Keskustelu

TommiTommi ja leikkaus 27.415.4.2011 21.48
Tuli varattua aika yksityiselle puolelle leikkaukseen kun en jaksa kärsiä näistä oireista enää vaikka tauti puhkesi vasta loka-marraskuun vaihteessa.

Taudin alkuvaiheissa oli vaikka mitä epäilyjä kilpirauhasesta-sydänvaivoihin ja luulosairauksiin (määräsivät masennuslääkettä).
Kyllästyin arvauskeskukseen ja menin yksityiselle ja heti aika tähystykseen ja selvä diagnoosi väljä sulkija ja pieni palleatyrä.
Zolt kuurin sain ja oireet lievenivät mutta eivät hävinneet, painoa pudotin peräti
30kg ja tottakai auttoi lisänä mutta viime kk taas paheni oireet ja varsinkin nukkumaan meno on hankalaa kun illalla alkaa aina oireet. Minulla ei ole ylösnousua onneksi ikinä ollut mutta kurkussa koko ajan tunne että siellä on ylimääräistä ja närästys polte lisänä. Välillä tulehtuu niin että menee hermoihin ja olo on aivan hirveä tuntuu että kuolee ja pysty mitenkään päin olemaan.

Harkitisin vakavasti jo linx magneettinauhaa kun sen saisi englannissa ja oli jo siinä vaiheessa että oli sovittu hinnat ja yms kaikki englantiin, mutta peruin sitten kun on tuo tyrä ja sitä ei kuitenkaan ole testattu kuin muutama vuosi.
Juttelin minut nyt leikkaavan kirurgin kanssa myös linxistä ja ei hänkään suoraan kieltänyt etteikö se voisi olla toimiva mutta tosiaan tuo tyrä ja lyhyet tutkimustulokset..

Mutta tein sen askeleen että soitin ajan keskiviikkona ja sain jo 27 päivä leikkausajan. Vähän mietityttää mutta ei tuo salpaajien syöminenkään ole terveellistä pitkän päälle kun olen vasta 32v niin muutaman pillerin saisi vielä syödä, varsinkaan kun ei auta ja nexiumia kokeilin mutta se oli ihan pirun keksintö oireet paheni vaan tuplasti.
Nyt mennään zoltilla ja ruoan jälkeen aina gaviskonia lisäksi mutta toivottavasti loppuu leikkaukseen tämä.
Leikkaus on muuten kuulema parempi suorittaa näin alkuvaiheessa kun ei ole kerennyt vuosikausia syömään lääkkeitä niin vatsa sopeutuu paremmin lääkkeettömään elämään takaisin ja tauti ei ole kerennyt tekemään pahempia muutoksia kehossa.
Pieni kysymys että miksi ihmiset jotka kärsii oireista ja haluaisi leikkaukseen
mutta julkinen on hidas tai ei pääse sinne eivät mene yksityiselle puolelle koska saa paljon paremman hoidon ja neuvonnan yleensä, ei toki joka paikassa ja kaikilla pidä paikkaansa mutta aika monessa.
Itsekkin olen normi työssä käyvä mutta ajattelen että terveydestä voi vaikka maksaa ja ottaa lainaa sen eteen. Itsekkin pistin rakkaan harrastusvehkeen myyntiin ja sillä rahoitan.
Tuosta leikkauksesta saa aika negatiivisen kuvan täällä kun harvat täällä loppujen lopuksi kirjoittaa verrattuna miten paljon niitä vuositasolla tehdään.
Tiedän itsekkin ihan lähipiiristä monta jotka sanovat että ehdottomasti leikkaukseen, parantaa elämän laadun takaisin ja ylikin kun osaa arvostaa normaali olotilaa.
En muuten tiennyt ennen kuin itse sairastuin niin tästä taudista mitään enkä noista tutuista leikatuista ennen kuin itse puhuin monelle niin rupesi löytymään
kohtalotovereita yllättävistäkin ihmisistä kenestä ei olisi uskonut että on läpikäynyt tämän jo 90 luvulla ja leikattu ja ovat vieläkin tyytyväisiä ja leikkaus toiminut vaikka tehty kohta 20 vuotta sitten.
Ylläpidolle kiitos näistä sivuista, on ollut tosi iso apu henkisesti ja tiedon saannissa.
Pitää kirjoitella lisää tässä ja kysymyksiä ja keskustelua positiivisesti ja negatiivisesti saa virittää jos tuntuu siltä niin keskustellaan, aina siitä jotain uutta apua ja tietoa saa kuitenkin lisää.

YlläpitoRe: Tommi ja leikkaus 27.415.4.2011 22.31
Hei Tommi!

Kiitos positiivisesta palautteesta!

Onneksi olkoon päätöksestä - nyt se on sitten tehty ja tällä linjalla eteenpäin!
Oli mielenkiintoista olla mukana sinun "Linx-projektissa" - kiitos materiaalista!

Aika vähän/ei ollenkaan (?) siellä Englannissakin on sitten leikattu (!) - hinta PR-alennuksineen oli ihan kyllä hyvä.

Meillä on tällä hetkellä palstalla 2 muuta leikkausta odottelevaa. "Gasterix" on varmaan viimeiseksi leikattu ja hänellä leikkaus meni loistavasti!

GasterixRe: Tommi ja leikkaus 27.415.4.2011 23.04
Jep, Gasterix ei muista enää leikkauksesta juuri mitään...niin hyvin meni. Kiitos ja kumarrus Leonardo ja taustajoukot :) Nyt on aika mennyt astmaselvittelyiden kanssa..katsotaan, josko se astmakin jäi leikkuulaudalle niinkuin kävi refluksille ;)

Tommille, relax, hyvin kaikki menee ihan tässä perinteisessä fundossakin. Muutama ylimääräinen perhonen kuuluukin vatsan pohjalle tässä vaiheessa. Suosittelen toimenpidettä kyll ihan kypällä, kenelle tätä tarjotaan kun ei enää tilanteet ole itsestä kiinni! Jänniä hetkiä Tommi tarjosit kyllä tämän Linx-yhtälön parissa. (ihan jo periaatteessa oisin toivonu, ett alkuperäiset suunnitelmasi olisivat toteutuneet). Anyway, onnea matkaan, kyllä se refluksi sullakin jää leikkuulaudalle!

Ylläpito, mistä sait vain 2 leikkuriin menijää? Itse laskin, ett 3 (Anniina, kh ja Kari)

JuiceRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 8.25
Minäkin suosittelen lämpimästi leikkausta, minulla oli todella suuri apu. Täältä sivulta saa hyvää tukea ja minuakin seurattiin kun olin leikkauksessa, mahtava kannustus.

YlläpitoRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 14.18
Kappas vaan, kari (yksi kirjoitus sivustolla torstain kohdalla), oli jäänyt joukosta pois.

Tommi, "Anniina" ja "kh" tuntuvat olevan vähän enemmän linjoilla ... odotellaan, josko karikin antaisi kuulua itsestään vielä enemmän.

Juice, mukavaa kevättä!

tupla somakkiRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 16.18
Vielä täällä linjoilla roikkuu "tupla somakkikin" leikkuriin menossa.

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 16.40
No tottakai!! Yp on selvästikin kadottanut muistinsa :-)!

Mitä muuten kuuluupi sinne?

tupla somakkiRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 18.47
Jos jaksaisi pitää tiukasti kiinni ruokavaliosta, niin kohtuullisen pienillä oireilla menisi. Mutta heti kun syö vähänkään varomattomasti, niin närästys alkaa. Lisänä vielä hiukan työongelmia ja sen aiheuttamaa stressiä. Joten malttamattomana odotellaan leikkausta. :-)

GasterixRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 19.49
Minä puolestani "tupla somakki" pidin sua itsestään selvyytenä jonossa, höh!
Tarkoitin edellisessä tekstissä, kun yks kaks pamahti 3, jotka leikkuriin menossa, niin ihan siis vain heitä. Sinä tietenkin olet jonossaolija ja pysy kanss siellä ;)

Kaikkea hyvää ja toivottavasti työmurheet helpottaa! Luottavaisin mielin vaan leikkuriin :)

KrisuRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 21.09
Viitsisitkö kirjoittaa leikkauksen jälkee tuntemuksistasi.Itselläni samat vaivat ja miettinyt yksityistä....kun tun tuu olevan niin vaikeeta tuolla julkisella saada hoitoa.

KrisuRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 21.15
Nii joo...se piti vielä kysyä jos kehtaat sanoa että paljonko tuommoinen kustantaa suunnilleen?Tähystys on jo tehty julkisella ja todettu vaivat.Uusinta tähystykset/mittaukser mul ei oo onnistunu ku jäi niin hirveät traumat siitä tutkimuksesta.Paljonko tommonen leikkaus tulee maksamaan kerran jos sieltä saa noin helpolla apuja niin voin siitä hyvästä pari tuhatta maksaakin.

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.416.4.2011 21.54
Krisu, viime vuonna hinnat olivat tätä luokka (sivuston uutisista helmikuu 2010):

"Yksityisellä puolella refluksileikkauksen hinta Suomessa kohoaa päälle 5 000 euron: Tampere (Koskiklinikka) 5200e (sisältäen yhden yöpymisvuorokauden), Turku (Pulssi) 5 500e (sis 2 yöpymisvuorokautta). Leikkauspaketin hinta ei sisällä lääkäreillä käyntejä tai jälkitarkastusta. Kela korvaa summasta n. 10-15%."

krisuRe: Tommi ja leikkaus 27.417.4.2011 21.21
Kiitos tommi tiedoista.Mut ilmotteleppas täällä tuntemuksiasi sitten kun oot vähän toipunut leikkauksesta

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.418.4.2011 8.34
Ole hyvä vain krisu :-)

Itse huomasin tuon lähipiiri jutun (ei leikkausten suhteen vaan tämän taudin)
kanssa muutama vuosi sitten. Nytkin tulee tapauksia eteen mutta ne on
kaikki lieviä (kuuriluontoisia lääkityksiä silloin tällöin) tai sellaisia että ottamalla lääkkeen aamulla ja jättämällä toisen kahvikupin juomatta, olo on loistava...

Tommi, missäpäin sut leikataan?

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.418.4.2011 17.41
Leikkaus oulussa odl ja kirurgi Timo Heikkinen
Nyt on tuntemukset että tulis äkkiä leikkaus niin pääsis eroon tästä olosta..

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.419.4.2011 16.21
Tommi, 8 päivää enää refluksikko elämää - ajattele, kohta oireet on historiaa eikä tällaisia kuvioita tarvi enää miettiä!

KrisuRe: Tommi ja leikkaus 27.419.4.2011 21.21
Toivomme kaikki onnistunutta leikkausta sulle.
Itselläni ollu nyt onneks 3vk kohtuu hyvä olla.Selvinny 1lääke päivässä ja 2kpl priobiootteja illla.Mut sit tulee niitä 1-3kk mittaisia paska kausia välillä.Rintaan puristaa pirusti,siihen panacodia.Maha törkeen kipeenä,siihen litalginia. närästämiseen,siihen 2kpl pillereitä + cavisconea.Noi määrät on vain onneks välillä.Sitä jälleen odotellessa.Nyt toimii 1kpl zolt päivällä lounaan jälkee ja olo hyvä.Yritin tuossa olla ilman lääkettä ni 26h kesti ja närästi niin saakelisti.Täytyy kyllä muistaa tuo leikkaus homma kuin seuraavan kerran iskee paska kausi päälle kun valvoo yöt ja vitu....aaa järjettömästi.Seuraaval kerral voi olla leikkaus todella lähellä...

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.425.4.2011 10.04
Tommi, tsemppiä leikkaukseen!

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.426.4.2011 11.26
Minunkin puolestani tsemppiä leikkaukseen. Sehän on jo huomenna! Onnea kovasti matkaan. Toivottavasti raportoit heti tänne kun vain voit :)

untuvikkoRe: Tommi ja leikkaus 27.426.4.2011 16.20
Onnea leikkaukseen! Toivottavasti jaksat jossain vaiheessa raportoida, kunhan olet voimissasi.

tommiRe: Tommi ja leikkaus 27.426.4.2011 20.54
Jep raporttia tulee kyllä heti, just söin uunimakkaraa juustolla ja sipulilla höystettynä ja närästystä tässä odottelen toivottavasti se nyt loppuu..

Nyt rupes kyllä tulemaan semmoset oireet et muistaa minkä takia on huomenna leikkaus.

YlläpitoRe: Tommi ja leikkaus 27.427.4.2011 14.08
Yleinen leikkauskeskustelu siirretty omaksi aloituksekseen
"Siirto leikkauskeskustelusta".

Tommi, muutama sinulle osoitettu toivotus
löytyy sieltä myös.

Odottelemme täällä linjoilla ...

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.427.4.2011 18.44
Joko sitä ollaan raahauduttu heräämöstä suoraan koneen ääreen :-) ?
Miten meni?

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.427.4.2011 21.11
Jep herätty ollaan ja olo on loistava. Söin tuossa jo viilin
ja sopankin eikä ole yhtään oireita. Miten ne voikin hävitä jo
leikkauspöydälle.
Tietenkin on normi leikkauskivut ja hartiat ovat kipeänä
mahaan pumpatun ilman takia.
Jään yöksi osastolle kun täällä odl on mahtavat hoitajat
ja huonetoveri on saman ikäinen jolle tehtiin sama leikkaus.
Minulle tehtiin viisi reikää eikös jollain ollut kolmella reiällä.

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.428.4.2011 10.53
Onneksi olkoon Tommi :)

Itse muuten näin viime yönä unta, että minulle tehtiin myös leikkaus, mutta unessa meni sekaisin, että tekivätkö TIF:n vai ihan perinteisen Nissenin :) Unessa join olutta leikkauspäivän illalla! :D Kaikenlaista..

Tsemppiä vaan Tommille!

toivoRe: Tommi ja leikkaus 27.428.4.2011 12.49
Onnea vaan Tommi, kuulostaa uudelta elämältä! Ollapa sinun housuissasi, vertauskuvallisesti. :)

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.429.4.2011 8.01
Huomenta kaikille.
Sukulaisten riesana Oulussa edelleen olen kun en ole kotiin lähtenyt kun lapset
ovat kovassa yskässä ja lentsussa ettei yskä tarttuisi ja välimatkaakin on vajaa 400km.
Eilen oli vielä kipuja ja illalla viimeksi otin panacodi poreen ja yöllä oli kuin taivas kun rupesi takapuolen kautta purkautumaan leikkauksessa tulleet paineet pois ja olo helpotti huomattavasti. Nyt ei ole kipuja ollenkaan, tietenkin mahan seutua aristaa ja pitää nousta ja istua tosi varovasti ettei ompeleet ratkeaisi sisältä.
Saattaahan ne kivut vielä tulla uudestaan kun lähtee liikkumaan. Nyt on hyvinnukuttu yö takana ja tehty aamujumpat mitä pystyy niin saa veret liikkumaan kropassa. Aamupala ja kävelylle seuraavaksi.
Närästystä ei ole yhtään ollut vaikka eilen söin happamia jogurttejakin
Kyllä minä leikkausta suosittelen kaikille, ei niiden oireiden kanssa kannata elää. Leikkauksista onnistuu kuiten yli 90% ilman mitään lisäoireita.
Leikkaavasta lääkäristä paljon kiinni tietenkin
Ps Oys muuten tullut kanssa se da vinsci robotti
Odl lääkäri kertoi.

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.429.4.2011 8.48
Hei Tommi - hienoa että kaikki on sujunut hyvin!

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.429.4.2011 20.08
Voi näätä! Kyllä on hienoa lukea Tommin tarinaa :) Tällaisia positiivisia kertomuksia kaivataan.

Toivottavasti jaksat kirjoitella tänne..

MixuRe: Tommi ja leikkaus 27.43.5.2011 20.25
Onnittelen.Toivottavasti ei tuu mitään jälki seuraamuksia.Ne vissiinki tulee vasta kun on parantunut,Esim.voi olla ettet pysty enää oksentamaa tai vastaavaa mutta sen aika sitten näyttää.Paranemisiin

tommiRe: Tommi ja leikkaus 27.43.5.2011 21.33
no nyt iski tauti mikä on jyllännyt lapsissa, kuume ja lentsu+joka paikkaa kolottaa mutta tämä nyt on normitauti.
Olen jo asennoitunut siihen ettei pysty oksentamaan mutta se onneksi on niin harvoin kun refluksi oli 24h päällä
Löysää jauhelihakastiketta jo tänään söin ja hyvin meni alas mutta ei vielä vois kuvitellakkaan jotain pihviä tai kuivaa leipää.

Tänään oli hauskaa kun lämminvesivaraaja hajosi ja ite kun olen putkimies ni piti laittaa emäntä vaihtamaan ja siirtelemään sitä ja ite neuvoa vierestä, hyvin meni kyllä siitä vielä putkinainen tulee.
koitetaan olla nyt pari kk aivan nostelematta ja rasittamatta ja liian isoilla ruoan paloilla venyttelemättä niin toivottavasti kestäisi mansetti pitkään.

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.44.5.2011 11.32
Hieno juttu. Toivottavasti tuo tauti ei tule kovin pahaksi. Muutoin on vissiin oikein hyvä fiilis? Leikkaus kannatti? Oletko vielä kovin turvoksissa? Oletko pystynyt nukkumaan?

zazceRe: Tommi ja leikkaus 27.44.5.2011 20.23
Hei Tommi

Mukava et sulla meni tuo toipuminen noin hyvin. Mulla nimittäin iski leikkuun jälkeen ensin suolitukos ja kun se aukesi ja pääsi hieman kokeilemaan toipumista iski heti perään oksennustauti. Tosiaan oksentamaan ei pysty, mutta vuorokauden mittainen paska olo ja yökkäily toi kyllä taasen vähän takapakkia toipumiseen.. Piti heiti soittaa jälikäteen kirurgille ja vartmistella ettei tästä vaan aiheutuisi mitään. Sanoi ettei pitäs aiheutua, koska jos olis aiheutunut niin ainut asia minkä se olis tehnyt olisi ollut repeämä. Noh, sitä ei kuitenkaan tullut ja ei pitäs vaikuttaa kuulemma millään tavalla jälkeenpäin mansetin pitävyyteen.

Onni onnettomuudessa sillä leikkaus ei kuitenkaan vaurioitunut, vaikka pelot oli suuret et mitä tästä seuraa. Ei auttanut suonensisäiset lääkitykset pahoinvointiin vaan kävin mutkan osastolla ja kotiin yökkimään välillä tyhjää.

Mut se pahin oireisto jäi sinne pöydälle ja sen huomasi heti herättyään leikkauksen jälkeen.

PS. Tommi, huonekavereina oltinn ilmeisesti :)

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.45.5.2011 15.21
Terve, mietinki et mitenkä sulla on mennyt, olipa huono tuuri tuo oksennustauti
mutta onneksi ei pahempaa seurannut.
On varmaan ilkeä olo tuo oksennustauti kun se on päällä,tuntuu varmaan ikuisuudelta.
Minullaki oli tossa tuo kuume/lentsu tauti mutta alkaa olla ohi jo sekin.
Eilen illalla rupesi lima irtoamaan ja tuntui välillä et tukehtuu kun ei saanut kunnolla yskittyä pois sitä.

zazceRe: Tommi ja leikkaus 27.45.5.2011 15.33
no oli aika inhottava kokemus, mut onneksi liitokset kesti vaikka ylämahalla oli kipuilua seuraavan päivän. tänään pääsi itse maistamaan kunnolla ruokaa juuri noiden takia, puuroa lautasellinen ja jauhelihaperunasoosia. maha on kyllä kummallinen vielä, mut aamulla ok ja iltaa kohden vähän alkaa rauhattomaksi. tuon pienen kipuilun sais pois niin ei huomais edes koko hommaa

nyt tekis ruisleipää yms kovasti mieli mut viikon päästä sekin onnistuu. en oo kyllä huomannut et olis nielemisen kans ongelmia, paitsi liian nopeasti juodessa. onko muuten sulla mahassa vielä minkälaisia tuntemuksia ja mites tuo nieleminen? onko säteilly hartioihin?

ps. mietin kans et miten sulla menee ja muistin tään Sun mainostaman paikan ja täältä löysin.

tommiRe: Tommi ja leikkaus 27.45.5.2011 20.15
Nielemisen kanssa ei ole ollut ongelmia, on kyllä tullut jauhettuakin suussa niin soosiks kun pystyy ja koittanut niellä vähän kerrallaan, minäkään en pysty vettä juomaan nopeasti mutta sama asiahan se on tulee sillon nieltyä enemmän kerralla.
Illalla yleensä poreilee ja ääntelee maha aika paljonki välillä mut kipua ei ole ollut mahassa, välillä tuolla mansetin suunnalta semmosia pieniä kipu vihlasuja mut ei muuta.
Nyt syönnin jälkeen rupes tuolla kita ja nielu risojen seutuvilla olemaan semmonen outu tunne niiku ois puutunu tai jotain ei oikein osaa selittää.
Hartioihin ei ole enää säteilly vuorokauteen, kuume ja kolotuski loppu päivällä ja koko ajan alkaa virkistymään.

zazceRe: Tommi ja leikkaus 27.45.5.2011 20.25
mun tuntemukset kans päivän mittaan jo lähes hävinnyt. suurin osa oli vissiin siitä mahataudista johtuvaa ja ilmavaivatki vähentynyt ku päässy syömään tosi hyvin.. kesäkuun ajattelin mennä vielä ilman juoksemista mut heinäkuussa jo juoksen.

salille on kova hinku mut ajattelin ottaa varman päälle ja palata sinne 2012alussa vaikka timo sano et voi mennä jo syksyllä. kyykky jää vaan pois sitä en enää tee kovinkaan ku pahin liike.

onko kellään leikkauksen jälkeistä salikokemusta? entä miten porukka on tuon liikunnan suhteen edennyt leikkauksen jälkeen?

MakeRe: Tommi ja leikkaus 27.47.5.2011 17.39
Aloin käydä pari kuukautta salin jälkeen ihan kunnolla. Jalkaprässin kanssa ollut varovaisempi, mutta kyllä tuon "pitäisi" ihan hyvin normaalin elämän rasituksia kestää (ainakin leikanneen kirurgin mukaan).

zazceRe: Tommi ja leikkaus 27.47.5.2011 17.56
no hyvä. uskaltaa vissiin treenata ihan kunnolla jos palaa salille 3kk leikkauksen jälkeen. prässin ja jalat sit ens vuonna.

make, aloititko löysästi, vai uskaltaako lähteä heti nostaan tuloksia takaisin?

MakeRe: Tommi ja leikkaus 27.47.5.2011 20.46
Ehkä ensimmäinen viikko meni tunnustellessa, mutta sitten nostin painoja heti perus massatreenin kohdalle. En välttämättä voimareeniä vielä heti vetäis, mutta toistoja uskalti hyvin. Prässillä en saanut ikinä mitään ikäviä tunteita aikaan, vaikka siitä kirurgi hiukan varoitteli (että pidä se parin kk tauko). Muistaakseni pääasia oli antaa pallean toipua. Leikkauksessahan palleaa hiukan parsitaan, sillä ruokatorvi menee pallean läpi.

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.410.6.2011 0.02
Pientä päivitystä, on ollut niin paljon ohjelmaa niin ei ole
Tullut käytyä palstalla, 1kk ja 3viikkoa leikkauksesta aikaa
närästystä ei ole ollut vaikka tuli tuossa yksi viikko oltua messuilla
ja kolmena iltana tuli otettua alkoholia myyntimiesten kanssa ja syötyä
kaikkea roskaruokaa. Nyt pystyy syömään mitä vain mutta pureskella pitää hyvin
ja on siitä kyllä tullut jo rutiiniakin, pysyy annokset kohtuullisina kun hitaasti syö.
Kyllä sen tuntee jos kiireessä hotkii liian ison palan niin jumiin jää. Mutta ei se haittaa, pieni vaiva verrattuna entisiin oireisiin.
Piereminen on kanssa lisääntynyt ja ilma kyllä tulee pois pelkästään pieremällä
kylässä joskus kiusallista mutta kun selittää asian niin kaikki ymmärtää ja ne ei kyllä haise onneksi millekkään.
Itse leikkauksesta ei ole mitään kipuja enää, raskaita nosteluja vältän edelleen ja muutenkin yritän vielä varoa vähän.

Siinäpä jotain tuntemuksia sekavasti kirjoitettuna kännykällä niin voi olla virheitä.

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.410.6.2011 11.10
Hieno kuulla että hyvin menee. Välillä tuntui jo että saa lukea pelkästään valituksia leikkauksessa olleilta..

JuiceRe: Tommi ja leikkaus 27.411.6.2011 7.33
Moi kaikille.
mulla pyyhkii hyvin olen 100% tyytyväinen leikkaukseen, kaikkea voi syödä ja juoda eikä närästä! Ainoa että minulla on nyt hieman liikaa painoa, kun olen herkutellut sellaisilla ruuilla mitä ennen ei voinut syödä. Minulla on siis hyvä ruokahalu, kun olen lukenut että joillain on näläntunne kadonnut. Hyvää kesää kaikille, ja jaksamista taudin kanssa, kyllä se vielä helpottaa.

aamupalaksinexiumiaRe: Tommi ja leikkaus 27.415.6.2011 16.18
Paljonko kustansi yksityisellä kaikkineen? Huomenna oli aika LPKS:n mutta tuli peruutuspuhelu ja seuraavaa aikaa luvattiin jonnekin minne lie. V-tutus aika julma tällä hetkellä, joten jos tuo on luokkaa silmien laser-leikkaus niin odl kutsuu.

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.416.6.2011 11.15
Tommi ja Juice, hienoa, että homma hanskassa :-)
Mukavaa kesänjatkoja!

Hinta nousee yli 5 000e (- kela)...

aamupalaksinexiumiaRe: Tommi ja leikkaus 27.416.6.2011 13.47
Ok, kiitos.

Tuollahan tuo lukikin ylempänä. LPKS antoi uuden ajan 2 viikon päähän, joten ei näillä näkymin tarvinne olla yhteydessä odl:n.

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.42.7.2011 14.37
Odl hinta oli 4000 ilman yöpymisiä. Kelalta ei saa ku reilu 200 takasin.

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.410.7.2011 20.17
Onko sulla minkälaista jälkitarkastusta tulossa ja koska (3 kk/6kk)?

Toistan edelleen: hienoa, että kaikki mennyt hyvin!

TommiRe: Tommi ja leikkaus 27.418.7.2011 21.50
Ei ole mitään jälkitarkastusta.
Sen että jos on yhtään outoja tuntemuksia tai kipuja niin
heti pitää ottaa yhteyttä.

RaksuRe: Tommi ja leikkaus 27.426.11.2011 20.23
Mukava kuulla leikkauskertomuksia, minulla on ollut refluksitauti jo 39v. Närästyslääkkeitä olen popsinut vuosien varrella lukemattoman määrän.Muutaman vuoden olen syönyt Somacia jatkuvasti. Väliin kuurina 3-4 tabua päivässä. Nyt vihdoin asiassa tehtiin siirto että leikkaushoito on edessä. Katsotaan milloin aika tulee. Lääkäri aikoi panna lähetteen(kirurgi)kiireisenä. Kävin viime viikolla nielemässä letkua. Ei ollut erikoisen väljä mahanportti, vaikka edellisessä epikriisissä oli 4v sitten että väljä hiatus. Kiitos teille positiivisesta palkautteesta leikkauksen suhteen. Yöt ovat minullakin aika rankkoja, jatkuvaa heräilyä ylävatsaoireiden eli rinnankorvennuksen(niinkuin ennen sanoivat)vuoksi. Olen valmis leikkaukseen!!!!Oys-aan olen menossa

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.427.11.2011 11.40
Mitenkäs Tommilla menee nyt?

jetsRe: Tommi ja leikkaus 27.41.1.2012 21.15
Tommi, mitenkä nyt menee? Onko vinkkejä leikkaukseen meneville?

KristiiaRe: Tommi ja leikkaus 27.419.6.2013 19.08
Hei!

Kiinnostaisi tietää, miten Raksun leikkaus Oys:ssa onnistui? Tai kenen tahansa, jonka palleatyrä on Oys:ssa leikattu. Kerrottehan myös, kuka lääkäri leikkasi.

Myös Oulussa yksityispuolella leikatut, kertoisitteko kokemuksia.

Minulla on ollut yli 30 vuiotta refluksitauti. Maidoton, viljaton, tupakaton, viinaton, karkiton ja herkuton vähämausteinen ruokavalio ja hitaasti syön, mutta silti vain pahat oireet.

Tähystykseen menossa. Laiheliini olen jo valmiiksi, joten hirvittää nuo jutut, että leikkauksen jälkeen on lähtenyt hurjasti painoa pois.

Kiitos kaikille vastauksista ja voimia kaikkeen! =) Kristiia

refluksikurkkuRe: Tommi ja leikkaus 27.421.6.2013 12.53
Kristiia, kuinka monta tähystystä sulle on tehty kaiken kaikkiaan? Onko ruokatorvi säilynyt tulehtumatta/arpeutumatta ym noina 30 vuotena?

Hyviä jusseja kaikille!

PirpanaRe: Tommi ja leikkaus 27.44.7.2013 12.36
Heips!

Kolme kertaa on tehty gastroskopia. Yhden kerran todettiin vatsakatarri 80-luvulla. Pari kertaa ollut ok, mutta tähystykset tehty siinä vaiheessa kun pahin oireilu on ollut ohi, eli ei ainakaan tulehdusta näkynyt silloin, eikä arpeutumistakaan.

Pitänee mennä tähystykseen, jos ei ala helpottaa oireet, jotka ovat nyt pahemmat kuin koskaan aiemmin.

Tsemppiä sinullekin! =)
Kristiia -nimi vaihdettu PirpanaanVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: