Keskustelu

NäränäräAntepsin10.5.2010 14.32
Onko kellään tietoa onko Antepsinistä pitkäaikaiskäytössä sen kummempia vaaroja? Olen sitä nestemäistä käyttänyt nyt pari pullollista nexiumin lisäksi. Huolettaa näitten lääkkeidenkin käyttö, ei haluaisi niitä syödä yhtään pidempään kuin pakko :(. Kävin tänä aamuna maksakokeissa (ihan yksityisesti ilman lääkärin lähetettä) kun yks lapsistani on jo jonkun aikaa maininnut että mun silmien valkuaiset olis reunoilta kellertävät ja eilen kun äitienpäiväjuhlissa siskoni yhtäkkiä sanoi samaa niin minähän en muuta tartte kun huolestun. Siispä labraan, sillähän se selviää eikä tartte miettiä. Nexiumissahan maksaviat mainitaan harvinaisina, sehän sitten melko varmasti syynä jos jotain on kun muita lääkkeitä en käytä Antepsinin lisäksi tällä hetkellä (vitamiineja jos ei lasketa).

Niin..eli nexiumiahan tosiaan tuntuvat monet syövän vuosia enemmän tai vähemmän vakituiseen, mutta miten tuo Antepsin?

SitrusRe: Antepsin10.5.2010 15.21
Antepsinissa on se 8 viikon käyttöaikaraja. Apteekin mukaan se tarkoittaa maximimääräistä käyttöä. Sen pitempään aikaan eivät ota kantaa, eikä valmistaja myöskään. Olen kysellyt, sama askarruttaa muakin.

..........Re: Antepsin10.5.2010 15.47
Laitoin tuosta juuri viestiä tänne palstalle pari päivää sitten.
Olen itsekin käyttänyt antepsinia ja se on hyvä lääke ruokatorven tulehduksen aikana (yöksi olen laittanut).

"Antepsinia ei saa käyttää kuin muutaman viikon kerralla koska alumiini voi alkaa imeytymään. Gaviscon taas tekee mahalaukkuun tulpan ja kun syöt esim. aamupalaa niin "tulppa" tulee ulos ruuan mukana luonnollista kautta eli täten gavisconia voi käyttää jopa vuosia koska alumiini ei imeydy täten helposti. "
Näin kertoi yksityinen kurkkulääkärini viimeviikon torstaina asiaa kysyessäni.

refluksikurkkuRe: Antepsin10.5.2010 17.53
Ohjeen mukaan nautittuna en ole kuullut sen enempää siitä. Hyvä kun otatutit kokeet niin ei tarvi miettiä.

Niinkuin Sitrus jo mainitsi, Antepsinin valmisteyhteenvedossa ja "Vapauta vatsasi" - sivustolla (päävalikko: esitteet) on mainittu 8 viikon maksimikäyttö. Ja tämä siis annetuilla annoksilla eli siis maks 4-6 kertaa vuorokaudessa joka päivä 8 viikon ajan. Kuinka paljon ja kauan olet käyttänyt?

Silmien keltaisuus voi vaihdella sen mukaan miten sitä bilirubiinia on (voi nousta vaikka paastoilun ym myötä). Tai toivottavasti täysin harmiton Gilbert (http://www.gastrolab.net/nqgilbf.htm).

Saatko huomenna tulokset?

SitrusRe: Antepsin10.5.2010 18.40
Mielenkiintoinen tuo Gavisconin ja Antepsinin imeytymisero. Epäluuloisena ihmisenä kuitenkin epäilen vähän. Toisekseen mulle se on sama, koska en käytä Gavisconia. Se ei ole jostain syystä helpottanut oloa kuten Antepsin tekee.

refluksikurkkuRe: Antepsin10.5.2010 18.57
Gasviscon on tosiaan ainoa, jonka toimimisprosessi ja poistuminen on tuontyyppinen ... sen (ja muidenkin syiden takia tietty) takia sitä esim
raskaana olevillekin suositellaan.
GA -fani :-)

NäränäräRe: Antepsin10.5.2010 19.51
Jep, huomenna saan tulokset.

Olen käyttänyt tuota antepsinia tosiaan sen pari pulloa, ja kun yhdessä on 300 milliä niin lyhyellä matikalla laskettuna (5ml 3-4päivässä, en milleja ihan tarkkaan ole mitannut, kulautan pullosta suoraan ;D) se tekee n. 30-40 päivää, eli 4-5 viikkoa. Kuukausi varmaan tosiaan. Jonkun vinkistähän tällä palstalla sen käytön aloitin ja kiitos hänelle!, ken olikaan. Lieventää kyllä palan tunnetta selvästi. Gaviscon auttaa sitten minulla hyvin kyllä jos sattuu oikeasti närästämään, mitä ei nyt ole tehnyt.

VonRe: Antepsin10.5.2010 20.56
Advance fani myös täällä :) Ero normaaliin oli minun mielestäni merkittävä.

...............Re: Antepsin11.5.2010 7.40
Kulautat pullosta? Hanki mieluummin vaikka annospussit 5ml. Kulkee helposti myös mukana.

Mä tein itse niin että otin päivällä ihan esim. losecia ja sitten yöksi tosiaan tuota antepsinia.

Eikö kurkku/ruokatorvi ole kahdeksassa viikossa parantunut niin että voisit vähentää käyttöä? Kannattaa mun mielestä käydä lääkärissä.

refluksikurkkuRe: Antepsin11.5.2010 9.50
Näränärä, minkälaiset tulokset tuli?

NäränäräRe: Antepsin11.5.2010 11.24
Ihan normaalit maksakoetulokset, alhaisetkin. :) Alat 18, gt 15 ja asat 23. Mistä sitten lie johtuneekaan lievä keltaisuus silmäkulmissa niin ei varmaankaan vaarallista. Huoletta siis Nexiumia poskeen vielä ;)

.... : tosiaan, ukko sanoi nähneensä, kun haki minulle viimeksi apteekista tuon pullon, et olis ollut annospussejakin. En tiennyt. Ens kerralla viisaampi :). Olen vähentänytkin jo hieman lääkitystä, viikon verran ottanut nexiumia nyt 20mg päivässä entisen 40 sijaan. Eikä antepsiniakaan niin tiheää. Letkun nielentään olen menossa parin viikon päästä.

............Re: Antepsin11.5.2010 12.27
Ja taas toista laitaa gavisconista, tämä kyllä vauvapalstalta:

"Gaviscon oli ihan myrkkyä meidän allergiselle. Siinä on hirmuinen lista makeutus yms. aromeja ja aika harvalle allergikolle siksi sopii. Jos siitä ei selkeästi ole apua, jättäisin sen pois!"

Mä saan purugavisconista oireita tai sitten pureskelin huonosti, mutta todennäköisesti nestemäisessä vähemmän ärsyttäviä aineita. Vai onko?

SitrusRe: Antepsin17.5.2010 14.23
Nyt on Antepsin ruvennut maistumaan pahalle. Siitä tulee myös epämiellyttävä olo.
Tulkitsen niin, että elimistöni ilmoittaa täten saaneensa aineesta kyllikseen. Kunnioitan sen mielipidettä.

MallaRe: Antepsin23.11.2013 18.10
Käyttääkö kukaan Antepsinia? Kokemuksia? Meidän koira oli samaan aikaan antibioottikuurilla elokuussa kuin minäkin. Sitäkin on närästänyt. Olen antanut koirien maitohappobakteereita. Nyt eläinlääkäri sanoi että sille voi antaa Antepsinia, joka kävisi myös minulle. Pakkausselosteessa ei mainita mitään sen käytöstä happosalpaajan kanssa. Tietääkö joku voiko käyttää samanaikaisesti? Gavisconia ilmeisesti voi?

kaarinaRe: Antepsin7.8.2014 0.07
mulla on käytössä molenmat, antepsin ja nexiumim 20 aamulla ja päivällä antepsin ja yöksi nexiumia. toimii hyvin lääkärini mukaan ok tuntemusten mukaan mennään....turvotus on aivan kamalaa siihen ei autaa vain antepsin. mut pitkiä jaksoja en uskalla ottaa koska sisältää alumiiniä ja se taas saattaa altistaa alzheimerin tautiin

SIIRTO / ypRe: Antepsin5.10.2015 16.31
Johanna Antepsin 5.10.2015 8:46
Otin eilen illalla antepsinin, ekaa kertaa. Tunnin päästä ei tahtoneet jalat enää toimia. Sairaalareissuhan siitä tuli. Mitään eivät löytäneet, kielsivät vain antepsinin käytön. Sen verran historiaa, että maaliskuussa asti olen yskinyt, ensin pari flunssaa peräkkäin ja sitten" muuten vaan". Astmaa epäilty, mutta liian hyvät arvot. Pari kuukautta on tullut päivittäin oksennus kun oikein yskittää. Masennuskin pahenee kun ei ollenkaan parane. Huomenna sisätauti lääkäri.

Johanna Re: Antepsin 5.10.2015 8:49
Niin piti vaan kysyä onko kellään käynyt näin tuon lääkkeen kanssa?

SaturnusRe: Antepsin21.2.2016 21.53
Hyi hitto kun tuo Antepsin-kapseli on karmee nieltävä 😖 Kaks kertaa jo meinannu jäädä nieluun kiinni. Ihmeellisesti alkaa hajota tai muuttuu jauhoiseksi jo suussa. Yäk.

kaisa3117Re: Antepsin29.8.2023 8.51
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.htmlVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: