Keskustelu

ex-sairaslomalainenPuoli vuotta fundosta.7.3.2011 16.27
Heipä hei kaikki,

Ihan just tulee puoli vuotta fundoplikaatiosta. Ajattelinpas minäkin tulla kertomaan miten on mennyt. :)

Taustaa: 7 vuotta sitten sairastuin rintasyöpään, sytostaattien aikana unohtivat antaa vatsansuojalääkkeet, enkä minäkään äkynnyt niitä pyytää. Tuloksena tietty aika mukava gastriitti. Aloitin nexiumin. Sitäpäs sit jouduin syömään leikkaukseen asti. Oireet vaan pahenivat, kuristava tunne kurkulla useita kertoja päivässä, rintakehän puristavat kivut, ylämahakivut, röyhtäily, ja oksennusten tulo suuhun. Lopulta oksennus tuli suihkuna silloin tällöin. Paineella oikein. varsinkin jos oli syönyt normisti niinkuin muutkin ihmiset.

Ennen leikkausta tehtiin tähystys, jossa todettiin palleatyrän olevan iso, kasvanut edellisestä tähystyksestä tosi paljon, myöskin vatsan ja ruokatorven välinen sulkija oli ihan löysä.

Nanometrissa todettiin ihan sama löysyys, mutta muuten timmissä kunnossa olevat muut sulkijat, joten eikun leikkaukseen.

Leikkaus oli puoli vuotta sitten. Leikkaus meni hyvin, mutta pientä kuumeilua oli jälkeenpäin useita viikkoja, syytä siihen ei löytynyt. Hieman närästystäkin oli välillä. Nyt ei mitään oireita, ei närästystä, ei mitään.

Upea olo, saan nukkua asennossa kuin asennossa, en ole tarvinnut Nexiumia enää lainkaan. iso pallero hävinnyt pallean kohdalta. Syödä voin mitä vaan. Mutta en isoja annoksia, vatsa täyttyy nopeammin kuin ennen.

Oksentaa en ole pystynyt, kerran oli krapulan poikasta, oksentaa en voinut, otin pahoinvointipillerin. vatsatautia ei ole onneksi vielä ollut. Taitaa olla ainoa asia mikä pelottaa...

Eli kaikenkaikkiaan mukava homma, ainoo harmitus on, että en ollut mennyt tähän leikkaukseen aikaisemmin. :)

Oikein lämmintä kevään jatkoa kaikille!

Leikkauksessa olluRe: Puoli vuotta fundosta.7.3.2011 20.56
Minun leikkaus oli kanssa viime syksynä. Minulla on ollut kanssa jonkun verran närästystä. Koska sinulla loppui se? Tuliko jostain erityisistä ruoista? Minulla vielä paljon ruoka-aineita, joita en ole edelleenkään pystynyt/uskaltanut syödä. Ehkä joskus pikkuhiljaa...minä pystyn röyhtäilemään ihan normisti, joten nyt pelkään, että onko sulkija jo liian löysä...

poppyRe: Puoli vuotta fundosta.7.3.2011 21.29
Kiva kuulla hyviä kokemuksia!
Ja tuo, että närästyksesi hiljalleen loppui on monelle hyvä uutinen :)
Mulla on muuten vähän samaa taustaa, närästys räjähti 2002 syöpälääkityksen myötä...

GasterixRe: Puoli vuotta fundosta.7.3.2011 23.45
Just nyt kiva kuulla onnistuneita leikkauskertomuksia...leikkaus kun on tällä viikolla, hii-o-hei :-/

Noita tulevaisuuden mahatauteja ja yökkimisiä mä olen kanss miettinyt, noh, kait ne menee omalla tyylillä...aika näyttää...

Kaunista kevätaikaa sinullekin :)

Leikkauksessa olluRe: Puoli vuotta fundosta.8.3.2011 6.03
Juu, gasterix, vaikka minullakin on tässä ollut leikkauksen jälkeen takapakkeja, niin olen erityisen onnellinen, että leikkaus on tehty. Se on helpottanut suuresti elämää. Mulla varmaan osittain hidastutti/taa paranemista toinen leikkaus kaksi kuukautta fundon jälkeen. Tsemppiä!

ex-sairaslomalainenRe: Puoli vuotta fundosta.8.3.2011 18.32
Mun närästys loppui muistaakseni pari kuukautta leikkauksen jälkeen.
Jos juon oikein hiilihappopitoista juomaa tyylliin Vichy, niin tulee heti röyhtäilyä. Tosin koen, että se ei ihan mahasta asti tule, vaan ruokatorvesta heti. :)
Kivennäisvedet ylipäätään täyttää mahan ihan heti piripintaan. Kuplatkohan sen tekee...

On upeaa laittaa lenkkarit istualteen kiinni ilman oksennusta kurkussa. :D

ex-sairaslomalainenRe: Puoli vuotta fundosta.8.3.2011 18.33
Niin ja oikein paljon onnea Gasterixille leikkaukseen!
Luinko aikaisemmin oikein, että se olisi robottileikkaus?
Jänskää!!

GasterixRe: Puoli vuotta fundosta.8.3.2011 22.35
Hyvää Naistenpäivän iltaa :)

Saanko kysyä, mihin leikkaukseen jouduit heti fundon jälkeen?
(Ymmärsin, että taustallasi ollut toinen sairaus ei olisi ollut nyt vaan aiemmin...)

Kiitokset toivotuksista! Jep, näin on, 'Leonardo the Robot' laittaa ruokatorveni uuteen kuosiin. On tää kyll vähän jänskää...tänään oli vika työpäivä, huomisen otin saikuksi omiin nimiin ja loput saa kirjoittaa Leonardo...

Nyt voit nauttia erilaisista jumppatunneista, kyykkyyn ylös harjoituksista, kun närästelyt ei ole ongelmana ;)

ex-sairaslomalainenRe: Puoli vuotta fundosta.9.3.2011 22.16
nimim. "leikkauksessa ollu" on ilmeisesti ollut toisessakin leikkauksessa.
Minulla ollut tässä hiljakkoin vain tämä fundoplikaatio. Edellisistä syöpään liittyvistä leikkauksista on jo vuosia. :)

Kirjoittelepas sit kuulumisia robotin tervehdyksen jälkeen.

Leikkauksessa olluRe: Puoli vuotta fundosta.17.3.2011 20.54
Minä olin kohdunpoistoleikkauksessa, se tehtiin avoleikkauksena, joten on ollut aika rankka talvi. Nyt toista viikkoa töissä, pikku hiljaa arkeen palaamista. En kuitenkaan suosittele kenellekään leikkauksia (jos ei pakollista tarvetta) näin lähekkäin toisiaan. Fundon jälkeen kuitenkin syöminen pitkän aikaa heikohkoa, joten kunto palaa melko hitaasti ainakaan siihen kuntoon, että valmis seuraavaan leikkaukseen.

Vähennän Gasterixia vieläkin pikkuhiljaa, lauantaina pitäisi vielä ottaa ja sitten koittaa olla ilman...aamut ollu pahimpia, katsotaan miten käy.

SaraRe: Puoli vuotta fundosta.23.10.2013 12.06
Mulle on tehty leikkaus kaksi kuukautta sitten. Aika kovia kipuja oli, kun kotiuduin sairaalasta. Mutta nyt on helpottanut, lääkkeitä en ole tarvinnut. Jonkin verran röytäilen, mutta ne eivät tule vatsasta saakka. Ilmavaivoja on ihan kamalasti. Syömiseen pitää kiinnittää huomioita, hitaasti ja pureskella kunnolla. Vatsa täytyy tosi nopeasti - vatsakin toimii useammin kuin ennen. Ainoa todella huono puoli on se, että leikkauskohta on vieläkin kipeä - kipua. Liekö kiinnikkeitä, vai mitä? Mutta suosittelen kaikille leikkausta!!!

refluksikurkkuRe: Puoli vuotta fundosta.24.3.2015 15.22
nostoa ...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: