Keskustelu

Kärsijä.ihan.iteRytmihäiriöt, refluksi, verenpainettauti8.4.2024 1.26
Itellä todettu vuonna 2010 keskivaikea refluksitauti ja pieni palleatyrä. Kammioperäisiä hyvälaatuisia lisälyöntejä Holter-mittauksessa Uusin diagnoosi verenpainetauti, johon lääkitys alkoi neljä vuotta sitten.

Urheillessa tulee epäsäännöllisen säännöllisesti tunnetta, että sydän tarttuu kiinni ja rytmi menee sekaisin. Esim. jääkiekkovuorolla tullu monesti oireita. Sama kun juoksee vauhtikestävyyslenkkiä ja syke nousee pitkäksi aikaa korkealle.

Rytmihäiriöt olen jollain tasolla littänyt ruokatorven kuntoon. Jos olen syönyt esim. aika lähellä harjoitusta niin tulee todennäköisemmin noita rytmijuttuja. Rytmihäiriöille varmaan altistaa ultrassa todettu vasemman kammion lievä paksuuntuma (verenpaine/urheilu syynä).

Mieli menee kyllä maahan kun noi oireet iskee. Tuntee ittensä silloin sairaaksi vaikka haluaisi treenata tavoitteellisesti, mutta kroppa hanaa vastaan.

Rytmihäiriöitä toki on levossakin epäsäännöllisen säännöllisesti. Kylkiasennossa telkkaria kattellessa tulee joskus sellaisia muljahdussarjoja, että vaikka kuinka väsyttäisi on pakko nousta istumaan.

Sitten on vielä mainittava oireesta joka on todella häiritsevä ja se tulee monesti kun on ollut maha pidempään tyhjillään ja erehdyn nälkäisenä syömään vaikkapa omenaa tai kuivaa leipää. Se voi nielaistessa laukaista pallean kohdalla järjettömän kivun.Ilmeisesti kyse on ruokatorven spasmista. Sellainen polttava, tylppä ahdistavan tuntuinen jomotus joka helpottaa minuuteissa, mutta voi uusia jos jatkan syömistä. Kerran luulin jo saaneeni sydänkohtauksen, mutta kyse oli tulehduksen aiheuttamasta häiriötilasta. Zolt 15-30 mg on toki käytössä, mutten syö sitä jatkuvasti.

kyldersRe: Rytmihäiriöt, refluksi, verenpainettauti12.4.2024 4.55
Mulla palleatyrä säteilee kipua rintaan, kun ilmaa on kertynyy runsaasti mahaan, joka itsellä ongelmana (tähän auttanut colpermin ja cuplaton -valmisteiden yhdistelmä niin ratkaisevasti että päässyt PPI:stä aikakin toistaiseksi eroon; kirjoitin tästä oman ketjun johon vastasin äsken)

Lisäksi olen itse havainnut että myös nuo rytmihäiriöt tuntuu liittyvän tuohon mahan turvotteluun, ja niitä tulee enemmän urheillessa. Epäilykseni on, että ehkä nielen ilmaa paljon enemmän hengästyessä. Kun vatsassa on ollut painetta on noita rytmihäiriöitä tullut tosi villisti. Suosittelen tutustumaan, josko sulla olisi tyrää (tähystys; rintakipu) ja/tai tuota ilman kertymistä mahaan. Tyrä voi esim vioittaa vatsan porttia niin että se on löysä, ja tästä syystä epäilen että tuota ilmaa kertyy mahaan itselläni.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: