Keskustelu

refluksikurkkuOsa III/Päivän refluksitilanne7.8.2010 20.40
Alkuviikon 5 hankalan päivän jälkeen ihana päivä -- kurkku rauhoittunut huomattavasti tänään ... ja toivottavasti sellaisena pysyykin :-)

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne8.8.2010 23.18
Mä olen syönyt tänään taas aika heikosti (ei sitä vaan muista aina syödä), ja olo on sen mukainen. Rintalastaa poltti niin, että selänkin puolella tuntui, ja kurkku "paloi". Jogurtti onneksi auttoi vähän ja Nexium. Olisipa huomenna parempi päivä.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne10.8.2010 20.41
Sama kurja olo jatkuu kuin viikonloppuna. Lisäksi tuntuu kuin röyhtäyttäisi enemmän kuin ennen ja aika usein tulee hikkakin. Tai sitten olen vain alkanut kiinnittää noihin enemmän huomiota kuin aiemmin :-/. Onneksi kohta voi taas ottaa Nexiumin, niin kipu lievittää vähäsen.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne12.8.2010 18.41
Liian aikaisin todettua ... Täällä kanssa huono kausi (11.päivä) jatkuu... Loppuisi jo! Mökkeily ei auttanut yhtään asiaan - pikemminkin päinvastoin ... keskellä korpea refluksioireilun - ja säryn kanssa - ei hyvä :-( :-(

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne12.8.2010 18.48
Posti oli tuonut tosin vihdoinkin mielenkiintoista luettavaa .. refluksiguru J. Koufmanin (Stern + Bauer) refluksikirja: Dropping Acid - The Reflux Diet - Cookbook & Cure, joka perustuu
nimenomaan pepsiinin vahingollisen vaikutuksen minimointiin (huhtikuun uutisissa enemmän juttua pepsiinin vaikutuksesta). Tarviipa tutustua ...

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne12.8.2010 20.01
Viime viikko oli kurja; henkisiä paineita. Nyt taas paljon parempi olo. Olen kokeeksi vähentänyt hiilareita aika rankasti; ei leipää muutoin kuin yksi sämpylä tai puolikas aamulla, ei pastaa, riisiä, sokeria niin niukalti kuin mahdollista. Liekö tällä vaikutusta parempaan oloon.

RefluksikkoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne13.8.2010 23.28
Nyt tällä hetkellä polttaa kurkkua ihan älyttömästi.Tulikin tänään haettua apteekista itsehoitolääkkeitä.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.8.2010 17.02
Nyt refluksi on taas pysynyt ihan mukavasti aisoissa, kurkkua ja rintalastaa ei pahemmin polttele. Mutta tää jatkuva röyhtäily sapettaa :-/. Toivottavasti olisi vain ohimenevää.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.8.2010 18.31
Samanlaista täälläkin enää ei röyhtäytytä ihan yhtä paljon kuin mitä tossa vähän aikaa sitten. Yskää vain on joka päivä se ei poistu mihinkään. Ei varsinaista polttelua ole ollut enää pitkään aikaan kuin lievästi joskus. Lääkityksenä Pantoprazolin tilalle tullut Giasemin. Suosittelen :))

Sirpa Re: Osa III/Päivän refluksitilanne15.8.2010 19.26
joskus röyhittää. voi juku, voiko siis eri pantopratsolituotteissakin olla eroja??
tää menee ihan mahottomaksi!

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.8.2010 20.18
En tiedä siis toi pantoprazol poistunut kokonaan toi on sama tuote vain eri nimellä.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne16.8.2010 8.12
15. päivä erityisen huonoa kautta menossa :-(
Nielemisvaikeus ja kipu on ärsyttäviä.

Yöllä tuli nukuttua pitkästä aikaa mahallaan ja eikös sitten niskakin ole ihan kierteellä kaiken lisäksi. Särkylääkettä ja Sirdaludia. Hieronta-ajan yritän saada jos suinkin mahdollista.

JoyRe: Osa III/Päivän refluksitilanne17.8.2010 16.48
Irtokarkkeja, pepsiä, kaaliruokaa ja puoli askia tupakkaa ja illalla varmasti närästää. Paska päivä. Söis viel suklaata iltapalaksi. Helvetin hermosäryt..

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.8.2010 8.54
Päivän 2 parhainta tuntia taas menossa - tässä vaiheessa näyttää aina valoisalta. S&S linjalla jatkuu ...
hermosärky sucks :-(
Taidan ottaa tuota Pepsiä peliin mukaan ...

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.8.2010 14.27
Syyskauden eka flunssa ollut päällä viikonlopusta ja refluksin valmiiksi ärsyttämät keuhkoputket nyt todella kipeät. Toivottavasti kunto alkaa koheta että pääsee viikonloppuna kuuntelemaan U2:ta.. Positiivista on että neljättä viikkoa kokeilussa oleva pariet tuntuu toimivan suht' hyvin.

refluksikurkkRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.8.2010 8.50
Eilisilta sujui hieman paremmin väännön ja säryn suhteen ...

3. viikkoa/18.päivä meneillään. Viime vuonna todella huonot kaudet kestivät 6 viikkoa, joten ehkä jo puolessa välissä ollaan ;-)??

HepokattiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.8.2010 18.52
Heippa taas! Ajattelin raportoida pikaisesti oman refluksitilanteeni. Ennen olen täällä hehkutellut, kuinka lomalla mahani on aina tosi hyvässä kuosissa ja voin syödä huolettomammin kuin normisti. Mutta mtä kävikään tämän kesän lomalla.. aivan päinvastoin! Reissasimme melkein kolme viikkoa Ranskassa ja maha oli kirjaimellisesti aivan hapoilla reissun alusta lähtien. Ei vissiin ranskalainen ruoka oikein passannut.. Hauskaa sikäli, että viime vuoden Italian reissulla maha oli aivan loistava. Sitten tuon Ranskan reissun jälkeen matkailimme vielä viikon Suomessa (joka oli virhe, olisi pitänyt jäädä kotiin syömään kaurapuuroa). Sehän oli myös mielenkiintoista, kun veti useamoana päivänä suomalaista ravintolaruokaa... Ei ollut siis kauhean rentouttava loma siinä mielessä, että mahan kanssa kärvistelyyn meni niin paljon energiaa. Näköjään ei se loma ollutkaan sitten aina mahan autuaaksi tekevä juttu, kuten ennen tätä kesää kuvittelin.. Onneksi maha on nyt selkeästi lähtenyt rauhoittumaan, kun olen vedellyt omia ruokiani kotosalla =).

RefluksiaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.8.2010 20.06
Nämä jutut on tosi outoja, koska mulla on taas vatsa paremmassa kunnossa kun olen työelämässä, mulle ei nuo ruokajutut aiheuta mitään.

Lomalla aina refluksit painaa päälle.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne23.8.2010 22.51
Ihan OK päivä. Kurkku kipuilee, mutta ei muita oireita, mitä nyt limaa nousee vähän kurkkuun. Röyhtäilykin jatkuu, mutta on tainnut vähän lievittyä.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne29.8.2010 18.44
Tänään suht hyvä päivä "huonolla kaudella" ...

Eilinen syönti italialaispaikassa menikin suht mukavasti ja minullekin löytyi syömistä: alun tomaattipestoleipä muutettiin leiväksi + oliiviöljyksi, tomaattirisotosta väännettiin parsarisotto - joka oli sopivan pieni annos kerrankin ... Bellini -drinkki (=kuoharia + persikkapyreetä) pysyi sellaisenaan :-)

Sami L.Re: Osa III/Päivän refluksitilanne29.8.2010 21.07
Aivan per... tämä päivä tän taudin kanssa!

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.8.2010 12.55
On nyt sitten ollut erityisen ikävä vaihe päällä lauantaista lähtien, yhtä pahaa hengenahdistusta taisi olla edellisen kerran huhti-toukokuussa. Tuntuu että huononemisvaihe lähti liikkeelle kuun puolivälissä iskeneestä flunssasta. Onkohan niin ettei kerran päivässä otettu pariet sittenkään riitä pitämään oireita kurissa... :-(

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.8.2010 13.23
-- Tapio -- On aivan mahdollista, ehkäpä aivan todennäköistä, että lääkityksesi ei ole riittävän tehokas. Jokainen nimittäin tuntuu olevan sangen yksilöllinen tapaus, kun on kyse refluksivaivoista. Ei voi ollenkaan rinnastaan suoraan monen muun sairauden, kuten pöpötautien täsmälääkintään, joka on kaikille sama; annos painon mukaan.

Oletko jo kokeillut Nexiumia? Se oli se, joka minun kohdalla vihdoin viimein auttoi edes tyydyttävästi. Pahoina päivinä kyllä vain välttävästi.

2x20mg/vrk kahdessa erässä otettuna tyhjään mahaan ja vähintäänkin tunti ennen ruokailua, että taatusti ehtii imeytyä.

Noina pahoina päivinä joudun ottamaan 3x20mg/vrk, mutta onneksi niitä päiviä on enää harvemmin, kun olen oppinut kurinalaisuutta syömisiini ja tekemisiini.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.8.2010 13.48
arnold: kiitos kommenteista! Menen torstaina kysymään työterveyslääkäriltä voiko parietia ottaa 2x20mg päivässä. Ennen parietia käytin zoltia 2x30mg/vrk mutta se täytyi jättää sivuoireiden lyötyä yli, eikö teho ollut juuri 1x20mg parietia parempi. Tuo nexium odottaa vielä kokeilua mutta ehkä sekin on vielä edessä..

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.9.2010 9.51
Tsemppiä Tapio hengenahdistuksiin!
Toivottavasti kyse on vain lääkkeen tehosta eikä muista ilmiöistä, jotka niitä oireiden tuntemista voipi lisäillä.

Itse täällä flunssan kourissa tällä hetkellä ja 5. viikko huonoa kautta meneillään. Pientä helpotusta kuitenkin ... Flunssaan ei liity yskää, joten se ei itselläni ole lisännyt onneksi refluksia kuten se ( ylähengitystietulehdus) usein saattaa tehdä.

Aurinkoinen lomapäivä eli huilailen sohvalla tv:n ääressä, lipitän välillä lämmintä hunajavettä ja päivitän meiliä ... onneksi ei tarvi olla töissä.

XLRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.9.2010 20.21
--refluksikurkku--parempaa vointia!

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.9.2010 20.39
Vähä kurja....stressiä liikaa.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.9.2010 13.20
Lääkäri antoi sitten luvan ottaa parietia tupla-annoksella, mutta mielellään vain väliaikaisesti. Saapa nähdä alkaako tehota paremmin kuin 1x20mg. Alkaa kypsyttää kun oireisto jatkuu kuukausikaupalla, eikä lääkkeistä saa kuin osittaista helpotusta. Tuli myös lähete vatsantähystykseen joka tiedossa puolentoista viikon päästä, ehkä sieltä löytyy jotain lisäviisautta..

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.9.2010 13.42
-- Tapio -- Keskustelitteko lääkärin kanssa mahdollisuudesta kokeilla Nexiumia?

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.9.2010 15.55
arnold: keskusteltiin mutta päädyttiin siihen ettei vaihdeta vielä. Parietia kyllä aion kokeilla tupla-annoksella heti. Täytyy tuon tähystyksen jälkeen vielä miettiä muitakin vaihtoehtoja. Ajatus leikkauksesta alkaa kyllä päivä päivältä houkutella enemmän, ei tätäkään tilannetta jaksa loputtomiin.
refluksikurkku: kiitos kannustuksesta, nyt sille on kyllä käyttöä!

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.9.2010 16.38
Tapio..: Suosittelen, että kuitenkin ensin kokeilisit kaikki lääke- ja annosteluvaihtoehdot. Itseni kohdalla piti kahlata läpi koko repertuaari, ennen kuin oikea hoito löytyi. Siihen toki liittyy sitten myös mm. sängynpäädyn korotus ja ruoka-ainepolitiikka.

Lääkkeen otto tyhjään mahaan ja sen jälkeinen tunnin syömättömyys osoittautuivat myös välttämättömiksi, mutta nyt on meno jo sen verran siedettävää, että pahimpiin aikoihin nähden voin melko hyvin. Lipsuminen kyllä mistä tahansa itselleni asettamasta "säännöstä" iskee taatusti kohtalaiset oireet päälle uudelleen, pariksikin päiväksi.

Leikkaus on kuitenkin niin lopullinen vaihtoehto, että jos se ei sitten sattuisikaan auttamaan, saattaisi se ainakin minun kohdallani johtaa jopa voimakkaaseen masennukseen.
:-P

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne5.9.2010 10.43
Kiitos XL - nyt voidaan jo paremmin :-) .. siis flunssan suhteen. Huono kausi näyttää sittenkin jatkuvan.Harmaa päivä täällä Tampereella.
Kirppiskierrokselle lähdössä :-)
Leppoisia sunnuntaipäiviä!

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.9.2010 23.25
Mulla on ollut nyt kolme päivää kummallista huonovointisuutta. Mahassa velloo, ja maha tuntuu muutenkin jotenkin tyhjältä (?), vaikka olenkin syönyt ihan hyvin. Nytkin on oksettava olo, mutta pakko vaan sinnitellä, kun otin juuri Nexiumin. Kurkkuunkin kertyy tosi paljon limaa taas.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne10.9.2010 9.05
En tiedä oireita on jostain syystä aika helvetisti, pahinta on toi yskä ja jatkuva röyhtäily. Nyt olen kyllä dietilläkin, joten onhan tämä jossain vaiheessa ehkä parempi, kun ei vain sortuis noihin rasvaisiin ruokiin ja limuihin. Nyt kulunut suunnilleen vuosi siitä, kuin gastrokirurgi puhui puolen vuoden seurannasta. En ole uskaltanut nyt ottaa yhteyttä, koska leikkaukseen joutuisin aika varmasti. Ehkä se saattaisi olla paikallaankin, kun oireita on aivan joka päivä. Tänään perjantai ja ehkä huomenna sitten herkuttelen kohtuudella. Rupesin käymään kunnolla salillakin, joten elämä on ihan ok vaikka tästä vittumaisesta taudista kärsiikin. :)

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.9.2010 3.27
Voi rähmän rähmän rähmä että tässä ihminen osaakin samanaikaisesti olla sekä ahne että tyhmä. Siis mä.

Olin sitten illalla tilaisuudessa jossa tarjoiltiin kotietekoisia hampurilaisia kaikilla herkkutäytteillä ja palan painikkeeksi oluita ympäri maapallon, öbaut. Yksi hiilihapoton irkku-olut (Kilkenny) olisi vielä ollutkin ihan OK ja vaikka puolikas hampurilainenkin, mutta kun pitää olla ahne p...

No, nyt on kello tulossa puoli neljä yöllä ja nukkumisesta ei voi uneksiakaan; ei varmaankaan tarvitse kertoa että miksi.

Voi rähmän rähmän rähmä.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.9.2010 8.30
Tsemppiä Arnold!

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.9.2010 8.40
Mulla jatkuu huonovointisuus. Viime yönäkin heräsin huonoon oloon, ja oli pakko mennä oksentamaan. Kurkkukin karvastelee taas tosi ilkeästi.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.9.2010 13.14
Paska tilanne päällä oireita paljon kurkkua kaivelee ja yskää ja jatkuvaa röyhtäilyä taidan varata ajan kohta kirurgille. On se ihme että kun painoa lähtee ja mahaa häviää oireita tulee vaan enemmän wtf?! Ehkä olen jo liian kauan syönyt noita lääkkeitä ja teho hävinnyt pitää vaan kohdata totuus ei tämä tauti näköjään taida hävitä ilman kirurgin veistä jos sittenkään. :(

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.9.2010 16.39
-- refluksitauti -- Mikä lääkitys ja mikä annostus?

Itse jos otan Nexiumia alle 2x20mg/vrk, on vaikutus yhtä tehokas kuin hevonen järveen kakkaisi. Joskus, onneksi harvemmin, kuten viime yönä, joutuu ottamaan sen kolmannenkin.

Noudatettava myös ohjetta "lääke tyhjään mahaan ja sitten vielä tunnin paasto" tai muutoin ei lääkitys pelitä.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne12.9.2010 22.18
Pantoprazolin tilalle tullutta Giasemia käytin aamulla 40mg, nyt tänään vaihdoin taas nexiumiin, jota otin aamulla 2*20. Tossa oli meikällä aina väliä, en ottanut lääkettä joka päivä, mutta nyt rupesin taas käymään salilla enemmän polven kuntoutuksen takia ja näköjään refluksikin pahentunut. Kyllä varmaan ois syytä tästä kohta mennä tähystyksen tehneelle lääkärillä ja sitä kautta varmaan leikkaukseen.

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne13.9.2010 4.51
Niin, minulle tosiaan vain tuo Nexium osoittauti ainoaksi oikeaksi happosalpaajaksi, jota nyt käytän 20mg aamulla ja 20mg illalla.

Jos yksikin pilleri jää ajallaan ottamatta tai jos mahalaukussa on ruokamassaa hidastamassa lääkeaineen imeytymistä, on oireet odotettavissa viimeistään neljästä kuuteen tunnin kuluttua siitä 'oikeasta' lääkkeenottoajasta lukien.

Melko paljon joutuu elämäänsä ja ruoka-aikojaan ja sen sellaisia räätälöimään refluksin takia. Joskus meinaa tosiaan mennä herne nenään koko riesan kanssa.

Myös salille on ehdottomasti mentävä mahalaukku tyhjänä, tai muuten ei hyvää seuraa.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne13.9.2010 8.24
Minulla oireita pitkin päivää siitä huolimatta otanko salpaajaa vai en, tietty sitä varsinaista polttelua nyt ei ole ainakaan suurimmissa määrin, mutta kaikkea muuta kyllä. Eli jotain tässä kohta pitäisi tehdä ei voi jatkua näin kuitenkin jo vuoden verran seurattu tätä meininkiä ei hyvä. :(

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 1.27
Tänään varasin ajan lääkärille, joka suoritti tähystyksen vuosi sitten. On gastroentrologian kirurgian erikoislääkäri, joten eiköhän ehdota taas leikkausta, koska oireet jatkuneet jo vuoden yhtäjaksoisesti lääkityksestä huolimatta. Saas nähä sitten suostunko siihen leikkaukseen vieläkään.... jonoon tietty voisi mennä, leikkaus olisi kuitenkin vasta joskus puolen vuoden päästä. prkule kun pelottaa se leikkaus aikasta paljon, mutta eihän tästä näinkään tule yhtään mitään. Arnold, oliko sut leikattu?

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 12.43
Ei ole leikattu mua, kun oireet on saatu lääkityksellä sekä lääkityksen ja ruokailun oikeanlaisella rytmittämisellä sen verran tyydyttävään kuntoon (siis aikaisempaan verrattuna), että leikkausta ei ole katsottu aiheelliseksi. Leikkaushoitoa ei ole kohdallani edes ehdotettu, vaikka tähystyksessä on havaittu ruokatorven alapäässä 'barrettin ruokatorvea' noin kolmen senttimetrin matkalla.

Tuo barrett on kuitenkin syntynyt sinne jo niiden vuosien, tai varmaankin parin vuosikymmenen aikana, jolloin hapanta vatsansisältöä on, alunperin myös aivan tietämättäni, päässyt ruokatorveen ärsyttämään sen limakalvoa.

Elämäntapanikaan eivät olleet aivan pyhäkoulunopettajan luokkaa, ja mm. tequilalla ja muilla sen sellaisilla "tärpäteillä" oli taatusti myös osansa tuohon barrettiin ja refluksivaivoihin ylipäätään. Samoin ruokailun kanssa en ollut ollenkaan viisas; niin ruokalajien kuin niiden kerralla mussutettujen määrienkään suhteen. Ei ollut mitenkään outoa, että saatoin toisinaan syödä itseni ähkyyn saakka.

Eli siis kuulun siihen ihmisryhmään, joka on itse omalla toiminnallaan suuresti vaikuttanut omaan refluksivammaisuuteensa. Ylipainoakin tuli ajan mittaan niin kunnolla, että ei sen havaitsemiseksi mitään vaakoja tarvittu. Vilkaisu peiliin riitti.

Vasta myöhemmin tulivat oireet, ja vielä sitäkin myöhemmin (kärsimysten vuosien jälkeen) löytyi oikeanlainen lääkitys ja sen "rytmitys", joten tilanne sai muhia kaikessa rauhassa leimahduspisteeseen saakka ennen kuin ruokatorven pintasolumuutoksetkin havaittiin.

Leikkausta en suosi, koskapa se on toimeenpiteenä niin lopullinen ja epäonnistuessaan voi aiheuttaa kaikenkattavan masennuksen. Oikean lääkityksen löytämisessä voi mennä kauan, mutta parempi sitten vaikka hieman tukevampikin lääkitys, kuin ikuiset oireet. Mutta juu, kaikissa näissä asioissa voin puhua vain omasta puolestani ja oman tautihistoriani perusteella.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 13.01
Eilen oli sitten gastroskopia, joka onnistui ihan ok kun oli ensin saanut "humautuksen". Ilman sitä ei yökkäilyä meinannut saada ensin hallintaan. No joo, skopian tulos oli toisaalta huojentava, toisaalta pettymys sillä lääkärin mukaan ruokatorven ja mahalaukun välinen sulkija oli anatomisesti täysin normaali. Eli selitystä jatkuville kurkku/keuhko-oireille ei löytynyt tästä tutkimuksesta. Eli meikäläisen tapaus pääsi endoskopianegatiivisten joukkoon. Oli hiukan yllättävää että reilut 3 v. sitten todetusta palleatyrästä ei nyt näkynyt jälkeäkään. Seuraavaksi on luvassa 24h pH-mittaus/manometria.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 16.00
Jännä juttu, että palleatyrä oli häipynyt ... sanoiko lääkäri mitään tästä? Vai olisiko se voitu silloin kolme vuotta tulkita väärin (jos sulla yökötti ihan hirveästi) ?? Koska pääset tutkimuksiin?

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 17.52
Sama homma itsekin lihonut ja ylipainoa tälläkin hetkellä joku 25 kiloa eli elämäntavat ollut ihan päin persettä. Nyt niitä korjatessa sitten ei kuitenkaan oireet hellitä, enkä tiedä, miten tästä enempää laihtuisin, kun ei vaan mistään tule mitään. Kerran viikossa olen nauttinut jotain herkkuja nyt kohtuudella, paino ei vaan laske enempää, flunssakin iski päälle varmaan taas tän refluksin seurauksena, nenä tukossa. Olen menossa kuorikkojen poltto-operaation nenästä saa nähä antaako sekään tähän mitään helpotusta. Minulla on jokapäiväinen yskä ja joka päivä röyhtäyttää ja ärsyttää kurkkua ja välillä tuntuu korvissa ihme ärsytystä siitä huolimatta, että käytän joka päivä happosalpaajaa. Voi johtua myös osaksi poskionteloista, mutta koska minulla todettiin erittäin löysä sulkija, joka falskaa 5cm alueella, ei taida vaihtoehtoja paljon olla, kun kurkkulääkärinikin sanoi leikkauksen olevan mahdollisesti paikallaan. Nyt masentaakin taas kun en edes salille viiti mennä tämän nuhan takia, kuitenkin taas vaan pahenisi. Elämä on... :(

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.9.2010 18.20
Kolme v sitten tähystyksessä otettua kuvaa ihmeteltiin lääkärin kanssa, ja kyllä siinä oli tyrä selvästi näkyvissä; enkä tiedä yökkäsinkö silloin yhtään enempää kuin eilenkään. Yksi syy voisi olla painon aleneminen. Viime kevään jälkeen mulla on paino tullut alas 5-6 kiloa. Toisaalta 2007 oli paino aika samoissa lukemissa kuin nyt joten saattaa tämä jäädä mysteeriksi.. Onkohan muuten niin että pelkästä kurkkurefluksista kärsivillä ei useinkaan näy gastroskopiassa mitään poikkeavaa??

Jatkotutkimusten aikataulu on vielä hämärän peitossa, puolentoista viikon päästä menen kuulemaan koepalojen tulokset, ja silloin varmasti puhutaan työterveyslääkärin kanssa jatkosta. En osaa sanoa tehdäänkö vuorokausimittausta tai manometriaa yksityisellä (Terveystalo) vai pitääkö odottaa julkiselle?

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.9.2010 8.55
Itsellä 6 viikkoa huonoa kautta takana ja tällä viikolla oireet jo lievempiä - joten pidetään sormet ristissä, että huono kausi hellittää ... olisi jo aikakin!

En ole nähnyt missään mitään tarkkoja prosenttilukuja mutta tutkimusten mukaan LPR/kurkkurefluksiin liittyy useimmiten juuri ne normaalit tähystyslöydökset ... mutta kai niitä jossakin määrin myös ruokatorven refluksia sairastavillakin löytyy??

Itse olen pohdiskellut sitä, miten ihmeessä tähystävä (+ koepalatulkinta) pystyy "erottamaan" jo parantuneen ruokatorven (jos lääkettä syöty ennen tähystystä) ja endoskopianegatiivisen, kun minkäänlaista vertailupohjaa kyseiseltä potilaalta ei vielä ole ..hmmm.

Tuo painojuttu palleatyrän suhteen on kyllä mysteerinen ... joku tutkijalääkäri arveli palleatyrän olevan syy siihen miksi paljon mainostettu painon lasku ei tuokaan helpotusta kaikille (kilot kyllä lähtee mutta palleatyrä jää ja aiheuttaa joillakin ne oireet). Itsellä tuntuu ettei painonvaihtelukaan ole sen isompi tekijä tässä omassa taudissani..

TuulikkiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.9.2010 11.03
Sormet ristissä X

Heräsin yöllä kamalaan oloon, ruokatorvea ja kurkkua koski ja oli pakko vääntäytyä sohvalle nukkumaan istuma-asentoon. Sohva onkin tullut tutuksi viimevuosina.

Ajatella, ei siitä ole kuin 7 vuotta kun en tiennyt mistä ihmeestä mummoni puhui, kun hän valitti närästystä. Ihmettelin, miltähän se tuntuu. Voi sitä viattomuutta!

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne16.9.2010 10.48
Kurkku todella kipeä ja käheä nyt neljättä päivää, viime yökin oli hankalaa nukkua. Ja päälle kipeät keuhkoputket. Liekö pelkkää refluksia (huono vaihe ollut päällä nyt jo 4 viikkoa) vai onko iskenyt joku pöpö päälle. Maanantain tähystys saattoi ärsyttää kurkkua valmiiksi kipeää kurkkua lisää :-(

VichyRe: Osa III/Päivän refluksitilanne16.9.2010 12.58
Ylävatsa taas todella kipeä. Tuntuu kuin joku puukolla tökkisi sisältä päin. Kiittää saan varmaan eilistä tutustumista kiinalaiseen ruokaan. Ei tarvitse varmaan uudelleen kokeilla..

Ei helpota nexium, ei gaviscon... se on taas vaan odoteltava päivää parempaa...

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne17.9.2010 21.48
Yöheräämiset refluksiin (yskiminen, haukominen ym) on ärsyttäviä ... :-(

Onko tilanne jo rauhoittunut?

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.9.2010 10.01
Tänä aamuna vaihtui pariet nexiumiin, saapa nähdä alkaako tämä auttaa yhtään parietia paremmin. Jos ei, niin sitten alkaa olla lääkevaihtoehdot kokeiltu..
Kurkku on yhä tosi huonona, hiukan hirvittää miten vointi kehittyy sillä pitäisi lähteä maanantaina kolmen päivän työmatkalle ulkomaille.

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.9.2010 13.01
-- Tapio -- Jos Nexium ei tunnu auttavan, niin sen annostusta voi omine nenineen hieman nostaa ilman, että mitään varsinaisia sivuvaikutuksia ilmenisi.

Annostus, jonka lääkäri minulle määräsi (1x20mg/vrk), oli liian heppoinen, ja kun sitten itse kokeilin tuplausta (2x20mg), niin jo alkoi vaikuttaa aivan toisella tasolla.

Joskus, kun on oikein huono kohta menossa, joudun ottamaan parina päivänä 3x20mg, siis yksi tabletti kahdekasan tunnin välein.

En tiedä, minne työmatkasi suuntautuu, mutta ainakin Espanjassa myydään Nexiumia apteekeissa aivan käsikauppatavarana ilman reseptiä. Eli aivan kamalaa myrkkyä se ei voi olla, kun Espanjahan on jo pidemmän aikaa ollut yksi eurooppalaisen lääketieteen edelläkävijöistä.

Intiassahan sitten saa apteekista vaikka morphiinia, jos vain sellaista ostaa haluaa.
:)

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.9.2010 20.49
arnold: kiitos kannustuksesta lääkkeen vaihtoon. Aloitin saman tien annoksella 3x20 mg, sen verran paha vaihe on ollut tässä päällä jo jonkin aikaa. Kaipa tuotakin voi vielä nostaa tarvittaessa?
Kovin kauas ei matka suuntaudu, Tanskaan, mutta tämä on ensimmäinen vastaava reissu taudin puhkeamisen jälkeen ja kun äänenkäyttöä vaativaa esiintymistä on edessä niin se aiheuttaa lisäjännitystä..

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.9.2010 10.48
Tapio, tsemppiä äänen kanssa - toivottavasti riittää tilanteeseesi!

Pystytkö muuten käyttämään tilanteessa mikkiä vai onko tila pienempi huone? Täytyykö sun puhua yhtämittaisesti vai pystytkö pitämään esityksen aikana (minimaalisia) taukoja (esim jos toiset keskustelee sun ehdottamista/esittelemistä jutuista aina välillä)?

Itse olen ottanut jossakin vaiheessa 60 mg Nexiumia/vrk sekä 80mg (jälkimmäistä vain pienen ajan). Leikkaukseen menijöillä on toisilla ollut (muutamia viikkoja!) 120 mg mutta se on ollut poikkeuksellista. Varmista suositeltava maksimiannos Nexiumia omalta lääkäriltäsi jossakin vaiheessa ...

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.9.2010 12.02
Mulla on nyt taas vaihteeksi ollut ihan mukava olo, kurkkukaan ei satu oikeastaan yhtään, vaikka söin eilen aika mausteista ruokaa. Tulee ihan ne ajat mieleen, kun ei ollut vielä refluksia. Voi niitä onnekkaita aikoja.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.9.2010 14.27
Kiitokset jälleen kannustuksesta refluksikurkulle! Kun oireet ovat menneet useamman viikon ajan huonoon suuntaan niin henkinen kantti on ollut aika koetuksella..
Tuossa kokouksessa mulla on ensimmäisenä päivänä 15-20 min alustus joka kyllä on aika yhtämittaista puhetta, ja olo on aika epävarma äänen keston suhteen. Tila on pieni joten mikkejä tuskin on tarjolla.
Toisena päivänä on tiedossa keskustelusession puheenjohtajuus, onneksi jaettuna kahden muun henkilön kanssa joten siinä on mahdollisuus taukuihin. En tiedä johtuuko tilanteen aiheuttamasta stressistä, lääkkeen vaihdosta vai mistä mutta sopivasti juuri tänään ennen reissua on ollut pahin palan tunne kurkussa mitä mulla oikeastaan on ollut koko sairauden aikana.
Tuosta nexiumin annostuksesta täytyy puhua lääkärin kanssa kun menen seuraavan kerran. Ajattelin kyllä että voisi kokeilla 80 mg/vrk jonkin aikaa jotta saisi pahimmat kurkkuoireet rauhoittumaan ja sen jälkeen voisi laskea annosta. Isojen annosten mukana epäilemättä sivuvaikutusten riski nousee mistä mulla on aika ikäviä kokemuksia zoltin kanssa..

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.9.2010 20.36
Kiitos Tapio :-) Kyllä pitkäaikainen huono kausi kokeilee hermoja ...

Äänen lepuutus olisi tietty hyvä ennen esiintymisiä - jos et joudu sitä ennen "small talkaan" jo tuntikausia ... toivottavasti menet yksin niin ei tarvi tuhlata ääntä työkavereille jutusteluun matkalla.

Palan tunne - ärsyttävä :-( !Auttaako sulla yhtään mitään haukottelu (pää normaali asennossa) tuohon palan tunteeseen (se pitäisi rentouttaa äänihuulia mutta vaikutusta voi olla lähialueellekin) tai esim se millä koneessa saa auki korvat (puhallat ilmaa suu kiinn ja nenästä kiinni pitäen ... paine osuu myös vähitellen kurkunpään tienoville)?

Tsemppiä matkaan ja kirjoittele miten meni!

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne23.9.2010 20.19
Matka ohi ja meni ihan kohtuullisesti, äänikin sitten kesti minkä pitikin vaikka rykimistä joutui harrastamaan että sai äänen kuulumaan. Tavallaan oli lohdullista huomata että matkustamaan pystyy vaikka oireet ovat päällä ja niiden kanssa selviytyy tavanomaisten ympyröiden ulkopuolella. Nexiumin kanssa on nyt mennyt vajaa viikko aika isolla annoksella mutta oireiden taso on lieventynyt selvästi. Ennen lääkkeen vaihtoa oireet pahenivat kuukauden ajan pikku hiljaa mutta nyt tuntuu että on tapahtunut selvä käänne. Toivottavasti hyvä kehitys jatkuu..

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne24.9.2010 22.42
Muuten hyvä päivä, paitsi että mulla on oikeasti ongelma tuon säännöllisesti syömisen kanssa. Kun unohdan syödä, niin kurkku alkaa kipuilla enemmän. Lisäksi eilen illalla kurkku oli todella limainen, ja tänään on sitten saanut yskiä koko ajan, kun kutittaa.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne25.9.2010 7.54
Hienoa, Tapio, että esitys sujui ja lääkityksellä vaikutusta!

Nightlight, harmi jos oireita tulee ilman syömistäkin :-(

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.10.2010 21.49
Ei hyvä päivä. Kurkkua polttelee, yskittää ja on huono olo. Kaupanpäällisenä vielä migreeni. On taas "riemu" katossa näiden kanssa.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne12.10.2010 17.14
Aamulla oli paljon parempi olo kuin eilisiltana, joten menin ostamaan suolapähkinöitä. Armoton närästyshän niistä alkoi. Vielä kun tavallaan tiesin jo, että ne ei oikein sovi mulle, mutta ajattelin taas kokeilla.. Kyllä ihminen osaa olla tyhmä.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne13.10.2010 10.50
Eilen tuli suomi pelin yhteydessä mässättyä vähän liikaa suolapähkinöitä myös useamman pullan söin. No sitten illalla otin vielä jäätelön, niin pitkästä aikaa nousi karvas neste kurkkuun, mutta vain kerran. Nyt taas närästää jonkun verran tai sitä röyhtäsyä tulee nappasin nexiumin 20mg kolmeen päivään en ollut sitä taas ottanut. :(

Mikkis22Re: Osa III/Päivän refluksitilanne13.10.2010 21.04
Hei!
Miten te otatte Nexiumia päivässä.
Itse otan 2*20mg aamulla, kylläkin aamukahvin jälkeen. Illalla sitten tahtoo närästää, välillä otan illalla vielä Pepsid-duon.

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne13.10.2010 23.50
..Mikkis..: Ota yksi Nexium aamulla tyhjään vatsaan (väh. 2h syömättä) ja älä syö mitään yhteen tuntiin lääkkeen ottamisen jälkeen.

Illalla sitten sama juttu, eli lääke tyhjään mahaan ja sen jälkeen vielä tunnin paasto.

P.S. Asiahan ei sinänsä minulle kuulu, mutta olet kyllä melkoinen "urheilija" jos juot kahvia, vaikka sinulla on refluksihäiriö.
:-P

Mikkis22Re: Osa III/Päivän refluksitilanne14.10.2010 13.35
Hei!
Siitähän minä oon idiootti kun en voi lopettaa kahvinjuontia, ja siihen vielä tupakanpoltto, eli ei hyvin mee.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.10.2010 14.25
ota yleensä aamulla actimedia sitä jugurttijuomaa ja sitten ehkä nexiumia tai toisinpäin. En tiedä ärsyttääkö nexium mahaa, mutta voi se sitäkin tehdä. 20mg olen vain ottanut nyt tarvittaessa.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.10.2010 14.26
Tarkoitin siis että otan...

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.10.2010 7.56
Onko kahvin ystävät kokeilleet niitä vatsaystävällisempiä versioita (Pauligin Watsa + Pirkka vastaava), mitä joskus keväällä puhuttiin?

Tämä viikko sujunut suht ok, pientä oireilua ja viikon kääntyessä kohti perjantaita ääni väsyneempi sekä eilen illalla jonkinasteista vääntöä kurkunpäässä.

Ja kohta niska-selkäjumpalle :-)!

kamalaoloRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.10.2010 15.44
Moi, olen lueskellut joskus tätä palstaa ja nyt aattelin kirjotella omasta olotilastani. Mulla diagnosoitu samalla tähystyksellä helmikuussa 2010 keliakia sekä refluksi (löysä vatsanportti?). Vaivat alkoivat alunperin v. 2006 kun odotin esikoistani ja eivät synnytyksenkään jälkeen enää häipyneet. Kauhea närästys (=polte ruokatorvessa) hieman laantui, mutta tilalle jäi hirveä palantunne kurkussa ajoittain, hengenahdistus joka tuntuu lähinnä keuhkoputkessa kuin oisi keuhkoputkentulehdus, ahdistava/paineen tunne rintalastan takana, joskus kun nielaisee liian ison ruoka-annoksen käy tuohon rintalastan taakse kipeää ruokatorvessa, ääni käheytyy ja väsyy ja joskus pitää yskiä, että saa äänen kulkemaan mutta ei se paljon auta ym. Oireita on monenlaisia ja oon huomannut, että niitä pahentaa kaikista eniten iltasyöminen...sitä tulee harrastettua liikaakin. Jos oon viikon syömättä pari tuntia ennen nukkuun menoa, olo on parempi ja suurin palan tunne häipyy. Syönnin aikana oireita ei ole, mutta heti kun vatsan sisältö alkaa "sulaa" ja ruokailusta on aikaa kulunut, oireet palaavat. Aamuisin on hyvä olla, mutta heti n. 5-10 min ylhäällä oltuani oireet alkavat taas. Somac menee säännöllisesti ja lisäksi otan gavisconia "kuurimaisesti" esim. viikon ajan. On käynyt välillä mielessä kaikenlaiset kurkkusyövät ym kun palan tunne on kamalin, mutta silti aina uskon että kaikki oireet johtuu tuosta refluksistani. Miten on muilla?

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.10.2010 23.37
Näin on kyllä tämä tauti on hyvin stressaava kaikin puolin. Refluksitauti ei kait yleensä edes välttämättä johdu löysästä vatsaportista, se selviää tähystyksessä. Minulla tuohon palantunteeseen auttoi nexium aika tehokkaasti, mutta sanotaan että vasta noin kuukauden käytön jälkeen vissiin alkoi paras teho. Joo kyllä se näin on että monesti herätessä on hyvä olo, mutta hieman siitä aikaa kulunut ja alkaa taas se röyhtäily. Yösyönti on tosiaan petollista, sitä itekin harrastan toisinaan ja onhan minulla myöskin ylipainoa, siitä pitäisi toden teolla päästä eroon. Jos se kurkun tilanne huolestuttaa, paras lääkäri on kurkku-korva-nenä erikoislääkäri, joka katsastaa sen nielus kunnon ja näkee närystyksen sitäkin kautta.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne16.10.2010 9.44
Minä olen puolestani kamppaillut kurkun puristamisen ja palan tunteen kanssa nyt noin kuukauden, sitä ennen oli kurkku ollut erityisen herkkänä parisen viikkoa ja se jatkuu edelleen. Olen nyt käynyt kahdesti voice massagessa, ja siitä on saanut ainakin jonkinlaista lievitystä palan tunteeseen mutta muuten kurkku on yhä kovin arkana. Ensi viikolla olisi kolmas vm-hoito, täytyy sen jälkeen katsoa jatkoa, sen verran tyyristä tuo on.
Eilen palasin kolmen päivän työreissulta Kreikkaan (tulipa koettua tihkusade Välimeren rannalla ;-)) ja siitäkin selvittiin hengissä vaikka kurkku oli osan matkaa tosi inhottava.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne20.10.2010 8.40
Tsemppiä Tapio! Tarvii itseni ottaa kanssa VM pari kertaa ...mutta tietty se ei auta siihen ylösnousuun :-( Kuinka selvisit Kreikassa syömisen kanssa?

Itsellä oireili kurkku tai jotain viime yönä, joten pompin pari tuntia hereillä ja nyt ollaan silmät ristissä. Taisi olla oma osansa myös sillä, että pesin hampaat juuri ennen nukkumaanmenoa ja tahnan jämät alkaa jossakin määrin kutittamaan kurkkua makuuasennossa ...ja lämmityksen alku kuivattaa vähän limakalvoja.

Eilen oli lääkkeetön päivä ja illalla (eka kertaa tällä "joka toinen päivä lääkettä" -kaudella) vanhanaikaisesti "närästi" pikkuisen - voi kun se tuntuisi aina näin selkeästi!

KatjaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne20.10.2010 20.06
Voi miksei ihminen ole rationaalinen olento. Piti muka taas herkutella ja söin tuoreen sämpylän Gotler makkaralla ja voi taivas kun oli hyvää... Ja jälkiruuaksi vielä oikeaan kermaan tehtyä puolukkarahkaa. arvatkaa puristaako kurkkua, palantunne kurkussa jatkuva ja maha ku potkupallo. Nappasin just ylimääräsen Zoltin. Ei sitä opi ikinä :(

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne20.10.2010 23.20
Ihan kohtuullisesti sujui syöminen matkallakin, vaikka Kreikassa tuntui olevan tapana syödä runsas illallinen vasta 9 aikoihin illalla jolloin en yleensä enää mitään. Lähes kaikkea tuli maistettua ml. mereneläviä, mutta mulla onkin ollut koko ajan se onnellinen(?) tilanne että en ole huomannut ruoan pahentavan oireitani - toisaalta helpotustakaan en ole saanut tiettyjä ruokia välttämällä.

VM:ssä on nyt käyty kolmesti ja hengitysharjoituksia tehty kotona. Kaulan lihaksisto on selvästi rennompi mutta kurkku tuntuu edelleen päivittäin epämiellyttävältä, joten ei tuo hieronta selvästikään estä ylösnousuja. Tänäänkin kurkku tuntui siedettävältä suuren osan päivää kunnes illalla iski taas kauhea palan tunne.. Turhauttaa!

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne21.10.2010 8.02
Nyt taas käynyt masentaa tämä tauti ja vissiin kaikki muukin. Nappasin pitkästä aikaa mielialalääkettä ja tietty nexiumin kun oireita on koko ajan. Kyllä nää syksyt on perseestä. :/

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne21.10.2010 21.19
Tänään on ollut ihan hyvä päivä. Mutta olen syönyt taas liian heikosti, ja taas käy niin, että vähän ennen lääkkeenottoa ja nukkumaanmenoa tankkaan nopeasti jotakin syötävää, ja johan nousee maatessa limaa kurkkuun ja puristava tunnekin.. Mahakin tuntuu kamalan täysinäiseltä "pikaruoasta". Pitäisi päästä tuostakin tavasta.

TapioRe: Osa III/Päivän refluksitilanne6.11.2010 12.10
Kurkun puristaminen on alkanut viimein (täytyy koputtaa puuta!!) rauhoittumaan viimeisen viikon aikana. Niinpä kun olo on alkanut tuntua paremmalta tuli sitten eilisiltana lipsuttua iltasyömisen ja happosalpaajan ajoituksen kanssa. Tuloksena on sitten köhitty kuin keuhkotautinen pitkin aamua. Ei näköjään pitäisi lipsua yhtään tavanomaisista rutiineista..

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne7.11.2010 0.38
Kävin vuoden jälkeen taas leikkausta harkinneella lääkärillä. Kertoi leikkauksesta ja sanoi, että tietty nieleminen on hieman erilaista, syöminen pitää olla hitaampaa, turvotus vastan seudulla lisääntyy ja tulee ilmavaivoja. Näitä kestää kait noin 3kk, jonka jälkeen suurin osa oireista kait normalisoituu. Leikkauksella ei kuitenkaan ole kiirettä ja sanoi että salpaajien syömisestä ei ole mitään haittaa, eikä niiden kanssa kannata arastella, vaan ottaa sen 40mg jokapäivä nexiumia, jos oireet pysyvät sillä minimissä. Sanoi myös, että painoa semmonen 10 kiloa pois, jolloin leikkauskin on helpompi. Tietty siinä vaiheessa voivat refluksioireetkin vähentyä, jolloin leikkausta harkitaan uudelleen. Uutta tähystystä mietti vasta noin 5 vuoden päähän, koska vuosi sitten ei ollut muuta kuin löysä portti ja palleatyrä. Happosalpaajien avulla happopitoisuus pysyy neutraalissa, jolloin haavaumien yms.. synty on liki mahdotonta. Tiedä sitten, mutta kyllähän tuo mieltä taas rauhoitti, kun lääkärissä kävi. Tietää taas missä mennään. :)

ViiviRe: Osa III/Päivän refluksitilanne8.11.2010 22.01
Heippa! ajattelin liittyä hapokkaaseen joukkoonne. Olen oireillut yli kaksi vuotta, ollut jatkuvasti kipeä ja syytä ei löydetty sitten millään. Terveyskeskuksessa selitettiin että minulla on vain huono tuuri, saan viruksia niin usein. Nyt viimein erikoislääkäri katsoi ja sanoi että selkeääkin selkemäpi ruokatorven tulehdus. Opiskelen laulua tällä hetkellä, aloitin somac-kuurin ja kaupan päälle kuukauden laulukiellon. Lisäksi on aika hankalaa totutella tähän ruokavalioon. Näin alkuvaiheessa joudun syödä vain muussattua ja pehmeää ruokaa, ruokatorvi on niin tulehtunut. Kurkku hirveän kipeä ja mieli maassa. Mutta toisaalta, laulu on takunnut niin hirveän kauan että mahtavaa jos tällä se nyt ratkeaisi ja sen saisi kuriin edes jotenkin.
Mahtavaa että tämä sivusto on, ettei tarvitse yksin kärvistellä!

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.11.2010 14.40
Tsemppiä Viivi alkuhommeleihin - toivottavasti oireet helpottavat ja lauluääni kohenee!

Minkälaiselta sun kurkku näyttää - oliko siellä puolella mitään?

ViiviRe: Osa III/Päivän refluksitilanne10.11.2010 11.41
Olen menossa foniatrille tutkittavaksi vielä. Kurkunpää oli lääkärin sanoin karsean punainen, mutta onneksi äänihuulet ovat kuitenkin pysyneet vahingoittumattomina. Se on kuitenkin itselleni se pääasia =)

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne10.11.2010 15.25
Se on kyllä parhain paikka käydä näyttämässä äänihuulia ja niiden toimintaa. Itse käyn nykyään vaan kerran vuodessa näyttämässä kurkunpäätä.

Onko sulle aikaisemmin tehty nenän kautta tai jäykällä skoopilla ä-huulitähystystä?

Äänihuulet on itsellä vielä ainakin olleet aina puhtaita eikä mekaaninen rasitus ole aiheuttanut "rasitusvammoja" (tuskinpa ne näin lyhyellä aikaa tulisikaan). Perusäänenhuolto tarvii kyllä olla mukana kuvioissa itsellä päivittäin ...

SitrusRe: Osa III/Päivän refluksitilanne10.11.2010 17.48
Mua jäi kiinnostamaan tuo päivittäinen perusäänenhuolto. Kerrotko lyhyesti mitä se on?

SitrusRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.11.2010 13.46
Ei tarviikaan ottaa kantaa äänenhuoltoon. Löytyi jo tietoa.

fransuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne22.12.2010 13.49
Parhaillaan on letku(johto) kurkussa happoja mittaamassa. Vaivani poikkeaa jonkun verran tällä palstalla kerrottuihin. Mulla syönnin jälkeen jopa 6 tuntia tulee hapottomia ryökäisyjä, syötyjen ruokien makuisina. Eisiis ollenkaan happoja. Jos juon vettä, jonkin ajan kuluttua nousee suuhun melkoinen määrä vaahtoa. Aamulla(tänään) mitattiin ruokatorven paineet. Mahan tähystyksiä on tehty jo tänäki vuonna kaksi. Epäily on , että alasulkija kramppaa ja ruokatorven keskiosan motoriikka on huonontunut.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne22.12.2010 18.44
Koita kestää, fransu!

Nuo epäilyt tuli esiin siinä manometriassa?
Saatko tulokset paperilla itsellesi jossakin vaiheessa?

Tarkoittaako alasulkijan kramppaus siis avoimeksi
kramppaamista sulla (akalasia eli "kiinnikramppaus" + motoriikkahäiriöt
on se hivenen tutumpi tauti täällä)?

Onko täällä meidän ainoa pähkinänsärkijää eli Tuulikkia paikalla?
Miten sulla on oireiden kanssa mennyt?

SRe: Osa III/Päivän refluksitilanne27.12.2010 20.50
Hampaista kiille kulunut, samoin niiden pinnat eri mittaiset Tätä oli vajaat kymmenen vuotta. Nyt niitä korjaillaan. Hammaslääkäri vaan aina kysyi "onko sulla ollu bulimia?". Kerran olin "mahakatarrin" (?) takia lääkekuurilla, siitä on tosin noin 7 vuotta. Oireet oli silloin tosi pahat. Ilmeisesti (hampaista päätellen) siis "vuotanut" happoa aika kauan. Nut Nexiumia mutta lääkeaine kammoisena sain jo 10 mg. sta pääkipua - joka pahentaa kammoani "happosalpaajia" kohtaan. Vähän lohduton olo, etenkin kun juuri toivuin n. 8 vuoden tuki- ja liikuntaelin vammasta kohtalaisesti hyvän fysioterapeutin avustuksella. Mitähän tässä on edessä - lääkkeitä on varmaan tulevaisuudessa pakko syödä ? Olisiko hyviä vaihtoehtoja Nexiumille?

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne30.12.2010 22.50
Mulla on alkanut nousta limaa kurkkuun enemmän ja useammin kuin ennen. Hankaloittaa nukkumaan menoakin, kun varsinkin maatessa kurkkua kiristää ikävästi. Pahin kurkun polttelu sen sijaan on pysynyt nyt aisoissa.

MikaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.12.2010 10.49
Happosalpaajien yleisin sivuoire taitaa olla nimenomaan päänsärky. Minulle nimenomaan Nexium aiheuttaa aivan karmeat sivuoireet. Onneksi Somac sentään sopii hiukan paremmin. 1x20 mg päiväannoksella sekin tosin pitää yllä pientä päänsärkyä aamusta iltaan...

fransuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.12.2010 12.01
Mulle taas Somac teki sen , että nilkat turposivat , eikä kävely tuntunut mukavalta. Nexium taas sopi ilman sivuvaikutuksia. Nukkumaan mennessä tuntuu parhaalta Caviscon.

tupla somakkiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.12.2010 17.50
Mielenkiintoista kuulla näistä sivuvaikutuksista. Kun itse aloitin n.6 vuotta sitten syödä Somackia, ei kukaan edes varoittanut mahdollisista sivuvaikutuksista. Eikä niitä minulla ole myöskään ollut, vaikka joudun syömään hiukka isommalla annoksella, (2x40mg). Silloinkaan kun testattiin Nexiumia, ei ollut mitään sivuvaikutuksia, ne eivät vain tehonneet.
Nyt tuntuu, että tärkeintä on saada vain kipulääkkeillä nuo paikat turraksi, kun enää ei auta edes se Somacin tupla annos.
Kaikesta huolimatta ERITTÄIN HYVÄÄ JA TOIVORIKASTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne31.12.2010 22.15
Aika hyvä ollut tilanne... tänään tosin yhden siiderin juonneena huomasin sitä kurkun ärsytystä ja astman kaltaista oireilua jota ei juuri ole viime aikoina ollut. En ole juuri edes pahemmin syönyt happosalpaajia sillon tällöin.
Hyvää uutta vuotta kaikille! :)

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.1.2011 0.43
Hyvää uutta vuotta kaikille!

refluksitauti, hienoa kuulla, että sulla menee noin hyvin!

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.1.2011 1.07
Nightlight, mukava kuulla sustakin!
Joko olet kokeillut meneekö tabletti kokonaisena alas?

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.1.2011 1.20
refluksikurkku - En ole vielä(kään) kokeillut, mutta heti tämän flunssan loputtua ajattelin kokeilla. Mulla ei ole ollut kunnon flunssaa refluksin aikana paitsi nyt, ja on kyllä aika tuskaisaa :/. Ei saa nukuttua oikein lainkaan, kun rintalastan alla kauhea paino liman ja närästyksen takia, kurkun kuristustunne vieläkin pahempi, puhumattakaan tuplakurkkukivusta. Mutta eiköhän tämä tästä.

Hyvää uutta vuotta! :-)

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.1.2011 8.40
Hyvää uutta vuotta kaikille minultakin!

MilekoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.1.2011 22.07
Mahtuiskohan teidän joukkoon tällainen 38v refluksipotilas, jolla refluksointia ollut jo vuodesta -89!
Mahantähvstyksiä takana 5, ph-mittauksia 2. Tuloksena koko ajan eri asteinen ruokatorven haavauma ja palleatyrä. Lähes kaikkia lääkkeitä olen kokeillut, mutta Omeprazol on ollut minulle kaikkein tehokkain.
Raskauksien aikana refluksi on ryöstäytynyt aina ihan kamalaksi, mutta siitä huolimatta neitokaisia on siunaantunut 5 : )
Tällä hetkellä ruokavalio alkaa olla aika suppea. Hedelmistä sopii päärynä pieninä määrinä, samoin omena ja viinirypäleet. Vihanneksista ja kasviksista porkkana, salaatit, tomaatti pieninä määrinä, peruna, nauris ja kesäkurpitsa. Leipää en syö juuri lainkaan ja juustoakin tosi vähän. Kalaa en siedä ollenkaan ja lihakin tahtoo juuttua kurkkuun. Maitotuotteista menee raejuustoa. Muut sitten aiheuttakin enemmän tai vähemmän polttelua ja oksentelua. Pahin lienee vesi, kahvi ja suklaa.
Oireina viimeisen viiden vuoden aikana on ollut hammaskaulojen syöpyminen, polttelu ja oksentelu yöllä, äänen käheys, nielemisvaikeudet, kivut, kurinat ja ilmavaivat.
Reilu vuosi sitten sain lähetteen leikkaukseen, jonka olen 4 kertaa siirtänyt milloin mistäkin syystä. Pe 7.1 se sitten vihdoin tapahtuu. Toivottavasti siitä tosiaan olisi apua...

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne3.1.2011 0.24
Hei Mileko - ja tervetuloa lukuisaan joukkoomme!
Melkoisen ajan olet jaksanut kärvistellä - tsemppiä leikkaukseen!

Voiko sulle laittaa oman keskustelualoituksen
(moni haluaa varmaan kuulla kokemuksiasi nyt ja jälkeen) :-) ?

MilekoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne3.1.2011 19.09
No miksipäs ei voisi laittaa =)
Onhan noita kokemusvuosia kyseisestä kiusasta kertynyt.
Huomenna tosin vasta saan varmuuden, tuleeko leikkausta vai ei, kun tuo hemppari on vaan 101. Tiedä sitten, onko sillä vaikutusta asiaan.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne4.1.2011 14.23
Mileko, mikä oli tulos -toteutuuko leikkaus 7.1.?

MilekoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne4.1.2011 21.05
Leikkaus varmistui ja tapahtuu nyt sitten perjantaina. Pikkusen kyllä hirvittää, kunei koskaan aiemmin oo leikattu mitään. Huomenna meen vielä ultraan, jossa katotaan, löytyykö sappikiviä. Jos löytyy, niin sappirakko lähtee myös.
Leikkaavan lääkärin kanssa pääsin keskustelemaan ja sairaanhoitajan. Saikkua tulee huimat 2 viikkoa ja sitten on kuulema valmis töihin, jossa saa nostellakkin ihan reilusi. Soseruokaa suositteli n. viikon verran ja sitten kiinteämpää omien tuntemusten mukaan. Näyttää tosiaan olevan erilaisia käytäntöjä leikkauspaikasta riippuen.

GasterixRe: Osa III/Päivän refluksitilanne4.1.2011 21.22
Ei muuta kuin zemiä Milekolle matkaan!!! Kovin näyttää tilanteet olevan erilaiset potilaan paikkakunnasta johtuen :-I Ehkä kannatta miettiä kaksi kertaa ennenkuin ottaa "vain" 2 viikon saikun fyysisemmältä alalta?!?

GasterixRe: Osa III/Päivän refluksitilanne4.1.2011 21.38
Osaako tähän nyt kukaan vastata, miten nää leikkauksen jälkeiset saikkuajat/soppakuurit on niin paikkakunnasta kiinni mistäpäin Suomea tyyppi on??? Tää nyt tuntuu potilaasta jotenkin erikoiselta...vai eikö kenenkään muun mielestä? Onko näistä mitään tilastoa, miten nää asiat vaikuttaa mahdolliseen re-funda operaation tarpeeseen, kun näinkin eriävät potilasohjeet on eri sairaanhoitopiireissä :-o

elmiinaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne4.1.2011 22.59
Täällä kirjoittelee 32v nainen. Olen kärsinyt kohta 8 vuotta refluksin jonkin asteisista oireista. Ensimmäiset oireet sain kun odotin esikoistani ja siitä se alamäki sitten alkoikin. Oikeastaan huonona mun kurkku on ollu vasta viimeisen vuoden. Gastrosskopiassa näkyi tulehdus. Nyt pari viiikkoa uutena oireena on ollu palan tunne kurkussa, liman erittyminen ja karvas maku suussa vähän väliä. MIstä tuo palantunteen kokeminen johtuu? Miten se saa pois vai pitääkö vaan kärsiä?

Lääkityksenä mulla on Nexium 20mg*2 päivässä. Nyt musta tuntuu että lääkkeet ei auta ollenkaan. Olen jättänyt ruokavaliostani pois kahvin sipulin ja paprikan. Olen myös huomannut että karppaamalla kurkku on paremmassa kunnossa. Kuulin tuttavaltani että kannattaisi juoda Aloe Vera juomaa närästykseen. Onko kukaan kokeillut?

Mulla seuraava tähystys keväällä ja lääkäri puhui jo leikkauksesta.

MilekoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne5.1.2011 17.38
Aika erilaisia kieltämättä nuo saikut ja soppakuurisuositukset. Lääkäri ei kyllä edes kysynyt, mitä työtä teen, vaan sanoi, että kaikille määrätään samat ohjeet. Leikkauksen jälkeen osastolla kipulääkityksenä kuulema Panadol, jos sitäkään. Voipi tulla ratkiriemukas sairaalavuorokausi =O

Elmiina:
Aika yksilöllistä on, mitkä ruuat kellekkin refluksipotilaalle sopii. Jos mahdollista, niin ihan vellikuurille kannattaisi heittäytyä ja alkaa sitten pikkuhiljaa kokeilemaan, mitä maha kestää. Näin ainakin itse tein. Muilla on varmaan erilaisia keinoja ja kokemuksia. Ph-mittausta kannattaisi pyytää myös. Kertoo aika hyvin närästyksen määrästä ja laadusta.
Itselläni tuo palan tunne on myös. Tosin se tässä viimeisen 2 vuoden aikana on muuttunut nielemisvaikeudeksi. Ruoka ikäänkuin juuttuu tuohon mahanportin suulle ja sitten pitää vaan oksentaa tulppa pois. Hankalaa, mutta minkäs teet.

tupla somakkiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne5.1.2011 17.50
Nyt täytyy ekaksi sanoa, että kirjoitan todella puhtaasti mutu tuntumalta!
Tuo Milekon kahden viikon saikku nostelu luvalla, tuntuu kyllä tosi lyhyeltä. Mutta, voisiko joissakin tapauksissa vaikuttaa saikun pituuteen se, onko leikattavalla vain väljä alasulkija, vai onko sen lisäksi myös palleatyrä? Tyrähän ainaki vaatii hiukan enemmän tikkejä sinne massuun. Tästä varsinaisesta Fundo..... jutusta en tiedä, sidotaanko se tikeillä, vai miten se tapahtuu? Itselläni ei ole tähystyksissä todettu tuota tyrää.

MilekoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne5.1.2011 18.24
Lyhyeltä tuntuu joo. Palleatyräkin löytyy, joten se ei taida minun tapauksessani pidentää saikkua yhtään. Katsotaan sitten, jos en toivu toivottua vauhtia, josko saikku jatkuu.

foniRe: Osa III/Päivän refluksitilanne8.1.2011 21.07
helsingissä juhlimassa. olutta. rattoissaa iltaa kaikillle --

KatjaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.1.2011 15.49
Päivän refluksitilanne on mulla kohtuullisen hyvä (nyt koputan päätäni). Koko joulu ja sen jälkeinen aika on mennyt hienosti. Vähän limaa on kurkussa, että rykiä joutuu varsinkin puhuessa mutta muuten ei mitään!!

Tällä hetkellä pärjään yhdellä Zoltilla päivässä. teetäkin olen pystynyt juomaan ja syömään mielestäni suht normaalisti (mitä se meillä refluksikoilla tarkoittaakaan??). Kaikkein hienointa on, että kurkkua ei kurista eikä ole palantunnetta kurkussa, vau kuinka ihana olotila.

Milekolle tsemppiä toipumiseen:) Hiljaa hyvä tulee:)

sakariiniRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.1.2011 15.52
Huomasin eilen ettei pähkinöiden mutustelu olekkaan kovin hyvä idea! Röööyh :D Unohdin myös möllerin öljy lorauksen ruuan jälkeen ja tässä sitä taas ollaan..

KatjaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne6.2.2011 18.11
No joo. vajaan kuukauden oli hyvä vointi , nyt on viikon verran oltu taas "kurinpalutuskuurilla". Viikko sitten huono kausi alkoi yksi ilta tosi kovalla kivulla läpi rintakehän selän puolelle (etenkin oikean lavan alle) ja koko ruokatorveen kurkkuun asti tuntuvana puristavana kipuna. Infernaalista:( Maha on turvotellut varsinkin ja iltayöstä ja yksi ilta alkoi NÄRÄSTYS jota ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen!!! Siihen ei auttanut mikään, istuin koko yön.
Aloin ottaa taas kahta Zoltia päivässä ja kaurapuurolinjalla ollaan, tilanne on vähän rauhoittunut
En osaa sanoa mikä tämän taas laukaisi?? VHH kiinnostaisi , ajattelin sitä kokeillakin kunhan saan enemmän tietoa. Viime yön sain onneksi nukuttua.

tyttöRe: Osa III/Päivän refluksitilanne6.2.2011 18.48
katja: mitä teit kun sait sen palantunteen pois joku aika sit..mul tuntunu nyt 3 viikkoo vaihtelevasti ja välil on päivii ettei tunnu..uutta mulle tällanen..aikasemmin oli vaan välillä ylävatsaoireita ja röyhtäilyy

fransuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne7.2.2011 9.45
Joulun alla tehty ruokatorven painemittaus osoittikin , että mulla onkin akalasia, eli refluksille vastakkainen tauti. Se tarkoitta , ettei torven alaportti avaudu niellessä niinkuin pitäisi. Olen menossa nyt 22.2 alaportin pallolaajennukseen. Saa sitten nähdä auttaako.

KatjaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne7.2.2011 11.23
Tyttö: Oletko pitänyt ruokapäiväkirjaa? Luulen ja tiedänkin, että omalla kohdallani ruualla ja juomalla on tosi iso merkitys palantunteeseen kurkussa. Lopetin esim kahvin, hiilihapolliset juomat, kaikki mehut, sipulin( ei missään muodossa) valkosipulin, tomaatin ja kurkun syönnin. Niin ja ruislepä pois myös. Myöskään mikään ei saa painaa mahaa. Älä pidä kireitä vaatteita.
Stresillä oli myös vaikutuksensa koska tein kolmivuorotyötä, se ei refluksikolle sovi! Happosalpaaja pitää ottaa tyhjään mahaan hyvissä ajoin ennen syömistä.
Myös särkylääkkeet olen yrittänyt jättää minimiin , kaikilla tuntuu olevan huono vaikutus ( myös parasetamolilla).
Tänään vähän parempi päivä, olen kolmatta päivää kaurapuurolinjalla....

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne7.2.2011 13.42
fransu, toivotaan, että auttaa! minkälaisia oireita sulla tavallisesti on?

Akalasiaan erikoistuneita linkkejä löytyy tuolta "Potilasjärjestöjä" kohdalta.
Suomalaisen blogin kirjoittaja (sairastaa akalasiaa) on piipahatanut täällä kanssa joskus.

tyttöRe: Osa III/Päivän refluksitilanne7.2.2011 22.45
katja. en o pitäny ruokapäiväkirjaa se vois olla hyvä idea..en o ikin ollu missää tutkimuksissakaa tän mun oireilun takii..nyt sit varasin työterveys lääkärille ajan et jos alettas purkaa näit mun tuntemuksii...onneks ei kyl ainakaan viel ole noin rajoittavaa kun joillakin mitä täällä lukee..inhottaa tällanen refluksi kaikkien puolesta. kiitti noist ruokavinkeist. tänään söin pari palaa pitsaa ja tuli kyl sellanen polte että...

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.2.2011 23.19
Refluksin kannalta on mennyt mukavasti koko alkuvuoden, pahempaa polttelua ei ole ollut nimeksikään. Uskaltauduin eilen jopa maistamaan majoneesia, eikä sekään aiheuttanut mitään oireita, vaikka vähän pelkäsinkin. :-)

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne17.2.2011 22.33
Söin äskettäin vähän liian mausteisen hampurilaisen, ja nyt maha muljuaa inhottavasti. Muuten on ollut ihan ok päivä. Vieläkin tulee vaan syötyä ihan liian lähellä nukkumaan menoa...

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.2.2011 8.27
Hei Nighlight - mukava kuulla susta!

Täällä podetaan edelleen eka kertaa korottaneen paikan jälkimaininkeja -
koko purenta tuntuu menneen vinksalleen ja tuntuu että
ylärivistö ei ole samaa paria alarivistön kanssa eikä kieli puhuessa
pelaa kuten pitäisi. Onneksi tällaista ei ole tullut koskaan aikaisemmin!!
Hampaan juuripuoli ei korotuksesta onneksi ollut ärsyyntynyt, joten
minimaalista paikkaa ei tarvinnut juurihoidoksi muuttaa - jotain hyvää sentään.

Alasulkija on päättänyt nähtävästi toimia näinä muutamana päivänä
täysin normaalisti :-) eikä refluksioireita ole ollut (tai sitten särkytaso kasvoissa ja leuassa peittää oireiden tuntemukset täysin muilla alueilla).

Melkoisen kylmä ilma - 30 astetta (Tampereen keskusta)! Tätä voi muistella sitten kesällä kun on 8-viikon hellekausi meneillään ja mittari näyttää vakituisesti +30 ....

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne26.2.2011 19.26
Lähipäivät olleet aika ankeita refluksin takia. Eilisiltanakin poltteli ikävästi.. Nukuin n. tunnin, kunnes heräsin siihen, kun jostain syystä suussa maistui ihan kamala maku Nexiumin takia (tiedätte jos puraisette sellaisen rakeen vahingossa rikki, niin sellaiselta maistui). Helpotti vähän, kun join vettä.

Nyt ei pahemmin polttele, mutta on kamalan ähky olo ja nesteet nousee kurkkuun.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne3.3.2011 18.07
Kirjoittelenpa nyt taas. Elikäs tilanne ei vieläkään ole kovin hyvä. Jostain syystä tullut kuvioihin semmoinen juttu, että joka kerta kun olen syönyt jotain, niin tulee huono ja ähky olo, melkein alkaa oksettaa.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne3.3.2011 19.23
Tsemppiä Nighlight! Kuinka kauan sulla tota oiretta on ollut?

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne6.3.2011 19.45
Jotain viikon. Olen aika monta tuntia syömättä ja sitten kun syön vähänkin, niin tulee täysinäisen ähky ja huono olo, vaikkei ruokaa ole vatsassa juuri ollenkaan.

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne11.3.2011 22.53
Refluksin kanssa ollut tosi hyvä tilanne olen oikeastaan syönyt ihan kaikkea ja välillä ottanut kyllä somacia, kun tossa joutui tulehduskipulääkkeitä syömään niin kyllähän se maha siitä ärtyi. Nyt vaivaa kuitenkin kaula/niska, jossa nikamissa jotain ahtaumaa. Vaiva on aika vittumainen kun tosiaan säteilee tuohon käteen. Fysioterapiaan lähete tuli. Mutta näillä mennään ja hyvää alkanutta kevättä kaikille!

KatjaRe: Osa III/Päivän refluksitilanne22.3.2011 18.50
Niskavaivaan ( ne on tosi kettumaisia nuo niskavaivat) joudun minäkin syömään kipulääkkeitä mutta tällä hetkellä on refluksin kanssa hyvä vaihe joka on kestänyt kolme viikkoa!! Vau, että se voi olla hieno tunne. On tää kyllä niin ihmeellinen sairaus kun välillä tulee kamalat oireet kun vettä juo, ja kuten tällä hetkellä, voin taas syödä melko normaalisti. Tänääkin lounaaksi n desi perunamuusia, jauhelihakastiketta ja puolukoita, ei oireita. I`m happy. Ja nyt koputan puupäätä....

Vieläkö Nightlightin huonovointisuus jatkuu?

Refluksikurkku: Joko hammasrivistö on kohdillaan?

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne23.3.2011 6.58
Viikkoon en ollut ottanut somacia, mutta nyt sitten oli pakko kun huonoa oloa ja sitä röyhtäystä tulee kun ilmaa tuntuu olevan mahassa. Pitää olla taas jatkossa tarkempi ton syömisen suhteen, tullut mässäiltyä makeaa vähän liikaa. Selkä oireilee vasemman lavan alueelta, sinne tulee lukkoja. :(

refluksitautiRe: Osa III/Päivän refluksitilanne23.3.2011 20.38
Jahas se onkin sitten vatsataudin kaltanen päällä. Luulin että refluksi paheni, mutta nyt onkin kuumetta, päänsärkyä ja jalkojen kolotusta. Ja tietty veto samalla aika poissa. :(

fransuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne24.3.2011 10.51
Nyt on 17.3, lopultakin tehty ruokatorven alasulkijan pallolaajennus.Alunperin se piti suoritettaman 22.2, ei ollut laajennuspalloja. Melkoinen kokemus, vaikka se tehtiin nukutuksessa. Jälkijuttuna kipu syvään hengittäessä ja röyhtäillessä. Nyt pahimmat kivut ovat lievenneet ja ruoka meneee paremmin mahaan. Jatkosta ei ole tietoa. Usein tukko palautuu ja laajennus on uusittava. Suomessa uusitaan kuulemma vain kerran ,sitten on edessä leikkaus, josta sitten voi seurata REFLUKSI.
fransu

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne28.3.2011 16.40
Katja, eipä jatku enää, onneksi. Nyt on ollut taas parempi olo pidemmän aikaa :-).

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne29.3.2011 13.52
Katja, ei ole vieläkään eturivistö kunnossa ... :-(
h-lekurin jälkeen (toinen paikkaylijäämä ikenen sisällä?)
oli 4 päivää ilman särkyä ja sitten alkoi
taas :-( ... nyt tuntuu, että alarivistö sujahtaa liikaa ylähampaidn
alle ... kun nyt löytäisi jonkun konkreettisen kohdan mitä fiksata!

Tsemppiä niskakipujen kanssa!

Kysyin omien hampaitten kohdalta refluksista ja kertoi että mulle ei ainakaan tavallisimmat takahammaskohdat ole kuluneet sillain kun sen omilla muilla r-potilailla. Että jotain hyvää tässäkin :-)

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne1.4.2011 10.16
Ja olen koukussa tuohon vasemman palstan online-mittariin :-)!

Eilen käväisin lääkärillä (naiset, Marvelonia ei saa mistään apteekista!!)
.. hmmm...

Kyseisellä l-talolla oli ilmaisia terveysmittauksia.
Sokeri ja paine ihan ok mutta puhallukset täysin päin mäntyjä - mä en osaa sitä tekniikkaa kertakaikkiaan! Vanhenin kertaheitolla yli 30v - on kuulemma 76v keuhkot .... joskus 10v sitten arvot oli vähäsen normiarvojen alapuolella joten kai sitä täytyy tässä joku kerta Perf mittari hakea varmuuden vuoksi - vaikka nyt en ihan noin huonoon tulokseen usko. Voikohan astmaa olla ilman oireita?? Ei aavistustakaan ...

Perjantaipäiviä kaikille!

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne17.4.2011 18.10
Eilen pitkästä aikaa r-oirita. Olin juhlissa ja tuli syötyä monta lohi- ja sillimunaleipää ja kaikki muutkin kahvipöydän lisukkeet sekä kuppitolkulla kahvia.
Renniellä olo korvennus loppui. Tänään olo hyvä ja pakkailen tavaroita valmiiksi vappuna tapahtuvaa muuttoa varten :)

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.4.2011 8.36
hei ahm pitkästä aikaa!
Onneksi oireet meni ohi.
Energiaa muuton kanssa!

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.4.2011 21.22
Kiitoksia vaan, energiaa nyt tarvitaan oikein roppakaupalla :)

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne2.5.2011 10.11
hei ahm, mitenkä muutto sujui? Ei lisääntynyttä ylösnousua vaikka
nosteluakin varmaan tuli roppakaupalla?

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne5.5.2011 17.35
Tänään ollut outoa tunnetta: kurkkua pistelee oudosti ja kutittaa. Pakko yskiä vähän väliä. Ettei johtuisi siitä, kun söin eilen ja tänään neljä kurkkupastillia? Pakko oli syödä, kun suussa oli niin paha maku...

Muuten ihan ok olo.

ahmRe: Osa III/Päivän refluksitilanne8.5.2011 16.51
Muutto sujuin hyvin . 3 päivää siihen meni siivouksineen. Nostelu ja kantelu ei aiheuttanut ylösnousuja; jännitin aina nostaussa vatsalihaksia ja pidin selän suorana. ja ruokailut olivat mitä saattuu; vauhdissa pikaruokaa ja taas kuppitolkulla sitä kahvia :)

untuvikkoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.5.2011 5.46
Juuri kun luulin olon rupeavan helpottamaan niin mita viela! Nyt taas mennaan vauvaruuilla. Ne tuntuu olevan ainoita, jotka ei tuo sita palantunnetta ja jumia.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne9.5.2011 20.41
Mukava kuulla teistä!

Pager-järjestön puolella puhutaan muistaakseni
refluksivuoristoradasta - kuvaa hyvin oireiden vaihtelua ...

Itsellä tänään suht hyvä päivä - pientä nipistelyä ei köhimisiä ym vääntöä
(leuka ja hampaat vääntää senkin edestä - purenta heittää nanomillin jossakin edelleen).

Maistelin pari mansikkaa - niissä on jotakin mikä aiheuttaa röyhtäisyn ...
samoin vesimeloni ja kuorellinen kurkku. Ilman kuorta olen
syönyt kurkkua vähän.

NightlightRe: Osa III/Päivän refluksitilanne14.5.2011 20.25
Muuten ok päivä, mutta menin äsken syömään liikaa maustettuja sipsejä, ja nyt on kamalan huono olo.

jariRe: Osa III/Päivän refluksitilanne15.5.2011 11.08
eilen juhlissa... ei sitä ihminen opi.. hyvät ruuat ja kymmenkunta olutta ja tänään ei auta nexiumit litalginit renniet eikä samariinit ylävatsaan sattuu ja on turvoksissa varmaan palleatyrä räjähtää kohta no tää kohtaus kestää taas 6-8 tuntia ja sitten rauhoittuu... joskus tuntuu että on tämä liian kova hinta yksistä juhlista..

arnoldRe: Osa III/Päivän refluksitilanne18.5.2011 2.00
Tuttu juttu, Jari.

Olen "empiirisellä tutkimuksella" havainnut, että jos on tulossa jokin juhlameininki, josta on vaikea kieltäytyä, niin ennen tilaisuutta otan ylimääräisen estolääkityksen ja ehdottomasti tyhjään mahaan, että imeytyy kunnolla. Lääkityksen jälkeenkin olen vielä pari tuntia aivan vain vesilinjalla.

Jos otan olutta, niin juon sen huoneenlämpöisenä, että saan vatkata siitä (vaikkapa haarukalla) hiilihappoa pois. Se kun on itseni kohdalla yksi niistä pahimmista refluksioireiden aiheuttajista.

Inhottavaahan tässä vaivassa on myös se, että oireet tulevat tavallisesti vasta jälkijunassa. Joskus jopa vasta parinkin päivän päästä.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne19.5.2011 14.13
Eilen ja tänään pari outoa hengenahdistuskohtausta, jotka tuntuu etteivät liity refluksiin ... :-( :-(
Ilma ei saa kunnolla keuhkoista ulos ja hengästyttää.

Tänään onneksi vain puolituntia aamupäivällä ... katsellaan miten homma etenee.

jariRe: Osa III/Päivän refluksitilanne28.5.2011 16.09
tänään taas epätoivoinen olo ei voi kun ihmetellä kun mitkään lääkkeet ei auta luulisi että joku lääke auttaisi mutta kun ei. tää rupee oikeesti käymään hermoille kun kipu ylävatsalla on jo lähes joka päiväistä.. "todettu refluksi ja pallea tyrä"
pahimmillaan 9 tuntia sikiöasennossa kun ylävatsaan sattuu.. itsellä ei ole kuin pari kertaa tullut mahahapot kunnolla suuhun asti mut tämä ainainen ylä vatsa kipu lääkärissäkin on tutkittu sapet, haimat, maksa,vatsa aorta kaikki ok..
ens kuussa taas tutkitaan taas laitetaan anturi mahaa ja katotaan vatsahappojen eritystä ja sen jälkeen niellään taas letkua en tiedä mikä auttaisi.. voiko palleatyrä olla niin ärtynyt tai maha että se aiheuttaa näinkin rajuja kiputiloja

untuvikkoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne28.5.2011 16.35
Varsinaista kipua ei ole, mutta oksennellaan jalleen ja palan tunne kurkussa...
Eipa ole pahemmin uskaltanut syoda talle paivalle.

refluksikurkkuRe: Osa III/Päivän refluksitilanne28.5.2011 22.51
Ei hengenahdistusta, vähän refluksioiretta vaikka tuli syötyä melkoisesti juhlissa tänään...
Kohta repeää muuten - uudella naapurilla sähkökitara
kunnon vahvistimella ja sitä kuunneltiin tässä tunti ...

tyttöRe: Osa III/Päivän refluksitilanne29.5.2011 14.56
jari. mulla on kanssa noita ylävatsakipuja hetkittäin liittyen siihen mitä oon syönyt..joskus se tulee sillee jälkikäteen se kipu eikä välittömästi syönnin jälkeen. Mulla ne kipukohtaukset menee onneks suht nopee ohi lääkkeillä. otin tossa sellasen 2kk kuurin aamuin illoin 1x20mg nexiumii ja kokeilin hetken sit ilman mitää mut sit tuli kivut takas ni nyt oon ottanu aamuin 20mg nexiumin ni se on pitäny kutakuinkin olon hyvänä. Mutta se mikä pitäs nyt vaan oppii ja hyväksyy on et läheskään kaikki ruoka ja juoma ei vaan enää sovi mulle. Kauheelta tuntuu ajatus mut sen kans on elettävä. Onko sullakin noi kivut liitännäisi syömiseen tai juomiseen?

jariRe: Osa III/Päivän refluksitilanne30.5.2011 14.57
tytölle... mulla nää kohtaukset. alkaa aina ekas aamulla kun oon noussut sitten kun elimistö niinkuin käynistyy nousen ylös siitä se alkaa.. ja saattaa kestää sen 9 tuntia.. varmasti liittyy ruokaan ja juomaan mut jos illalla syö tai juo silloin ei tunnu mitään vasta aamulla.. sit se helv... alkaa.. pitäis varmaan lähtee armeijan vååpelin ja ravintoterapeutin kanssa autiolle saarelle puoleksi vuodeksi että ne käskyttäis koko ajan mitä syöt... mut sitäkin oon lähes kokeillut syöny kaura puuroa ja kaikkee vatsa ystävällistä mitä vaan voi olla ja pitkiä aikoja mut ei auta
se vaan on kumma homma kun ei löydy sitä ratkaisua tämmöseekin hommaan ..kun kaikilla meistäkin oireet on saman laisia tai vähän erilaisia tai sitten täysin erilaisia ja kaikilla on periaatteessa sama vaiva tai ????..

YlläpitoRe: Osa III/Päivän refluksitilanne8.6.2011 10.46
Keskustelu jatkuu "Päivän refluksitilanne/osa 4"Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!