja jossakin välissä aina meloni alkaa pysyä vähitellen sisällä. Tietenkin sun ongelma on paljon moninaisempi, mutta jos saisit jostakin helpotusta edes hetkeksi...
On se nyt kumma, jos ei terveydenhuolto suhtaudu vakavasti tuollaiseen ongelmaan!!

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 14.35
en ole oksentanut koko vuotta vaan tämän vuoden 2012 tammikuusta. tilasin just lääkärille ajan huomiseksi, on sama lekuri joka teki gastron ja lähetteen sinne PH-mittaukseen (kirurgi). huomenna aion mennä ihan pokkana sinne ja sanoo että lääkettä !! Litalgin ei auta, siis älä sano että se on ainoa kiplääke Kun se ei auta niin sitten pitää kyllä löytyä jotain muuta, enhän mä millään voi jaksaa odotella tälläisessä tilassa mitään mittauksia kuukausi tolkulla ja eihän se PHmittauskaan vie kipuja pois, siispä tulevaisuus näyttää todella piiitkälle ja kivuliaalle !!! Nyt siis alkaa operaatio "hankala/ työläs potilas" mutta ainoa keinoa en nää enää muuta kuin kuormittaa tätä lekuria ja taas toisaalta eihän sillä ole lasipalloa mistä se näkeekään että kuinka minä voin jos en käy sille sitä kertomassa

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 14.59
Näinpä! Joo luin huolimattomasti ton edellisen viestisi, mutta onhan tässäkin jo uraa tarpeeksi takana, jos olet oksentanut 2,5 kuukautta! Kyllä siinäkin ehtii alkaa kertyä vitamiini ym.vajetta...
Auttaiskohan pahoinvointilääkitys? Mulla ja pojalla on sellainen migreenikohtausten varalta. En ole kyllä ehtinyt testata vaikutusta ja tehoa.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 15.46
mulla on se primperan mutta kun jos otan sen niin sitten kivut vaan jatkuu kun mulla on se että oksentamisen jälkeen loppuu kivut kun kaikki hapan vatsaneste on saatu ulos mahasta

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 15.58
Kyllä nuo matadorin oireet ovat hurjan tuntuisia, Hillallakin ikävä yö takana, kyllä lääkäreiden pitäisi tehdä nyt kaikki mahdollinen että löytyisi syy oireille ja varsinkin tuollaiselle oksentelulle. Luulisi että lääkäriä kiinnostaisi vähän edes, että mistä tilanne aiheutuu. Käsittämätöntä ettei asiaa ole alettu jo aiemmin ihmetellä. Ei voi ymmärtää tuollaista välinpitämättömyyttä, siltä se nimittäin vaikuttaa, eihän tuollaista jaksa pidemmän päälle kukaan.

Minun oireeni ovat olleet viime aikoina todella vähissä. Olen kuitenkin jo aiemmin varannut ajan funktionaalisen lääketieteen lääkärille. En nyt haua sitä peruakaan, kun en tiedä miten näitä oireita jatkossa esiintyy, eikä vapaita aikoja tuntunut olevan enää ainakaan pariin kuukauteen.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 18.34
Kyllä on Matadorilla ja Hillalla rankka vaihe päällä, ei voi muuta sanoa.
Itsellä tuntumaa aiheeseen muutaman kuukauden ajalta viime syksyltä-syystalvelta, jolloin en vielä tätä palstaa tuntenut - ylävatsakipuja, rankkaa oksentelua, ei kuitenkaan joka päivä. Alkuun oireilu juonsi sapesta, mutta jatkui kaiketi refluksiin liittyvänä. Pakko oli tuntikausia oksentaa, jos yhtään aikoi nukkua, mulla oksentaminen sentään helpotti oloa. Oli yhtä sinnittelyä oman olotilansa kanssa oleminen.

Matador, Tosi hyvä että olet varannut ajan lääkärillesi heti huomiselle! Olisin itse tainnut hakeutua jo vastaavassa tilanteessa päivystykseen, niin kuin kerran teinkin. Kyllä mä suosittelen että ilman muuta vaadi tutkimuksia ja hoitoa ja että sut otetaan vakavasti! Älä mieti (tiedän: helpommin sanottu kuin tehty) tuota hankala-potilas-ajatusta, sehän vain stressaa sua lisää ja sulla on todellakin ihan tarpeeksi kärsittävää oman olotilasi kanssa! Onhan oireisiisi korkea aika saada selvyys ja kipuihisi helpotusta! Tietty kenenkään ei pitäisi joutua sairaana ja heikkona itse ajamaan asiaansa ja vaatimaan tutkimuksia/hoitoa, mutta joskus on vain pakko. Kurja kun sulla jo toistamiseen elämässä tilanne, että sua ei oteta vakavasti ja tutkimukset etenee liian hitaasti. Kuvaamasi oireilu vastaa pitkälle samaa kuin itselläni sappioireilu, mutta oletan että sappi sulla suljettu pois.
Tietenkään et voi käydä töissä, kun kärsit noin kovista kivuista, etkä olla samalla lailla hyödyksi kavereillesi kuin normaaliolotilassasi, mutta ethän sinä tuota kaikkea ole valinnut. Ja kyllä vatsakivut ovat niin kokonaisvaltaisia, että hyvin voin ymmärtää että niiden kourissa välillä itket samalla lailla kuin lapsena, osin ehkä lisäksi myös silkasta väsymyksestä ja pettymyksestä kun et ole saanut apua eikä sua ole edes otettu vakavasti. Mutta eihän tuo kaikki tarkoita että olisit hyödytön. Oon varma että täälläkin kokemustesi jakaminen auttaa monia.
Oletko muuten kokeillut pinaattikeittoa? Sitä söin itse silloin, kun puurokin teki huonoa.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 19.18
joo sappirakko poistettu 2006. jos nyt jotain hyvääkin niin aikaisemmin on minun koviin oireisiin aina kuulunut maksa arvojen hurja nousu mutta nyt ei sitä riesaa, toisaalta jos olisi en istuisi täällä kotona itkemässä vaan saisin nopeammin hoitoa (kamalaa ajatuskuviota ).
Olen itse ammatiltani hoitaja en kuitenkaan somaattisella puolella mutta minusta tuntuu että minä olen joskus liian reipas näillä lääkärikäynneillä enkä oikein osaa asettua potilaan rooliin vaan aina ajatuksiin eksyy se että meitä kivuliaita on muitakin kuin minä, jonoja on, pitää olla kärsivällinen, ihmiset tekevät voitavansa... ymmärrättekö mitä ajan takaa, liian kiltti ja reipas potilas? nyt alkaa vaan olemaan niin mittari täynnä, eilen mietin yöllä että entä jos multa oikeesti repee tai halkee tai jotain tuolla sisällä ja mä kuolen ihan vaan sen takia kun pitää olla kärsivällinen ja helppo(hysteerinen väsymys). Eilen olisi pitänyt lähteä heti ekasta kouraisusta Haartmaniin mutta kokemuksesta voin sanoa että en olisi siellä' kuitenkaan lääkäriä tavannut ennenkuin oireeni olisivat olleet jo ohi, 4h jonka kohtaus kesti on amatöörimäisen vähän ja sen takia tuskin kannattaa mennä istumaan, kyllä se on ambulanssi on jolla sitten lähden mutta siihen kyytiin ei kriteerit riitä. Nyt on PASKA OLO, koittakaa kestää tää minä, minä,minä olen maailmankaikkeuden ainoa kipeä ihminen.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 21.09
No mut Matador hyvä kun huomasit että olet ollut lääkärin vastaanotolla liian reipas ja kiltti potilas - itse asiassa kuulostaa että oot taitanut olla enemmänkin hoitaja kuin potilas. Ehkä sun on vaan pitänyt saada ensin mittari täyteen enne kuin voit tosissasi olla sinä ja se maailmankaikkeuden ainoa kipeä ihminen ja siellä lääkärissä se potilas.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.3.2012 21.48
joo, nyt on kyllä päättäväisyyttä mukana, vielä nyt illallakin itketti kun kerroin eilis yöstä tyttärelle, mulla on huomenna aika iltapäivällä ja kerron sitten huomen illalla että miten tähän mun asiaani otettiin kantaa siellä lekurilla

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 0.48
jatka, Matador, huomenna päättäväisellä linjalla! siellä lekurilla ollessasi on juuri sun eikä kenenkään muun vuoro olla apua tarvitseva - ja tarvittaessa myös vaativa - potilas. palaa tosiaan huomenna kertomaan kuulumiset

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 11.27
Tää on just niitä ärsyttävimpiä juttuja.
Mulle tulee aina kun menen sairaalaan sellainen valmiiksi puolustuskannalla oleva olo, että minullakin kuuluu olla oikeus saada hoitoa.
Tuntuu aina siltä, että hoitohenkilökunta on ihan muita ihmisiä varten kuin minua, joka vain häiritsen heitä varsinaisessa työssään (joka lienee mikä?).

On muuten täysin epäammattimaista, että henkilökunta valittaa potilaille omien työolojensa epäkohdista, kuten kiireestä. Valittaisivat ylilääkärille, menisivät lakkoon, nousisivat barrikadeille!!!

Sisua, matador. Muista, että juuri sinä olet tärkeä!!

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 12.29
Totta, potilas ei todellakaan ole oikea kohde purkaa valitusta kiirestä yms. Sellainen valitushan vain stressaa ja toimii hoitoa vastaan, samoin kiireinen ilmapiiri vaikka lääkärin vastaanotolla.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 16.36
Pitkän aikaa ollut hyvä olo, eikä pahoja oireita, mutta sitten eilen tein munakasta. Laitoin purjoa ja kesäkurpitsaa pannulle ja niiden päälle kananmunat, tuli herkullinen munakas. Ei mennyt kauaa kun tuntui palan tunne kurkussa, aivan kuin nielussa olisi limakalvot jotenkin turvoksissa. Yöllä jo alkoi tuntua kummalliselta vatsassa, mutta nukuin kuitenkin ihan hyvin. Päivälläkin vatsa tuntui vähän oudolta ja aavistus lievästä pahoinvoinnistakin tuli välillä. Tämä on jo kolmas kerta kun munakkaasta tulee samanlainen olo. Nyt täytyy jo uskoa, että se ei ole minun ruokaani. Edelleen oireet tuntuvat jonkinlaiselta yliherkkyydeltä. Kestän kananmunia joissain ruoissa silloin tällöin, mutta en näköjään isoa määrää.
Jotenkin kun olo on lähes normaali, niin luulee että voi syödä mitä vain, mutta ei se näytä ihan niin menevän. Hyvästi siis myös omeletit!

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 16.46
Ei tuo kyllä minusta allergialta kuulosta (Vanilja), kun oireet ovat noin epämääräiset ja lievät. Ennemmin epäilisin purjoa, sehän ärsyttää limakalvoja etenkin jos ne on valmiiksi arkana.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 17.04
Purjosta ei tule muuten oireita, voin syödä purjokeittoakin, eikä oireita tule, kananmuna ei näytä sopivan minulle kuin hyvin pieninä määrinä. Jotenkin se tuntuu yliherkkyydeltä, kun nielussa alkaa tuntua se palan tunne, en ymmärrä miksi turvotuksen tunne tulee nieluun, eilen se oli vielä kovin voimakas, se oli hiukan huolestuttavaa, voihan se tosin johtua muustakin. Saattaa olla että ruoansulatukseni ei jostain syystä jaksa sulattaa kananmunia. Tämä on tapahtunut nyt niin monta kertaa, että parasta on varoa kananmunaa isommissa määrin. Puuttuukohan entsyymejä vai onkohan niin että suoliston bakteerikanta ei edelleenkään ole kunnossa. Olen menossa lääkäriin tässä kuussa, täytyy kerätä vähän kysmyksiä paperille valmiiksi.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 17.25
Vanilja: No sit se ei ole purjo.
Hyvä että menet lääkäriin, niin asiat selviää. Toivottavasti se on vielä sellainen lääkäri joka kuuntelee ja keskustelee.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 18.35
No niinpä, tähän asti ketään ei ole kauheasti kiinnostanut, yhden kanssa viime kesänä vähän pitempään puhuttiin, mutta hänkin puhui enemmän rytmihäiriöistäni, joita ei silloin edes ollut ja selän tilanteesta, joka ei silloin ollut pahin ongelmani. Nyt menen Mehiläiseen, aikaa on ainakin varattu tunti, siinä pitäisi ehtiä vähän enemmän puhua, kuin noilla normaaleilla viidentoista minuutin "päivää ja näkemiin" ajoilla.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.3.2012 19.32
Muuten hyvä, mut nyt illalla alkoi rintalastan takainen kipu ja hiukan on huono olokin. Ja kurkkua sattuu. Enkä mitään tavallisesta poikkeavaa ole syönyt.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.3.2012 9.06
En tiedä mitä nyt on tapahtunut mutta parempaan päin ollaan menossa olon suhteen..siedettävää todella vähäistä ryökäilyä silloin tällöin tai ei ollenkaan.Ainut mitä olen 2vkoa syönyt on B12 vitamiinia tabletteina happosalpaajan lisäksi.Voisko sillä olla näinkin positiivinen vaikutus oloon?Viime syksynä oli tällänen olo viimeksi....:)!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.3.2012 22.06
Hyvä olo vieläkin, voihan se olla että tuo happosalpaaja on alkanut vaikuttamaan kunnolla.

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.3.2012 22.12
nautitaan hetkistä jolloin ei ole kipuja :)))

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.3.2012 22.11
Zolt, kauanko olet syönyt happosalpaajia? Mä aloittanut joskus tammikuun alkupuolella, eli parisen kuukautta, ja nyt tuntuu, että pikkusen alkais helpottaa..? Mutta tokikaan ei kaikki oireet ole poistuneet. Kauankohan noita salpaajia uskaltaa syödä putkeen?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 1.11
No niinpä vielä täällä kärvistelen... Menin nukkumaan tuossa yhdentoista pintaan ja ehkä nukahdinkin puolisen tuntia, kunnes heräsin tähän ylävatsakipuun. Ei närästä vaan maha on rehellisesti kipeä. Ensin oli kuin olisi nielassut jonkun ison karvapallon, painoi rintalastan takana. Röyhtäisyä ei tule!! Ja sitten alkoi kipu. Reilun tunnin tässä yrittänyt odotella, jos pääsis nukkumaan :( On taas kokonaisvaltaisesti suolisto sekaisin, ilmavaivoja. Mutta kipu on tuossa rintalastan takana, oliskohan ruokatorven pää... Hemmetti huomenna taas väsyttää töissä armottomasti :((((((((((

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 7.21
Aina vaan vatsa kipeänä. Herännyt jo aikoja sitten. Eikä muuta kuin töihin. Ei voi soitella, että sori, en nyt tulis tänään kun on vähän maha kipeänä...hoh! Toivottavasti auttaa kun syön aamupalan, vaikka mitähän sitä taas uskaltaa syödä, kun ei se puurokaan sovi ollenkaan.

Mukavaa perjantaita kaikille!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 9.34
Jolukauun alusta sit yritin lopettaa(olin 2 vkoa ilman salpaajaa) meni aivan hirveäksi olo.Ja nyt taas olen kuukauden päivät syöny....olo oli aika hyvä pitkään,mut eilen illalla yhtäkkiä taas alkoi....Mä olen kolmen vuoden aikana pisimmillään syöny putkeen melkein puolitoista vuotta happosalpaajaa.Per....stä tää olo!

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 10.47
Hilla, jaksamista sulle työpäivään! Muistan hyvin kuinka kurja noiden vatsakipujen takia valvottujen öiden jälkeen on olla koko päivä töissä, mulla aivan samaa aikaisemmin. Nyt ollut jo viikkoja hyvää. Onko sulla yhtään apua kohotetusta nukkuma-asennosta? Mulla pinaattikeitto oli se mitä söin kun ei puurokaan käynyt.

Zolt, mullakin onnistui salpaajan käytön lopetus vasta toisen kuurin jälkeen. Tsemppiä!

Mukavaa perjantaita ja mahdollisimman kivutonta viikonloppua!

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 13.42
Amalia, eikö sinulla ole ollenkaan oireita, vai onko niitä vain vähän? Minkä luulet helpottaneen tilannettasi, rauhoittuko vatsa itsestään, vai muutitko jotain, joka siihen olisi vaikuttanut?

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.3.2012 21.41
Vanilja, mulla ei ole ollut useaan viikkoon ollenkaan oireita ja sitäkin edelsi jo useampi vähäoireinen viikko. Ensialkuun sain taltutettua pahimmat oireet kahdella somac(40/20)-kuurilla (ja sappikipukohtaukset litalginilla), kohotetulla nukkuma-asennolla ja ruokavaliolla. Sen jälkeen mulla on riittänyt ruokavalio, nukkuma-asento, maitohappobakteerit ja tarvittaessa yksi somac tai rennie (ei ole monta kulunut). Saa nähdä kauanko tämä vaihe kestää. En toki ajattele että tässä tämä oli, vaan varmaan mulla on pysyvä taipumus jonkinasteiseen refleksioireiluun, mutta olisin tyytyväinen, jos pärjäisin ruokavalio-nukkuma-asento-maitohappobakteeri-tarvittava somac/rennie-linjalla. Sängynpäätyä kokeilin kerran laskea, ei hyvä - varmaan kokeilen joskus uudelleen, mut pahoin pelkään että joudun tyytymään kohotettuun.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 0.37
Taas noin puoli tuntia makuullemenon jälkeen aivan kauheat kivut. Nyt ihan selkeää närästystä. Rintalastan takana polttelee ja kurkkua kuristaa. Oon napannut jo pari rennietä ja juonut kylmää vettä ja desin maitoakin, jotta saisin tämän polttelun loppumaan. On tämä p...stä! Mulla on varmaan joku vatsahaava puhkeamassa...millasetha oireet siinä on? Lapsena kun repi esim.jalasta ruven irti, niin nyt sama tunne niukasti oikealla puolella ruokatorvea, rintalastan alla. Kuin joku repisi sisuskaluista rupea irti. Oon niin uupunut tähän. Kun saisi edes nukutuksi välillä, menee taas muutaman tunnin yöunilla, enkä ehdi nukkumaan päivällä :(

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 10.28
toivottavasti Hilla sulla on tänään vapaapäivä:/

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 11.01
On onneksi vapaapäivä. Oli ihan kauhea yö. Ja tietenkin teettää nyt päätä kipeäksi, kun migreenipäälle ei oikein nuo yövalvomiset sovi. Ja vieläki ylävatsa aivan hellä, ja närästys "vaanii", tiedä taas mitä uskaltaa syödä. Aamupalaksi join lasillisen mustikka pro viva, ja söin vaalean paahtoleivän. Pitää koklata lounaaksi pinaattikeittoa, jos se menisi.
Olin kyllä kipeämpi kuin koskaan. Ajattelin jo jossakin välissä, että onkohan mulla oikeasti puhkeamassa joku vatsahaava, kun tämä maha on ollut kipeä kohta kolme kuukautta...

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 11.50
mä muuten Hilla ajattelin pyytää ensi vkolla kun on ne maksa-arvojen tsekkaus et pyydän samalla katsomaan kilpirauhaskokeet. Eilen selailin myös kilpirauhas sivustoja. Ei sillä että yrittäisin etsiä etsimällä syytä mutta mulla on sitä tsekkailtu aikaisemminkin ja mulla on nyt juuri sen verran ikää ja olen nainen ja se vaikuttaa tohon aineenvaihduntaa ja oireissa saattaa myös olla vatsaongelmia. mulla on nyt menossa tiukka ruokavalio että kyllä täällä töitä tehdään ettei kohtauksia tulisi. Ensi vkolla kaksi työpaikkahaastattelua ja toivoisin että olisin kondiksessa:))

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 14.40
Samojen asioiden kanssa painiskelen. Viime vuonna otettiin jo kilpirauhaskokeet, samoin olin sydäntutkimuksissa ja keuhkotutkimuksissa. Pari viikkoa sitten olin gynellä ja ultrassa totesivat, että ei pitäisi vielä ainakaan vaihevuosioireita olla, eikä tulla hetkeen. Mua kans hermostuttaa, kun ollaan miehen kanssa lähdössä nyt pääsiäiseksi reissuun. Mitä ihmettä siellä syön ja teen, jos oikein häijyksi heittäytyy, ja viime yön jälkeen alkoi jo pelottaa, että mitä jos on oikein kipeä lentokoneessa/kuviteltu vatsahaava puhkeaa...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 16.27
Amalia, minulla on sama tilanne kuin sinullakin, oireet ovat olleet vähissä jo useamman viikon. Välillä oli jonain päivän hiukan enemmän närästysoireita, mutta nyt niitäkään ei ole enää ollut vähään aikaan, kuin ihan lievä tuntemus silloin tällöin. Palan tunne on kurkussa välillä, mutta menee monta päivää ettei sitäkään tunnu. Minulla oireet ovat pikkuhiljaa hävinneet vähän kerrassaan, en tiedä katoavatko kokonaan, vai onko tämä joku väliaikainen vaihe, haluan uskoa kuitenkin että oireeni häviävät lopullisesti, koska sitä on miellyttävämpi ajatella.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 17.37
Mä en usko enää matkustavani lentokoneella.
Syy on se, että viimeksi kun olin tulossa Roomasta, ja kone rupesi laskeutumaan, join parilla kulauksella vesilasini tyhjäksi saadakseni pöydän nostettua kiinni. Vesi jäi ajelehtimaan ruokatorveen, ei mennyt alas. Yritin turhaan nieleskellä, ei vaan mennyt. Sitten rupesi pelottamaan että mitä jos vesi menee henkitorveen, kukaan ei takuulla voi mua auttaa. Yritin vain pitää paniikin loitolla ja onnistuinkin sentään.
Toipuminen tuosta matkasta vei päiviä, siis että ruoka alkoi taas kulkea kunnolla. Muutenkaan en saanut syötyä koneessa oikein mitään, ja olin kovin kummissani kun ei sellaista ongelmaa ollut ennen ollut "maissakaan".
Vasta myöhemmin tajusin, että tässä oli ensimmäinen kokemukseni ongelmasta nimeltä nielemisvaikeus.
Luulen että lentokoneen vähäisempi paine oli syynä.

Jos vastoin odotuksiani joskus vielä matkustan lentokoneessa, otan Primperanin ennen matkaa.
Samaa suosittelen sulle, Hilla.
On todella ikävää hätääntyä lentokoneessa, etenkin jos lentäminen yhtään pelottaa muutenkin.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 17.39
PS Tämän kokemukseni jälkeen yritin virittää keskustelua lentomatkustuksesta ja refluksista, mutta sitä ei syntynyt.
Ilmeisesti olen ainoa jolla on ollut ongelmia.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 21.03
Kuulostaa pelottavalta tuo Sitruksen kokema veden jumittuminen. En ole ehtinyt lentämään refluksioireilun aikana ja mulla ei oireilu muutoinkaan pahimmasta päästä. Mutta jos tuollaista nielemisvaikeutta olisi koneessa, taitaisin jättää syömiset ja juomiset siellä väliin.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 21.09
Mietin ihan samaa. Meillä onneksi välilasku ja koneen vaihto, niin syön ja juon siinä. Mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia lentämisen kanssa, toivottavasti ei tulekaan.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 21.15
Hilla, välilasku auttaa varmasti. Toivotaan että lennot sujuvat hyvin!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 21.54
Hyi olkoon kuinka hirveä kokemus varmaankin!

Veden juomisissa koneessa olen pitäytynyt siihen suositeltuun väh. desi/tunti veren trombosyyttien vuoksi ja kuivemman ilman vuoksi.

Pienet kulaukset/kostutukset vettä ja minimaalinen syöminen (melkeinpä pientä naposteltavaa itsellä mukana mm. kuivattua papaijaa, ryvitaa pieninä palasina ym) ei ainakaan itselle ole aiheuttanut ongelmia. Joskus mentäessä jugurttia ym kentältä koneeseen. Ja kun oikein rohkaistun, pari haarukallista riisiä ja sämpylästä pala. Mutta muuta en oikeastaan.


Hilla, välilaskussa on myös se hyvä puoli, että oikeassa hätätapauksessa (niin kipeä ettei kestä) pääsee maan pinnalla ja voipi hakeutua ammattilaisen luo (vaikka sitten matka tyssäisikin siihen).

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.3.2012 22.18
Näin juuri ajattelin, eikä meillä onneksi ole muutenkaan kovin pitkät lennot (ei siis mitään thaimaanlentoa).

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.3.2012 9.42
:( Todella kamala päivä tulossa,happosalpaajan olen ottanut, gaviskonia myös.Rintakipu senkun vaan jatkuu.Yö oli hyvä,heti kun syö niin poltto/kipu alkaa...Todella turhauttavaa syödä lääkkeitä kun ne ei auta.Itku meinaa tulla.Muutama päivä lääkäriaikaan ja en tiä miten jaksan???????Siis tuo rintapistos/puristus on aivan uusi oire,ei ikinä ennen ollut.Mistähän sen tietää ettei ole sydänperäistä?Varmaan vaan lekurikäynnillä?Mitenkähän oireilee jos palleatyrä on kurotunut?Mitäköhän sitä söis ?Mikä olisi parasta kun tuntuu että tuo maha ei kestä mitään?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.3.2012 13.14
Kyllähän tuo rintakipu varmaan samoihin oireisiin liittyy. kyllä sitä minullakin on ollut, siihen ei tosiaan tunnu auttavan mikään, se menee omia aikojaan ohi. Hyvähän sydänfilmi on varmasti ottaa. Voiko olla että rintakipu liittyisi rintarankaan? Jos hartiat ja selkä on jumissa ja lihakset kireinä voi rintaranka oireilla. Pystytkö juomaan ProViva juomaa tai mustikkakkeittoa? Nehän tuntuvat sopivan useimmille?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.3.2012 13.43
Zolt, kokeile vatsasilicaa. Sitten spelttimanna, olikohan joku sun(aurinko) speltti. Oli todella samettinen pehmeä puuro. Jatkoin sitä vielä laktoosittomalla maidolla veteläksi velliksi. Niillä mä olen yrittänyt nyt mennä eteenpäin. Tänä iltana on gastroenterologille aika, katotaan nyt mitä se sanoo...

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.3.2012 20.41
Voihan se olla tuo rintarankakin joka kettuilee,mut tuntuu että syöminen pahentaa eli ruokatorviperäistä taitaa olla...no gaviskonia/happosalpaajaa kaksinkertasella annostuksella ja puuroa...sydänfilmin pyydän kyl ens vkolla ja uuden tähystyksen,muuten ramppaan sielä niin kauan että asiat hoituu,tää on niin pers...stä!!!!!!!

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.3.2012 20.44
Välillä oli jo pois näin voimakkaana tuo palan tunne lapojen välissä. Otin tänään taas 40mg somacin, voisiko johtua siitä? (muutama viikko 20mg nexiumia)

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.3.2012 6.50
heti kun lipsahtaa niin kostaja tulee täysillä..... oon jo kohta kuukauden syönyt kellon kanssa siis ei mitään ruokaa 17:30 jälkeen klo 21:00 nexium ja noin klo 23:00 nukkuun niin oon saanut nukkua yöni ja on ollut päiviä että närästys ei ole vaivannu ??? ihme.. ihanaa.. outoa???.... no kokeilin viime viikolla että pitäisin pienen tauon nexiumeista siis en syönyt niitä 5 päivään ja sitten eilen töiden jälkeen jäin oluelle ja tuli syötyäkin n klo 20:00 niin nyt sit viime yönä heräsin n:klo 03:00 kun hapot lensi suusta ja nenästä yhtä aikaa ja ylävatsa oli niin kipeä pallo että tuntu kuin sieltä kohta repeää jotain.. kuinka se kipu voi olla niin kova... minäkin oon nyt kokeillut jo jos jonkin näköistä tän reflun kanssa ja kypsymis käyrä on niin korkeella kuin korkeella voi olla.. tässä hommassa ei kyllä vaihtoehtoja ole joko tiukka sparttalainen kellon kanssa syöminen ei olutta eikä alkoholia ja lopun ikäinen lääkitys tai sit se leikkaus mitenkähän se leikkaus auttais tohon ylävatsa kipuun... tälläin taas muistutti että jari pysy ruodussa ei saa lipsua...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.3.2012 16.32
Tänään taas ei mitään närästystä oikeastaan koko päivänä, en ymmärrä aina kyllä että mistä mikäkin johtuu. Tänään aamiaisena oli smoothie kauramaitoon tehtynä. Olen myös nukkunut viime yönä hyvin, joten se saattoi vaikuttaa asiaan. Tuo närästys on kyllä epämiellyttävää, sitä ei ole pitkään aikaan minulla ollutkaan, eilen sain siitä muistutuksen ja sitä kesti koko päivän. Illalla menin jumppaan ja siellä ei enää tuntunut, eikä nukkumaan mennessäkään enää.
Olen oppinut että aamulla jos tulee määrätynlainen kummallinen olo ylävatsaan, niin tietää että silloin närästää päivällä, joten olen liittänyt sen syömääni aamiaiseen, mutta saattaa sillä olla tekemistä edellsen päivän syömistenkin kanssa. Vaikea on kyllä varsinaista syytä löytää, kun tämä oireilu on niin epämääräistä.

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.3.2012 16.49
Ei ole ollut minkäänlaisia oireita pitkään aikaan. Nykyään erittäin harvoin mulla oireita.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.3.2012 17.06
Pojan leikkaus ohitse, joten josko rupeisi aidin ressioireetkin helpottamaan! On pari yota mennyt valvoessa jannittaessa ja kipuillessa. Selkeasti itsellani tuo ressi on se pahin juttu, mika aiheuttaa refluksioireet...

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.3.2012 17.36
Olen saattanut joskus kysyä tätä, mutta voiko oireita olla jotenkin piilevästi vaikka itsestä tuntuisi ettei ole minkäänlaisia oireita?

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.3.2012 17.54
Saisinko vastauksen kysymykseeni?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.3.2012 19.06
Kauhean vaikea kysymys...Itse mietin juuri päinvastaista, voiko oireihtia vaikkei olisi mitään elimellistä syytä...??

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.3.2012 1.31
elokuvasta "elämäni murmelina" ja taas valvotaan....

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.3.2012 12.34
Eilen huiskasin oikeata shampanjaa lasillisen, ei mitään ongelmaa eilen illalla, mutta tänään on vähän närästänyt. Mikähän siinäkin on että kun söin hetki sitten, niin närästys katosi. Saako vatsahapot muuta tekemistä, kuin nousta ylöspäin vai johtuuko kasvispitoisesta ateriasta. Oletan että se muuttaa vatsalaukun jotenkin emäksisemmäksi, en keksi muutakaan selitystä. Enkä edelleenkään ymmärrä miksei shampanja närästänyt eilen, eikä yöllä ollut mitään oireita, ei myöskään aikaisin aamulla, närästys alkoi aamupäivällä. Näihin kun joskus saisi selvyyden.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.3.2012 7.29
moi vanilija... minulla on kanssa sama ilmentymä.. kun liike on alaspäin ruokatorvessa niin närästys monestikkin helpottaa..se tulee lähes aina viiveellä kun oot syönyt tai juonut... makuuasennot yöt ja aamut on pahimpia... varmaan siksi just että mahahapoilla on muuta tekemistä...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.3.2012 8.02
Terve Jari! Näin se saattaa olla, minä ihmettelen vielä sitä, että miksi se shampanja ei närästä esim. samana iltana tai yönä, vaan seuraavana päivänä. Olen huomannut että sinulla on noita yöongelmia, minulta ne taas puuttuvat kokonaan. Aamut on yleensä tosi hyviä, jos minulle tulee närästystä, se tulee aamupäivällä tai iltapäivällä. Minullakin on korotettu sängynpääty, mutta makuuasento ei yleensä aiheuta minulle ongelmia, samaten kun ei mikää liikuntakaan, päinvastoin, liikunnan aikana olo on ihan paras.

Tilasin iHerbistä Preliefiä, toivottavasti saan sen ennen pääsiäistä, kun olen menossa pääsiäisenä juusto-viinijuhliin, kokeilisin että onko siitä mitään apua närästysoireseen juhlien jälkiseurauksena. Harmittaa kun normaali ruokavaliollani oireet pysyvät poissa, mutta heti kun on joku tuollainen poikkeustilanne, niin saan oireita.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.3.2012 9.42
Tuon viivästyneen ilmiön takana voi olla ihan se taustakuvio, että limakalvo kestää (ei tunnu miltään) hyvin sen konkreettisen vaiheen, kun mahdollinen (!!) shampanjan aiheuttama lisääntynyt ylösnousu alkaa ja loppuu mutta tämä "ylimääräinen" nousu jättää sen limakalvon herkemmäksi - niin että ei vaadita kuin yksi - kaksi normaali syömistä ( + ylösnousu, jota tulee kaikilla terveilläkin ruokailuiden jälkeen niin ettei sitä koskaan tunneta närästyksenä!) ja johan alkaa tuntua.

Vanilja, sullahan on oikein kalsiumbileet (juusto + prelief) tiedossa :-)
Ja jos sattumalta huono olo tulee myöhemmin, voi ainakin olla tyytyväinen, että hampaat tykkäsi ahyvää, kun mutustelee juustolla viinien happovaikutukset pois.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.3.2012 11.28
Refluksikurkku, noinhan se varmaan menee, ärsyttävää on se että sitä närästystä jo tietää alkaa odottaa seuraavana päivänä, välillä tuntuu että se ilmestyy pelkästä ajatuksesta.

Viini ja juustot ovat suuri nautintoni, ranskalaisen ystäväni järjestämät pippalot, tiedossa siis todella hyvää viiniä ja ihania juustoja. Pitänee pysyä kohtuudessa:)

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.4.2012 4.42
sitä aina joskus toivoo että vaikka olisi vähän lipsahtanut edellisenä päivänä niin että ei alkaisi näitä ylävatsa ja rintalasta kipuja ja polttoja .. mutta ei kyllä se on niin minun kohdalta kiveen hakattu juttu jos vähänkin syö ja juo väärin niin seuraava yö teputetaan ja kärvistellään niin kuin tänäkin yönä... voihan venäjä..

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.4.2012 21.47
Olo on aivan mahtava!!!!En muista että olisi aikoihin ollut näin hyvä olla!Enkä ole ottanut kuin 20mg lääkettä,jatkuispa muutaman päivän!!!

jehnaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 10.53
internetistä löytyy monessakin kohdassa maininta, että yöllä saattaa mahanesteitä nousta kurkkuun ja jopa henkitorveen, joka yskittää, mutta tietoa, että voiko siihen tukehtua, en vaan ole löytänyt

itselläni yskitti viime yönäkin "unen-läpi" taasen pitkän aikaa, kunnes heräsin sen verran, että kävin oksentamassa, se nimittäin auttaa, ainakin minulla, kauhistuttaa vaan ajatus, että henkitorveen joutuu ylimääräistä ja kulkeeko hengitys kuitenkin normaalisti

tietääkö kukaan, onko tuo todellinen pelon aihe?

ps.
- Zolt 30mg x 1 pv:ssä monia vuosia
- voimakas takaisinvirtaus
- ruuan takertuminen rintalastan tienoille ja se aiheuttaa kovaa kipua
- ei närästystä
- iso palleatyrä
muuten menee kohtalaisesti ;-)

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 12.17
Annoin eilen pirulle pikkusormen....
Söin maustelimpun viipaleen ja 2 siivua metvurstia, hyväähän se oli mutta mutta, yöllä maha ku potkupallo ja pulssi löi satasta. Otin ylimääräisen Zoltin Ja Propral 10 mg niin alkoi helpottaa.

Täytyy palata takaisin ruotuun:)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 12.59
jehna. Onko sulla kohotettu sänky? Ja silti nousee yöllä paljon happoa ja yskittää? Kysyn tuota kohotettua sänkyä, koska itsellä se ratkaiseva apu refluksioireiluun.
En tiedä enkä ole lukenut, mutta luulisi että suht normaalikuntoisella aikuisella jo ihan yskimisrefleksi auttaa ettei niin äärimmäistä tilannetta tulisi että tukehtuisi, eri sitten voisi olla jos ihminen tosi heikkokuntoinen eikä jaksa yskiä tai jostain syystä olis niin ettei yskimisrefleksi toimisi.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 13.48
jehna, sulla toimii kirjoituksesi perusteella kaikki hyvät luonnolliset puolustusmekanismit sillä alueella ihan normaalisti, joten sellaista "kännisen sammuneen ihmisen oksennukseen kuolemista" ei tapahdu tämän vaikutuksesta. Joten sitä en kyllä ihan oikeasti pelkäisi.

Myös ihan ruokatorven puolelta löytyy yskänreseptoreita, jotka laukaisee yskimistä. Keuhkojen puolelle tihkumista tapahtuu myös ihan terveilläkin eikä se välttämättä aiheuta heillä mitään erikoisempaa (samallalailla normaalia ja oireetotna kuin tietty määrä ylösnousua ruokatorveen ja kurkun puolelle, samoin kuin tietty määrä sappea vatsassa).

Sen joillakin esiintyvän yöllisen ylösnousun takia kaikissa itsehoito-ohjeissa (ks esin päävalikon Refluksi:*Itsehoito) on tuo s-päädyn korotus sekä aikaväli vaakatasoon siirtymisessä. missä asennossa nukut ja kuinka paljon sänky kohotettu?


Katja, sinua on täällä huhuiltu ja kaipailtu :-) !

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 15.01
Onko kellään käytössä Litalgin? Kun mulla tuli se puristus ja rintakipu ( onneksi tosi harvoin ) otan 1-2 tablettia ja helpottaa. Se määrättiin mulle heti ekalla kerralla kun ambulanssilla kiikuttivat sairaalaan "sydänkohtauksen " kourissa.
Silloin kyllä lääkäri epäili sappea mutta kyllä se tänne refluksipuolelle käänty. ja kun olen lausuntoja lukenut jälkeenpäin niin ensimmäisen tähystyksen jälkeen sanoo lääkäri, että " Sliding hernia " kukaan vaan ei ole koskaan selittäny tätä hommaa tarkemmin, täältä se tieto on tullut- kiitos siitä.
Tänään toinen päivä ilman Somacia ja pikkusen röyhtäyttää ja kahvia kun olen juonut niin jännä polte tuolla kurkussa, ihanhan tää alkaa muistuttaa närästystä....yskiä ei ole kyllä tarvinnu normaalia enempää.Jos sitte vaikka huomenna ottais taas Somacin, onhan se jo paremmalla mallilla jos pari päivää pystyy pitään väliä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 15.13
Silloin kun minua närästää tai tunnen muuten outoa oloa rintalastassa tai kurkun alueella, niin huomaan että hartiani jännittyvät, olen hiukan kumarassa asennossa ihan kuin vetäisin rintalastaa sisään päin ja olo on kaikin puolin kovin jännittynyt. Olen ihan kuin varautunut puristamaan koko rintalastan kasaan, jolloin henki ei kulje tasaisesti ja olo on tavallista huonompi. Olen muutaman kerran yllättänyt itseni tällaisesta jännitystilasta silloin kun on ollut närästystä tms. ja silloin tarkoituksellisesti yrittänyt rentouttaa koko ylävartalon sekä hengittänyt tarkoituksellisen rauhallisesti ja syvään ja ihan kuin olo heti jo siitä vähän kohentuisi.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 15.32
Olen käyttänyt litalginia sappikipuun ja se on siihen auttanut, ja edelleen on se siihen tarkoitukseen varalla. Refluksioireiluun en sitä käytä. Litalgin on niin vahva että se ei ole mahaystävällinen, joten otan vain kun tosi tarve.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 16.36
Hyvä että on joku lääke olemassa silloin kun oikein pahaksi menee, se jo helpottaa kun tietää että kotona on lääke, joka tehoaa. Minulla ei oikeastaan varsinaisia vatsakipuja ole ollut missään vaiheessa, Zolt minullakin on kotona, kun sitä viime kesäisestä kokeilusta jäi, kerran tai pari olen sen jälkeen sitä ottanut, kun lääkäri sanoi että sitä voi ottaa tarvittaessa, mutta en ole huomannut että siitä olisi ollut minulle mitään apua tai helpotusta.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 16.59
Mulle muuten määrättiin nuorena Litalginia kuukautiskipuihin. Käytin sitä iloisesti muutaman vuoden, kunnes joku lääkäri kauhistui, että miten sulle näin vahvaa lääkettä on määrätty. Sen jälkeen käytin Clotamia, enkä tiedä oliko se sen parempi mahan kannalta.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 17.05
En minä tuota litalginia ota kuin todella harvoin, viime kesänä oli viimeksi se kauhee rinta/hartia/palleakipu, hyvä ku pääsin autolla kotiin. Kaks tablettia ja kipu pois. Sappi tutkittu, eikä mitään ollu vikaa sielä. Eikä mahakaan ole koskaan kipeä. " kop, kop" :)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.4.2012 17.47
Hansu. Hyvä kun litalginis sulla auttaa.
Tuohan on totta, Vanilja, mitä kirjoitit että helpottaa kun tietää että kotona on lääke, joka tehoaa.
Itsellä kerran, pari tullut mieleen refluoireilun kanssa, mahtaisiko l auttaa, mutta en ole sitten ottanut kun olen ajatellut että vaikka veisi kivun, ei ole mahalle hyväksi.
Mulla somac ja rennie varalla refluoireisiin.

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.4.2012 12.09
Refluksikurkku: mukava kuulla, että on kaivattu:) Vointi on ollut melko hyvä viime aikoina, tokihan tauti aina itsestään ilmoittaa jos vähänkin lipsuu "nautiskelun" puolelle.

Litalgin on ihan hyvä lääke kunhan sen käyttö ei ole jokapäiväistä, aiheuttaa verenkuvaan muutoksia. Itse olen sillekin allerginen: kämmenet ja jalkapohjat alkavat kutista aivan sairaasti:-/

Mulle piti tulla nyt keväällä uusi aika keuhkopolille puhalluksiin mutta eipä ole kuulunut mitään. Ainakaan vielä ei ole henkeä ahdistanut ( nyt koputan puuta).

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.4.2012 13.01
katja, mulla oli käsien ja jalkapohjien kutinaa maksan vajaatoiminnassa. se on yksi oireista. käytän myös litalginia mutta siitä ei tätä oiretta. onko se ihan mainittu listassa oireeksi??

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.4.2012 17.11
Mulla se tuli sairaalassa kun antoivat Litalginia lihakseen niin välittömästi tämän jälkeen. Tuskin sitä sivuoireena on mainittu vaan olin sille ihan rehellisesti allerginen. Ne on kaks eri asiaa:)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.4.2012 17.20
Tänään taas epähuomiossa söin kiireessä ja samantien seurauksena huonosti sulava ruoka, vatsassa täyteyden tunnetta, eikä ruoka tunnu sulavan ollenkaan. Nyt vain smoothie, entsyymitabletti ja lenkille, sen jälkeen vasta uskalla syödä uudestaan. Aina pitäisi muistaa jättää syöminen mieluummin kokonaan väliin, kuin syödä kiireessä. Tänään taas omenanpuolikas, ei minkäänlaisia oireita siitä. Olen kovasti iloinnut omenan paluusta ruokavaliooni:)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.4.2012 18.52
Litalginin tuoteselostuksessa on mainittu mahdollisena harvinaisena haittavaikutuksena mm. yliherkkyysreaktioita, kuten ihottumaa ja anafylaktista sokkia. Siinä todetaan myös että äkillisen anafylaktisen reaktion oireita voivat olla mm. hengitysvaikeudet, turvotukset, ihon punoitus, yleinen kutina, nielun tai kurkunpään turpoaminen, huimaus ja pahoinvointi ja että jos em. oireita ilmenee, kyseessä on hätätilanne, jolloin on tärkeää varmistaa hengitys ja ilmatiet ja mennä välittömästi lääkäriin. Itsellä muita lääkeaineallergioita, ei kuitenkaan litalginille.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.4.2012 10.00
juhlin eilen vähän synttäreitä ja annoin mennä oikein kunnolla.. illalla ajattelin että kuinkahan paljon kärventää huomenna..... voi hyvää päivää mikä korvennus on päällä tuntuu kun suolisto repeäisi vaikka olisi vähän krapulaakin päällä niin se ei ole mitään verrattuna tähän poltteeseen ja korventamiseen ihmisen täytyy olla vähän sadisti itseään kohtaan kun ehdoin tahdoin hankkii itselleen näitä korvenuksia..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.4.2012 11.25
No kuinkas paljon sitä mittariin sitten tuli??:-)
Oliko ilta muuten mukava ja rentouttava?

AallotarRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.4.2012 12.30
Jännä muuten, että tässäkin on niin yksilöllisiä eroja. Itsellä ei esim. muutama lasillinen punkkua tunnu missään, päinvastoin yleensä on kovin rauhallinen tilanne seuraavanakin päivänä. Myös yksi miespuolinen ystävä, joka kärsii todella kovista refluksioireista on huomannut, että kun ottaa kunnon rentoutussatsin, pariin päivään ei ole mitään oireiluja. Riippuisiko sitten siitä mitä juo vai mistä? Ainakin alkoholi rentouttaa ja itsellä muutama lasillinen laukaisee mukavasti stressin rankan työviikon jälkeen.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.4.2012 13.54
En ymmärrä miten voi olla niin erilaisia oireita, minä en uskalla paljon viiniä ottaa, kun pelkään juuri sen aiheuttamia oireiluja, tosin tässä muutaman kerran ollut aika hyvä tilanne, ei pahemmin oireita parin viinilasillisen jälkeen, enempää en tarvitsekaan. Vaikuttaakohan siihen samaan aikaan syödyn ruoan laatu tai määrä? Itse olen ottanut punaviinin juuri ruoan kanssa nyt viime kerrat. Valkoviinistä sain aikamoiset oireet seuraavana päivänä sen nauttimisen jälkeen. Jotkut taas sanovat että punaviini on pahin ja olut. Minä join eilen lasillisen olutta ruoan kanssa, ei oireita, ehkä määrälläkin on väliä. Olen aina pitänyt kovasti punaviinistä ja on tosi rentouttavaa ottaa sitä välillä lasillinen. Odottelen edelleen sitä Preliefiä iHerbistä jota voisi ottaa ennaltaehkäisevästi juuri esim. silloin jos on tarkoitus ottaa viiniä, mutta sitä ei kuulu eikä näy. Poikani epäilee että se on tullin tutkittavana ja kohta on virkavalta oveni takana. Enpä taida avata ovea jos ovikello yllättäen soi:)

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 0.44
refluksikurkku.... 48 v sitä tuli täyteen...
ilta oli kiitos vaan oikein mukava ja rentouttava..
mut tämä seuraava päivä on aina sitten yhtä helv..... tuntuu että se korvennus ja polttelu ei lopu ikinä.. yritin äsken käydä nukkumaan mut ei.. oli noustava ylös kun korvennus vaan jatkuu.. tässä menee vielä pari tuntia mikäli vanhat merkit paikkansa pitää sitten rauhoittuu..

aallotar... minulla taas korvennukset ja poltot ja niiden voimakkuus ja kesto
on ihan suhteessa siihen montako annosta olutta/siideriä/viiniä ottaa mitä useamman ottaa niin sen pidenpään kestää.. on se jännä kun oireet on niin erillaisia..

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 0.54
auttaisko sua jari jos jotenkin "valmistelisit" itseäsi ennen juhlia? esim. ottamalla happosalpaajaa jo ennen juhlia ja vielä ennen nukkumaanmenoa ja gaviconia pari shottia kyytipojaksi?

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 1.08
matador... olen kyllä yrittänyt aina valmistella happosalpaajilla ennen ja jälkeen ja kokeillut jos jonkilaista konstia mutta ei ole paljon auttanut..
5 v sitten ei näin vielä ollut kaikkihan alkoi kun reflu oireet ilmaantuivat
mulla varmaan alkoholi rikkoo tai liuottaa limakalvoja jolloin hapot pääsee korventamaan ja vain aika auttaa koska se korvennus voi hyvinkin kestää
12-14 tuntia..

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 12.02
Mulla vatsan olo taas normalisoitunut, pääsiäisreissulla vaakatasossa nukkumisen aiheuttaman oireilun jälkeen. Pitääköhän sitä ruveta matkustamaankin jotain kapuloita kapsäkissä niin että voi kohottaa petiä, jos aikoo paria yötä kauemmin kodin ulkopuolella yöpyä...?

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 12.02
Mulla vatsan olo taas normalisoitunut, pääsiäisreissulla vaakatasossa nukkumisen aiheuttaman oireilun jälkeen. Pitääköhän sitä ruveta matkustamaankin jotain kapuloita kapsäkissä niin että voi kohottaa petiä, jos aikoo paria yötä kauemmin kodin ulkopuolella yöpyä...?

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 12.35
Hyvin menee tällä hetkellä. Tämän vuoden puolella ollut vain muutamaan otteeseen oireita. :)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.00
Amalia, itse olen hankkinut (ulkomailla) palikat jostakin ulkoa tai jos joskus hotellissa oltaessa, sopinut respan kanssa etukäteen (vanhoja kirjoja tai muuta vastaavaa). Ja varmistanut tietenkin että meillä on "twin beds" niin että sängyn voi kohotttaa ja toinen saa nukkua tavallisesti. Sujunut aina ok!

Esim. anoppilassa mulla oli sänky matalammalla kuin kotona - mutta käytettiin kuitenkin takapihalta pari tiiliskiveä (+ pehmusteet/pyyheliina ettei lattiaan jälkiä). Kavereiden tykönä (kuten kotonakin) vanhoja puhelinluettteloita ja kirjoja. Ja kerran taisin tukea itseni tyynyillä mutta se ei kyllä ollut ihan hirveän hyvä kokeilu kun niska tuli kipeäksi.

Missään yökylässä tämä ei ole ollut mikään ongelma - päinvastoin kaikki on ollut ihan uteliaita moisesta menetelmästä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.02
Ja jälkeenpäin kuulin että jonkun pikkumuksu oli seuraavalla viikolla leikkinyt "vieraita tulee kylään" - leikkiä ja nostanut nuken sänkyä omilla satukirjoillaan selittäen "että aamulla on mukava olo" :-)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.10
Kiitti vinkeistä ja rohkaisusta, Refluksikurkku! Loppu viimeks saan olla tyytyväinen, jos pitkälle auttaa niinkin yksinkertainen toimenpide kuin sängyn päädyn kohotus...:)
Hauska toi vierasleikki!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.19
Se on kyllä upea juttu, että sillä hoituu!

Tuo leikkijuttu oli musta kanssa hauska juttu! Myöhemmin se muuten vääntyi vielä kuulemma muutamana yönä siihen, että oman sängyn alle (pelkäöstään lattialle) laitettiin iltasatukirja ja selitettiin, että siitä tulee hyvä olo :-) Voi kun se toimisikin noin, niin laittaisin meidän kaikki kirjat sinne sängyn alle :-) !!!

arnoldRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.21
Heikun keikun..!

Kyllä täytyy sanoa (kokemuksen rahisevalla rintaäänellä :) että on tämä refluksikon elämä yhtä vuoristorataa vuodesta toiseen.

Kun tämän vaivan kanssa "oppii elämään", niin siinä käy hyvin helposti sillä tavoin, että välillä unohtaa aivan tyystin olevansa refluksi-invalidi (vaikka ottaakin lääkkeen päivittäin) ja menee jälleen kerran sössimään niiden oikeiksi havaitsemiensa elämäntapojen suhteen ja siinähän sitä sitten taas ollaan.

No, nyt alkaa pääsiäinen jo hieman helpottaa, mutta ei tässä vielä tunnu maa olevan niin tukevasti jalkojen alla, että voisi sanoa itseänsä taas voittajaksi.
:-P

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.4.2012 14.55
Juu, noin se juuri on kuin Arnold kirjoittaa, kerta toisensa jälkeen tulee sössittyä oikeiksi havaitsemiensa elämäntapojen suhteen niin että löytää itsensä sieltä allikosta!:)

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.4.2012 14.09
Eikös refluksia sairastavilla voi olla vuosiakin taukoa refluksioireista? Mutta sitten tulevat takaisin? Kun itsellä tosiaan tän vuoden aikana ollut todella harvoin oireita.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.4.2012 15.00
Niin olen ymmärtänyt että monella täälläkin ollut.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 619.4.2012 17.44
Kohta viikon ollut olo "normaali".En muista koska viimeksi näin hyvä olla ja näin pitkään(VIIKON)!!!!Ainoastaan nuo pistokset on mutta ne kestää verratuna jatkuvaan röyhtäilyyn.

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 619.4.2012 18.48
Zolt: oletko tehnyt nyt jotain toisin kun olo on ollut hyvä? Kiva kuulla, että jo viikon mennyt hyvin. Niitä päiviä osaa todella arvostaa!

Itselläni on mennyt ihan ok kun aloitin Nexiumin ottamisen 1,5 kk sitten. Ajattelin nyt syödä muutaman kuukauden ja katsoa sitten tulevatko oireet heti takaisin. Nyt olen lähes oireeton. Varmaan oma osuutensa asialla on liikunnan lisääminen ja stressin purkaminen.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.4.2012 10.01
Olen tehnyt lääkken ottamisen suhteen,heti kun tuntuu että oireet alkaa otan kaksikertasta annosta muutaman päivän.Tänä aamuna tuntu että alkaa taas heti nappasin kaksikertasen annoksen,tuntuu auttavan..:) (ainakin vielä)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.4.2012 18.07
Nyt on sitten virallisesti todettu, että jatkuva yskiminen ja keuhkoputkentulehdukset johtuvat refluksista. Kävin tänään keuhkopolilla ja lääkäri totesi, ettei mitään astmaan, eikä keuhkoahtaumaan viittaavaa ole ja ensi tiistain keuhkojen tähystys peruttiin hyvässä yhteishengessä. Ohjeeksi sain, että antibioottikuuria vaan sitten kun kuume taas iskee :)
Tää yskiminen ja tuo pala tuola kurkussa ei kyllä hääviltä tunnu, mutta kait sen kans vaan pitää elää.
Somacia käski ottaa kerran päivässä vaikka olen jo vähentänyt kolmeen kertaan viikossa- seurataan, miten käy. Ihan selvää on, että syömisiä pitää tarkkailla, tänään sorruin ranskalaisiin ja ai, että kaihertaa kurkussa ja päikkäreiltä heräsin melkoiseen yskänpuuskaan ja limaa nousi kurkkuun :( Mutta- sitä saa, mitä tilaa :)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.4.2012 20.47
Hienoa, Hansu! Paljonko puhaltelit :-)?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.4.2012 22.13
Jos mää oikein muistan niin 430-450 - voisko olla ? Ei niin jääny mieleen...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.4.2012 14.30
Sunnuntai meni melkein oireitta, mutta kun kävelin eilen reilun parinkymmenen kilometrin patikkalenkin, niin seurauksena oli koko päivän nälän tunne. Söin normaalisti ruoan ja välipalat, sekä iltapalan, mutta söin myös niiden välillä, koska koko ajan oli nälkä. Illalla ennen nukkumaan menoa tuntui sitten lievää palan tunnetta kurkussa. Nukahdin kuitenkin heti, mutta heräsin yöllä useita kertoja vatsan tuntemuksiin, aivan kuin ruoka ei olisi sulanut kunnolla. En yhtään ihmettele, koko päivänä ei ollut kunnon ruokailuvälejä, vaan jatkuvaa mutustelemista, ruoansulatus ei pitänyt siitä. Tänä aamuna join aamusta kevyen smoothien ja otin ruoansulatusentsyymin sen jälkeen. Päivällä tuntui taas lievää palan tunnetta kurkussa.

Pitäisi siis syödä pieniä annoksia ja usein, mutta ei liian pieniä annoksia, eikä liian usein, ruoansulatukselle pitää antaa oma aikansa. Ongelmana on myös se, että iltapalan pitäisi olla sopivan pieni, mutta kuitenkin sellainen ettei yöllä herää siihen, että on nälkä. Sellaisina päivinä, jolloin on enemmän liikuntaa, iltapalan valinta on tärkeää. Leipä olisi helppo ja nopea iltapala se pitää hyvin nälkääkin, mutta sitäkin pitää seurata ettei tule päivän aikana liian paljon syötyä leipää, ei vatsa oikein tunnu pitävän siitäkään, ihme taiteilemista.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.4.2012 16.47
Taiteilemistahan tämä tauti tosiaan vaatii ... sen lisäksi epävarmuuteen ja epäloogisuuten sopeutumista.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.4.2012 20.38
Meinas oireet alkaa heti taas tuplasin annoksen johan anto periksi!!!!Jee!Olo niin normaali kun olla ja voi. :)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.4.2012 9.11
No niin, heti kun päätettiin, että keuhkot on kunnossa ja refluksioireetkin oli hyvällä mallilla, niin tulihan pudotus maan pinnalle :(
Eilen töissä ruokailun jälkeen maha ihan valtavan täyden tuntonen ja kamalassa ähkyssä- siitäpä sitte vaan oksentaan kaikki pois, paha olo oli kyllä aamusta asti ollu....
Kurkku ollu ärtyneen oloinen pari päivää ja sitten se oksentamisen jälkeen alkoikin yskiminen ja limannousu. Yö oli ihan hirveä! Onneksi tänään vapaata, menee levossa kyllä koko päivä. Somacia sitten taas aamua iltaa, eikait se auta. Toivotaan, ettei pukkaa kuumetta.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.4.2012 21.39
Tänään ollut kamala päivä eilinen oli aika stressaava ja nyt pistää rintaan yhtäkkiä esim.kun istun...eli ei tule rasituksessa,monta kertaa tullut tämän päivän aikana.Tosi ärsyttävä vaiva!Välillä oli aika hyva kausi tän oireen suhteen,mutta taitaa stressi tehdä tehtävänsä näin jälkijunassa eli seuraavana päivänä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.4.2012 17.25
Zolt, voisiko tuo rintarangan pistos johtua jostain rintarangan jumeista tms?

Minä söin tänään puolikkaan mandariinin, ihan hyvän makuinen, mutta en mitenkään erityisesti niitä ole kaivannut. Ei siitä oireita tullut, minulla on Prelief kokeilussa, joten otin sen ennenkuin söin mandariinin, ei tehnyt jostain syystä erityisesti mieli syödä toista puolikasta. Appelsiineja hiukan kaipasin viime talvena, mutta en uskaltanut niitä syödä, ehkä ensi talvena sitten

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.4.2012 21.13
Voihan se sitäkin olla,se pistos/vihlaisu tuntuu jotenkin syvällä,miten mä sen kuvailisin :) ja juuri tuossa rintarangan keskellä...onneksi pian on se tähystys,gaviskon auttaa vähän eli se puhuis sen puolesta että ruokatorvessa on ongelma...No mua ei röyhtäilytä onneksi.Olen miettinyt tuota lääkitystäkin onko se nyt oikea/tarpeeksi?Mikä tuo Prelief on?Onko se joku lääke/luontaistuote?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.4.2012 7.30
Prelief on luontaistuote, kävin flt-lääkärillä, hän sitä ehdotti kun kerroin oireistani. Se on kalsium-magnesium-valmiste. Sitä ei saa vielä Suomesta, tilasin sen iHerbistä. Ovat aika pieniä valkoisia tabletteja, joita otetaan juuri ennen jonkun hapokkaan ruoan syömistä. Sen teho perustuu siihen, että se poistaa hapon ruoasta, ei siis vaikuta omiin vatsahappoihin. Olen aika vähän sitä kokeillut, en oikein osaa sanoa siitä vielä oikein mitään. Tänään menen ilalla tilaisuuteen, jossa "joudun" ottamaan lasillisen viiniä, sitä ennen huiskaisen pari Preliefiä nassuuni, siitä vasta näen onko sillä tosiaan tehoa. Googlesta löytyy siitä tietoa englanninkielisiltä sivuilta.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.4.2012 9.02
Preliefistä .... Jostakin syystä happoinen ruoka on yhtenä tekijänä jossain virtsatiejutussa/tulehduksessa, johon on kehitelty Prelief, jonka pääosa on kalsiumia ( + fosf... jotain).

Samalla kaiketi huomattiin hyöty närästyksestä kärsiville. Lasten refluksijärjestö Pagerin sivuilla sitä pidetään eräänlaisena antasidina (antasidien pääaineena joko kalsium, alumiini tai magnesium). Eli neutralointiin perustuu tietääkseni teho.

Valmistaja kehoitti käyttämään vaan hapokkaiden ruokien kanssa. Ei pitkäaikaisia tutkimuksia vaikutuksesta.

Jossakin varotettiin, että se voi vaikuttaa ainakin antibioottien tehoon.

Esim. http://www.drugs.com/drp/prelief-tablets-and-granulate.html

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.4.2012 9.11
Jauheen sekoittamisen ennen syöntiä ymmärrän mutta miten nuo pillerit?
Sitoutuuko ne vatsassa tähän ruokaan vai ...? Mikä siinä estää, että ne eivät neutraloi vatsahappoa?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.4.2012 9.50
En todellakaan tiedä miten pillerit toimivat, mutta jos siitä jotain apua on silloin tällöin otettuna, niin hyvä on. Alumiinia Preliefissä ei varmaankaan ole. En tiedä mihin esim. laktoosijauheet perustuvat, mutta toimisiko tämä jotenkin samalla tavoin. Ei tämäkään varmaan kaikille tehoa, mutta kun lääkäri tätä pyysi kokeilemaan, niin kokeilenpa nyt tätäkin.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.4.2012 21.30
Lienen jossain välissä kehunut, että ei ole niitä rintakipuja- ei olis pitäny möläytellä....Keuhkoputkentulehdus ja antibiootit ja heti alkoi tää KAMALA kipu!!! Mitä tälle voi tehä? Otin sen Litalginin vaan ei ainakaan vielä auta- hikeä puskee, itkettää- puristaa niin p.......sti :(

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.4.2012 20.46
Luulin kuolevani vaan siitäkin selvittiin....oksentamista taas tänään, mikä sen tekee, että ruoka ei sula ollenkaan? Mustikkakeittoa ja kaurapuuroa, siinäkö se syöminen taas on...Ja kyllä, olen todella maassa :(

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.4.2012 22.22
Hansu, onko litalgin yleensä sulla auttanut tuohon kipuun entä auttoiko eilen? Voimia sulle!

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.4.2012 22.33
Hansu, voimia.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.4.2012 22.43
Mielestäni aika hyvä päivä.Röyhtäilyjä ei ole llut pitkään aikaan,mutta tuo rintakipu ei ole mennyt mihinkään ehkä pahemmaksi,eilen syvään hengittäminenkin sattui koko päivän,rintalasta ja kylkiluut on välillä paineluarat..voi kun olis pian se tähystys.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.4.2012 19.05
Jotenkin oli parempi olo ja jätin pois somacit ja nexiumit tuossa reilu viikko sitten. Nyt sitten on taas alkanut oireilla. Ei varsinaista närästystä, mutta kuumotusta ruokatorvessa, öisin kirvelee kurkkua (nieleskelyä), ja taas alkanut painaa oikean lavan alle...
Välillä on huono olo.
Otin nyt sitten taas aamulla Somacit. Ja odotan soittoa tähystykseen, lupasivat jo pe soitella, mutta eipä kuulunut. Pitää kai itse huhuilla, kunhan päästään tästä vapusta.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.4.2012 20.11
Amalia: kaks Litalginia otin ja sitten hölläs, vetää melko rennoksi olon ja kipu häipyy. Lähes istuallaan nukuin sitten yön. Eilen vielä illalla tuntui lievää puristusta, mutta ei kuitenkaan iskenyt päälle, vähällä syömisellä on menty, että olo pysyis kohtuullisena. Amalia, Sitrus: kiitos <3

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.4.2012 20.38
Varmasti, Hansu, vetää Rennoksi 2 litalgini, muistan jo yhdenkin tabletin vaikutukset, kun olen sitä pari kertaa sappikipuihin ottanut. Mut hyvä että sentään vähän ruvennut helpottamaan sun olo. Muistan syyys-talvelta noi istuallaan nukkumiset, se oli ankeata aikaa ja kroppa tuli jo ihan siitäkin kipeeksi.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.4.2012 20.51
Kyllä kaipaankin jo lenkille, viikko menny hukkaan tässä yskiessä, räkiessä ja oksentaissa :) Vaan tänään ihana päivä auringossa viltin sisään kietoutuneena kirjaa lukien - ne elämän pienet ilot :)

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.4.2012 19.24
Hyvä kausi jatkuu. Harvoin ollut oireita viimeisten 4 kuukauden aikana.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.5.2012 15.23
Rintakipu poissa ja muutenkin hyvä olla!Voi kun tämä jatkuisi näin.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.5.2012 20.42
ihan uskomatonta tää, miten lääkärit kuuntelee potilasta....sain paperit sieltä keuhkopolilta ja niissä lukee " kyseessä...., jolla närästysoireilua..." Mulla EI OLE NÄRÄSTYSTÄ!!!! Vai lasketaanko tää yskiminen närästykseksi? " Närästysoireen suhteen lääkehoito tärkeää, jotta keuhkoinfektiotkin pysyisivät poissa ".
Tällä hetkellä pää täynnä räkää ja kaamea yskä, keuhkonpalasia lentelee :)

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.5.2012 21.50
Kohta kuukausi tulee täyteen ihan ihmismäistä oloa...olo on mahtava!!No 8kk pas...kan olon jälkeen tämä tuntuu uskomattomalta.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.5.2012 9.47
Mahtavaa Zolt, nauti olostasi! Täälläkin elämä voittaa pikkuhiljaa :)

lp13Re: Päivän refluksitilanne/osa 610.5.2012 11.30
Onko kellään toistuvia kipuja vasemmalla selän puolella? Kipu on polttelevaa ja jopa pistävää, onneksi ei kuitenkaan jatkuvaa. Nyt olen kärsinyt tuosta useampana päivänä enkä ole keksinyt syy-yhteyttä syömisiin ja juomisiin, jotka mielestäni ovat olleet maltillisia.
Välillä kipu on poissa pitkäänkin.
Siitäkö kipu johtuu, että ylöspäin pyrkivä ruokamassa ärsyttää limakalvoa? Kipu paikallistuu lapaluun kohdalle, jossa on myös kipeä paikka paineltaessa. Onko tuohon muuta lääkettä kuin Gaviscon, jota olen välillä ottanut, huomaamatta sen kummempaa vaikutusta? Pieni palleatyrä on todettu.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.5.2012 16.19
Mulla ollut aikaisemmin muutamaan otteeseen oikealle yläselkään heijastuvia ylävatskipuja, mutta ne ovat olleet sappiperäisiä.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.5.2012 20.56
Tosi pieniä oireita ollu,mutta täällä jatketaan iloisesti kesää kohti!Taas tein saman kun ennenkin kun oireita tuli vähän heti tuplasin lääkemäärän,kannattaa muidenkin kokeilla.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.5.2012 23.53
Mäkin oon vakuuttunut että mulla somac tehoaa, kun otan sitä tarvitessani matalalla kynnyksellä - ja heti jos ei somac20 auta otan somac40. Jatkossakaan en aio jäädä pitkiksi ajoiksi kärvistelemään ja odottelemaan, josko menisi polte ohi, vaan aion ottaa nopeasti somacia, silloin voin saada ei vain katkaistua polttelun nopeammin, vaan ennen muuta estettyä ettei se mene pahemmaksi tai jää päälle.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.5.2012 12.54
Amalia, mulla on sama systeemi kuin sulla.
Joskus yritin vähentää Somacin käyttöä ja siirsin aina seuraavan lääkkeen ottamista, mutta siitä seuraa yleensä, että jossain vaiheessa täytyy ottaa pari päivää tupla-annosta ennenkuin tilanne "normalisoituu".
Ehkä noi hapottoman mahan vaarat saa käyttäytymään näin. Eli yrittää sinnitellä mahdollisimman pienellä annoksella, mutta se ei tunnu kannattavan.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.5.2012 13.04
Sitrus, joo samalla lailla ajattelen, vaikka mullahan hyvä tilanne eikä tarvi jatkuvasti somacia käyttää. Tuo kanssa kuulostaa järkevältä, että hapottoman mahan vaarojakin voisi ehkäistä sillä lailla.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.5.2012 13.08
Ei kun mä olen todennut, että se ei ole järkevää. Sinnittelystä ja lääkkeenoton siirtämisestä seuraa vain se, että jossain vaiheessa tilanne pahenee niin, että on pakko ottaa lääkettä jonkin aikaa normaalia suurempi annos, ja silti on tavallista enemmän oireita. Eli +-0.

Vaikuttaa siltä, että järkevintä on ottaa lääke säännöllisesti aamuyöstä. Niin oireet pysyvät hallinnassa, jos ruokailu on järkevää.
Näin mulla. Juuri nyt.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.5.2012 23.57
Sitrus, joo siis huomaan että luin hätäisesti ja kirjoitin metsään tuon mahattoman mahan kohdan... mut siis musta tuntuu että ylipäätään ei kannata liikaa sinnitellä, vaan ottaa se lääke jos sitä tarvitsee, on se sitten yksi päivässä niin kuin sulla tai mulla tarvittaessa. Musta tuntuu että se liika sinnittely vaan stressaa ja pahentaa mahan oloa.
Onkohan olemassa mitään mahan rentoutuslääkettä?

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.5.2012 13.51
Amalia: mahaton maha... hihhiii. Mut ymmärrän kyllä mitä tarkotat.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.5.2012 14.01
Sitrus :) mahaton maha... :) väsyneenä kun kirjoittaa tulee jo ihan mahattomia mahoja, mitähän seuraavaksi...:)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 10.21
Aloitin saviveden nauttimisen aamuisin ja yskää ei ole ollut päiväkausiin, ei töissä eikä kotona....ihmeellistä! Kaikinpuolin refluksin puolesta hyvä ja rauhallinen tilanne kun sai sen flunssankin selätettyä :) Mukavaa helatorstaita kaikille, meillä sattaa vettä tuutin täyeltä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 10.49
Minä olen myös juonut tuota savivettä nyt jo pidemmän aikaa aamuisin, vatsa on erittäin rauhallinen ei tietoakaan pahoinvoinnista eikä turvotuksesta. Kiva kuulla että tilanteesi on noin hyvä.

Täällä etelässä ei vielä sada, mutta ei se kaukana ole, kävin polkaisemassa uudella pyörälläni 25:n km:n lenkin, lämmintä, eikä pahemmin tuullutkaan.

Äsken keräsin taas pihalta voikukan- vadelman- ja mustaherukan lehtiä ja tein niistä banaanin, taatelin ja kanelin kanssa ihanan voimajuoman. Lisäsin vähän kuivattua nokkosta ja macajauhetta, nyt on voimaa kuin pienessä kylässä:)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 11.18
Vanilja: vautsi, että kuulostaa hyvältä! Minä en osaa enkä kyllä viihtikään mitään yrttisekoituksia tehä, otan mieluummin valmiit jauheet :) Käytössä MSM, camucamu ja tuo vihreä savi sekä siitepölyrakeet, niin ja Molkosan Vitality.
Ei tartte pilleriä purkista....
jaksaa kyllä tosi hyvin, ottaen huomioon, että yöt on kipujen takia tosi resuisia- no sekin tilanne korjaantunee leikkauksen jälkeen :)
taidanpa kuitenkin uhmata sadetta ja käyä pikku lenkin mehtässä heittään :)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 11.25
Camucamussa taitaa olla luonnollista c-vitamiinia todella paljon, sitä täytyy ostaa syksymmällä. Riisinlesejauhetta aion ostaa huomenna ja lisätä sitä smoothieen, siinä on kaiken muun lisäksi luonnollista e-vitamiinia, siitä on naisille missä iässä tahansa hyötyä ja miksei miehillekin.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 11.35
kuulostaa hyvältä :) Niin, illalla otin eka kerran tuota camucamua kun sekoitin sen MSM- jauheeseen. Sanotaan, että MSM jauhe imeytyy parhaiten C- vitamiinin kanssa. Ehkä se piristävä vaikutus oli illasta liikaa kun ei uni meinannu tulla, pitää siis ottaa C-vitamiini aamusta :)
paremman makuisia saisivat vain olla....

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.5.2012 12.01
smoothieen ne sekoittuvat aika hyvin, eivät maistu siinä, tuon riisinlesejauheen pitäisi olla hyvän makuista
c-vitaminia ei tosiaan kannata ottaa illalla, sen verran se kyllä piristää

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 618.5.2012 19.38
voi.. jee parasta aikaa otetaan kaikkien kollegoiden kanssa olutta snapsia ja kaikkee muuta ...tiedän että huomenna närästää ja kipu on ihan hirveä ei pysty liikkuu edes mihinkään... naurattaa oikein et kesken illan tuun kirjoittaan tämmöstä ja tiedän et tälläin tapahtuu voi moi ...

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 619.5.2012 6.58
näinhän se menee heräsin 06:00 ihan hirveeseen närästykseen, suussa varmaan kaikki vatsahapot ja se korvennus rintalastassa ja ylävatsassa nää kivut pistään kyllä isommankin miehen hiljaisen nöyräksi.... hapot saa kyllä happosalpaajilla kuriin muttta ei sitä korvennusta ja ylävatsakipua siihen menee taas se 6-7 tuntia ja sitten se rauhoittuu... tää meni just niinkuin eilen ajattelin ei muutakun kärsimään.....

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 619.5.2012 9.20
Jari: olisit vaan juonu smoothieta :) vaikka olosi onkin itseaiheutettua niin tsemppiä päivääsi!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.5.2012 10.05
Eilen oli aivan järkky päivä,tänään taas helpottaa kun otin kaksinkertaisen annoksen....

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.5.2012 19.55
Minä kun melkein jatkuvasti otan Somac 40 mg aamua iltaa niin apteekissa sanottiin, että ei ole suositeltavaa....lääkäri kuitenkin määrää....pitäiskö ny sitten vähentää?
Löysin viimeinkin sen uuden tulehduskipulääkkeen, jossa on mahansuoja mukana, sitä aion ens maanantaina leikkauksen jälkeen pyytää lääkäriltä :)

samppaRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.5.2012 20.20
mulla kova ylävatsa kipu ja sydämmen tykytyksiä

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.5.2012 9.21
Tänään aivan mahtava päivä...Hansu mikä sellainen tulehduskipulääke on?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.5.2012 18.57
Tulehduskipulääke nimeltään Vimovo. 500mg naprokseenia ja 20mg esomepratsolia. Kun Panadol Forte ei auta kipuun ja Buranaa ei maha kestä niin tämä vois olla toimiva lääke ottaa kuurina.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.5.2012 21.35
Mie lähen ny aamulla sinne lonkan tähystykseen, saa nähä, onko kuinka kova kurkkukipu tuliaisina ja limannousu sekä yskä....( hengitysputki nääs )- pitäkee ystävät peukkua ja voikaa hyvin, aurinkoisia päiviä kaikille!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.5.2012 21.40
Hansu, tsemppiä!

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.5.2012 21.49
Kiitos refluksikurkku :)

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.5.2012 21.29
Hansu,miten meni lonkan tähystys?Mulla on ihan hyvä olo vieläkin...kesäloma edessä... :) vieläkin tuplaannos heti jos oiret alkaa vaivaamaan.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.5.2012 22.09
Olo on mitä mainioin. Mulla tais olla tosi hyvä anestesialääkäri- ei kurkkukipua, ei limannousua, pientä äänen käheyttä ja yskää tietysti, mutta lääkkeetkin sitä aiheuttaa. Se uusi tulehduskipulääke ( jossa mukana mahansuojalääke 20mg ) oli lääkärillekin ihan uusi, mutta kirjoitti reseptin ja toimii. Otan sitä kuurina viikon aamuisin, illalla Somac.
Sairauslomaa on kaksi kuukautta ja kaks viikkoa kesälomaa päälle, eli töihin menen elokuun puolivälin tienoilla :) ja tällä hetkellä tuntuu, että lonkkakipu jäi sairaalaan :)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.5.2012 22.16
Ja zolt, hyvää ja aurinkoista lomaa!!!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.6.2012 9.50
Kurkku rauhallinen kun kuukausi takana ei - äänityötä.
Suht ok olotila. Hammaskriisi ei ole lisännyt oireita.
Antibioottikuuri ok - kuten aikaisemminkin joskus muutama
vuosi sitten.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.6.2012 19.42
Ikinä ei pitäis nuolaista ennen ku tipahtaa... Luulin selviäväni hyvin leikkauksen jälkeen mutta viikko operaatiosta : MIELETÖN kurkkukipu ja yskiminen, kurkussa on niinku karvoja, karhentaa ja kutittaa, eikä yskiminen helpota oloa yhtään. Nyt jätin kipulääkkeet pois, panadolia aamulla vielä ottanut, mutta seuraan nyt jos se tulehduskipulääke sittenkin aiheuttaa nää oireet. Ruisleipääkin olen kyllä syönyt ihan liikaa....

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 12.57
Johan tassa meni yllattavan kauan ilman oireita... Tanaan taas ollaan kaksikerroin ja polte mahassa aivan jarkyttava!!!

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 13.31
Voi ei, untuvikko!
Onko sulla yhtään käsitystä mistä se voisi johtua?

Hansu, koeta kestää.

Mä olen vähän irrotellut. Eilen tein hyvää pastaa. Pinaattia, vihersimpukkaa, jättikatkis, pikkukatkiksia, kevätsipulia, tuoretta valkosipulia ja kuivattua CHILIÄ (vähän, italiasta ostettua. Siinä on jännä makean ja tulisen sekainen aromi). Ei mitään erityistä oiretta. Päätin lisätä nautintoa punaviinitipalla. No, taas se tuli todettua: viini erityisesti punainen tuntuu tosi pahalta kurkussa. Ärsyttää selvästi limakalvoja.
Mutta ruokapuolta olen laajentanut.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 13.48
Viiniä minäkin kaipailen, mutta täällä on taas niin päin, että valkoviini on pahempi kuin punaviini. Punaviiniä menee vähän ruoan yhteydessä, ei ongelmaa. Shampanja, se pieni pullo jostain syystä on minulle sopivampi juoma, olutkin menee ruoan kanssa, kun ei pullotolkulla litki.
Kiva kun voi välillä irrotella.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 14.12
Sitrus: epailen, etta nuo isannan tuomat fazerin suklaat on syyna... Mutta kun ei voi vastustaa. Kauhulla ajattelen jo tulevaa Suomi-lomaa.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 14.26
Hansu tsemppiä!

Sitrus, kuulostaa herkulliselta! Itse syön kohta isän (vanhemmista nykyään se kokkailevampi osapuoli) tekemää hernekeittoa :-) Käytiin juuri siskoni haudalla kukkia istuttamassa.

untuvikko, teillä on ollut aika rulianssia siellä sulla ja perheellä. Onko ne kuviot mitenkään sulla lisännyt oireita? Saitko ilmeisesti sen lennon sieltä toisesta paikasta Suomeen? ..... ja supermyöhästyneet synttärionnittelut :-)

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 14.30
Refluksikurkku: Ruljanssi ei kun pahenee. Nyt rupeaa nayttaan silta, etta isanta jatkaa matkaa ja me jaadaan lasten kanssa tanne vartoon koulupaikkoja. Koulujen tilanne aivan mahdoton! Varmaan stressi osaltaan myos vaikuttanut. Toissa iltana jouduin kaymaan ensiavussakin, kun kaiken tan p...kan paalle iski todella paha nestevajaus (onko muuten tietoa pahentaako nestevajauskin refluksia?). Lammot huitelee +47 ja unohdin juoda.

26.6. paasen tulemaan, mutta olen vain kuukauden siella ja palaan tanne ihmettelemaan mita tapahtuu... Joskus mietin, onko tassa kaikessa mitaan jarkea.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 14.40
untuvikko, missä maassa sä asutkaan? Vai etkö halua kertoa?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 15.02
Jaaha, tarviskohan jättää hernekeitto väliin ja painua Suvi laivan terassille nestetankkaukseen pitämään muistojuhlaa vedettäville hampaille?? ;-(

Soitin just hammaslääkärin vastaanottovirkailijalle.

Katastrofiluku pysyi puhuttuna neljänä hampaana, "VAIN" 2 (ylhäältä oikealta D14 ja D17) suositeltu vedettäväksi nyt kesän aikana (D46 ja 47, joiden käsittely aiheuttaa tuota ohimenvää kasvohermosärkyä harkitaan ehkä joskus tässä myöhemmin - hyvä). D14 kohtaan voi tietääkseni teetätyttää kuitusillan (halvempi n 300 - 600e kuin tavallinen hankalampi silta), joka ei vaadi vierushampaiden muotoilua ym.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 15.10
Sitrus: Kuwaitissa ainakin viela. Ehka muutamme Qatariin kesan aikana.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.6.2012 18.09
refluksikurkku, kylläpä sinulla on harmia noiden hampaiden kanssa. Hyvä kuitenkin että ne hoidetaan pikimmiten kuntoon. Refluksivaivoista olisi ollut yksinäänkin jo ihan tarpeeksi harmia. Ehkä se nestetankkaus olisi nyt paikallaan, täällä tuntuu ulkona olevan aika viileä tuuli. Aurinko taitaa kuitenkin lämmittää.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.6.2012 10.00
Vanilja, päätin sittenkin yhteen olueeseen kotona :-) Päällä on vielä se antibioottikuuri (tämä päivä viimeinen).

Harmittaa, kun vedettävät hampaat on valitettavasti ihan ok muuten, niissä ei ole vikaa vaan siinä tukikudoksessa ikenien alla & luuhun ulottuen :-( Kyllä tässä vaiheessa kaipaa niitä tavallisia reikiä & juurihoitoja, jotka saa paikkauksella korjattua. Tätä hoidetaan, estetään ja pelätään sitten loppuelämä tästä eteenpäin.

Nyt aurinkoiselle kävelylle ja aamiaiselle!

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.6.2012 22.10
Refluksikurkku, onneksi ei hammaskatastrofi laajentunut ennkkoarviosta ja että hampaat poistetaan erissä, onhan 4 ok-kuntoisen hampaan poistossa ihan tarpeeksi kestämistä ja varsinkin siinä loppuelämän vähintään takaraivossa olevassa pelossa. No nyt tiedät tilanteen ja hoitosuunnitelman, onhan se askel eteenpäin.

ahmRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 15.00
Hyvää kesäpäivää kaikille! Hiukkasen on näräillyt viime viikoina ja arvailen aiheuttajaksi luontaistuotevalmisteen, jota olen käyttänyt
vaihtarivaivoihin. Eikä siitä apua ole. Meni vaan rahat hukkaan.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 16.23
Hetkeen ei ole närästänyt oikein kunnolla, mutta parin päivän ajan on ollut pieni oksetuksentunne koko ajan päällä..

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 16.54
kiva kuulla susta pitkästä aikaa, ahm!
Samoin Nightlight, ei ole sinuakaan täällä hetkeen tainnut näkyä.

Meitsi vaan hoitaa puutarhaa. Tällä hetkellä siellä ei ikävä kyllä ole mitään tekemistä. Ilmeisesti puutarhan pitäisi olla isompi.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 17.01
Tänään vähän närästänyt, johtui varmaa äidin herkkupannukakusta, jota oli ihan pakko syödä tänään aamupäivällä. Omituista on se, että kun söin omenan, se helpotti??? Olisikohan aika kokeilla sitä omenaviinietikaa.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 19.21
Enpä muistanutkaan, että kun sairaalassa viimein sain ruokaa ( puolitoista vuorokautta väliä ) niin kinkkukiusauksen kanssa oli kaalisalaattia, ihanaa ja raikasta....nälissäni en ajatellut, mitä syön ja seurauksena oli ylävatsapolte, johon oli pakko pyytää Litalgin-tabletti, muuten ei olisi kotimatka onnistunut.
Nyt kun kurkkukipu alkaa hellittää, helpottaa olo muutenkin. Yskää kyllä on mutta kestän kun ei yöllä tartte yskiä. ja kun olen niin paljon onnellisemmassa asemassa kuin teistä niin moni, että minulla ei sitä närästystä ole.
Vanilja: mainitsit omenan. En ollut syönyt omenaa moneen kuukauteen ja toissa iltana söin....hirvee ripuli ja kovat vatsanväänteet. Muita mahdollisia aiheuttajia karppaajan pizzaan lisätty pesto ja mozzarella...
Kumpaakaan en ole tohtinut syödä enää vaikka pitäis kyllä omenaa kokeilla, ei kait se ny siitä tullu?

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.6.2012 20.12
Minä täällä kerjään harmeja: Gefilusmehu-konjakkidrinkki nenän alla.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.6.2012 8.13
minä keräsin perjantaina harmeja... juhlistin loman alkua aikas kunnolla ja yllätys ylätys lauantai meni ihan harakoille närästyksen,polttelun ja ylävatsakipujen takia.. viime yönäkin teppasin muutaman tunnin ja vielä nyt aamullakin ylävatsaa polttelee...hienoo hommaa

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.6.2012 13.43
Miten Sitruksen gefiluskonjakin kanssa kävi? Minäkin kokeilen gefilusmehudrinkkiä jonain lämpimänä kesäiltana, en kyllä ole konjakin ystävä, mutta jotain kirkasta siihen voi lorauttaa.

Olutta join eilen lasillisen ruoan kanssa, sillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta närästykseen. Pidän oluen mausta, mutta en ole koskaan pitänyt siitä turvonneesta olosta mikä siitä tulee jos sitä enemmän kittaa. Lasillinen silloin tällöin on ihan paikallaan.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.6.2012 21.01
Hei, mä olin unohtanut koko drinkin! Tänään on närästänyt normaalia ärhäkämmin, mutta olen yhdistänyt sen kumarteluun ja kyykistelyyn puutarhassa ja akvaarioita siivotessa. En mäkään konjakista tykkää, mutta drinkissä se menee.
Nyt kyllä kaipaisin akvaviittia. Se sopis niin hyvin kalaherkkujen kanssa.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.6.2012 21.04
Mun on aina välillä pakko kysyä mun mieheltä, kun tehdään yhdessä jotain kuten tänään kitkettiin, että eikö sua tosiaan närästä yhtään tämä kumartelu? Itse kun on niin tottunut tähän ja pelkää jo ennakolta miten käy, ja niinhän siinä aina käy.
Sit se aina sanoo, että ei närästä . Sitä on niin vaikea uskoa.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.6.2012 8.42
Olo on hyvä, kun muistaa olla lipsumatta ruoista,ihmetyttää nuo rinnan alueen pistämiset/kipuilu...oli kauan pois nyt ne taas alkoi :( ,mutta kaikenkaikkiaan ihan sopiva olo kesälomalle...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.6.2012 16.52
Edelleen ihmettelen, että miksi toisilla aiheuttaa tuo kumartelu närästystä ja toisilla ei. Voiko olla mahdollista että palleatyrä aiheuttaisi juuri tuota ongelmaa?
Olin eilen jumpassa ja siellä oli kuntopiiri, siinä mentiin koko ajan ylös ja alas, kumartelua, alaspäin taivuttelua ja milloin mitäkin koko tunnin ajan ja kovaa, mitään oireita se ei minulle aiheuttanut. Söin aika kevyesti ennen sitä, mutta puoli tuntia ennen jumppaa otin palan näkkileipää, kun pelkäsin että verensokeri laskee, silti ei oireita.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.6.2012 17.13
Musta tuntuu, että samalla lailla kun ihmiset ovat eri näköisia päällisin puolin, niin varmasti sisuskaluissakin on melkoisia eroja. Elimet ovat eri kokoisia ja eri muotoisia, ja siitä seuraa yksilöllisiä eroja.
Tämä on nyt vain ajatus.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.6.2012 17.45
Mulla kumartelu ja painavampien esineiden nostelu yms. aiheuttaa närästelyä toisinaan, toisinaan taas ei, riippuen millainen vaihe muuten tuon närästelyn kanssa meneillään.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.6.2012 22.00
On ollut pitkään todella hyvä kausi :) (kuukausia),tulihan sitä muutaman kuukauden kärvisteltyä,välillä alkaa närästämään(tuplaan heti annoksen) ja välillä nuo rintapistokset vaivaa...en tiä mitä ne oikein on kun ne on välillä poissa ja sitten yhtäkkiä alkaa tosi epämiellyttävinä tuntemuksina...Pitäs kait yrittää tauottaa tuota lääkettä mutta tuntuu että ei pysty...oireet alkaa heti.Kaikenkaikkiaan ihan kiva kesäloma tulee varmaan olemaan jos oireet näin hienosti kurissa.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.7.2012 1.00
Söin päivällä taas aika heikosti ja illalla tuli sitten hotkittua nälkään. Seurauksena mahanesteiden nousua suuhun ja huono olo.

MariaRe: Päivän refluksitilanne/osa 614.7.2012 21.29
Tuli päivällä todella pitkästä aikaa kylässä juotua yksi kuohuviinilasillinen limua, röyhtäyttäminen alkoi saman tien ja tunnin päästä alkoi närästys ja polte. Gavisconia on kulunut, se auttaa onneksi pariksi tunniksi kerrallaan. Kyllä mun on uskottava vaan, ettei hiilihapotetut juomat sovi mulle. Ennen tätä päivää on vatsa ollut hyvällä päällä jo pidempään. Harmi vaan kun mun juomavalikoima on tosi suppea, tänäänkin muut joi kuohuviiniä...

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.7.2012 12.36
Puoleentoista kuukauteen ei ole ollut juuri mitään oireita, näin siis ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun oireet alkoivat keväällä 2011. Lääkkeetkin jätin pois toukokuun lopussa. Joskus joku isompi annos lihaa aiheuttaa vähän poltteen tunnetta, muuten katson itseni kyllä parantuneeksi :)

helinäRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.7.2012 18.01
tiedättekö mikä on vihreä ja kieppuu ylös ja alas?
-refluksikko huvipuistossa!

tuli testattua......:/ :D

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 620.7.2012 20.49
Lähipäivinä ollut mukava olo, ei ole paljoa närästellyt :-). Keskiviikkona tosin söin rosmariinilla maustettuja perunoita ja sen jälkeen kurkussa tuntui pari tuntia pientä pistelyä, mutta ei sen pahempaa.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.7.2012 18.37
Tänään sitten vähemmän mukava olo. Kurkkua ja rintalastaa polttelee ikävästi, vatsakin hieman pistelee... Eilisiltana/yönä taas nousi mahanesteet suuhun.

On nämä oireilut melkoista vuoristorataa! Edellispäivänä olo voi olla mitä mainioin, ja seuraavana jo aivan kamala.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.7.2012 9.06
jep.jep heräsin taas tähän ylävatsa ja rintalasta poltteluun ,se on kyllä en viitti edes sanoa.. pakko nousta ylös teputtelemaan kun pysty asento on paras... erehdyin ottamaan vielä lasin samariiniä niin nyt tuntuu että koko ylävatsa räjähtäisi. voihan venäjä ...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.7.2012 10.27
Jaksamista, Nighlight ja Jari!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.7.2012 17.30
Kiitos refluksikurkku! Eilen ja tänään ei ole ollut juuri minkäänlaisia oireita :-). Huomisesta ei tiedä, mutta turha sitä on miettiä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.7.2012 17.45
No niin, nyt sitten närästelee, on närästänyt jo useampana päivänä, työt alkoivat tällä viikolla, joten tämän siitä sitten sai. Toivottavasti tämä ei kestä montaa päivää, tänään on ehkä ollut parempi kuin eilen. Melkein jo kesän aikana unohdin millaista närästys on, onneksi palan tunnetta ei ole tullut, eikä muitakaan oireita.

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.8.2012 2.42
Mahtava kausi jatkuu. Oireita erittäin harvoin ja lääkkeitä ei ole tarvinnut syödä aikoihin.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.8.2012 10.05
huh.huh mikä öitten yö..isä ja äiti närästyksellä oli varmaan ihan helkutin moinen tappelu mun ylävatsassa ja ruokatorvessa kun nyt rupes vasta helpottaa kun koko yö tuli teputeltua ja kärvisteltyä polttelua..

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.8.2012 8.37
Söin toissapäivänä mustikoita vaniljakastikkeen kans jonku aikaa ennen nukkumaanmenoa. Syömisestä oli ehkä kolmisen tuntia ja olin nukkunut tunnin kun heräsin hirveeseen yskimiseen, ei muuta ku oksentaan.
Eilen mustikoita ja maustamatonta jogurttia töissä- syömisestä taas n.kolme tuntia kun oikaisin soffalle ja yritin tirsat ottaa. Ei tullu mitään yskimisen takia ja sitten alkoi liman nousu ja nieleskely- ja taas oksentaan :(
Onkohan nyt niin, että mustikka tosiaan aiheuttaa tämän minulle?
Yskiminen oli melko aisoissa kun olin kesän sirauslomalla mutta on taas lisääntynyt kun olen palannut töihin. Kahvin juontia en ole vieläkään pystynyt jättämään.
Jokohan olis aika mennä jollekin lekurille, mutta mille lääkärille?
Maha on tähystetty kolme kertaa mutta tuntuu, että tuo kurkkupuolikin pitäis tutkia.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.8.2012 8.38
Siis "sairauslomalla" :)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.8.2012 16.46
Hansu, kuullostaa kyllä erikoiselta että mustikka aiheuttaisi tuollaista, se on jotenkin niin mieto marja ja senhän pitäisi olla juuri hyväksi vatsalle. Oletko kokeillut syödä mustikoita ihan sellaisenaan, aiheutuuko niistä oireita? Saattaa olla ettei tuollaisen kokemuksen jälkeen kyllä tee enää mieli kokeilla niitä. Voi olla että kaikille ei mustikkakaan sovi. Minulle mustikka sopii todella hyvin, olen varastoinut sitä pakastimet täyteen. Ei pitäisi talvella mustikat loppua kesken, eivät ne kyllä loppuneet viime talvenakaan, söin viime talven mustikoita vielä kesäkuun lopussa. Nyt ostan niitä torilta muutaman kerran viikossa ja syön joka päivä.

Minäkään en ihan kokonaan kahvia ole jättänyt, mutta ei siitä tunnu tulevan mitään oireita, kun juon sen aamupäivällä ja aika pienen määrän. Tällä hetkellä olen melkein oireeton, joinain päivinä saattaa vähän närästää, mutta se menee nopeasti ohi. Otin viime viikonloppuna sekä perjantaina, että lauantaina valkoviiniä muutamia pieniä lasillisia. Oli ihana istua ulkona lämpiminä iltoina ja maistella kylmää viiniä, eikä kumpanakaan päivänä tullut mitään oireita.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.8.2012 22.25
Tuntuis kyllä hullulta, että mustikka olis pahaksi, täytyy liittyä muihin syömisiin. Pittää kokkeilla kuhan uskaltais :)
kaikkialta taas kuullu pelottelua tuosta Somacin syömisestä, sekin pitäis jättää tauolle, mutta kun yskiminen on muutenkin taas niin pahana, ihan selvästi liittyy siihen, että töissä pitää puhua pajattaa niin paljon....
Nyt söin pari lämmintä leipää (ruis)- katotaan, tekeekö häijyä oloa yöllä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 8.42
Mustikka on yleensä ottaen hyvä vanha vatsanpuolen vaivoihin suositeltu mutta et ole selvästikään ainoa, joka on saanut siitä oireita - se kyllä mainitaan (muutamilla sivustoilla) sellaisena, joka voi aiheuttaa oireita.

About.com refluksisivuilla (lääkärien tarkastama) se mainitaan "nautittavaksi kohtuudella" eli voi aiheuttaa isompina määrinä jotakin (mikähän se kohtuuannos tässä on? paljonko sinä söit?).

Lajikeilla happamuus varmaan vähän vaihtelee mutta tuolta FDA ph sivuilta (päävalikko: Refluksi/Itsehoito) se happamuus näyttää olevan 3 jotain .... eli melkoisen hapan. Vaniljakastikkeen pitäisi se ongelma poistaa kylläkin ??

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 8.46
Pätkä siihen mustikkajuttuun liittyen (napattu verkosta, hakusanat "blueberry heartburn", isot kirjaimet allekirjoittaneen):

"Many fruits contribute to heartburn because of their high acid content, especially those from the citrus family. Oranges, lemons, grapefruits, tomatoes, cranberries and juices made from these fruits tend to be high-risk fruits for heartburn sufferers. Other fruits that present SOME RISK of triggering acid indigestion are peaches, BLUEBERRIES, strawberries, raspberries, grapes and apples."

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 9.41
No kyllähän mie kohtuudella söin- semmonen puoliska litran kippo riittää kolmeen kertaan. Ja niin ihmeellistä, että kun ihan tuoreena söin ni ei mitään haittaa, nää kerrat ku oksensin, söin pakasteesta.
Ruisleivät illalla ei aiheuttanu vatsan puolella mitään häikkää, jalan hermosärky valvotti senkin eestä. Tietäiskö joku siihen luonnollista apukeinoa, käytössä on kyllä hermokipulääkekin.
Tänä aamuna jätin Somacin väliin, kokeillaan, mitä tekee, paheneeko olo vai voisko tosiaan vähentää käyttöä.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 9.47
Niin ja närästystähän ne mustikat ei aiheuttanu. Silloin kun joudun oksentaan on ihan kuin ruoka ei olis yhtään sulanut.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 10.45
Söitkö kiireessä ja stressaantuneena? Nimittäin silloin ruoansulatuselimistön on vaikea sulattaa ruokaa ja pitää muistaa ne marjatkin pureskella hyvin, niinkuin kaikki ruoka. Ruoansulatuselimistö on herkkä reagoimaan kaikkeen, minä olen tullut siihen tulokseen, että missään vaiheessa ei kannata syödä stressaantuneena tai kiireessä.

Minulla oli viime syksyn aikana ruoansulatuselimistö todella huonossa kunnossa, nyt tilanne on korjaantunut ihan täysin. Eilen muuten kun sanoin että olen melkein oireeton, niin tänään on sitten närästellyt tavallista enemmän, ärsyttävää.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 10.56
Jännä juttu että nimneomaan se pakastettu aiheutti oiretta (vaikkakaan nyt ei varsinaista refluksioireilua). Yleensähän vähän edes käsitelty voi sopia paremmin kuin tuore voimakkaampi.

Oliko ne mustikkaannokset samaa satsia - eihän niissä pakkausvaiheessa ollu tullut mitään pöpöjä mukaan - eikä ne ollut mitään 2 vuoedn takaisia pakasteen perältä??

Kokeile desiä mustikkaa johonkin smoothien sekoitettuna?

Tsemppiä hermokivun kanssa! Itsellä nyppii vasen poski kolmatta päivää :-(

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.8.2012 11.04
Eka satsin söin ehkä liian myöhään illalla, toisen- kiireessä tosiaan- töissä. ja ihan tämän kesän satoa. Ehkä en pureskellut tarpeeksi kuitenkaan, pitääpä kiinnittää siihen enemmän huomiota.
Stressiä ihan selvästi on, kahteentoista työpäivään mahtuu vain yksi vapaa ( ei oikein kuulosta kevyeltä työhönpaluulta pitkän sairausloman jälkeen ) ja leikkausalue kipuilee töissä ja sitten tuo hermokipu yöllä. itkulla purin pahinta oloa, ehkäpä se tästä taas kirkastuu! onneksi ensi viikolla minut kuvataan lantiosta polviin ja saa kirurgin kans jutella jatkosta :)
kiitos myötäelämisestä Vanilja ja refluksikurkku :)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.8.2012 11.36
Päivä ilman Somacia- enempi ei onnistu! Yskin koko päivän ja illan niin, että ny on sitte kurkku ihan läpi. jatkan siis syömistä, sanokoot muut mitä sanoo. kannattaisko muuten vaihtaa johonkin toiseen välillä ja mikä se vaihtoehto olisi?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.8.2012 13.55
Epämiellyttävää närästelyä ollut jo useampana päivänä, ei yhtään mukavaa, mutta yritän nyt tarttua siihen, että takana on kuukausien hyvä jakso, joten minä päivänä tahansa tilanne voi muuttua taas hyväksi.
Olen ottanut aika reippaasti piigeeliä ja rennietä ja tänä aamuna hörpin vain banaanikauramaitopirtelöä aamiaiseksi. Päivälliseksi söin kesäkurpitsakeittoa. Kuullotin purjoa oliiiviöljyssä, lisäsin siihen pienen kesäkurpitsan paloiteltuna. Sen jälkeen lisäsin vettä ja kasvisliemijauhetta ja keitin niitä 15 min. Soseutin, lisäsin puoli desiä ranskankermaa ja puoli tl rakuunaa. Kiehautin vielä ja silppusin pinnalle persiljaa. Olipas hyvää ja pehmoista, eikä närästänyt.

Viikon kuluttua on flt-lääkärille aika, menen sinne tähystystulosteni kanssa. Kyselen mitä mieltä hän on vyöhyketerapiasta, akupunktiosta ja homeopatiasta närästysoireiden hoidossa.

On tullut jonkun verran lipsuttua normaali ruokavaliostani, mutta täytyypäs palata tiukempaan järjestykseen taas, jospa oireet sillä helpottavat.

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.8.2012 14.59
Täällä edelleen porskutetaan ilman oireita ja lääkitystä! Nyt jo 3kk takana :) Olen koko kesän käynyt kirolla ja fysioterapiassa, ja sitä mukaa kun ryhtiä ja selkää on huolettu ja saatu kuntoon, ovat refluoireetkin vähitellen hävinneet. Toki olen rauhoittanut elämääni muutenkin, mikä on varmasti auttanut. Mutta ruoalla ei tunnu minun tapauksessani olevan mitään osuutta asiaan, sillä syön ihan samalla tavalla kuin ennen koko refluoireilun alkamista. Edelleen siis epäilen koko reluksidiagnoosiani.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.8.2012 17.02
Arwen, mitä tähystyksen tuloksena oli, oliko löysä sulkija? Itse mietin välillä sitä että jos tähystettäisiin ihan terveitä ihmisiä, löytyisikö löysä sulkija vain niiltä, joilla on refluksioireita, vai löytyisikö sellaisiltakin ns terveiltä ihmisiltä löysää sulkijaa, vaikka he olisivat ihan oireettomia. Siis niinkuin palleatyräkin, sehän voi olla täysin oireettomillakin ihmisillä.

Hienoa että olet päässyt oireistasi eroon, minä olen tällä hetkellä myös fysioterapian tarpeessa, täytyypä tilata aika.

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.8.2012 20.56
Juu, hieman löysä sulkija löytyi. Kiropraktikko oli mahaa tunnustelemalla myös sitä mieltä, että minulla on liukuva palleatyrä (jota ei kuulemma aina tähystyksessä näe), mutta sitä ovat kaksi kiropraktikkoa nyt hoitaneet manuaalisesti mahaa painelemalla, ja oireet ovat enää tosi harvinaisia. En voi kuin suositella! Toki tämä tauti voi johtua kaiketi niin monista syistä, että kaikki neuvot eivät välttämättä kaikilla tepsi.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.8.2012 7.27
Minulla on myös noita selkä- ja niskaoireita parhaillaan. Olin oireeton koko kesän, mutta kesän alussa kävin omt-fysioterapeutilla, hän käsitteli yläselän aluetta ja sanoi että se käsitellään aina määrätystä kohti, silloin kun ihminen valittaa refluksioireita. Olisiko tuo käsittely edesauttanut hyvää tilannettani, se voi olla ihan mahdollista. Tilaan uuden ajan tänään, harmi että hänelle on niin pitkät jonotusajat, jos ei satu saamaan peruutusaikaa.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.8.2012 9.27
Ei koskaan ollu niin pajo oireitä yöllä kun viimeyönä,kamala flunssa päällä se varmaan edesauttaa asiaa....... :( no nyt taas alkaa varmaan oireilut...että vi....taaa!!

JuiceRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.8.2012 11.10
Moi
En tiennyt mihin kirjoittaa, niin nakkasin tänne.
Minulle tehtiinparivuotta sitten refluksi leikkaus, ja olen ollut tyytyväinen leikkaukseen. Limaa nousee kyllä lenkkeillessä, mutta se on pieni vaiva siihen mitä aiemmin aiemmat vaivat oli. Olen oireeton jos en syö hirveästi suklaata ja meetvursti on toinen.
Jaksamista teille kaikille.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.8.2012 13.32
Nyt on taas kaksi päivää ollut ihan normaali olo, ei närästä. En yhtään osaa sanoa miksi närästys välillä vaivaa ja sitten se vain yhtenä päivänä on poissa. Onneksi ei viime aikoina ole esiintynyt mitään muita oireita kuin pelkkää närästystä, tosin jotain ihme kipuilua kaulan jänteissä tuntui, mutta se saattoi aiheutua niskan jännitystilasta. Nyt kun niska on kunnossa ei tunnu kipuakaan. Jotenkin nuo vain liittyvät toisiinsa.

ObliviousRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.8.2012 17.44
Hyppään tänne keskusteluun nyt ihan puskista, mutta kai tää parhaiten tänne kuuluu. Tänään kävin aamulla lääkärissä kysymässä, voisiko sieltä laittaa jotain muuta närästyslääkettä vaihteeksi, kun alkaa tuntua siltä, ettei Somaceista olisi enää apua. Nyt kokeillaan sitten Nexiumia, jonka toivon toimivan omalla kohdallani paremmin. Kumpaa täällä suositaan enemmän?

Viime päivät on taas ollu turhauttavan tuskaisia. Maanantaina olin melkein täysin oireeton ja siitä edespäin oireet ovat olleet pahimmat mahdolliset, vaikken mitään "väärää" ole syönyt tai tehnyt mitään, minkä tiedän aiheuttavan oireita. Refluksin kanssa eläminen on kyllä varsinaista vuoristorataa, mutta mennään päivä kerrallaan...

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.8.2012 18.12
Mä kävin tänään hierojalla. On taas kurkku ja rintakehä paljon parempi, vaikka selkää ja päätä hierottiin.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.8.2012 10.27
Hyvin menee taas, mutta menköön :) yskähän on jatkuva mutta siihen tottuu. Tarkoitus olis vaihteeksi kokeilla Nexiumia, olisko siitä parempi apu ku Somacista.
Rintarangan manipulaatiosta jo kyselin eräältä fyssarilta, jospa siitä olis apua tuohon yskimiseen ja palan tunteeseen kurkussa.
Edelleenkään ei närästystä, ehkä illalla ihan lievää tunnetta.
Kahvin olen vähentänyt pelkkään aamulla juotuun. Mustikoita en vieläkään ole uskaltanut kokeilla oksentamisen pelossa.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.9.2012 10.05
olin tässä muutamaa päivää vaille kuukauden ottamatta lainkaan alkoholia.. herran jestas pystyin syömään mitä tahansa ja olo oli hyvä muutamia pikku poltteita ja ylös nousuja lukuunottamatta...sitten eilen lähdettiin kaveri porukalla kunnon baari kierokselle..voi herran tähden miten voi tulla yhdestä kännistä tämmöset olot... ihan vesi tulee silmistä kun närästää ja polttelee tuntuu kuin joku olis kaasuliekin kanssa mun rintalastan sisällä ja ylävatsakipu se ei ole mitään pientä vihlausta vaan ihan törkeetä kipua tuntuu että sielä räjähtää kohta joku alkoholin( sehän on liuotin ) täytyy kyllä liottaa mun vatsan kaikki limakalvot karrelle ei muuten voi sattua tälläin..tämä on ihan älytöntä

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.9.2012 21.38
Nyt antaa olo periksi kun tuplasin annoksen...:)...Joo ei ymmärrä pieni ihminen tätä kun pikkusen lipsuu niin voi jessus että rankastaan....ja toisilla hetken ja helvetisti, toisilla päivätolkulla :(....tää kysyy kyllä välillä niin kympillä kärsivällisyyttä että huh huh...heti kun luuleee että jes nyt antaa periksi eiköhän tuu oireet ku puskista(mulla tulee millään tavoin ärsyttämättä tota vatsa puolta) joo ja vielä lääkäri lupas laittaa kevääl(helmikuus) tähystys jonoon ja ihmettelin kun ei mitään kuulu se oli vahingos unohtanu,että silleen nyt taas uudelleen jonoon ja jonot kuuksusien mittaiset...no eiköhän jouluksi

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.9.2012 9.01
Zolt- tarkoitatko gastroskopiaa tähystyksellä?
meillä käy kerran kuussa gastroenterologi ja hyvin on päässy tähystykseen, olen käyny kolmesti jo.
Olen tosi pahoillani sun tilanteesta, joskus tuntuu, etten ole edes refluksikko, kun monilla on niin paljon huonommin asiat.
pakko se silti on uskoa kun se papereissakin lukee :) - hyvä kausi menossa tällä hetkellä....
Tsemppiä ja jaksamista- minä kerään voimia ( ja marjoja ) näin kesälomalla, ilmat ainakin suosii :)

TapioRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.9.2012 13.42
Yli vuoden tauon jälkeen täällä palstalla. Refluksini on ollut hyvin hallinnassa suht' matalalla ppi-lääkityksellä yli vuoden. Nyt pari viikkoa sitten iski jokun virusinfektio joka nosti kovan kuumeen ja laittoi vatsan pahasti sekaisin. Kun tauti hellitti huomasin heti että hiatuksella ollut refluksini oli palannut täysillä takaisin. Karseat kurkku- ja hengitysoireet taas koko ajan päällä, ja lisänä ruokatorven alaosan polttelu. Nyt ollut taas tupla-annos ppi:llä pari viikkoa ja kokeillut viikon verran vhh-dieettiä mutta ei vielä mitään vaikutusta. Mitä lie tuo flunssa saanut aikaan vatsan sulkijalihaksissa mutta tuntuu että niiden toiminta heikkeni kertaheitolla..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.9.2012 14.21
zolt, hyvä, jos vähän hellittää. Se epäloogisuus oireiden aiheuttajan suhteen on todella ärsyttävää!

Tapio, mukava kuulla sun kuulumisia täällä välillä!
Harmi tuo flunssakuvio. Itsellähän silloin aikoinaan tauti aktivoitui normaalin flunssan ansiosta. Sen jälkeiset flunssat ei tosin ole kyllä pahentaneet oireilua. Miten ääni pelaa?


Hansu, nauti täysin rinnoion hyvästä olosta ja kesälomasta :-)! Pakkaseenko menee? Poimiminen ei ole hankalaa taudin kannalta ilmeisestikään?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.9.2012 19.16
Pakkaseen menee marjat :) ei tullu oksennusta kurkkuun, eikä mitenkään ollu hankalaa poimiminen- paitsi ku kintut suorina kurkottelen ni takareidet huutaa hoosiannaa ja kävely on nyt köpöttelyä :) mutta kyllä ne siitä vertyy

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.9.2012 7.14
Eilen illalla sitten taas oksennettiin- söin lämpimiä leipiä, vesimelonia, porkkanoita, mustikoita ja jäätelöä....Alko vaan se limannousu ja- nieleminen ja sitten yskänpuuska ja maha tyhjäksi :( Tänään uus testaus, josko johtui porkkanoista. vai sittenkin mustikasta?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 65.9.2012 19.57
Molempia syöty tänään, hirvee kutina ja yskiminen, oksentanut pari kertaa päivän aikana. maha tuntuu täydeltä, röyhtäyttää.
Hirvittävän väsy olo. Se siitä hyvästä olosta. pittää lopettaa kehuminen....

TapioRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.9.2012 9.39
Kyllä äänenkin kanssa on ongelmia, maanantaina pidin reilun puolen tunnin alustuksen kokouksessa ja äänen kanssa joutui taistelemaan varsinkin alustuksen loppupuolella, ei meinannut millään enää kantaa. Lisänä aiempiin oireisiin minulle on tullut ruokatorven alaosan polttelu, sitä ei aiemmin juuri ollut. Täytyy sanoa että harmittaa kyllä todella rankasti taudin aktivoituminen uudestaan näin rajuksi, tässä ehti jo tottua siihen että oireet pysyivät hyvin hallinnassa lääkityksellä :-(

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.9.2012 21.47
Tapio- arvaapa ku mää kaupan kassalla oon äänessä kaheksan tuntia päivässä ni miltä mun ääni kuulostaa illalla....ja kurkku on ihan läpi!
minä ku en osaa sanoa vain hei, kiitos, ole hyvä ja hei :)

jaksamista sulle, tää on niin tätä ( tänään en ole oksentanu ku kerran )

TapioRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.9.2012 8.40
Hansu - kiitos kannustuksesta! Joo, onneksi ei tarvitse olla koko aikaa äänessä. Tuo jatkuva oksentelu kuulostaa kyllä karmealta, mulla ei ole sitä ollut (vielä).. Jaksamista myös sinne!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.9.2012 14.08
Harmi :- ( Pettynyt on kyllä aina se tunnetila, kun kausi vaihtuu suht ok huonompaan suuntaan.

Rt on kyllä äänen kannalta tosi huono juttu. itsellänihän se toiminnallinen vaiva ehti muuttua tässä edelliskesänä jo elimelliseksi eli silmin havaittavaa rasitusmuutosta (onneksi ei vielä äänihuulissa). Tarkistuskäynnillä tänä kesänä muutos ei ollut kasvanut (vähensin töitä viime vuonna).

Olisko sulla mahdollisuus käyttää mikkiä, joten ääntä ei tarvisi käyttää niin voimakkaasti?

TapioRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 13.39
Pari päivää olen ihmetellyt rajua väsymystä, ja syy selvisi työpaikkalääkärillä käynnin jälkeen: hemoglobiini oli pudonnut luokkaa 30 pykälää normaaliarvosta. Ylävatsakipu on jatkunut jo neljättä viikkoa siitä lähtien kun refluksini räjähti uudestaan päälle. Lääkäri laski 1+1 ja nyt on päällä epäily vatsahaavasta. Selittäisi myös refluksin nopean pahenemisen. Tänä iltana jo vatsan tähystys. Yököttää jo valmiiksi - edellinen kerta kaksi vuotta sitten oli sen verran hankala kokemus.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 16.43
Tapio- mikä ei tapa, se vahvistaa :) . Tähystys on onneksi pian ohi.

Mie kävin tänään sielä työterveyslääkärillä kuuleen maksakokeista: ei mitään, kaikki kunnossa sielä. Puhuin oireista ja oksentamisesta ja siinä lääkäri jutusteli, että "kyllähän se sappikin pitäis uuestaan ultrata " ( edellisen kerran 2008 ) ja sitä ja tätä ja kun sanoin, että olen ny kaks päivää ollu ottamatta Somacia, kirjoitti Pariet reseptin ja määräs myös Antepsiniä...eikä sitte tullu lähetettä sinne ultraan eikä pH mittauksiin tai muuhun.
" katotaan ny ensin se selän tilanne " ( kirurgi kun haluaa siitä uudet magneettikuvat ja jalalle hermotutkimukset ) - mutta kun tutkimuksiin pääsemiseen voi mennä ties miten monta kuukautta ja mahan tilanne varmaan vaan huononee :(
taukoa lääkkeistä pidän ny sinnillä niin kauan ku pystyn ( aloitin myös sen sinkin syömisen )
maitohappobakteereita tilasin netistä ja olishan se tarjoushinnan perusteella pitäny arvata, että päiväys lähenee loppuaan- osaako kukaan sanoa, meneekö ne heti pilalle vai minkä aikaa voi vielä käyttää? niissä on parasta ennen 10/12- mutta sehän ei ole viimeinen käyttöpäivä :)

leenaliinaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 16.47
Kurkku kipeä ja punottaa.Ei nyt ihan niin pahasti kuin keväällä,mutta pahiten sen jälkeen.Ja karttakielessä selvät laikut.Ihan kuin niilläkin olisi joku yhteys.Ruokavaliosta olen jäyttänyt paljon pois,mutta en nyt niin tiukalla(surkealla ) ruokavaliolla ollut,keväällä ja alkukesästä.minullahan ei karvasvettä nouse,eikä ole rinnan poltteluakaan ollut kuin kolme vuotta siiten ja siihen auttoi selvästi happosalpaaja.Näihin kurkkuasioihin vaikutus ei ole niin selvä.Tosin venyttelin selkää eilen jalat suorana kädet lattiassa,niin kurkkuun nousi kyllä vähän kuin oksetus,mutta ei se väkevältä tuntunut.
Ainoa että olen ottanut pari parasetamolia ja ummetukseen levolaxia.Se panee kyllä mahan kuplimaan.Tiedämpähän olla ottamatta.Varmaan kantsii olla melko vähillä ruuilla.Voihan rähmä!Kurkkuoireet lähtee kokemuksen mukaan hitaasti pois.Kaiken lisäksi otin tänään vahigossa tupla-annokse n Somacia.Muutenkin olen mennyt Somacin jälkeen vielä maate,sehän ei ole suositeltavaa kait?täytyy muuttaa sitäkin taas ja kärvistellä tunti ennen aamupalaa.Olen perustellut sitä sillä että mulla ei ole yöllä oireita...Ja joulukuussa on kontrolli kurkkupolilla.

leenaliinaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 17.38
Edelliseen vuodatukseen lisäys.Muistin juuri että vedin karviaisia naamaani kaksin käsin viikonloppuna.Eivät vaikutaneet karvailta ollenkaan.Olisi kannattanut pysyä kohtuudessa.Muistan että mieheni varoitteli...Veikkaanpa että pääsyy on niissä,

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 19.25
Tapio, tsemppiä koettelemukseen!

Täällä taistellaan parhaillaan kanssa kovan kurkunpään kivun kanssa :-(

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.9.2012 20.10
leenaliina: miksi ei ole suositeltavaa mennä maate kun on ottanu Somacia? Useina aamuina olen Somacin ottanu jo 4-5n aikaan ku kissa lihtaa ees taas, mutta nykyään otan taas puoli tuntia ennen aamupalaa.

sulle ja refluksikurkulle: toivotaan kivun pian poistuvan.

leenaliinaRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.9.2012 12.11
No,niin ne apteekissa sanoivat.Voi kuulemma nousta ylös tai jotain sellaista.Pitäis kuulemma olla vähän aikaa ainakin ylhäällä.Itse olen kyllä suurimman osan ottanut vassareissulla ja laittanut vielä tunniksi pariksi nukkumaan.Ja hyvin se kait on toiminut,luulisin.Aluksi muutaman viikon ajan nousin heti ylös ja odotin tunnin.Minä en ainakaan tunne mitään ylösnosuja.Mitenkähän tuon asian kanssa oikein on?Pakkauuselosteessa ei ainakaan kielletä erikoisesti.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.9.2012 15.10
Moni puhuu tuosta, että ottaa tunti ennen aamupalaa, kyllä mulle saa luvan riittää puoli tuntia- on niin vaikeaa muutenkin aamuisin ku yöllä huonosti nukkuu, että se puoli tuntia lisäunta tulee tarpeeseen :)

On muuten mennyt jo kolme päivää ilman Somacia.....
ja nyt ihmettelen, miksi mulle määrättiin sitä Antepsiniä, siinähän on sitä surullisen kuuluisaa alumiinia :(

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.9.2012 9.26
Olen ollut melkein oireeton nyt todella pitkän aikaa, mutta eilen kävin työpaikan ruokalassa lounaalla, söin alkukeittona bataatisosekeittoa ja pääruokana vihreää salaattia ja kurkkua oliiviöljyllä höystettynä, sekä jonkinlaisia pannulla paistettuja kasvispihvejä. Otin mukaani tuoreen sämpylän, josta söin iltapäivällä toisen puolen teen kanssa. Vatsakipu alkoi jo iltapäivällä, sellaisena pienenä jomotteluna.

Illalla söin omatekoista kukkakaali/kesäkurpitsakeittoa ja iltapalaksi näkkileivän palan ja porkkanaraastetta. Sen jälkeen olikin tosi outo olo vatsassa, ylävatsa oli turvoksissa ja tuntui ettei ruoka sula. Nukuin hyvin, mutta aamulla oli hiukan tokkurainen olo ja pientä päänsärkyä ja ehkä hiukan pahoinvointia, ihan kuin olisi lievä kankkunen. Tein pehmeän smoothien aamupalaksi kauramaidosta ja banaanista, mutta närästys alkoi hyvin pian sen juomisen jälkeen. Nyt on edelleen tokkurainen ja väsynyt olo ja pientä närästystä.

En ymmärrä mikä tuossa keittiömme ruoassa oikein on kun se ei minulle sovi, ainoa mikä tulee mieleen on se natriumglutamaatti, jota siellä kuulemma käytetään. Aina ei jaksa raahata omia eväitä, siksi kävisin siellä välillä syömässä, mutta taidanpa jatkossa tehdä lounaani itse.

SaxonRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.9.2012 15.05
Rennie ainakin pistää vatsani todella sekaisin. Nyt onneksi on tullut todella ok lääkkeitä eikä tuota Renniestä tarvitse kärsiä.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.10.2012 13.18
Kurkkua sattuu hiukan kun on tullut syötyä mm. rusinoita ja kiisseliä kun yritän saada rauta-arvot kohoamaan (mulla todettiin siis anemia, hb 58) ruuan avulla rautatablettien lisäksi. Koko ajan pieni etova ja ruokahaluton olo, mutta pakko tunkea ruokaa suuhun vaikka väkisin tässä tilassa...

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.10.2012 10.40
Heliko negatiivinen kuten osasin odottaakin, koska lääkkeitä ei tauotettu- hammashoitajalla kävin ja tilanne oli todella hyvä vaikka pelkäsin jo vaikka mitä :)

Lääkäri soittaa ja aion pyytää lähetteen Gastro Panel kokeeseen.

Aamulla paha olo mutta meni ohi vaikka en GAta ottanutkaan. Eilen illalla oksentaminen lähellä mutten antanu sille myöten ja töryt pysy mahassa :)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 8.47
Tulihan sieltä lähete- mutta uuteen gastroskopiaan...Eihän se olekaan ku neljäs vasta :)

Kun sanoin lääkärille, että olen huolissani kurkun kunnosta melkein enemmän ku mahan ni tuumas, ettei se sun oksentelu kurkusta johu- niin niin muttaku....

Aikaa varatessani tarkistin ruoka- ja lääkepuolen kun muistan, että viimeksi olin keskiyöstä lähtien syömättä ja juomatta ja tähystys oli vasta klo 17, niinkuin nytkin ( viikon päästä ). 6 tuntia kuulema riittää mutta happosalpaajalääkityksestä ei hoitajat tienneet. Ennen ollu kuulema kahen viikon tauko! kait se on muutama päivä yritettävä olla ilman, tietääkö kukaan, pitääkö ja kuinka kauan?

Refluksikurkku?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 13.46
Kumpaakin puolta varmaan tarvisi tosiaan hoitaa mutta josko se kurkkukin olisi astetta parempi (??) kun noi vatsanpuolen oireet helpottaisi ...

Uusi gatroskopia .. yäk, ei voi muuta sanoa :-( Koska joudut menemään?

Siis soititko sinne tulevaan tähystävään paikkaan eikä sen hoitajat tienneet salpaajien otosta/ottamatta jäämisestä ... vai oliko tämä joku yleisnumero, josta sen takia ei tiedetty asiasta? Ohjeet tuntuu kyllä aikalailla vaihtelevan tässäkin kohtaa (niinkuin tuossa pH mittaushommassakin) ...

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 15.40
Tapio: Selvisikö syy hb:n laskuun??

Nightlight: Siis hb 58!!! Herranjestas! Kai sinut tutkittiin mistä moinen johtuu??? Onko multa mennyt joku juttu ohi???

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 16.44
Taustaa Nightlightin anemiaan http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/6442#message19157

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 21.16
Refluksikurkku: ihan terveyskeskuksen hoitajia ovat, siinä vastaanotolla. Meille tulee masuntähystäjä isommasta sairaalasta.

Tähystys on viikon päästä torstaina.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.10.2012 21.21
Katja, 58 se todella oli. Keliakiatestit otettiin ja näytti negatiivista, ulosteessa ei verta. Syön todella heikosti ja yksipuolisesti niin johtuu varmaan tuosta. Hb laskenut pikku hiljaa vuosien aikana ja elimistö on tottunut tilanteeseen. Tuollaista lääkäri mulle selitti.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.10.2012 19.27
Tähystys kunnialla ohi ja näyttää, että enää ei nielupuudutettakaan käytetä- huomasin kyllä, että ihan sama onko sitä vai ei.

Lähete lähtee lisätutkimuksiin, ainakin manometrian mainitsi ( ei oikein saa selvää virolaissuomalaisesta puheesta ) - koepaloja otettiin, maha näytti olevan kyllä kunnossa.

Jos lisäkokeet osoittavat leikkauksen tarpeellisuuden, ei riitä kuulema, että tehdään se kiristys ( mansetti? ) vaan pitää kuulema kurpata jotain muutakin....ehkäpä selvinnee kun saan lausunnon käsiini.

Tk:n lääkäriltä pyytää kokeet- B12, kalsium ym. Yrittää pärjätä ilman hormonilääkettä ja Tramadol pitäis vaihtaa toiseen lääkkeeseen.

Edelleenkin pudottaa painoa ( ei ole oksentamalla tieten lähtenykään tarpeeksi ) ja se syömisten tarkkailu, mitä tässä muutenkin harrastetaan .

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.10.2012 19.43
Hansu, joko se viikko meni?? Hienoa että homma tähystyksen suhteen ohi. Kyllä ainakin lähetettä sait hyvin!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.10.2012 20.04
Aamulla ei tuntunut minkäänlaisia oireita yhtäkkiä puoliltapäivin alko niin ryökäilyttämään että oksat pois...että mä rakastan tätä refluksia vaikka kaiken tekis ku pitää(en oo syöny mitään kiellettyä,pienet annokset) siltiki se tulee ku puskista mitenkään sitä provosoimatta :( tekis mieli huutaa.....no kaksinkertaistan annoksen eikö se paris päiväs helpota. Yö oli kamala kun selkää särki niin vietävästi en tiedä onko se nyt osasyynä tuohon oireiluun kun uni on katkonasita ja heräilen monesti yössä.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 615.10.2012 21.01
Harmillista tosiaan zolt! Kurjat yöt voi olla osasyyllisenä kyllä, itsekin kun öitä keppuroin hermokivun kanssa...Mulla on tuo Gaviscon Advanse nyt rauhoittanut tilannetta tosi paljon, oksentanut olen viimeksi viikko sitten, eikä yskitäkään niin pahoin ku ennen. Tänään taas jätin Somacin ottamatta, katotaan voisko vähentää muutamaan kertaan viikossa.

Koko ajan minäkin varpaisillaan olen, pelottaa, että sitte ku rävähtää ni rävähtääki kunnolla....mutta siihen asti, näillä mennään. Tsemppiä sulle Zolt!

Vanilja (siirto)Re: Päivän refluksitilanne/osa 621.10.2012 13.34
Parina päivänä vähän närästellyt, otin keskiviikkoiltana lasillisen valkoviiniä, samana iltana ei ollut mitään ongelmia, torstaina kaikki ok, mutta perjantaina närästeli pitkin päivää. Eilen myös vielä vähän närästystä.

Olin koko päivän kauneus ja terveys-messuilla, kuuntelin Paula Heinosen luentoa, jossa puhuttiin jaksamisesta. Luento kesti puolioista tuntia ja sen jälkeen hän vastasi yksittäisten ihmisten kysymyksiin, siellä oli myös flt-ravintoterapeutteja vastailemassa ihmisten kysymyksiin. Luentosali oli ääriään myöten täynnä, istumaan oli turha kuvitella pääsevänsä.

YlläpitoRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.10.2012 20.57
SannaMaaritille aloitettu oma ketju ...

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.10.2012 22.17
Tekis mieli huutaa(taas)....:(....Eilen alkoi oireet ja tämän päivän ollut ihan mahdottomat myös....en tiedä miksi??Voi että kun tää olisi niin loogista että tietäs mitä välttää mutta kun oireet tulee yhtäkkiä..tää on raivostuttavaa!Mistä tuota Gaviskon Advancea saa?Miten se eroaa siitä tavallisesta Gaviskonista?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.10.2012 10.14
katoppa ketju- "Gaviscon Advance-tilaukset "

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.10.2012 20.40
Höh, koko päivän närästänyt. Viime torstaina olin ulkona syömässä, otin ruoan kanssa 16 cl valkoviiniä, siitä ei tullut mitään oireita. Eilen olin brunssilla ja tuli syötyä vähän tavallista enemmän. Illalla olin ystäviäni tapaamassa ja join lasillisen punaviiniä. Nyt sitten on närästänyt tavallista reippaammin. Taitaa olla tuo punaviini syyllinen. Äsken tein porkkanasta mehua ja join sitä, se tuntui kyllä hyvältä, se on ihan kuin lääkettä närästykseen. Rennietäkin olen joutunut ottamaan tosi usein tänään. Toivottavasti huomenna on jo parempi päivä.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.10.2012 21.31
Muutaman päivän ollut olo niin syvältä kun olla ja voi...tuntuu että lääkkeet ei enää auta vaikka kaksinkertaistan annoksen...tulisi jo se lääkäri aika...lääkäri varmaan taas unohtanut, en mä oo kun 9kk odottanu..pitää varmaan TAAS kerran soitella perään.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.10.2012 8.32
Eilenkin vielä närästi oikein kunnolla, hain Silica Tonicia ja otin sitä reilun annoksen illalla muutamaan otteeseen, tämän aamunkin aloitin sillä. Nyt on tasainen olo, mutta punaviini ei tunnu minulle sopivan, jos oireeni nyt siitä johtuivat. Tuo polttelu oli kyllä inhottavaa eilen, illalla tunsin jopa kurkun kuristusta, kurkku tuntui jotenkin paksulta ja ahtaalta, ihan kuin se olisi ollut turvoksissa. Kurkkuoireita minulla ei ole ollut pitkään, pitkään aikaan. Kummallista että oireeni katoavat yleensä yöksi ja pystyn nukkumaan ihan hyvin.
Minulla on taas ollut tavallista stressaavampi työtilanne jonkun aikaa, maanantaina stressi oli pahimmillaan, silläkin on varmaan ollut osuutensa asiaan.
Toivottavasti tämä päivä närästyksen suhteen on parempi kuin nuo pari edellistä ovat olleet.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.10.2012 12.37
Tänään sain tulokset mahan tähystyksestä. Eipä sielä mittään vakavaa onneksi ole. " Yhteenveto: sliding- tyyppinen hiatushernia. Muuten siisti gastroskopialöydös ". jatkosuositus oli kuitenkin pH metria/ tarvittaessa manometria. Sen tk-lääkäri pisti menemään . huomenna verikokeisiin vielä, B-12 ym....

GA:n aloittamisen jälkeen olen vähentänyt Somacin otettavaksi joka toinen päivä. Oksentamista ei ole, jos ei syö liikaa ja vääriä ruokia. Työpaikkaruokailussa aloitin Nutriletin vihanneskeiton, jospa se painokin vielä vähän tippuis....Yskä on tallella, välillä enemmän, välillä vähemmän.

tsemppiä teille, joilla on vaikeeta!

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.10.2012 14.58
Mukava kuulla Hansu että ei mitään erityistä löytynyt. Hienoa että pääset myös noihin jatkotutkimuksiin.

Minä olen myös iloinen, pari päivää jatkunut närästykseni on ohi, ei edes yhtään rennietä ole tarvinnut tänään ottaa.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.11.2012 20.42
Sain verikokeitten tulokset, mutta eihän niistä ymmärrä mitään muuta ku että Hb on hyvä... B-12 lukee, että on 443, mikähän on viitearvo? pH sanoo, että 6,0- onko hyvä vai huono? fS-Folaat on 13,7, mitähän se meinaa?

Limaa nousee taas vaihteeksi ja töissä yökkäystä muttei tullu kuitenkaan oksennus. Somac edelleen vain 3x viikossa ja Gaviscon aterioitten päälle ja yöksi.

UntuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.11.2012 19.36
Tanaan jouduin kaymaan lekurilla urheiluvamman vuoksi. Ensimainen kerta tanne muuton jalkeen. Ennen laakereseptin kirjoittamista, lekuri kysyi onko mitaan ongelmia vatsan kanssa. Kerroin karsivani refluxista, johon lekuri naureskellen tuumasi ettei refluxilla valia. Asken otin iltalaakkeet ja jumalauta kuin sattuu rintalastan alle! Ihan kuin ne laakkeet olisi jaaneet jumiin. Tiedampa nyt kuinka Qatarissa suhtaudutaan tahan tautiin... Eipa tartte nukkua ensi yotakaan.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 619.11.2012 16.00
Monta päivää taas on ollut kaikki hyvin, ruokavaliossa olen ollut tarkempi, mutta olen herkutellutkin viikonloppuisin, mutta vain pikkuisen. Minun tilanteeni näyttää olevan ihan kiinni ruokavaliosta. Kun tilanne oli hyvä, kokeilin tomaattikastiketta, jonka nauttimisen jälkeen seuraavana päivänä närästi. Kun oireita ei juuri ole, tuntuu että voisi syödä ihan mitä vain, ei oikein usko että mitään ongelmaa voisi tulla vaikka söisi mitä. Niinhän asia ei kuitenkaan ole, kun alkaa oikein kunnon polttelu rintalastan kohdalla, niin muistaa miksi ruokavalio on tärkeä.

Tilasin iHerbistä D-limonenea (sen sanotaan auttavan närästykseen) samalla kun tilasin d-vitamiinia yms. Se ei maksa montaa euroa, joten se ei talouttani heilauta suuntaan eikä toiseen. Jos tietäisin varmasti että olisi olemassa joku tuote, josta olisi selkeästi apua, en epäröisi laittaa siihen rahaa. Toistaiseksi mitään sellaista ei ole ilmaantunut.

Eilen loppuivat probiootit sekä magnesiumit, nyt pidän taukoa niissä molemmissa. Otan ne varmasti taas takaisin käyttöön jatkossa, mutta tällä hetkellä en käytä oikeastaan mitään lisäravinteita, käytössä on vain D-vitamiini.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.11.2012 7.31
voihan venäjä mikä yö taas .. eilen 8 isoa olutta ja 4 snapsia niin klo 03:00 alkoi kurkun ja ylävatsan välillä on taas oljypoltin korventamassa..
kuinka voi näin korventaa ja mikään ei auta paitsi pysty asento vähän..

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 624.11.2012 20.42
Usko hyvä mies ja lopeta se alkon nauttiminen :)

SannaMaaritRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.11.2012 11.21
Tjaa, näyttäisi että olen ns. kärvennyksestä päässyt eroon leikkauksen myötä, mutta tilalle tullut närästys on ns. rintavihlontaa.
Sinänsä ei haittaa, sillä se tuntuu vain silloin tällöin ja ei niin ahdista. Mutta ajattelinkin että jotain varmaan on jäänyt sappikohtauksien taakse piiloon ja ne sitten ilmeisesti näitä.
Jos näillä selviän, niin selviän kyllä vähällä.
Koputanpa puuta varmuuden vuoksi.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 625.11.2012 20.34
Meikäläinen meni vahingossa ripottamaan kalkkunapaloille currya! Oikeasti, vahingossa, yhtään ajattelematta. Tunnin kuluttua syömisestä mahalaukkua rupesi polttelemaan kauttaaltaan. Siis ei närästystä ruokatorvessa, vaan nimenomaan mahaa. Olen varma siitä, että happosalpaaja on muuttanut mahan jotenkin oudoksi ja araksi, koska ei tällaista ennen ollut.

Ennen nukkumaanmenoa join sitten pari lasia piimää, ja polttelu tasaantui sillä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.11.2012 8.16
Sitrus, onko curry aiheuttanut sinulle aiemmin närästystä ruokatorvessa? Minä olen luullut että curry närästää, mutta itse söin vahingossa jossain aasialaisessa ravintolassa ruokaa, jossa oli paljon currya. Ruoka oli hyvää ja söin senkin uhalla, että olin varma että saan todella kunnon närästyksen sen jälkeen. Hämmästyin kuitenkin kun ei se ei närästänyt ollenkaan.

Nyt olen käyttänyt currya ihan normaalisti, ostin juuri perjantaina luomucurrya. Käytän myös kurkumaa, lisään sitä aamusmoothieeni pienen määrän. Curry on maustesekoistus, jonka iso osa on juuri kurkumaa. Kurkumaa tunnutaan tutkittavan paljon ja useissa tutkimuksissa sillä on todettu olevan kovasti terveysvaikutuksia.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.11.2012 3.37
täälä taas .... 01:00 alkoi tänään... heräsin niin voimakkaisiin vatsa kipuihin että tuntui kuin joku olisi kääntänyt suolet mutkalle.. ja suu paloi hapoista nappasin 2 litalginia..20 min vatsakivut rauhottoitui mut nyt lentää hiki oikein kunnolla täytyy oikein pitää pyyhettä edessä ettei tietokone kastu.. ihme juttuja..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.11.2012 6.32
Tsemppiä Jari!! Alkoiko kivut tosta vaan?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.11.2012 6.56
jaksuja Jari, tääläki tekkee taas niin pahhaa, ettei oikein ymmärrä, mikä on. Ehkäpä liian aikainen herätys- vapaapäivä ja ylös jo varttia vaille kuus :)

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.11.2012 22.45
Mulla on taas pitkästä aikaa huono kausi menossa(tekis mieli huutaa ja hakata päätä seinään)...oireet pahentuneet loka-marraskuun vaihteessa...päivittäistä tolkutonta ryökäilyä,oksetusta(jos tuplaan lääkeannoksen)tämä huono kausi on joka kerta kestänyt n.6kk tulee aika lailla mitta täyteen kevätpuolella :( no onneksi on se gastroskopia jne...
Sitrus:Mulla on muuten ihan alusta asti ollut tuo arkuus vatsassa, paheni silloin kun aloitin happosalpajat(v.2009),en tiedä mistä se johtuu,ei lääkärikään osannut vastata ihan pieni painalluskin sattuu aivan tajuttomasti ja välillä se kipu on sellaisina kipuaaltoina,mutta ei kuitenkaan jokapäiväistä :)

SannaMaaritRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.11.2012 19.20
Jaa, pitäskö vaan luovuttaa ja alkaa ottaa edes joskus noita happosalpajia. Vaikka syön tiukalla kuurilla, niin noita rintapistoksia alkaa tulemaan useammin ja useammin. Nyt en ole niitä syönyt reiluun viikkoon lainkaan.
Tietääkö kukaan onko niistä apua jos ottaa vaan tosi harvakseltaan?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.11.2012 19.53
Minä käytän enää kolme kertaa viikossa, mutta mulla on myös Gaviscon Advance käytössä ja uskon, että se on ollu mulle pelastus.

Zolt- jaksuja sinne!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.11.2012 21.09
Ota vaan olo paranee ihan ihmismäiseksi....mulla kesti 4kk kun alko kunnolla vaikuttaan.Mulla on nuo rintapistokset myös mut ne ei johdu reflusta vaan mulla on Tiezen oireyhtmä, ihan uus juttu mulle,vasta sain diagnoosin...kipu ollu jo vuoden välillä hyvä valillä pistää niin vietävästi..

SannaMaaritRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.11.2012 21.29
Mulla nää tuli nyt vasta ton leikkauksen jälkeen. Tai varmaankin siksi kun lopetin ne happosalpaajat sen jälkeen.
Pitää kokeilla jos ottais edes silloin tällöin.
Ei toi nyt mitään kovin kipeetä tee, mutta ei se kovin mukavaakaan ole.

Zoltille tosiaan tsemppiä. Ei paljon naurata jos tietää että huono kausi alkanut juuri ja kesto on 6 kk :/
Tässä kohtaa omat pienet jutut ei juuri tunnu miltään.

TapioRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.11.2012 13.54
Kävin eilen vatsan tähystyksessä joka tällä kertaa tehtiin nukutettuna (=kevytnukutus). Kävin syyskuun puolivälin tietämissä yrittämässä letkun nielemistä hereillä ollessa mutta eipä onnistunut vaikka oli kahdesti tehty aiemmin. No, nyt oli homma onnistui hyvin ja kokemus oli sen verran positiivinen että voin suositella muillekin jos on ollut ongelmia tähystyksen teossa! Filmi katkesi aika nopeasti kun nukutusainetta alettiin laittaa kanyyliin, ja jo vartin päästä taputeltiin hereille. Kotiin pääsi 2,5 tunnin seurannan jälkeen ja pää virkosi aika nopeasti.

Muuten tähystystulokset eivät tuoneet yllätyksiä: vatsan limakalvo punoitti jonkin verran ja muutama pieni polyyppi oli nähtävissä mutta viimeiset kolme kk kestäneeseen vatsan poltteluun nähden löydös oli yllättävän mieto..

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 630.11.2012 17.17
Joo, nukutus on kyllä kiva.

UntuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.12.2012 14.59
Erehdyin taas kerran syomaan tavallista rasvaisempaa ruokaa ja nyt sitten karsitaan. Polte jalleen hirvittava ja valilla maailma pyorii silmissa... Milloin sita oppisi?!

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.12.2012 16.17
Minä taas erehdyin juomaan kupillisen teetä ennen nukkumaanmenoa. Nykyisin mahaa polttelee ja kylmää silleen että siellä on varmaan joku tulehdus.
Te joilla on todettu mahassa tulehdusta (gastriittia?). Miltä se tuntuu?

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.12.2012 21.54
ihanaa.. joulu lähestyy... silliä.. lasimestarin silliä.. sorsapuiston silakoita
etikka silakoita.. kylmäsavulohta.. lämminsavulohta..mätiä.. kotijuustoa.. maksapasteijaa..ankanmaksa terriniä.. sienisalaattia... rosollia.. rosollinkastiketta..herneitä..perunaa..lanttulaatikkoa.. perunalaatikkoa...kinkkua....jälkiruokaa... ja punaviiniä... olutta... brändyä..kahvia.. yms..yms..yms.. jos ei tästä saa kunnon polttoja ei sitten mistään.. aina ... no mä tiedän tän jo etukäteen.. ole nyt sielä nurkassa etkä osallistu mihinkään edellä mainittiuun.. morjes.. siellä sit kärsitään. taas oikein kunnolla... hyviä jouluja kaikille...................

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.12.2012 20.51
Mulla oli eilen kauhea migreeni. Otin illalla Nexiumin ja noin vartin päästä oli jo pakko oksentaa kun teki pahaa säryn takia. Mietin että ehtiköhän Nexium vaikuttaa yhtään tossa ajassa? Vai jätinkö periaatteessa Nexiumin eilen "ottamatta"? Tänään olo ainakin ollut ihan hyvä. Jos ei ehtinyt vaikuttaa, niin voisi harkita kokeilla Nexiumin ottamista vain joka toinen päivä..

ahmRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.12.2012 8.59
Muutama viikko sitten alkoin korventamaan melko pahasti pitkästä aikaa. Otin muutaman viikon salpaajakuurin ja tilanne on nyt hyvä.
Syynä varmaankin kurja asia, joka koskee läheistäni; ei vakavaa. Mutta äitinä sitä vaan ottaa asiat ehkä raskaammin ja puolustaa omaansa leijonaemon lailla.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.12.2012 18.49
taas tultiin rytinällä alas hyvän olon harhaluuloista- iltapäivän kaksi kahvittelua kostautui ja hirveä oksentaminen tyhjensi kaikki mahasta :(
Ihan tööt olo taas, mutta ehkäpä se helpottaa kun taas pysyy teessä ja paahtoleivässä....Muuten ei joulusyönnit ole pahaa oloa tehny kun on pysytellyt kohtuudessa.

SannaMaaritRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.12.2012 15.29
Tänään närästystä päivä nro 5.
Ekaa kertaa elämässäni tiedän mitä närästys on, ne sappikohtaukset piilotti nää kyllä todella hyvin.
On siis vain polte kurkussa, ei onneksi ruokaputkessa eikä vatsassa. Happosalpaajia en ole syönyt, tämän kanssa kun elää vaikka vähän veemäistä onkin. Ja kun tietää mistä tää johtuu. Jouluna tuli syötyä Pandan konvehtirasia.
Onneksi joulu on vain kerran vuodessa :)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.12.2012 16.58
Pientä närästystä oli joulun aikaan, kenties syynä oli valkoviini, jota hörpin jouluaattona. Tarkoitus oli ottaa punaviiniä, mutta en sitten uskaltanutkaan. Joulun jälkeen oloni tasoittui, eilen eikä tänään ole ollut ongelmia. Olen syönyt pieniä määriä laatikoita, maistanut vähän kinkkua ja suklaata muutaman palan. Olen sellainen jouluihminen, että minun jouluni alkaa jouluaattona ja loppuu joulupäivänä, ehkä se on vain hyväksi oireiden kannalta.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.12.2012 22.21
Eilen tuli sitten aika parin viikon päähän siihen pH-mittaukseen- ja kas kummaa samalle päivälle kun toisessa sairaalassa laitetaan selkään hermojuuripuudute :)
Eihän se auta ku tää pH-mittaus siirtää. Saa nähä. miten siitä selviää ku Somac pitää lopettaa 2 viikoksi! Pärjääköhän sitä pelkällä Gavisconilla?
Elämme jännittäviä aikoja, pitääkö selkä leikata uudestaan tai joutuuko siihen mahaportin kurppaukseen....

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.12.2012 1.37
Mulla oireet olleet ihan siedettävät, ottihan tuo aikansa taas että tasoittui,mulla tammi -helmikuussa ihan kaikki tutkimukset uudestaan...pikkusen jännittää (tai oikeestaan aika paljonkin) ja se ehkä vielä enempi että mitä lääkäri tuumaa siihen olisko jo aika harkita leikkausta

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.1.2013 17.23
Menin sitten eilen juomaan sitä punaviiniä, olisi kannattanut jättää väliin, tänään iltapäivällä alkoi ikävä närästys, jota kestänyt nyt pari tuntia. Otin punaviiniä ruoan kanssa pari pientä lasia, kaiken huippu oli se että päätäkin särki aamulla, mokomastakin määrästä. En edes valvonut myöhään ja nukuin tosi hyvin koko yön. Piihappogeelikin on loppu eikä Rennie nyt tunnu auttavan. Sai olla viimeinen kerta kun punaviiniä litkin, pidän siitä, mutta se ei enää minulle sovi, nyt se on vain uskottava.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 61.1.2013 19.56
Hansu, miksi sun pitää olla 2 viikkoa ilman Somacia? Ei ainakaan pH-mittauksen takia. Yritä saada impedanssimittaus, se on parempi.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.1.2013 9.27
Kyllä vain, pH-mittauksen takia. ja tänään sovittiin uusi aloitus, eli 17.1. ja lopetus sitte seuraavana päivänä.
sanottiin vielä, että jos ei selviä kahta viikkoa ilman vatsalääkkeitä niin voi ottaa vatsahappoja neutraloivaa esim. Rennie, PH, Novaluzid, Link. Ei sitte tullu kysyttyä, että onkohan Gaviscon A sallittu....

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.1.2013 9.44
niin siis, eikö tää just ole impedanssimittaus....pH-nauhoitus.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.1.2013 12.51
Impedanssimittaus rekisteröi myös hapottomat nousut. Se on siinäkin mielessä parempi, ettei tartte olla käsittääkseni ollenkaan ilman lääkettä jos ei voi. Itse olin 3 pv. Tuo 2 viikkoa on ihan tarpeettoman pitkä aika.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.1.2013 18.59
Okei. Kiitos selvennyksestä- en ymmärrä, miksi sitten tämä tehdään jos hapotonkin voitais rekisteröidä ja tällä tavallahan se ei onnistu. Mie kokeilen ja jos en pysty oleen ilman lääkettä ni soitan sitte sinne sairaalaan. Eniten mua pelottaakin yskimisen lisääntyminen ja oksentelun palaaminen :(

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 62.1.2013 20.58
Impedanssi on uudempi menetelmä, eikä laitteita ole kaikissa sairaaloissa. Mutta kysy asiaa.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.1.2013 20.01
kait ne sen impedanssin tekis jos niillä olis laitteet, äkkiseltään tuntus niin, mutta voishan sinne soittaa ja kysyä.
Tiistaina olen viimeksi ottanu Somacin ja kyllä tänään huomasin, että vaikka mulla ei sitä närästystä olekaan ollu ni kyllä se sieltä ny hiipii....
Kävin ostaan Rennietä hätävaraksi vaikka onhan mulla tuo Antepsin ja GA:kin.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.1.2013 14.32
Minua närästi ilmeisesti uuden vuoden aattona otettu pieni määrä punaviiniä, tavallista reippaampaa närästystä kesti seuraavana päivänä muutamia tunteja, siihen ei Renniekään juuri auttanut, mutta se loppui yöksi. Seuraavana päivänä ei ollut mitään ongelmaa, ihan kuin minua ei ikinä olisi mikään vaivannutkaan, samaten seuraavana päivänä, vain todella pientä nopeasti ohimenevää närästyksen tunnetta. Sitten kun eilen söin tavallista ruokaa muiden kanssa (jauhelihakeittoa), närästys alkoi tunti syömisen jälkeen. Lapsenlapset olivat kyläilemässä ja he pitävät jauhelihakeitosta, siksi tein sitä.
Siinä se taas oli, lihaa ja perunaa yhtäaikaa, olen testaillut tätä jo pidemmän aikaa ja aina sama juttu. Joskus olen miettinyt että voiko närästyksen aiheuttaja minun kohdallani olla punainen liha. Aina ei jaksa, eikä ehdi laittaa eri ruokaa muiden kanssa, mutta joko syön samaa ruokaa kuin muut ja hyväksyn närästyksen tai syön oman ruokavalioni mukaan ja olen ilman närästystä.
Kalan en ole huomannut närästävän minua koskaan, kun sen kanssa syö höyrytettyjä tai uunissa kypsennettyjä juureksia tai parsa- tai kukkakaalia, ei tule mitään ongelmaa.
On loppujen lopuksi helppoa kun talouteeni kuuluu vain minun lisäkseni aviomies, on helppo suunnitella mitä syö, ja laittaa sitä ruokaa minkä tietää olevan hyväksi itselleen. Kun perheessä on lapsia, on se hiukan ongelmallisempaa, aika menee arjen pyörittämiseen ja oma hyvinvointi saattaa siinä joutua toiselle sijalle.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.1.2013 22.11
Nyt huomaan muuten, että kun viimeksi ottanu Somacin tiistaina, niin kielen kirvely on loppunut....

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.1.2013 0.20
eilen kavereitten kanssa kunnon kännit ja tänään jo aamulla pubissa parantelemassa krapulaa... ja nyt se taas sit alkoi yöksi kunnon polttelu..taas niin itse aiheutettua..

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.1.2013 23.02
vielä viikko mun pitäis jaksaa- anteeksi, kymmenen päivää vielä ilman lääkitystä ja polttelut alkaa olla jo melkoiset :( paha olo melkein koko ajan ja töissä varsinkin närästää tajuttomasti, eikä tunnu Renniet ja Gavisconit auttavan....musta tuntuu, että ku mulle laitetaan se nenä-mahaletku ja silloin olla vielä aamu syömättäki ni määhän oksennan- ja taijan kuristaa sen lääkärinkin....voi luoja, anna mulle vielä voimia kestää!
Huomenna mulle soittaa yks entinen koulukaveri, joka kaupittelee jotain luontaisjuttuja, aloe- juomaa ja probiootteja tai jotain sellaisia, vieläköhän tässä pitää uusia kokeilla vaikka tuntuu, että kaikki on jo nähty ja koettu. Jos apua saan, niin kerron ilomielin tuotteista muillekin :)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 0.12
Tsemppiä Hansu!!

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 10.59
kiitos refluksikurkku- kerro vielä, miten tää pahoinvointi selätetään ....

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 11.08
Mä sanoin jo, että 2 viikkoa on ihan turhan pitkä aika. Asia olisi selvinnyt sillä että olisit soittanut tutkimuspaikkaan ja kertonut ettet voi olla niin pitkään ilman.
Mä olen tehnyt näin joka tutkimuksessa joka edellyttää lääkkeen tauottamista. Tulos on ollut 3 päivää, ja senkin jälkeen kevyempi lääke on voitu ottaa.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 13.52
minä oon niin saamaton, että jäi soittamatta- sittepä kärsin....ja olishan siinä ollu niitä lääkkeitä, joille riittää viikon tauko, mutta ostin vain Rennietä. Tuo pahoinvointi on mulle uutta.
No, ei oo onneksi työpäiviä ku pe-ma, joten ehkä selviän hengissä.
Tänään aloitin LR Aloe Vera Drinking gel- hunaja, nauttimisen. Toivotaan, että oireet helpottuu.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 14.37
Ikävää Hansu että sinulla on noin hankala tilanne, toivotaan että Aloe Vera auttaa. Minä olen alkanut käyttää hunajaa enemmänkin, jostain syystä tuntuu että se tekee hyvää, jotenkin olen ymmärtänyt että se vaikuttaa emäksisöisi vatsahappoja. Olen ottanut taas käyttööni myös siankärsämöteen, join sitä alkuvaiheen aikana päivittäin, nyt löysin purkin kaapista ja hörpin sitä taas kupillisen päivässä.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.1.2013 17.57
Pitääpä ruveta taas käyttään teessäkin hunajaa, sokeria kun vältelly nii jääny hunajakin paitsioon.
Elimistö pitäis nostaa tieten emäksisemmäksi kun pH on 6, sain liuskoja, joilla voin tehä aamuisin testiä ja seurata tilannetta.
aamulla ei tosiaan fyssari alkanu ees hieroon ku olin niin pahoinvoiva, teippejä vaan kinttuihin laitettiin :)
sairausloman paikka- tiedän, mutta kun mutta kun.....
No, mikä ei tapa, se vahvistaa - sanovat jotku :)

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.1.2013 10.21
Flunssa päällä. Tajuton kurkkukipu ja limaa pukkaa.. Oon ihan varma että refluksin puhkeamisen jälkeen flunssat ovat pahentuneet. Makuuasennossa on kamala olla, kun mahanesteet ja lima yrittävät nousta jatkuvasti kurkusta..

SaturnusRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.1.2013 11.05
Join kaksi pientä kupillista kahvia. Ai kun teki hyvää, mutta nyt röyhtäyttää... :)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.1.2013 19.53
13 päivää ilman Somacia ja edelleen hengissä, voin jopa paremmin kuin aikoihin!
torstaina alkaa se pH- mittaus ja perjantaina sitten letku pois, lääketaukoa jatkan kyllä niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.1.2013 22.08
Toissapäivä oli tosi vaikea, nyt on kaksi päivää putkeen ollut vaivatonta ja olen ollut auvoisa. Tosin tänään, kun muussasin perunaa voimalla hyvän tovin (siivoiltuani ensin aika vauhdikkaasti tunnin pari), alkoi olo mennä huonoksi ja heikoksi ja sieltä sitten tuli taas sydänmuljahtelut ja vähän myöhemmin rinnan polttelu. Taas tuli mieleen kaamea olo että voiko tämä oikeasti olla vain refluksia. Mutta ekg on otettu kahteen kertaan ja se oli normaali, ja kaikki muutkin arvot ovat kohdallaan. Kai se on siis pakko uskoa.

Tilanteeni rauhoittui selvästi, kun sain taas Gavisconia eilen, ja sillä se tänäänkin asettui. Toissapäivänä Gaviscon loppui aamulla enkä ehtinyt hakemaan lisää, ja se päivä oli tosiaan siis kamala. Nimenomaan sydän muljahteli koko hemmetin päivän. Minulla se tuntuu olevan pahin ja määräävin oire. Myös kylkikipuja on nyt uutena kyllä ollut, ja sekin oli toissapäivänä jo aikamoisen voimakasta ja häiritsevää. Vähän on ollut tänäänkin.

Jotenkin nyt on kuitenkin semmoinen toivorikas olo, että josko tämä alkaisi (ainakin tällä erää) tästä vähän helpottamaan... Sitä en tosin tiedä, milloin uskallan aloittaa kävelyä raskaamman liikunnan. Tämänpäiväisen perusteella ei ole kauhean optimistinen fiilis, ja se painaa mieltä vähän matalaksi.

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.1.2013 22.15
P.S. On ollut myös ihanaa, kun ei ole nyt pariin päivään tarvinnut pelätä syödessä. Eilen tietysti aamusta ja alkupäivästä vielä pelkäsin, mutta kun huomasin että oireet pysyvät poissa, jo alkoi mieliala kummasti kohota! Ruokavaliosta en ole silti tietenkään lipsunut.

esofagiitti.Re: Päivän refluksitilanne/osa 614.1.2013 12.32
Kummastuttaa ettei refluksitauti ole joidenkin mielestä edes sairaus.
Kun nämä kaikki tuntemukset valvomiset ja epämääräiset sydänoireet pukattaisiin jollekin sellaiselle henkilölle niin kaiketi alkaisi asiaan tulla eri käänne.
Refluksi altistaa vuosien aikana moniin yleiskuntoa heikentäviin vaivoihin joita ei pystytä edes diagnosoimaan sen paremmin.
Syöpäriski on pieni mutta sekin kasvaa ikää karttuessa. Ruokatorven tulehdus on aika pottumainen olotila.
Joku voi jäädä ihottumastakin eläkkeelle. Ammattisairautena.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 616.1.2013 20.42
16 päivää takana Somac- taukoa! Huomenna laitetaan nenä-mahaletku->vuorokauden pH-mittaus, enpä voi sanoa innolla odottavani.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.1.2013 0.07
Sillä lailla, Hansu! Annahan kuulua huomenna itsestäsi.

Vinkki: kirjaa minuutilleen kaikki tuntemukset, myös ryöhtäisyt. Siinä on vaivaa, mutta se kannattaa. Sillai saat kurjasta tutkimuksesta parhaan hyödyn.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.1.2013 1.31
Tsemppiä Hansu koitokseen!

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 617.1.2013 18.17
hei vaan täältä sairaalakaupungista. aamulla laitettiin muori letkuihin ja olihan se koettelemus! oksensin limaa, yökkäsin ja yskin ja luulin kuolevani. no, letku vedettiin pois ja hoitaja kysyi, yritetäänkö uudestaan- no, meikähän ei hevillä luovuta. toinen kerta oli ihan iisi ja kun ihmettelin, miksi oli ensin niin vaikeaa niin tuumasivat, että taisi mennä letku keuhkoputkeen !!!! herraisä, että oli karmeaa :(

syödä ei saa kuin vaan 4 tunnin välein- enkä näin ollen uskalla välillä ees vettä juua, vaikka janottaiskin. enpä ajatellut, että röyhtäisytkin merkkaisin kun käskettiin napin painalluksella ilmoittaa oireet- esim.närästys ja kipu ja ne kirjata ylös.
yskimiset ja yökkäilyt olen kyllä merkannu. huvittavaa kyllä, närästys on pysynyt poissa :)
ainut mikä ärsyttää on kurkun karheus ja välillä tuntuu niinku joku tonkis mahassa.

päivä menny siis 4 tunnin sykleissä, tyttären kans kyllä käytiin vähän shoppaileenkin. nyt iltakaffet ja vielä 10n maissa teetä ja sitte meneekin nopsaan aamuun.

eli eiköhän tää kunnialla mene loppuun.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.1.2013 21.06
Huomenna soittaa lääkäri niistä pH-mittauksen ja ruokatorven varjoainekuvauksen tuloksista. Mielenkiintoista.

Somac edelleen pois, röyhtäily on lisääntynyt, ajoittaista närästystä, iso pala kurkussa, joka aiheuttaa jatkuvaa rykimistä ja kurkun selvittelyä.
Tänään söin tuoretta omaleipomaa pullaa, kyllä oli yskimisen päälle oksentaminen lähellä, mutta nielin takas :)

Sanoisinpa, että meininki on sama, söinkö Somacia vai en. Niin, lukuunottamatta tuota röyhtäilyä.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.1.2013 21.22
Ruokatorven varjoainekuvauksen pitäisi kyllä tuottaa tulos ihan jo sitä tehdessä. Siinähän se näkyy saman tien kulkeeko ruoka alas vai ei. Vai oliko sulla joku muu syy tutkimukselle?

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.1.2013 7.52
Enhän minä tiiä, miksi se tehtiin- menin ku käskettiin, eikä sen tuloksista kukaan puhunu mitään, sanottiin vaan, että lääkäri sitte kertoo.
Join sitä litkua ja mua käänneltiin ees taas ja ylös alas- ei siinä ite päässy mittää näkkeen :)

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.1.2013 13.06
Niin mutta eikö se lääkäri sanonut sulle saman tien mitä se siellä monitorissaan näkee?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.1.2013 13.47
Hansu, mitä lääkäri sanoi?

Täällä litkun eteneminen tutkimuksessa näkyi heijastumien kautta (ne asennot, joissa kääntyneenä lasikoppiin päin)...

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.1.2013 18.19
Minä luulen, että siinä oli vaan joku hoitaja mukana, ei mulle tosiaan mitään tuloksia sanottu.

Tänään sitte se lääkäri soitti ja oli sitä mieltä, että ihan normaalia ylösnousua, ei mitään isoja. Somacia suositteli ottaan, jos närästys pahenee ja GA:n käyttöä lupasi jatkaa aina tarvittaessa. Sanoinkin, että sillä sain oksentelun kuriin.

Puukkoa ei lähdetä käyttämään ja sitä mieltähän olen ollut alusta asti.

Sitten jos taas oireet pahenee, omaan tk:een yhteys ja tähystys jne....
Missään ei kuitenkaan mitään vakavaa vikaa ole.

Näillä mennään ja voi rauhassa alkaa ootteleen selkäleikkausta :)

ahmRe: Päivän refluksitilanne/osa 628.1.2013 19.56
Perjantaina lounaalla lisukkeena tomaatti-sipulisalaattia; olisi pitänyt olla ottamatta. Suu ja torvi arka. Somacit avuksi.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 629.1.2013 15.25
Tämän siitä saa kun ei pysy ruodussa. Takana on pitkä ja oireeton kausi, silloin tällöin on ollut lievää närästelyä, mutta se kestää vain hetken. Nyt on närästänyt aika reippaasti pari tuntia. Olen syönyt melkein päivittäin työpaikan ruokalassa ja epäilen natriumglutamaattia syylliseksi. Aiemmin minulla oli omat eväät, mutta nyt olen ollut sellaisessa työpisteessä, että siellä on hankala syödä omia eväitä.

Toivottavasti tämä helpottaa pian, rennie auttaa hetkeksi. Olin sunnuntaina brunssilla ja join siellä lasin kuohuviiniä ja viime viikolla teatterissa, jossa lasillinen valkoviiniä, niistä ei tullut oireita, ainakaan heti, jos ei tämä nyt sitten ole tuon hurjan elämän jälkimaininkeja. Täytynee kokeilla ottaa piihappogeeliä muuta apua minulla ei sitten olekaan.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.1.2013 16.46
No niin, maan tasalle on pilvistä palattu! Lääketauko kesti 29 päivää ja sitten alkoi olla närästys ja polte sitä luokkaa, että Somac oli otettava, mitä sitä suotta mukavaa ihmistä kiusaamaan :)
Nyt ruokailun jälkeen alkoi hirvee rinta/ lapa/ selkäkipu, on kyllä klamalaa- ja kyllähän se tuola palleassakin tuntuu....Litalginin otin, katotaan, riittääkö yksi. Ei oo häävi olo, ei :(

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 631.1.2013 17.56
..."klamalaa" :) joo, kamalaa oli- kaks Litalginia helpotti.

SaturnusRe: Päivän refluksitilanne/osa 63.2.2013 23.22
Oksensin. Vedin suklaata ja tuli ihan järkky olo. Ekaks nousi kamaa itsestään suuhun ja sen jälkeen tungin sormet kurkkuun. No nyt sekin on sit koettu. Ehkä jätän ne suklaat nyt sitten pois...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 64.2.2013 15.24
Tuskien taival on ollut tämä päivä, kurkussa polttelee ajoittain, renniet jäivät kotiin, eikä lähellä ole apteekkia. Nyt alkaa tulla pientä palan tunnetta nieluun ja väsymys vain lisääntyy. Kiitos eilisten ruokasekoiluiden. Tänään olisi jumppa ja se on aika kova kuntopiiri, mistä kertoo se, että siellä on muutamia miehiäkin. Saa nähdä jaksanko sinne raahautua.

Syömämme ruoka vaikuttaa, jokin aika sitten hesarissa oli juttu vanhuksista, joille alettiin tarjota ravinteikkaampaa ruokaa, muutos näkyi vanhuksissa nopeasti. Toivottavasti minäkin tästä virkistyn, kotona heti porkkanamehu ja kasviskeitto, sitten ulos raittiiseen ilmaan, jospa sitten jaksaisi jumpatakin.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 18.29
Määrättiin viikon antibioottikuuri (kahdesti päivässä) kun neljä päivää ollut sahaavaa kuumetta, välillä noussut todella korkeaksi. Toivottavasti noi ei ala närästämään.. Lääke on siis Amorion (nestemäinen).

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 18.33
Nightlight, onko sulla influenssaan liittyvä bakteeritulehdus kenties vai mikä nostaa kuumetta?

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 18.51
Joku tavallinen virus kai, mutta lääkäri ihmetteli tota kuumeen uudelleen nousua (nousi 39,5 asteeseen), niin epäili että voisi olla jotain keuhkoputkeen liittyvää. Vaikka kuunteli kyllä keuhkot eikä kuulunut rohinaa, vaikka pientä lohkeilevaa yskää onkin. Määrittelemätön akuutti ylähengitystieinfektio lukee tossa paperissa.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 18.55
Lääkäri siis epäili että voi kehittää jonkin tulehduksen keuhkoputkeen ja siksi on parasta ottaa antibioottia.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 19.52
Toivottavasti ab ei turmele sun massua, Nightlight. Mullekin määrättiin vuodenvaihteessa ab-kuuri sylkirauhasentulehdukseen, mutta onneksi se parani ilman.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 66.2.2013 23.20
Sitä mäkin toivon. Yleensä antibiootit ovat sopineet mulle hyvin, mutta mistäs sen tietää. Onneksi on silti vain viikon kuuri.. kun täytyy jo tarkkailla Nexiumin ja rautalääkeenkin ottamisia. Ei viitsi ihan samoihin aikoihin kaikkia ottaa, vaikka apteekissa sanottiinkin ettei pitäisi olla mitään haittaa vaikka ottaisikin.

Miten antibiootit ovat sulle sopineet, Sitrus?

röyhtäilijäRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.2.2013 0.24
Minun tämän päivän refluksitilanne: 3 päivää ilman nexiumia. 2 päivää olen ottanut pari kertaa päivässä aloevera juomaa. Jota Paula Heinonenkin suositteli kirjassaan. No, iltapäivällä alkoi pikkuhiljaa kurkussa tuntumaan. jonkun kerran poltti mahassakin mut mulla ei varsinaisesti ruokatorven kohdalla tunnu niinkään.

Nyt iltamyöhällä tilanne on se, että kurkkua korventaa niin että korvissa asti tuntuu ja astmaoireetkin pikkuhiljaa lisääntyy. Mulla lisäksi sisäilma-allergiaoireitakin joten tukkoiseksi menee olo.

Kai se on uskottava, että ilman happosalpaajia en pärjää vaikka haluaisinkin. Tänään on tosin menny 2 kuppia kahvia ja aamulla ruisleipää. illalla söin sushia, olisi pitänyt jättää se soijan dippaus siitä pois!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.2.2013 11.27
Ensimmäinen antibioottiannos otettu. Oli kyllä aika hapanta tavaraa toi Amorion, kuin todella hiilihappoista limsaa. Nyt sitten odotan "kauhulla" miten reagoi refluksiin, tai tuleeko muita haittavaikutuksia. Söin leivän lääkkeenoton jälkeen jos vähän neutraloisi happamuutta.

Muutenkin kamala olo kun en nukkunut tukkoisuuden takia viime yönä minuuttiakaan. Ja kurkussa valuva lima tekee oksettavan olon... Lämpöä enää 36,8, mutta ei todellakaan vielä terve olo, puhti aivan pois..

Ja tätä kirjoittaessa antibiootin hapan nousu tuntui kurkussa. Voi kun viikko menisi nopeasti ja tosta antibiootista olisi kanssa hyötyä.

Ihmettelen muuten kun tota Amorionia ei saa ottaa jos käyttää mahahappolääkkeenä lansopratsolia. Miksihän ei?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.2.2013 13.42
Noghlight, se ei tainnut olla käyttökielto vaan huomautus/muistutus, jos jotain outoa ilmenee - suoraan lainaten "Joidenkin lääkkeiden tai Amorionin teho voi muuttua tai voit saada haittavaiktuksia, jos käytät lääkkeitä samanaikaisesti."

Kuitenkin ymmärtääkseni lansoa ja a:ta yleensä käytetään helikon häätöön yhdessä jonkun toisen antibiootin kanssa.

Toivotaan ettei mitään lisäkuvioita tule!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.2.2013 15.44
Kiitos selvennyksestä, refluksikurkku! En tainnut lukea selostetta tarpeeksi huolellisesti, pisti vain esiin toi lanso.

Ainakaan vielä ab ei ole alkanut närästää. Seuraava annos muutaman tunnin päästä. Ensin pitää kyllä ottaa maitohappobakteeritabletti nyt kun niitä on.

Harmittaa tässä flunssassa sekin, että juuri kun sain edes vähän parannettua syömisiä anemian jäljiltä, niin taas on tullut paastottua melkein viikko kun ei vain maita.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 67.2.2013 16.43
Nightlight, en ole tarvinnut. Onneksi, koska mun refluksihelvetti alkoi ab-kuurista (Flagyl) mikä kaiken kukkuraksi oli tarpeeton.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 68.2.2013 9.50
Aika tuhtia tavaraa toi Flagyl, kun luin vähän sen pakkausselostetta. Mikähän senkin sitten tekee että refluksi puhkeaa antibioottia ottaessa?

Mulla on ollut refluksin aikana kaksi antibioottikuuria ja nyt on tämä kolmas. Uusi ab-annos tunnin päästä... Vieläkään ei ole alkanut närästää, mutta maha on mennyt ihan kuralle. En ottanutkaan eilen vielä maitohappobakteeria. Täytyy ottaa tänään, pari tuntia ton ekan annoksen jälkeen..

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 610.2.2013 16.02
Olo on jo paljon parempi :-). Yskää vielä on, ja antibiootit väsyttävät ihan hirveästi, mutta pahin tukkoisuus, särky ja flunssaolo ovat poissa. Vatsakin voi vähän paremmin, kiitokset varmaan maitohappobakteereille. Vaikka toi Amorion on aika tuhtia, niin ei se mitään pahempaa närästystä sitten aiheuttanutkaan vaikka aluksi luulin.. Kuuri kestää ensi viikonloppuun saakka. Kyllä siellä varmaan joku tulehdus oli jossain, kun pian ab:n oton jälkeen olo alkoi kohentua.

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.2.2013 18.20
Minulla on ollut jo useamman viikon melkein normaali vointi, olin tiukalla ruokavaliolla ja lääkityksenä käytän tarvittaessa ainoastaan Gavisconia, sitäkään en joutunut enää hyvään toviin ottamaan. Nyt sitten on taas vointi selvästi huonontunut. Olen nimittäin tyhmänä alkanut lipsua ruokavaliosta pahastikin, kun vointi kerran on ollut niin paljon parempi. Lisäksi selkäni (joka loukkaantui tapaturmassa ja sen jälkeen nämäkin kaikki vaivat alkoivat) on ollut taas paljon kipeämpi ja jäykempi. En tiedä mikä johtuu mistäkin. Osteopaatilla olen käynyt nyt kolmesti, aluksi auttoi aivan selvästi. Seuraavaksi aion hankkiutua tuon selän kanssa fysioterapeutille ja toivon jonkinlaisia omatoimisia jumppausohjeita. Tilanne on vaan hankala, kun melkein kaikki liikunta aiheuttaa refluksioireita. Miten tässä oikein voi kuntoutua? Ja kun selkä jäykistyy, varmaankin myös pallea kramppaantuu ja refluksiakin tulee taas herkemmin. Tämä on todella inhottava kierre :(

Mutta sen olen kyllä huomannut, että ruokavalion kanssa pitää olla tiukka, jos ei halua pahentaa omaa oloaan. Olen vaan niin surullinen kun nyt näyttää etten pysty mansikoitakaan syömään. Kaipaan niin kovasti kaikkea tuoretta ja erityisesti marjoja. Tosin nyt viikonloppuna kävi niin, että söin vähän mansikoita perjantaina ja lauantaina --> ei mitään oireita, sunnuntaina harrastin vähän rajumpaa huhkintaa siivouksen muodossa --> pahat oireet, illalla olon helpotettua söin maustamatonta jugurttia ja mansikoita --> niin pahat oireet että valvoin melkein koko yön, pahemmat kuin pitkään pitkään aikaan.

Sitä kyllä mietin, voiko sekin vaikuttaa minkä kanssa esim. marjoja syö. Perjantaina ja lauantaina söin nimittäin viljatuotetta (mitä sitäkään ei kai pitäisi...), sunnuntaina tosiaan vain jugurttia. En tiedä. Tällä hetkellä masentaa.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.2.2013 22.30
Se hyvä olotila on niin pettävää....sitä lipsuu ja ajattelee, että voi taas syyä, mitä vaan....ja sitte sitä tippuu alas niin, että kolisee :(
Tuleeko kävelystäkin oireita? Mulle on hyväksi sauvakävely mehtässä, pehmeällä alustalla.
Tsemppiä!

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 611.2.2013 22.55
Niinpä... :/

Kävely on ok, mutta pahimmillaan siitäkin tulee oireita ainakin jos yhtään reippaammin kävelee. Parhaimmillaan toki ei tule.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 612.2.2013 18.31
Minun tilanteeni on pysynyt ennallaan, eli voin hyvin. Sunnuntaina söin letun, kotitekoista vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Kylläpäs se olikin hyvää. Söin yhden letun, mutta se oli sellainen paistinpannun kokoinen, eli aika iso. Samana iltana alkoi närästää, mutta maanantaina närästystä ei enää tuntunut. Nyt taas omalla, normaalilla ruokavaliolla eteenpäin.
Olen kokeillut appelsiinia, välillä tekee mieli ihan hirveästi niitä. Aloitin yhdestä palasta, äsken söin jo yli puolet isosta, mehukkaasta ja makeasta appelsiinista. Tähän asti siitä ei ole tullut oireita, mutta saa nähdä söinkö nyt vähän liikaa sitä, toivottavasti ei tule ongelmia.

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.2.2013 19.43
Minulla saattoikin ne pahat oireet tulla maustamattomasta jugurtista, tein tänään nimittäin siitä samaisesta jugurtista uuniperunan kanssa tonnikala-feta-jugurttimössöä ja nyt on taas muljuttanut minkä on kerennyt. Tunnen myös ruokatorvessa ja suussa että olen syönyt jotain liian äkäistä.

Ehkäpä toivo mansikoiden suhteen ei siis olekaan mennyttä!

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.2.2013 19.44
Ja feta se tuskin on, koska olen syönyt sitä tässä aiemminkin eikä ole aiheuttanut oireita.

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 613.2.2013 20.02
Mulle taas maustamaton jogurtti passaa oikeinki hyvin - mustikoita sekaan ja illalla laitan siitepölyrakeita :)

Ei ole letut, ei hillo, ei laskiaispullat aiheuttaneet oireita, toki kurkun kutina, yskiminen ja palan tunne on jokapäiväistä ja melkein jatkuvaa, töissä myös ääni loppuu kun paljon puhuu.
Kaikkinensa hyvä tilanne taas vaihteeksi :)
On siis lääkitys kohillaan....( Somac joka toinen päivä )

Onko muuten kukaan kokeillut semmosta kasviperäistä tuotetta ku Acid Soothe, bongasin Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilta?

Seuraavaksi kokeilen sitä Probiotic 12- tuotetta, se vaan on aika kallis kun 3kk:n satsi maksaa n. satasen :( No, otan kuurin nyt keväällä ja toisen sitte syksyllä. Lisäksi on Aloe Vera- juoma käytössä. Johtuneeko siitä, että pH:ni on noussut 7:ään kun se koko ajan on ollut 6. ( Mittaan aamulla ja illalla virtsasta pari kertaa viikossa )

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.2.2013 19.31
Kerronpa nyt koko päivän kulun niin saatte sanoa mielipiteenne.

Aamulla söin täysjyväpaahtoleipäsiivun, oivariinia, Salaneuvos-juustosiivun ja kinkkusiivun + 1/3 kuppia mustaa kahvia + pienen pannukakun palan ja joitakin mansikoita.

Puolenpäivän aikaan söin pienen pannukakun palan.

Alkuiltapäivästä kävelin lähes tunnin, tuli vähän muljutteluoireita ja otin Gavisconin. Menin fysioterapeutin vastaanotolle, jossa osan ajasta makasin vatsallani. Terapeutti käsitteli kipeää selkääni ja jonkin verran siinä oli muunkinlaista liikehdintää ja vääntelyä yms. Ei kuitenkaan tullut huono olo.

Sen jälkeen menimme kahvilaan, jossa söin pienen voisilmäpullan ja join 1/3 kuppia kahvia maidon kera.

Alkuillasta söin täysjyväpastaa + kanaa Creme Bonjourin juustokermassa (15 % rasvaa).

Nyt, noin tunti pari syömisen jälkeen, aloin ihmetellä kun kurkkua kiristää ja kuristaa enemmän kuin koskaan, ja lisäksi muljuttelee (sydän tai ruokatorvi, en ota selvää) tiheään tahtiin. Kurkussa tuntuu paha maku jne. Otin jo hieman aiemmin Gavisconin, nyt otin toisen ja vielä lisäksi pitkästä aikaa Somacin. Kaivoin Bonjour-purkin roskiksesta ja katsoin mitä se oikein sisältää. Sipulia! Ei olisi tullut mieleenkään.

Olen toki syönyt tänään muutenkin epäterveellisesti, yleensä en syö näin paljon makeaa ja viljatuotteita ja näin vähän kasviksia yms. Mansikoita söin myös eilen, ilman mainittavia seurauksia. Oletan siis, että tämän voimakkaan reaktion täytyi tulla tuosta sipulia sisältävästä salakavalasta juustokermasta. Tai sitten se on kaiken tämän yhteisvaikutusta. Mene tiedä. Kertokaa jos teillä tulee mieleen mikä voisi olla syy.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.2.2013 20.15
Kurkkua kutittanut pari päivää ja röyhtäilyn tapaisia / hikotuksia tulee vähän väliä. Välillä tuntee kun nesteet nousee kurkkuun.

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 621.2.2013 22.10
Jopa puolisoni jolla ei ole yleensä närästystä kertoi saaneensa sitä tuon ruuan syömisen jälkeen. Lienee siis aika selvää että se oli syypää. Mutta olipa inhottava kohtaus, meinasi suorastaan vähän paniikkia puskea ja piti ihan tietoisesti yrittää pitää itsensä rauhallisena, ettei pahenna tilannetta.

Nyt olo on jo ihan ok. Lääkkeet auttoivat.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.2.2013 7.20
Tepsu, jos minä söisin nuo mitä tuossa kerroit, saisin voimakasta närästystä ja takuuvarmasti tuota kurkun puristusta, tuo ruoka ei myöskään sulaisi vatsasassani ollenkaan. Minulle tuossa olisi ihan liikaa hiilihydraatteja ja valkoisia jauhoja, joita en näytä sietävän ollenkaan. Toinen mistä saisin takuuvarmasti oireita olisi se, että söisin proteiinia ja tärkkelystä yhtäaikaa, siis tuo kanapasta-ateria. Minä kuvittelisin ettei syynä välttämättä olisi tuo sipulia sisältävä juusto, vaan tuo hiilihydraatin ja valkoisen jauhon määrä. Mutta siis olemme niin erilaisia, että on vaikea sanoa mikä kenelläkin oireita aiheuttaa. Toivottavasti olosi on tänään parempi.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 622.2.2013 8.45
Hienoa, että lääkkeet auttoivat tuohon hankalampaan olotilaan!
Jos puolisokin siitä ruoasta sai oiretta, on se melko varmasti tuo ruoka.

Pystytkö tavallisesti syömään suht ok pastaa ja kanaa yhdessä? Eihän se ollut niin hyvää/nälkä, että otit isomman annoksen (kun päivällä ei näyttänyt olevan oikein suolaista syömistä) :-)? Ruokajuomaa sulla ei ollut ilmeisestikään. Oliko kana maustettu vai naturell?

Itsellä menee kana ja pasta (+ vähärasv kermakastike) hyvin mutta kahvi olisi itselle huono. Sekä lämpöisen juoman ja syömisen yhdistäminen. Mulla olisi myöskin liian iso nälkä tuohon kana-ateriaan mennessä ... mutta niinkuin sanoit tämä ei ihan sun tavallista syömistä ollut :-)

TepsuRe: Päivän refluksitilanne/osa 623.2.2013 18.18
Olen kyllä syönyt esim. kanaa ja pastaa yhdessä aiemminkin, tai perunaa ja lihaa (sama asia?), enkä ole huomannut reagoivani siihen. Erityisen isoa annostakaan en syönyt. Kana oli naturell, en koskaan osta niitä valmiiksi maustettuja. Ruokajuoma on lähes aina vesi.

Varmaan se oli kaiken tuon yhdistelmä, olihan tuo tosi epäterveellinen päivä, hyi hyi... Tuon jälkeen on ollut vähän herkempi vointi eli tulee oireita sellaisestakin missä ei enää normitilanteessa tule. Täytyy yrittää viisastua ja jättää tuollaiset tyhmyydet väliin. Kiitos kommenteista!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.2.2013 18.17
6.päivä ilman lääkettä ja ei röyhtäilytä,vatsa on "vaan" kipee.....en oikeesti tajua miten voi olla näin(ettei röyhtäilytä tolkuttomasti) yli vuoden ollu tosi paska olo,vesikin röyhtäilyttänyt toisin sanoen välillä kaikki ruokaaineet,vaikka pysyis kuinka ruokavalios niin ei mitään vaikutusta ...mistähän nyt tuulee?maanantaina ph-mittaukseen...ja jos olo silloin tällänen niin mitähänköhän se näyttää?Voi että mä toivon että tämä jatkuisi tälläisenä pitkään...edes kuukauden...:)

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 626.2.2013 20.43
Zolt- mulla jatkui se hyvä olo kuukauden :) ensin kaks viikkoo ennen pH-mittausta ilman lääkettä ja sitten jatkoin kun ei ollu oireita- mutta kyllä tulin rytinällä alas ja palasin takaisin ruotuun....
ja mittaushan ei näyttäny juurikaan mitään....
toivon sulle paljon hyviä päiviä!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.2.2013 17.19
Röyhtäilyt / hikotukset jatkuvat edelleen. En tiedä tuleeko sitten syödessä ahmittua liikaa ja nieltyä samalla ilmaa..

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 627.2.2013 21.32
Kiitos Hansu.Mä pelkään jo valmiiksi että mitenköhän rytinällä alas tullaan...nyt on oikeesti tuntunu siltä millasta oli ennen tätä refluksiongelmaa.Mulla edellinen ph-mittaus näytti vähän ylösnousuja mut nyt kyl niin hyvä olo et ei taida näyttää sitäkään.

YlläpitoRe: Päivän refluksitilanne/osa 69.3.2013 10.58
Päivän refluksikuulumiset jatkuvat 7. osassa
https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/21691?p=&c=Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!