Google translator

Sivusto löytyy myös täältä:Sivustolla käyttäjiä paikalla:


(sivuston tilastot >> klikkaa punaista laatikkoa)

Käyntejä marraskuusta 2009 alkaen:

Käyntejä kotisivuilla:5181353 kpl

Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

tuulishartiapistos8.1.2012 1:40
Hei! En tiedä, onko minulla refluksitauti, mutta joku nyt ainakin on vialla... Muutaman kuukauden ajan olen kärsinyt vasemmanpuoleisesta ylävatsakivusta melkein päivittäin. Lisäksi minua on röyhtäyttänyt aiempaa enemmän ja monesti pistää myös vasempaan olkapäähän/solisluun seutuun. Yhdistän tämän hartiakivun siihen, kun nielussa ja ruokatorvessa tuntuu jotenkin täydelle, alkaa usein hyvin pian syömisen jälkeen. Palan tunne ylänielussa on jo päivittäistä, samoin kuvottava ja poltteleva olo etenkin aamuisin. Mahalaukku on tähystetty ja löydos oli koepaloja myöten normaali. Olen syönyt Somacia ja Zoltia kuureina, mutta ne eivät vie oireita kokonaan pois, esim. tuo hartiapistos ei häviä lainkaan. Lima kurkussa ja yskää on myös ollut jo kuukausia.
Olen muuten terve ja normaalipainoinen. Ja aivan kauhuissani siitä, mikä minulla on :( Onko kenelläkään refluksi oireillut näin ja mikä siihen on auttanut?

VaniljaRe: hartiapistos8.1.2012 9:13
Noita samoja oireita oli minullakin, kun tämä kaikki alkoi. En tiedä ihan tarkkaan minkälainen pistos sinulla on hartiassa, mutta minulla oli nimenomaan oikealla puolella todella epämiellyttävää kipua, jonka aiheuttajaa en tiedä. Sitä hoidetaan Bowen-terapialla, joka pitää kivun täysin poissa. En uskalla lopettaa sitä, siihen annettiin ensin kolme hoitokertaa viikon välein ja nyt käyn kuukauden välein terapiassa. Yhdistin sen näihin vatsaoireisiin, mutta en ole vieläkään varma liittyykö siihen.

Kipu solisluun kohdalla liittyy mielestäni juuri tuohon happojen nousuun ruokatorveen, kipuja ja tuntemuksia voi olla myös leuan kärjessä ja eri kohdissa kaulan ja kurkun alueella. Sinulta on varmaan otettu normaalit verikokeet?
Ruokavalio kannattaa tarkistaa ja ne normaalit toimenpiteet, sängynpääty ylös, rauhallinen syöminen, kunnollinen pureskelu jne.

tuulisRe: hartiapistos8.1.2012 10:47
Hei ja kiitos vastauksestasi! Pisto tuntuu vasemmassa olkapäässä, vaikea kuvailla sanoin, on sellainen nopea terävä kipu joskus paineen tunteen kanssa. Välillä tuntuu myös solisluun seudulla.

Oireet alkoivat nelisen kuukautta sitten. Kaikki labrat ovat normaalit, samoin se tähystys. Happosalpaajista huolimatta oireet vain jatkuvat ja kohta hajoaa jo pääkin :( Välillä on päiviä, etten voi syödä juuri mitään, toisinaan saattaa olla muutama normaali päivä. Nyt, kun tilanne on taas huonoimmilaan, heräilen öisin hartiapistoon, yskään, "pakkonielemiseen" ja heti aamulla on sellainen olo kuin olisi oksennus kurkussa. Päivisin tuntuu pala kurkussa, se selvästi liittyy syömiseen ja juomiseen.

On minulla ollut ajoittaista närästelyä ja röyhtäilyä ennenkin, mutta tosiaan muutama kuukausi sitten tämä meni yhtäkkiä ihan hulluksi. Olen vasta 34v ja muuten terve pienten lasten äiti. Olisi kuin lottovoitto, jos edes teitäsin, mikä minulla on!

tyttöRe: hartiapistos8.1.2012 12:20
Hei. Oletko tutkituttanut sappirakkosi, sillä minulla oli samanlaisia oireita ja gastroskopiassa kaikki oli ok jne mutta kun minulta tutkittiin ultralla sappirakko niin se oli täys kiviä ja ne nytten minulla juuri poistettiin. VIelä olen toipumassa sillä leikkauksesta on niin vähän aikaa (5pv). Mutta kannattaa siis ottaa lääkärille tuo sappikivien tutkimus ja pyytää litalginia sillä minulla se auttoi noihin oireisiin, palantunne, paine vatsassa, pistokset, pahoinvointi.

röyhtäilijäRe: hartiapistos8.1.2012 12:25
hartiapistos liittyy siihen kun vatsassa on ilmaa ja painetta. ei ole vaarallista. on ikään kuin heijastuskipu.

refluksikurkkuRe: hartiapistos8.1.2012 12:42
Tsemppiä siihen alkuvaiheeseen!! Epätietoisuus vie kaikkein eniten voimia, joten koita todella kestää.

Onko sulle ehdotettu vähän pitempää lääkekokeilua? Jos kyse on refluksista, ne kuuriluontoiset on useimmiten liian lyhyitä poistamaan oireita. Tosin eihän lääkkeet ihan kaikkia oireita voi poistaakaan (hapoton mutta ylösnouseva aines voi aiheuttaa tietynlaista oireilua edelleen)... niinkuin varmaan meidän kirjoituksista täällä olet huomannutkin. Kurkkuoireiluun mm suositellaan useampia kuukausia lääkitystä (+ tietenkin tukevia itsehoitokeinoja) ja krooniseen tautiin tietenkin jatkuvaa.

Se tähystys ei valitettavasti sulje pois refluksitautia vaan pelkästään sen ettei refluksitaudista ainakaan sairasta sitä erosiivista (ruokatorvessa tulehdusta tai vaurioita) muotoa. Siitä huolimatta voi siis todellakin olla r-tauti! Päävalikosta löytyy tietoa esim Ruokatorvi- osiosta tästä aiheesta.

Oeltko yrittänyt missään vaiheessa noita itsehoitokeinoja? Oeltko kokeillut esim Gavisconia (ainoa, joka muodostaa vatsansisällön päälle kalvon, joka estää fyysisesit nousua ruokatorveen, sopii salpaajienkin kanssa otettavaksi) ... Ja vielä vaan yksi kysymys - mitkä jatkosuunnitelmat lääkärillä (yleis vai erikois?) on sun hoidon suhteen?

TuulisRe: hartiapistos8.1.2012 13:59
Kiitos taas teille! Sappirakko on poistettu jo vuosia sitten eli se ei nyt ole syyllinen.

Lääkekokeilusta ei ollut mitään sen kummempia ohjeita. Itsehoitona olen jättänyt kaikki vähänkin ärsyttävät ruoka-aineet, kahvin yms. pois. Sängyn pääty on koholla (ja niskat jumissa), en syö enää iltaisin mitään. Gavisconia e ole kokeillut, pitänee sitä hankkia seuraavaksi.

Erikoislääkärille pääsin ja parin viikon kuluttua on aika tällä kertaa paksusuolentähystykseen. En oikein ymmärrä sen pointtia, kun vaiva on mielestäni ihan täysin muualla kuin paksusuolessa, mutta kaipa sekin on hyvä katsoa.

Viime yö meni taas valvoessa noiden vaivojen takia ja tänään vaikuttaa olevan päivä, jolloin ei syömään pysty :( Vesilasillinenkin pistää hartiaan ja tekee palan kurkkuun. Omituisinta on, että näinä vaikeimpina päivinä ei edes tule nälkä, vatsakin on ihan hiljaa. Yleensä näitä on pari-kolme ja kun laukeaa, onkin sitten kova nälkä seuraavat päivät.

refluksikurkkuRe: hartiapistos8.1.2012 14:29
Tsemppiä Tuulis!

Saako kysyä käytännön asiasta - miten juot tuon vesilasillisen?
Juothan sinä sen useilla pienillä kulauksilla "pidemmän" ajan kuluessa ja se on huoneenlämpöistä??

Itse ennen refluksitautia join nimittäin ihan kylmääkin tuosta vaan, lasillinen ehkä 5 sekunnissa parilla "hörppyllä ... sitä en viitsi yritttääkään enää kun tiedän että pelkkä ruokatorvikin siihen voi reagoida...

M-MRe: hartiapistos8.1.2012 16:29
Niskat jumissa + ilmaa konessa=oman hartiapistoni kaava.

SeljaRe: hartiapistos13.5.2013 21:46
Hei!
Laitoin tuohon hakukenttään hartiapistos ja sieltähän tuli tekstiä:)
Mulla kans välillä sellaisia outoja kipuja solisluun tietämillä ja en kyl ikinä oo aatellutkaan et vois johtua happojen noususta mutta ilmeisesti sitten vois olla siitä.Pistää siis sananmukaisesti solisluun kohdilla,en nyt muista onko aina samalla puolella,mut tänään oikealla. Koko käsi tuntuu nyt vähän epämääräseltä,mut se nyt voi kai olla mitä vaan muutakin..

Anna KRe: hartiapistos16.2.2015 20:18
Minulla samantapaista. Vas. kyljellä nukkuminen mahdotonta, samoin syvään hengittäminen. Kipu säteilee välillä olkapäähän ja käsivarteen. Vielä ei tiedetä mikä aiheuttaa tämän. Helikobakteeri tutkitaan seuraavaksi.

AnskuRe: hartiapistos27.8.2015 16:07
Olisiko niskarangassa pullistumaa eli protruusiota joka aiheuttaa tunteen, suosittelen kuvantamista, minulla itselläni on C5-C6 välissä laakea protruusio ja C6-C7 välissä skondyloosikielekkeisyyttä ja massaa joka painaa ruokatorveen,, tuntuu kuin jotain jää nieluun kuin olisi kanamuna nielussa, välillä terävänkin tuntoinen tunne, tosi inhottava, jouduin liikenneonnettomuuden uhriksi 2014 lokakuussa ja vielä eivät ole lääkärit kertoneet mitä ne sille tekee, olisi ihana esim. hengittää ja niellä normaalisti ilman kipuja,
röyhtäisyt ovat outoja turahduksia kuin sulkija nielussa ei toimisi kunnolla, mutta myös hartioissa on kipua, enemmän vasemmalla puolella, välillä terävää kipua solisluun kohdalla suunnilleen,,,
kuitenkin kun juon esim. vettä joskus kuuluu naksahdus ääni ja tunne,, odotan kuvausta tää on vain niin hiasta, nyt on 27.8.2015 kohta vuosi onnettomuudesta, voimia kaikille,,

MillaRe: hartiapistos16.10.2015 13:46
Ihan pakko vastata, itselläni kivulias hartiapistos jo kohta kymmenen vuotta ja syyksi paljastui endometrioosi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: