Keskustelu

reValmarin 4.1.2010 8.51
Onko teillä tietoa tälläisestä vanhasta "läkkeestä" kuin Valmarin. Se on ruansulatukseen sekä happi- että emästasapainon edistämiseen. Ystäväni sanoi että kokeile, sitä on käytetty Suomessa jo vuosikymmeniä. Onko teille tuttu?

refluksikurkkuRe: Valmarin 4.1.2010 15.37
Niille, joille aine on ihan täysin tuntematon - tässä kaksi linkkiä, jotka esittelevät taustoja puolesta ja vastaan:

- www.valmarin.fi
(yrityksen tuotesivut)

- Timo Aittokosken (fil lis informaatioteknologia tutkija ja jatko-opiskelija, liikuntabiologian opiskelija Jyväskylän yliop.) ravitsemushuijauksia koskeva sivusto:
http://users.jyu.fi/~timaitt/ph/valmarin.htm

Molemmat aika mielenkiintoista luettavaa. En ole itse kokeillut ainetta.

heRe: Valmarin 6.1.2010 19.14
Eikös tuossa ole sitruunahappoa?
Se ei sovi ainakaan mun mahalle ollenkaan.

refluksikurkkuValmarinin sisältö??6.1.2010 19.41
Tietääkö kukaan mitä se sisältää?

Sivuilla sanottiin vain "sitraattiliuos jossa muuttumattomina pysyviä kivennäisaineita", joka on hirveän yleinen kuvaus sisällöstä ... vai jäikö se vain huomaamatta?

reRe: Valmarin 7.1.2010 8.25
Sisältää
natriumsitraatti
vesi
etanoli
kaliumkloridi
magnesiumkloridi
ferrpglukonaatti
mangaanikloridi
Onko nuo pahasta?

refluksikurkkuRe: Valmarin 7.1.2010 8.59
Kiitos tiedoista - mistä löysit??

En osaa kyllä sanoa onko liuos pahasta vai hyvästä :-) Käytätkö
jo itse?

.......Re: Valmarin 7.1.2010 9.48
Olen kokeillut.
Ärsytti varmaan limakalvoja kun yhdestä lusikallisesti seurasi kahdeksi päiväksi ihan tuhotonta yskintää ja äänen menetystä. En halua enää kokeilla. Toinen oli Molkosan jossa ilmeisesti etikkaa.

Siis refluksi vähentyi, mutta yskitys ja limakalvoärsytys lisääntyi. Lisäksi itselläni on tuo sitrushedelmä allergia.

........Re: Valmarin 7.1.2010 9.51
Sitrushedelmät on muutenkin sellaisia että aiheuttaa käsissä kirvelyä varsinkin jos on haavoja, nii mitä mahtaa tehdä huonoille limakalvoille.

foniRe: Valmarin 7.1.2010 13.31
Sitrushedelmät ei kyllä sovi täälläkään. Valmarin on outo tuote.

funtsijaRe: Valmarin 8.1.2010 19.52
Parhaillaan pullo menossa. Olen suunnilleen pari kertaa päivässä juonut vettä, jossa korkillinen Valmarinia. Ei mitään erikoisia vaikutuksia. Ehkä ruuan päälle vähentää happoa. Hampaille tietysti sitruunahapon vuoksi ikävää, juon siis ruokailun yhteydessä. Minusta lähinnä hetkellinen apu. Tuskin hehkutuksensa arvoinen. Löytyy tietoa googlaamallakin.

foniRe: Valmarin 8.1.2010 20.56
käyttättekö tätä salpaajan lisäksi re ja funtsija?

funtsijaRe: Valmarin 11.1.2010 11.29
Käytän Nexiumia päivittäin.

närkästysRe: Valmarin 5.6.2011 22.17
onkohan sitraatti ja sitrus mennyt nyt keskusteluissa sekaisin?

refluksikurkkuRe: Valmarin 6.6.2011 0.58
Luulen, että ei....

Keskustelijat puhuvat sitruunahaposta, jota on n. 6% Valmarin - tuotteessa ... sitä vaan ei ole mainittu tuossa tänne kopioidussa listassa.

refluksikurkkuValmarinin ainesosien määrät6.6.2011 17.59
Vesi 72,707 %
Natriumsitraatti 20,33 %
Sitruunahappo 5,57 %
Etanoli 1,00 %
Kaliumkloridi 0,28 %
Kalsiumkloridi 0,05 %
Magnesiumkloridi 0,05 %
Ferroglukonaatti 0,014 %
Mangaanikloridi 0,009 %

refluksikurkkuRe: Valmarin 6.6.2011 17.59
Ja edellinen siis verkkoapteekin sivuilta ...

leenaliinaValmarin (siirto)5.5.2012 1.32
Käyttääkö kukaan Valmariinia?

tauno ristoRe: Valmarin 15.5.2012 2.16
viikon käyttänyt ja on kyllä todella hyvä tuote. Vuosia kärsinyt pahasta refluksista ja tuolla ihmeaineella ja tuorekurkulla refluksi hellittänyt muutamassa päivässä. Happosalpaajat jätin pois jo reilu kuukausi sitten.

AmaliaRe: Valmarin 15.5.2012 19.11
Ovatko Valmarin ja Pascoe samantyyppisiä aineita? KUmpaakaan en ole käyttänyt, mutta tuossa seisoo paketti Pascoeta odottamassa...

AzamanRe: Valmarin 12.6.2012 13.47
Kokemukset Valmarinista ovat minulla positiivisia. Yleensä se lievittää närästyksen tunnetta samantien. Olen ottanut pari kertaa päivässä. Sanoisin, että se täydentää muuta lääkitystä, mutta ei yksistään riitä. Minusta sen maku on ihan ok.

NannaRe: Valmarin 1.8.2012 0.12
Minulla lievä refluksi ja valmarin on ehdottomasti parasta. Minun ei tarvitse enää käyttää happosalpaajia. Usein jos kurkussa on puristava tunne ja tuntuu,että tukehdun, niin valmarin auttaa. Röyhtäykset pääsee ulos ja olo helpottuu. Suosittelen siis ehdottamasti kokeilemaan.

HansuRe: Valmarin 4.8.2012 21.14
Vanilja- on sulla hyvät drinksut :) mulla savivesi, Molkosan Vitality ja vehnänorasjauhe....Pitäiskö kuitennii kokkeilla tuota Valmariinia? Mullahan ei närästystä ole juurikaan, oireilen yskimällä ja oksentamalla :( Nyt menossa taas paha vaihe- loman löysäilyt ruokailun suhteen kostautuvat.

VaniljaRe: Valmarin 5.8.2012 7.45
Niinpä, vanhemmiten nuo drinksut muuttuvat vähän toisenlaiseksi kuin nuorempana:) tosin minä olen tänä kesänät kyllä hörppinyt kuohuviiniä, valkoviiniä ja olutta silloin tällöin ilman sen kummempia oireita.

Sinulla on ikäviä oireita, toivottavasti tilanteesi paranee ruokavalion avulla. Minä olen myös syönyt toisenlailla nyt kesän aikana, mutta onneksi on helppo palata takaisin ruotuun, kun tietää jo mitä ja miten kannattaa syödä, välttääkseen oireita. Olen kyllä pitänyt tietyn kaavan vaikka se on vähän rönsyillytkin, en siis ihan mitä tahansa ole syönyt vaikka toki löysäillyt. Minulla on ollut pientä närästystä, mutta ei muita oireita, lääkityksenäni Rennie ja Silica Tonicia olen taas ottanut tarvittaessa.

Juhani KellosaloRe: Valmarin 5.8.2012 15.35
Valmarinin happoa neutraloiva vaikutus lienee Samarinin luokkaa. Apteekista ilman reseptiä saatavat antasidat kuten PeeHoo ja vastaavat ovat käsittääkseni tehokkaampia.

Valmarinia mainostetaan myös happo-emästasapainon "edistäjänä" tai säätelijänä, mikä on puppua. Kaikille eliöille sisäisen tasapainon, josta happo-emästasapaino on yksi osa, säilyttäminen on tärkeysjärjestyksessä kärkipäässä. Niinpä elimistössä on jälkimmäistä vartenkin monen tason säätely- ja puskuritekijöitä. Happo-emästasapaino voi kyllä järkkyä, mutta vain vakavissa tautitiloissa, kuten sokeritautikoomassa ja eri elinten vaikeassa vajaatoiminnassa. Silloin tasapainoa ei palauteta muutamalla hörpyllä suolojen sekoitusta, vaan tarvitaan tehokkaampia keinoja.

VaniljaRe: Valmarin 5.8.2012 17.57
Ei varmaan happo-emästasapainoa palauteta Valmarin-hörpyillä, mutta minua se virkistää kun kuumalla ilmalla olo on välillä aika vetämätön. Samalla tavoin vaikuttaa kun laittaa veteen ruususuolaa ja intiaanisokeria ja juo sitä kuumalla säällä, en vain pidä suolaveden mausta, Valmarin menee paremmin alas.

VaniljaValmarin 7.9.2012 14.00
Vanilja Re: Valmarin 7.9.2012 13:41
Minullakin on tuo Valmarin käytössä, se on ihan älyttömän hyvää silloinkin kun on oikein kuumat ilmat ja hikoilee jatkuvasti, sitä kun hörppii niin saa tarpeeksi suoloja ja olo pysyy hyvänä. Se on myös hyvä juoma rankan treenin jälkeen. Vatsallekin sen pitäisi tehdä hyvää. Valmarinhan on tosiaan vanha tuote, jota monet ihmiset ovat käyttäneet vuosia. Oma äitinkin käyttää Valmarinia.

reRe: Valmarin 9.10.2012 6.40
Hei olen alkup. kirjoittaja
Kokeiluni oli sellainen että se kävi vatsaani (muutenkin herkkä vatsa). Pidän tauon ja kokeilen uudelleen.
(Minulla on ärtynyt paksusuoli).
Valmaria saa myös luontaistuotekaupasta.

Maria ... TuomasSiirto: Kokemuksia valmarin valmisteesta? 7.3.2013 9.44
7.3.2013 7:58

Hei! Onko kellään kokemuksia valmarin nimisestä valmisteesta, Jota sekoitetaan pari tippaa vesilasiin ja juodaan muistaakseni Pari lasia päivässä??

Itse odotan pääsyä tähystykseen, pitäisi päästä pikaisena kun Yleiskunto on laskenut jo niin heikoksi. Olen syönyt pariettia, mutta tekee pahat pahoinvoinnit Ja flunssan oireita. Lääkäri laittoi pahoinvointi lääkkeet Jotta voisin syödä pariettia, mutta ei helpottanut ja viime Yö oli jatkuvaa tuskaa.

-----------------------------------------------------------------------Tuomas 7.3.2013 8:18


Hei, Maria !

Voimia päivääsi vaikean yön jälkeen !

Ei henkilökohtaista Valmarin-kokemusta.
Tiedän vain että kyseessä on todella vanha valmiste.

Entäpä Gaviscon tai Galieve ?

rehaRe: Valmarin 7.3.2013 15.27
On tullut kokeiltua ja poltteli sen verran vatsassa, ettei tehnyt mieli jatkaa. Varmaankin liian hapanta minulle, kuten moni muukin luontaistuote tuntuu olevan. Pahimmat kivut ovat tulleet kuitenkin Valmarinin lisäksi Regulatista.

kokeilu vasta alussaSiirto: Kokemuksia Valmarinista10.4.2013 22.17
Kokeilkaa Valmarinia KATSO GOOGLESTA VALMISTAJA: Valmarin
Suomalainen valmiste vuodesta 1938 alkaen

SirpaRe: Valmarin 4.8.2013 18.31
Sairastan refluksia ja käytin Pariettia säännöllisesti ja välillä oli vatsassa huono olo kunnes luin jostakin ettei näitä lääkkeitä käytetä kuin kuureina, vatsahappoja tuleekin olla! vatsa ei saa olla hapoton.Paras hoito on välttää ruoka-aineita joista oireita tulee.itselläni se on ruisleipä.En tiennyt aiemmin myöskään että happolääkkeillä on yhteisvaikutuksia esim.Thyroxinin kanssa(kilpirauhaslääke)

Refluksi ja vajisRe: Valmarin 4.8.2013 18.56
Käytin somacia n. 2 vuotta putkeen (välillä lyhyt Nexium-kuuri) kunnes ajattelin kokeilla ilman. Nyt olen pystynyt olemaan n. 3 kk ilman muutamaa satunnaista kertaa lukuun ottamatta (otin varuiksi kun grillasin maalla makkaraa). Silloin tällöin on lievää närästyksen tunnetta mutta sekin mennyt ohitse. Sänky on korotettu ja kahvia juon vain satunnaisesti ja teekin on pääosin roibos-teetä (ilman kofeiiniä).

Kun aloin käyttää somacia, apteekissa kertoivat, että voi ottaa samaan aikaan aamulla thyroxinit ja somacit. En kuitenkaan tehnyt näin koska luin kilpirauhaslehdestä endokrinologin jutun, missä hän sanoi, että vatsansuojalääkkeeseen pitää olla vähintään 4 h väliä thyroxinin kanssa. Lisäksi epäilin tätä jo muutenkin koska rauta- ja kalkkitableteissakin pitää olla tuo 4 h väli. Enkä ota kyllä mitään muitakaan vitamiinejä samaan aikaan kummankaan lääkkeen kanssa kun ei ole pakko.

mazzioRe: Valmarin 5.8.2013 12.17
Valmarin tuo minulle närästykseen hetkellisen helpotuksen tilanteissa, joissa nielussa on hapan maku. Vaikutus kestää max 2 h. Olen ottanut Valmarinia myös silloin, kun vatsaa on turvottanut enkä ole saanut unta. Näihin tilantesiiin Valmarinilla on ollut erittäin suuri helpotus. Mielestäni se ei ole varsinainen närästyslääke vaan yksi tuote, jonka vaikutus on yksilöllistä erilaisiin vatsavaivoihin. Suosittelen kokeilemaan.

SaturnusRe: Valmarin 5.8.2013 20.10
Miten Valmarinia pitäisi ottaa? Ruuan jälkeen säännöllisesti vai pelkästään oireiden sattuessa päälle? Ostin ekan pullon tänään. Viereisessä laarissa näkyi olevan Pascoeta puoleen hintaan, en ostanut ainakaan vielä kun oli kuitenki viis kertaa kalliimpi kuin tuo Valmarin :-D

TupuRe: Valmarin 8.8.2013 18.10
Kokeilin Valmarinia työkaverin suosituksesta ja toistaiseksi uskon sen tehoon. Ennen meni 3-4 närästyslääkettä päivässä ja silti oli koko ajan epämääräinen tunne mahassa ja ruokatorvessa.
Ensimmäisen lasillisen (pari dl kylmää vettä ja ruokalusikallinen Valmarinia) jälkeen helpotti. Illalla oikein ihmettelin, että kummallinen olo, ihan kuin jotain puuttuisi. Kunnes sitten huomasin, että kas, närästyshän se tässä puuttuukin. Hyvä, halpa ja harmiton lääke.

VaniljaRe: Valmarin 8.8.2013 19.37
Hyvä että joku auttaa. Minä en ole huomannut Valmarinin vaikuttavan silloin kun närästää. Sen sijaan minulle se on ihan loistava kuuman kelin juoma. Jos väsähdän ja nuukahdan helteellä, Valmarin virkistää nopeasti. Sitä kannattaa juoda myös kovan liikunnan jälkeen, kun mineraalit ja kivennäisaineet katoavat elmistöstä hikoilun myötä ja olo on hutera, Valmarin auttaa siihenkin.

Minulla ei ole närästystä, eikä mitään muutakaan vaivaa ollut oikeastaan muutamaan viikkoon ollenkaan. En tiedä mitä on tapahtunut, minulla ei edes ole kotona piihappogeeliäkään, en tarvitse sitä. Rennietäkään ei kulu ollenkaan. En tiedä kuinka kauan tätä jatkuu, mutta olen erittäin tyytyväinen tähän tilanteeseeni. Eilen söin töissä kaksi täytettyä paprikaa, ei mitään ongelmaa. Olen hörppinyt kesän aikana useamman kerran kuohu- ja valkoviiniä, sekä olutta, ei siitäkään mitään ongelmaa. Tänään söin kotikutoisia hampurilaisia, ihan hyvä olo on edelleenkin. Ainut muutos jonka olen tehnyt on se, etten ole syönyt kuuden jälkeen enää mitään, juon ainoastaan iltateetä kupillisen, muuta en suuhuni laita. Edelleen pidän suurimmaksi osaksi kiinni siitä ruokavaliostani, joka minulle on tähän asti hyvin sopinut, mutta välillä voin hyvin näköjään poiketa siitä.

SaturnusRe: Valmarin 8.8.2013 20.50
Vanilja, onpa kiva kuulla, että on hyvä kausi menossa :-) !! Mä oon kans pystyny jättämään Renniet pois ja puolittamaan esomepratsolit, eikä juuri mitään oireita ole ollut. Lopetin myös kahvin ja suklaan väliaikaisesti. Vaikuttaa siltä, että ne on mulle oikeita piruja - oireisiin ei ole viime viikkoina auttanut oikeestaan mikään silloin, kun on kahviin tai suklaaseen sortunut. Lopullisesti en ole valmis noista luopumaan, mut nyt on ainaki kuukauden paussi.

Valmarinista sen verran, että auttaiskohan se kuuman ilman / nestevajeen aiheuttamaan päänsärkyynkin? Onko sulla Vanilja ollut sellaista? Mulla on tässä kesällä ollu monta kertaa sellasta jomottelua. Veden juominen toki auttaa myös, mutta usein sellanen pieni särky jää silti loppupäiväksi vaivaamaan. En ole mahavaivoja varten vielä avannut Valmarin-purkkia ollenkaan, mutta josko siitä olis hyötyä tähän päänsärkyongelmaan :-)

VaniljaRe: Valmarin 9.8.2013 17.28
Saturnus, minä saan juuri tuon inhottavan päänsäryn, sitä nimenomaan pyrin estämään hörppimällä Valmarinia jo heti kun ensimmäiset väsymyksen ja nuutumisen merkit tuntuvat, päänsärky seuraa tuota väsymystä aina vääjäämättä. Toinen hyvä keino, joka siihen voi auttaa on laittaa lasilliseen vettä teelusikallinen intiaanisokeria ja teelusikallinen ruususuolaa, sekoittaa se hyvin ja juoda.

SaturnusRe: Valmarin 9.8.2013 18.47
Kiitti Vanilja. Eilen otin tosiaan ekan kerran Valmarinia ja aika kamalan makuista se oli. Mutta viis siitä, sillä kyllä se selvästi auttoi just siihen nuutuneeseen oloon ja päänsärkyyn. Ei särky ihan kokonaan lähtenyt, mutta siinä määrin ettei tarvinnut ottaa lääkettä. Ja iltaa kohti olo parani koko ajan. Tänään on ihan eri olo, vaikka en ole Valmarinia ottanutkaan :-)

PikeRe: Valmarin 14.10.2013 14.36
Olen käyttänyt Valmariinia pari viikkoa. Minuun Valmariinilla on ollut virkistävä vaikutus, töissä ei väsytä iltapäivällä läheskään niin paljon kuin aiemmin :)

KooRe: Valmarin 19.12.2013 13.20
Huippu tuote tämä Valmarin.....kovat närästykset parin viime viikon ajan. Olen ottanut aamuin illoin ruokalusikalliset lasilliseen vettä, ja johan tepsii!!

LK Re: Valmarin 21.1.2014 3.04
Huomenna kauppaan ja kokeilen ...valvon vatsaoireissa ,uusi ruokavalio ,vatsa oireilee :( refluksi vaiva oireilee pahasti .. :) ei oikein tykkää proteiineista ja vihersalaateista :(

DuderanchRe: Valmarin 22.7.2014 13.07
Mulla loppui päivittäinen närästys kuin seinään

LapintyttöRe: Valmarin 23.7.2014 9.16
Mun poika pärjää pelkällä Valmarinilla, itse en ole kunnolla kokeillut.

VaniljaRe: Valmarin 23.7.2014 14.42
Valmarinia juon minäkin nyt helteellä, se virkistää, eikä tule nuutunutta oloa.

EikkunenRe: Valmarin 23.2.2015 19.49
Olen käyttänyt vuosia somacia, joka vaihdettiin vähän aikaa sitten parietiin. Nyt mieheni toi kokeiluun pullon valmarinia. Saas nähdä kuinka käy kokeilussa toista päivää, parietia en ottanut.

minä opiskelijaRe: Valmarin 23.2.2015 21.25
Täm tuote on aivan humpukkia ja sillä ei ole mitään todellista tieteellistä arvoa vaan tämä on täysin humpukkia. Älkää luottako täällä kaikkiin ihmisten tietoon ja vinkkeihin koska he eivät tiedä mitään lääketieteestä ei myöskään kemiasta ja fysiikasta. Valmanin vaikutus ei ole mitään tehoa ja se kemiallinen koostomus on täys humpukkia koska se ei vaikuta millään tavalla vatsan ph tasoon. kiitos

refluksikurkkuRe: Valmarin 24.2.2015 9.20
Jokainen varmaan muistaa ettei vaihtoehtopuolen tuotteiden taustalla ole useinkaan yhtään tutkimuksia, joten käyttö on täysin omalla vastuulla.

Ammattilaisten puolelta asiaa on kommentoinut Juhani Kellosalo tuolla ylempänä.


valmarinin sis. ainesosat:
Vesi 72,707 %
Natriumsitraatti 20,33 %
Sitruunahappo 5,57 %
Etanoli 1,00 %
Kaliumkloridi 0,28 %
Kalsiumkloridi 0,05 %
Magnesiumkloridi 0,05 %
Ferroglukonaatti 0,014 %
Mangaanikloridi 0,009 %

minä opiskelijaRe: Valmarin 24.2.2015 21.13
juuri näin- ja usein täälaisten humpukkitietojen ja tuotteiden mainostaminen ja myyminen tulisi kieltää koska ihmiset eivät tiedä mitään kemiasta ja lääketieteestä. Nuo lukemat eivät millään tavoin vaikuta ihmisen happo -ja emästasapainoon vaan vanha sanonta - uskolla tullaan autuaksi ja monella lääkkeillä ja valmisteilla on myös Lumelääkkeen vaikutukset- hyvää jatkoa kaikillle

siirto Valmarin Re: Valmarin 11.5.2017 13.03
Onko kenelläkään kokemuksia Valmarinin käytöstä? Vanha tuote ja edull
inenkin. Onko auttanut refluksioireisiin teillä?

Terv. MerkkuAna Re: VALMARIN 10.5.2017 12:08
Tämäpä sattui :) Itse ostin eilen elämäni ensimmäisen Valmarin pullon. Eilen en vielä huomannut mitään vaikutusta, mutta tänään ei ole närästänyt (koputan puuta) Halpa kokeilu, joten kannattaahan tätä jokaisen edes kokeilla. Maku on tosi voimakas, joten suosittelen kylmän mehun kanssa ottamaanAikuinen nainen Re: VALMARIN 10.5.2017 12:12
Kokeiltu on, vaan ei minun vaivaani auttanut. Vuosia kun on tautinsa kanssa elänyt sitä on ehtinyt kokeilla yhtä sun toista ja aina sitä vaan on samassa pisteessä eli vaivoja on vaikka kuinka.

Toivottavasti jollekin Valmarinista on apua. Mikään ei kait ihan hetkessä auta joten kärsivällisyyttä kokeiluun.👍👍
Turvis Re: VALMARIN 11.5.2017 11:27
Mulla valmarin auttaa sen verran, että saan pidettyä välipäiviä somacista. Auttaa siihen huonoimpaan oloon ja syömisen jälkeen kun hörppii, niin pahimpaan "ähkyyn"

VeskuRe: Valmarin 20.9.2021 1.43
Ostin ensimmäisen Valmarin pullon ja nyt ottanut kolme kertaa päivässä. En ole joutunut käyttämään mitään närästyslääkettä lisäksi. Hienoista närästystä on ilmennyt, mutta ei niin paljon että olisi tarvinnut lääkitä sitä muuten. Tuntuma on, että jonkinlaista helpotusta oloon tällä on. Katsotaan kun saa muutamia lisäpäiviä kokeiluun, tuleeko tästä pidempiaikainen helpotus.

sehlleeeRe: Valmarin 23.5.2023 13.01
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://htm109.com/track.php?c=cmlkPTgzNDUwMCZhaWQ9MjQ1ODMyNTIVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: