Keskustelu

Tsinniaeroon Nexiumista17.5.2017 8.07
hei kaikille,

olen syönyt Nexiumia satunnaisesti vuosien aikana ja nyt viimeiset kolme vuotta päivittäin.
En halua enää sitä käyttää ja olen nyt 47 päivää taistellut irti siitä.
Vahvoja närästyksiä tulee vielä.

En ymmärrä lääkäriäni, joka kuitenkin sanoo, että on parempi syödä nexiumia. Haluan irti lääkkeestä, kun joka paikassal lukee, että sitä ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
Tähystyksessä näkyy polyyppeja etc jotka ovat nexiumin aiheuttamia.

Onko kokemuksia - pääsikö joku irti monen vuoden käytön jälkeen?

SitrusRe: eroon Nexiumista17.5.2017 9.47
Jatkuva närästys on vaarallista. Ei vain inhottavaa. Olen yrittänyt tauottaa tai edes harventaa Somacia, mutta ei onnistu. Oireet pahenee.

Aikuinen nainenRe: eroon Nexiumista17.5.2017 11.07
Polyyppeja oli minullakin useita ja niitä napsittiin tähystyksen aikana pois monia.
Mikä johtuu sitten mistäkin ken sen oikeesti tietää.

Äidiltäni on tähystyksessä moneen kertaan myös polyyppeja poistettu. Ei ole ikinä syönyt minkäänlaisia happolääkkeitä. Hänet on tähystetty sen takia monen monta kertaa kun on b-vitamiinin imeytymis häiriö saa sitä piikkeinä. Vaikuttaa kuulemma vatsan limakalvoihin jotenkin ja siksi tähystetetään. Vai tehdäänkö lääketiedettä vanhan ihmisen kustannuksella kun vaivaa ei mahassa ole.

Mene ja tiedä.

TsinniaRe: eroon Nexiumista17.5.2017 12.00
.. kiitos vastauksistanne ..

joo, aikoinaan sain nexiumia kipuihin, ei selvitetty mikä vaivasi, vaan kipuja vatsassa ja siksi nexiumia.
Ei minulla ollut mitään närästysvaivoja ennen kun nyt kun
olen käyttänyt nexiumia näin kauan.

tilanne ahdistaa, kun en aiemmin tajunnut yrittää päästä eroon happosalpaajasta.

SitrusRe: eroon Nexiumista17.5.2017 13.41
Mulla kävi näin: olin syönyt vuosia Linkiä närästykseen. 2009 tuli puristusta ja läkähtymistä. Sitä edelsi melkein vuoden päivittäinen buranan syönti, mitä Espoossa käytettiin kivun turruttamiseen hampaiden hoidon sijaan. Sitten muutama ab-kuuri, kun suu oli täynnä märkiviä hampaita. Yksi antibiooteista räjäytti mahan lopullisesti. Edelleen söin närästykseen vain Linkiä. Mutta yksi lääkäri määräsi Somackuurin. Kaksi vkoa syötyäni Somacia, alkoi uusi vaiva: kova, jatkuva mahakipu. Kun Somackuuri loppui, närästys oli pahentunut hirveäksi. Kuuria jatkettiin. Närästys vaimeni, mutta kova mahakipu jatkui. Olin itse varma, että se johtui Somacista, mutta lääkärit väittivät vastaan. Toinen kuuri loppui, sama taas, närästys oli muuttunut Somacin käytön aikana niin tuskalliseksi, että en voinut lopettaa määräaikaiseksi tarkoitettua lääkettä.
Nyt tästä on 8 vuotta. Olen yrittänyt monta kertaa edes tauottaa tai harventaa Somacin käyttöä. Mutta en voi. Jos olen päivänkin ilman, seuraavana päivänä tarvitsen tuplaannoksen. Eli ei kannata.

Mahakivut jatkuivat tauotta kuukausia. Sitten ne alkoivat hellittää. En muistaisi enää millaista helvettiä se aika oli, ellen olisi kirjoittanut hädissäni tänne.
Refluksiin tarvitaan kipeästi oikeaa hoitoa: sellaista, joka pitää hapot mahassa, siellä niitä tarvitaan, mutta estää nousun ruokatorveen.

TsinniaRe: eroon Nexiumista17.5.2017 14.17
Sitrus: voi voi, on sinulla ollut ja on kestämistä..

Minulla oli jatkuvasti maha siinä kunnossa, (kun käytin nexiumia) että kävin vessassa useita kertoja päivässä. Maha oli löysä.
Nyt ilman nexiumia, olen joutunut käymään ainoastaan kerran päivässä.
Ei voi olla sattumaa! En voinut tajuta, että se vaikuttaisi noin ja varsinkin kun minulla on todettu ärtynyt suoli... en epäillyt ollenkaan nexiumia. Mutta onhan sillä kaikkea haittavaikutusta.

No ei tämä taistelu ole vielä voitettu, en tiedä pääsenkö eroon nexiumista lopulta. Olen käyttänyt gavisconia myös, mutta mietin, ett olenko kohta koukussa gavisconiin nexiumin sijaan.. ja olisiko se pienempi paha kahdesta.

Ihmettelen kuitenkin, että työterveyslääkärini sanoo, että käytä vain sitä nexiumia kun olen selvästi sanonut, että en halua käyttää. Ja olen 3 vuotta käyttänyt vaikka lääke on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön.

SitrusRe: eroon Nexiumista17.5.2017 15.04
Tsinnia, lääkärit haluaa mielellään vaihtaa esim. Somacin Nexiumiin ilman selvää syytä. Ehkä Nexiumin valmistaja voitelee paremmin, en tiedä.
Sinä 2 vkona kun käytin Nexiumia, kärsin nukkumaan mennessä valohäiriöistä, kuin päässä olisi jyskyttänyt tehdas, ja heitehuimauksesta. Se myös kuivatti nielun ja ruokatorven niin, että syöminen oli lähes mahdotonta. Ruoka juuttui kurkkuun. Sitten tajusin että syynä on Nexium, ja vaihdoin takaisin Somaciin.

Jos Nexium on huono, kokeile jotain muuta. Mä otan lääkkeen illalla, koska yörefluksi on mulla pahin. Toivon ainakin, että happotaso olisi siten päivällä korkeampi, joten salpaaja haittaisi vähemmän ruoansulatusta.

AhdistunutRe: eroon Nexiumista17.5.2017 22.10
Minä taas haluisin eroon zoltista. Olin kolme viikkoa ilman happosalpaajia, koitin pärjätä gavisconilla, renniellä ja silicum tonicilla. Nyt tuntuu et on pakko alottaa taas. Itsekki vedelly sekä säännöllisesti että epäsäännöllisesti tota zolttia noin 2,5 vuotta. Oonkohan koukussa, kaikki alko kovasta syressistä, oonkohan loppuelämän näitten kanssa vai onko positiivisia kokemuksia tosta että vaikka 5 vuoden jälkeen pääsee eroon happosalpaajista vaikka ois joka päivä käyttäny, ahdistaa, pelottaa, surettaa.... Edes yksi positiivinen kokemus???

SitrusRe: eroon Nexiumista17.5.2017 23.24
Kolme viikkoa ilman! Johan sä olet päässyt siitä sitten.

AhdistunutRe: eroon Nexiumista17.5.2017 23.30
Siis olin kolme viikkoa oireiden kanssa. Oireena epämääräinen kihelmöinti tai ihme tuntemuksia rintalastan takana aina ku söi tai tyhjän vatsan kanssa(harvoin polttaa) jos juon kylmää tunnen sen ilkeesti ku menee tossa ruokatorvessa...noh nyt alko tuntua enemmän oireita niin aattelin et onkohan tulehdus kuitenki ja alotin taas lääkkeiden käytön. Halusin vaan pitää taukoo vaikka oireita oli. Mietin vaan että oonkohan koskaan enää oireeton.

Tsinnia Re: eroon Nexiumista18.5.2017 7.33
Ahdistunut: toivon, että pääset eroon happosalpaajista..
Sitrus: valitetttavasti kolme viikkoa ei ole vielä mitään..

Minulla on takana 47 päivää, ja taistelu jatkuu.
Luin jostain, että ne vahvat närästysoireet voivat kestää 2-3 kuukautta
kun lopettaa lääkkeet.

Yritän sinne asti sinnitellä, jos ei tarvitsisi enää palata nexiumiin.
Otan gavisconia tarvittaessa, mutta nyt on mennyt 5 päivää enkä ole
ottanut mitään.. en ole oireeton, mutta näinä viitenä päivänä närästys on ollut jotenkin kestettävissä..

SitrusRe: eroon Nexiumista18.5.2017 8.03
Mulle joka en voi olla päivääkään ilman, 3 vkoa olisi todellakin "jotain". Edes viikko!
Jos pystyy olemaan kuukausia ilman salpaajaa, ei kärsi pahasta refluksista, ja sehän on vain hyvä.

AhdistunutRe: eroon Nexiumista18.5.2017 9.03
Kiitos vastauksista tsinnia ja sitrus. Taidan käyttää lääkkeitä pari viikkoo ja alottaa taas lääkkeettömän kokeilun, en ole tiennytkään että noin kauan voi joutua odottamaan että helpottaa, minulla tosiaan on vähän lievempi versio refluksista mutta mietityttää että tuleeko tulehdus myös lievissä oireiluissa? Vai kestääkö sellaisen synty kauemmin aikaa. Muistan kun joskus valittelin lääkärille että ei tunnu auttavan nää lääkkeet niin hän totes että kannattaako sun niitä lääkkeitä edes syödä sitten, menin hiljaseks, jälkeen päin ajateltuna olis pitäny kysyä enemmän tuosta vaihtoehdosta. Toinen lääkäri sano että pitää lopetella pikkuhiljaa pidempiaikasia lääkkeitä koska refluksioireet palaa triplana lopetuksen jälkeen ja kolmas lääkäri sano että voi huoletta syödä joka toinen päivä niin mahdollisen tulehduksen pitäs pysyä poissa. Ilmoittele tsinnia miten käy, minäkin yritän pysyä ajantasalla ja kertoa kokemuksia kunhan pääsen aloittamaan taas tuon lääkkeettömän kuurin. Todella harmilllista että sinulla sitrus on mennyt niin pahaksi että päivä ilman happosalpaajaa tekee todella pahaa , ei voi muuta sanoa kun jaksamisia molemmille. Kyllä tää vaan vie ilon elämästä varsinki ku on vaikea hyväksyä asia.

TsinniaRe: eroon Nexiumista18.5.2017 13.14
Sitrus: ymmärrän tunteesi tietenkin, että 3 viikkoa kuulostaa sinulta ihan erilaiselta kun minun näkökulmasta :)
Ahdistunut: ilmoittelen tänne, ja minulle sanoi myös gastroenterologi
että närästys lääkkeen lopettamisen jälkeen vyöryy päälle...

voi kun joku olisi nämä kaikki kertonut, ennen kun popsin pillereitä tauotta 3 vuotta..


Tsemmpiä molemmille!

SitrusRe: eroon Nexiumista18.5.2017 14.23
Sehän voi olla, että mahan limakalvon systeemeissä on jotain jo tuhoutunut tai surkastunut, kun normaali eritystoiminta on estetty vuosia. Kysyin joskus sekä lääkäristä että apteekista, miten paljon pH nousee tietyllä annostuksella ja miten pitkäksi aikaa. Eivät tienneet ollenkaan, kumma kyllä. Millähän perusteella lääkeannos sitten määrätään? Veikkaamalla?

refluksikurkkuRe: eroon Nexiumista18.5.2017 21.18
Tsinnia, jos olet lukenut rebound - ilmiöstä esim täältä, muistat varmaan myös sen, että sitä esiintyi alle 50% , joten tsäänsit on ettet kuulu joukkoon ... Tarkista gastriinirvosi verikokeella, niin saat tietää sen puolen heti? Soita vaikka tällä viikolla yksityiseltä aika ja pyydä lähete siihen ....

Lukiessasi ohimenevästä rebound - ilmiöstä, luithan myös step down - menetelmästä, jos jostakin syystä tautisi pitkäaikaista estolääkitystä (mikä ikinä se onkin) pitäisi purkaa alas? Nykyään ei suositella seinään lopettamisia. Käytä vaikka tämän sivuston oikealal ylhäällä olevaa hakulaatikkoa, niin saat keskusteluita aiheesta esiin.

Itse olen käyttänyt nyt salpaajia vuodesta 2007 vuotta ja ihan täysin tietoisesti. Erilaiset verikokeiden arvot on ollut ihan ok. Myöskään gastriini ei ollut koholla lääketauolla (muistaakseni päivä 6?), kun sitä joskus testailin.

Omaa tilannetta ajatellen ... Kun lääkitystä vaativaan tautiin lopettaa lääkityksen, se normimäärä happoa, joka tuleekin nyt sitten vatsan sisällön kanssa ylöspäin, tuntuu happamelta .... Jos lääkkeiden vähentäminen sattuu sattumalta suht hyvään kauteen, on tietty kiva, kun tuntuu, että pärjätäänhän tässä pienemmälläkin määrällä .... ainakin se pari päivää ennenkuin alkaa huonompi aika taas :-)

Toivotaan, että sinulla ei ole refluksitautia vaan lievempää ylösnousuvaivaa, joka on mennytkin jo huomaamatta ohi ja nykyinen oireilu olisi vain reboundia. Jaksamista ahdistuneeseen oloosi!

refluksikurkkuRe: eroon Nexiumista18.5.2017 21.24
Tsinnia, tekikö lääkäri muutrn merkinnän papereihisi, että kieltäydyt ehdotetusta lääkityksestä? Seuraavalla kerralla ei ehkä tarvi niin selittää, kun lääkäri näkee tilanteen heti - no jaa, toisaalta hän voi alkaa myös kyselemään mistä moinen sinulla kohdallasi johtuu.

selkeeeRe: eroon Nexiumista12.6.2023 15.09
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.html



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: