Keskustelu

TimoteiiHengenahdistus makuulla1.4.2015 12.33
Onko muilla refluksin tuoma hengenahdistus pahinta makuuasennossa? Mulla on aina niin että kun menen nukkumaan niin säpsähdän hereille ku ahdistaa henkeä ja sitten alan panikoimaan sitä ku tuntuu että ei saa happea.

Mistä se edes johtuu että ahditaa henkeä ja etenkin makuulla ollessa.

kahvikisuRe: Hengenahdistus makuulla1.4.2015 13.16
Juuri näin. No makuullahan se ylösnousu ilmeisesti on pahinta, minkä takia niitä korotuksia suositellaan sänkyyn. Mut hengenahdistus on kyllä selkeesti pahempaa jos makaa selällään kuin jos makaisi kyljellään. Taitaa siinä mennä maha lyttyyn ja kerätä painetta enemmän?

SitrusRe: Hengenahdistus makuulla1.4.2015 13.56
Mulla kaikki oireet pahenee makuulla. Se on se painovoima.

TimoteiiRe: Hengenahdistus makuulla3.4.2015 10.05
Olipas yö, kamalan vaikea hengittää heti kun pistin makuulle ja kumma paine ja ahdistus ylävatsalla ja samalla varmaan paniikinomaisen ilmanloppumis tunteen takia sydän hakkasi kovasti, KUNNES käännyin vasemmalle kyljelle jolloin alkoi kamala ilmantulo vatsasta, jokaisella hengituksellä oikeen pulppusi ilmaa pois vatsasta ja sillon heri helpotti olo ja hengittäminen. Mistä tollaset ilman kerääntymiset johtuu?? kokemuksia??

kahvikisuRe: Hengenahdistus makuulla3.4.2015 22.05
En tiedä mutta yleensä kai suositellaan just vasemmalla kyljellä nukkumista. Vatsalaukku on vasemmalla puolella ja siinä asennossa kait suolet menee jotenkin edulliseen asentoon. Silloin kun on oikein karmea olo huomaan sen kyllä parhaaksi asennoksi.

SitrusRe: Hengenahdistus makuulla3.4.2015 22.18
Mulla tulee oireet nimenomaan vasemmalla kyljellä maatessa. Sopiva asento on oikealla kyljellä.
Luulin tästä syytä pitkään ettei mulla ole refluksitautia. Samaa sanoi yksi tuttu.

PikeRe: Hengenahdistus makuulla4.4.2015 21.21
Tuttua on. Otin pääsiäisen kunniaksi lasin kermalikööriä ja kirjaa lukiessa nukahdin ja heräsin tosi kovaan röyhtelyyn ja ahdistukseen. Mietin ensin, että mikä nousee kurkkuun, kunnes tajusin, että kermaliköörihän se.

En ole alkoholia ottanut pitkään aikaan muutamaa lasillista lukuunottamatta, mut nyt yksikin oli liikaa. Johtunee osaltaan pääsiäisen syömisistä, mm mämmiä päivällä söin pari lusikallista.

Sängyn päätyä olen nostanut muutaman paksun kirjan avulla, joten yöt menee ok.

TerhoRe: Hengenahdistus makuulla7.4.2015 21.02
Selällään olo on huonoin asento minulle, alkaa kuulumaan rohinaa parin minuutin sisään ja raskas hengittää. Tätä ollut nyt kohta kuukauden.

Kylellään parempi, mutta rohisee silti. Keuhkokuva kuulemma normaali, mutta jokin siellä ärsyttää ja rohinaa aiheuttaa.

Pystyyn noustessa rohina lakannut ja hengitys normaalia.

Joskus tullut mieleen, että sellainen moottorisänky olisi hyvä jota voisi kaukosäätimella säätää, mutta varmaan törkeän kalliita.

refluksikurkkuRe: Hengenahdistus makuulla8.4.2015 8.53
Happitaso laskee kaiketi ihan kaikilla ihmisllä vähän makuullementäessä.

Vasen kylki asentoa suositellaan refluksimielessä pelkästään sen vatsalaukun muodon vuoksi - vasemmalla oltaessa sisällöllä ei ole suora pääsy ruokatorveen vaan siinä on pieni "ylämäki", joten ylösnousu vaikeampaa ...

Esiintyykö teillä rahinaa tai huonoa oloa vielä tossa suositellussa n 10 - 20 cm sängyn korotuksessakin?

ville-veikkoRe: Hengenahdistus makuulla21.6.2015 8.57
hengenahdistus makuulla on usein merkki siitä että on nestettä keuhkoissa. Kannattaa tutkituttaa.

oi voi oiRe: Hengenahdistus makuulla21.6.2015 11.32
Ville-Veikko nyt sait mut panikoimaan, en olisi halunut lukea viimeistä kommenttia olenkaan. Eli onkohan mulla nyt kaikken kurkkukipu, rintapolton takia viel nestettä keuhkoissa?

nervus vagusRe: Hengenahdistus makuulla1.2.2018 16.27
Liittyyköhän tämäkin nyt sitten refluksiin kun olen tuota hengenahdistusta kokenut erityisesti selinmakuulla. Keuhkoista myös kuuluu selvää pihinää sisään ja uloshengittäessä. Ihan kuin olisivat kasassa. Jos ahdistaessa vedän hitaasti keuhkot täyteen ilmaa niin keuhkojen alaosissa tuntuu sellainen jännä värinän tunne ja sen jälkeen hengitys helpottuu. Ylävatsavaivaa ja ilmaa on joten menisikö sen piikkiin. Rtg otettu joskus, keuhkot kuunneltu ja astmatestit käyty. Niissä ei poikkeavaa, kuten ei veriarvoissakaan matalahkoa hb:tä lukuunottamatta, joka tietysti sekin voi aiheuttaa hengenahdistusta.

veliRe: Hengenahdistus makuulla1.2.2018 20.06
Nopea keino selvittää asia vaikka heti huomenna, on mennä keuhkoröntgeniin !
Siinä näkyy onko nestettä keuhkoissa.
Keuhkoödeema voi kehittyä vaaralliseksi, kuolemaksi loppujen lopuksi hoitamattomana, kun ilmaa ei enää mahdu keuhkoihin, kun nestettä on niin paljon. Ei voi hengittää ennä, ei saa happea.
Keuhködeema tuntuu juuri makuulla pahiten.

Älä panikoi ! Mene lääkäriin/röntgeniin. On muitakin syitä hengenahdistukseen tietysti.

veliRe: Hengenahdistus makuulla1.2.2018 20.19
Olet ihan hengissä siellä ! Voit ottaa siis ihan rauhallisesti ja selvittää asian, ettei tarvitse huolestua turhaan !

nervus vagusRe: Hengenahdistus makuulla2.2.2018 9.59
Kiitos viestistä. Vaiva on ollut pitkäaikainen ja röntgen tosiaan aikoinaan otettu vähän sen jälkeen kun vaiva alkoi, mutta voisihan sitä käydä uudelleen. Sis. polilta ohjasivat puhelinkonsultaation pohjalta astmahoitajalle ja pef-seurantaan. Muutenkin tuo hengitys ja hapenotto e tunnu toimivan tehokkaasti. Palataan asiaan.

AnnaMyyRe: Hengenahdistus makuulla2.2.2018 10.45
Älkäähän nyt lietsoko mitään ödeemia.Kehkojen ulkopintaa ja rintakehän sisäpintaa peittää kalvo, niiden väliin jäävässä tilassa, keuhkopussissa on aina vähän nestettä, eihän siellä elimet muuten vois liikkua hengityksen tahtiin.

Ödeema ei tuu itekseen noin vain, taustalla on aika usein sydämen vajaatoiminta tai joku keuhko, munuais, kilpirauhas ym.sairaus.

Ja ne merkit huomaa kyllä.

Nestekertymää keuhkopussissa sen sijaan voi olla vaikka keuhkoputkentulehduksen tms.takia tai aina ei löydy edes syytä, häviää itsekseen.

Nervus vagus sullahan on astma ja reluksi ja anemiakin, hyvä et meet astmahoitajalle.

veliRe: Hengenahdistus makuulla2.2.2018 16.54
Ai merkit huomaa ? Ei se ole aina niin. Valitettavasti. Jouduin toteamaan.
Aina ei edes ole tietoinen sydämen vajaatoiminnastaan ym. sairauksista, jotka johtavat toisiin.
Itsellänikin on liipannut läheltä.
Mutta kuten sanottu, ei syytä paniikkiin, asia on helppo selvittää ajoissa, jos epäilee jotain.

RekkisRe: Hengenahdistus makuulla28.9.2021 8.40
Tää on tosi vanha keskustelu mutta vastaan silti, kun tietoa ei tuntunut löytyvän. Tää löytyi hakukoneella.

Sama ongelma alkoi itsellä puoli vuotta sitten. Eli aina nukahtamishetkellä säpsähdin hereille kun henki ei kulje ja jotain limaa nousee kurkkuun.

Pari kuukautta oli yhtä helvattua kun ei saanut nukuttua ja syöminenkin kävi vaikeaksi kun oli niin väsynyt ja jatkuva paniikki päällä.

Avun sain, kun sain vinkin nostaa sängyn päätyä ylös ja mielellään vasemmalla kyljellä opettella nukkumaan. Tukehtumiskohtaukset on lähes kokonaan loppuneet. Ja paniikkitukehtumisoireet myös. Lääkäriin kannattaa mennä heti, refluksia voidaan onneksi hoitaa.

female77Re: Hengenahdistus makuulla29.9.2021 17.17
On totta ettei sydämenvajista huomaa alussa, läheisellä huomattiin vasta kun taju meni. Ja hengenahdistus makuulla voi olla yksi oire, mutta moni asia sitä aiheuttaa joten ei panikointia heti ekaksi.

NightRe: Hengenahdistus makuulla13.10.2021 9.40
Itsellä pitkästä aikaa hankala yö, eli happosalpaajasta huolimatta hikoilua, palelua ja jonkinlaista hengenahdistuksen tunnetta. Yleensä vasemmalla kyljellä nukkuminen toimii hyvin, mutta nyt jostain syystä toimi paremmin selällään.

Pitkän aikaa mennyt hyvin niin vaikka tietääkin mistä on kyse, niin aina siinä jonkinlaista pientä paniikin tunnettakin meinaa syntyä. Täytyy taas kerrata ne ohjeet niin on valmis jos toistuu.

astmakarhuRe: Hengenahdistus makuulla1.2.2023 22.28
Minullakin selinmakuulla kuuluu rohinaa keuhkoista, muissa asennoissa ei ongelmaa. Mikä on teillä auttanut? Otitteko lääkitystä?

JIIPEERe: Hengenahdistus makuulla14.5.2024 0.56
Selinmakuulla alkaa samantien tuntumaan, että happi ei kulje ja jos sattuu nukahtamaan niin säpsähtää hereille. Mulla onnistuu nukkuminen vatsallaan pää vasemmalle käännettynä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: