Keskustelu

kyldersEroon PPI:stä10.4.2024 4.24
Jaanpa tähän pikaisesti oman reseptini siihen, miten olen pääsemässä mahdollisesti happosalpaajista eroon:

Mulla tosiaan ollut kolmisen vuotta pahaa refluksia, gastroskopiassa näkyi myös tyrä ja löysä vatsanportti. Tätä oireilua ollut pari-kolme vuotta, ja on myös tuntunut että vatsaa turvottelee aika roimasti, on ilmavaivoja sun muuta, jotka on tuntuneet myös pahenevan tai jopa täysin aiheutuvan happosalpaajista, ja oireilu on aina kiihtynyt kun happosalpaajia on pari-kolme kk vetänyt säännöllisesti.

Kokeilimpa sitten käyttää Colpermin:ia (piparminttuvalmiste vatsan lihasten rentoutukseen) ja Cuplaton:ia (ilmavaivojen hoitoon) ja seuraus on ollut dramaattinen. Vatsa muuttui normaaliksi, ainakin jos samalla lopetti myös haposalpaajat, ja suurta närästystä ei ole ollut. Näiden valmisteiden aloitus esimerkiksi mahdollisti happosalpaajien lopettamisen viikoksi täysin seinään ilman suurempia närästyksiä, vaikka annos oli refluksikolle tyypillinen eli vähän korkeampi ja päivittäinen. Oma teoriani on se, että mahan turvottelu on toiminut kuin pumppuna ja aina puskenut happoja ylöspäin valtavan vatsan alueen paineen takia. Toki on mahdollista, että pitkä happosalpaajalääkitys on myös vaimentanut vatsan happoisuutta pidemmälle ajalle vaikka lääkkeet lopettaa, mutta silti.

Olen nyt tosiaan itse pääsemässä ehkä kokonaan happosalpaajista eroon, josta olen todella onnellinen. Suosittelen siis pohtimaan näitä valmisteita, vaikkapa sitten happosalpaajioen rinnalla, jos maha turvottelee ja se on vaan muista terveyssyistä mahdollista. Näitä valmisteita saa tosiaan ihan ilman reseptiä, mutta en voi itse suositella minkään lääkkeiden käyttöä ilman lääkärin konsultaatiota.

Itselläni nimenomaan tuo turvotus vaikuttaa olevan yhteydessä myös rytmihäiriöihin.

Ero on ollut niin valtaisa, että oli pakko tänne kirjoittaa tämä vihje. Tietenkin myös ruokavalio tilanteessani auttaa, kun syö ravintoa mikä minimoisi sitä kaasun kertymistä (ja närästystä) ruokajärjestelmään, tämä on erittäin tärkeä osa-alue. Nuo happosalpaajat ovat vaan vaikuttaneet olevan itselläni todella tuhoisia ruoansulatuksen normaaliin toimintaan.

PeikonlehtiRe: Eroon PPI:stä10.4.2024 8.19
Hei ja kiitos tästä vinkistä!
Olen itse aloittanut juuri Gelsectanin syömisen ja sekin on auttanut ainakin happosalpaajista aiheutuneeseen mahan turvotukseen.
Gelsectan on kyllä melko hintava tuote. Pitääpä kokeilla piparminttua!

Aikuinen nainen Re: Eroon PPI:stä10.4.2024 9.54
Hienoa kun olet saanut apua ko.tuotteista eli Cuplatonista ja Colperminista. Tuttuja minullekin.
Olen kymmeniä vuosia sairastanut refluksia kera palleatyrän ja syönyt ppi lääkkeitä, välillä tauottaen. Aina olen joutunut palaamaan takaisin. Nyt viime vuoden puolella todettiin vielä barret joten Esomepratsolia menee päivittäin.

Colpermin närästi minua kovasti joten lääkärin kanssa keskustelin ja jätin sen pois. Toisille se ei sovi ja itse kuulun niihin.

Vatsaan tai suolistoon edelleen kertyy ihan kivuksi asti ilmaa joka rassaa istumista ja ties mitä. Nyt on kokeilussa I SAY niminen tuote jossa on samaa simetikonia mitä cuplatonissa ja piparminttua eri muodossa kun colperminissa. Vähemmän!

En vielä tiedä toimiiko, pitää olla tarkka miten sitä otan kun on tyroksiini käytössä.

Tässä sen näkee, että vaikka sairaus olisi sama, niin lääke, lääkkeet mikä auttaa yhdelle ei välttämättä autakaan toiselle.

Toivoa pitää, että lääkkeet auttaa teitä ja sen myötä olo ja vointi kohenee!

StyxRe: Eroon PPI:stä10.4.2024 20.56
I say on itselläni auttanut mahan turvotteluun. En sillä kokonaan happosalpaajista eroon ole päässyt, mutta jo se, että pystyy siirtymään kuurimaiseen käyttöön säännöllisen sijaan on ollut iso elämänlaatua parantava asia.

kyldersRe: Eroon PPI:stä12.4.2024 4.29
Jep, selvästi täällä samansuuntaisia kokemuksia.

Tutkimuksissahan on laajasti todettu, että liikalihavuuden vähentäminen on merkittävin lääkkeetön elintapamuutos, jolla refluksia vähennetään, ja joka perustuu vatsan alueen paineen vähenemiseen. Koska kaasun kertyminen ruokajärjestelmään vähentää tuota painetta jopa tehokkaammin, koska se paine poistuu ruoansulatusjärjestelmän sisältä, pitäisi sillä mielestäni olla aika vahva korrelaatio refluksin vähentämiseen.

Itselläni myös pahin kipu, joka säteilee rintaan ja niskaan tulee ilmeisesti siitä, että tuo nimenomainen turvotus painaa omaa palleatyrääni. Tuon olen aikaisemmin tainnut virheellisesti tulkita reflluksiksi, koska se tuntuu rinnan puolella, ja näin ollen syönyt vaan enemmän PPI:tä, ja mahdollisesti jopa pahentanut tilannetta.

Hyvä, jos vinkeistä on ihmisille apua.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: