Keskustelu

nainen78refluksi ja pahoinvointi29.12.2009 20.41
Olin tänään gastroskopiassa ja todettiin väljä ruokatorven portti, jatkuvaa röyhtöilyä ja kipuilua on ruokatorvessa + pahoinvointia heti syömisen jälkeen kuuluuko refluksi oireisiin myös pahoinvointia..pahoinvointi kyllä helpottaa aina jonkin verran röyhtäisyn jlk..

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 11.47
Kyllä se pahoinvointi on yksi refluksitaudin oire :-(
Röyhtäisy helpottaa vatsan sisäistä painetta aina mukavasti ...

Tuossa päävalikossa on tuo Refluksi-osuus, sieltä Oireet (sivu jostakin syystä "valunut" alas).
Niissä mainitaan juuri tuo pahoinvointi ... + kymmenen muuta oiretta, joita voi esiintyä refluksin takia.
(kuvotus).

Minkälainen lääkitys sinulla on ja kuinka kauan olet korvistellut refluksioireiden kanssa?

nainen78Re: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 13.48
syön somac 20mg kuureina. Pahoinvointi ja kurkkukipu helpottaa mutta röyhtäilyä on silti. Lääkäri suositteli fundoplikaatioleikkausta koska mahansuu niin väljä.vielä ei ollut esogagiittia tai barret limakalvoa...pelottaa leikkauskomplikaatiot.. olen kuullut että painokin voi tippua paljon koska syöminen on hankalaa eikä olisi paljon varaa laihtua kun olen muutenkin laiha, olen myös kuullut että silti oireita voi jäädä vaikka leikkaus on tehty, pahoinvointia ymm... en tiedä mitä oikein tekisi, lääkäri suositteli ennen leikkausta manometri ja ph-mittausta, onko jollain kokemusta näistä toimenpiteistä?

nainen78Re: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 13.49
oireista olen kärsinyt noin vuoden ja ikää on 31v....

refluksitautiRe: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 13.55
Olet hiukan samanlaisessa tilanteessa kuin minä. Minulla on myös löysä vatsaportti, ja lääkäri ehdotti leikkausta. Syön jatkuvasti nexium 40 mg ja silti oireita on, nyt tuntuu taas että pahempana. Röyhtäilyä, rykimistä, kurkun ärsytystä yms jatkuvasti. Ilman lääkitystä olo olisi varmaan taas helvettiä, eli jatkuvaa polttelua ruokatorvessa ja rinnassa ja milloin missäkin. Mietin itsekin että tehdäänköhän mullekin noi mittaukset sitten. Kyllähän ne komplikaatiot tietty pelottaa, mutta ne on hyvin harvinaisia, syöminen voi tietty alussa olla hieman hankalaa. Senkin pitäisi normalisoitua, ainakin mitä olen lukenut. Itse yritän nyt varmaan laihduttaa, ylipainoa on joku 15-20 kiloa. Ei se välttämättä siihen reiluun löysyyteen taida vaikuttaa, mutta oireita saattaisi olla vähemmän.

refluksitautiRe: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 13.57
Minulla nyt myös noin vuoden verran tätä jatkuvaa oirehtemista. Sitä ennen kuitenkin jatkuvaa limantuloa ja luulin, että johtuu suurimmaksi osaksi mun nenästä, mutta saattaa ollakin refluksista ja varmaan onkin. Ekan kerran refluksioireita joskus 6-7 vuotta sitten

refluksitautiRe: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 13.58
Ikää minulla 29, eli nuorillehan noita pääsääntöisesti tehdään leikkauksia siis.

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi30.12.2009 17.51
Refluksileikkausten suhteen "nuorella" on lääketieteellisten artikkeleiden puolella oma määritelmänsä-- alle 50 v :-)

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi31.12.2009 1.13
Tuossa aloituksessa "refluksialeikkaus" löytyy kolmen henkilön kertomus omasta leikkauksestaan ...

Luitko jo Arrin mielipiteen omasta leikkauksesta (löytyy tuolta päävalikon Refluksi/Leikkaus - osiosta)?

refluksikurkkurefluksitaudissa eri tyyppejä 1.1.2010 14.07
Hei nainen 78 - tsemppiä pohdintoihin!

Kuuriluontoinen Somac 20 mg on vielä "hyvä" - verrattuna, etä lääkitys voi olla esim Nexium 2x päivässä + Gaviscon tai muuta illalla... Hyvä myös, jos sinulla toiset oireet selvästi helpottuu -eikä selvästikään mitään huomattavia sivuvaikutuksia lääkkeistä ole.
Ja vuosi on todella lyhyt aika "refluksikentällä" - tämäkin taas verrattuna, että on monia, jotka joutuvat kärventelemään vuodesta toiseen huomattavien oireiden kanssa ... itsestä se saattaa tuntua tietenkin painajaismaiselta ikuisuudelta ..

Noista muista jutuista ("lohdutusta" )... Ruokatorven tulehdusta (esofagiittia) ei välttämättä tule ollenkaan (vaikka oireet henk.kohtaisesti olisivat hankalat vuosikausia!) - yli puolella refluksikoilla ei ole ruokatorvessa vuosienkaan refluksoinnin jälkeen minkäänlaisia vaurioita. Refluksitaudissa on perinteisesti kaksi alatyyppiä: erosiivinen (eriasteisia ruokatorvivaurioita) ja ei-erosiivinen (ruokatorvilöydökset täysin normaaleja) -tämäkin ihan perustietoa, jota gastron puolen lääkäreiden pitäisi edes sivulauseessa mainita.

Barretista ja syövistä lukeminen pysäyttää lukiessa taatusti mutta tarvii tosiaan muistaa, että vaikkakin taudit ovat todellisia, Barrett on harvinainen eikä tosiaan tarkoita ehdottomasti syöpää! Sen syntyyn vaikuttamassa katsotaan olevan myös sappirefluksi - jota siis kaikilla ei ole. Barreteillakin on tähystysväli n 3v (ei siis kerran vuodessa kuten esim naisilla papakoe) - sama kuin esimerkiksi CU - potilailla voi olla.

Manometria ja Ph mittaus on hyviä - ja saisi kyllä olla kaikilla ihan perustutkimuksia ilman leikkauksiakin. Manometria paljastaa ruokatorven ja sulkijoiden liikevajavaisuuksia (osa "närästyksestä" voikin olla ruoan hidasta poistumista r-torvesta tai voimakasta supistumista ym ym), Ph-tutkimus mittaa refluksin tiheyden ja keston (valitettavasti mittaa vain sen tutkimuspäivän refluksin). Niillä saa ainakin lisätietoa omasta taudista.
Ei henkilökohtaisia kokemuksia.

Mahdollisesta painonputoamisesta ... yksi mahdollisuus estää sitä leikkauksen jälkeen on syödä/juoda useampia kertoja verrattuna siihen tavalliseen 4-5 kertaan eli esim parin tunnin välein nestemäistä ravintoa. Apteekista saa nielemisvaikeuksista kärsiville tarkoitettuja lisäravinteita (ks päävalikosta Refluksi ja nieleminen). Mahdollisen painonpudotuksen ei tarvi olla merkittävä (riippuu tietenkin alkutilanteesta ja tavallisen ruoan määrästä).

Sopeutuminen tautiin tai leikkaukseen/leikkauspäätökseen vie kyllä oman aikansa ...

Hemu82Re: refluksi ja pahoinvointi31.12.2011 20.52
Mitäs kun on tälläinen poikkeustapaus et ei röyhtäilytä tai no tuntuu kyllä et röyhtäilyttäis mut kun mitään ei vaan tule. Helpottais kummasti varmaan oloa. Mut kun se röyhtäys tulee ehkä noin 5 kertaa vuodessa. =( Mistä tuo mahtaa edes johtua kun siis on todettu löysä mahanportti, onko toi kurkku sitte jotenkin niin kireä ettei se tule... kun kyllä se tuolla kurkkutorvessa kurnuttaa mut pihalle ei tule.
Nyt on taas tukala olo. Söin tossa reilu tunti sitte keitettyä nakkia, perunasalaattia, kurkkua ja muutaman lankkuperunan. Niin no suklaata päälle mut alkoi jo ennen sitä suklaata "viiltämään" pallean kohdalta ja pistämään vasenta kylkeä, nyt sitte iski taas huono olo ja on vedetty jo soodavettä ja primperaniakin. Ja makailen piikkimatolla mahallani jos helpottais. Meneehän se uv-aatto näinkin. Ja siis tuntuu et ihan sama on mitä syön kun toisinaan tulee oireita ja toisinaan ei. Tänään söin kyllä yhden munkin päivällä ja sekin voi tehdä taas pahan olon, silloinkaan ei tullut kyllä paha olo heti vaan parin tunnin päästä.

M-MRe: refluksi ja pahoinvointi1.1.2012 0.35
Hemu82: Minäkään en refluksioireiden alkaessa oikein osannut röyhtäistä. Olin elämässäni röyhtäissyt ehkä viis kertaa tahattomasti, mutta tahallisesti en kyennyt. Kun oireet alkoivat, en voinut millään purkaa sitä paineen tunnetta rinnassa, kun röyhtäisyä en saanut aikaiseksi, ja siksi epäilin sydäntä tms. Tunne oli niin uusi. Kun sitten selvisi, että kyse voisi olla reflusta, aloin harjoitella röyhtäisyä. Aluksi sain aikaiseksi vain oksennuksen tai yskintää, mutta nykyään olen jo varsin taitava. Sellaista äänekästä röyhtäisyä en saa aikaiseksi, mutta jonkinlaista paineen purkautumista kuitenkin. Näemmä kaiken oppii kun vaan jaksaa harjoitella.

Ennen sain tosi usein ja helposti hikan. Refluksioireiden alkamisen jälkeen (n. 2 v) en ole hikannut kertaakaan.

M-MRe: refluksi ja pahoinvointi1.1.2012 15.55
Niin joo, lisäyksenä vielä, että joskus röyhtäilyt menevät "kurnutukseksi", eli noin 15 sekunnin välein joudun röyhtäisemään, mutta se kuulostaa enemmän kurnutukselta kuin miltään röyhtäisyltä. Ja tätä saattaa jatkua toista tuntiakin! Mukava yöllä istua sängyssä ja kurnuttaa... Silloin tuntuu kuin jokin (ilma?) kulkee edestakaisin kurkun ja mahan välillä ja en saa sitä kunnolla pois vaan se kurnuttaa siinä edestakaisin. Mutta tätä on nykyään vähemmän onneksi. Ei varmaan tee kurkulle yms hyvää moinen...

Hemu82Re: refluksi ja pahoinvointi1.1.2012 22.07
Juu tahattomastihan ne mullakin tulee silloin harvoin kun tulee. Ärsyttää kun ukkokin röyhtäilee tämän tästä ja osaa sen tahallisestikin tehdä ja on koittanut mulle neuvoa... nielee vaan ilmaa ja päästää sen ulos, niin mutta miten. =D Enkä tiedä uskallanko alkaa harjoittelemaan jos voi oksentaa kun mulla on oksennuskammokin.
Luulis tosiaan et se röyhtäys tulisi vaikka kun juo vissyä tai kaljaa mut kun ei, enkä siis tosiaankaan kaljaa juo kun isännän pullosta muutaman huikan joskus.

Ei sekään tietty varmaan kivaa ole jos koko ajan röyhtäilee mut kun tulis edes joskus tai silloin just kun on tukala olo.

JoannaRe: refluksi ja pahoinvointi25.2.2012 19.09
Hei,

olen hyvinkin untuvikko tämän refluksitautini kanssa... Närästyksestä olen kärsinyt vuodesta 2009. Oireet ovat olleet säännöllisen epäsäännöllisiä, polte kurkussa, ahdistusta rintalastan kohdalla, mahan polttelua... Keväällä 2011 stressasin opinnäytetyöni ja koulun loppuun suorittamisen takia paljon, lisäksi pitkät työmatkat pahensivat tilannetta entisestään. Oireet pahenivat ja lisäksi mukaan astui jatkuva pahoinvointi. Kaiken muun olin siihen mennessä omalla tavallaan sietänyt, mutta pahoinvointi rupesi viemään voimia. Jouduin jopa olemaan töistä pois pariin otteeseen. Pahoinvointikin oli kuitenkin ajoittaista ja toisaalta rupesin jopa sietämään sitä.

3 viikkoa kävin sitten gastroskopiassa ja minulla todettiin väljä sulkijalihas, miksi sitä nyt kutsutaan... Diagnoosi refluksisairaus ilman tulehdusta. Koepaloissa ei löydetty mitään, ei keliakiaa, ei helikoa jne. Kaikki näytti muutenkin hyvältä. Sain lääkäriltä Somac 40mg kuurin, yksi tabletti aamuisin, alkuun oireet helpottivat ja jonain päivinä oloni oli normaali! Melkein kuljin pää pilvissä, en koskaan odottanut että voisin kokea sitä oloa enää. Nyt olen syönyt 2 viikkoa Somacia ja 3 viime päivän aikana sivuoireeksi on tullut 5x pahempi pahoinvointi kuin ilman lääkettä! Se oire, jota eniten vihasin! Pahoinvointi on niin pahaa, että voisin oksentaa. Sitten vielä kun panikoin pahoinvointia, oireet tottakai pahenevat... Päätin, etten huomenna enää ota Somacia ja otan yhteyttä maanantaina lääkäriini ja kysyn jotain toista lääkettä.

Kuinka voimakasta pahoinvointia teillä on ollut? Vai onko ollut ollenkaan? Lääkkeiden takia tai ilman? Minulla on muitakin oireita, mutta koen pahoinvoinnin arkeani pahentavaksi, joka aamu herätessäni erityisesti arkisin, mietin että toivottavasti tänään en kärsi pahasta olosta. Tiedostan että tämä jatkuva asian miettiminen saattaa pahentaa sitä, mutta en kuitenkaan pidä itseäni luulosairaana...

Hemu82Re: refluksi ja pahoinvointi27.2.2012 7.39
Mullahan tosiaan on toi Somac lääkitys ollut nyt jo kuukausia ja pahaa oloa vaan on, siis just se rasittavin oire kun oksennuskammosta kärsin. Pitäis varata aika lääkäriin ja keskustella lääkkeen vaihdosta, mut kun se viimeeksikin yritti tarjota Nexiumia ja mulla ei todellakaan ole siihen edes varaa. =/

Toi paha olo on siis joka päiväistä. Ihan mihin aikaan päivästä vaan voi tulla ja ei liity mitenkään ruokailuihinkaan välttämättä. Eikä viitsis noita pahoinvointilääkkeitäkään koko ajan syödä. Eilen oli jopa niin hyvä päivä etten ottanut yhtään. Oli kyllä paha olo mut selvisin, menee se ohi jossain vaiheessa kai aina mut kun ei sitä kestä.

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi27.2.2012 11.06
Joo, tuo hinta on kyllä korkeampi mutta voithan sanoa että haluat halvemman vaihtoehdon?

Onhan siinä tietty eroa kuukausihinnassa patentit umpeutuneilla ja vielä patenttioikeudet omaavilla (suurin piirtein kuukaudessa: somac 20 mg n. 2 e, nexium 20 mg n.10e).

Tsemppiä ja jaksamista!

Hemu82Re: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 9.27
Nexiumista vaan ei taida olla halvempaa vaihtoehtoa. Ei ainakaan lääkeopas löydä muuta kuin Nexiumin missä on esomepratsoli vaikuttavana aineena, paitsi joku särkylääke oli missä sitä on vähän.

Hemu82Re: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 9.27
Nexiumista vaan ei taida olla halvempaa vaihtoehtoa. Ei ainakaan lääkeopas löydä muuta kuin Nexiumin missä on esomepratsoli vaikuttavana aineena, paitsi joku särkylääke oli missä sitä on vähän.

kuplaRe: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 10.08
viestin aloittaja nainen78, mulla vähän samalaista. Kun saa röyhtäistyä niin usein on jo siedävämpi olo.

Muistan lapsena jo kun yht äkkiä kesken ruokailun tuli olo, et enenmpää en pysty syömään. Ja kun kaikki ruoka piti syödä..niin joskus itku tuli :( Nyt aikuisena hävettää kun kesken ruokailun (esim. ravintolassa tai kylässä) pitää saada käydä vessassa, vaikka ei ole liruhätää vaan äklö olo. Ylös nouseminen ja pienet röyhtäykset auttavat ja taas ruoka maistuu. Ja ei sitä kerro muille, jotkun kaveri tietävät tämän. Mut alappa kertomaan muille isomalle porukalle ku syödään yhdessä! Ja on oikeesti ihanaa :)) et saa jättää ruokaa lautaselle. Ja kumma juttu, et pääruokaa ei voi syödä enempää , mut jälkkärin voin syödä helposti. (tämä silloin kuin on paremmat päivät)

kuplaRe: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 10.39
Mulle ei ole tehty mitään muita tutkimuksia kuin vatsalaukuntähystys. Ja lääkäri ei suositellut leikkausta ( löysä sulkijalihas, avoin ruokatorvi..), sanoi, että ei välttämättä auta. En kyllä itsekkään haluiaisi mennä leikkaukseen (vaikka mistä tietäisi jospa oireet loppuisivat). Ehkä pelkään ja petyn jos ei autakkaan..

en ole puhunut lääkäreille refluksista sen enempää, mainninnut vain. Mulla kun on näitä sairauksia, joiden vuoksi menen kontrolleihin. En ole mennyt lääkäriin kertomaan/mainitsemaan, että olisiko hyvä tutkia refluksia. esim. ph-mittaus tai mitä tutkimuksia ne tekeekin tällaisill tapauksille kun minä. Olen ajatellut, et kyl täs pärjään.. en syö jos huono-olo ja helpottavaa suuhun. Rennietä, Gavisconia. Ja taas mennään eteenpäin.

Joanna; ihan kuin lukisin omaa tekstiäni, mullakin näin, kun tauti todettiin.

nyt en tiiä ruokatorven tilannetta, mutta aika samanlaista on nytkin kuin silloin.

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 10.40
kupla - tämä jälkkäri juttu on helposti selitetty: senhän aina sanotaan menevän ihan eri mahaan :-)

matadorRe: refluksi ja pahoinvointi28.2.2012 12.34
hei. keskeisin oireeni on oksentaminen, ihan konkreettisesti. en saa röyhtäistyä, ihan kuin yläpää olisi napakasti kiinni ja röyhtäys olisi tulossa mutta en saa sitä tulemaan. paine kasvaa mahassa, kipu kiihtyy ja sit oksennus tulee ja sen kautta myös helpotus. eilen otin 6 samarinia sain aikaan jokaisen lasillisen jälkeen aivan amatöörimäisen pikkuruisen röyhtäisyn. ennen käytin vichyä mutta olen lopettanut sen koska se ei kuulemma ole hyväksi refluille. eilen kyllä teki mieli tarttua vichyyn .

kuplaRe: refluksi ja pahoinvointi29.2.2012 11.01
Ei mullakaan semmoista Kunnon röyhtäystä tuu siis josta kuuluisi ääni:( ne on semmoisia suuhun tulevia tai miten sen nyt kuvailisi ja pikkasen joudun "keskittymää/avustamaan et röyhty tulee". Mutta se helpottaa kuitenkin. Paitsi jos juon hiilihappollisia juomia.

Voin ehkäpä hieman kuvitella, miltä susta tuntuu. Mullakin on joskus ollut näin. Yht"äkkiä tulee tulee todella kuvottava olo, päähän tulee "painekipu" jne. Sitten tulee oksennus ja on helpompi olla. Näin on tapahtunut kun olen syönyt nukahtamislääkkeitä ja ne ei mulle sovi..ja tämä oksennushuono-olo iskee vasta illalla..mutta aina sama juttu, vaikka olen kokeillut muita. Kun en syön nukahtamislääkkeitä ei tule oksennustakaan. En tiiä, mutta kysyppä parilta lääkäriltä, onko se vichyn juominen niin pahasta , eikä sitä tarvitsisi juoda paljon vain hörppy (uskon sen jos on), mutta jos se tuo paremman olon. Ehkä itsekkin tarttuisin vichyyn..kun mulla ei toi kuriin alaisuus ole paras piirre, harmi :(

matadorRe: refluksi ja pahoinvointi29.2.2012 12.43
mä olen tässä pähkäillyt nyt myös tota lääkkeiden otto aikaa kun mulla ei ole mitään oireita aamulla eikä illalla niin pitäisikö vetää sitten kunnon setti vasta illalla kun kuulun tähän yörefluksi porukkaan? nythän aamulla ja illalla otetusta lääkkeestä ei ole ollut mitään apua ja ne gaviscon purutabletit- tuntuu todellakin turhilta ja niinkuin joku sanoikin että suorastaan huonontavat oloa. toki aamuin , illoin otettuna pyritään siihen että olisi koko vrk tasainen olo mutta kun ei toimi niin ei.

Oulun LikkaRe: refluksi ja pahoinvointi29.2.2012 12.45
Mulla oli refluksitaudissa voimakas pahoinvointi, lääkkeellä tai ilman.
Oksennuskynnys on mulle kuitenkin ihan normaalistikkin niin suuri, etten oksennellut. Yritän vältellä oksentamista ihan viime tippaan asti. Eli en ennen refluksiakaan yökkäillyt tai oksennellut missään tilanteissa helposti.

Mutta pahoinvointia oli minulla päivittäin, iltaa kohden pahentuen. Mutta myös "aamupahoinvointia", josta väännettiin joskus aina vitsiä. Pahoinvointi oli todella ärsyttävää, sanoin, että olen oksennuksen partaalla.

Mulla vissyn juominen helpotti ja kuplajuomaa join melkein päivittäin. Etenkin yövuorojen aikaan sitä oli pakko olla saatavilla. Se antoi jonkin verran helpotusta närästykseen. Ei kait se suositeltavaa ole. Mutta minkä sille voi ku elimistö ns. kaipasi sitä....

Leikkauksen jälkeen ekana huomasin palleatyrän korjauksesta aiheutuvan helpotuksen tunteen ja heti tokana tuli ahaa-elämys siitä, että en voi enää pahoin :D

kuplaRe: refluksi ja pahoinvointi29.2.2012 23.06
matador; lukaisin kirjoituksesi läpi. Olet tehnyt "testejä" - ja jos olisin sinä uskaltaisin varmaankin muuttaa hieman lääkkeen ottoaikoja.

Käy kysymässä apteekista, miten niitä voisi ottaa toisenlailla mahdollisesti, että olisi parempi olo yöllä. Isompi annos illalla? kysyminen ei maksa mitään ;)

TepsuRe: refluksi ja pahoinvointi1.3.2012 9.29
Hei.

Minulla pahoinvointia ollut jo yli 10v. Välillä on aikoja ettei ole, sitten taas räjähdysmäisesti oksennellaan ja pahoinvointi on kamala. diagnoosin saanut 10 v sitten mutta viime vuosina olo vaan pahentunut. Lisäksi olen oksennus herkkä ja se tekee olosta aivan kamalan. Yleensä aamu pahoinvointia tai kuin olisi ikän ikuinen krapula:(
Nyt vihdoin ja viimein löysin ihanan lääkärin, joka otta asian todella vakavasti. Sain jo eilen labra vastauksia , koska ilmeisesti sain laivalla jonkin pöpön ja oksensin 1½ vkoa... No, arvot ovat kaikki kohdallaan ja se ainainen Keliakian epäily pois suljettu: lääkärin diagnoosi erittäin paha Refluksitauti. Tänään menen Helkikobakteerin puhallus testiin ja sitten alkaa lääkitys Somac 40mg ja sitä sitten syödäänkin joka päivä. Samalla odotan tähystykseen pääsyä ( se tehty jo 2 kertaa aiemmin). lääkärin milelestä nyt pakko tähystää ja katsoa onko ruokatorvi kärsinyt vuosien oksentelusta. Siis nämä pahoinvointi kohtaukset ovat olleet niin rajuja, että kerran jopa ambulanssilla viety sairaalaan, tuli jo paha panikki kohatus päälle. Aina on se paniikki kohtaus siiten viimeisenä päällä ja lääkärin mielestä se nyt kuuuu tähän tautiin. Kun vatsa on rauhallinen, ei närästä, ei ole pahoinvointia, vatsa kipuja, ei ole paniikkiakaan:( Nyt sitten tähystyksen jälkeen mietitään leikkausta:( Olispa autuaallinen ajatus olla oksentamatta... Muutenkin kun herkkä sille olen, ei tarvii koira rupsauttaa kunnon hajut, alan yökkäilemään...
Lohduttavaa lukea täältä, että muitakin kohtalo tovereita löytyy ja ymmärrystä:) jotenkin olo on aika yksinäinen tämän taudin takia, se vaikuttaa paljon sosiaaliseen elämään ja jopa matkusteluun. Aina ulkomailla ollessa tulee rajut kohatukset ja ei muuta kun kärsi ja uikuta ja etsi lähin lääkäri. Nyt oma lääkärini antoi todella hyvät ohjeet lähestyvää matkaani varten ja saan jo esto lääkityksen turisti ripuliin ja pahoinvointi lääkkeet. Tälläistä elämää meikäläinen viettää ja uskokaa pois, ymmärräm teitä jokaista ihan 100 % :n tarkkuudella:)

kuplaRe: refluksi ja pahoinvointi3.3.2012 18.15
tepsu ; kuulostaa pahalta :( toivottavasti saat siihen helpotusta tavalla tai toisella. Voimia! Sul kyl on hyvä lääkäri.

SitrusRe: refluksi ja pahoinvointi3.3.2012 18.25
Miten sun tautia Tepsu on sitten tähän asti hoidettu?

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi3.3.2012 18.33
Tepsu, hienoa kuitenkin että lähdet matkustamaan oireidenkin kera!

Minkälainen puhallustesti oli?

tepsuRe: refluksi ja pahoinvointi4.3.2012 0.29
Heippa vaan Ystävät hyvät:)

Tähän asti tautia hoidettu satunnaisesti. Olen kokeillut kaikki mahdolliset , mm homeopatiaa ( joka vei oireet pitkäksi aikaa, vyöhyketerapiaa, meditaatiota, somac , nexium ...) Pitkä pinna on ollut mut kyllä on ollut kestämistä. Nyt löysin tälläisen valmisteen kuin Silicum Tonic joka auttaa närästykseen, nestemäinen piihappovalmiste. Tämä on helpottanut oireita paljon. En millään halua mainostaa enkä ylipuhua ketään omilla kokeiluillani, mut jostain on tarvetta saada apua. olen myös käyttänyt Primperanin pahoinvointi lääkettä silloin kun kohtaus on siinä jamassa , että olen polvillani vessan lattialla monta tuntia. sosiaalinen elämä kärsii ja kun olen just se sosiaalinen persoona, asiakaspalvelussa oleva, tosin työpaikka kodin yhteydessä 20 m päässä kotoa. *Eikä todellakaan ole mukavaa kun mahasta kouraisee kesken työn, pala nousee kurkkuun ja sit pitää sanoa: anteeksi , poistun vähäksi aikaa:( Helikobakteerin tulokset tulee vasta ensi vkolla... Kiittää saan ihanaa lääkäriä ( nuori lääkäri joka myös hoksasi 12 v kestäneen selkäsairauteni jonka Keuhkoklamydia puhkasi ja samalla myös sain tämän Refluksitaudin). Olen nyt vihdoin hyvissä käsissä ja yritän mennä terrierin luonteella eteenpäin ja täytyy sanoa että koville ottaa välillä. Luotan lääkäriin nyt ihan 100 lla ja ihanaa huomata että on kanssa ihmisiä , vaikka kenellekään en tätä tautia toivoisi. Uskallan tällä menoa lähteä matkalle, lääkäri antoi niin rohkaisevan hyvät ohjeet ja muutenkin nosti tätä taistelutahtoa taas:) Onneksi hän soittaa helikobakteerin tulokset ensi vkolla ja siitä taas mennään eteenpäin, sanoi mummo lumessa
:D joskus vaan täytyy vääntää hurttia huumoria, sängyn pääty on korkeammalla ja joka yö kiipeän ala päästä yläpäähän kuin Alppien harjalle:D Samalla moikkaan isäntää , et terve:D Tää on mun selvitymis keino, odotellaan tähystykseen menoa ja sit ...... toivon teille kaikille parempaa vointia , voi kun ei olis huolta huomisesta , mut kun yöllä alkaa kama nousemaan taas kurkkuun, yskittää ja litra tolkulla vettä juotava: paremmpaa huomista toivotellen teille kanssa ihmiset:) Taistelu tahto ei ole sammunut:kiitos lääkärin:)

simoRe: refluksi ja pahoinvointi4.9.2012 10.02
Hei
Minullakin alkoivat vastaavat vaivat noin parivuotta sitten
- ensin tuli ahdistuskohtaus jota luulin sydän kohtaukseksi, sen jälkeen alkoivat pahanolon tunne ja huimausta ja näköhäiriöitä ja kipua rintalastassa, ?sydämen muljahtelua?.
Lääkärissä käynneistä ei tuntunut olevan mitään hyötyä mutta nyt olen kehittänyt ongelmiin ratkaisun jota voin suositella
- Muutama käynti OTM-fysioterapeutille, joka avaa niskan/selkärangan lukot ja rintarangan jumiutumiset, käynnit voi uusia parikertaa vuodessa, niin pysyy ruotokunnossa.
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät hiivaa käyttämisen
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät gluteiinia käyttämiseen
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät laktoosia käyttämisen
- Lopettaa tuotteiden jotka sisältävät hiilihappoa käyttämisen (limsa,vichy,kivennäisvesi, olut,lonkero,siideri,kuohuviini,champanja jne?) juomisen, jos noita pitää juoda niin aina lasinkautta jolloin ~50% hiilihaposta haihtuu ilmaan.
- Vähentää kahvin juontia noin max 2-3 kuppia vuorokaudessa
- Vähentää sitrushedelmien ja paprikan syömistä

Fysioterapeutilla käynti auttaa heti, mutta muiden toimenpiteiden aloittaminen auttaa vasta muutaman viikonkuluttua, mutta olo paranee jo muutamassa päivässä. Lisäksi paino putoaa jos sitä on ollut liikaa.

Muita vaivoja joihin on vaikuttanut
- Päänsärky on lähes kokonaan loppunut, aikaisemmin päätä särki n. kerran kuukaudessa, nyt on särkenyt noin kerran vuodessa (alkoholi ei vaikuta)
- Alkoholin käyttö on muuttunut, kun jätin kaljan pois loppui samalla myös krapula.
Minulta on tutkittu keliakia( gluteiini) mutta verikokeessa ei näkynyt mitään, tosin lääkärikin sanoin ettei se välttämättä näykkään.
Joka tapauksessa yllämainittu on minulla auttanut ja suosittelen kokeilemaan, koska kokeilu on lähes ilmaista fysioterapiaa lukuun ottamatta (n.50?/kerta, ilman lähetettä)

refluksikurkkuRe: refluksi ja pahoinvointi4.9.2012 14.14
Tervetuloa simo meidän suureen kokeilijoiden joukkoon :-) Hienoa, että oelet löytänyt itsellesi sopivan yhdistelmän. Minkälainen tautimuoto sulla on lääkärin mielestä tai mitä sun tähystystulos ehdotti?

Onneksi suurin osa on itsehoitokeinoista yleensä ilmaisia vaikka kieltämättä onhan niihin "oheishoitoihin" mennyt tässä lähes 6 vuoden aikana vähän rahaakin. Kallein omista tukihoidoista on voice massage (50e/alle tunti).

TepsuRe: refluksi ja pahoinvointi5.9.2012 18.55
Hei.

Hieman on aikaa kulunut ja taistelu jatkuu.... tähystyksessä huhtikuussa todettiin palleatyrä joka minulla aiheuttaa pahoinvoinnin ja sen takia oksentelun, helikobakteeria ei ollut vaikka molemmilta vanhemmilta häädetty. Somac kuuri jatkuu ...
Koko kesä meni oksennellessa ja kuvotuksen tunteessa, maha turvonneena , hengen ahdistus päällä. Nyt sitten muistin taas Gastronel+ tuotteen ja niinpä vaan vatsa taas rauhoittui. Ilmeisesti hieman bakteeri vajaustakin ollut oksentelun myötä mutta nyt on edes vähän parempi olo:) Ajattelinkin ottaa heti perään toisen kuurin.
Minulla myös tuo olut on yksi riesan aiheuttaja ollut, samoin happamet valkoviinit mutta taas puolukka, karpalo ja punaherukkaa voisin syödä vaikka kuinka. Hiivan ja valkoisten vehnäjauhojen pois jättäminen on myös auttanut sekä Primperanin pahoinvointi lääkkeet sekä homeopaattiset lääkkeet.
Mietin vaan että millaista elämä olisi jos tästä palleatyrästä eroon pääsisi:) Minulla noita fasetti lukkoja löytyy rintarangasta , ja koko selän alueelta ja niitä säännöllisin ajoin avataan mutta enpä ole huomannut sen auttavan olotilaani kummemin. akupunktiota olen myös kokeillut. Tällästähän tämä elämä on jatkuvan " aamu pahoinvoinnin ja elämän pituisen krapulan kanssa". Hankalaa on ja kun kaikki eivät ymmärrä miten tälläinen tauti voi rasittaa elämää. Anoppi riesana joka ei halua ymmärtää eikä ymmärrä miksi en kakkuja ja herkkuja syö:( Mennään pävä kerrallaan :) Parempaa vointia itse kullekin:)

HansuRe: refluksi ja pahoinvointi5.9.2012 19.33
Just oli esimiehen kans tää vuosittainen kehityskeskustelu ja yritin siinä tuoda esille mun sairastelut ( monia leikkauksia ) ja niitten syyt ja sen, että tämän yskimisen ja oksentelun seurauksena mulle tulee useasti kuumeinen keuhkoputkentulehdus ja yritin saada ymmärtämään, että pakko olla pois töistä silloin- " niin sulla on vielä sekin ".... Kyllä tunsin itseni huonoksi ja heikoksi :( Mulla ei tuota jatkuvaa pahoinvointia ole, mutta taas olen huomannu, että nälillään olis paras olla, ei nouse kurkkuun mitään, ei yskitä eikä tartte oksentaa. Mutta siinä voi käyä huonosti :)
Tuota rintarangan manipulointia aion minäkin kyllä kokeilla.
Tsemppiä Tepsu- me ei tosiaankaan olla yksin .

JoneRe: refluksi ja pahoinvointi6.3.2013 6.23
Kysyisin että kuuluuko sydämen tykytykset ja jonkinasteinen hengitysvaikeus tähän refluksiin..? Mulla tähystettiin kesällä 2012 ja todettiin väljä mahanportti. Nyt alkanut taas vaivaamaan.. Syön somac 40mg mut ei tunnu auttavan.. Onko normaalia että on vetämätön olo eikä oikein jaksa tehdä mitään. Entä onko ns.aktiivisia kausia tms? Eniten aiheuttaa huolta kun tuntuu ettei saa kunnolla henkeä ja sydänkin tykyttää... Onko normaalia help...? :(

TepsuRe: refluksi ja pahoinvointi19.4.2013 16.15
Hei Jone.

Minulla ainakin sydämen tykytteltä on runsaasti ja se kyllä tekee olon kurjaksi:( Nyt on meneillään minullakin kurja kausi, sainkin olla kauan ilman pahempia oireita. Nyt on rinnan polttelua ja sydän tykyttelee edes takas. Taisi oireeni pahentua tulehduskipu lääke kuurin jälkeen kun kaaduin käteni päällä ja se venähti oikein kunnolla. Tosin otin Somac kuurin lääkkeiden aikaan , mut nyt vaan tuntuu että äänikin käheytyy taas. Oli monen kuukauden paussi etten ottanut Somacia tms. Nyt minulla todetiin Ärtyneen suolenoireyhtymä ja se taas osaltaan vaikuttaa elämään aika hankalasti. Samoin epäillään kilpirauhas ongelmia joten saapas nähdä mitä taas kesä tuo tullessaan näiden vaivojen kanssa. Hengitys vaikeuksia on ollut minullakin välillä.

ZenaRe: refluksi ja pahoinvointi22.2.2016 18.27
Kiitos ihanat rakkaat refluksi-palstalle kirjoittavat. Minä olen ollut henkisesti kuin kuoleva joutsen saatuani ne Gastropanel-tulokset. Myönnän nolona. Lisäksi töissä on ollut iso konflikti. Aloin voida entistäkin huonommin ja reilun viikon ajan olen jopa oksennellut! Toki minun maha on ollut sökö ennenkin mutta nyt oireet kolminkertaistuivat. Olen ollut ihan vauhkona ja umpistressaantunut. Sain viime yönä sellaisen pahoinvointi/sydämentykyskohtauksen että jouduin menemään keskellä yötä päivystykseen. Siellä oli ihan sairaanhoitaja joka pisti minut lepäämään ja sain tipan helpottamaan nestetasapainoa. Lääkäri ei edes käynyt katsomassa minua mutta kuulin kun keskustelivat ja lääkäri sanoi että tässä on varmasti suurin syy psyykkinen (eli syövän pelko) ja oli kyllä ihan oikeassa. Sitten toinen lääkäri aamulla ripitti että ei tämä ole oikea paikka hoitaa asiaa eteenpäin. Sanoin että minulle tuli kertakaikkiaan vaan niin huono olo etten voinut jäädä kotiin. Ottivat sentään verikokeita ja ne olivat ok. Sain työterveyshuollosta sairaslomaa ja lähetteen suolentähystykseen.
Ajattelin nolona että voi helvetti kun ei ollut mitään järkeä mennä päivystykseen ja että minulla on jotain pahasti pielessä kun maha toimii nyt näin huonosti. Kunnes luin teidän kirjoituksia, ja tajusin että noinhan se kroppa reagoi tietyissä tilanteissa. Moni kärsii pahoinvoinneista. Eikä todellakaan ole ihme että minä tässä tilanteessa olen näin paniikissa kuten olen. Ei tässä mitään hävettävää ole. Koetan pysyä positiivisena ja luottaa siihen että mitään pahanlaatuista ei löydy.
Tepsulle oli ihanasti lääkäri todennut että tuo paniikkihan kuuluu refluksiin. Onpa ihanan ymmärtäväisesti ajateltu lääkäriltä.

PipsaRe: refluksi ja pahoinvointi5.3.2016 18.47
Heippa kaikille, ja iso kiitos kun olette kirjoitelleet tänne. Tälläinen vertaistuki on ihan parasta. Olen tässä viikkojen aikana lueskellut kirjoituksianne, kun olen epätoivoisesti etsinyt apua juuri todettuun refluksitautiin ja pahoinvointiin. Lääkäriltä kun sain tähystyksen jälkeen vain Omepratzol-reseptin enkä mitään muuta. Tai no hieman ruokavalio-ohjeita se antoi, mutta tosi vähän. Kait se on jokaisen itse kokeilta ja löydettävä ne itselle sopivat ruuat. Minua kun ei koskaan närästä. Minulla alkoi tämä homma pahoinvoinnilla ja vatsakivuilla. Niitä sitten tutkittiin eikä oikein mitään löydetty. Lopulta gastroskopiaan ja siellä sanottiin, että löysä kolmen skoopin mentävä sulkija, palleatyrä ja refluksitauti.
Jatkan nyt sitten Omepratzolia nyt toista kk. Välillä on päiviä ettei ole phv ja olen silloin ihan seitsemännessä taivaassa, reipas ja iloinen ja jaksan touhuta. Ja sitten on näitä päiviä, kun on huono olo joko jo aamusta joka häviää lounaan jälkeen tai sitten niitä kun se jatkuu iltaan asti. Syön maitohappobakteereita, omegoita, vitamiineja. Aloin pitää ruokapäiväkirjaa. Eilen kun söin kasvissosekeittoa, phv hävisi. Pitää varmaan jatkaa kokeilua. Jotenkin vaan on alkanut masentaa, et jääkö tää phv mulle nyt loppuelämän vaivaksi, vai voiko tämä oikeasti loppua joskus? Ja eikös nuo happosalpaajatkin jo itsessään voi aiheuttaa phv:tä? Lääkäri käski syödä 2 kk, et ruokatorven alaosassa oleva ärsytys paranisi. Miten se palleatyrä oikein vaikuttaa? Sitä en oikein ymmärrä. Lääkäri sanoi, ettei se tulisi vaikuttamaan elämääni. Jäi vähän kysymysmerkki siitäkin...

TepsuRe: refluksi ja pahoinvointi6.3.2016 2.40
Oho, tällä palstalla on näköjään toinenkin Tepsu, en ole koskaan aiemmin huomannut. Olen kirjoitellut tänne aika aktiivisesti jo useamman vuoden. Nuo aiemmat tässä ketjussa olevat eivät ole minun kirjoittamiani.

PahoinvoivaRe: refluksi ja pahoinvointi8.7.2016 11.39
Moikka! Minulla jatkuvaa pahoinvointia ja kurkussa yököttävä tunne. Odotan aikaa tähystykseen, mutta syöminen tuntuu mahdottomalta. Voisikohan tämä johtua refluksista? Somacia kokeiltu, mutta kolmantena päivänä niin huono olo, että lopetin kokeilun. Kunnallisessa sanotaan oireen johtuvan ärtyneestä suolesta, mutta tähän olen kokeillut ruokavaliot ja maitohappo bakteerit ym. ilman hyötyä.

PipsaRe: refluksi ja pahoinvointi8.7.2016 16.19
Happosalpaajatkin voivat periaatteessa aiheuttaa myös phv:ta. Lisäksi minulle sanottiin että Omeprazolia on syötävä väh kaksi viikkoa ennen kuin se teho näkyy kunnolla ja näin todella kävikin. Viikon jälkeen alkoi pikku hiljaa olla oireettomia päiviä ja kahden vkon jälkeen phv loppui. Ruokavaliota pitää myös säätää ja katsoa mitkä ruuat aiheuttaa oireita. En tiedä auttaisiko jos kokeilisi jotain muuta happosalpaajaa jos Somac aih oireita. Lisäksi suosittelen Piihappigeeliä(Silicum Tonic). Saa luontaistuotekaupasta. Se auttaa minulla ihan selkeästi.

PipsaRe: refluksi ja pahoinvointi8.7.2016 16.21
Siis tarkoitin Piihappogeeliä. Sori.

AuneRe: refluksi ja pahoinvointi23.2.2017 13.57
Moi! Mulla todettiin tähystyksen koepaloista pari viikkoa sitten lievä refluksitauti. Painottivat kylläkin, että on hyvin lievä, kun tulehdusta näkyi ruokatorvessa lähinnä solutasolla hiukan. Mutta oireet on kyllä inhottavat, juurikin tuo jatkuva pahoinvointi (ja lisäksi välillä kivut ja närästys). Nytkin istun töissä epätoivosena, kun koko ajan pitää miettiä et millon täytyy rynnätä vessaan. Työmatkat kuljen julkisilla, ja matkaa on tunti yhteen suuntaan, joten elämä on aikamoista kärsimystä tän pahoinvoinnin takia. En oksentele koskaan, ainoastaan on tämä kamala aaltoileva kuvotus... Se alkoi joskus alkusyksystä, ja silloin hakeuduin lääkärille vaivan takia. Nyt mua on tutkittu kunnolla, on ultrattu, on otettu ulostenäyte, helico on tutkittu ja on tehty gastroskopia. Lisäksi olen syönyt Somac 40mg kuureja, nyt on kolmas kuuri menossa. Tuntuu että tuo lääke on helpottanut vaivaa, tosin vasta monen viikon jälkeen kuurin aloittamisesta. Nyt oon syönyt pari viikkoa tätä nykyistä kuuria.

Ehdin jo innostua tuossa aiemmin, että pahoinvointi on helpottanut, mutta nyt tällä viikolla on koko viikko mennyt karmean yökötyksen vallassa. Viime viikolla jouduin syömään viikon mittaisen Burana-kuurin, kun mulla tulehtu niin pahasti viisaudenhampaan ien. Luulin että on ok syödä Buranaa jos on Somac-kuuri samalla päällänsä, mutta lääkäri sano tiistaina että jos maha on jo ennestään hiukan ärtynyt, niin vaikka olis happosalpaajat käytössä niin silti ibuprofeeni voi ärsyttää mahaa entisestään. Mä nyt TOIVON että tää kuvotus johtuis siitä Burana-kuurista ja menis ajan kanssa ohi kun tulehdus helpottaa...

Oon niin untuvikko vielä tämän refluksini kanssa, että olen aika ulalla kaikesta, ja moni asia pelottaa... On lohduttavaa lukea teidän kertomuksia, että esim. tämä pahoinvointi on ihan normaali osa refluksia. Vaikkakaan se ei tietenkään ole yhtään kivaa, varsinkaan kun on tämmöinen oksennuskammoinen ja vielä paniikkihäiriöinen ihmisraunio kuin minä... Mutta mä elän toivossa että tää tästä vielä jonain päivänä helpottais! Kokeilen joitakin noista teidän nikseistä, vois esim. käydä niksauttamassa rintarankansa auki, kun mulla on noita nikamalukkoja jatkuvasti. Ja tuota Piihappogeeliäkin tekis mieli kokeilla.

ullapulla11Re: refluksi ja pahoinvointi27.2.2017 21.00
Aune, kirjoituksesi voisi olla minun kirjoittamani. Olen nyt noin vuoden kärsinyt päivittäin jatkuvasta kuvotuksesta. Tätä ennen en edes tiennyt mitä närästys on ja yhtäkkiä alkoi tämä pahoinvointi joka näyttää vaan jatkuvan ja jatkuvan. Minut on tähystetty eikä siinä löytynyt mitään poikkeavaa. Happosalpaajia söin useamman kuukauden todetakseni ettei niistä omalla kohdallani ole oikein mitään hyötyä. Ruokavaliomuutoksia olen tehnyt rajusti, sillä kärsin myös IBS-tyylisestä suolisto-oireilusta (myös paksusuoli on tähystetty eikä siinäkään todettu poikkeavaa). Erityisesti autossa ja bussissa tulee ihan hemmetin paha olo vaikka koskaan en ole matkapahoinvoinnista kärsinyt. Olen kanssa todella paha stressaaja ja välillä jo mietin kuvittelenko nämä oireet (esim. tuleeko bussissa aina paha olo siksi kun oikein ajattelen asiaa?). On todella elämää rajoittava tämä jo kohta vuoden kestänyt olotila, joka päivä pahoinvointia. Olen rampannut lääkäristä toiselle ja kukaan ei ole keksinyt mitään järkevää selitystä. En tiedä pitäisikö antaa happosalpaajille uusi mahdollisuus... toisaalta en niitä haluaisi loppuelämääni syödä, olen törmännyt lähiaikoina aika huolestuttaviin tutkimustuloksiin happosalpaajien haittavaikutuksista pidemmässä käytössä.

viivinRe: refluksi ja pahoinvointi2.3.2017 14.06
Joo tää kokoaikainen pahoinvointi on kyllä ihan p..stä. Mulla ollut nyt kolmekuukautta yhtämittaa... lääkärille pääsen parin viikon päästä. Aloin nyt ottamaan piihappogeeliä... jos se auttaisi tohon huonoonoloon ja palan tunteeseen. Perhekkin ihmeissään kun äitiä ei ruuanlaitto eikä leipominen kiinnsota kun on niin pahaolo. Aiemmin nää oli mun lempihommia... =(

ibsRe: refluksi ja pahoinvointi2.3.2017 22.04
Muutama viikko oli hyvä tilanne ja rauha vatsassa. Tällä viikolla jouduin kuitenkin poikeamaan turvallisesta ruokavaliostani ja eilen se kostautui yökkäyskohtauksella, se meni mulla aika nopeasti äänekkään röyhtäilysarjan jälkeen. Lääkehiili oli nyt sitten käytössä viime aikana kun oli pakko syödä kaikenlaista fodmap-pitoista ruoka ennen yliherkkyystestiä. Hiili rauhoitaa mahaa jonkin verran.

ainooRe: refluksi ja pahoinvointi10.5.2017 19.29
Täällä kans yksi pahoinvoiva. Mulla on aikaisemminkin ollut yksittäisiä päiviä kun on oksettava olo, mutta yleensä se purkautuu pariin röyhtäykseen ja olo normalisoituu. Muita ylävatsaoireita ei ole aikaisemmin juurikaan ollut. Ärtynyt suolisto kylläkin, sen kanssa olen jotenkin oppnut elämään.

Neljä viikkoa sitten tapahtui jotain kummallista. Yhden illan aikana vatsa (suolisto sekä ylävatsa) turposivat todella paljon ja olo oli kamala. Järkyttävä paineen tunne vatsassa. Ajattelin että kohta on pakko tulla jotain ulos jostain päästä. No sitten menikin vatsa hieman sekaisin, ja samalla hiipi kova pahoinvointi. Valvoin koko yön sen takia. Aluksi luulin että vatsatauti iskee, mutta oksennusta ei tullut missään vaiheessa. En usko että olin myöskään syönyt mitään epäsopivaa.

Tämän kohtauksen jälkeen päivittäiset oireet: pahoinvointi (ei kuitenkaan oksentelua), välillä runsaasti sylkeä suussa, kurkussa limaa jota ei saa rykimällä/juomalla/nielemällä pois, röyhtäilyä, ruokailun jälkeen parin tunnin ajan selkeä tunne, että ruokaa nousee ylöspäin, liike pysähtyy kuitenkin jonnekin kurkun kohdalle eikä suuhun ole koskaan tullut mitään. Harrastan laulua ja nuo kurkku- ja suuoireet todella ikäviä, nyt alkanut myös vaikuttaa ääneen (käheyttä/kurkkukipua lauluharjoitusten jälkeen), mutta kamalinta on pahoinvointi. Se paikallistuu tuohon keskelle rintakehää. Jos siitä yhtään painelee niin melkein tulee yökkäys.

Mut on tähystetty v. 2009, silloin syynä oli selittämättömät rintakivut. Sellaisia ei enää ole ollut. Luulen että silloin syynä oli kova stressi, tai stressin laukeaminen. Tähystyksessä löytyi kuitenkin väljä (tai täysin auki oleva) mahaportti ja sappinestettä vatsalaukussa. Sitten kuluikin vuosia ilman mitään merkittäviä oireita. Nyt sain työterveydestä 1 kuukauden Somac kuurin 2x40 päivässä diagnoosilla gastriitti+refluksi. Lääkäri sanoi että palataan asiaan jos ei auta. Nyt viikko takana eikä mitään vaikutusta.

Toki kaikki viittaa refluksiin, mutta en voi ymmärtää miten tämä tauti, tai näin runsaat oireet, voisi alkaa noin yhtäkkiä. Ja voiko gastriitti selittää noita refluksioireita (takaisinvirtaus)? Tietysti olen googlettanut itselleni jo kaikki pahimmat vaihtoehdot... Tällä hetkellä en tiedä miten jaksan odottaa tämän somac-kuurin loppuun, haluaisin vaan päästä tähystykseen uudestaan jotta ei tarvitsisi enää arvailla...

palleatyräRe: refluksi ja pahoinvointi12.2.2021 7.21
Ainoo,

Paraniko sinulla tuo refluksioireisto vai miten kävi? Minullakin alkanut yllättäen pahat refluksioireet vaikka pari vuotta sitten kun tähystettiin palleatyrä ja väljä vatsanportti, ei silloin oireet olleet läheskään näin pahat.

.Re: refluksi ja pahoinvointi30.6.2023 11.07
.

PauleRe: refluksi ja pahoinvointi18.7.2023 20.42
Refluksitauti, tulehtunut ruokatorvi, pari vatsahaavaa ja palleatyrä itsellä.

Oireisiin aina, lapsuudesta asti kuulunut julmetunmoinen närästys, ja vatsa, joka väliin umpiummetuksella ja väliin ripulilla. Kipeä rinta ja vatsa, vannemainen polttava kipu ja mädän kananmunan hajuiset röyhtäisyt ja oksennusherkkyys. Olin usein syömättä monta päivää, koska silloin voin parhaiten. Katsoo, jos lääkkeet auttaa, nyt sain pariet kuurin 3kk seuraavaan tähystykseen asti..

Tarzan69Re: refluksi ja pahoinvointi11.10.2023 15.27
Minulla on aivan samat oireet kuin melkein jokainen teistä, on ollut jo 30 vuotta. Selvinnyt lähinnä monilla lääkkeillä. Tehty 4 kpl tähystystä ja refluksi on ja palleatyrä. Vielä laktoosiherkkä joten soppa on siinä. Erittäin vaikeata matkustella bussissa, junissa, autoissa, lentokoneissa jne jne koska julmetunmoista pahoinvointia, vaikka en oksenna. Mutta onko täällä myös sellaisia joille on tehty Nissenin leikkausta? Onko onnistunut ja kokemuksia jälkeenpäin? Paljon on kauhutarinoita leikkauksista liikkeellä.

VilppuRe: refluksi ja pahoinvointi21.3.2024 22.26
Hei!
Minulla ollut kolme kuukautta oksettava olo. Söin alkuun somaccia, joka helpotti aluksi, mutta pahoinvointi palasi yhtä pahana jonkin ajan kuluessa. Tähystyksessä näkyi kahden skoopin kokoinen palleatyrä, mutta muuten löydökset puhtaat. Myös ultrassa normaalit löydökset. Olen kokeillut syödä terveellisesti, mutta en huomaa juuri eroa normaalin ruokavalion välillä. Toki tosi voimakkaat mausteet ja rasvainen raskas ruoka tekevät olosta huonomman. Nieleminen usein vähän vaikeaa, välillä yskäisyjä ja ääni menee käheäksi. Sängynpääty nostettu ja syön iltaisin n. 3h ennen nukkumaan menoa, mutta heräilen öisin ja aamuisin oksettavaan oloon.
Olo on joka tapauksessa hyvin toivoton, sillä tuntuu, että mikään ei auta ja ei ole jaksamista kokeilla koko ajan uusia juttuja. Lääkäriin olen ollut yhteydessä, mutta kun löydökset puhtaat niin eivät näe syytä jatkotutkimukselle. Laihtumista on myös tapahtunut paljon, joka vetää yhä heikommaksi olon. Onko kellään ollut mistään apua jatkuvaan pahoinvointiin? Tuota piihappovalmistetta ajattelin kokeilla nyt, käytössä jo luontaistuotekaupasta saatava jauhemainen ph-balance Pascoe. Somacista olen jo luopunut 2kk jälkeen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: