Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

WHHengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.11.2011 22:09
Mulla siis otsikon mukaisia oireita ollut elokuusta asti. Sairaalassa olen ollut sydän- ja keuhkotutkimuksissa, eikä niissä löytynyt mitään, päin vastoin, huippukunnossa näytti olevan. Jossain vaiheessa epäiltiin paniikkihäiriöitä, mutta nekin on nyt suljettu pois laskuista. Mitään ratkaisua oireille ei siis ole löytynyt.

Useimmiten nämä oireet ilmenevät/pahenevat iltaa kohden. Rintakivut ovat tosin viime aikoina helpottaneet. Sydämen tykytys hävisi jo kertaalleen kokonaan, mutta tänään urheillessa huomasin tykytystä. Hengenahdistusta on käytännössä päivittäin, toisinaan pahempaa, toisinaan lievempää. Tämä hengenahdistus on häiritsevin oire ja saattaa kerätä runsaasti limaa kurkkuun ja tukkia nenän. Pakko haukkoa henkeä kunnolla välillä. Oudoin oire on elohiiren tapainen nykiminen rintakehässä, molemmin puolin. Ajoittain tunnen myös keskellä rintaa polttavaa tunnetta ja happaman oloisia röyhyjä tulee joskus.

Nyt on tullut mieleen, voiko refluksi aiheuttaa näin runsaasti oireita ja olisiko tässä siitä kyse? Onko muilla refluksikoilla ollut vastaavanlaisia oireita ja mikä näihin on tehonnut?

Alkaa epätoivo iskeä, kun mitään selitystä ei löydy, mutta oireet jatkuvat.

Kiitos etukäteen, jos jaksatte lukea tarinan ja vastailla!

röyhtäilijäRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä22.11.2011 0:36
Lueppas tuosta Kuolemako tulee- otsikon alta. siellä on saman tyylisiä kokemuksia ja myös minun tarinani.

WHRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä22.11.2011 12:25
Täytyypä käydä lukemassa! Kiitos.

refluksikurkkuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä22.11.2011 13:34
Tsemppiä diagnoosin etsimiseen! Itsellä kesti lähes kaksi vuotta ja muista kuinka rasittavaa aikaa se oli elää sen epätietoisuuden kanssa!

Oletko jutellut refluksitaudin mahdollisuudesta lääkäreittesi kanssa tai onko sinulle määrätty kokeilukuuria salpaajia (esim. zolt, somac, nexium ...)?

WHRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä22.11.2011 13:54
Asiasta olen maininnut kyllä lääkärille, mutta hän ei pitänyt refluksia todennäköisenä, vaan ohitti asian lähinnä olan kohautuksella. Täytynee kuitenkin ottaa asia uudelleen esille.

Tuota Zoltia saa näköjään apteekista ilman reseptiä, joten sitähän voisi yhden kuurin koittaa ja katsoa vaikuttaako mitenkään.

Naprapaatille menoa olen myös harkinnut, jos sieltä löytyisi jotain apua.

Kiitos tsempeistä!

Refluksin väsyttämäRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä23.11.2011 13:29
Kuten Kuolemako tulee? -viestiketjussakin kerron, mulla on refluksista johtuvia sydänoireita. Näihin kuuluu muun muassa ajoittainen todella nopea syke (tätä etenkin aamuisin ja syönnin jälkeen), lisälyönnit sekä "jutkaukset", joiksi omituisia hytkäilyjä rinnassa kutsun :) Ne tuntuu vähän niin kuin sydämenpysähdyksiltä, mutta en varsinaisesti tiedä, että mitä sydämessä silloin tapahtuu, vai tapahtuuko mitään. Saattaa olla myös ruokatorvesta johtuvaa, en tiedä. Sydänfilmissä ei ole näkynyt koskaan mitään poikkeavaa, paitsi nopea pulssi. Jos sulta ei ole löytynyt sydämestä mitään, niin lienee melko todennäköistä, että nuo oireesi johtuvat refluksista, kun sinulla kerran muitakin refluksioireita on esiintynyt. Mutta en ole mikään lääkäri, tämä on vain olettamukseni omien ja muiden täällä olevien refluksipotilaiden oireiden perusteella.

J.VRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.12.2011 7:09
Onko kellään ollut puristavaa rintakipua refluksissa? Mulla todettiin se tauti ja aika usein kipuna ollut puristava rintakipu ja muitakin oireita. Tietääkö joku enemmän?

röyhtäilijäRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.12.2011 0:21
j.v ! onko varmasti tutkittu sydän, koska puristava kipu yleensä liittyy tukoksiin. itsellänikin on lukuisia oireita refluksissa mutta ei tuota puristavaa kipua. mutta en ihmettele vaik liittyisikin refluksiin koska tämä on niin kummallinen vaiva!

M-MRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.12.2011 14:51
Minulla se puristus on sellainen, että ihan kuin joku olisi ottanut sydämeni nyrkkiinsä ja puristaisi sitä. Ja samalla rintaa painaa. Näitä oli enemmän pari vuotta sitten oireiden alkuaikaan ja ne olivat tosi pelottavia. Nyt ne ovat palanneet takaisin, mutta enää eivät pelota niin paljon. Oletan, että kyseessä on ilman aiheuttama paineen tunne sillä alueella. Se tulee yleensä öisin - tai sitten päivisin sitä ei noteeraa samalla tavalla.

Koska minulla on ollut myös tietze-oireita, luulin nyt, että kyse on niistä, mutta ilmeisesti ei, vaan ihan vaan refluperäisiä. Reflua ja tietzeä ei ole aina helppo erottaa toisistaan.

J.VRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.12.2011 18:35
sydänfilmit on muutaman kerran otettu, niissä ei ole ollut mitään, on tämä inhottava tauti, pitää alkoholi jättää kokonaan

J.VRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.12.2011 18:34
Onko teillä muilla ollut refluksissa puristavaa rintakipua keskellä rintaa? Kai tämä on mulla vain refluksia, rintakivut kestänyt kuukausia, ite syön nyt nexiumia, somac wei auttanut yhtään.

SitrusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.12.2011 22:18
Onhan sitä puristavaa kipua juu. Välillä puristus lievenee vain paineen tunteeksi. Pari vuotta sitten sairastin ilmeisesti lievän sikainfluenssan, jonka jälkitilaksi jäi puristus rintakehään - niin luulin. Ehkä kyseessä oli kumminkin refluksioire jo silloin.

kipuaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä3.1.2012 14:42
Onko teillä kipu sellaista, että on vaikea nukkua kyljellään. Ihan kuin joku painaisi jotakin?

SaturnusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.1.2013 20:54
Mulle tuli tänään ruokailun jälkeen aivan järkyttävä kipu vasemmalle rintaan (söin lihapullia). Tietzekin on todettu, mutta tää oli vielä paljon suurempi, sykäyksittäin tuleva kipu. Ei sykkinyt kuitenkaan sydämen tahdissa, mutta kivun tullessa melkein piti henkeä haukkoa. Sydän on ultrattu kuukausi sitten ja holterilla testattu myös, siellä oli kaikki kunnossa. Voiko tämäkin liittyä refluksiin?

TepsuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.1.2013 23:12
Saman tyyppisiä oireita ollut, ja nuo nimenomaan pahimpina refluksin oireina minulla. Sydäntä on tutkittu, ei mitään, ja kaikki arvot kohdallaan. Lisäksi Gaviscon on auttanut noihin oireisiin akuuttitilanteissa, joten selvä yhteys tuntuu olevan.

Nyt kun olen ollut tiukalla ruokavaliolla viikon verran, oireita ei ole enää juuri yhtään. Merkittävimpänä erona aiempaan tiukkaan ruokavalioon hiivan, leivän ja maidon pois jättäminen. Somacia syön yhä, mutta kahden viikon kuuri loppuu huomenna. Kokeilen sitten, mitä tapahtuu kun olen ilman, riittäisikö pelkkä Gaviscon tarvittaessa.

SaturnusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.1.2013 23:45
Kipukohtaus kesti noin vartin, hieromalla rintalihasta ja kainaloa pikkuhiljaa vaimeni ja katosi. Koko illan oon kuitenki pelännyt, että se tulee uudestaan. En ottanut närästyslääkettä, hitsi oliskin pitänyt testata jos olis auttanut. No, ensi kerralla sit jos kipu uusii...

Toivottavasti ei ihan heti kuitenkaan tule uudelleen, melkein jo paniikki iski... Vaikka kipu ei tosiaan liittynyt mitenkään rasitukseen, lähinnä ehkä liikkeeseen ja kumarteluun. Ja tuli tosiaan n. puoli tuntia syömisestä. Mietin, että olisko se voinut olla joku ruokatorven spasmi? Voi kyllä olla osin lihasperäistäkin, kun mulla tosiaan koko rintaranka on aika sumpussa.

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 11:55
Olisikohan seuraavasta apua noihin niskan jumeihin:

Tee kahdesta tennispallosta rulla, laita ne sukan sisään ja mene makaamaan lattialle sukkapaketti selän alle niin että se tulee suurinpiirtein rintaliivien hakasten yläpuolelle, pallot jäävät molemmin puolin selkärankaa. Makaa rullan päällä ja nosta vuorotellen käsiä ylös pään taakse ja sitten eteenpäin vartalonmyötäisesti, noin 30 kertaa. Tee liike päivittäin, aluksi ainakin varoen ja kuulostele miltä olo tuntuu.

OMT-fysioterapeutti neuvoi minulle liikkeen kun kerroin näistä refluksioireista. Hän käsitteli myös yläselän alueen ja sanoi että kun potilas valittaa refluksioireita niin silloin se pieni alue yläselästä käsitellään. Olin melkein koko viime kesän oireeton tuon käsittelyn jälkeen. Tosin en tiedä varmasti johtuiko se ruokavaliosta vai käsittelystä, varmaan kummallakin oli osuutensa asiaan.

SaturnusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 12:04
Joo, olen tuota tehnytkin ja ostin myös foam rollerin jonka avulla oon yläselkää rullannut päivittäin. Ongelmana on se, että selkä lysähtää uudestaan lukkoon kun joudun nostelemaan 13-kiloista lasta monta kertaa päivässä. Viime viikolla kun lapsi oli pari päivää hoidossa, kaikki kivut katosivat ekan yön jälkeen. Ja tulivat takaisin kun lapsi tuli kotiin nosteltavaksi :/

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 12:05
Loistavaa Tepsu että sinulla on oireettomia päiviä. Ne saattavat tulla takaisin, mutta ei kannata luovuttaa kuitenkaan ruokavalion suhteen, vaan jatkaa sinnikkäästi. Minä söin äsken uunissa kypsytettyjä juureksia ja murustelin niiden päälle fetajuustoa. En tarvinnut lihaa, enkä kalaa, se maistui ihan sellaisenaan. Iltapäivällä juon kuitenkin pienen kupin tummapaahtoista luomukahvia ja syön spelttijauhoihin tehdyn korvapuustin, nautin todella näistä herkutteluhetkistäni nykyään.

Ruokavaliomuutokset ovat aina vaikeita. Ei ole todellakaan helppoa muuttaa omia ruokailutottumuksiaan, mutta jos jaksaa kuukaudenkin tuolla tiukemmalla ruokavaliolla, niin saattaa olla että jo sen jälkeen voi lisätä pieniä määriä hapanmaitotuotteita tai palan juureen tehtyä täysjyväleipää jne.

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 12:07
Saturnus, minäkin olin fysioterapiassa silloin kun omani oliva pieniä ja jouduin heitä paljon nostelemaan. Nyt nostelen välillä 14 kiloista pojan tytärtäni ja kyllä siinä selkä joutuu koville, ymmärrän hyvin että selkäsi ja niskasi oireilevat. Lapset kasvavat kuitenkin nopeasti, sitten heitä saa jo kohta alkaa houkutella syliinsä.

TepsuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 22:14
Saturnus, minulla on ollut ihan samanlaista. En ole juuri yhtään uskaltanut kumarrella tms, koska siitä on takuuvarmasti seurannut juuri tämän tyyppisiä oireita. Jos vielä tulee vastaavaa, kokeile ihmeessä mitä tapahtuu jos otat närästyslääkkeen. Minulla se vie muljahtelut ja kivut ihan selkeästi pois.

SaturnusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.1.2013 22:21
Tänään otin Rennien heti kun tuntui pari kipumuljahdusta. Ainakaan kipu ei pahentunut. Lähdettiin lenkille ja sen aikana kipuja ei ollut ollenkaan. Eli tuskin sydänperäistä (vaikka mun sydän on tutkittu, niin silti se aina tulee ekana mieleen kun kova rintakipu iskee). Mut muuten on koko päivän ollut sellanen pieni kipuilu tuolla rinnassa ja kainalossa. Koko ajan saa tavallaan pelätä, että repeää uudestaan pahaksi. Huomenna onneksi fysioterapia, toivon mukaan sieltä tulee apuja ainaki lihasjumitukseen.

TepsuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.1.2013 22:38
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2076607

Löysin tuosta ketjusta itseni, ja veikkaan että moni muukin löytää. Eksyin lukemaan ketjua, kun yksi tuttu fysioterapeutti sanoi, että pallean jumitus voi pahentaa tai jopa aiheuttaa oireita.

Nyt on vihdoin varattava se osteopaattiaika mitä olen aikonut jo pitkään. Minähän siis kaaduin ja loukkasin selkäni, ja kaikki nämä ongelmat ovat alkaneet sen jälkeen. Kaikki liittyy kaikkeen, enkä ihmettelisi jos tämä kaikki juontaisi osaltaan sinne selkään... Toki varmasti myös ylipaino vaikuttaa. Sekä "taipumus lisälyönteihin", kuten lääkäri luonnehti.

LCRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä11.3.2013 14:42
Oletko WH saanut selville mistä oireesi johtui? Minulla on juuri samantapaisia oireita enkä ole saanut selville mistä ne johtuu tai mitä niille voisi tehdä.. Todella epämiellyttävältä tuntuu.

memmuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.4.2013 20:48
onko kellaan refluksitaudin aiheuttamaa hengastymista kun kavelen suoralla kaikki on hyvin mutta rapuissa ja ylamaissa hengastyn ja tuntuu etta maha ylhaalta kiristaa hirveesti

pfrRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.4.2013 9:35
Jaa-a. En tiedä onko tästä apua, mutta minulla tulee hengästymistä / hengenahdistusta aina puolen päivän aikaan riippumatta siitä mitä tekee tai onko aamulla syöty / oltu syömättä. Eli ihan istualtaan tai kävellessä jne. voi tulee hengenahdistus puoleltapäivin. Mystistä.

Itsellä on kaikki nuo otsikon oireet, vaikka elämäntavat on täysin kunnossa ja BMI on about 21.

RefluksikkoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä25.4.2013 11:45
Voiko refluksi oikeesti aiheuttaa hengenahdistusta?

Mulla tulee joskus hengenahdistusta ihan yhtäkkiä telkkaria katsoessa. :O

refluksikurkkuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä25.4.2013 14:55
Kyllä, refluksi voi ihan oikeesti aiheuttaa hengenahdistusta.

röyhtäilijäRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä25.4.2013 16:22
Samaa mieltä refluksikurkun kanssa! Tästä vuosien kokemus. Olen juonut 1-3 kupillista kahvia päivittäin. nyt oli pakko jättää pois ja hengenahdistusta ei ole nimeksikkään verrattuna kahvipäiviin. Eli munulla auttoi tuo vähäsenkin kahvin jättäminen pois. myös koko rintakehän alueen polttelu ja paine on jäänyt minimiin.

TessaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä11.1.2014 11:57
Olipa ihana lukea näitä kommentteja. Itsellänikin ollut sydämentykytystä kuukauden päivät sekä outoa painontunnetta, polttelua ja kipuilua rinnassa ja olen ollut todella epätoivoinen. Olen käynyt sydänfilmissä ja verikokeissa eikä mitään poikkeavaa ole löytynyt. Sydämentykytyksiin olen syönyt Propralia, mutta rintakipuiluun ne eivät ole auttaneet. Olen myös huomannut hengästymistä portaissa ja ripeämmin kävellessä. Eilen sain sitten tosi ahdistavan ja kivistävän tuntemuksen rintaan ja pelkäsin jo sydäninfarktia. joten oli pakko lähteä Jorvin päivystykseen. Siellä menikin 7 tuntia, mutta lääkäri oli ensimmäinen joka epäili refluksia. Nyt on laukussa Somac-resepti, josta todella toivon olevan apua näihin epämiellyttäviin sydämentykytyksiin ja rintakipuiluihin!

kuplaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä12.2.2014 21:41
Mulla on välillä hengenahditusta ja rinnassakipua- näiden kohtausten aikana yleensä istun. Mutta treenatessa ei näitä ole.

MaizkuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä6.4.2014 17:55
Mulla refluksitauti todettu jo vuosia sitten. Oireeton välillä ja pärjään pitkiä aikoja ilman lääkitystä. Nyt taas pahat oireet. "Tulehdusolo" ja kipu oikean kylkikaaren alla. Kipu on aikaisemminkin ollut siinä. Stressin seurauksena arvelisin oireiden aina palaavan. Gastroskopia tehtiin pari vuotta sitten ja todettiin keskivaikea refluksitauti. Somacia 40mg olen nyt
ottanut viikon verran. Mikä kylkikaaren alla särkee?

refluksiavm92Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.9.2014 0:25
Mulla on nyt ollu pelottavia tykytyksiä ja kokoajan tuntuu kun saattaisi oksentaa. Vaihdoin vhh ruokavalioon 5 päivää sitten ja rasvan määrä on noussut. Voisikohan oireet liittyä siihen?

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.9.2014 19:01
Voisikohan tuo johtua liian nopeasta ruokavaliomuutoksesta. Muistan vain kun minä muutin ruokavaliotani, niin alkuun vatsa meni tosi sekaisin, sitä kesti pari viikkoa ennen kuin rauhoittui. Yleensä muutokset ehkä olisi järkevää tehdä vähitellen, että suolisto ja vatsa ehtivät mukaan muutokseen.

SitrusRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.9.2014 20:47
Mulla fysioterapeutti avasi jämähtäneen lihaksen aivan selkärangan vierestä. Se sattui niin kovasti että karjuin ääneen. Lisäksi sydän jyskytti rajusti. Mutta kun hoito oli ohi, on henki kulkenut vapaasti eikä rytmihäröistä ole tietoakaan.

Mä en tiedä kumpi on ensin, muna vai kana, mutta näitä lihasjämähdyksiä on nyt refluksitautisena enemmän kuin ennen, ja toisaalta niiden säännöllinen hoitaminen helpottaa nähtävästi keskikehon sisäelinten toimintaa. Epäilen, että yöllinen refluksointi vaikeuttaa rentoutumista nukkumisen aikana.

AnnaMyyRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.9.2014 7:55
Monelta taholta kuulee tuota selkä-asiaa ja usealla parantuneet mahakivut lukkojen avaamisen myötä.Joku yhteys on pakko olla noilla.

juissiRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.9.2014 8:39
http://www.kiropraktikkokeskus.com/sivu.php?id=13

Mullon selkä ihan sohjona. Kävelen nykyisin joka päivä 3-5 km, mutta ei auta. Kirolle pitäs päästä.

PirpanaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä5.12.2014 21:48
On niin helpottavaa lukea näitä oireita, kun itsellä on ihan samoja juttuja. Tänäänkin nesteet noussu kurkkuun useita kertoja ja päivällä sydän tykytti huolella. Illalla tuli ihan kauhea kipu rintaan, joka varmasti rintalihas. Perus ekg:t otettu ja iso kasa verikokeita. Nyt vielä ylävatsan ultra, keuhkoröntgen ja reilu viikon päästä rasitus ekg. Nyrkki rintalastan takana jatkuvasti, joka päivä kipua tasaisesti ja sitten tuollaisia spasmeja ja muljahteluita epäsäännöllisesti. Välillä hyppäävät syke ja verenpaine älyttömän korkeiksi, ambulansseja soiteltu useampikin kerta. Propralit siihen, somacit auttoivat akuuttiin tod-näk ruokatorven tulehdukseen viiden viikon jälkeen, kun kaikki kofeiinit, kuplajuomat jäivät pois ja ruokavaliot muuttuivat kuitupitoisempaan. Todella pelottavaa välillä, kun ei voi itse valita missä kohtaukset tulevat. Minulla on alkanut myös paniikki-oireilu näiden muiden myötä. Kiitos kaikille kokemuksista ja tuesta, tänne palaan aina vaikeina päivinä ymmärtämään etten ole ainoa ja että tästä voi jotenkin selvitä ja oppia elämään. Käyn myös fysioterapiassa, jolla hänellä itsellään ollut refluksi ja sen myötä paniiikkeja. Tukea ja apua lihasjumeille myös sieltä siis.

AnneRefluksikipua26.3.2015 21:03
Mulla ruokatorvi oli tulehtunut, tehtiin gastroskopia. Myös mahalaukuassa joitain punaisia viivoja. Nyt on rinta/selkäkipua ollut viikoittain, jopa kaksi kolme kertaa viikossa. Juuri äsken rintaa vihloi jälleen ja viime lauantaina kipua kesti noin kolme tuntia. Epäilen että tulehdus ruokatorvessa on pahentunut. Esomepratsol ei auta yhtään. En tiedä liittyykö tähän, mutta toissa päivänä kesken työpäivän uuvuin täysin fyysisesti. Nyt kaksi viikkoa sairaslomaa. Inhottava viheliäinen vaiva. Niin, tähystyksessä löytyi myös pieni palleatyrä

chrizzRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä6.5.2015 0:34
olen 28 v mies oireet alkoivat noin 5 vuotta sitten kun kaaduin ja loukkasin selkäni. kävin noin 10 lääkärillä valittamassa että on ahdistava tunne rinnassa ja hengitys on raskasta ja se paheni aina iltaa kohden. vain yksi lääkäri epäili refluksia syyksi tähän kaikkeen, joten läppä katsottiin kameralla ja näyte otettiin. aloitin somac 40 mg ja siirryin sitten 20mg nexium joka päivä. 4 vuoden aikana on ollut lihasjännitteitä ja hengenahdistusta jatkuvasti. Sitten sain astma diagnoosin ja sekin liittyy refluksiin. välillä tuntuu juuri siltä et paniikki iskee kun on niin vaikeata hengittää, mut selvitty on. Tsemppiä kaikille muille jotka kärsii samoista oireista.

seljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä6.5.2015 3:49
Hohhoijaa, pitkästä aikaa yöllä herätessä tuntuu ettei uni enää tuu kun henkeä tuntuis ahistavan. Nenä on tukossa ja rintalastan alaosassa ikävä fiilis, röyhtäily helpottaa. Vähän meinaa paniikkia tulla mutta onneks aina oon onnistunu rauhottuun. Helpottaa kun alan just vaikka lukea ääneen tai vaikka lallatteleen..!! Mistä tiedän etten kuole tähän. Mulla varmaan liikahengityksestä johtuvaa? Joskus kolme vuotta sitten kesällä oli tosi ikävä kausi kun sydän tykytti tiuhaan ja henkeä ahisti, enkä osannu yhisttää mihinkään, ehkä sillon luulin että mulla on paikkkihäiriö , mutta nyt ajattelen että tästä se johtuu. Kun tosiaan röyhtäily helpottaa.

MazzioRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä6.5.2015 10:02
Tuossa ylempänä linkitetty suomi24 viestiketju on minun aloittamani v 2005.

Vaivani ovat aika samoja edelleen. Välillä onneksi helpottaa.
Osittain syynä on ärsyyntynyt ja ilmaa täynnä oleva paksusuoli, joka räpsähtelee ja nykii eri kohdista. Suolistovaivoista eroon pääseminen on hidasta. Voi kestää useita viikkoja ennen kuin vaiva helpotta. Se vaatii tarkkaa ruokavaliota. Kannattaa perehtyä FODMAP ruokavalioon.

Nämä sydämen muljahtelut ja elohiiret raunioittavat elämää varsin perusteellisesti. Ne häiritsevät unta ja väsymys tekee työpäivät tuskallisiksi.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä6.5.2015 23:33
Minulla on rohissut keuhkot reilut 2 kk aina puoli-istuvassa asennossa ja varsinkin yöllä makuulla. Pystyssä ei. Olen valitellut oireita useammalle lääkärille ja kertonut kaiken mahdollisen, ei mitään apua.

Sitten alkoi kuukausi sitten valtavat silmäkivut, iltapäivästä viimeistään eteenpäin ei voinut olla kuin silmät kiinni, kun sormilla painoi silmiä niin paine hieman helpotti. Elämästä tuleee aika tuskaa silmät kiinni.
Keuhkokuvissa ei syytä, silmistä ei löydy mitään syytä.
Joten tein lopulta itsediagnoosin lääkärille, että syyn on on olla pakko sitten poskionteloissa. Onneksi suostui kuvaamaan, poskiontelot huudeltiin heti. Kuvissa näkyi vaan mustaa, ei onteloita oikeastaan erottanut joten tuuletusta ei ollut ollenkaan. Mätää tuli varsinkin vasemmalta puolelta valtavasti, ei ihme että silmiin sattui.
Silmäkivut ehdittiin dumata sisätautilääkärin toimesta psykosomaattiseksi. Eipäs ollutkaan, siitäs sait. Mieli on vahva ja se pahentaa usein fyysisiä somaattisia oireita, mutta ei sillä ihan kaikkea pitäisi aina yrittää selittää.

Minulle kun ei uskalleta nyt aloittaa antibiootteja joka olisi ollut normaali toimenpide ja helpottaisi sairaiden limakalvojen parantumista jne. niin poskiontelot huudellaan nyt joka viikko niin kauan kun eritettä tulee, toivottavasti bakteeriviljely kertoo mistä bakteerista kyse. Summan mutikassa antibioottia en ainakaan suostu syömään vaan sille pitää olla varma peruste ja tarkka osuma.

Tosin voi olla myös virusperäinen alunperin, eritteet ovat olleet ties kuinka kauan poskionteloissa. Oireet kun tuntuivat ammattilaisten vuoksi viittaavan muualla. Tästä syystä imusolmukkeet vasemmalla puolella kaulaa/niskaa turvonneet ja tulehtuneen oloiset. Viittaa kuulemma pitkäaikaiseen tulehdustilaan. Kuulemma ainoa paikka elimistössä, jos mätä pysyy tiheän luun sisällä vain poskiontelossa, joten ei näy edes tulehdusarvoissa. Onneksi ei ole kuin toisella puolella pieni otsaontelo, joten ei ole levinnyt päänpuolelle.

Lisäksi verenkierto-oireet pakottaneet syömään nyt ASA:aa.
Maha/suolisto ei tykkää ja se stressaa, pakko kai kokeille vahvaa omega-3:sta vaihtoehtona, on ennen "ohentanut" verta onnistuneesti.

Lihasnykinät (elohiiret lihaksissa) oikeastaan kaikissa lihaksissa varpaiden ja pääkallon lihasten välillä vaivannut viime syksystä alkaen. Tehty hermoratatutimus syksyllä vakavien hermo/lihassairauksien poissulkemiseksi. Nyt nykinät ovat taas stressin ja eri oireiden ja varsinkin verenkiertohäiriöiden tultua aktivoituneet. Aivan hulluja nykinöitä varsinkin vasemalla kyljellä (syy arvoitus) Nuku siinä sitten kun sormet ja kaikki nykii. Päivällä se vielä menee, mutta nukkuessa raastaa hemoja. Varsinkin kun isot lihakset tai sormet nykii voimakkaasti.

Pitkäaikainen huoli oireista, stressitila ja väsymys pahentaa myös sydämmenrytmihäiriöitä minulla.

Mazzio: oletko kauan kärsinyt lihasnykinöistä (elohiiristä)?
Onko sinulla niitä eri puolilla vai vain jossain tietyssä paikassa?

MazzioRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä8.5.2015 10:30
Vatsan seudun elohiiriä on ollut eri puolilla jo yli 10 vuoden ajan. Joskus oikealla ja joskus vasemmalla puolella. Joskus alavatsalla. Niiden voimakkuus vaihteelee. Välillä pieniä räpsähdyksiä ja välillä niin isoja, että koko kroppa reagoi niihin. Niitä tulee usein pitkinä sarjoina ja seuraavan räpsähdyksen odottaminen on kamalaa.

Joskus harvoin elohiiriä on myös niskan seudulla. Pari kertaa on ollut korvassa, joka on todella kammottavaa. Korvassa on pieniä lihaksia, joihin se voi tulla.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä8.5.2015 14:42
Samoin minulla, voimakkuus vaihtelee ja kiertää ympäri kehoa.

Itse pidän melkein epämiellyttävimpänä kun kallon lihakset nykii, varsinkin korvien ympäristössä.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä8.5.2015 18:02
Itselläkin kokemusta nykimisestä.....eikä mikään ihme vaikka tuota riesaakin ollut kun on elänyt näin vanhaks' :-)
Minä olen tulkannut ne niin että nykimiset tulevat siitä kun lihakset rupeaa rentoutumaan ....ehkä olen väärässä mutta pitkän työpäivän jälkeen jossa joutunut jännittämään kroppaa enemmän tai vähemmän lihakset jumittuvat.

TepsuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä9.5.2015 1:39
Chrizz joka olet kaatunut ja loukannut selkäsi - onko sinua tutkittu tai hoidettu tuon tapaturman tiimoilta sen enempää, esim. fysiatrilla tai fysioterapeutilla? Voi hyvinkin olla että nuo hengitysoireesi ovat ainakin osittain myös lihas- ja/tai hermoperäisiä. Myös refluksi on voinut tulla tapaturman/vamman seurauksena, niin kävi minullekin. Asiantunteva kropan hoito (kun on ensin tutkittu) voisi helpottaa oireilua.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä9.5.2015 9:04
Tuolle nykimis/säpsähtely - ilmiölle löytyy nimikin...."hypnagogic myoclonus ".

JamesonRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä13.5.2015 9:17
Onko kellään esiintynyt jatkuvaa hengenahdistusta? Mulla on noin kuukauden ollut. Heräsin yhtenä yönä hengenahdistukseen ja hyperventilaatioon. Soitin sitten hätänumeroon ja päädyin päivystykseen. Ei sieltä mitään löytynyt. Sen jälkeen on ollut enemmän tai vähemmän hengenahdistusta. Se alkoi aika yhtäkkiä tuonä yönä ja ollut siitä lähtien. Hengenahdistus siis on selvästi sisäänhengittäessä, eikä esim. uloshengittäessä niinkuin ymmärtääkseni astmassa.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä13.5.2015 10:24
Onko sinulla refluksia tai muita vatsa-oireita, mahaturvotusta, närästystä?
Pelkotila/paniikkikohtaus voi aiheuttaa hengenahdistusta ,myös astma,rytmihäiriöt ,selkäjumittuma jne.

JamesonRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä13.5.2015 13:52
Mulla oli pari viikkoa sitten paljon kipuja ylävastan ja rinnan kohdalla. Nyt sitä ei enää esiinny, mutta tilalle on tullut happamuudentunne kurkussa sen jälkeen kun olen syönyt kunnon aterian sekä röyhtäilyä. Silloin myös koen, että hengenahdsitus hieman pahenee.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä13.5.2015 16:43
Hengenahdistusta on ollut viimeiset muutamat kuukaudet, mutta pääsääntöisesti vain makuulla ollen ja yöllä.

Poskiontelot on punkteerattu nyt 3 kertaa 2 viikon sisään.
Ekalla kerralla toivoin, että ratkaisu olisi ollut siellä. Kun mätää tuli molemmista onteloista. Eli olivat olleet siinä jamassa kuulemma pitempään, sellaista määrää ei kerry ihan viikossa tai kuukaudessa.

Toisella kerralla viikko sitten tuli vain neste läpi, ei enää eritettä.
Mutta sen toisen kerran jälkeen joka päivä tuli vain huonompi olo, tukkoinen jä räkäinen ja lima kiersi nielussa. Ja myös hengenahdistus paheni. Nyt kuvattiin poskiontelot uudellee ja olivat edelleen varjostuneet, mutta ei sieltä mitään tullut.

Joten vaihtoehdoksi kuulemma jää, että ahtaiden onteloiden limakalvot ovat täysin turvoksissa pitkäaikaisen tulehduksen seurauksena, eli limakalvot olleet sairaana pitkään tai toinen vaihtoehto, että siellä on paljon polyyppeja. Joten lähete lähtee korva, nenä ja kurkkupolille. Magneettikuvalla saa riittävän tarkkaa tietoa joten varmaan sillä se sitten selviää.
Koska tulehdusta ei ole, nii ei antibiootteja mutta hevoskuuri 2 viikoksi kortisonia. Jospa se alkaisi lopettamaan hengenahdistusta ja rohinaa/vinkumista. Pelkkä hengitettävä hoitava kortsisoni kun ei ole ollut riittävä. Saa nähdä tuleeko vielä lähete keuhkopolillekkin loppuviimeeksi, en ihmettelisi enää yhtään. Niin rikki tässä on ollut viimeiset 8 kk.

Minulla kortisoni vaan vie yöunet, tekee tekopirteän olon vaikka olisi väsynyt ja nostaa verensokerin pilviin.

Tällä viikolla myös närästys oireillut, liekö stressistä :o)

jamesonRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä13.5.2015 17:16
Hmm. Mulla tosiaan hengenahdistus jatkuva. En välttämättä kokoajan kiinnitä siihen huomiota mutta kyllä se on. Ja syödessä runsaasti pahenee. Johtuukohan tää ees pelkästään refluksista?

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 0:02
Terho....tuli mieleen ...onko katsottu että kivennäis/hivenaineet on kondiksessa ?
Mitä viimeksi otetut labrakokeet näytti?
Selittääkö tuo pitkään jatkunut tulehdus verikokeiden tähänastista tulosta?
En muista olenko kysynyt onko sinulla myös jonkinlaista allergia myös mukana kuvioissa?

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 0:06
Otetaan yksi " myös " pois edellisestä viestistä :-D

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 10:30
Minulla oli jo ennen refluksoireiden alettua rintaranka niin jumissa, että en voinut hengittää kunnolla sisäänpäin, hengitys loppui jotenkin kesken. Luulin että minulla on keuhkoissa jotain vikaa tai sydämessä, mutta ne tutkittiin, eikä mitään vikaa löytynyt. Kun menin osteopaatille, hän sanoi että rintarankani on ihan lukossa. Kun lukot aukaistiin, hengitys alkoi kulkea välittömästi. Joskus siis rintarangan lukot voivat aiheuttaa sekä hengitysvaikeuksia, että rytmihäiriöitä.

JamesonRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 13:51
Vanilja, miten tuo rintaranka aukaistaisiin? Jotakin liikkeitä?

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 15:41
Tintti2, ei kai muita ole kuin ne "yleisimmät" natriunm ja kalium. B ja D vitamiimien tasot on katsottu myös, kaikki ok.
Pitäisi tsekkauttaa yksityisellä vaihteeksi kolesterolit, sain ne kaikki kondikseen viime syksynä noin 3 kk:ssa becelillä ja ruokavalion muutoksella. Nyt on lihan ja rasvan (niin hyvien kuin vähemmän hyvien) syönti ollut jo pitkään hyvin hyvin vähäistä, koska maha ei jostain syystä ole tykännyt. Olen vähän miettinyt, että voinut vaikuttaa ns. hyvään kolestroliin negatiivisesti. En haluaisi ASA:n kanssa samaan aikaan syödä omega-3:sta ilman lääkärin lupaa. Edes sitä 1 gr/pvä. Tai sitten pitäisi ASA heivata ja syödä vain omega-3:sta.

Hematologiselle menoa varten verestä katsotaan oikeastaan kaikki olennainen jonka voi katsoa.

Kuulemma tulehdus ei voi nostaa arvojani tuollain kuten ne on nousseet. Sydän tai keuhkosairaus voisi olla myös syynä, mutta kuulemma minulla on terve sydän (vaikka rytmihäiriöt on päivittäisiä, mutta kuulemma hyvä laatuisia) Keuhkosairaus on, mutta jotta hapenpuute nostaisi arvoja noin paljon sen pitäisi olla melko jatkuvaa ja pidemmän aikaa. Minulla se voisi tulla tällä hetkellä kyseeseen lähinnä öisin kun on ollut sitä rohinaa ja hengenahdistusta. Eilen alkoi hevoskuuri kortisonia ja kestää 19 päivää. Toivottavasti helpottaa, sivuvaikutukset alkaakin jo tutusti näkymään tänään, tekopirteä olo vaikka väsyttää, yöunet menee todella lyhyiksi koska minua kortisoni piristää jollain sairaalla tavalla.
Vaikka pyrin ottamaan tabut aina 7-8 aikaan joka aamu, jotta vaikutus olisi mahdollisimman vähäinen yöaikaan ja vaikutus elimistön omaan tuotantoon myös.

Vielä tuosta rintarangasta, minulla on osoittautunut tähän asti parhaaksi naprapaatin rintarangan mobilisointi. Sillä pääsen 1-2 käsittelyllä samaan lopputulokseen kuin rankemmalla rangan manipulaatiolla jota en ole halunnut. 1-2 käsittelyä ja omat harjoitteet päälle vie aina 1-3 kk yleensä eteenpäin paremmin.

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 17:22
Jameson, kannattaisi antaa jonkun asiantuntijan avata rintaranka. Miuulla on todella hyvä omt-fysioterapeutti, jolla käyn vähintään kerran vuodessa, joskus useamminkin. Kun rintaranka on avattu, se voidaan pitää auki laittamalla kaksi tennispalloa sukan sisään, sitten käydään lattialle selälleen, niin että pallojen väli jää selkärangan väliin. Pallo asetetaan yläselän alle. Kädet ovat vartalon suuntaisesti lattialla. Käsiä nostetaan vuorotellen kolmisenkymmentä kertaa ylös pään taakse ja takaisin vartalon viereen. Aina kun toinen käsi menee ylös pään taakse, tulee toinen käsi vartalon viereen.

VaniljaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä14.5.2015 17:23
Pallojen väli jää siis selkärangan kohdalle:)

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 19:54
Onko kenellekkään tuttu beetasalpaaja bisoprolol 5 mg?

Minulla sydämmen tykytykset ja lisälyönnit lähteneet ihan käsistä kovan henkisen paineen alla, joten tänään sitten tuli tuollainen. Ensi kokemus 2,5 mg:sta 4 tuntia ensimmäisen lääkkeen jälkeen, pari vaimeaa yritystä mutta muuten pysynyt poissa. Mikä on melkoinen helpotus, kun niitä oli jo paripäivää 30 minuutin välein, ja luulin jo monta kertaa, että nyt se oli tässä :o)

Useilla refluksia sairastavilla erilaisia sydämmen muljahduksia, lisälyöntejä jne. on aika paljon. Joten ajattelin kysyä, onko kokemuksia. Yleisimmän sivuvaikutuksista jo pari ehdin havaitakkin.
Pitäisi helpottaa 1-2 viikon jälkeen.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 21:14
Käytän Propralia säännöllisesti mutta lääkäri olisi halunnut vaihtaa sen Bisoprololiin koska oli aikaisemmin epäily siittä että minulla olisi astma eli tuo määrätään astmaatikoille tai jos on joku muu keuhko-ongelma.
Eikö sinulla aikaisemmin ole ollut käytössä beetasalpaaja rytmihäiriöihin?
Jos ei niin kyllä elämänlaatu paranee niiden myötä ....
Minulla kun on ollut "muljahdusvimma" päällä niin joka kymmenes, joskus joka kolmas lyönti on ollut muljahdus:-(

TepsuRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 21:26
Tutunoloista asiaa tässä ketjussa, ja joitain hyviä vinkkejä myös:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/2076607

Aiheeseen liittyen tämän linkitin osteopatia- yms ketjuun myös:
http://osteopaatti.blogspot.se/2013_07_01_archive.html

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 21:54
Ei ole ollut, on ollut puhetta kylläkin, että jos tarve tulee niin otetaan käyttöön.

Onhan niitä tykytyksiä, lisälyöntejä, muljautuksia, kouraisuja tai mitä nimitystä nyt halutaankaan käyttää, ollut useamman vuoden, mutta ne ovat lisääntyneet paljon viimeisen kuukauden aikana ja nyt viimeiset pari päivää on tullut 24/7 ja viime yönä en nukkunut minuuttiakaan ja mietin lähtöä yöpäivystykseen mutta sinnittelin 7:00 saakka ja menin omalle lääkärille.

Minulla ne on pääsääntöisesti lisälyöntejä varmaankin ja sitten jää joku lyönti kai välistä ja tuikkaa pari nopeampaa, niin se ottaa välillä yököttävästi jopa henkeen. Välillä sitten taas nopea pistävä kipu/kouraisu. Jos vaste on tuota luokkaa, eikä pahempia sivuvaikutuksia tule niin vaikuttaa lupaavalle, kuten sanoit Tintti2, parantaa varmasti elämänlaatua :)

Oletko huomannut, että provosoiko sinun elämässä jotkin tietyt asian niitä lisälyöntejä?

Syötkö sinä tuota joka päivä, vai vain tarvittaessa? Kuulemma sellaisiakin olisi, joita voisi ottaa tarvittaessa, mutta tuo on kokeneen lääkärin mukaan minulle parempi vaihtoehto tähän tilanteeseen jota otetaan joka aamu 1 tabletti, kunnes toisin kokeillaan ja ajetaan hitaasti alas, jos ajetaan.

Piti soittaa farmaseutille, kun unohdin kysyä lääkäriltä voinko käyttää Asaa turvallisesti rinnalla hemtalogialle saakka. Kuulemma voi, jos Asan annostus olisi 300 mg, sitten voisi ehkä heikentää bisoprololin vaikutusta hiukan, mutta 100 mg ei sitä tee.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 21:58
Ja sen vielä sanon, että menin hölmö ostamaan erään apteekkarin kehuman rannemittarin, että on nyt sellainen johon voi luottaa ja antaa samoja arvoja kuin kunnon mansetti-mittarit. Onhan se pirun kätevä, mutta antaa liian hyviä lukuja, eli onhan siinä myyntiargumenttia: Nopea ratkaisu verenpaineongelmiin ilman lääkkeitä!

Paskanmarjat, on näyttänyt aivan päin hemmettiä. Yläpaineissa suurin ero oli jopa noin 20 yksikköä liian matala. Ostin mansettimittarin niin lukemat olivat samoja kuin lääkärin mittaamat. Pitkään jatkunut stressi on pilannut hyvät verenpainearvoni, mutta nyt saan sentään luotettavaa tulosta.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä15.5.2015 23:46
Terho...syön niitä säännöllisesti,olen syönyt 80-luvulta lähtien.
On asioita jotka provosoi .....lähinnä stressi ja muut ikävät asiat,äitini kuolema 1,5 vuotta sitten sai aikaiseksi sellaisen rytmihäiriörumban joka kesti melkein puoli vuotta,ne vaivas' ympäri vuorokauden.....se oli sellainen cocktail,kuin joku jolla huono rytmitaju ravistelis' helistintä :-(
Betasalpaajathan laskevat jonkun verran myös verenpainetta eli sekin hoituu siinä samassa.
Joudun kyllä seuramaan sykettä ettei laske liian matalaks' ,sen mukaan lääkkeen annostus.
Kyllä rytmihäiriöitä tosiaan vielä tulee lääkityksestä huolimatta eikä mikään ihme kun olen käyttänyt niitä samoja näinkin kauan....alkuvuosina pysyivät poissa kokonaan ja olo kuin olis' saanut uuden,terveen elämän :-)

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 14:33
Tintti2, aika hyvin ovat kuitenkin pitäneet vaikutustehonsa. Eli aika toimiva lääke sitten varmaan kyseessä. Kuulin juuri, että eräs joka sai verenpaineeseen ja rytmäreihin beetasalpaajan, niin sen jälkeen loppui migreenioireetkin. Kuulemma myös poistavat tutinaa ja vapinaa, että aika moneen asiaan tuntuvat voivan vaikuttaa vaikka varmaan yksilöllistä voikin olla.

Minäkin aloitin 2,5 mg, vaikka lääkäri laittoi, että 5 mg x 1 aamuisin.
Minun syke on yleensä aika matala, tai ei ainakaan mikään korkea joten rauhallinen aloitus. Apteekissa sanoivat, että jos syke laskee vähän liian matalalle niin noustessa voi vähän huimata.
Millainen annostus sinulla menee?

Itse kanssa nykyään tunnen, kun stressiaalto menee läpi ja sitten tykyttelee melkein heti. Kuvaamasi tilanne on hyvin tuttu minullekkin.
Isäni sairastui vuosi sitten syöpään vailla mitään sellaisia näkyviä oireita johon kukaan olisi osannut havahtua, 4 viikkoa myöhemmin kuoli. Kaikki kävi kauhean nopeasti.

Lääkärin mukaan elimistö joskus vastustaa syöpää todella pitkälle, sitten kaikki romahtaa nopeasti. Se näin jälkikäteen oli armollista, koska syöpä oli levinnyt todella laajalle, ei tarvinnut kärsiä kauaa.
Se 4 viikkoa oli jo sellainen alamäki, että en ole koskaan nähnyt.

Joo huomasin eilen, että kyllä se pienelläkin annoksella laski verenpainetta aika kivasti.
Oletko harkinnut, että kokeilisit jotain toista beetasalpaajaa, jos siinä teho olisi jälleen parempi, kun lääke vaihtuu?

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 14:36
Tintti2, onko sinulla beetasalpaaja tehnyt sormia tai varpaita kylmäksi tai aiheuttanut päänsärkyä?

Se on kuulemma yleisin haittavaikutus tuolla millä minä käytän.
Muutenkin on sormet yleensä kalikat, ja varpaat myös joten sinänsä harmi jos sitä lisää, mutta se vaikutus kuten päänsärky pitäisi tuossa helpottaa parin viikon käytön jälkeen useimmilla.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 16:17
Siitä on niin kauan kun aloitin kyseisen lääkityksen mutta en muista että olis' aiheuttanut mitään muuta kuin lievää päänsärkyä ,pahoivointia, se oli ohimenevä.
Poika käytti Bisoprololia väliaikaisesti tiheälyöntisyyteen mutta jätti pois kun tilanne rauhoittui , ainut mitä hän hoksas' oli vähän "turruinen olo".
Taitaa rytmihäiriöt kulkea meillä suvussa vaikka ollaan musikaalisia ja meillä muuten on rytmitaju :-D

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 18:55
Hups...luin vain viimeistä viestiä =-O
Minulla menee Propralia 10 mg aamulla kun sitä meni ennen 20mg kolmesti päivässä mutta syke laski liikaa joten tällä mennään.
Tosiaan kardiologi olis halunnut vaihtaa lääkitystä vajaa vuosi sitten kun tehtiin sydämen uä ja tilanne oli ollut tosi hankala , antoi vaihtoehdot: jatkaa Propralin käyttöä tai vaihtaa Bisoprololiin.....en ole vielä "kypsä" vaihtamaan ,tästä lääkityksestä ei enää tule sivuvaikutuksia ja ehkei tulisi tuosta toisestakaan...mutta yritän vielä pärjätä tällä tutulla.
Uä:ssä ei löytynyt mitään hälyttävää :-)

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 19:12
Ok. Pääasia että olet lääkkeeseen tyytyväinen.

Minullakin tänään tuli noin 1-2 h lääkkeen oton jälkeen sellainen hönö olo. Varmaan tarkoitan samaa kuin sinä "turruisella". En tiedä mistä se sitten johtuu, onko se seurausta siitä, että kun syke rauhottuu entisestään ja paineet laskevat jne.

Kyllä tuon olon kanssa pärjäilee, varsinkin jos helpottaa muutaman viikon jälkeen. Minullakin lukee että verenpaine/rytmilääke, vaikka se ensisijaisesti onkin rytmin tasaamiseen. Ajattelin, jospa saan vihdoin rytmin vereeni ja vedän kohta TTK:ssa sambaa ja boleroa kuin vanha tekijä. :) Ei ole pelkoa minun kohdallani tuosta, ei millään lääkkeellä.

Olen miettinyt, millä kriteereillä lääkärit aina vaan sanoo, että ne on vaarattomia ja ei syytä huoleen. Puhtaan filmin takia? Sydämmen kuuntelun? Olen miettinyt tuota sydämmen ultaraäänitutkimusta yksityisellä, että hakeutuisin eräälle kardiologille ja pyytäisin sitä.
Mutta onko se taas turhaa ylireagointia, ja pitäisi vaan odottaa henkisen tilan rauhoittumista, kunhan saisi nyt edes jonkin tutkismus ja vaivakierteen loppuun vietyä.

Kyllä kai sitä on sitten pahemmin palanut loppuun kuin on ikinä itse edes tajunnut. Lääkärit sen varmaan huomanneet paremmin, kuin itse on vielä edes tajunnut. Onneksi apua on ollut saatavilla.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 19:59
Kyllä loppuunpalamisen ihmisen oireliuska on ainakin yhtä pitkä kuin EKG liuska....

Siis kyllä ihminen voi polttaa kynttilää molemmista päistä ....pitäisi joskus topata välillä ja kuunnella sitä omaa jaksamista mutta kun sitä mennään täysillä eteenpäin niin täytyyhän kehon jossain vaiheessa ilmoittaa että liikaa on liikaa ja silloin tulee monenlaisia oireita joita ei tiedä mihin yhdistäis' .....
Onko sun rytmihäiriöt saatu ""nauhalle" tai onko niitä ollut silloin kun lääkäri kuunnellut sydäntä ??
Kyllä ekg ja sydämen kuuntelu kertoo aika paljon sydämen kuunnosta.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 20:46
Pitkä lista on joo.

Kyllä minä lopetin sen molemmista päistä polttamisen jo aikaa sitten, mutta kun koko ajan tulee uusia murheita vaikka yrittää mitä.
Pari kuukautta sitten myönsin, että nyt pitää pysähtyä totaalisesti ja apua tarvitaan, mutta tuntuu että se juna (loppuunpalaminen) vaan silti kulkee eteenpäin. Ja niin se varmaan onkin, se vaatii aikansa ennen kuin pysähtyy edes.

Ei ole saatu kiinni, ne on olleet niin satunnaisia viimeisen 2 vuoden aikana, että en ole niistä edes mennyt kertaakaan varsinaisesti päivystykseen vaan olen vaan maininnut muiden ohessa, että sellaisia taas oli eilen tai viime yönä ja sitten on otettu EKG, mutta eihän ne siihen ole osuneet.

Mutta nyt ne on tasaisesti pahentuneet viimeisen 2 kk aikana ja viimeiset 2 viikkoa vaikeita. Toissa yönä en nukkunut enää minuuttiakaan niiden takia. Silloin lääkäri sanoi, nyt on aika aloittaa beetasalpaaja, liika on liikaa. Halusin tietysti itsekkin, että tämä ei enää pahemmaksi menisi.

Toissa päivänä jos olisin saanut olla 10 min pidempään laitteissa, ne olisi näkyneet, mutta kun oli taas niin kiire saada pois siitä makaamasta. Jos olisin mennyt keskussairaalaan, siellä saisi olla laitteissa tunteja, silloin olisi jäänyt varmuudella kiinni. Verenpaine oli jotain 198/90 kun laitteissa olin, valvottu yö oli nostanut stressin ihan tappiinsa, no onhan se ollut tapissa jo pidempään. Kyllä ne sitten siitä laskivat 3 tunnin aikana.

Lääkäri sanoi, että tietyt oireet ovat vaan omasta tahdosta riippumattomia ja vaikka olisi jollain hetkellä omasta mielestään ihan hyvä hetki tai päivä eikä kokisi olevansa ressaantunut tai ahdistunut, niin oireet voivat silti tulla päälle ikään kuin jälkijunassakin.

Mitä sillä UÄ:llä saadaan varmistettua lisää/paremmin?

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 21:18
UÄ kertoo sydämen rakenteesta ja toiminnasta, sydämen eri lokeroiden ( eteiset ja kammiot ) koot, kammioiden supistusvoima ja joustavuus sekä seinämäpaksuudet.
Myös tietoa läppärakenteista ja mahdollisista poikkeavuuksista niissä.
Antaa myös osviitta mahdollisesta sepelvaltimotaudista ....

sydän22Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 23:33
http://www.pkssk.fi/sydamen-ultraaani

sydän22Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä16.5.2015 23:35
Sydämen ultraäänitutkimus (echo)

Sydämen ultraäänitutkimuksessa potilas makaa yleensä puoliksi vasemmalla kyljellä ja tutkimus tehdään rintakehän päältä erityistä anturia ja ultraäänigeeliä käyttäen.

Ultraäänitutkimuksella selvitetään sydämen rakennetta ja toimintaa. Ultraäänitutkimus paljastaa sydämen eri lokeroiden (eteiset ja kammiot) koot, kammioiden supistusvoiman ja joustavuuden sekä niiden seinämäpaksuudet. Tutkimuksella saadaan myös tietoa läppärakenteista ja mahdollisista poikkeavuuksista niissä.


Esophagus echo

Vaihtoehtoisesti sydämen ultraäänitutkimus voidaan joutua tekemään ruokatorviteitse (esophagus echo).

Tutkimusanturin nieleminen tapahtuu kuten vatsan tähystystutkimuksessa. Puudutusaineella liukastettu noin 1,5 cm paksu anturi niellään ruokatorveen. Sydämen rakennetta ja toimintaa tarkastellaan ruokatorvesta ja yleensä myös mahalaukusta.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 21:34
Kiitos lisätiedoista.

Varasin tortsaille ajan kardiologille, otan UÄ-tutkimuksen kyllä puheeksi.
Toivottavasti tämä tosiaan vain on henkisen loppuunpalamisen lopputulosta ja elimistö oireilee siksi, jos ei ole niin UÄ antaa varmaan jotain lisätietoa.

Tokihan rytmi pysynee kunnossa suunnilleen kun beetasalpaajaa otan, joten tuskimpa kuuntelemalla taas yhtään uutta tietoa syntyy.
Jätin eilen beetasalpaajan väliin, meni päivä lähes ilman tykytyksiä. Lieko pe-la annokset vielä vaikuttaneet, mutta tänään se kostautui joten turha pelleillä vaan kai se on vaan otettava joka aamu.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 22:09
Kyllä kannattaa ainakin nyt alussa käyttää säännöllisesti....sitten kun koko tilanne korjaantuu voi miettiä vähentämistä tai että ottaa tarvittaessa.
Itsekin " urheilin" ' alussa poisjättämisellä...tietenkin olo huononi,onhan se mukavampi kun rytmi pysyy aisoissa ja se korjaa muutkin epäkohdat että pääsee pahasta oirekierteestä pois.Usko pois...tämä on " vanhan tantan " kokemus ja viisaus :-D

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 22:24
Kyllä minä uskon, ja lääkärikin painotti, että sitä pitäisi sitten ottaa joka päivä eikä vain tarvittaessa. Ja söisin nyt ainakin seuraavaan kontrolliin saakka...

No kun sunnuntaina ei tullutkaan rytmäreitä niin menin jo kuvittelemaan että pe-la annokset korjasi tilanteen :o) Turha toivo oli vielä ainakin.
Turhauttaa vaan aina uusien vaivojen tule ja lisää lääkkeitä. Henkisesti kapinoin vastaan, mutta taitaa olla nyt tässä jamassa turhaa.

No ensi viikolla saan Hematologisen tulokset, kyllä se stressi taustalla kasvaa sitä päivää odotellessa. Sitten odottelen neurolle kutsua, ja tiedän 100-varmasti että molemmat poskiontelot saavat leikkaustuomion kunhan aikanaan pääsen korvapolille. Kyllä nämä silmäkivut, joiden oletetaan johtuvan poskionteloista (varjostuneet kokonaan).

Kiitos tuesta, ihmeen tärkeää on jutella ihmisten kanssa joilla on samoja ongelmia. Muuten on hyvin yksinäistä näiden vaivojen kanssa.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 22:55
En olisi uskonut puoli vuotta sitten kun löysin tämän sivuston että se antaa niin paljon tukea kuin mitä on tehnyt :-)
Sen kun huomaa ettei ole yksin vaivojensa kanss' helpottaa paljon.
En ole facebookissa joten tästä sivustosta on tullut mulle "naamakirja" ,tulee käytyä lukaisemassa ,oppimassa joka päivä .
Sitten mun etusormi on niin vilkas ettei saa pidettyä etteikö se olis' kommentoimassa...moni varmaan ajattelee että taasko se Tintti kakkonen on pistänyt sormensa peliin :-P

Kerro kuulumiset kun olet saanut tulokset ja TSEMPPIÄ!

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 23:02
On tämä tosi tärkeää, kun saa vaihtaa kuulumisia ja kuulee muidenkin tilanteista. On paljon ihmisiä, joilla on ihan samoja ongelmia kuin itsellä.

Kiva vaan kun olet minulle jaksanut vastailla, kiitos kaikille muillekkin muissakin ketjuissa.

Minun on vaan pakko jaksaa uskoa, että ne arvot ovat nousseet keuhkoista tmv. johtuen. Ne ovat lähellä rajaa, että verta pitää laskea pois, mutta en kelpaa edes verenluovutukseen, ennen kuin on diagnoosit selvät. No, kunhan saa edes tuon yhden asian maaliin ensi viikolla. Sitten odottamaan (joko maansa myyneenä tai helpottuneena, mutta vaivaisena) kutsua neurolla ja korvapolille, kumpaan ensin kutsu sitten käykään.

KIITOS! Samoin sinulle!

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä18.5.2015 23:38
En tiedä olenko " missannut" jotain sun kirjoituksista täällä ketjuissa?
Onko trombosyytit tai mitkä veriarvot koholla?
Oli pakko vielä kysyä....

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.5.2015 0:10
Eryt, hemaktoriitti ja hemoglobiini. Vielä kun trombot lähti nousuun niin kruunasi että veri hyvin paksua.

Ja kyse on siis reilusti päälle viitearvojen jatkunut tasainen nousu.
Tuohon päälle oirekuva niin pikainen tutkimus olikin ajankohtainen.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.5.2015 22:59
Trombosyytit lähti ensimmäisenä nousuun silloin kun sain polymyalgia rheumatica (lihasreuma ) , arvot olivat korkeimmillaan 800 kieppeillä, lääkäri sanoi että kun lähentelee 1000 niin täytyy ruveta toimenpiteisiin, onneksi tuo nousu loppui noihin lukemiin, myös muut veriarvot päin mäntyä , lasko ja crp noin sadassa.
Lääkeallergian takia en pystynyt syömään kortisoonia vaikka se olisi ollut oikea hoito siihen.
Terho..miten sinulla lasko ja crp, onko nekin koholla?

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä19.5.2015 23:04
Terho....en yhtään ihmettele niitä sun oireita/pistelyjä....eihän noin sakea veri kierrä kunnolla.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 18:24
Tintti2, ok. Lasko ja crp olleet tähän asti normaalit.
Nyt Prednisolon kuurin aikana on väsynyt ja kipeä olo (kuten aina) ja vasyttää mutta silti vie yöunia. Prednisolon tosin voi altistaa sitten muille infektioille, mutta peittää kuumeen nousun.

Minulla on kyse Polysytemia Vera tutkmuksesta.

Lääkärin mukaan pistely/puutuminen ei johtuisi siltikkään "verestä", siksi lähete neurolle.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 19:51
Kyselen paljon.... anteeksi siittä!!
Tuo PV on siis tutkimusvaiheessa?
Kävin lukemassa siittä netissä ....hoidoista ( venesektio ).
Kävin myös lukemassa keskustelupalstalla.... PV-sairastavien kirjoituksia ja niistä tuli parempi mieli kun se perustieto sairaudesta oli synkkää luettavaa koska siinä on pitkä hoito.....
Ymmärsin että on harvinainen sairaus mutta myös että prognoosi on hyvä kyseisen sairauden kohdalla.
Kirjoitin omista veriarvoista koska ajattelin että ehkä....se olisi jotain samantapaista mitä itse sairastan....
Tsemppiä!!!....muuta ei osaa sanoa vaikka tietää että tuon tutkimuksen tulosten odottaminen on raastavaa aikaa.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 20:05
Kaikki tutkimukset on tehty sen suhteen, saan tulokset ensi viikolla.
Siinä on muutamia testejä joissa pisimmissä menee 2-3 viikkoa saada tulokset, siksi joutuu väkisin odotukselle kun testeissä käytävä hyvissä ajoin.

Olen lukenut siitä jotain, mutta se ei oikein tee hyvää lukea kaikkea mahdollista netistä tässä vaiheessa, haen sitten ja saan kaiken mahdollisen tiedon, jos pakko on. Siihen asti haluan lähteä siitä, että syynä on jokin muu. Lääkärikin sanoi, että on hoitanut useampaa PV sairastavaa ja se on aina hyvin yksilöllinen tauti, että pelkkiä yleistyksiä pahanlaatuisuudesta, ei ole parantavaa hoitoa jne. ei kannata lukea, ei kestä useimmalla mielenterveys, jos on muutakin vaivaa. Ja sitä tuntuu minullakkin riittvän, joten en halua nyt rasittaa sydäntä ja elimistöä millään turhalla.

Joo helpommin sanottu kuin tehty, vaikka koitan poissulkea asiaa, niin ainahan se kun tulospäivä lähestyy, hermostuttaa enemmän. Varmaan edeltävä päivä on pahin ja odotella sinne menoa varsinaisena päivänä. Minua huolestuttaa juuri nyt enemmän nämä muut oheisvaivat ja huoli sydämmestä mm. Mutta katsotaan jos saisin jotain mielenrauhaa enemmän huomisen kardiologin käynnin seurauksena ja jos saisin sen uä-tutkmikuksen.

En tiedä tekeekö yksityiset holterointia, siinä se jäisi varmasti kiinni, koska kyllä iltaa kohden tuntemuksia tulee beetasalpaajasta huolimatta.

Kiitos tsempistä, kaikki on nyt tarpeen.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 20:39
Ei tosiaankaan tee hyvää lukea netissä sairauksista....yhtä vähän kuin lääkärikirjaa, monet oireet passaa niin moneen sairauteen.
Kun itse aikoinaan yritin selvittää mitä sairasti niin löytyi vaikka mitä sairauksia jotka sopi oireisiin eikä yksikään ollut se oikea.
Kyllä se mitä käyt läpi varmaan pahentaa myös niitä sydäntuntemuksia.
Minulle vähän korkeampi syke on parempi kuin matala...tuntuu ettei ainakaan lisälyönnit tule niin herkästi silloin.

TerhoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 21:34
Näinhän se on, tajusin sen tuossa jokin aika sitten. Se ei autatanut koskaan, pahensi vaan asioita. Niin moni oire voi viitata niin moneen asiaan ja miten sitä aina osaakin pelätä pahinta.

Lääketiede asiakkaan näkökulmasta on joskus syvältä sieltä, kun joskus diagnoosia pitää kasata pienistä paloista ja se kestää ja kestää.

Joskus taas jokin tutkimus on se kuningas joka ratkaisee kaiken kerrasta ja voidaan diagnoosi antaa nopeasti. Jos asiat jää roikkumaan, pitää kestää oireiden ja epätietoisuuden kanssa, se epätietoisuuden tuska on ainakin itselle pahin, aika matelee oireiden ja pelkojen kanssa.

Uskon, että tilanne on kärjistynyt niin, että pahentaa varmasti sydämmen tilannetta, en epäile sitä. Mutta se muutos on ollut vaan niin iso viimeisen 2 kk aikana, varsinkin viimeisen 2 viikon aikana.
No stressi on yksi tekijä sydänriskien listassa, joka pahentaa asioita.
Stressi on ehkä hiukan lievä termi minun tilanteessa, mutta kuitenkin.
Tuossa viikko sitten alkoi tulemaan jo ihan puristavaa kipua, mutta lisälyöntejä kun tarpeeksi tulee, osa kuulemma kokee nopeaa ja ohimenevää kipua. Mielestäni osaan jo erottaa Tietzen oireyhtymän aiheuttaman kivun melko varmasti, vaikka se ei aina helppoa olekkaan. Tälläista kipua on ollut vasta viimeisen 2 viikon aikana ja se tulee aina, jos lisälyöntejä on ollut runsaasti.

Pakko se on vaan yrittää uskoa, että tämä vielä tästä paremmaksi muuttuu ja kaikki on ok.

Tintti2Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 22:20
Minulle Tietzen syndrooma.....(.tuntuu että kohta on ollut kaikki vaivat mihin liittyy kipua :-) ). aiheutti jatkuva kipu joka hellitti vain tietyssä makuuasennossa...muuten koko ajan läsnä ja kesto aina parisen viikkoa. Kun oli pahimmillaan vaikutti myös hengitykseen,ilmeisesti tuo kylkiruston kiinnityskohta minulla tulehdusarka koska on joutunut potemaan sitä usean otteeseen ja tullut silloin kun tehnyt raskaita töitä yläkropalla...lapiohommia puutarhassa/kasvimaalla.

Mutta kyllä samantapainen salamannopea kipu voi tuntua myös rytmihäiriöissä...paitsi että se yleensä hellittää nopeasti.
Tuossa viimeisessä olet oikeassa.....aina kannattaa pitää toivoa yllä koska asiat eivät tarvitse olla niin huonolla mallilla miltä näyttävät ja tuntuvat !

timo kolu Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä20.5.2015 23:22
minulla on ollut samoja oireita kun käyn nukkumaan niin lima nousee kurkkuun ja kun laulan niin sama homma sydänkin lyö kovasti sama on eevalla kun on ollut nuha ja puhuu paljon ja on hengen ahdistusta

JamesonRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä3.7.2015 19:04
WH:n viestistä jo aikaa. Mietin, että saitko selville mikä sinulla on? Mulla samantapaisia oireita. Varsinkin hengenahdistusta ja tuntemuksia rintakehässä. Mulla myös selkäkipua. Väsyttää, ja olen nyt alkanut epäillä johtuisiko väsymys siitä, että nukun huonosti johtuen tästä hengenahdistuksesta. Tätä jatkunut jo 3 kuukautta. Närästystä on esiintynyt välillä. Esimerkiksi yksi viikko kerrallaan ja sitten se yhtäkkiä katoaa. Jos jollain samanlaisia oireita, tai ollut ja löytänyt syypään niin ota yhteyttä (j.makilaurila[at]gmail.com).

mimmu999Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä4.1.2016 12:25
Itsellä samoja oireita ja oon alkanu epäilee helikobakteeria. Testeihin menossa piakkoin..

mummmu 80 vRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä5.1.2016 10:27
sama täällä, on sydän tutkittu moneen kertaan eikä vaivaan löydy apuaenään ei kehtaa lääkäreille edes valittaa kun eivä näytä osaavan asiaa yhdistää muuta kuin sydämmen puolelle. vaikka siellä ei ole vikaa löytynyt. pallea tyrä on ehkä sekin on siihen hengen ahdistukseen syynä. keljuttaa kun aina jostain kohtaa remppaa ei tiedä istuu taikka kävelee kun liikkuakin pitäisi mutta heti alkaa huohottaan ja rintaan koskee. happolääkkeistäkään ei ole apua, tämän sortin vaivaan. neuvot jo vähissä.

timoRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä9.2.2016 18:03
Minun oireeni on voimakas rintakipu, kuin sydäntä puristais kasaan, jos rasitus jatkuu, lähtee kirvelevä kipu nousemaa ylös kaulaa kohti(kuten angina pectoris-havaintokuvassa).
Tuntemus syntyy reippaassa kävelyssä, ylämäessä, tai n 125krt-sykkeellä. Kun pysähdyn ja syke laskee kaikki kivut häviävät.
Jatkossa rasitusta kestää nostaa ja oireet heikkenevät ja häviävät
Levossa ja normaalioloissa ei juurikaan tuntemuksia ole.
Rytmihäiriöt ilmaantui n 5v sitten >> todettiin vaarattomiksi lisälyönneiksi rasitus ekg:llä. sydän ultrattiin, ei vikaa.
Oiretta on viimeksi tutkittu olisiko rasitusastma. Kuitenkin astmapiippu ei tunnu tehoavan.
Olisikohan sittenkin refluksi, joksi sitä ei vielä ole epäilty?? sepelvaltimotautiin kuvaus sopinee myös!!

ZenaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä9.2.2016 20:18
Minun koko refluksi alkoi reilut 5 vuotta sitten melkein pelkästään sydämentykytyksellä, leposyke huiteli ympäri vuorokauden 90 - 100:ssa ja sitten tuli helposti korkeat sykkeet 150 saakka helposti. Näihin tykytyskohtauksiin liittyi ja liittyy yhä ylävatsan voimakas turvotus.

MikaelHRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä9.2.2016 20:48
Timo: Älä säikähä, mutta kuullostaa angina pectorikselta, eli oireena voisi
olla sepelvaltimotauti. Itsellä sellainen on ja pallolaajennuskin tehty. En
kuitenkaan ole lääkäri, joten ei tämä mikään diagnoosi ole. Lepo-ekg
minulle tehtiin moneen kertaan ja niissä ei näkynyt mitään. Rasitus-ekg
sitten näytti vähän viitteitä sepelvaltimotaudista, joskaan tulos ei ollut varma silläkään. Varjoainekuva lopulta paljasti 95% tukkeuman LCX:ssä.
Kannattaa kysäistä lähetettä fillarikokeeseen (rasitus-ekg).

NadiaRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä4.1.2017 10:53
Minulla on keuhkosairaus pienestä pitäen ja olen käyttänyt säännöllisesti kuten pulmicort avava lääke ja zithromax esto lääke.
Olen tottunut minun sairauden kanssa eikä mitään ongelmia, mutta
18.12.2016 olin nukkumassa ja yhtäkkiä sydän pulssi nousi 150 silloin pelotti kovasti kun ensimmäinen kerta noin minulle tapahtui
Soitin ambulanssi silloin sydän tykitystä laski 85 ja oli normaali ja taas alkoi sydän tykitystä silloin tuli samantien kova hengenahdistus enkä osa mitä tehdä ja päätin mennä päivystykseen siellä minulle tehtiin EKG ja verikokeet sekä röntgenkuva, mutta sydän on kunnossa ja lääkäri sanoi se johtuu stressistä, vaikka minulle ei ollut stressiä silloin pyysin Lääkäriltä
Sydän rauhoittava tykytys lääke ja hän antoi Ranoprin 40mg ota tarvittaessa ja nyt on ollut yli kaksi viikkoa sydän tykitystä ja hengenahdistus ja Ranoprin ei auta enää paljon tykyttelyn olin myös keuhkoosastolla viisi päivää seurataan tilanne, mutta
Lääkäri sanoi menee nyt kotin sinun sydän on hyvässä kunnossa sinulle ei ole mitään hätää vaikka sinun syke nousee 150 niin ei mitään sinulle on terve sydän?? Siis haloo lääkäri helppo puhua.
Siis täällä hetkellä minun syke lepotilassa 88-110 ja kun liikkuu alkaa hengenahdistus ja pää pyörii ja syke nousee 160.
Mitä tämä oikeasti on? Minua pelottaa eikä lääkärit auttaa.
Osaako joku kertoa tai neuvoa mitä teen jotta pääsen eron kovasta sydän tykyttelystä

Feel you Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä5.1.2017 23:14
Ette ikinä arvaakaan kuinka huojentavalta tuntuu kuulla teidän kokemuksista tästä ikävästä sairaudesta!! Närästystä on ilmennyt jo kymmenen vuotta mutta tasan 24h sitten alko järkyttävät kivut. Ja kun olen nyt päivän kärsinyt edellämainituista oireista ja 16 vuotiaana heikko kipukynnyksidenä tyttönä lievällä paniikkihäiriöllä niin siitä ei kaunista katsottavaa vanhemmillekaan tullut kun kouristelin kivuissa. Vihdoin joku ymmärtää tämän tuskan ja voin rauhoittua epäilyistäni sydäninfarktiin ja sepelvaltimotautiin. :)

mies-51Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä11.1.2017 18:35
Minulla myös refluxi kaikkine oireineen, lisälyöntejä, rintakipua ja korvennusta, pahaaoloa ja huimausta ja astma oireita. Tähystetty kahdesti ja todettu läppä vuotaa ja tyrä.Syöty esomepratsolia ja galievea. Välillä auttaa välillä ei. Vaivannut jo kymmenen vuotta.Tutkittu lähes kaikki pumpusta lähtien.Välillä oireet katoaa palatakseen taas kun on stressiä ja ruokavalio ei pidä. Ei tähän totu koskaan kiristää pantaa kun on pahana. Eilenkin lisälyöntejä ja verenpaineet tapissa, ambulanssikin kävi ei löytynyt mitään, meni kuitenkin itsestään ohi mutta rinta kivut jäivät sekä väsymys ja ahdistava olo.Tätä se refluksin kanssa taistelu on.

reettarefluksiRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.3.2017 10:50
Niin tuttuja oireita. Minulla pistää vasempaan kylkeen kylkiluiden alapuolelle ja sieltä kainaloon. Tykytyksiä tulee, joskus huonoina päivinä (öinä) makaan puoli-istuvassa asennossa vain selälläni, koska jos menen vasemmalle kyljelle sydän alkaa muljahdella. Esomapratsoli ja gaviscon lääkityksenä, sitten bisoprolol lisänä. Rintaliivit puristaa toisena päivänä liikaa. Hengenahdistusta on ruuan jälkeen. Tuntuu välistä, ettei voi syödä mitään. Perunaa, kasvisrasvajäätelöä, riisipuuroa (rasvattomaan maitoon), maustamatonta kanaa, vähärasvaista jauhelihaa ja vähän lihaa, vesimelonia ja vettä. Siinäpä huonon päivän ruoka. Gluteeniton ruokavalio menee, kun tuntuu, että se helpottaa.
Hyvänä päivänä syön ranskalaisia perunoita ja kaalta ja porkkanaa.
Joskus kun vatsa on oikein tukkonen eikä röyhtäisyä tule, niin silloin Coca-Cola auttaa.
MInulle on tehty sydäntutkimuksia; polkupyörällä ajo ja sydämen ultraus, ei vikaa. Näiden sydän tuntemusten kanssa on vain opittava elämään. Ikäviä ovat.

RaneRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä25.8.2021 9:31
Hei! Olen 18v mies... noin 1vuosi sitten aloin ihmetellä eräänä päivänä kun kurkkuuni nousi ruoan jälkeen limaa... en ottanut asiaa vakavammin... ajan mittaan asia vain pahentunut järkyttävästi... sairastan myös crohnin tautia... mutta päivittäin vähintään 3-5 kertaa sydämen kohdalta rintaani puristaa/vihloo aivan kuin sydänkohtaus olisi tulossa vasen käsi vähän väliä kipeä/puutunut ja leuka tuntuu todella kireältä... limaa nousee niin paljon kurkkuun että joudun kotona pitämään roskista johon sylkeä limaa muuten tuntuisi kuin tukehtuisin siihen limaan... pelästyin näitä oireita todella paljon ja ramppasin päivystyksessä varmaan 2kuukautta kun rintakipua oli todella paljon... ultrat,holterit ja lukuisat sydänfilmit otettu mitään ei löytynyt sydän normaali... en uskonut aluksi ollenkaan vaan väitin että jotain on sydämmessäni vialla... edelleen silti pelkään sydänkohtausta sillä nämä oireet ovat täysin samat kuin esim sepelvaltimotaudissa sekä sydäninfraktissa... myös liikuntaa harrastaessa alkaa rintaa puristaan sekä kipua tulee... aivan täysin helvettiä elämä rehellisesti sanottuna tämän kanssa... rytmihäiriöö on vähän väliä johon otan propralia... somacia en ole ottanut kun somacin ohjeissa sanotaan että jos on rintakipua ei suositella lääkkeen käyttöä... en tiä minulle ei suostuta tekemään edes tähystystä koska yli vuosi sitten crohn yhteydellisessä tähystyksessä oli kaikki ok... en tiä saatana oonko saamassa sydäriä vai voiko tämä sairaus tosiaan tehdä täysin samoja oireita kuin sydänkohtaus... toivon että joku osaisi vastata...

IidaiiRe: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä25.8.2021 9:52
Vagushermon ärtyminen saattaa aiheuttaa sydäntuntemuksia. Ehkä vaihtaminen Somacista johonkin toiseen . Piihappogeelikin tuo monille helpotusta. Itse olen kokenut palleahengityksestä olevan apua ainakin tykyttelytuntemuksiin.

Sampo1989Re: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä21.6.2022 15:18
Voi joo. Englanniksi löytyy jotain tietoa. https://atlasbiomed.com/blog/acid-reflux-and-shortness-of-breath/

Tosilla toimii muuten vatsahappoa lisäävät lääkkeet toimivat paremmin kuin happoa vähentävät. Niitä saa ilman reseptiä apteekista. Ideana niissä on tietääkseni se että kun vatsa on tarpeeksi hapokas niin ruokatorven pää reagoi hapokkuuteen supistumalla tiukemmin kiinni. https://www.yliopistonapteekki.fi/solgar-betaiinihydrokloridi-pepsiini-tabl-100-kpl-61398Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: