Keskustelu

refluksikurkkuKiloja pois21.11.2011 9.27
Onko kellään painonpudotusprojekti päällä? Miten sujuu??

Kipukiloja tuli itsellä 7 lisää keväällä.
Nyt kun kipuja on minimissä, on tarkoituksena saada ne pois hiljakselleen.

Pari kiloa tässä on lisääntyneellä liikunnalla + ruokavaliolla saatu jo häipymään. Ja tästä sitten yritetään jatkaa joulunkin lävitse ;-)

SitrusRe: Kiloja pois21.11.2011 12.01
Laihtua voisi joo. Taudin alussa rojahtanut paino on palannut ennalleen.
Voisin hoikistua 4 kiloa. Vaatteetkin istuisi nätimmin päälle.

M-MRe: Kiloja pois21.11.2011 13.26
On, jatkuvasti. Kipukilo on mainio sana, otanpa heti käyttöön sen sanavarastooni! Tarkoitus olisi saada paino alkamaan vitosella eikä kutosella, sillä olen vain 163 cm lyhyt. Matkaa on kuutisen kiloa... ja ne kilot ovat tiukassa. Kaksi vuotta sitten painoin jotain 58 kg ja olin aivan mahtavassa timmissä kunnossa. Nyt vaatteet eivät mahdu päälle, muistutan valasta (jota vielä turvotteleva maha korostaa) ja liikkuminen menee kipujen jne ehdoilla. Tosi vaikea päästä takaisin entiseen urheilurytmiin (ja painoon), kun saattaa mennä viikko-kaksikin, ettei kykene liikkumaan paitsi koirien kanssa kävelyllä. Ahdistavaa.

VaniljaRe: Kiloja pois21.11.2011 17.02
Minulla on pari kiloa tippunut, mutta aika pitkän ajan kuluessa, pari vielä saisi mennä, mutta sitten voisi pysähtyä siihen. Olen tottunut syömään aika pieniä ja kevyitä annoksia, siksi varmaan paino on tippunut. Liika leivän, pastan ja perunan syöntikin on jäänyt. Pureskelen myös ruoan niin hitaasti ja perusteellisesti nykyään, että silläkin on varmaan vaikutusta, ei jaksa kauhean isoja annoksia pureskella, leukaluut väsyy:)

Minä liikun päivittäin aika paljon, liikunnan aikana oireet ovat melkein poissa ja olo on helpompi, sen vaikutuksesta tulee mukava ja reipas olo ja se taas vaikuttaa mieleen. Olin eilen monta tuntia ulkona ja liikkeessä, nukahdin ennen yhdeksää, enkä muista heränneeni yöllä kertaakaan. Olin tänään päivällä hyvän unen takia, virkeä ja hyväntuulinen, oireetkaan eivät kai siksi hirveästi haitanneet. Liikunta tukee myös laihdutusta, vaikken sen takia liikukaan, kiinteyden takia ennemminkin.

Olen myös monesta lähteestä lukenut, että vatsalihasten ja keskivartalon vahvistaminen voisi olla hyödyksi kaikenlaisissa vatsa- ja suolisto-oireissa. Liike yleensäkin tekee hyvää suolistolle, se on selvää, mutta miten se muuten vaikuttaisi sisäelimiin? Kenties keskivartalon hyvät lihakset tukevat lantion asentoa ja sitä kautta koko vartalon asentoa, jolloin sisäelimetkin ovat oikeassa asennossaan.

Liikunta on hyväksi, refluksioireet saattavat kyllä monilla olla esteenä liikunnalle, mikä on harmi.

ElinaRe: Kiloja pois24.11.2011 15.22
Mulla on noin 10kg ylipainoa, ja veikkaan että se myös pahentaa oireita. Painoa olis pakko saada alas, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Huomaan että oireet on pahentuneet sen myötä kun paino on noussut, mutta laihduttaminen tuntuu tosi vaikealta..

refluksikurkkuRe: Kiloja pois26.3.2012 9.58
Ja projekti käynnistyy uudelleen täällä :-)
Kipukiloista 4,5 vielä jäljellä...
toivottavasti oireilu ei lisäänny painonpudotuksen myötä.

Onko aktiivisia pudottajia lukijoina?

KoivunoksaRe: Kiloja pois26.3.2012 11.57
Olin refluksileikkauksessa (Oulu) 23.3.2012 ja sen jälkeen on paino pudonnut 4-5 kiloa. Tämä laskeva linja on tarkoitus säilyttää ja pudottaa n. 15 kg. Leikkauksen este tuo ylipaino ei ollut, en vaan saanut pudotettua painoa ennemmin. Mutta nyt soseiden syönnin myötä on kilot luontevasti pudonneet. Ja tarkoitus on siis jatkaa painonhallitsemista ja pudottamista. En ole vielä mitään raskaampaa liikuntaa harrastanut, kävellyt vain kun leikkauksesta on vasta reilu 4 vk.

untuvikkoRe: Kiloja pois26.3.2012 17.21
Viela pitaisi n. 5 kiloa saada pois ja olisin ns. normimitoissa. Vaikeeta tuntuu olevan...

leenaliinaRe: Kiloja pois23.9.2012 23.31
Onko täällä sellaisia jotka ovat huomanneet painon pudottamisen auttaneen oireisiin?

refluksikurkkuRe: Kiloja pois24.9.2012 1.34
Pudotus (eikä sen puoleen kipukilojen tuleminenkaan) ei ole vaikuttanut kyllä itsellä oireisiin mitenkään. Limakalvot kesti itsellä myös hyvin tuona kipuiluaikana särkylääkkeiden käytön.

SitrusRe: Kiloja pois28.5.2014 12.09
Otetaanko taas laihduttaminen esille?

Tapahtui kuten joka vuosi: kiskoin hampaita kiristellen - eikä ainoastaan hampaita - kesäkuteita päälle.

Näky oli vastenmielinen, kuten tavallista. Lopetin suklaan syömisen toistaiseksi, eikä muutenkaan muuta herkkua kuin vähän jäätelöä, sen sallin. Ja kas, neljä päivää mennyt, paino pudonnut 2 kiloa.
Tämä on tietenkin vasta alkua. Tavoite on 7 kiloa.

LapintyttöRe: Kiloja pois28.5.2014 12.28
Mulla tippunut 3 kiloa vain sillä, että olen gluteenittomalla. Liikuntaa en ole paljon jaksanut harrastaa ja viikonloppuna olen syönyt herkkuja. Ylimääräsiä kiloja ei ois ku 2-4..
Nuo kolme kiloa ei ole kyllä oloa parantanu.

SitrusRe: Kiloja pois28.5.2014 12.31
Mulla on vähentynyt myös refluksioireet merkittävästi sillä, että olen ollut suklaattomalla ruokavaliolla.

Suklaa on siitä karmea herkku, että sitä tekee mieli syödä koko ajan, kun makuun pääsee. Siksi lopetin sen toistaiseksi kokonaan. Etsin elämään muita iloja kuin syöminen. Sitä paitsi en tosiaan halua olla näin läski. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni käynyt painoindeksin mukaan ylipainossa.

refluksikurkkuRe: Kiloja pois28.5.2014 13.19
Kiloja on tullut lisää .. tämä projekti ei suju mallikkaasti ;-)
Ja liikunta lähes nollassa. Tästä noustaan vielä ...

SitrusRe: Kiloja pois28.5.2014 13.23
Refluksikurkku, paljonko sulla on tavoitteena pudottaa? sentteinä, kiloina?

Mulla tepsii sekin, että keitän kasviskeiton, jolla täytän vatsani kun on nälkä. Kasviskeitto on sitäpaitsi hyvää.

Toinen keino on se, ettei syö itseään ihan täyteen, eikä varsinkaan ylitäyteen.

VaniljaRe: Kiloja pois29.5.2014 11.24
Ensi viikosta lähtien olen kuukauden sellaisessa työpisteessä, jossa on helppo pitää omia eväitä. Aion koko kuukauden syödä kevyesti ja erityisen terveellisesti. Paljon kasviksia, salaatteja, tuorepuuroja, smoothieita ja pakastimesta on syötävä entiset marjat pois, sen teen kesäkuun aikana. Olen tuhlannut myös liikaa rahaa viime aikoina, joten omia eväitä kun syö niin säästää myös jonkun verran ja voi tehdä ruokansa kuitenkin laadukkaista raaka-aineista ja tietysti luomusta.

Ensi viikolla alkavat myös kesäjumpat, joten tulee liikuttuakin paljon ja lihaskunto varmasti paranee, kun käy kolme kertaa viikossa jumpassa. Kaikin puolin aion siis huolehtia itsestäni oikein hyvin ja tietysti myös refluksiystävällisesti, itselleni räätälöidysti. Ei haittaa vaikka kilo tai parikin tipahtaisi samalla.

Läsnäolon taitoakin taas pitäisi opetella. Tämä elämä menee niin vauhdikkaasti eteenpäin, aina on vähän kiire johonkin, pitäisi vain osata enemmän elää hetkessä ja nauttia kaikesta. Kesä mennä hurahtaa niin nopeasti. Sireenitkin kukkivat jo ja kielot.

MallaRe: Kiloja pois29.5.2014 16.40
Minäkin voisin liittyä mukaan hoikistumaan. Paino-ongelmaa ei ole, mutta silti haluaisin pudottaa 2-3 kiloa. Tiukassahan kilot aina ovat, mutta realistisesti uskon pääseväni tavoitteeseen - jos nimittäin pysyn erossa suklaasta! Olen Sitruksen tavoin päättänyt olla kokonaan ilman ainakin kesäkuun loppuun. Muissa syömisissä ei ongelmaa, ja kuntoilukin sujuu hyvin. Eiköhän se tästä. Tsempataan toisiamme terveellisemmille tavoille :)

SitrusRe: Kiloja pois1.6.2014 15.19
Jee-ee!! 2,5 kiloa poissa!!

2 ensimmäistä lähti hujauksessa, mutta nyt jo hitaammin. En aio tehdä muuta kuin rukkailla ruokavaliota. Kyllähän te tiedätte, suklaat, karkit, leivokset veks, tilalle marjoja, hedelmiä, kasviksia. Kevytmaidon tilalle kahviinkin rasvattomampaa ja sitä rataa. Mitään ihme- tai pikadieettejä en kaipaa. Ja juomaksi vettä.

Tärkeintä näyttää olevan motivaatio. Haluan enemmän hoikistua kuin syödä suklaata. Siis en syö suklaata.

MallaRe: Kiloja pois1.6.2014 17.43
Hienoa Sitrus!

Itse olen päättänyt punnita itseni kerran viikossa, keskiviikkoisin. Minulla kilot istuvat tiukassa, joten en ihmeitä odota. Mutta suklaasta olen pysynyt erossa - ja aion pysyäkin!

SitrusRe: Kiloja pois1.6.2014 17.52
Tuuletetaan lisää. Ylläni on housut, jotka närkästyksekseni ovat kieltäytyneet mahtumasta päälleni suunnilleen vuoteen.
Nyt mahtuvat.

Refluksikurkku, inhottavia tollaset tiukkaan asettuneet kilot! Pitäisikö sun sanoa niille kova sana?

SitrusRe: Kiloja pois2.6.2014 20.30
Mä en oikein käsitä tätä keventymisen tunnetta, se on paljon suurempi kuin kilomäärä edellyttää. Kai sitten läskiä on lähtenyt ja lihasta tullut tilalle, vaikken mä niin kauheasti ole voimistellut.

Mutta niin vain tänään sujahti ihana mokkajakku päälle ja istui kauniisti, mitä se ei ole tehnyt pariin vuoteen.

Eikä vieläkään suklaanhimo voi näitä uusia ilonaiheita! Mitenkäs muilla?

MallaRe: Kiloja pois2.6.2014 20.55
Iloitsen puolestasi Sitrus! Minä punnitsen keskiviikkona, mutta voipi olla puoli kiloa ainakin lisää :)

SitrusRe: Kiloja pois2.6.2014 21.09
Ai lisää? vai lisää pois? Et kai ole langennut suklaa viettelykseen?

MallaRe: Kiloja pois3.6.2014 8.19
No kerrotaan sitten :) Viime viikkoon plussaa 100 g, tammikuun alusta -1.5 kg. Vyötärö -5 cm, jenkkakahvat - 4 cm, lantio - 2 cm. Olen kuntoillut niin paljon, että varmasti rasvaa on lähtenyt ja painavampaa lihasta tullut tilalle. Puserot kiristää hartioissa ja käsivarsissa :) Löysät allit muuttumassa lihakseksi. Jottei tää ihan pöllömmin ole mennyt, vaikka painossa ei sen suurempaa tapahdukaan.

SitrusRe: Kiloja pois3.6.2014 13.11
Mä olen rakenteeltani pitkäjalkainen ja lyhytselkäinen, eli yläosa on raskas ja alaosa hoikka. Niinpä läskiä ja senttejä kertyy ylävartaloon etenkin mahaan. Nuorena yritin jumppaamalla ja laihduttamalla silloin naurettavaa sentin vatsamakkaraani saada itselleni Vyötärön, mutta jumpan seurauksena vain olemattomat lanteet pienenivät entisestään ja kun pyöräilin paljon jalat trimmaantuivat myös entistä timmimmiksi. Vyötäröä ei tullut.

Jotain alle kolmikymppisenä tajusin ettei kannata, koska oma perusrakenne on annettu, ja aloin pitää vartalostani, etenkin kun ällistyksekseni sain vihdoin Rinnat, jotka kasvoi B-kupista peräti DE:hen. Rupesin pitämään vartalostani, se alkoi vihdoin näyttää naiselliselta. Tajusin senkin, että jos kohta joillain on vyötärö ja mulla ei, niin eipä kaikilla ole hoikkia sääriäkään. Rupesin ottamaan asiasta ilon irti hameilla muuallakin kuin diskossa.

Samoihin aikoihin mulle alkoi kirkastua että kaikki värit ja kaikenmalliset vaatteet ei pue kaikkia. Jotkut näyttää kerrassaan kamalalta yhden päällä ja upealta toisen päällä. Ystävieni Trinnyn ja Susannahin avustavamana olen jatkanut tätä löytöretkeilyä. Vihdoin tajuan, miksi mun ei IKINÄ kannatta käyttää poolokaulusta, kotelomekkoa, säkkimäisiä vaatteita, holkkihihoja, umpinaisia päänteitä tai korkeita koristeita rinnuksilla.

Taas mentiin asiasta, mutta kyllähän laihtumisen yksi tavoite on näyttää paremmalta, ja siihen liittyy vaatteet.

VaniljaRe: Kiloja pois3.6.2014 17.12
Hyvältä kuulostaa Malla ja Sitrus, hyvät tulokset motivoivat jatkamaan. Ja tosiaan kiinteytys olisi minunkin tavoitteenani, ei niinkään laihtuminen. En pane pahakseni jos paino kilon tai pari tipahtaa, on kyllä ihana tunne kun olo kevenee, yksi kilo merkitsee kahta puolen kilon voipakettia rasvana, se on paljon. Eilen olin jumpassa, tänään olisi ollut ulkojumppa, mutta sateella ei jumpata. Täytyy huomenna yrittää uudestaan ja torstaina.

SitrusRe: Kiloja pois3.6.2014 17.15
Vanilja, onko noi ulkojumpat niitä ilmasia kaupungin järjestämiä?

MallaRe: Kiloja pois3.6.2014 19.41
Me ollaan kaikki niin eri mallisia :) Jokaisella on hyvät puolensa. Minä en ole ollenkaan mekkoihminen, itseasiassa en taida omistaa tällä hetkellä yhtään mekkoa. Muutama hame on. Yritän välillä sonnustautua niihin, mutta aina viime hetkellä vaihdan pitkiin housuihin. Ilta tai muu meno menee pilalle jos ei tunne oloaan mukavaksi. En seuraa muotia, mutta yleisestikin muoti on paljon sallivampaa kuin minun nuoruudessani. Kaikki sopii eikä oikeastaan mikään ole vanhanaikaista. Niin vapauttavaa! Ja tärkeintä, että kukin löytää tyylin, jossa viihtyy.

VaniljaRe: Kiloja pois3.6.2014 19.45
Ei ole ilmaisia, niissä missä minä käyn on kertamaksu 4 ?, olisikin ilmaisia, minulla on menossa penninvenytyskuukausi:)

Minä pidän kyllä mekoistakin, mutta kyllä minäkin parhaiten viihdyn housuissa. Jos minullakin olisi pitkät sääret, silloin varmaan pitäisinkin mekkoja, mutta en ole kovin pitkä muutenkaan, sääristä puhumattakaan. Talvella on ihana kyllä pitää trikoita ja mekkoja.

SitrusRe: Kiloja pois10.6.2014 17.47
Mitäs me laihduttajat? Mulla on kolme kiloa kadonnut. Nyt huomaa selvästi miten vaatteet sujahtaa eri lailla ylle. I h a n a a !
Tavoitteena on vielä 4 kiloa pois, sit katotaan miltä näyttää. Mikäli tätä vyötärölihavuusindeksiä on uskominen, niin tekemistä riittää vielä.

Muuten. Kävin taas kirpparilla. Ostin supiturkki-irtokauluksen. Se on todella hieno, ainakin minun asiantuntemattomaan silmääni. Sen voi kiinnittää vaikka takkiin. Se on kyllä iso ja pörheä, saan varmasti kettutytöt spray-pulloineen liikkeelle.

adiemusRe: Kiloja pois10.6.2014 19.03
Minulla on viimeisen puolen vuoden aikana pudonnut noin 20 kg painosta. Tähän on suurimpana syynä leikkauksen jälkeinen pahoinvointi ja se, että en ole pystynyt syömään kovin kiinteää ruokaa. Nyt on tehty pallo laajennus ja sen takia olen vielä pari viikkoa nestemäisellä ruualla. Nälän tunnetta minulla ei tosin ole vieläkään. Se voi kuulema olla poissa jonkin aikaa refluksileikkauksen jälkeen. Painon pudotus on ollut ihan mukavaa, mutta se sais jo pikkuhiljaa pysähtyä, että ei mene liian pieneksi. Minulla oli muutama kilo ylimääräistä ennen leikkausta ja nyt mennään painoindeksin alipainorajaa viistäen.

marjaRe: Kiloja pois11.6.2014 12.15
Mulla nuo kipukilot ovat toiseen suuntaan, eli vaikka liikunta on minimissä, säännölliset 4 kk kestäneet kivut ovat tehokkaasti blokanneet syömistä ja paino on tippunut 6 kg. Ylimääräistä on vieläkin, (171 ja 72), eli ei ole alipainon vaaraa ihan hetkeen :) Kilojen tiputtaminen tuntuu hyvältä, mutta mieluummin sen tietysti tekisi toisella tavalla. Saa nähdä miten pysyvät poissa jos tilanne tästä joskus normalisoituu.

MallaRe: Kiloja pois11.6.2014 15.19
Mulla paino sahaa puoli kiloa ylös ja alas. Viime viikolla olin sen verran kevyempi. Parisen kiloa tammikuun alusta lähtenyt. Pitkissä housuissa on löysää persuksissa ja vyötärö kaventuu edelleen. Nyt 70 cm. Mutta vaivalloista on painonpudotus minulla :( Tosin sitä ylimääräistäkään ei juuri ole, kunhan huvittelen :)

VaniljaRe: Kiloja pois11.6.2014 20.09
Minä olin tänään ohjatussa kahvakuulajumpassa ulkoilmassa. Aivan ihana laji, sen avulla kyllä kiinteytyy. Ohjaaja neuvoi kädestä pitäen, että liike menee varmasti oikein. Nyt kyllä kahvakuulasta tuli paras kaverini

SitrusRe: Kiloja pois12.6.2014 10.11
4 kiloo....

SitrusRe: Kiloja pois12.6.2014 10.18
Menin leikkimään tulella, ja ostin Stockkan suklaaherkusta muutaman suklaapallon. Ne oli ihania, niin ihania että söin ne yhdessä päivässä, ja sen jälkeen vaan ajattelin että näitä on saatava lisää.

Olen kai suklaisti - tai suklomaani - joten parasta pysytellä kokonaan erossa aineista.

MallaRe: Kiloja pois12.6.2014 11.22
Ai niitä Lindtin ihanuuksia? Kerran chocoholic, aina chocoholic :) Minä ainakin. Älä nyt mene noin hienoa pudotusta tärväämään!

SitrusRe: Kiloja pois12.6.2014 12.13
Ei vaan Hesan Stockalla on sellanen irtosuklaatiski, nää on semmosia pallomuotosia kaikki enkä muista merkkiä, mutta ei ole Lindt joka on kyllä hyvä sekin.

Joo, en mä nyt tämän enempää tärvää. Suklaa ei tee tyytyväiseksi, vaan sitä tekee mieli syödä aina vaan enemmän. Se on se ongelma. Kai se on alkoholisteilla täsmälleen sama juttu alkoholin kanssa.

refluksikurkkuRe: Kiloja pois12.6.2014 13.57
Täällä ollaan juuri tauolla - ihastellaan partsikukkia ja nautitaan
punaista Royalia keinussa :-)

VaniljaRe: Kiloja pois12.6.2014 13.59
Minäkin notkun samalla tiskillä aika usein. Ollaan oltu varmaan Sitruksen kanssa siellä yhtäaikaa jonottamassa.

MallaRe: Kiloja pois12.6.2014 14.26
Ja refluksikurkku siellä härnää meitä :) Varmaan on hyvää! Suklaassa on tosiaan se ikävä puoli, että kun pikkuisenkin syö, tekee jatkuvasti lisää mieli. Sitten kun onnistuu jonkun aikaa olemaan ilman, ei tee yhtään mieli. Selvän addiktion tunnusmerkkejä :) Ja painonpudotuksen kannalta aika kaameeta: yhdessä Geisha-levyssä on varmaan yli 1000 kaloria!

Taisin lukea uusimmasta Hyvä Terveys -lehdestä, että juuri sokeri on terveyden kannalta kaikkein pahin. Nostaa kolesterolia, ainakin triglyjä, ja sitä myöten altistaa sydäntaudeille, insuliiniresistenssille, diabetekselle ym.

SitrusRe: Kiloja pois12.6.2014 14.36
Minäpä syön lounaaksi eilen ongittua ahventa (190g.)
Siinä on jotain syvästi tyydyttää, että syö ruokaa jonka on itse saalistanut, perannut, ja laittanut.
Sama se on sienestyksessä, paitsi että ne ei mene karkuun.

SitrusRe: Kiloja pois12.6.2014 14.47
Itse asiassa Vanilja, sä olet vinkannut tuon suklaatiskin, mokoma, en mä sitä muuten olisi löytänyt...

VaniljaRe: Kiloja pois13.6.2014 8.08
Ups!!! Sorry:)

SitrusRe: Kiloja pois13.6.2014 9.04
Ei kun, kiitos, hyvä vinkkihän se oli.

SitrusRe: Kiloja pois13.6.2014 14.07
Helkkari, Malla, sulla on ihana vyötärö! Mulla lähtee kyllä kiloja, mutta vyötäröstä ei vielä mitään, tai ehkä sentti.

VaniljaRe: Kiloja pois13.6.2014 14.21
Malla treenaa tietysti vinoja vatsalihaksia. Yksi jumppaohjaaja sanoi kerran että kapean uuman salaisuus on vinojen vatsalihasten treenaus.

SitrusRe: Kiloja pois13.6.2014 14.33
Voi olla, mutta kyllä vyötärön kapeus riippuu ruumiinrakenteestakin: pitkäselkäisellä on sorea vyötärö, mutta tukevat jalat ja satulalaukut lanteilla. Lyhytselkäisellä taas on hoikat jalat ja lantio, mutta paksu vyötärö, kaula ja olkavarret.

Katsokaa vaikka peiliin ja ympärillenne!

Mulla oli laihana teininä 70 sentin vyötärö. Jalat taas olivat naurettavat pitkät tikut.

Mutta joo, kyllä mullakin on vatsalihakset ja muu keskivartalojumppa ohjelmassa.

Yksinkertaisessa reisi- ja polvijumpasta on ollut nopeaa ja monipuolista iloa: kuntoa on tullut siihen osastoon jo vähällä vaivalla, ja se taas helpottaa ja lisää kaikkea muuta liikkumista ja tekemistä.

MallaRe: Kiloja pois13.6.2014 14.49
Voi teidän kanssa :) Kiva tietysti jos vyötärömittani aiheuttaa ihailua:) Minä kirjoittelen välillä kalenteriin mittoja ja helmikuulta löysin sellaisenkin kuin 78 cm. Joten onhan se kaventunut. Luulen että nuo keskivartaloon(kin) kohdistuvat isot punttiliikkeet tämän ovat saaneet aikaan. Vinot vatsalihakset eivät erityisesti ole olleet ohjelmassa. Voisinkin ottaa, kiitos vinkistä Vanilja!

SitrusRe: Kiloja pois13.6.2014 14.55
Et kyllä yhtään kavenna vyötäröäsi enempää!! Malla!

Itse kavennan vyötäröäni parhaillaan siivoamalla. Siinäkin huomaa, miten kyykkytreenistä on iloa.

SitrusRe: Kiloja pois16.6.2014 20.24
Mulla on polvet kauhean turvonneet ja kipeät, varsinkin vasen. Ei pysty kunnolla edes kävelemään, istuminen on vaikeaa, kyykistyminen ei tule kuuloonkaan.

Nyt hölvätään Voltaren-geeliä ja käytellään kylmäpussia.
Pystyn sympatiseeraamaan ihmisiä, joilla on "huonot jalat".

MallaRe: Kiloja pois17.6.2014 15.14
Otan osaa Sitrus. Itse kävin tänään polviröntgenissä, kun se aika ajoin vaivaa. Voltaren-geeli ja lepo tuntuvat auttavan. Ensi viikolla sit kuulen tuomion.

SitrusRe: Kiloja pois17.6.2014 16.18
Mikä sulla vaivaa polvissa, Malla? Mulla on nuoresta pitäen ollut naksuvat polvet, joskus ne "lukittui" pyörällä ajaessa. Nuorena ne kerran kuvattiin, mutta ei mitään ilmennyt.

Aika nopeasti on geeli auttanut, se Forte. Eilen illalla oli kyllä jo tuskainen olo. Ehkä mä olen rasittanut niitä liikaa, en tiedä.

VaniljaRe: Kiloja pois17.6.2014 17.18
Polvet rasittuvat helposti. Nivelrikko polvissa on myös yleistä, kun ikää tulee. Polvea ympäröiviä lihaksia kannattaa vahvistaa, rasittamatta polvia.
Minuakin polvet vaivasivat jossain vaiheessa, muttei onneksi enää. Pohkeen lihakset olivat krampissa ja siksi polvet kipuilivat. Kiropraktikko ne sai kuntoon. Venyttelyä olen muistanut sen jälkeen harrastaa aina liikunnan jälkeen, edes vähän.

Seuraako kukaan jalkapalloa? Minulla menee kaiket illat matseja seuratessa. Onneksi säät suosivat telkka-iltoja. Nyt kyllä painelen lenkille, ennenkuin illan pelit taas alkavat.

SitrusRe: Kiloja pois17.6.2014 17.25
En usko että nuorella on kovin helposti nivelrikkoa, et tosin niin sanonutkaan, mutta siis kenellä mikäkin on se heikko kohta.

Mulla se on aina ollut polvet. En ollenkaan epäile, että vanhuudenvaivat iskevät aikanaan samaan paikkaan.

MallaRe: Kiloja pois17.6.2014 18.40
Mulla ryhtyivät molemmat polvet rutisemaan viime syksynä. Pistin sen salpaajien sivuvaikutusten piikkiin. Oikea polvi sitten kipeytyi tosissaan joskus helmikuussa. Välillä oli jo parempi. Röntgenistä toivottavasti näkee, onko se nivelrikkoa, jonka kanssa vaan on tultava toimeen. Tai sitten joku tähystyksellä korjattava vaiva. Ärsyttävää on joka tapauksessa :(

Minä en ymmärrä futiksesta yhtään mitään, isäntä vain meillä sitä tuijottelee.

SitrusRe: Kiloja pois17.6.2014 20.10
Mä olen ihan kyllästynyt - jo nyt - fudikseen.

Malla, kerro siten miten polven kkäy. Mulla on taas iltaa kohden polvi turvonnut, mutta ei läheskään niin pahasti kuin eilen.

SitrusRe: Kiloja pois18.6.2014 22.39
No niin!! Vyötäröltä on lähtenyt 1,5 senttiä.
Muistuttelin mieleen niitä vinoja vatsalihaksia.

vierailija23Re: Kiloja pois3.7.2014 18.59
Kaverillani närästi ennen koko ajan, kunnes hän laihdutti. Siihen loppui hänen refluksi ongelmansa, joten tsemiä kaikille!

SitrusRe: Kiloja pois19.7.2014 12.50
Kalaruokavalio tuntuu laihduttavan, vaikka jätskiä syön joka päivä vähäsen. Neljä kiloa on lähtenyt.

En ole jumpannut viime aikoina muuta kuin jalkateriä. Nyt ajattelin kyllä lähteä kävelemään helteestä huolimatta. Kuumuus laiskottaa, ei tee mieli muuta kuin olla veden äärellä.

SitrusRe: Kiloja pois10.8.2014 15.07
4 kiloo lähti ja tähän se näkyy jääneen. En ole kyllä paljon syömisen riemuja rajoittanut - muuta kuin mitä refluksi pakottaa.

Kesä on mennyt reippaasti liikkuen, ja se vaikuttaa.

Miten muilla kävi?

VaniljaRe: Kiloja pois10.8.2014 16.50
Minä fillaroin 25 km:n lenkkiäni suunnilleen joka toinen päivä, oliskohan kilon verran tippunut, mutta tärkeämpää on se, että reidet ovat kiinteytyneet ihan selvästi. Eilen pyöräilin tuon matkan, samoin tänään, nyt kun loma loppui, ei ihan niin usein ehdi lenkille. Minä olin ainakin viime viikolla tosi väsynyt työpäivän jälkeen. En tiedä onko se tuo rytmin muutos, vai helteen vaikutusta, mutta en iltaisin oikein saanut mitään aikaiseksi.

MallaRe: Kiloja pois10.8.2014 17.35
Puntarilla en ole käynyt, mutta mitat ovat pienentyneet selvästi. Taisin jonnekin jo kirjoittaakin, että kyljistä on ihan kaikki ylimääräinen hävinnyt. Myös reidet ovat kaventuneet. Olen liikkunut vallan mahdottomasti pihatöissä. Tuntikausia päivittäin. Kunto on kohonnut ja vointi erinomainen. Keväällä oli tarve saada liikunta säännölliseksi. Tuo tavoite on toteutunut. Aion jatkaa, tulokset ovat niin hyviä.

Refluksi on joskus yrittänyt nostaa päätään. Olen juonut aika paljon kahvia ja paljon vissyä. Hajanexiumeja olen silloin tällöin ottanut.

SitrusRe: Kiloja pois10.8.2014 20.04
Mulla on kanssa reidet ohentuneet. Mikäs sen hauskempaa.

SitrusRe: Kiloja pois10.8.2014 20.12
Tähän teemaan sopii: löysin Kaivarista Sokerileipuri Aleniuksen, joka oli kerrankin auki.
Ostin sieltä parasta suklaata mitä olen ikinä saanut: käsintehtyjä, aidoista raaka-aineista, ei häivähdystäkään teollista makua.

VaniljaRe: Kiloja pois12.9.2014 10.10
Syksy toi tullessaan taas säännölliset jumpat, otin kaksi jumppakertaa viikossa, olisin innoissani ottanut enemmänkin, mutta olen oppinut nyt että siitäkin saattaa tulla stressiä, joten kaksi kertaa riittää. On niin paljon kaikenlaista muutakin mitä haluaisi tehdä, aika ei riitä kaikkeen kun on työelämässä. Ulkona liikkuminen on intohimoni, sillekin pitää olla aikaa. Jospa jumpalla kuitenkin saisi pysymään kesällä fillaroinnin avulla hankitun reisien kiinteyden.

SitrusRe: Kiloja pois12.9.2014 10.46
Sillä lailla, Vanilja. Olen samaa mieltä, jumpasta ei saa tulla stressiä. Silloin se jää.

Ite en ole missään ohjatussa jumpassa. Mutta liikkuminen on tullut nyt tavaksi. Kiloja karisi 4,5. Jos enemmän lähtee ni lähtee, en jaksa noita tuijottaa. Tiedän syöväni terveellisesti. Pääasiassa kalaa, sitä vyöryy vastaan kun pakastimen avaa, ja 3 viikon päästä on taas kalareissu tulossa. Lisäksi kasviksia ja nyt tietty sieniä. Lihasta en välitä. Ehkä kerran viikossa syön.

VaniljaRe: Kiloja pois12.9.2014 11.26
Minulle on käynyt ihan samoin lihan suhteen, mitä harvemmin sitä syö, sitä vähemmän sitä tekee mieli, kalalla, linsseillä ja pavuilla korvaan lihan. Kun lihaa syö harvoin niin sitten kun syö niin raaskii ostaa luomulihaa. Tämä aika vuodesta on loistava kasvisten saannin kannalta. En myöskään seuraile niinkään kiloja, kiinteytyminen on hyvä juttu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: