Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Ankka (aik. nimim. Masentunut ja kipeä)Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?11.2.2016 13:15
Hei!

Olen ymmärtänyt että refluksilla ja ärtyvällä suolella voisi olla yhteys selkä- ja kylkikipuihin. Minulla on sellaista polttelevaa kipua tuossa kylkikaaren kohdalla ja ristiselässä selkärangan vieressä ja lisäksi jomottavaa kipua kylkikaaren kohdalla ja kyljessä ja välillä yläselässäkin. Gastroenterologi sanoi, että suolen turvotus aiheuttaa vatsakipua ja se voi heijastua selkäänkin, mutta mietin että miten se syntyy kun ne suolet ovat vatsapuolella? Ja voiko ruokatorven ärsytys aiheuttaa selkäkipua? Mistä ne selkäkivut johtuvat? Olen vähän huolissani näistä kivuista. Tänään hieroin aluetta ja huomasin että kylkiluita painellessa teki kipeää, eli mietin että voiko olla myös jotain lihaksiin tai jänteisiin tms. liittyvää, tai voivatko nämä kaksi olla jotenkin yhteydessä. Kipu myös vähän hellitti kun hieroin aluetta.

Millaisia selkä- ja kylki- ja vatsakipuja teillä muilla on ja osaatteko sanoa, mistä ne fysiologisesti johtuvat? Mitä teette näiden kipujen helpottamiseksi?

AnkkaRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?11.2.2016 13:21
Vielä, siis polttelevaa kipua on vasemmalla puolella sekä kylkikaaren kohdalla vatsapuolella että selässä selkärangan vieressä, jomottavaa vasemmassa kyljessä vatsa- ja selkäpuolella ja yläselässä.

iso-HRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?11.2.2016 21:40
Minulla refluksi oireilee hyvin pajlon juurikin selkään lähinnä tuonne lapaluitten tienoille. Sellaista jatkuvaa jomottavaa ehkä hermoperäistä kipua.

Minulle tehty fundoplikaatio n. 3 kk sitten. Vielä ei tuo selkäoire ole helpottanut kovasti toiveissa on että se tästä ajan kanssa alkaa helpottamaan. Jokin tuolla leikkausalueella tai ruokatorvessa on ärtynyt ja sieltä säteilee sitten selkään. Huomenna tapaaminen leikanneen kirurgin kanssa, pitää kysellä tarkemmin tuosta selkäoireesta.

mannaRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?29.1.2018 16:30
Mulla on alkanut tulla juuri samankaltaisia kipuja kuin tässä kuvailtu ja kuvalun perusteella hyvin samoissa kohdissa. Suoli jotenkin ärtynyt taas kahden viime viikon aikana. Olen itsekin huolissani mistä kivut johtuvat, selvisikö sinulla syy? En oikein tiedä mitä pillereitä tähänkin tarvittaisiin. Nyt syön heilerdeä joka kyllä selkesästi rauhoittaa tilannetta.

Sapekas Re: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?29.1.2018 23:20
Hyvin tutulta kuulostaa! Mulla ollut oiretta kohta jo neljän vuoden ajan - välillä enemmän ja välillä vähemmän. Aina kuitenkin tuntuu. Ultrattu vatsa ja kylki, käyty fyssarilla säännöllisesti yli puoli vuotta, tulehduskipulääkkeitäkin kokeiltu, tähystetty molemmista päistä... mitään ei löydy. Fyssarista on ollut sen verran apua, että oikea istuma-asento on tärkeä ja manipulointi on rentouttanut jännittyneitä lihaksi. Pallolla tai rullalla painelen kylkeä ja selkäpuolta varovasti; sattuu ihan pirusti, mutta painelu tuo helpotusta.

Kylkioire alkoi mulla n. vuosi refluksioireiden alettua. Myöhemmin on kaveriksi tullut myös ibs ja huomaan kyljen olevan kipeämpi silloin, kun vastakin reistaa enemmän.

OperoituRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?30.1.2018 2:37
Tutulta kuulostaa myös minulle. Minulla selkäkipu painottuu oikeaan alaselkään ja ei ole aivan jatkuvaa. Myös molemmat päät on tähystetty ja selkä kuvattu ja maha ultrattu.. Sieltä ei kipua selittävää ole löytynyt. Jospa se tosiaan heijastuu jotenkin turvonneesta vatsasta. Ärsyttävä vaiva joka tapauksessa.

DoniRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?22.2.2018 20:07
Nämä teidän kuvailemat oireet ovat minullakin. Minulla on kipuja selässä ja joskus tuntuu siltä, että se säteilee ylävatsassa tai sitten ylävatsasta kipu säteilee selkään en nyt ole varma kummin päin, mutta ärsyttävän tuntoista kipua ja säteilyä. Minulla on röyhtäilyä ja pahoinvointia ja jatkuvaa nälän tunnetta... ihmellisintä tässä on siinä, että lääkärit sanovat, että minulla ei ole mitään olisi ihan kiva tietää mistä tämä saattaa johtuu..

irma aaltoRe: Selkä- ja kylkikivut ja refluksi?2.2.2019 8:56
Heips! Olen ollut vhh-ravinnolla nyt 4 viikkoa ja eilen alkoivat oikealla takana kyljessä kamala kipu. Tuli huono olo. n.½ tunnin päästä kipu helpotti,mutta palasi taas pari kertaa yhtävoimakkaana. Vatsa toimii ja röyhtäily helpottaa kipua jnkn verran. Refluksitautia minulla ei ole todettu.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: