Keskustelu

MariaInuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte3.3.2016 22.01
Keskustelin sisätautilääkärin kanssa ja kun kerroin oudoista oireistani, hän kertoi, että hänellä on ollut muutama potilas, jolla on ollut todella outoja oireita ja inuliini-allergia löytynyt syyksi.

Inuliinia on esim. joissakin maitohappovalmisteissa ja vatsaystävällisissä jugurteissa.

MariaRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte4.3.2016 8.36
Nyt kun olen ollut muutaman päivän ilman inuliinia (pitää lukea kaikki tuoteselosteet todella tarkasti) ja noudattanut FODMAP-ruokavaliota, ero entiseen on todella suuri.

Suosittelen kokeilemaan etenkin niille,joiden oireena on suun polte ja voimakas polttava tunne ylä- ja alavatsassa, selässä siten, että polte säteilee alas reisiin. Viiltävää kipua ruokatorvessa ja vasemmalla rintalastan alla.

Hieman on tuon ruokavaliomuutoksen kanssa hakemista, etenkin kun on juuri ollut monta viikkoa järkyttävissä kivuissa, olen todella uuvuksissa siitä vieläkin. Nyt kivut ovat poissa ja ainoat mitä tein oli inuliinin jättäminen pois tarkasti ja aloin syömään FODMAP:n ohjeita noudattaen.

ViljamiRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte4.3.2016 16.22
Mitä jouduit jättämään vielä pois ruokavaliosta kun etkös muutenkin syönyt vain sitä salaattia jossa oli retiisiä yms.? Oletko koskaan ollut täysin maidottomalla?

ZenaRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte4.3.2016 17.40
Yksi toinen ongelmallinen aine on muunnettu tärkkelys + muunnettu maissitärkkelys. Muunneltua tärkkelystä on joka paikassa. Se aiheuttaa vatsan turvotusta ainakin joillakin.

MariaRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte4.3.2016 23.37
Viljami: söin tosiaan viime kesänä enimmäkseen salaattia, jossa oli lisänä perunaa, parsaa, retiisiä ja cashew-pähkinöitä. Olotila pysyi hyvänä.

Kylmän ilman myötä siirryin lämpimään ruokiin kasviskeittoon ja esim. qvinoa, parsakaali, kukkakaali, porkkana, kesäkurpitsa, cashew-pähkinä. Tämä ei sitten sopinutkaan.

Yritän nyt kokeilla FODMAP-ruokavalio-ohjeita, sen mukaan kukkakaali ja parsakaali sekä cashew-pähkinät eivät sovi.

Mun ongelma on viimeaikoina ollut erikoinen suunpolte. Savivesi auttaa siihen ja yskä sekä astma poistunut kokonaan.

Akupunkitio auttoi vatsakipuun ja osittain suun poltteeseenkin, mutta siellä pitäisi käydä viikottain.

Lääkärin mielestä kyse voi olla allergiasta ja nyt pitää sitten testailla varovasti.

Jätin pois inuliinin ja heti parempi olo. Tänään huomasin, että tattarihiutalepuuro aiheutti oireita. Kaurapuuro sopi paremmin.

Tässä ei kyllä pääse lihomaan, tällä hetkellä syön todella vähän. Sen sijaan jostain syystä janottaa koko ajan. Sokeriarvo ja sokerirasitustesti on tehty useasti ja ihan hiljattainkin. Taidan juoda n. 5 l vettä päivässä.

ZenaRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte5.3.2016 11.02
Tsemppiä Maria oikean ruokavalion löytämiseen. Minullakin se on edessä kun välillä jotkut ruoka-aineet sopii ja joskus taas ei. Esim peruna, pasta tai riisi pitää olla tuoretta vasta keitettyä. Jos lämmitän aiemmin keitetyt lisäkkeet maha turpoaa palloksi.

OssiRe: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte12.9.2017 8.07
Maria, kerro vähän lisää noista oudoista oireistasi? :)
Minullakin refluksiin(?) liittyy outo suun ja nenän (joskus kasvojenkin) polttelu, johon ei ole syytä löytynyt. Vaiva on todella kiusallinen ja lääkärit nostavat kädet pystyyn. Epäilevät psykosomaattisista oireilua....

Seija Soini Re: Inuliini-allergia ja suun sekä vatsan polte18.3.2024 12.10
Runsaskuituisessa hedelmämehussa on lisättynä insuliinin kaltaista fruktaania eli oligofruktoosia. Se on olevinaan kuitu. Siitä tulee suun oireet ja jopa vaarallinen paha turvotus.
Inuliini esim maa-artisokassa aiheuttaa lähinnä vatsavaivoja.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: