Keskustelu

Aikuinen nainen Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 10.09
Unettoman yön jälkeen otin aamulla tyroksinin tyhjään vatsaan ja voi kurjuus mikä närästys taas alkoi. Silloin kun minut tähystettiin tuplasti eli kahdella eri tähystimellä pallea tyrä edelleen oli samanlaisena pysynyt. Eli ei suurentunut, mutta aiheuttaa tätä närästystä kun hapot pääsee nousemaan ylös ihan nieluun asti. Siinä samalla haimakasvain varmistettiin kun ensin MRI tutkimuksella se löytyi.
Olen ihan varma että se yhdessä pallea tyrän kanssa aiheuttaa tätä huonovointisuutta minulle. Ruokahaluttomuutta ym.ongelmia.
Suoliston kanssa on myös hankalaa. Vaikka mitä apuja käyttää vatsa ei toimi. Divertikkelit ovat oma haaste. Välillä kova kuume nousee ja kivut vievät päivystykseen. Antibiootteja olen syönyt enemmän kun vuosikymmeniin. Ehkä nekin aiheuttavat näitä kaikkia ongelmia.

Välillä tuntuu että en jaksa edes tätä päivää...

Tämmöinen aamu tänään.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 15.49
No hei, Aikuinen nainen!
Samoilla mennään, kurja olotila täälläkin edelleen. Vatsa polttelee ja uutena on tullut ruokatorven polttelu. Närästyslääkkeistä ei vaikuta olevan apua. Esometprazol 40 mg, otan illalla käsikauppa Esomen 20 mg. Tätä on nyt jatkunut vuoden alusta yhtäjaksoisesti. Elämästä on mennyt kaikki mielekkyys. Olen ollut viikon ravintovalmentajan suosittelemalla ruokavaliolla, eipä siitäkään apua tähän mennessä. Kaikki ruoka mössöä, ei maitotuotteita, ei viljoja, ei kananmunaa, ei lihaa..Elän tattaripuurolla, banaanilla ja kookosjogurtilla plus kalliit lisäravinteet. Paino putoaa parin kilon viikkovauhtia. Onko sinun painosi pudonnut? Haiman kysta minuakin mietityttää ja olen sitten nettiä selannut ja tehnyt omiakin diagnooseja..Voi elämä, miksi minut jätit!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 15.54
Yhden tempun tein, varasin ajan yksityiseltä syöpälääkäriltä Pihlajalinnasta. Haluan kuulla onko kystani kasvanut ja voivatko oireet olla hänen mielestään siitä johtuvia. Kesäkuussa olisi kontrolli, mutta en jaksa sinne asti. Jos mahdollista, otan kaikki tutkimukset joihin vaan pääsen. Olen selannut sivuja NET-kavaimista ja löytävinäni omat oireeni niistä. Vaan kylläpä sitä saa taudin kuin taudin, kun googlettelee. Pääsiäinen on minun lempijuhlani, mutta nyt sen tuleminen tuntuu tuskalta.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 17.42
Toivottavasti saat jotain apua kun lääkäriin menet.
Minulle pitäisi nyt huhtikuussa tulla MRI kuvaukseen kutsu, niin jollei ole jäänyt jonnekin priorisointi osioon että ei kutsutakaan.

Enempi itse pelkään tämän kilpparisyövän levinneisyyttä. Kävin sydänlääkärillä leikkauksen jälkeen kun anestesialääkäri kehoitti sydämen tutkituttamaan. Sydän ok.mutta lääkäri sanoi, ai olet ollut kilpirauhasen poisto leikkauksessa josta patologi löysi syövän. Luuletko että kilppari on otettu pois kun voipaketti kaupan hyllyltä. Se on riekaleinen lihakimpale josta syöpäsolut ovat verenkierron mukana lähteneet kehoosi. Toivottavasti ei näin ole käynyt. Pikku paniikki iski.

Silloin kun olin liikatoiminnalla pano tippui 12 kg. Nyt on 6 kg tullut takaisin.

Tätä närästystä ja huonovointisuutta en meinaa millään jaksaa. Minun puolisoni sanoo mene lääkäriin jos jotain helpotusta saisit. En enää jaksa edes aikaa varata kun tulee tunne, että olen just sinä päivänä kun pitäis mennä niin huonossa hapessa etten kertakaikkiaan jaksa/pysty kotoa pois lähtemään.

Kaikkea olen minäkin kokeillut oloni paremmaksi tuloon vaan ei helpotusta näy. Unettomuus vielä siihen päälle niin ei hetkenkään rauhaa saa oloonsa.

Jotain paniikkihäiriöntapaistakin oloa on elossani varmaan. Ennen niin reipas olen ollut ja sosiaalinen. Nyt kaikkea muuta.

Sitkeillään, muutakaan ei voi ehkä??

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 18.03
Tärkein alkuun olisi saada kilpirauhas arvot kuntoon,ei tuijotella pelkästään arvoja vaan omaa oloa.
Itse olen paininut 8v asian suhteen eikä vieläkään kunnnossa,useasti iltapäivällä olo jonkunverran paranee minulla käytössä nyt Medithyroxiini+Liothyronin yhdistelmä lääkitys jälkkimmäinen aiheuttaa helposti sydämen tykytyksiä aamuyöstä.
Mielestäni Medithyroxiini sopii minullulle huonommin,kuin Thyroxiini.
Aiheuttaa enemmän närästystä.Jotenkin se imeytyy tehokkaammin.Olen ottattun vasten suosituksia Cavisconia tyroksiinin oton yhteydessä ja tuntuu,että yhtälailla imeytyy.
3v aikaa todettiin sitten Sigmasuolen adenokarsinooma joka leikattiin ja ei muuta hoitoa,kuin CEA kontrolli puolivuosittain,suoli toimii myös jonkuverran holtittomasti.Minulle käytettiin kilpirauhasen syövän hoitoon radiojodia, jonka pahin haittavaikutus on muut syövät,minulle siitä jäi lisäksi suupolte suupolin mukaan.Aiheuttiko radiojodi tuon suolistosyövän ei syöpälääkärit myönnä eikä kiellä ja vaikea sitä ilmeisesti on todetakkaan tutkimukset vaan puoltaa sitä.Kävin Synlabissa laajoilla verikokeilla ja rauta-arvot alhaalla muuten kaikki raja-arvoissa Hp on 146 ja mitään rautainfuusiota ei anneta.
Rauta on vaan yksi tärkeä osa tyroksiinin oikelle toiminnalle,mutta purkista syötynä sen otto on haasteellista tuon vatsan kunnon takia.
Yllättävästi tässä on liikkua jaksanut ja lumityötkin on tullut tehtyä.

Jos vaan mahdollista niin liikkua pitäisi varsinkin tuon suolen toiminnan takia.

"Ei niinkään miten vaha olet,vaan miten olet vanha!"

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 18.08
Voi Aikuinen nainen!
Olipa laittamattomasti sanottu lääkäriltä!
Käsittääkseni kilpirauhassyöpä on hyväennusteinen. Milloin kilpirauhasesi on leikattu? Ja olit kontrolliin menossa lähiaikoina? Odottaminen on aivan yhtä tuskaa! Pääsisitkö yksityispuolelle, että saisit mielenrauhan? Sama täällä, en meinaa jaksaa tätä syömisongelmaa. Äsken laitoin seitiä uunissa ilman mitään muuta kuin suolaa ja kuivattua tilliä. Sain tehdyksi juuresmuusin, siinäkään ei muuta kuin juureksia. Kaksi tulitikkuaskin kokoista palaa kalaa ja ruokalusikallinen muusia ja hirveä täyden tunne mahaan. Kävelen ja yritän röyhtäistä, mutta ei onnistu. Otan Tramalin ennen ruokaa, että kestän kivun. Olen saanut taas puolella tunnilla venytettyä kipulääkkeen ottoa eteenpäin. Onneksi sinulla on puoliso tukena, niin myös minulla. Suren vain hänen jaksamistaan. Minä olen ollut myös sosiaalinen ja reipas, eläkkeelläkin tein henkilökohtaisen avustajan hommia ja muita keikkatöitä, monessa mukana, yhdistysaktiivi jne. Nyt jaksan vain puolisoani ja harvakseltaan muita ihmisä. Olen käpertynyt kotiin. Tänään poikkesi ystävättäreni, joka jäi pari vuotta sitten leskeksi. Toi ison tulppaanikimpun. Piristi. Puhuttiin myös kuolemasta jne. Tämä epätietoisuus on kaikista kamalinta, olkoon mitä vain, mutta kun tietäisi. Minulla siis atrofinen, krooninen gastriitti ja oireet kyllä stemmaavat siihen. Mutta luulisi että jo helpottaisi! Nukkumattomuus tuo omat mausteensa asiaan. Minulla myös sama vika, pätkäunta ja painajaisia. Oletko kokeillut äänimaljaterapiaa? Youtubesta video pyörimään, kuulokkeet päähän. Minä rentoudun, joskus jopa nukahdan. Toinen on AMSR-videoiden katselu/kuuntelu. Niitä on sekä hyviä että huonoja, nekin voivat rentouttaa! Minua auttaa suuresti tämä jakaminen, kone on koko ajan auki ja räplään ihan liikaa puhelinta, mutta ei tässä ole muutakaan tekemistä. Ilmoittele taas kuulumisasi, minä olen aika aktiivi linjoilla :)

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 18.32
Hei Mala 55! Kiva kun liityit keskusteluun! Kilpparivaivoja riittää ja niistä monia muita lisukkeita, kuin ostoskanavilta, yhden lisäksi jopa kaksi kaupan päälle! Minulla kilpparin vajaatoiminta, punajäkälä ja nyt tämä atrofinen gastriitti, joka on todennäköisesti autoimmuunigastriitti. Että sellasta. Tuosta liikkumisesta, se olisi tosi tärkeää suolen toiminnan kannalta, mutta jos uupumus on totaalinen, niin kynnys vain nousee. Minä kierrän taloa, asun maalla ja meillä on pihapiirissä talousrakennuksia ja viljakuivuri. Kierrän kumisaappaat jalassa lenkkiä. Minä, joka vielä ennen vuodenvaihdetta kävelin sauvoilla kepeästi kymmenen kilsaa. Aikuinen nainen, muuten, käyttämäsi kipulaastarit todennäköisesti hidastavat suolen toimintaa. Se on kurja vaikutus, kun ilmankaan ei voi olla. Ne vanhat konstit, vesi, luumut, psyllium, visiblin..olet varmaan kaiken kokeillut. Jollekin päärynä vetää mahan löysäksi, myös magnesiumsitraatti tekee samaa.

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 18.56
https://esasoppi.fi/raudanpuute/rauta/

Raudasta ja kilpirauhasen sairauksista

Ja muutakin

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 19.17
Mala 55, täytyykin lukaista. Minäkin otatin Puhti-palvelussa nyt TVK:n ja yllätys, ferritiini päälle 60 ja hb 153. Mulla on aina ollut korkea hb, joskus yli viitteen. Olen "semivegaani", en syö lihaa. Nyt sitä sitten miettii, mistä noin hyvä tai korkea ferrit johtuu..Kohden ei koskaan..

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 19.39
Minulla ferritiini oli 15 ja endolekuri ehdotti rautainfuusia. Toinen lääkäri kumosi sen. Söin Sideralfortea puolitoista kuukautta , ferritiini nousi 25 nyt hyvä en tarvi lääkettä??
Että ketä uskoa. En tiedä.

Tiedän kipulaastarin vaikutukset, aiheuttaa ummetusta kuten kilpparin vajaatoimintakin. Kaikkea olen kokeillut vaihtelevin tuloksin.

Tänään luin, uudelleen,että minulla on lievä barret ja oli paljon polyyppeja tähystyksessä joita poistettiin ja otettiin koepalat jotka olivat puhtaat. Ruokatorvi on koukkumainen, liekö silläkin jotain osuutta närästykseen.

Mala on antanut tosi paljon kullan arvoista tietoa kilppari jutuista joista olen saanut hyviä kysymyksiä lääkärille. Minun kilppari leikattiin 2022, sitä ennen 8 vuotta kävin silmistäni eri dilmälääkäreillä, joissa myöhemmin todettiin Basedow, siksi en saanut muuten radiojodi hoitoa, niin silmätippoja määrättiin, aottiin kyynelkanavia ym. Kerroin että näen kahtena kaiken. Ei mitään apua.
Se hirveä uupumus, laihtuminen tuskan hiki ym liikatoiminta oireet. Ei mitään apua tullut, kunnes mieheni lähti mukaan lääkäriin ja sitten tulikin kiire. Kilppari arvot huitelivat pilvissä+pulssi. Jäin sairaalaan tutkimuksiin ja sillä tiellä olen.

Minulla on hyvä yleislääkäri joka laittaa kyllä eteenpäin kun asiat niin vaatii eli hänen vastaanotolle menen verikokeet otattamaan kun jaksan.

Taitaa olla ihan sekavaa kirjoitukseni ja virheitä täynnä mutta toivottavasti tekstistä jotain tolkkua saa.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 19.53
Ihan olet tolkun nainen, Aikuinen nainen! Hyvä, että sulla on hoitokontakti kunnossa. Minä ramppaan siellä sun täällä, en ole oikein kenenkään hoidossa. Olen itseni omahoitaja ja kärsimätön sellainen. "erikoisvalelääketieteen tohtori".

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 20.44
Kiitos Siiri! Koen itseni kyllä olevan todella hukassa. Astma, kipupolin asiakas selästäni, tämä refluksi, haimakasvain, kilpparisyöpä, Basedow ja jatkuva virtsis jota tämä yleislääkäri hoitaa.Kaikkea ei voi kuitenkaan kerralla hoitaa. Kysyin viimeksi kun olin tästä virtsiksestä hänen luonaan, että rupeatko hoitamaan kilppareitani kun heivasivat minut erikois sairaanhoidosta ulos. Kyllä hän hoitaa ja tosiaan laittaa eteenpäin jos aihetta ilmenee.

Minulla ja surku mieheni puolesta kun hän näkee kuinka huonosti voin ja ei voi auttaa.
Onneksi on avoimet välit niin kaikesta voimme puhua ja voin itkeä kun siltä tuntuu eikä hän sano, että nyt hei lopeta, kuten olen monelta näin kuullut, että puolisot kommentoivat.

Lähes kaikki ystäväni sairastavat jotain. On muistisairautta, syöpää ym.. että ei jaksa heitä rasittaa. Näin on helpompi pään sisältöä tyhjentää.

Kiitos kun täällä teitä vertaisia on tukena, ja toivottavasti voin olla sitä toisinkinpäin eli itse tukea antaa.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan23.3.2024 21.30
Voi Aikuinen nainen! Jo se, että tietää että joku toinen painiskelee samojen ongelmien kanssa ja on jossain "linjan päässä", helpottaa oloa. Minä myös suren puolisoni puolesta, hoputan häntä menemään menojaan, ettei tarvitsisi koko ajan katsella tuskaisaa puolisoa Sanoo vain, että "sinä olet minua hoitanut, kun minä olen ollut sairas, nyt on roolit toisinpäin" Meillä on ikäeroa, hän on minua vanhempi, perussairauksia hänelläkin. Silti koen huonommuutta ja syyllisyyttä. Hän hoitaa kauppa-asiatkin, kirjoitan lapun mukaan. Olen kuullut ja itse myös todistanut puolisoista, jotka vähättelevät toisen tuntemuksia. Minä laitan nyt luurit päähän ja kuuntelen muutamat äänimaljapimputukset. Kokeile sinäkin, Aikuinen nainen, jos mahdollista!.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan24.3.2024 10.01
Huomenta! Yö meni taas niin sun näin. Aamulla tyhjään mahaan otettu tyroksin närästää niin että ranteissa tuntuu.

Olen unettomuuteeni ollut netissä olevassa unikoulussa, kuunnellut vaikka mitä juttuja mistä kerrotaan olevan apua, ei toimi. Korva akupunktiossa olen käynyt myös mainfulnes ohjauksessa. Sama juttu, en osaa rentoutua.
Kävin myös psyk.sairaanhoitajan vastaanotolla, että sain nukahtamislääkkeet avuksi, vaati sen niin lääkäri kirjoittaa vasta sitten. Käytiin myös kilppari sairautta läpi mitä se vaikuttaa ihmismieleen ja kehoon. Myös vuotta 2020 jolloin äitini kuoli hoidin häntä vuosia ja uuvuin aika lailla. Kuukausi äidin kuolemasta sain veritulpan pohjeeseeni. 4 kk napapiikkejä 2 päivässä. Koville otti ja hoidon aikana jouduin luopumaan rakkaasta koirastani. Kyllä olin kovilla sen vuoden ja vielä tosiaan liikatoiminta + Basedow veivät ihan alamaihin mieleni. Kävin vielä tämän kipeän kinttuni kanssa kortisoonipulssihoidossa 15 kertaa niin jälkeenpäin ihmettelen kuinka kaiken olen kestänyt ja mitä tässä on vielä kestettävää.

Nyt tällaisin ajatuksin tämä päivä alkaa.

Toivottavasti Siiri sinä olet saanut nukuttua ja tästä päivästä tulisi eilistä edes hiukan parempi. Malalle myös toivotan hyvää tätä päivää.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan24.3.2024 10.35
Voi Aikuinen nainen! Kylläpä sinulla on kuormaa ollut, ei ihminen jaksa! Mutta kuinka siitä ehjäksi tullaan takaisin? Onhan se oltava mahdollista! Liikaa kasaantunut! Minulla myös vähän samankaltaista taustalla, äiti kuoli-22, en häntä hoitanut, mutta muuten oli raskasta aikaa. Olen ainoa lapsi. Parin kuukauden päästä äitini kuolemasta kuoli hyvä ystäväni ja yhtiökumppanini, se jonka leski eilen kävi mua tervehtimässä. Lupasin ystävälleni että pidän vaimostaan huolta ja yrityksestä myös. Mulle kaatui koko vastuu, sillä osuudet perineet eivät olleet sen vertaa perillä asioista, mitä minä. En olevinaan kokenut raskaana, mutta kait se kuitenkin oli. Sitten vielä kuvittelin olevani elämäni kunnossa ja haalin kaikenlaista työtä..Tunsin että olen ian voittamaton ja moni ihmetteli vauhtiani. Voivat ihmetellä nytkin, mutta toiseen suuntaan.Minulla kunto romahti yhdessä yössä, terveestä sairaaksi. Samaa mietin, kauanko tämä vielä kestää ja meneekö pahemmaksi. Viime yöstä puheenollen, narskutin taas pienen palan unilääkettä ja laitoin luurit päähän. Nukuin ehkä 1,5 h ja sitten pam-täysillä hereille ja vatsa kipeä! Eivät kalanpalat sulaneet. Koko yö kiemurtelua ja horroksessa torkkumista. Päivät ovat pitkiä. Yritin äsken äänimaljoja, mutta ärsyttävät mainokset katkaisivat. Kaikissa ei ole mainoksia, nyt sattui sellaisia. Puoliso meni puurotorkuille ja menin viereen, mutta maha ei anna rauhaa, nousin ylös ja koneelle. On valtavan väsynyt ja sekava olo, mutta kun ei tule uni, niin ei tule.Ei jaksa mitään tehdä, mutta ei pysty nukkumaankaan. Mahaa polttelee. Menisinkö taas taloa kiertämään? En eilenkään mennyt ulos, vaikka aurinkokin paistoi. Nyt on pilvinen päivä. Pitkä on aika odottaa iltaa, keskittymään ei pysty, ei televisioita, ei lukemista tms. Hermot kovilla. Mitä tästä voi seurata? Onko tämä nyt sitä "burn out"ia? Fyysiset ja psyykkiset oireet. Olen ajatellut myös taivaan isän apua, jos saisi lapsuuden uskonsa takaisin. Kuuntelin eilen myös virsiä. Yksi lempivirsistäni on "Sinuhun turvaan Jumala", virsi 382, muistaakseni. Ns.Paavon virsi. SEn laulaa Viimeiset kiusaukset oopperassa kuoro lopuksi tosi komeasti. Tekee mieli nousta seisomaan ja "ottaa hattu päästä". Voimia taas tähänkin päivään!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan24.3.2024 14.53
Hei Aikuinen nainen ja Mala 55!
Ettehän vain säikähtäneet, kun minä aloin virsiä vetelemään! En ole ns. uskova, olen maailmankuvaltani ehkä ennemmin agnostikko, toiveikas sellainen.
Mutta sukuni on körttejä, eli herännäisiä ja körttivirren veisuu tuntuu turvalliselta. Miten on päivänne mennyt? Kerronpa tässä omastani, aamun jälkeen olo oli ihan yhtä kamla kuin heti aamusta. Vatsakipua, painon tunnetta, uupumusta. Uutena silmien ja suun kuivuminen. Happosalpaaja kait sen tekee. Tramal myös kuivattaa, mutta tämä oire tulee parin tunnin sisään Esomen ottamisesta. Täytyykin tarkkailla. Ystävä soitti ja kysyi voisiko tulla pääsiäisen aikaan pariksi päiväksi meille, asuu 500 km:n päässä. Nyt oikeasti ilahduin ja sanoin että tervetuloa! Jos pitää itse huolen syömisistään jne..Tuleepahan pääsiäiselle jotain ohjelmaa. Ystävä on vielä mies, joten saa puoliso seuraa, tekevät sitten puuhommia tai menkööt trkatorilla kylille. Minun ei tarvitse passata. Oli kauhuissaan kun kerroin omat kuulumiseni. Piristyin puhelusta niin, että pakotin itseni ulos. Sauvakävelin pienen matkan. Maha heilui edestakaisin, oksetti ja pyörrytti, mutta minä puskin eteenpäin. Puoliso tuli autolla hakemaan kynttiläkassi mukanaan, vietiin haudoille kynttilöitä. Olin itseeni tyytyväinen, vaikka kivut lähes lamasivat minut ja hiki valui. Puoliso lämmitti päiväsaunan, istuimme hiljaa lauteilla. Auttaisiko tämä illan unentuloon. Tässä aikaa lasken Tramalin ottamiseen, venytän taas.. Kaikki syöminen oksettaa. Tein kookosjogurtista, banaanista ja hamppuproteiinista mössön, johon ripottelin puolukoita. Sain syötyä pari lusikallista. Sitten tulin tähän leivinuunin ääreen kirjoittelemaan lämpimään. Puolison lapset soittelevat ja kyselevät kuinka voin. Sydäntä särkee kun kuulen hänen kertovan voinnistani. Mieltäni tietysti lämmittää se, että kyselevät. MItä olet, Aikuinen nainen tänään tehnyt? Mitä sinä pystyt syömään?

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan24.3.2024 15.56
En Siiri pelästynyt sinun kirjoituksestasi hengellisestä musiikista ym. Paras ystäväni sai tulea ja apua uskossa olevilta tutuiltaan kun oma poika sairastui syöpään. Usein hän kertoo raamatun tekstejä ja aina sanoo että ei ole uskossa eikä tuputa minulle mikä on hyvä asia.

Äitini kun kuoli pappi joka hänet siunasi soitti minulle ja pyysi kertomaan äidin elämästä ym.puhuimme pitkään ja kirjoittelimme sähköposteja. Hän ihastui minun avoimuuteeni ja ehdotti että menisimme joskus kahvikupposen ääreen juttelemaan. Se meneminen jäi kun sairasteluni alkoi. Mutta korvatakana muhii ajatus paremmasta ajasta, että jospa vielä jaksaisi. Nyt on olo kuten kerroin hyvin erakkomainen. Se vielä kun menetin myös 2 sydänystävääni tuntuu sydämessäni murheelliselta. Onneksi on vielä muutama olemassa joiden kanssa soittelemme.

Kuten sinäkin kirjoitit että ystäväsi haluaa tulla pääsiäisen viettoon luoksenne, ehkä piristää mukavasti tuskaista oloa. Eihän se elo paremmaksi silloinkaan muutu mutta jotenkin niitä vaivoja kestää kun on muutakin elossa kun samat kuviot.

Ihan kurjaa on lukea miten tuskaista sinunkin olosi on, mutta jotenkin osaan samaistua siihen mitä sairaan elämä on.

Minä olen vuosia harrastanut lintujen tarkkailua ja käynyt koko talven ruokkimassa niitä tässä lähistöllä eli autolla ajamme kotinurkilta pois ja se on minulle hyvää vaihtelua. Nyt kun muuttolinnut alkavat tänne pesimään tulla ja niitä näkee kun kiikarit kulkee mukana se antaa mielihyvää omaan elooni.

Täällä kotinurkilla en halua enää liikkua kun koirien kanssa vuosia liikuin niin tuttuja tuli vaikka kuinka joiden kanssa puhuttiin niitä näitä. Nyt kun viimeinen koirani kuoli ja kävin yksin pikku kävelyllä jo joku tuttu tuli vastaan. Ensimmäinen asia oli herranjumala kun olet laihtunut oletko sairas. Tippa tuli silmään ja kun en halua henkilökohtaisia asioitani puhua niin käänsiin kyynelehtimisen koirani menettämiseen. En selvittänyt laihtumististani enkä muitakaan asioitani. Päätin ulkoilen muualla ja näin olemme 4 vuotta tehneet.

Oletko muuten silmätippoja kokeillut silmiisi. Minä käytän päivittäin tähän basedowin aiheuttamaan kuivuuteen. Ja ruokailessa otan etsyymejä jotka edesauttaa ruoan pilkkoutumista. Ravintoterapeutti ja muut kilppari sairaat niitä on kehoittanut käyttämään. Suolisto kun on mikä on. Myös 2 tyypin diabetes tuli kylkiäisenä samoin korkea kolesteroli. Että ei näistä vaivoista eroon pääse. Lisääntymään päin kaiken aikaa.

Kasvoihini on tullut kutiseva verta vuotava luomi että mikä lie sekin on? Aikoja olen katsellut ihotautilääkärille. Äidilläni ja veljelläni oli vastaavia, niissä oli tyvisolisyövät. Että se vielä minulta puuttuu siis diagnoosi.

Tämmöistä valia kirjoitin. Jos tätä ei jaksa lukea se on helppo ohittaa.

Voimisia ihan jokaikiselle!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan24.3.2024 17.13
Terve taas!
Kovin on tutun kuuloista sinun tarinasi, minulla myös myönteinen kokemus äitini siunanneesta papista. Minä jotenkin kuvittelin että valkkaan papin jostain kuvastosta, että kenet haluan. Nainen oli mielessäni. Mutta eihän se niin mene :D SE otetaan joka vuorossa on. Pappi oli keski-ikäinen mies ja olisi tullut käymään keskustelua varten. Minä sanoin "tervetuloa"! Kun selvisi, että meille on matkaa 130 km, sanoi pappi ettei työnantaja maksa sellaisia kuluja .Puhuttiin sitten puhelimessa ja ennakkoasenteeni hävisivät. En enää halunnutkaan välttämättä naista! Pappi oli ihana! Hän puhui kuin olisi äidin tuntenut ihan oikeasti.Meillä oli kantajissa vajausta, pappi kysyi että "saisinko minä kantaa?" Kertoi, että olisi suuri kunnia, ei ole koskaan kantanut arkkua. Ja näin teimme, pappi oli yksi kantajista. Kutsuimme toki muistotilaisuuteen, meillä oli syömiset ja kuohuviinit. Hän tuli mielellään. Ruokapöydässä hän avautui, että oli ensimmäistä siunausta tekemässä pitkän sairasloman jälkeen. Kiitti meitä, että hänellä oli turvallinen olo, eikä tarvinnut jännittää! Siinä sitten itkimme, minä ja pappi. Parempaa ei olisi voinut saada! Meillä myös ruokitaan lintuja pihapiirissä. Tänä talvena poikkesivat urpiaiset pitkästä aikaa. Harmaapäätikkapari on säännöllinen vierailija talipötköllä. Mustarastaita on alkanut näkymään ja joutsenia on tullut. Parhaimmillaan viisi oravaa ruokailee lintujen kanssa samaan aikaan.
Ymmärrän täysin erakoitumisesi, minä en halua eds kauppaan lähteä, teen lapun puolisolle ja hän käy. Huomenna olisi tarkoitus mennä tankkaamaan isommin oikein kaupunkiin. Sinne yritän lähteä mukaan, kun siellä on luontaistuotekauppa. Erikoinen juttu on se, että täällä pienessä kylässämme kirppiksenpitäjä, tuttavani sanoi minulle ennen kuin sairastuin, että "näin unta että olit laihtunut kamalasti." Tosi outoa, se jäi mieleeni. Onneksi uni ei jatkunut sen kummemmin, jotain meikkipalettia olin siinä unessa pyöritellyt. En ole käynyt nyt kirppiksellä juuri siitä syystä, että en halua kommentteja painostani. Enkä missään muuallakaan ole käynyt. Ihmiset tokaisevat kaikenlaista." Oletko sairas!!" Minulle sanottaisiin varmasti samoin, huomasin tänään että olen kasvoiltani aivan harmaa. Sairaan näköinen ja sairashan minä olenkin. Noista silmätipoista, tiputan muutenkin säännöllisesti, mutta nyt kuivuus on jotenkin erilaista.Ruuansulatusentsyymejä en uskalla vielä ottaa käyttöön, on tuo mahan pinta niin arka. Muuten kyllä tarkoitus on, kunhan selviää mikä minua oikein loppujen lopuksi vaivaa. Tyvisolusyöpä on muistaakseni helppo hoitaa, poltetaan tms. Anopillani on hoidettu useita. Täytti juuri 102 vuotta! Sinne asti ei näillä spekseillä pääse, eikä jaksaisikaan, kun jokainen päivä on tuskaa. Ilo on otettava todella pienistä asioista, kuten tänään päiväsaunasta ja ulkona olosta. Minä kyllä luen mielelläni tekstiäsi ja täällähän me elämästämme runoillaan kaiken kansan nähden :D Minunkin kirjoitukseni voi sivuuttaa, näistä tuppaa tulemaan sellaista loruilua. Olen pahoillani koirasi menettämisen takia! Eläimet on niin..minulla on aina ollut kissoja, nyt ei enää yhtään kun ei pää kestä luopumista. Juuri tänään ajattelin, että vieläkö saisi jonkun pienen silkkitassun, vaikka aikuisenkin, jolle olisi koti olemassa jossain, sitten kun meistä tai minusta aika jättää. Kissahan voi elää hyvinkin yli 20-vuotiaaksi. Tässä istun taas leivinuunin lämmössä ja kirjoittelen. Jospa ensi yönä nukuttaisiin kummatkin paremmin kuin pitkiin!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan25.3.2024 15.16
Pääsiäisviikkoa eletään, tosin en meinaa mitenkään pääsiäiseen panostaa. Eilen sain surullisen uutisen, ystäväni sisar oli kuollut, minullekin läheinen ja tärkeä ihminen. Itkuksihan se tieto meni ja sen myötä yö tuli kelattua vaikka mitä asioita.
Nyt on närästänyt taas koko päivän, aamusta kun se alkoi niin aina vaan jatkuu. Ei auta Esomepratzoli ei Rennie ei Gaviscon.
Rintakehän ympärillä on taas kiristävä vanne eli ei hyvä ole olo.

Luin aloittaamaani ketjua vuodelta 2017 ja siinä ketjussa kyllä vertaistukea sai ja paljon. Mm, Sitrus monen muun kanssa olivat todella "tukevia". Että sieltä saakka ongelmaa on ollut vaikka sen mitä. Koko ajan lisää tulee ja se jos mikä uuvuttaa.
Ihan ahdistaa ajatuskin, että taas pitäisi mennä lääkäriin, aloittaa sepustus olostaan alusta asti ja vastaanotto aika on se 20 minuuttia.

Katsoin netistä että sille minun henkilääkärille ei ole aikoja ja hän ei esim.näihin luomiin voi muuten puuttua kun laittaa lähetteen sairaalaan jota sitten saa odottaa ikuisuuden.
Yksityispuolella ehkä toimenpidekin tehdään nopeella aikataululla, mutta kun lukee vastaanotolle menoista, niin yksi luomi vastaanotolla tutkitaan. Eli pitäisi taas jaksaa mennä uudestaan ja uudestaan.

Jos ei näitä suolisto/ närästys ongelmia olisi ehkä jaksaisi paremmin lähteä mutta nämä rajoittavat elämää ihan liian kanssa.

Olen ollut vuosia gluteenittomalla ruokavaliolla ja laktoosittomalla vaan eipä olo ole paremmaksi tullut.

Kaipa tässä samallalailla eteenpäin menen kun tähänkin asti. Välillä tippa silmässä ja kärvistellen.

Mites Siiri sinun yösi meni ja päiväsi alkoi tai viikko ?.

Muista puhumattakaan. Vaikka taitaa olla nyt meidän oma ketju joihin ei kukaan muu kirjoita.

Mala55 on kuten aiemmin olen kirjoittanut auttanut kilppari asioissa paljon.
Kukin voimiensa ja aikansa mukaan kirjoittelee tai on kirjoittamatta. Pakkoa kun ei ole.

Voimisia kuitenkin toivotan kaikille!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan25.3.2024 20.44
Voi Aikuinen nainen!
Otan osaa suruusi!
Vaikka se on fraasi, niin tarkoitan sitä.
Keskustelu täällä on varmaan hiljentynyt sen takia, että Facebookissa on paljon eri potilasyhdistysten ylläpitämiä sivuja, niissä on tuhansia ihmisiä. Minäkin roikun muutamassa. Ryhmät ovat suljettuja, keskusteluja eivät näe ulkopuoliset.
Minäkin olen "kaikettomalla" ruokavaliolla ja tuntuu, että jospa kaikki johtuukin juuri siitä. Milloin on mikäkin ruoka-aine syypää vatsaongelmiin. Vatsa-alueen jutut vaikuttavat niin kaikkeen. En tiedä milloin tässä pääsee tasapainoon ruokailun kanssa vai pääseekö koskaan. Kiitos kysymästä, viime yö meni paremmin, otin Tramalin oikeaan aikaan, kahdeksan maissa. Kuuntelin ensin äänimaljarentoutuksia. Heräsin kyllä pari kertaa, mutta sain kuitenkin unen päästä kiinni. Tiedä sitten mitä ensi yö tuo tullessaan..Nyt on kovemmat kivut kuin eilen. Syöminen meni ns. pieleen, koko päivä meni syömättä. Porkkanamehua ja lisäravinteita. Sitten tein iltapäivällä smoothien johon laitoin psylliumia ja voi äkämä! Nyt on taas mahan paikalla kivistävä möykky. Pitäisi syödä kuin lintu ja usein. Hirveä virhe! Huomenna minulla on erikoislääkäri, jolle pudotan kaikki pelkoni. Kysyn nyt siis vähän sinunkin puolesta siitä haiman kystasta.
On harmi, jos linjoilta katoavat hyvät vertaistuet, tämä tosiaan taitaa olla meidän ketju, mutta tervetuloa vaan kaikki sekaan! Nyt taas äänimaljoja. Toivon taas että se uni tulisi meille molemmille!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan26.3.2024 9.09
Kiitos Siiri osanotosta! Hyvältä tuntuu vaikka olemme tuntemattomia mutta kuitenkin jotenkin tuttuja. Sairaus yhdistää.

Varmasti face on paikka missä sairauksia puidaan ja siellä tuetaan toinen toisiaan.
Joten porukka on siellä.

Toivottavasti saat jotain tukea/apua lääkärireissustasi tänään. Soisin näin käyvän ja kuten kirjoitit voin minäkin saada siitä käynnistäsi jotain hyvää omaan olooni. Että kiitos siitä kun otit minutkin huomioon.

Tsemppiä reissuusi!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan26.3.2024 14.56
Hei Aikuinen nainen!
Lääkärireissu on heitetty. Minusta on tutkittu kaikki mikä voidaan, paitsi kolonoskopia ja se on seuraava askel.
Sitten on oireenmukaista hoitoa, jos mitään ei löydy. Toivon etä löytyy, nimittäin elämä ei ole enää elämien arvoista näin. Siitä kystasta kysyin ja vastaus oli "ei aiheuta oireita" Se on 100% poissuljettua. Olen kyllä aivan loppu tämän asian kanssa.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan26.3.2024 17.24
Heipähei!

No toisaalta hyvä kun olet saanut 100%vastauksen ettei vaivasi aiheudu kystasta. Mietin onko tilanteesi sama kun minulla eli ductus santorinin kasvain eli onko kysta sama.
Minullakin on kaikki paikat tutkittu jopa kolonoskopia tehty ja divertikkeleitä on oloa kiusaamassa ja ärtynyt suolisto.

Mutta hyvin en voi, ehkä tämä refluksi ja kilpirauhas ongelmat näiden muiden vaivojen lisäksi rassaavat elimistöä ja korvien väliä ihan liian kanssa.
Olen vielä nykyisinkin sellainen ihminen että pitäis mennä kokeisiin, lääkäriin ja ties minne muuallekin, mutta en vaan jaksa. Tulee joku henkinen ahdistus päälle estämään toimimistani.

Uskon ja luulen ymmärtäväni sinunkin loppu oloasi, että kun ei voi hyvin niin mikään ei kohta tunnu enää miltään.

Saatko nyt kutsun siihen kolonoskopiaan vai miten matkasi jatkuu.

Voimia ja jaksamista sinulle!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan26.3.2024 20.46
Hei vaan! Minulla ipmn-kysta, Intraduktaalinen papillaarinen musinoosi kasvain. Sitä seurataan. Eri juttu siis kuin sinulla. Kyllä koville ottaa! Minä sitten ramppaan sinunkin edestä kokeissa ja lääkäreissä, nyt kun putki oikein aukesi. Kolonoskopiaan oman tk:n kautta. Minulla on onneksi yksi aika "sisällä" sisätautien poliklinikalle, ensi viikolla. Toivottavasti lähete tulisi!
Psyyke on kovilla, niin kuin sinullakin. Voihan olla että tämä ultimaattinen väsymykseni johtuukin kilpparista, pitänee tarkistuttaa arvot. Yritetään taas nukkua!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan27.3.2024 11.57
Heissan! Minä olen jo paljon tutkimuksissa käynyt ja olen niitä kurkkuani myöten täynnä.
Katsoin vielä kannasta miten minun haimani on diagnosoitu." Haiman kaptuin muutos on noin 1cm kokoinen kystinen muutos sivutiehyt IPMN. " Eli ehkä kuitenkin samanlainen.?
Minulle tästä kasvaimesta sanottiin että 5 vuotta seurataan puolen vuoden välein ja jos ei muutoksia tule niin voidaan siirtyä vuosittaiseen tutkimukseen.

No ehkä 5 vuoden päästä pölisen jo tuhkana. Tuntuu niin pitkälle aika.

Hieno juttu että pääset tutkimuksiin ja voi jopa toivoa elätellä, että olosi korjaantuu ja tulee jonkinlainen selvyys mistä vaivasi voivat johtua. Sisätautipolilla luulisi lääkärin kiinnostuvan tutkimiseen mikä on kaiken takana. Eli mistä oireesi johtuvst.
Näin toivon, että saat todella apua eloosi ja oloosi ennenkuin pää räjähtää.

Minulla ihan järkky närästys aina vaan ja kun elokuussa olin päivystyksessä kovan kuumeen vuoksi ja suolistokipujen vuoksi TT kuvauksessa löydettiin divetikkelit ja ne nytkin vaivaavat. Vasemman puolen suolisto on aivan karseen kipeä. Käytän vaikka mitä suolen toimintaan ja myös toimii. Silti kivut ovat aikamoiset. Stressi varmasti laukaisi taas tämänkin vaivan.

Ehkä pääsiäisen teemaan sopii nämä kärsimykset, jos vähän pieni kevennys sallitaan.

Mainitsit kilpparit, ehdottomasti kannattaa pyytää arvot katsomaan. Nekin kun vaikuttavat niin moneen juttuun kehossamme.

Lämpimiä ajatuksia sinulle lähetän ja myötäeloa myös.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan27.3.2024 19.50
Hei Aikuinen nainen! Kysta kyllä! Samanlainen on. Mulle sanottiin että kolme vuotta puolivuosittain ja sitten vuoden välein. Milloin sulla todettiin ja oletko jo käynyt toteamisen jälkeen kontrollissa?
Todella, pään räjähtäminen on ollut lähellä.
Kyllä se minun vaivani on tuo krooninen gastriitti, sen hirveän vaikeat oireet. Mutta nyt sitten tähystetään tuo toinen pää.Mutta..
Tänään on ollut parempi päivä, vaikka viime yö oli todella huono! Olen jopa kävellyt pienen lenkin, tehnyt sosekeittoa, pessyt pyykkiä ja vaihtanut lakanat! Voittaisiko se elämä pikkuhiljaa kuitenkin? Minulla myös divertikkeleitä, ovat rauhallisessa tilassa. Juothan tarpeeksi vettä? Huuhtele niitä, etteivät tulehdu. Stressi on avainsana moneen. Eilen tämä lääkäri kyseli parisuhteesta, menetyksistä, töistä jne. Kartoitti varmaan olenko masentunut. Oli kirjannutkin, että "kokee uupumuksensa olevan fyysistä." No totta vie koen, sillä sitä se on. Ihan fyysistä. Oli kirjoittanut myös että "on kuormittunut". No toata vie kuormittunutkin! Tästä sairastamisesta! Mullahan on kilpparin vajaatoiminta, ollut aika hyvässä tasapainossa, mutta tiedä koskaan milloin mihinkin keikahtaa. Kyllä kevennykset ovat paikallaan, mitä mustempaa, sen makeampaa. :D Hyvää kiirastorstaita! Huomenna illalla rauhoittumaan messuun meidän vanhaan keskiaikakirkkoon! Ilmoitellaan!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan28.3.2024 10.22
Kiirastorstai aamupäivää!

Kysyit Siiri koska minun haiman IPMN kystä löydettiin tai todettiin. Heinäkuussa viime vuonna juurikin kovien vatsavaivojen takia ylävatsa tutkittiin ja elokuussa tähystettiin. Sen jälkeen ei ole uutta tutkimusta tehty.
Se Husin haimatiimi tutki lähetteet lokakuussa joten ehkä nyt kevään aikana luulisin että kutsu MRI:hin tulisi. Mies hopottaa että soita sinne vatsakeskukseen ja kysy missä kutsu viipyy, vaan en jaksa. Jotenkin olen niin kokonaisvaltaisesti hajalla, että en saa mitään aikaan . Elokuussa myös TT kuvassa löytyi ne divertikkelit, nousi kova kuume ja kivut kovat vasemmalla suolistossa, niin silloin kuvattiin suolisto. Oli vielä minun synttärit ja läheisiä oli tulossa käymään minä olin päivystyksessä tuskissani. Joten synttärit jäi pitämättä. En kyllä yleensäkään päiviäni juhli ja tämä opetti ettei enää toista kertaa tule kokeiltua juhlintaa tai kahvitteluja.

Juon todella paljon ja sen myötä käyn vessassa miljoona kertaa päivässä, että kohta sekin rajoittaa sitä vähäistäkin ulkona liikuntaa.

Viime meni taas ihan pieleen, närästys ja suolisto eivät antaneen nukkua. Nyt olo on ihan vetämätön.
Kaupassa kyllä jaksoin käydä, että jotain muutakin liikettä elämässä on kun sohvalta veskuin ja takaisin.

Tuntuu kyllä hyvältä että lääkäri otti sinut tosissaan ja kartoitti oloasi vähän lajemmasti. Kaikki kun sairauden lisäksi vaikuttaa kaikkeen.
Onni on että kotiolot on meillä kunnossa. Sekin kannattelee joka päivä meitä.

Nyt odottelet kolonoskopiaan kutsua, niinkö? Ja sitten ihmetellään lisää. Oliko tämä lääkäri se syöpälääkäri kellä kävit?

Rauhallista ja rauhoittavaa iltaa ja tietty jo tätä päivääkin sinulle eli valmistautumista illan messuun.

Levollista Kiirastorstaita Sinulle ja muillekin, jos tätä ketjua joku muukin lukee kun me.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan28.3.2024 15.26
Pikavastaus. Lähden päivystykseen, olen niin kamalan kipeä. Sulla on se mun prepaid-numero tallessa. Voisin ilmoitella. Laita viestä, jos haluat, avaan sen kun pystyn. Kiitos.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan28.3.2024 22.55
Aikuinen nainen! Kyllä se on korvien väli tutkittava seuraavaksi! Päivystyksessä olin muutaman tunnin, vatsakipuni kanssa. Kaikki kokeet taas, eikä mitään vikaa! Olen tosi nolona, mutta kun olen kipeä! Niin jäi messut messuamatta. Kyselin TAAS kysta-asiaa. KYSTAT OVAT OIREETTOMIA! Pitäisikö se nyt sitten uskoa? Oletko googletellut? Minä olen. Voi olla, että siitä syystä oirehdinkin juuri. Ensi viikolla minulla on aika sis.tautipolille ja toivon että saan kolonoskopian. Kohta heittävät minut ulos niskapersotteella. Vaan, löytyipä sittenkin jotakin! Sydänfilmissä jotain häikkää marraskuiseen verrattuna. Siitä kuulemma sitten terveyskeskuksen kautta tutkituttamaan ekg. Ja sitten..minulla on jatkuva lähete kilpirauhaskokeisiin, kävin aamulla. Pamahtanut liikatoiminnalle. Se selittää tämän kauhean uupumuksen ja nukkumattomuuden ja levottomuuden. En vain tiedä kuinka sitä nyt sitten titraisi. Kuinka sinun kiirastorstaisi on kulunut? Onko yhtään helpottanut mikään oire? Minulla oli ajatus tänään messussa rukoilla, että nämä vaikeutemme helpottuisivat, rukoilen nyt kotona. Rauhallista huomista pitkäperjantaita, etäystäväni! Kaikille, jotka tätä keskinäistä pohtimistamme lueskelevat, hyviä pääsiäispyhiä!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan29.3.2024 10.28
Pitkäperjantai aamupäivää!

Ai niinkö sinulle kävi eilen ettet mitään apua saanut, eli muuta löytynyt kun kilpparit olivat menneet liikatoiminnalle. Sitäkin vaivaa vuosia kun olen läpi käynyt, niin ne vaikuttavat myös kaikkeen mahdolliseen. Muistan kun ensimmäinen lääkäri totesi liikatoiminnan ja kerroin kuinka huonosti voin, että tuntuu etten saa elämästäni otetta, niin lääkäri sanoi, että moni on joutunut psyk.osastolle kun on niin kovia ahdistuksia potenut. Että ei sekään sairaus ole mikään läpihuuto juttu.

Sinulta jäi sitten se kirkkoon meno eilen menemättä. Harmi juttu..mutta kun vointi on huono ei silloin jaksa mitään, edes olla itsensä kanssa saati muiden.
Tuleeko sinulle ystävä pääsiäisen viettoon lueksesi/luoksenne vai jouduitko perumaan.

Oletko kuunnellut tämän lääkärin luennon. Sympaattinen kaveri.

https://m.youtube.com/watch?v=p2w7sjEsF6E

Sain yhdeltä vertaistuki ihmiseltä linkin. Pitäiskin itsekin kuunnella se uudestaan.

Eikö muuten siellä facebookissa ole samantapaisissa elämäntilanteissa elävää vertaista. Luulisi että meitä muitakin on joiden elämä on tätä yhtä kärvistelyä.

Toivottavasti pääset sieltä sisätaudeilta siihen kolonoskopiaan ja mahdollisimman pian.
Jotain kautta tulis helpotus oloosi.

Myös omaani toivon helpotusta, ei näinkään jaksa päivästä toiseen ja yöt päälle valvoen.
Oma olonikin on ihan peestä, että en jaksa ketään ottaa vastaan. Kunhan tunti tai puoli kerrallaan elelen.

Levollista pitkäperjantaita ihan jokaikiselle, vaikka luulen että meitä ei muita täällä ole kun sinä Siiri ja minä.

Mietin

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan29.3.2024 16.54
Voi Aikuinen nainen!
Näin siinä kävi, tuli olo että mitäs täällä päivystyksessä oikein teen, nämä ovat tk:n juttuja.
KIlpirauhasen kanssa en tiedä keneen turvaudun. Olo on ollut kamala, jotenkin ulkopuolinen, epätodellinen, hermostunut ja nukkumaton.En uskalla tyroxiinia ottaa, käyn niin kovilla kierroksilla. Tuo mainitsemasi ahdistus-kyllä!
Onko sinun liikatoimintasi nyt tasapainossa? Olet varmaan tässä mittautellutkin tämän sairautesi aikana.
Kirkkoon meno jäi, kuuntelin striimattuna toiselta paikkakunnalta lyhyen päiväpalveluksen. Saan lohtua.
Kysyit tuliko ystäväni, tuli kyllä! Mikä ihana asia. Hän kokkailee, pistää puita pesään ja tekee kaikennäköisiä kotihommia. Ollaan niin läheisiä, että ymmärtää kaiken sanoittakin. Äsken houkutteli minut kävelylle ja lähdinkin, käveltiin joenrantaan laavulle, istuskeltiin hetki. Kun aamulla kuulin, että heräilee yläkerrassa, lattiat narisevat, ilahduin kun muistin! Nyt puuhailee keittiössä ja kuorii perunoita muusia varten. Minun syömiseni on vain tosi huonoa. Mitään ei tee mieli, eikä mikään maistu. Pienikin syöminen tekee mahaan kauhean kuplan. Pakko ehkä koettaa ruuansulatusentsyymejä, jos katarrimaha kestäisi. Iloja on elämästä karsiutunut, tykkäsin ennen kuohuviinistä, oli kiva kilistää juhlaan tai ystävien kanssa. No, sitä en hirveämmin sure, mutta jäätelö jne. Nautinnot ovat vähissä. Nyt ne täytyy ottaa jotenkin muuten, luonto, ihmissuhteet.
Facebookissa on paljon vertaisryhmiä ja lähes samassa tilanteessa painivia. Huono juttu on se, että siellä on niin monta mieltä, kuin osallistujaakin. Refluksi-ryhmässä taitaa olla 10 000 jäsentä. Kun jokainen alkaa antaa neuvoja, niin siinä ihmeessä ollaan. Juuri Kippari-ryhmässä avauduin tästä liikatoiminnasta, niin sain kyllä hyviä ohjeita. Vaan en uskalla ihan kaikkia ostaa. Niin monta kuin on kroppaa, on konstiakin.
Täällä kirjoittaminen on jotenkin eri asia, keskustelee yhden kanssa, jolla samat vaivat. Ipmn, kilppari, vatsaongelmat. Mutta jos tämä rasittaa sinua, voimme varsin hyvin lopettaa "kirjeenvaihdon", tai tauottaa. Sano vain, jos haluat, että toimitaan niin. En loukkaannu.
Noista faceryhmistä vielä, kyllä siellä on aika moni hurjassa tilanteessa juuri refluxin kanssa ja nuoria ihmisiä! Hirvittää heidän tulevaisuutensa. Minä olen 67-vuotias ja sairas "vasta" marraskuusta. Toki ennen sitä selkää ja tätä kilpparia, mutta koin itseni terveeksi. En enää, edes psyyken osalta. Sillä tavoin koettelee tämä vatsa-asia. Ymmärrän niin sinun puoli tuntia kerrallaan-ajattelusi. Aamulla kun herää ja iltaa alkaa odottamaan, on se tuskallista. Sitten kun yö on vielä levoton. Minä teen pätkissä asioita, ajattelen, että nyt täytän tiskikoneen ja laitan sen päälle. Nyt kuorin porkkanat, seuraavaksi laitan pyykinpesukoneen päälle..jaaha kello tulee kolme. Lähden katsomaan onko postia tullut. Illansuussa tarkistan onko Aikuinen nainen kirjoittanut mitään. Sitten istun vastaamaan, taas kuluu aikaa..
Kohta laitan saunan päälle, sitten voi istua lämpimässä..pesen ehkä hiukset, se tuntuu hyvältä.. jne pienissä pätkissä kaikkea. Ei tässä enää maailmaa valloiteta. Anteeksi, että asia pomppii sinne tänne, se kuvaa tätä levotonta olotilaani. Toivottavasti jaksat sepustuksiani ja toivottavasti pystyn antamaan edes jotain vertaistukea. Tuo ipmn on se mikä meitä eniten yhdistää, koetan unohtaa koko rakkulan olemassaolon, mutta kun se herra Google houkuttelee kyselemään.
Tulisipa sinulle nopeasti kutsu! Kuulisin minäkin että mikä on näitten tilanne. Luin jostain, että jos kaikki tutkittaisiin, löytyisi näitä kystia 100/100 000 ihmiseltä. Suomessakin siis aika monta. Olemme tavallaan onnekkaita, että on löytynyt, eikä ole ehtinyt kasvaa tai muuttua.
Tästä nukkumisestakin vielä...nukkumattomuus rassaa minuakin, mutta nyt olen löytänyt meditaatioharjoituksen, jossa tuntuu olevan tehoa, Elina Tarpilan uni-ja rauhoitusmeditaatio. Viime yönä kuuntelin sen kaksi kertaa.
Kiitos tuosta linkistä, se on tämän illan agenda! Rauhallista pitkäperjantai-iltaa!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan29.3.2024 18.52
Pitkän vastauksen jaksoit kirjoittaa. Kiitos siitä.

Ihana asia on kun sait ystävän luoksesi ja jaksat vielä seurustella. Itse olen ihan ollut puhelimen varassa siis suhtessani ystäviini.
Yhden luona olen käynyt oloani keventämässä. Olemme niin paljon keväisin lintujen muuttoja seuraamassa niin se meitä aina jaksaa vielä yhdistää. Mieheni kanssa käydään ajelulla ja rannoilla ym.katselemassa mitä näkyy. Ystävää en halua rasittaa lyhyillä reissuilla kun en jaksa kun tovin ulkoilla, hän viettää päivänkin reissuilla kuten me ennen vanhaan. Hänelläkin kun on omien omaisten hoitamisia ym.niin nämä lyhyet kohtaamiset sopii meille hyvin. Hän ymmärtää voimattomuuteni.

Kysyit kilpparin liikatoiminnasta, minultahan kilpparit poistettiin sentakia kun arvot olivat koko ajan liikatoiminnalla vaikka käytin lääkettä eli Tyrazolia. Nyt olen vajaalla ja tyroxin on käytössä. Se vaan kun niin harvoin verikokeita otetaan niin en tiedä missä mennään. Tuntuu kun olisin nyt liikatoiminnalla. Olo on senmukainen. Olen jo moneen kertaan päättänyt, että varaan ajan verikokeisiin vaan en saa aikaiseksi. Ollut niin paljon kaikkea, että olo on ihan lamaantunut. Ja myös ihotautilääkäreitä olen silmitellyt kun leuassani on luomi joka vuotaa ja kutisee. Äkkiä kasvanut eli epäilykseni on vaikka mitä?

Rassaa tämä kokonaisvaltainen oloni, että sitä siirtää ja siirtää kaikkea. Eikä näin tuskaisen kipeänä meinaa jaksaa mitään etukäteen suunnitella. Kampaajankin tai hiustenleikkaukseen varasin ensi viikolla ja nyt jo rassaa ajatus jaksanko lähteä ja mikä on kunto. Ihan käsittämättömäksi on elämä muuttunut.

Hienoa lukea että sinä saat apua näistä tentoutus jutuista. Itse en edes osaa rentoutua. Koko ajan jotenkin levoton olo.
Tietty kun närästää, suolisto kipeä ja selkä ym..niin mehut lähtee koko kehosta hittoon.

On ihan mukavaa kirjoitella ja voipi olla kun saan oloni vähän paremmaksi, niin jos saan, niin ei ole mahdoton ajatus siitä puhelin keskustelusta kanssasi.

Haudutellaan!

Ihanaa iltaa sinulle ystäväsi seurassa!
Toivottavasti unikin tulee sitten kun sen aika koittaa. Minulle se tulee pillerillä.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan29.3.2024 20.54
Kuulepas, Aikuinen nainen!
Sinulla ei ole jatkuvaa lähetettä kilpparikokeisiin? Silloin voisit vaan netistä naputella varauksen menemään. Sovittaisiinko niin, että kun pyhät ovat menneet, otat luurin kouraan ja soitat. Jos teillä on takaisinsoittopalvelu, sinun ei tarvitse tehdä enää muuta kuin odottaa puhelua ja vastata. Minun korvaani kuulostaa liikatoiminnalle. Ja itsekin arvelet niin. Tiedän tuon tunteen tosi hyvin, kun kaikki on valtavan ponnistelun takana. Ihan kaikki. Pyydän sinua, soita tiistaina. Tiistaina minäkin aion soittaa terveyskeskukseen, kertoa kilpparitilanteen ja sen, että päivystyksessä ekg:ssä oli vähän jotain häikkää. Tiedän senkin, että lähtemiseen on ihan hirveä kynnys! Minä en ole jaksanut lähteä mihinkään iloiseenkaan tapahtumaan. Kirkkoon olisin mennyt, kun siellä ei tarvitse esittää mitään. "Tulkaa tyköni, te työtä tekevät ja raskautetut". Striimattu versio ei tavoittanut sisintäni. Sunnuntain messu on seuraavaksi suunnitteilla. Tässä olen kaksi konserttilippua hukannut pois, kumpikin odotettuja tapahtumia. Toisen lahjoitin, toisen myin. En ole kyennyt lähtemään. Ennakkoon ostettuja lippuja on joka kuulle, mitenköhän jaksan!
Miten minulla oli aavistus jo lippuja hankkiessa, että en tule niihin pääsemään. Viikko sitten ajattelin, että sen takia, kun olen kuollut, mutta nyt se on vähän helpottanut. On hyvä, että sinulla on ystävä, joka ymmärtää, ettet jaksa. Aika, jonka yhdessä vietätte on arvokasta! Akut saavat lisää virtaa, vaikka akussa vähän heikko vastaanottokyky onkin. Pidä siitä yhteydestä kiinni. Tässä kohtaa alkoi soimaan päässäni yksi lempikappaleistani, "Oi kiitos, sa Luojani armollinen". Siinä on kohta jossa sanotaan, jotenkin että "sainhan ma pari ystävää, ne riittää en toivo ma enempää" tai sinnepäin. Kiitollisuuden aiheet ovat kyllä nyt muuten tiukassa, myönnettäköön. Ja mene sinne kampaajalle. Jos on tuttu, on helppo kertoa miksi on apea, jos ei tunne, kannattaa sanoa, että ei halua keskustella mistään. Varsinkaan kampaajan koiran trimmausongelmista.
Ota jalkahoito! Ei tarvitse puhua, vain olla. Nuo rentoutusjutut, ne ovat pillerin lisänä. Koetan vieroittautua kaikista ei pakollisista lääkkeistä. Niihin kuuluvat Tramal ja nukahtamislääkkeet. Tramal on kamalaa ja katselin tuon vinkkaamasi linkin. Siinä lääkäri aiheesta varoittelee vakavasti kaikista kipulääkkeistä vatsakipujen hoidossa. Opiaatit ummettavat-kyllä. Litalgin on vaarallista, Librax on lumelääke. Mutta nämä olivatkin ärtyvän suolen juttuja. Minulla tuo atrofinen gastriitti on kiusana. Tuli mieleeni, liikatoiminnalla on lisääntynyt ruokahalu, no way! Mitään ei tee mieli, ei mitään! Ja määrät ovat vauvanruokien määriä ja niistäkin hankala olo. Tänään otin ensimmäisen entsyymivalmisteen, kun tämä kotihengettäremme paistoi kuhaa ja teki muusin. Tässä sulattelen miniannostani kuin kalliolla köllöttelevä kyy. Taas leivinuunin lämmössä. Tulen katseleminen rauhoittaa mieltä. Niistä meditaatioharjoituksista vielä, tässä yhdessä Elina sanoo, että tehoaa sen paremmin mitä useammin tekee. Piti siis viime yönä oikein kaksi kertaa kuunnella.
Minun ystäväni pitää seuraa puolisolleni, se on tärkeää, rakentavat huojuva torni-peliä ja maistelevat punkkua. Saunoivat yhdessä ja huomenna menevät yhdelle yhteiselle tuttavalleen istumaan iltaa. Minä olen siitä enemmän kuin tyytyväinen. En ole oikein hyvää seuraa, tai en edes minkäänlaista seuraa. Tämän navan ympärillä asiat pyörivät ja näen puolison katseessa syvää huolestumista. Se surettaa minua. On hyvä että hänellä on muuta tekemistä. Kyllä me taas saadaan kahden olla.
Minusta myös on mukava kirjoitella ja täällä minä olen luurin päässä sitten kun siltä tuntuu.
Tämä oli taas tällaista tajunnanvirtaa, vähän sieltä täältä kaikenlaista. Mutta jos vetäisi tässä asioita yhteen:
*Soita labraan aika
* Mene kampaajalle
* Suunnittele jalkahoitoa
* Ota to do-listalle vaikka ihan tk-lääkäri luomen takia
* Mietitään onko meillä tämän kaiken ankeuden keskellä kiitollisuuden aiheita

Huomenna onkin arkipäivä ja sitten taas pyhiä.
Virtuaalinen, keltainen tulppaanikimppu sinulle! Ja yksi keltainen tulppaani myös mahdollisille lukijoille!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan30.3.2024 18.16
Moikkamoi!

Eipä täällä niin vain aikoja varailla. Pitää soittaa terkkariin ja kun soittavat takaisin niin voi saada ajat kokeisiin tai ei.

Meinaan kun saan itsestäni irti mennä tosiaan yksityisklinikalle ja otattaa kokeet mitä parhaaksi näen ja tuttu lääkärini katsoo ne tulokset. Aina olen häneltä apua+ empatiaa saanut.
Kampaajalle aika torstaina ja minun rakas sukulaistyttö on sairaalan jalkatrapeutti niin nekin hoituu täällä kotona kun vaan kutsun hänet hommiin. Samalla tulee tassuterapiaa kun ottaa koiransa mukaan. Että se puoli on kunnossa. Kunhan saan jonkinlaisen ryhtiliikkeen tehtyä itseni kanssa.
Enempi huolettaa vuotava luomi kasvoissa. Olen ihotautilääkärien vaataanottoaikojakin katsellut. Siis katselen mutten vaan jaksa toimia. Lamaantunut olo kerrassaan.

Sitten kun odottaa sitä haimakuvaukseen kutsua niin tuntuu ettei uskalla/osaa toimia mitenkään. Huonolla tuurilla varaukset sattuu samalle päivälle kun kutsu tulee ja niitä saa siirrellä nuukausien päähän ym. Minäkö ajattelen asioita turhaan liian pitkälle enakkoon? Olen tällainen??

Ei minulla nämä kilppariarvot ole sitä mitä pitäisi. Ne tekevät eloon kaikkea kurjaa mikä ahistaa elämää. Minulla on todella hyviä vertaistuki ihmisiä joiden kanssa kirjoitellaan sähköpostia. Tai kahden. Kolmannen kanssa viestitellään Whatsappi viestejä ja soitellaan voimiemne mukaan. Eli ensin tiedustelu jaksatko. Jos niin soitetaan. Jos toinen ei jaksa eli jompikumpi finaalissa, sitten annetaan ajan kulua ja kun siltä tuntuu yhteys molemmin puolin hyvä, niin se hoituu.

On kyllä hyvä lukea että jaksat ottaa kotiisi ystäväsi vaikka vointi on mikä on. Varmasti sinun tapauksessasi mieli virkistyy ja ehkä olokin aavistuksen paranee.

Minä en jaksaisi ketään kotiini pyytää ja iloita että livenä vaikka ystäväni näkisin. Joku henkinen este on. Itsekään en ymmärrä mikä.

Kuten aiemmin kirjoitin sosiaalinen ja ihmisten kanssa paljon yhdessä ollut eli jo koiranpissattajien kanssa monta kertaa päivässä. Niin nyt vältän törmäämisiä. Pakkomenoja joita tulee ne jotenkin hoituu, esim.labrat ja vastaavat. Muuten löytyy hyviä syitä elää omaa elmää täällä kotona ja ulkoillen muualla missä ei tuttuja tule vastaan.

Ystävät aina sanovat kun puhelimessa puhutaan kuulostat ihan normaalilta omalta itseltäsi, että eivät voi käsittää mikä mättää. No en käsitä itsekään muutenkuin kuppini on näitä sairauksia niin täynnä ettei sinne mahdu enää tippaakaan.

Kiitos Siiri kannustuksestasi kaikkeen mitä kirjoitit.

Sinulle myös voimia lääkkeistä eroon pääsyn kanssa ja onnea labra-aikojen metsästykseen.

Lempeää pääsiäisen jatkoa tänne foorumille.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan31.3.2024 21.51
Pääsiäisiltaa, aikuinen nainen!
Olen palannut lähtöruutuun, uupunut, saamaton ja kivulias. Epäilen että minulla on vatsahaava. Mahalaukku on arka vatsan päältä kosketeltaessa. Tramal on mukavasti peittänyt vaivan, mutta nyt tuli takapakkia. Olen nyt antaumuksella perehtynyt tähän vaivaani tohtori Googlen avulla ja se lohdutont on kertomaa. Keskiviikkona sisätautipolille, jospa sieltä saisi vastauksia kysymyksiin.
Tyroxinin tauotin, pitää päästä labroihin.

No, tässä nämä minun murheeni heti surorilta sinulle kaadettuna.
Kuinka sinun pääsiäisesi meni? Tai siis tähänastinen? Oletko pystynyt pääsiäisruokia syömään? Minun ruokavalioni on sitä samaa, puuroa ja soseita..

Tästä ystävästäni, lähti tänään kotiin. Mikä verraton apu on ollut hänestä! Seurana puolisolle, kokkaili joka päivä ruuat jne. Minä olen vain maannut kuin laho lahna. Perjantain jälkeen en ole nokkaani ulos pistänyt. Olisi ollut koko ikävää ilman häntä. Puolisolle tärkeä asia, ovat voineet tehdä "poikien juttuja"
Normaalia ihmisen elämää!
Unohdin, tänään olin sentään kirkossa!
Taisi olla kymmenisen ihmistä kaikenkaikkiaan, eipä ollut tungosta..
Pappi on tuttu ja niin oli myös muu kirkkokansa. Pieni kylä, sen pieni kirkko.
Nyt tuntuu, että tulisi luonnollinen uni, ehkä..
Tämä oli nyt sekava sepustus tällä erää.
Täältä me vielä noustaan, eikö vain!
Toivon sinulle virkistävää unta, Aikuinen nainen!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 20.16
Elämä jatkuu vaikka se on ollut monta päivää todella vaikeaa. Kovat vatsakivut, vannemainen kipu rinnan alla ym. En ole yhtään mitään jaksanut. Itku on ollut herkässä, joten en ole jaksanut mitään kirjoitella vaikka vähääkään.

Kiva kuitenkin kun sinä Siiri jaksoit kirkkoon mennä ja tavata tuttujasi ja ottaa ystäväsi pääsiäisen päiviksi teille.

Minun veli olisi tullut käymään en jaksanut. Sänky on vetänyt puoleensa. Mitään en ole saanut aikaiseksi. Kaikki on suunnittelussa aina vaan.

Miten Siiri sinun sisätautipoli reissu meni. Saitko mitään apua eli laittoiko lääkäri tutkimuksia sinulle.

Kirjoittele jos jaksat/haluat!

Parempia päiviä meille toivon.
Nyt ei ole hyvä!!!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 20.30
Voi rakas Aikuinen Nainen!
Tässä olen sähköpostia kytännyt milloin tulisi ilmoitus uudesta kommentista!
Arvelinkin, että en ole sinua mitenkään loukannut, että olet varmaan huonona!
Tiedätkö, minulla on sama tilanne, olo on dramaattisesti huonontunut, kovia kipuja, juuri tuota vannemaista kipua.
Minun aikani peruttiin! Kamala pettymys! Uusi aika annettiin 18.4. Soitin ja sanoin että en jaksa sinne asti! Sain ajan maanantaille.
Nyt sitten taas sinnitellään. Olen aika varma, ettei tämä ole enää mitään gastriittia, vaan jotain muuta, polte on niin kova. Päivystyksessä löytyi sydämestä uusia negatiivisia T-aaltoja, niistä menen perjantaina EKG:hen.
Laitan nyt tämän pikavastauksen tulemaan ja kirjoitan myöhemmin lisää.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 20.50
Minulle oli helpotus, kun puoliso sai yhteisestä ystävästä seuraa. Minun ei tarvinnut tehdä mitään, enkä olisi jaksanutkaan.
Silloin torstaina kun kävin päivystyksessä, minua kyllä aliarvioitiin. Lääkäri oli kirjoittanut, että "oli muutamana päivänä unohtanut ottaa Tramalin". Että kipu olisi johtunut siitä .En todellakaan, kun olen joka päivä kytännyt kelloa, että milloin uskallan ottaa! Kyllä meitä nyt koetellaan kovin ottein. Arvatenkin et ole saanut lääkäriaikoja, voi sinua! Alat olla sairaalakunnossa, niin kuin minäkin.
Mutta minua ei huolita. En enää tiedä mitä teen, pakko sinnitellä maanantaihin
Ilmoitellaan!.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 21.10
Nämä on niin kurjia tilanteita kun voimat lähtee niin fyysiset kun kaikki muutkin. Ei meinaa kestää itsensä kanssa olemista puhumattakaan kenenkään muunkaan.

En edes täällä ole käynyt lukemassa oletko sinä tai yllättäin joku muukin mitään kirjoittanut.

Oikein huonosti kun voi niin sitä on vaan ja odottaa ihmettä tapahtuvaksi.

Minun pitäisi niin monesta kohdasta mennä tutkimuksiin vaan en uskalla edes aikaa varata jos en sitten jaksa sängystä edes ylös nousta.
Ehkä sellainen päivä vielä tulee että on pakko vaan lähteä.

Ikävä juttu kun sinun menosi polille peruuntui. Toivo avusta heräsi ja sitten se lässähti. Tietty se apu ei siinä heti tule jos on yleensä tullakseen. Mutta joku toivon kipinä elää kuitenkin paremmasta.

Jaksamis toivotukset sinulle.
Koetan itsekin jaksaa hetki kerrallaan!
.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 21.28
Aikuinen nainen!
Haluan sinulle lohduksi laittaa

https://www.youtube.com/watch?v=MSN_aSUKTAo
En tiedä aukeaako linkki, mutta jos ei, niin laita Google-hakuun Nina Åström, Päivä vain ja hetki kerrallansa.
Voimia kanssakipuilija!

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan3.4.2024 21.46
Arvon naiset,kun teiltä otetaan kilpirauhasen kokeet otetaanko kaikki TSH, T4 jaT3?
Varsinki meiltä joilta kilppari on poistettu T3 olisi se kaikkein tärkein siitä näkee liika ja vajaatoiminnan,koska se on aktiivi hormooni T4 on varastohormooni joka muuntuu elimistössä T3:ksi TSH ei näyttele suurta osaa,koska se ei ole varsinainen kilpirauhasen hormooni vaan aivolisäkkeen tuottama toiminto piiskaamaan kilpirauhasta tuottamaan tyroksiinia ja jonkunverran T3:a (Liothyronin)

Oletteko koettaneet Medithyroxiinin sijasta Thyroxiinia monella itse mukaan luettuna Medithyroxiini aiheuttaa närästystä ja sydämen tykytyksiä selvästi herkemmin,jotenkin imeytyy tehokkaammin.

Hyviä Facebookissa olevia ryhmiä ainakin itselle on, paremman kilpirauhashoidon puolesta,ilman kilpirauhasta ja kilpirauhassyöpä.

Olette varmaan lukeneet mm. Kilpi-lehti kirjoittaa uudesta käypäsuosituksesta, josta lehteä on kritisoitukin,että lähti siihen mukaan kilpirauhasliiton toimesta.
Vanha "kilpirauhas sota" jatkuu edelleen lääkäreitä hyllytetään,kun määräävät yhdistelmä lääkitystä Lio/tyroksiini ja eläinperäisiä kilpirauhaslääkkeitä,viimeinen on minulta vielä koettamatta mm.kovan hinnan takia lääkäri löytyisi sitä määräämään.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 9.51
Huomenta! Linkki aukes. Olenkin ko.virren viimeksi kuullut J. Sillanpään konsertissa kun hänelläkin oli vielä kaikki hyvin.

Muuten en ole virsiä kuunnellut. Rippikoulussa, hautajaisissa ja vastaavissa tilaisuuksissa.

Kiitos lohdusta!

Mala55 kiittos sinullekin kun annoit taas sitä tietoa mitä sinulla kilppari ongelmista on.
Minulta on todella harvoin otettu T 3 verikoetta. Ei edes pyytämällä. Nyt olen näitä lääkärikeskuksien labrapaketteja katsellut, mihinkään ei ko.verikoe kuulu. Synlabissa +Puhdissa otetaan mutta kaukana minusta.

Minä käytin ensin tyroksiinia mutta se närästi kovin, siksi vaihdettiin Medityroksiiniin joka myös närästää. Itse kun olen moni ongelmainen niin en enää tiedä mistä lähtisin apua hakemaan. Suoliston kanssa todella hankalaa, joka tekstissä mitä luen suolisto ongelmat kuuluu vajaatoiminnan oireisiin. Ei kuulemma kuulu. On niin mitta täysi tätä kaikkea.

Ystäväni kuuluu facen kilppariryhmiin, ja laittaa minulle kuvakaappauksia monia itseäni lähellä olevista kirjoituksista. En vaan osaa sinne kirjautua. Hyvää vertaistukea olen saanut näistä kilppariliiton tukipuhelimista, on kokemusasiantuntijoita puhelimen toisessa päässä.

Kilpi lehti tulee ja olen lukenut aiheesta mistä mala55 kirjoitit. Kummallista terveydenhoitoa. Luin joskus että joku sairastunut joutuu ulkomailla käymään hakemassa tätä yhdistelmälääkettä ja siellä myös tietty lääkäri on aina sama joka tuntee potilaansa.

Minut kun erikoissairaanhoidosta lempattiin ulos ei kokeitakaan oteta kun kerran vuodessa. Eli silloin pitäisi lääkärin tutkia kaula, laittaa verikokeisiin jossa pitäisi tygl arvo myös katsoa. Käyn kuitenkin kun olo edes vähän kohenee otattamassa sokerit, kolesterolit, kilpparit, ferritiinit ym oman pussin päälle. Nyt vointi tosi kurja, niin en vaan jaksa.

Kiitos vielä mala55 tekstistäsi ja Siirille myös kiitokset samasta asiasta.

Jaksamista taas haluan toivottaa! Mitäpä muutakaan me toisillemme toivotaan ja itsellemmekin!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 10.30
Just toi posti kirjeen jossa toukokuulle haiman mri:hin kutsu + verikokeisiin. Se syöpä koe ja jotain muitakin otetaan. Huoah..

ps.kirjoitusvirheitä meinaa tämä ennakoiva tehdä, saa lukea ne oikein.

VellaRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 10.56
Aikuinen nainen.Ruotsissa käytetään etupäässä Levaxin lääkettä kilparihoitoon ehkä se ei närästäsi .

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 11.17
https://www.fass.se/LIF/product?userType=0&nplId=20000407000102

Näyttäisi olevan pitkälti sama tuote,kuin Medithyroxiini

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 12.02
Vella kiitos kun kirjoitit oman tietosi lääkityksestä.
Kuten mala55 linkistään olevasta tekstistä totesi on todella hyvin samanlainen lääke mitä nyt käytän. Joten kiitti mala jälleen!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 12.27
Kiitos Mala, kun tulit ketjuun!
Totta on, että vain nuo kaksi kilpparikoetta otetaan, ei T3 ollenkaan, sitä pantataan. Juuri kysyin, mutta ei tarvetta. Annostusta pienennettiin. Tilasin Puhti-palvelusta koko setin, siis kolme koetta ja yritän sinnitellä sinne vaikka huomenna. On 40 km:n päässä, enkä jaksa ajaa autoa, mutta jospa puoliso kuskaa.
Saa sitten jo viikonlopuksi tulokset. Tämä uupumus on niin jäätävää!
Medithyroxiini minulla lääkkeenä.
Olisiko Mala, sinulla laittaa linkkiä tuohon "paremman kilpirauhashoidon puolesta"-ryhmään, en löytänyt sitä facesta. Kiitos jos viitsit! On tämä uupumus kummaa, ei meinaa jaksaa edes kirjoittaa, kädet tärisevät.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 12.29
Aikuinen nainen!
Hyvä, että odotus päättyi ja pääset kuvaan!
Monesko päivä sinulla on se?
Täällä sitten jännään kanssasi!

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 12.51
https://www.facebook.com/groups/367600859962424/

Toimiiko tämä?

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 13.05
Olikohan 6.5 sitä ennen labrat ja lääkäri soittaa kuun puolen välin jälkeen. Kyllä nyt jo mahanpohjassa tuntuu.

Jos sais ens viikolla aikaiseksi ne kilppari labrst käytyä. Voi olla että jää.....ja tämä luomi ja vaikka mitä.

Katsoin endon epikriisiä. Suosittaa osteoporoosi tutkimusta vuosittain, sehän minulla jo on. Sekä Calon PTH kontrollit vuosittain.

Kiitos tuhannesti myötäelosta teille kaikille ja neuvoistanne.

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 13.29
https://www.youtube.com/watch?v=LSjBU7Ovtl0


Tämä kannattaa katsoa on vissiin täällä pyörinytkin.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 16.24
Juu olen katsonut, mutta eipä uusi katsominen ole pahitteeksi.

Linkistä kiitos siis muistuksesta!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 16.25
Hei Mala!

Ei aukea tuostakaan linkistä, tulee ilmoitus että sivu ei ole käytettävissä.
Kopioin linkin osoitesivulle, mutta ei auennut.

Aikuinen nainen!
Tässähän ei ole kuin kuukausi enää aikaa, niin alkaa valjeta. Jännään sun kanssasi!
Mulla edelleen ihan vetämätön olo, petiä pitelen. Huomenna EKG, sairaalassa näkyi T-inversaatioita uudessa kytkennässä. Liikatoimintaoireita on edelleen, otatan huomenna taas uudet kilpparikokeet.
Tsemppiä meille kaikille ja Malalle kiitos vinkeistä ja linkeistä!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 16.40
Kyllä minulle aukeaa linkki. Mikähän siinä on kun Siiri sinulle ei aukea. Lääkäri puhuu asiaa.

Toivottavasti jotain sinullekin selviää kilpparikokeista. Ehkä jotain lääkemuutoksia.

Minulla aina EKG :ssä jotain häikkää. Mutta kun kävin kardiologilla pumppu kunnossa, pulssi vain korkea siihen lääke jota otan kun oikein pompottaa.

Täällä voi jakaa ja jännätä toinen toistemme oloja. Kiitollinen olen kun samoissa vaivoissa voi saada vertaistukea. Toivottavasti myös antaa.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 17.50
Hei, Aikuinen nainen, tuo kilpparilinkki aukeaa, mutta ei Malan laittama Facebook-sivu.
Juu, lääkitystä varmasti joutuu titraamaan. En ottanut viiteen päivään ollenkaan tyroksiinia, kun meni liikatoiminnan puolelle. Sitten chat(!) lääkärin määräämänä annoslaskut. Mutta silti tuntuu että liika on liikaa..Tuskin vielä näkyy huomisissa kokeissa mitään muutosta alemmaksi, mutta toivottavasti ei ylemmäksi ainakaan. Pulssi on ihan liian tikuttava edelleen. Levoton olo..
Ollaanpa taas linjoilla, kanssakulkijat!

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 18.40
Siiri, jos olet kirjautunut fasebookiin aukeaako sitten?

Et sittekään pääse viestejä lukemaan etkä kommentoimaan.

Ryhmä on ns.suljettu ryhmä johon pitää pyytää jäsenyyttä,joka sinulle myönnetään.

Minulla tuo linkki aukeaa suoraan fasebookkiin,kun olen sinne kirjautuneena.

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 18.56
https://www.facebook.com/help/103763583048280?ref=hc_about&helpref=about_content

Siiri
Tässä jatkoa fasebookin ryhmiin liitttymisestä.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 19.05
Mala! Ei onnistu, vaikka kopioin linkin facen osoiteriville. Tulee ilmoitus sivu ei ole käytettävissä. Katsoin tuon Inhimillisen tekijän, hyvä lääkäri! Ei ota uusia potilaita, harmi. Laitatko minulle vielä sen ryhmän nimen uudestaan, niin koetan etsiä Facesta. Toiseen liityinkin ja yhdessä olen jo entuudestaan.

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 20.05
Paremman kilpirauhashoidon puolesta
Siiri
Menet facebokin etusivulle ja teet ohjeen mukaisestihttps://www.facebook.com/help/103763583048280?ref=hc_about&helpref=about_content

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 20.13
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/18/mot-vuodelta-2014-kilpirauhanen-sytytti-laakarisodan

Tämä on sitä miksi ryhmiä on perustettu.
Ihan sama sota jatkuu edelleen, ellei hullumpana käypäsuositusten johdosta.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan4.4.2024 20.46
Mala! Ei onnistu millään konstilla. En ymmärrä..

mala55Re: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 8.32
Siiri
Yritätkö puhelimella vai tietokoneella?
Lähettämässäni linkissä on ohjeet kumpaankin.

Sinun pitää siis tehdä se,kun olet fasebookissa
kirjautuneena ja sen etusivulla.https://www.facebook.com/help/103763583048280?ref=hc_about&helpref=about_content

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 10.35
Mala! Läppärillä yritän. Mobiiliversio ei toimi mun puhelimessa kunnolla.
Kaikkia muita ryhmiä nousee, mutta ei mitään tuon nimistä.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 10.39
Heipä hei!
Onpas nyt harmi kun Siiri ei malan hyvistä ohjeista/linkeistä huolimatta pääse kyseisille Facebook keskusteluille.
Ehkä se vielä onnistuu.

Minulla taas lähes uneton yö takana. Suolistovaivat pitävät hereillä. Jännä kun olen lääkäräreille tämän vatsan toiminnasta puhunut ei ole kilpparin kanssa mitään tekemistä. Monet kertovat IBS oireista tämän vajaatoiminnan yhteydessä.
Eli sitä minäkin poden. Ainut lääkäri joka minut tähysti sanoi että poden ärtynyttä suolistoa. Hän ei enää täällä ota vastaan. Että olisin ajan tilannut. Ostin apteekista I Say nimistä ilmavaiva lääkettä jota apteekin sivuilla moni kehui eli oli saanut apua vaivoihinsa. Nyt kun ostamisen jälkeen luin miten sitä otetaan oli teksti "älä käytä jos sinulla on levotyroksiini käytössä. No sehän minulla on. Olin niin toiveikas että nyt suoliston kipu helpottaa eli ilma ei tee näitä kovia kipuja. Tuli olo etten nyt uskalla lääkettä ottaa.
Toisaalta eihän tyroksiinin käytön kanssa saisi kolesterooli, sokeri ym .lääkkeitä ottaa. No se 4 tunnin välin olen kaikkiin pitänyt.
Mutta aina tulee epäilevä olo, mitä me kiellot tarkoittaa.

Mitenkä teillä on yö ja aamupäivä sujunut..
Tsempit Siirille sairaalareissuun. Eikös tänään ollut se EKG ja oliko jotain muitakin tutkimuksia?

Malalle edelleen kiitokset näistä tietolinkeistä.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 10.44
Aikuinen nainen! Minun oloni on niin kurja, että en oikein jaksa kirjoitellakaan. Näin viime yönä unta, että joku sanoi minulle että se kysta on muuttanut muotoaan ja on syypää kaikkeen. En tiedä jaksanko odottaa maanantain lääkäriä. Mutta kun päivystykseenkään eivät ota.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 11.31
Samat on olot. Kun edes saisi yöt nukuttua olis hetken irti näistä kaikista vaivoista.

Se on todella haastavaa yrittää päivystykseen päästä ja jos pääsee niin makuutetaan monta tuntia, sitten burana reseptin kanssa kotiin.

Ihan surkeaa on tällainen elämä, niin sinulla kun minullakin ja monilla muilla.

Kestettävä kait on vai ?

Voimia ja jaksamista sydämellä!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 19.52
Viestini tulkittiin roskapostiksi!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan5.4.2024 19.57
Yritän kirjoittaa uudestaan, kirjoitin pitkän jutun, mutta viestini tulkittiin roskapostiksi.
Minun kipuni ovat lisääntyneet, olen saanut vahvempia kipulääkkeitä, niitten avulla kirjoittelen.
Tänään oli EKG, siinä ei edelliseen muutosta, samat T-inversiot näkyvät. Kilpparikokeet otatin myös, liikatoiminta on laantunut. Voimia sydämellä toivotan minäkin!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan6.4.2024 10.36
Lauantai aamupäivää!

Miten yö on mennyt ja aamu alkanut.
Toivottavasti Siiri sinulle kipulääkkeistä olisi ollut edes vähän apua, mieluusti paljon.

Minullekin on joskus käynyt niin että pitkä kirjoitus heitetään pois täältä. Aina ei yhteydet toimi.

Oma yöni meni valvoessa, nämä suolisto vaivat ja närästys sekä selkä, lonkkakivut eivät anna nukuttua vaikka troppia otan.
Ostin apteekista kun farmaseutti kehui sellaista lääkettä kun I SAY näihin ilma ym.ongelmiin. Kertoi, että monet ibs sairaat ovat saaneet siitä paljon apua.

Luin sitten netistä käyttöohjetta kun pakkauksen teksti on niin pientä ettei näillä basedow silmillä kohta näe mitään.
Lukipa näin, älä käytä jos sinulla on käytössä levytyroksiinia. No niinpä!
Mutta mietin kun endolääkäri suositteli cuplatonia ja siinä on sama vaikuttava aine, niin yöksi otin toivossa, että kivut helpttuu..saa nähdä kuinka käy.
Ei ainakaan vielä mitään muutosta ole tullut, tosin en mihinkään taikajuttuihin uskokaan. Mutta vaivat kun on kovat sitä ihmeparannusta odottaa.

Näillä vaivoilla taas mennään.

Parasta mahdollista oloa viikonloppuun teille kohtalotoverit.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan7.4.2024 12.13
Hei Aikuinen nainen!
Ilahdun aivan valtavasti, kun näet että on tullut kommentti ketjuun!
Kuinka kävi lääkkeen kanssa? Oliko mitään apua?
Minun lääkkeeni on pitkävaikutteinen Targiniq, syön säästellen savea, eli otan vain pahimpaan kipuun. Sunnuntaipäivän ratoksi olen lukenut omakannasta patologin koepalavastaukset. Mahalaukun runko-osassa kohtalainen tulehdus, kohtalaista atrofiaa ja kohtalaista metaplasiaa, luokka 2. kaikissa. Asteikko 0-3.
Ei akuuttia tulehdusta, mutta krooninen.
Mieliala on todella maassa.
Missä on Sitrus? Luin jotain vanhaa ketjua ja päättelin, että Sitruksella olisi samaa vaivaa.
Tämä uupumus on aivan järkyttävää, kaikki mehut on pois. Eilen kävelin metsänreunaan ja takaisin, noin kilometrin yhteensä.
Kotiin päästyäni olin hiestä märkä ja saunan jälkeen niin loppu, että nukahdin istualleni sänkyyn. Tuli luonnollinen uni.
En yhtään jaksaisi olla ylhäällä, peti kutsuu. Miksi tämä olo huononee vain?
Luulisi että krooninen gastriittikin olisi laantunut jo parissa kuukaudessa johonkin suuntaan.
Samat vaivat-ruokahalu 0, paino putoaa silmissä, heikotus, uupumus.
Tällaista elämää on vaikea jaksaa, kun tietää ettei se välttämättä helpotu. Sekä atrofia että metaplasia voivat ennakoida vatsasyöpää. En pysty keskittymään mihinkään, en telkkariin, en lukemiseen. Minusta on tullut zombie.
On tästä tullut minun osaltani oikea valituskanava, kippaan kaikki teidän niskaanne.
Oletko Aikuinen nainen, käynyt kevätmuuttoja katsomassa?
Olen kait ennenkin kysynyt, maistuuko sinulle ruoka? Onko sinulla mielitekoja?
Saatko syötyä?
Se on sentään yksi elämän nautinnoista, minulta on sekin pois.
Huhuilen vielä Sitrusta, koetan etsiä sen ketjun jossa hän vastaili.
Voimia taistoon, rakkaat kohtalonystävät!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan7.4.2024 14.57
Hei Siiri! Toki muutkin jos joku tätä ketjua lukee.

Ihan kurjalta kuulostaa sinun tilanteesi ja olosi.
Se kun ei ole olo hyvä ja mistään ei apua saa, edes lääkkeestä niin synkkää on elämä, eli vähän kun joululaulussa "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä" .

Kirjoitit että ei ruoka maistu ja veto on kehosta pois ja olotila todella huono. Ihan samat on olot minullakin. Ruokaa syön niin vähän, että mies ihmettelee miten elän. Tökkii ruoka eikä tosiaan ole mitään mielitekoja.

Minulla kun on tämä IBS niin suolen toiminta on mitä on, kaikki apu käytössä ja yöksi otin nyt sen I SAY pillerin ja nyt olen vessassa käynyt, suolisto on niin tuskaisen kipeä. Ehkä ne leikkauskiinikkeet kurovat sulta kuten kolonoskopian tehnyt lääkäri kertoi. Ja kun suolisto ensin venyy ja sitten tyhjenee kivut tulevat suolen supistumisesta. Ei meinaa jaksaa.
Että tuskatilat ymmärrän hyvin ketkä niitä joutuu elossaan kokemaan.

Sitruksella oli gastriitti on varmasti vieläkin. Myöskin barret mikä minulla on. Että olemista on myös hänellä.
Ehkä hän ei jaksa muiden vaivoja lukea kun on itselläkin kestämistä? näin luulen.

Jotenkin tuntuu Siiri sinun oireilusi ihankuin minulla silloin kun liikatoiminta oli pahimmillaan. Minulla oli t 4 v 100 ja tsh mittaamattomissa. t 3 v oli yli 8. Sairaalaan ottivat sisälle. Tuskainen olin ja itkuinen, uneton jota olen vieläkin.

Toissapäivänä käytiin linnuille viemässä ruokaa ja voi mikä määrä oli peippoja, punarintoja, tiklejä, mustarastaita ym. Ruoka kelpasi siis auringonkukan kuoritut siemenet ja pähkinät. On kaupungin ja lintuyhdistyksen ruokinta jossa kyllä eniten on meidän viemiä ruokia. Sinne jaksoin tarpoa. Muuten en lähtisi minnekään. Olen niin eläinrakas, että teen varmasti viimeisillä voimillani kaiken mitä tehdä voin niiden eteen.

Kestämistä on sinulla kuten minullakin ja monilla, monilla muilla.

Jaksamista, mitäpä muuta sitä osaa lähimmäisille toivoa!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan7.4.2024 19.03
Aikuinen nainen ja mahdolliset muut lukijat!
Hurjat nuo sinun kilppariarvosi, apua!
Minulla vain TSH 0,90 ja T4V 26.
Mutta kyllä tuntui! Nyt annospudotuksella maltillisemmat.
Sinulta sentään tulee suolesta ulos jotakin, vaikka kipujen kanssa! Minulla on hitaanpuoleista. Paitsi... tämä on kerrottava ja saa vapaasti nauraa, jos vaikka se nauru pidentäisi ikäämme!
Silloin pari yötä sitten, kun heräsin viiden aikaan siihen, että joku sanoi minulle, että se kysta on kaikkiin oireisiin syypää. Olin hiestä märkä, samoin lakanat. Herätin puolison ja sanoin että kysta on pahanlaatuinen, mulle just kerrottiin, että nyt ei ole millään enää väliä. En panttaa enää lääkkeissä, enkä katso mitä suuhuni laitan, ihan sama.
Muistin, että pakastimessa on lakritsijäätelöä. Kysyin puolisolta, maistuisiko. No kyllä! Tein meille pieniin kulhoihin annokset, oikein jäätelölusikoiden kanssa. Nostimme moottorisänkyjen selkänojat pystyyn ja söimme jätskit. Aamuviideltä. :D
Loput voikin arvata..meni ehkä tunnin verran, kun vessa kutsui ja koko suoli tyhjeni hirveällä paineella, lopuksi tuli enää vain pelkkää limaa. Hirveät tuskat! Sellainen herkkuhetki sitten..
Jäätelö olisi ainoa, mitä tekisi mieli. Ehkä voisi kokeilla sorbettia.
Tänään olen syönyt aamulla puuroa ja mustikoita. Tunnin urakka, että saa pari desiä alas. Kookosjogurttia desi ja puolikas banaani. Kasvissosekeittoa 2dl ja keitetty kananmuna siihen mössättynä. Äsken puolikas avocado.
Sitten veteen sekoitettua glutamiinia ja Visibliniä. Nam. Ihan kamalaa kun syöminen on niin vastenmielistä!
Kyselen puolisoltani, että haisenko minä pahalle. Väittää etten haise, itsestä tuntuu, että keho tuottaa jotakin..ainakin tuskanhikeä.
Toissailtana oli niin kovat kivut iltayöstä, että soitin päivystykseen kysyäkseni voiko Targiniqin kanssa ottaa vielä Tramalin, takaisinsoitossa kesti tunti enkä uskalatanut tehdä omin päin lääkekoetta. No, lupakin tuli ja myös myötätuntoa.
Puoliso kyseli että miksi en soita miniälleni, joka on valmistumassa sairaanhoitajaksi. Minä sanoin että keskellä yötäkö! No, miniä soitti tänään ja kysyin häneltä mitä olisi vastannut. Samat ohjeet sain häneltä kuin päivystyksestäkin. Kyllä voi ottaa.
Sanoin miniälle, että sitkutan hengissä siihen asti kunnes hän on valmistunut joulukuussa. Palkkaan sitten itselleni hoitajaksi, jos tilanteeni on huono.
Lupasihan tuo tulla.
Meillä on pihan ruokintapaikkaan kohdistettuna kaukoputki, se toimii tehokkaana kiikarina.
Mustarastaita on nyt paljon, peippoja, keltasirkkuja, urpiaisia, käpytikkoja ja harmaapäätikkapari. Sekä oravia.
Pihassa muutama rusakko käy voivottelemassa, kun omenapuitten varret on verkotettu. Enää ei syötetä niille yhtään hedelmäpuuta!
Metsäkauriita, peuroja ja kettuja. Viime talvena ilves jäi riistakameraan.
Pystytkö sinä, Aikuinen nainen lukemaan? Minä en pysty keskittymään mihinkään.
Tämä on minun päivän kohokohtani, otan kipulääkkeen ja vastailen.
Perinteisesti leivinuunin lämmössä.
Ja nyt on minullakin se, etten jaksa puhua kenenkään kanssa. Miniäni kanssa puhuin kyllä yli tunnin puhelimessa, mutta se olikin sellainen "lääketieteellinen" puhelu. Jotenkin tosi lohduttava, hän on sellainen napakka realisti. EI lässytä että "kyllä se siitä".
Kaikki on h i r v i t t ä v ä n ponnistelun takana. Ihan kaikki tekeminen.
Huomenna on sisätautilääkäri, en aio päästää helpolla. Puoliso tulee mukaan, varmistamaan että muistan kaiken kysyä, mikä mieltä askarruttaa.
Kova tulee olemaan koitos, istua autossa ensin tunti ja sitten odottaa ja yrittää kertoa. Puhuminenkin on raskasta, joudun ponnistelemaan. Ääni värisee.
Kiitos kaukainen ystäväni, että jaksat lukea ja vastailla!
Olisipa ensi yö meille armollinen ja toisi unen!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan7.4.2024 19.38
Myötäelo kiitokset!

On tämä olo vaan huimaa. Sanoin torstaina miehelleni kun kävin apteekissa, että kaikkea mitä ostin vatsan toiminnan eteen maksaa enemmän kun se mitä syön.
Käytän visibliniä, pegorionia, fruktolaxia ym..ja 3 päivää voi kestää että suolisto tyhjenee näisen kipujen kera. Eli ei toimi päivittäin, no kun syöminenkin on mitä on.

Vaikeaa on joka päivä, mutta elämme kuitenkin.
Sinullahan on ihan paratiisi piha, voit kaukoputkella katsella kaikkea mitä kerroit. Itse annoin oman putkeni pois selkä ja niska ei enää kestä sillä katsella. Kiikarit on hyvät hetken aikaa vaikka on staiji keppi apuna ei keho kestä eikä jaksa seisoskella paikallaan kauan.

Tänään muuten tulee 10 vuotta kun tämä sairauskierre alkoi. Unettomuus ja kilpirauhasen tulehdus. Se arvo oli 1300. Että kovilla aloitin ja matka jatkuu......

Toivottavasti sinä saat huomenna apua huomenna sieltä sisätaudeilta. Olisi jo korkea aika kaiken muuttua paremmaksi ainakin pikkuhiljaa paremmaksi.

Kirjoittele kun jaksat miten reissu meni ja mitä jatkossa on tulossa sairautesi tutkimisessa.

Olen hengessä mukana!

Menen suihkuun ja sitten on kipulaastarin vaihto.

Hyviä unia meille kaikille, itse en ehkä kuitenkaan taaskaan nuku. Pessimisti ei pety!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan8.4.2024 11.54
Uusi viikko alkoi ihan kunnon närästyksessä ja suolisto kivuissa. Eli ei ole hyvä olla.
Yö meni taas niinkuin ennenkin valvoen, mutta mikä oli uusi tunnetila, minua paleli niin järkysti joka tunne on minulle ihan outo. Piti ottaa toinen peitto päälle eikä kyllä hiki tullut. Normaalisti en pidä peittoa päällä kun osittain kun on niin kuuma. Nyt todella paleli. Kait kilppariin liittyviä oireita.

Kysyit eilen Siiri luenko mitään. En lue, silmät tämän basedowin takia ovat niin kipeät ja monta kerta teksti näkyy kahtena. Puhelimella ja tabletilla voin jotain tekstiä katsella ja kirjoittaa kun kirjaimet voi suurentaa silmille sopiviksi.

Kiva kun sinulla on miniä joka voi jotain tietoa sinulle antaa kuten nytkin vahvisti lääkkeiden yhteen sopivuuden. Eli sinulla näin ollen on lapsi/lapsia joilta voit joskus kenties apua pyytää mihin nyt satut sitä tarvitsemaan.

Me olemme kaksin eläneet eli ei ole jälkikasvua katsomassa meidän peräämme jos tilanne huononee. Kummilapset ja sukulaistytöt ovat sanoneet että meitä ei oman onnen varaan jätetä jos sellainen tilanne tulee ettei itse jakseta huolta pitää. Voihan se tämä maailman tilanne tehdä meidän elämämme vielä vaikka miksi? joten päivä ja hetki kerrallansa.

Voi kun Siiri lääkärireissu toisi jotain valoa tunneliisi. Sitä toivon kovin. Ja ehkä kirjoitat tänne miten reissu meni, sitten kun jaksat ja jos jaksat.

Parempia päiviä odotellessa!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan8.4.2024 17.33
Hei taas Aikuinen nainen (ja ehkä muut mukavat)

Eihän sinulle ole vain mitään flunssaa tai vatsatautia (se vielä puuttuisi!) tulossa, kun palelit? Toki mystinen kilppari voi tehdä juuri noita temppuja. Ennemminkin minullakin on kuuma kuin kylmä.
Lapsista, yksi aikuinen poika minulla on, hänellä edellisestä liitosta omillaan elelevä poika ja uudesta liitosta tyttö.
Kummankin miniän kanssa tulen hyvin toimeen, sekä aikaisemman että nykyisen, aina en oman poikani kanssa ole tullut. Nykyään on paremmin.
Se, että on biologisia lapsia, ei takaa elämässä mitään. Varsinkin jos väleissä on ollut kahnausta.
Niin kuin sanoit, mikään ei tässä maailmassa ole varmaa ja maailman tilanne on niin kamala, että itseään pitää säästää, eikä lukea kaikkea.
Eikä pitäisi facebookissa seurata kaikkia sairauspalstoja, paljolta säästyt, Aikuinen nainen, kun et ole Facessa.
Minä luen liikaa, pitää pistää tauolle.
Mutta, varsinaiseen asiaan!
Olipa ihana lääkäri, nuori, erikoistuva nainen. Puolisoni oli mukana vastaanotolla. Lääkäri todella kuunteli ja myös tutki. Kuunteli sydämen ja keuhkot, vatsaäänet ja paineli vatsan.
Oli niin myötätuntoa täynnä. Sain kerrottua aivan kaiken. Unettomuudet, uupumisen, jokaisen oireen.
Konsultoi vielä toista lääkäriä ja marssijärjestys on nyt tämä: Sama magneettikuva, jossa kysta löytyi, tehdään nyt uudestaan. Siis aikaisemmin kuin alun perin piti. Sitten tutkitaan ulosteesta helikobakteeri ja haiman toiminta. Somacin nosto kokeellisesti kahdeksi viikoksi, jos ei apuja, lasketaan hallitusti alas. Opiaatit vain pahimpaan hetkeen, muuten Triptyl. Näillä aloitetaan. Luotan tähän lääkäriin. Oli sitä mieltä, että kivut ovat liian suuret löydökseen verrattuna. Ja ainahan on mahdollista, että tämä on psykosomaattista. Ei hän sitä sanonut, mutta itse mietin. Voi olla, että alitajuinen pelko kystan olemuksesta on tehnyt kovan stressin. Se on mahdollista sinun kohdallasi tietysti myös. Se ensimmäinen kirjoittamasi lause johon minä tartuin oli jotakuinkin "haiman kasvain huolettaa.."
Minä nappasin siitä kiinni, kun sama asia huoletti minuakin.
Kystasta, tämäkin lääkäri sanoi, että ei aiheuta tämän tyyppisiä oireita ja on tosi pieni. Ihmisillä isompiakin, eivätkä tiedä mitään, kunnes vahingossa löytyy.
Mutta nyt se sitten selviää sekin.
Viime yö oli minullakin tuskainen, Targinigista huolimatta kipu tuli läpi ja ramppasin ottamassa vuorotellen Gavisconia ja Silica-geeliä. Taisi yksi Esomeprazol mennä siinä sivussa.
Se nukkuminen, se olisi niin tärkeää!
Haaveilen oikeasta unesta.
Täyttyisipä meidän haaveemme!
Kerro, kuinka päiväsi tänään meni?
Tuliko olosi yhtään paremmaksi?
Ystävyydellä kirjoittaa,
Siiri

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan8.4.2024 20.48
Olipa kiva kun sait vihdoinkin hyvän lääkärin joka otti sinut ja vointisi asiakseen. Erikoistuvista minullakin on hyviä kokemuksia.
Se kun saa myötätuntoa ja huomaa, että lääkäri kuuntelee ja myös kuulee mitä potilas kertoo voinnistaan on jo iso helpotus olotilaan. Tulee tunne nyt minua hoidetaan ja tutkitaan.
En muista koska sinun haima kystasi todettiin, mutta nyt varmasti pääset piankin uuteen magneettiin ja näihin muihinkin tutkimuksiin mistä kirjoitit.
Nyt vaan odottelet kutsuja ja kokeilet josko Somacista olisi apua ja muista tropeista mitä lääkäri kehoitti kokeilemaan. Olisi se helpotus jos olo korjaantuisi ja elämä taas maistuisi elämältä.
Kerroit että miehesi oli vastaanotolla mukanasi, minullakin aina on. Kuulee sen mitä ehkä itse ei kurjan olonsa vuoksi kuulekaan.

Hyvä kun lääkäri valoi uskoa siihen että haiman takia ei noin kurjia oireita tule, että johtuu jostain muusta.


Minulla varmaan kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Ehkä eniten tämän kilpirauhas syöpä askarruttaa kun olen monen vertaistukilaisen kanssa jutellut kaikki ihmettelevät miksi niin harvoin kontrollit ja sitä itsekin ihmettelen.

Suolistoni on tosi kurjassa kunnossa, sanotaan suolisto on toiset aivot niin allekirjoitan sen.
Vaikka mitä teen että vatsa toimisi ei vaan helpota. Istuminen on kaikkein pahinta, suolistoa rupee koskemaan kovin kun ilmaa kerää eikä tule pois. Silloin kun TT kuvauksella suolisto tutkittiin lääkäri sanoi että ilmaa on todella paljon suolessa. Ettei ole ihan normaalia kun ei tule pois.
Tämä rassaa, myös astmani on pahentunut, joudun lääkitystä lisäämään, ja tämä selkäni on myös todella kurjan tuntuinen joten kaikki vaan vaikuttaa kaikkeen.
Ja yöt kun menee valvoen niin kurjaa on. Se viimeöinen palelu oli kyllä kumma juttu. Vuosikausia minulla on aina kuuma ja myös yöllä niin viime yönä ajattelin tällaiseltäkö tuntuu jos menee avantoon.
Nyt on päivän olo ollut taas "normaali" sen palelun suhteen.

Minulla ei ole mitään intoa faceen mennä. Monet kehoittaa ja ihan pyytävät minua sinne kirjautumaan mutta olen päätökseni tehnyt että en halua siellä roikkua.

Tämä riittää ja täältäkin olen pitkään ollut pois. Nyt joku ajatus tuli, että kurkkaapa refluksi foorumiin ja jäin pidemmäksi ajaksi kun vain kurkkauksen.

Elämä koettelee monia meistä eli on samoja vaivoja ja sitten paljon muitakin.
Ehkä ne omat murheensa kun kirjoittaa tuntuu että vähän on saanut oloaan keveämmäksi..siis vähän!

Vielä siihen sukulaisuuteen, ei todellakaan ole itsestään selvyys että kaikki ovat samalla kannalla asioista on ne sitten lapsia tai sisaruksia. Ystävät ovat monta kertaa ne joiden kanssa jakaa ilot ja surut. Omaiset elävät omaa elämäänsä. Itse onneksi olen ollut läheisilleni aina olemassa ja he myös minulle.

Nyt peukut pystyyn että lääkkeistä on sinulle apua ja myös lääkärin vastaanotolta sait uskoa parempaan elämään.

Jospa unetkim tulisi niin sinulle kun minullekin.
Muista puhumattakaan kellä uniongelmia on.

Voimisia!!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan8.4.2024 22.10
Hyvin kirjoitat, Aikuinen nainen!
Tosiaan, puolison otin mukaani kuulemaan mitä lääkäri sanoo ja myös muistamaan mitä minun piti kertoa. Kilpirauhanen jäi puhumatta, mutta se ei ole nyt päällimmäisenä tällä erää, kun on rauhoittunut. Mutta kyllä oli muutaman päivän niin epätodellinen olo, että luulin sekoavani! Nuo sinun lukemat olivat kyllä niin hurjat, että hirvittää!

On kyllä erikoista , että kontrollit ovat harvassa, jos muutkin vertaiset ovat ihmetelleet.
Mikäs sinun seuraava steppi oli? 6.5. kuvantaminen? Onneksi päivä lähenee!

Se, että saa sanallisesti ja anonyymisti kertoa tuntonsa ja vaivansa helpottaa!
On joku, joka todella tietää mitä voi olla kivun kanssa eläminen.
Ystävät tietysti ovat omaa luokkaansa. Minulla on tänään puhelin soinut, ystävät muistivat, että tänään oli "the day". On tullut tekstiviestejä ja sydänhymiöitä.

Oli kyllä jännä, että tulit kurkistamaan ja minä nappasin kiinni :D Selasin keskusteluja ja huomasin että olet tosi kauan ollut mukana!
"Perustajajäsen". Tämä on monin tavoin parempi foorumi kuin Facebook. Ei niin hektinen.
Nyt yritän kemiallista unta ja toivotan sinullekin parempaa yötä kuin edellinen!
Ettei tulisi avantokokemusta!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan9.4.2024 10.20
Aamupäivä tervehdys!

Ohhoh, yö meni taas niinkuin en olisi sen toivonut menevän vaikka otin nukahtamislääkkeen. Palelua ei ollut mutta muuten tuli valvottua, selkäkivut piti hereillä ja nämä hitsin suolistovaivat.
Kyllä tuntuu niin surkeelta tämä oloni taas kerran.
Soitin Apteekkiin ja kysyin niistä IBS vaivoihin tarkoitetuista pillereistä voiko niitä käyttää kun oli varoitus ettei saa käyttää jos tyroksiini on käytössä. No itse mietin että tarkoittaa sitä 4 tunnin väliä mitä pitää pitää muiden lääkkeiden oton kanssa. Ja niinhän farmaseutti minua ohjeisti eli uskallan käyttää ja toivoa niistä myös apua näihin kipuihin.
Vähän pilleri lisää närästystä kun siinä on piparminttua mutta sen kestän jos suolisto voi paremmin.

Kohta ei kivutonta paikkaa ole koko kehossa. Nuoresta saakka olen tämän selkäni kanssa kärvistellyt, niin kaikki uudet vaivat lisänä rassaa kehoa ja korvien väliä.

Saapa nähdä miten tämä päivä taas menee, "päivä vain ja hetki kerrallansa". Kuten Siiri laittamallasi virsi linkillä muistutit.

6.5 on verikokeet 8.5 MRI. Yritän joku päivä terkkariin soittaa jos saisin ne kilppari, sokeri,kolesteroli, ferritiini kokeet samaan käyntiin otettua ei tarvitsisi montaa kertaa käydä. Niin jos laittavat kokeisiin ettei vaan tule liian usein käytyä. Edellistä tulisi toukokuussa reilu puoli vuotta.

Mitenkäs sinä Siiri sait nukuttua. Oliko yhtään rauhallisempi yö lääkärireissun jäljiltä.
Eilen kirjoitit siitä miten tartuit minun haimatekstiin ja kuinka juuri olin pitkästä aikaa tänne kirjoittanut, niin ajattelen, mikään ei ole sattumaa. Joku etiäinen laittaa meitä toimimaan milloin mitenkin. Onneksi!

Vertaistuen voimalla ainakin itse jaksan eteenpäin mennä.
Olen selästäni ollut vertaistuen antaja yli 20 v.samaa sairautta sairastaneelle. Että antaessaan aina myös saa.

Valoa ja voimia tähänkin päivään toivottelen sinulle Siiri, myös muillekin jos joku on täällä kirjoituksia lukemassa meidän lisäksemme.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan9.4.2024 22.00
Hei vaan Aikuinen nainen ynnä muut kanssakipuilijat.
Kiitos kysymästä, viime yönä nukuin ehkä paremmin kuin aikoihin, Triptylin avulla.. Kerran heräsin nakertamaan pienen palan unilääkkeestä.
Olin aamun ehkä inasen pirteämpi. Mutta muuten päivä ihan persiillään.
Viiden aikaan ip:llä oli sellaisen ryhmän tapaaminen, johon olin ilmoittautunut ja halunnut osallistua. Vielä kahden aikaan mietin lähdenkö vai en, puolisohan minua kuskaa, sillä en uskalla ajaa itse, olo on niin tutiseva. Sitten päätin, että lähdenhän minä, on pakko nähdä normaalia elämää. Tapaamisen ensimmäinen tunti meni hyvin. Ajatukset olivat muualla, litkin vihreää teetä, kun muut mussuttivat tuorejuustolla siveltyjä karjalanpiirakoita. Maha muistutteli itsestään ajoittain. Puolentoista tunnin kohdalla tuli tosi outo, epätodellinen olo.
Ihan hirveä! Minun oli pakko poistua kesken ja soittaa puoliso hakemaan.
Kotiin päästyä verenpaineet aivan tapissa! Niitä tässä olen yrittänyt sitten laskea, otin verenpainelääkkeen ja onneksi olin säästänyt aiemmin määrätyt rytmihäiriölääkkeet. Tässä olen sitten makuuttanut sohvalta sänkyyn siirtyen. Puoliso mittailee paineita. En tiedä pitääkö ensihoitoon soittaa.. Katsotaan kohta lukemat.
Mutta Somac ei mulle käy! Annos tuplattiin ja saan nyt siitä selkeästi psyykkisiä oireita.
Kuinkahan montaa lajia sitä pitää kokeillakaan!
Eksyin täällä johonkin vanhaan ketjuun ja huomasin, että olet Aikuinen nainen, ollut "jäsen" jo vuosikausia. Saako täältä jonkun bonuskortin? Saisi vaikka alennusta närästyslääkkeistä.
Tuttuja nimimerkkejä siellä vilahteli, olette olleet aktiivisesti yhteydessä!
Ja mikä tuen määrä! Aivan huikea!
Toinen toistanne tsemppasitte ja sinä, AN, varsinkin olet löytänyt aina positiivista sanottavaa kaikille, niin kuin nyt minullekin!
Sydänkiitos siitä!❤ Löysin minäkin nyt emojit läppäriltäni.
Joo ja olen samaa mieltä, sattumaa ei ole, Joskus joku sanoi minulle, että sattumaksi sanotaan Jumalan tapaa puuttua asioiden kulkuun.
Minusta on kauniisti sanottu, vaikken erityisen uskonnollinen olekaan, mutta henkinen/hengellinen kyllä.

Toivotan hyvää yötä ja parempaa huomista!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan10.4.2024 10.20
Heiphei Siiri ja tietty muutkin jos täällä muita on.

Alunalkujaan tulin tänne foorumiin sisätautilääkärin ehdotuksesta, ilmeisesti, ehkä tätä joku lääkärikin lukee. Hän sanoi on hyvä ja asiallinen vertaistuki paikka refluksikoille ja tulin myös jäin. Oli niin paljon porukkaa joilta sai neuvoja ja ymmärrystä omaan oloon.
Varmasti monet ovat facessa tai sitten eivät enää jaksa oman olonsa ohessa olla tukea antamassa täällä foorumilla. Erityisesti nimimerkki AnnaMyy oli avoin ja myötäelävä ja toki olihan heitä paljon muitakin, Sitrus, Rakenteellinen ym.

Välillä tosiaan pidin taukoa kunnes nyt joku ajatus tuli päähän, että onkohan täällä enää ketään "tuttua". Vähiin ovat käyneet.
Sitruksen kirjoituksen kun näin ajattelin heti että nyt luen mitä hänelle kuuluu ja tuli sitten kirjoitettua omastakin olostani. Sinä Siiri sitten tulit samaan ketjuun ja tässä ollaan. "Kaksin" melkein!

Kerroit miten edellinen yösi meni, ja päivä jatkui niin että päätit lähteä tapaamiseen miehesi kuskaamana. Itsekään en aja kun on näitä kaksoiskuvia silloin tällöin, niin kolarointia pelkään. No sivuseikka minun ajoni?

Oli niin kun olisin omaa kokemaani lukenut. Eli kaikki menee hyvin porukassa kunnes naps, ja tulee ihan käsittämätön olo. Omalla kohdallani ajattelen sen olevan jonkinlainen sisäinen paniikki. Keskittyy liikaa siihen, että apua jaksanko olla täällä ja sitten kehossa rupee tapahtumaan. Pulssi takoo ja tulee kuten kuvasit sellainen epätodellinen olo.
Onneksi sait miehesi hakemaan sinut kotiin ja oli jotain troppia mikä toivottavasti helpotti oloasi, eikä sinun tarvinnut lähteä apua hakemaan mistään.

Kummalliseksi on elämä muuttunut, mikä oli ennen normaalia, kivaa vaihtelua ja ties mitä, nyt ahdistus siis henkinen ottaa yliotteen, ainakin minusta ja olo on kurja.

Kaikkea olen kokeillut näihin ihme tiloihin, vaan aina vaan jatkuu samat jutut.

Toivottavasti sait viime yönä nukuttua paremmin ja sen myötä tämä päiväkin menisi paremmin.

Itse keikuin valveilla lähes koko yön. Katsoin eilen Akuutin telkasta ja se puhutteli minua, myös itketti. Kovia kokeneet ihmiset pystyivät hyvin avoimesti kertomaan omaa selviytymistään vaikeuksien yli ja pystyvät nauttimaan jokaisesta päivästä mitä elää saavat.

Parasta mahdollista oloa taas tähän päivään toivotan sinulle Siiri ja jos muitakin tätä lueskelee niin teillekin, itseäni unohtamatta!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan10.4.2024 21.28
Hei vaan Aikuinen Nainen ynnä muut!

Yö oli hornaa, hereillä yhdeltä, kahdelta, neljältä ja kuudelta. Triptyl vaikutti kuin Pectus-pastilli. Olen sellainen tyyppi, että minua pitää ampua norsukiväärillä, ennen kuin tainnun. Sitten piti turvautua unilääkkeeseen. Tänään onkin sitten uudet aseet ja ammukset! 😄 Minulla oli tänään tapaaminen psyk sairaanhoitajan kanssa, tämän ihmisen kanssa olin jutellut puhelimessa ahdistuksestani ja hän varasi minulle ajan. Siitä sitten lääkärin pakeille ja lähete tuli psykan polille. Mulla on paniikkihäiriökohtauksia, dissosiaatiohäiriöitä, keskittymiskyvyttömyyttä, masennusta ja oikein sekamuotoinen soppa. Hyvä niin, sanottiin että nyt on laitettava stoppi tälle ettei mene pahemmaksi.
Sain ahdistukseen päivystyslääkkeitä ja uuden nukahtamislääkkeen. Osa tästä kaaoksesta on taatusti psyyken puolella
.
Ja mikä ilo! Ensi viikolla magneetti ja lisää kokeita! Tämä nuori naislääkäri pisti tuulemaan. Nyt sitten hulluna toivoo jotakin löytyvän, ettei turhaan yhteiskunnan rahoja palaisi. Ajattelen kyllä niinkin, että olen kyllä sarkaani kyntänyt, tehnyt tässä vielä 67-vuotiaana töitäkin. Puhumattakaan kolmannen sektorin hommista, joista yhteiskunta hyötyy. No joo, nostinko omaa häntääni, ehkä.. Musta on otettu nyt koppi monelta taholta ja olen siitä kiitollinen. Olen kyllä itse ollut aktiivinen, vähän hävettääkin.

Toden totta, kummalliseksi on elämä mennyt. Sanoin lääkärille, että yhdessä yössä terveestä sairaaksi ja satasen vauhdilla seinää päin. Äkkipyssäys.
Niin kuin savolainen sanoi katolta pudottuaan, että "ei se puttous mittään, mutta se äkkipyssäys.."
Kilppari riehuu omiaan, verenpaine sahaa kuin pörssikurssit, suolet on sykkyrällä ja maha huutaa hoosiannaa.

Yhden asian päätin!
Jos ja KUN tästä tokenen, niin heitän hittoon kaikki ruokafilosofiani, paitsi gluteenittomuuden. Aloitan lihan syönninkin. Olen ollut "semivege" yli 20 vuotta, juuri eläinsyistä. Katselin eräs helteinen kesäpäivä kun nautoja lastattiin teurasrekkaan. Siihen paikkaan loppui lihan syönti. Riistaa olen syönyt, kun tiedän kuinka ja missä eläin on tarkasti ammuttu. Minulla on metsästäviä ystäviä.

Tässä on mennyt pari kuukautta niin että mikään ei ole mennyt ns. ihon alle, ei ilot eikä surut. Ei rakastamani musiikki körttivirsistä oopperaan. Ei ruoka, ei mitkään mieliteot. Kaikki on harmaata, vain jotain ääriviivoja erottuu. Elämänhalu pyöreä 0.
Tänään tuo korjaantui, ystävällisen ja kuuntelevan sairaanhoitajan ja ymmärtävän lääkärin taholta. Sain uskoa, että paranen, myös näistä psyyken oireista. Sain mikroiloja! Minun alkoi tehdä mieli savulohipiirakkaa! Ostin kahvilasta palasen, mutta en ole uskaltanut vielä syödä kuin pienen murun, mutta nuuhkimassa olen käynyt.
Huomenissa ohjelmassa savulohipiirakan syönti, aikaa 45 minuuttia. Että teki jotain mieli, ihanaa! Vaikka sitten ei saisikaan sitä syötyä. Painoa on lähtenyt kymmenisen kiloa/ 1,5 kk.

Kuinka sinun päiväsi on mennyt?
Minä vain paasaan tässä näitä omiani...
Joko olet tilannut kilpparikokeita?
Kirjoitelepa taas kuulumisia, minuun taitavat nyt alkaa vaikuttamaan ne "pectus-pastillit.."
Hyvää ja rauhallista yötä sinulle toivottaa kipukumppanisi.
Samoin satunnaisille seuraajille!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan12.4.2024 10.34
Heips Siiri! Toki muutkin, jos täällä muita on.

Hyvä kun sinulla on nyt jonkinlainen latu auennut. Lääkäri pisti tutkimuksiisi vauhtia ja olet saanut psyk.hoitajan kanssa jutella olostasi ja pääset vielä psykiatrin juttusille. Samaa tietä olen itsekin kulkenut.
Lääkityksistä en välittänyt. Kokeiltu unettomuuteen vaikka mitä ja pää meinas hajota. Triptyliä kokeiltiin kaularangan kivuliaisiin prolapseihin. Niihin ei auttanut, pahensi muuta oloani joten jäi kokeiluun.

Toivottavasti sinulle lääkkeestä on apua ja kun kirjoitit että hävettää ? niin mietin mistä sellainen olo sinulle tuli. Siitäkö että olet sairaa ja tutkitaan, ehkei kuitenkaan näin ole.
Kyllä me terveitä haluamme kaikki olla jos valita saa, että parempi näin kun sairaudet otetaan huomioon ja vielä tutkitaan. Niin paljon kuulee ettei pääse tutkimuksiin ja terkkarissa sairaanhoitajaa pidemmälle ei monikaan pääse.
Nyt on hyvä kun olet saanut lääkärin tajuamaan missä mennään ja miksi ahdistaa ja olo on uneton. Kuppi on nyt täysi eikä sinne mahdu pisaraakaan.

Oma oloni on tämän närästyksen ja suoliston takia on ihan kurja. Selkä/lonkka/polvikivut lisänä ja siihen unettomuus päälle niin eipä juuri mikään taas tunnu miltään.

Eilisen päivän kärvistelin ja yöksi otin taas nukahtamislääkkeen, niin sain tovin nukuttua.
Minullehan endolääkäri oli kantaan laittanut" tarvitsee nukkumiseen lääkettä ja suosittelen keskustelu apua kun on niin monivaivainen hoidettava kyseessä".

Joskus olen miettinyt psyk.hoitajaan yhteyden ottoa, mutta aina se jää. Minulla oli niin hyvä hoitaja jonka kanssa käydyt keskustelut loppuivat kun hän jäi eläkkeelle. Olisin saanut hänen privaatti numeron kun meillä meni keskustelut niin hyvin, että hänkin kertoi omista sairauksistaan. En raaskinut ottaa, sanoin olet eläkkeesi ansainnut auttamalla meitä monia joten nauti nyt kaikesta mikä on työtä tehdessä jäänyt nauttimatta. Ilomielin muuten olisin jatkanut hänen kanssaan mutta ajattelin että en halua uuvuttaa ketään omien vaivojeni kanssa. Ja numero jäi ottamatta.
Toivottavasti hän saa nauttia hyviä eläkepäiviä . Minä sain paljon tukea ja itkeä omaa oloani hänelle joten kaikesta olen kiitollinen.
Ehkä vointini ilman häntä olisi vieläkin pahemmin.

En ole saanut aikaiseksi tilata mitään aikoja itselleni. Jos ens viikolla soitan terkkariin kun tällä viikolla vastaaja sanoo soittakaa ensi viikolla. Eivät ehdi nyt soitella takaisin.
Yritän saada labrat siihen samaan kun menen siihen haimalabraan. Onnistunko sen aika näyttää. Jos en yritän päästä sinne yksityiselle.

Mites on eilinen päivä mennyt ja tämä päivä alkanut, menneestä yöstä puhumattakaan.

Taas haluan toivottaa parasta mahdollista oloa.

Kuulumisiin💞!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan12.4.2024 22.04
Hei vaan, Aikuinen nainen!

Viime yö oli taas kauhujen yö. Mietin tulevaa (nyt jo siis mennyttä) psykiatrilla käyntiä. Olin varma, että minut otetaan tahdonvastaiseen hoitoon ja että lääkäri on oikea Mengele. Mietin, että lääkitsevät minut ihan pöpiksi, eivätkä anna minulle välttämättömiä tyroksiineja. Piilotin tyroksiinipillereitä Rennie- paketin sisälle, varmuudeksi. Että jos kollaavat käsilaukkuni, siellä ei ole kuin Rennieitä.
Hereillä taas yhdeltä, kahdelta, neljältä ja kuudelta soi kello.
Voi taivaan tapernaakkelit, kyllä jänskätti lähteä, mutta "alistuin" kohtalooni ja ajattelin, että tällainen loppu sitten minulla..
Kaikkihan tietävät elokuvan "Yksi lensi yli käenpesän." Ai saamari, niin muistan ne kohtaukset!
No, tapaamisessa oli psyk sairaanhoitja, psykiatri, puolisoni ja minä.
Tarkkoja kysymyksiä, arvioivaa katsetta.
Lopputulema vaikea masennus. Olen kuulemma oppikirjaesimerkki oireineni.
On kiva olla jossakin hyvä!
Syyllisyyden tunteet, ääretön uupumus, ruokahaluttomuus, kuolemanajatukset ja se kaamea paniikkikohtaus. Lääkkeet tuli ja keskustelukäynnit.
Ei se ihan "mengele" ollutkaan. Siinä sitten pohdittiin, että mikä laukaisi, todennäköisesti tämä sairastuminen, kipu ja pelko ja epätietoisuus.

Tämä kontakti sinuun on ollut valtava voiman lähde! Olen jaksanut keskittyä kirjoittamiseen, vaikka en yhtään mihinkään muuhun! Kiitos, siitä!❤
Tästä sitten valoa kohti!

Luenko kuitenkin rivien välistä, että sinulla on ollut mahdollisesti himpun parempi yö ja päivä?
Mitä jos kuitenkin sitä keskustelua saisit kokeiltua? Jos löytyisi toinen samanmoinen "hyvä korva", tulisi toimiva suhde? Sinullahan on vähän niin kuin, eikä niin vähänkään, lääkärin määräys.
Eihän se mitään ottaisi, jos ei annakaan. Aina on onnistumisen mahdollisuus.
Enpähän tiedä tuosta omasta kontaktistakaan, saa nähdä, ensi viikolla jo aika. Samana päivänä kuin haiman magneetti. Olen pyytänyt siihen esilääkkeen, kiva mennä sen jälkeen tapaamiseen ihan töttöröönä.

Tuosta häpeästä, jotenkin nolostuttaa, että minä se vaan saan kaiken kun toiset eivät saa mitään, eivät edes lämmintä kättä. Minut on kaulittu ja käännetty ja ohituskaistaa psykan polillekin. Että vienkö ajan ja mahdollisuuden joltain vakavammin sairaalta.
Olen aina osannut kiskoa oikeasta narusta. En kuulu maan hiljaisiin, olen aikamoinen verbaalikko esittämään asioita. Tänäänkin ajattelin, että puhun itseni ulos, jos "mengele" aikoo kaapata minut ihmiskoekaniinikseen.

Oletko käynyt lintuja bongaamassa?
Meillä valtavasti hanhia, ovatko ne nyt siiten metsä- ja/tai tundrahanhia, mutta valtavat parvet pelloilla. Joutsenet tietysti ja kurjet.

Mietin saanko värit takaisin maailmaani, kun olen tätä harmaan eri sävyistä eloa jo pitkään katsellut. Toivottavasti lääke toimiin ja elämänilo palaa luihin ja ytimiin.

Valoisaa viikonloppua, kevään tuoksua ja ääniä, hyvä kaukainen ystäväni, sallit kait sanoa niin!
Ja jos joku muukin lukee lätinöitäni, niin hänelle myös mahtimukavaa viikonloppua!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan13.4.2024 12.06
Hei taasen Siiri! Myös toisetkin..

Ensiksikin kiitos siitä mitä kirjoitit meidän yhteisestä kirjoittelusta. Jos olen voimanlähde sinulle , niin voin myös kirjoittaa samoin sinulle.
Eikös se niin ole, että antaessaan myös saa, joten saanut olen minäkin paljon sinulta, kuten aikanaan täällä monelta muultakin.

Oletpa kummallisen yön viettänyt ennenkuin kävit psykiatrin luona. Kauhukuvat käynnistä olivat melkoiset. Onneksi todellisuus olikin toinen. Sinut otettiin tosissaan ja sait oloosi apua joka toivottavasti myös auttaa.
Aikahan sen näyttää onko apua vai miten vointisi jatkuu. Tietty toivomus on että parempana.

Kyllähän se itsensä kanssa eläminen ja oleminen on haastavaa kun ei tunne vointiaan hyväksi. Mutta jospa nyt lääkitys ja tulevat keskustelut hoitajan kanssa helpottavat oloasi. Niin kovasti toivon näin käyvän.

Mainitsit että olet aina osannut kiskoa omasta narusta ja saanut näin asioita eteenpäin.

Itse olen taas sellainen jarruttaja, että olon pitää olla niin tuskainen ja kurja kun apua lähden hakemaan. Silloinkin vielä on joku jarru päällä että lähdenkö vai en.

Kuten nyttenkin. En saa aikoja varattua minnekään. Odotan kait ihmettä tapahtuvaksi siis ihme parannusta.

Yöt menee valvoessa vaikka troppeja otan. Sitten on päivällä vielä ankeampaa kun yöt valvoo. Menneet ja tulevat pyörii päässä.

Eilen oltiin ulkosalla ja kiikaroin sulia rantoja. Olihan siellä vaikka mitä nähtävää. Joku nainen oli sivummalla tuli luokseni juttelemaan. Puhuttiin linnuista sairauksista ym. Hän oli todella viehättävä ihminen. Kertoi että vuosi kohta tulee täyteen kun jäi leskeksi ja miten luonto antaa hänelle voimaa jaksaa ja opetella uutta alkua elämässään. Aivan älyttömän terapeuttinen kohtaaminen. Liekö taas sattumaa?? Sanoin kun lähdimme tahoillemme, että toivottavasti näemme jossain toistekin. Jäi hyvä mieli.

Mutta tänään on se olo onkin sitten ihan erilainen.

Voi hyvänen aika miten voikin olotila vaihdella.

Kiitos kaikesta, toivotuksistasi ym. Sinulle myös jaksamista ja mahdollisesti vielä vaikka parempaa oloa, sellainenkin ihme voi kohdalle tulla. Ystävyyttä on monenlaista. Tämä on yksi ihana muoto.

Voikaa toisetkin niin hyvin kun se itsekenenkin kohdalla mahdollista on. ❤️. Ehkä joku näitäkin kirjoituksia lukee vaikkei kommentoi.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan13.4.2024 20.47
Hei Aikuinen nainen!
Ihanat naiset rannalla! Mikä mahtava kohtaaminen, sellaiset ovat valonsäteitä, joista saa voimaa. Tarkoitettu käyvän niin, tahdon ajatella.
Omasta olostani, en enää tiedä mikä minulla voi olla, eivät gastriitti ja refluksi voi olla näin kivuliaita, että olen nyt joutunut ottamaan Targiniqia ja silti kipu tuntuu läpi!
Eilisen lääkärikäynnin jälkeen olin ihmeen pirteä, näytti siltä että tästä voisi jopa joskus toipua. Puolisokin iloitsi.
Mutta tänään, ehkä pahimmat kivut koko sairasteluhistoriani aikana! Tramal ei tehonnut, sitten Targiniqia. Vielä pitäisi yöksi ottaa mielialalääke..
Alan olla totaalisen loppu.
Jos tätä kirjeenvaihtoa seuraa joku refluksista tai gastriitista kärsivä ja kertoisi, please, kuinka voimakkaita kivut voivat olla?
Kuinka sinun, AN, refluksi oireilee?
Oliko sinulla myös lievä barret? Muistelen lukeneeni.
Mitä lääkettä sinulla menee yöksi?
Minulla nyt Mirtazapin isommalla annoksella. Kohta pitää ottaa ..

Tämä tällainen pikavastaus, että tiedät, että olen linjoilla.
Ihanasti sanottu, ystävyyttä on monenlaista, tämä on erityistä ja minulle tärkeää!

Hyvää yötä, koeta saada unta!❤

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan14.4.2024 17.16
Hei vaan kanssakulkijat ja erityisesti Aikuinen nainen!
Kirjoittelen tämän päivän kuulumiset nyt näin varhain jo, tästä on tullut minulle miellyttävä rutiini.
Kaikki muut kontaktit ovat niin vähissä, että tämä on suorastaan terapeuttista.
Tänään en ole poistunut torpasta, päiväkin on viileämpi ja pilvisempi kuin eilen.

Viime yö oli paras pitkään aikaan, mutta olihan minulla alla aikamoinen cocktail, vahva kipulääke, mielialalääke ja 1/2 nukahtamislääke. Laitoin, tai puoliso laittoi taustalle soimaan hiljaa Radio Classicin. Ensin tuntui, ettei uni tule, opiaatit piristävät minua. Mutta tulihan se sitten kuitenkin. Uni ei ollut niin pätkittäistä, muutaman kerran heräsin, mutta vajosin takaisin uneen. Oli ihana katsoa aamulla kelloa seitsemältä!
Mahakipu oli laantunut ja sain aamupuuron syötyä ongelmitta.
Päivä on sitten mennyt tössöttäessä, pieniä askareita, ettei aivan petissä. Olisiko pahimmalta ahdistukselta taittunut terä..

Tein perinteisesti tulet leivinuuniin ja istun naputtelemassa valkean äärellä.
Puoliso on yhdistyksen kokouksessa, sanoin taas että "älä pidä kiirettä". Minulle on tärkeää, että hän pitää yhteyttä ulkomaailmaan ja tapaa ihmisiä.
Minä olen vetäytynyt, voimat eivät riitä.
Yhden käden sormilla on laskettavissa ne ihmiset, joiden puheluihin vastaan. Itse en ole jaksanut soitella kenellekään. Tekstiviestiä saatan heittää.

Ymmärrän niin hyvin sinua, AN! Sanoit, että erakkoudut, näin näen tapahtuvan myös itselleni.
Onko tilanteesi tältä osin säilynyt samana, niin kuin alkuun kirjoittelit?
Eikä pidä ripotellakaan itseään muille murusiksi. Kun kerroin psykiatrille kaamean paniikkihäiriökokemukseni, hän sanoi, että vikavirtasuojat laukesivat, tuli ylikuormaa, vaikka tapaaminen oli ilolla odotettu. Tarkkana saa olla tässä tilanteessa mikä kuormittaa ja mikä ei.
Minulla on talo, jossa vuokralainen. En juuri käy siellä, vaikka matkaa on noin 200 metriä, asiat hoituvat puhelimitse tai viestimällä.
Eilen oli sitten sellainen tilanne, että se vaati poikkeamisen hänen luonaan.
Hoidimme varsinaisen asian ja sen jälkeen istuin hetken juttelemassa ja avauduimme siinä toisillemme vaikeista asioista. Kun pääsin kotiin, puhelin piippasi viestiä, vuokralaiseni kiitti ihanasta hetkestä! Minä koin samoin, olisinko ollut vain viitisentoista minuuttia, mutta hetki oli todella voimaannuttava!
Erikoinen juttu tämäkin, jos luottaa vaistoonsa, voi saada paljon.
Ehkä sitä herkistyy kaikelle, kun on tällainen pysähdys elämässä käynyt. Vaistot ovat virittyneet.

Miten sinun syömisesi, AN? Taisi olla puhetta, että pieniä ovat annokset ja puoliso ihmettelee, kuinka pysyt niillä hengissä. Onko joku ruoka tai tai ruoka-aine, joka sopii vatsallesi ja jota voit syödä/juoda, niin ettei tule oireita?
On tämä melkoista säätämistä ja kokeilua. Tänään: kauramaitoon keitetty gluteeniton 4- viljan puuro, päällä mustikoita ja MCT-öljyä. Päivällä puolikas päärynä (ei sovi raakana!), sitten kompostimuusia pari desiä. (kompostimuusi: kaikkea kattilaan mitä vihanneslokerosta ja pakastimesta löytyy. Yllättää maullaan joka kerran, suuntaan tahi toiseen😄) Nyt litkutan Nutrilett-juomaa. En oikein tiedä sopiiko se vai ei, on kuitenkin maitopohjainen.
Ajattelin, että jos sinulla olisi jakaa joku patenttiaines, jota voisin kokeilla.
Riisipuuroa voisi joku päivä keittää, siihen luumurusinasoppaa kyytipojaksi.

Niin se saadaan tämäkin päivä taas iltaan.
Toivottavasti ensi yömme on levollinen.
Kiitos, kun olet!❤

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan15.4.2024 9.56
Heissan Siiri ! ja toisetkin.

Olipa hyvää luettavaa, että elossasi on pieni nousu parempaan suuntaan tullut.
Eli lääkkeet auttaa ja varmasti kohtaamiset niin lääkärin, kun hoitajan ja vuokralaisesikin kanssa. Edes hetki jotain muuta kun kurjaa ja tuskaista oloa auttaa vähän paremmin jaksamaan.

Syömisen kanssa on minulla haasteita paljon ja sitten tämän vatsan toiminnan kanssa. Ihan järkyttävät kivut on suolistossa kun saa vessassa käydä monia kertoja päivässä silloin kun maha päättää toimia.
Sanotaan suolisto on ne toiset aivot, allekirjoitan. Tuskainen olo vatsassa vaikuttaa korvien väliin, ja itku on herkässä.
Vielä nämä kovat selkäkivut, närästys tähän päälle niin olo on kaikkea muuta kun hyvä.

Syöminen on niin huonoa, kaurapuuroa, kasvispihvejä perunamuhennosta ja joitain keittoja, missä porkkanaa, kesäkurpitsaa, niin näillä elän mutten voi hyvin.

Jos viikossa on yksi päivä kohtuu hyvä niin taatusti sen jälkeen alkaa lasku huonompaan suuntaan. En kohta jaksa.

Minullekin on unettomuuteen kokeiltu Mirtazapinia, Ketipinoria, Cipralexia, Opamoxia, Tenoxia ym..mikään ei sopinut. En niillä nukkunut yhtään ja menin niin apaattiseksi, itkuiseksi eli vaikutti tosi paljon mielialaani niin, että välillä mietin ikäänkuin itseni ulkopuolella että kuka tuo ihminen on ja miten voisi häntä auttaa. Lääke kokeilut lopetettiin ja se vaikutti niin että olin taas enempi sairas oma itseni kun masentunut melkein zompie joka oli muissa maailmoissa eikä niin hyvissä vielä.

Jos olisikin lääke joka toimii minulla niin että vointi paranee olisin valmis kokeilemaan mutta ei niitä ole tai on muttei elimistöni kestä niitä.
Kuten ei myöskään kipulääkkeitä.
Joskus olen selkäkipuihini saanut Tramalia, kokeiluun jäi. Oksensin ja voin siitäkin tosi huonosti. Että en kyllä helpolla pääse.

Viime ja edellisyön valvoin ja voin todella huonosti eikä oloni nyt aamustakaan ole hyvä. ..En enää tiedä kuinka kauan tätä oloani kestän.

En edes jaksa lähteä jollekin lääkärilleni olostani kertomaan. On tunne ei tähän apua mistään saa.

Että tällainen olotila ja mielentila on ollut viikonlopun ja jatkuu.....

Toivottavasti Siiri sinulla elo ja olo on nyt parempaan suuntaan menossa.

Kivutonta ja tuskatonta alkavaa viikkoa toivotan Sinulle 🥰 toki muillekin.

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan15.4.2024 18.20
Voi Aikuinen nainen!
Kunpa lukisit vielä tänään nämä lohdun sanat!
Ei ole päivät veljeksiä, eivät!
Se mikä eilen oli jotenkin paremmin, on tänään sitten huonosti.
Vatsaa ei särje, mutta muuten on täysinäinen olo, sellainen kuin oli ihan sairastamisen alussa. Mutta polttava kipu on pois.
En ole ollenkaan varma, että Mirtazapin sopii minulle. Nyt jo ihmeellisiä sivuvaikutuksia, luulen etten pysty syömään niitä.
Vaikka otan illalla ajoissa, olen niin tokkurainen seuraavan päivän, illalla vasta selkenevää. Näkö on hämärtynyt, niveliä särkee, raajat puutuvat ja pistelevät. Kaikki nuo oireet näyttävät löytyvän sivuvaikutuksista. Soitin polille ja kaipa se lekuri soittaa sieltä huomenna takaisin. Sairaanhoitajan sain kiinni. Lupasi välittää tiedot lääkärille. Juuri sama tuo ulkopuolinen olo! Katson itseäni sivusta.
Ei hyvä!

Tämä päivä onkin mennyt sitten ihan taas petiä pidellessä. Jaksaminen 0.
Välillä minusta tuntuu, että tämä kaikki ei voi olla psyykkistä, vaan mietin onko minulla joku neurologinen tauti, krooninen väsymysoireyhtymä, ms-tauti jne.

Kipulaastarit sinulla toimivat, eikö niin?
Se on hyvä, entä onko sinulla kokemusta tens-laitteista?
Se sinun kilpparisi pitäisi kyllä tutkituttaa!
Siellä voi piillä syy moneen vaivaan.
Kuulepa, AN, minä aukaisen tuon prepaid-liittymän, numero on
046 9691899, voit laittaa minulle vaikka viestin.
Tahtoisin auttaa sinua. Ja sanoa muutaman sanan. Jos soitat minulle, voit salata oman numerosi seuraavalla tavalla: Tallenna minun numeroni #31#046 9691899.. Eli numeron eteen tuo #31# hässäkkä, silloin soittajan numero ei näy. Tietysti myös älypuhelimen asetuksissa on kohta "älä näytä numeroa"
Minä olen ihan rehellinen, aito ihminen, paria vuotta vajaa 70.
Voisi olla apua, jos ihan livenä kuulisi ihmisen äänen.

Voimaa, ystäväni!
Rukouksin,
Siiri

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan15.4.2024 19.03
Hei Siiri!

Tulipa ihana tunne kun luin viestisi, että noin sairas kun olet sinulla on halu tukeasi antaa toiselle joka kärsii ja kärvistelee olonsa kanssa.

Minä täällä kidun ja sinä jossain siellä missä asut.

Jännä miten nämä lääkkeet ei toimi toisilla ja taas jotkut saa avun kaikesta mitä lääkärit heilke määrää.
Minun ystäväni on sitä Mirtaa käyttänyt unettomuuteen vuosia ja lääke toimii eli hän nukkuu hyvin. Ainut mitä siitä hänelle on haittaa aikamoinen painonnousu.

Minulla kun on kaulassa ollut pari prolapsia ja myös lannerangassa ja myös 4 leikkausta tehty selkään, niin kipuja riittää. Laastarikin saisi olla vahvempi, kupupolilta kun sen uusitan hoitaja aina sanoo, että kuinka ihmeessä pärjäät kovien kipujen kanssa. Olen sanonut etten voi lisää ottaa kun en kestä sitä yrjö oloa joka näistä tulee. Joten yritän sinnitellä mikä ei järkevää ole.

Nyt varmasti sinullekin kokeillaan toista apua uneesi kun olet yhteyttä ottanut.
Minulla zopinox+ diapam yhdistelmä niillä nukun joskus hyvin, mutta jos kipuja on niinkuin nyttenkin on yöt ovat menneet ihan huonosti. Ja se vaikuttaa päiväolooni ja tekee tätä ahdistuneisuutta ym.

Voin joku päivä soittaa, nyt olen taas yskinyt niin kovin ettei viitsi toisen korvaan koko ajan yskiä.
Ystäväni tuli Roomasta ja soitti, jouduin puhelun lopettamaan äkkiä kun en saanut ääntäni korjasntumaan. Eli yskiminen häiritsi puhumista.

Olet varmasti sitä mitä kerrot, samanlainen olen itsekin. Verataistuki on todella eloa helpottavaa. Olen usein torstaisin soittanut kilpirauhas tukipuhelimeen ja saanut kullanarvoista tietoa vertaiselta. Eli kuka on samaa matkaa kulkenut.

Höyryä hengitän päivittäin, se helpottaa tätä astma yskää jota tämä tiepöly pahentaa.

Kaunis kiitos luottamuksesta ja rukouksista.

Kiitollinen olen.

Soittelen joku päivä💞

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan16.4.2024 8.13
Kiitos!
Menen tänään omakustanteisesti otattamaan kilpirauhaskokeet, myös T 3.
Olen tähän uupumukseen niin kypsä.
Siellä se T3 sitten selviää.
Voimia päivään!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan16.4.2024 8.17
Kiitos, AN! Tuo kilpirauhasliiton vertaispuhelin minuakin kiinnostaa.
Menen tänään otattamaan kilppariarvot yksityisesti, nyt tulee sitten T3 myös!
Voimia päivään!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan17.4.2024 19.01
Aikuinen nainen (ja muut)!
Minä se taas täällä kirjuuttelen.
Eilen kilpparikokeet, myös T3. Kaikki somasti viitteissä. Huojentunut.
Tänään psykiatrisen sh:n juttusilla.
Ihan ok, ei moittimista.
Mietin vaan, että onko tämä uupumus masennusta? Tämä on niin kaiken kattavaa, en jaksa juuri pystyssä olla..vaikuttaa fyysiseltä.
Huomenna sapen ja haiman magneetti heti aamusta! Wish me luck!

MIten jakselet, AN?

Vointeja ja voimia!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan17.4.2024 19.16
Heissan! Kiitos kysymästä. Olen ihan finaali olossa. Aivan järkyttävä tämä yskäni on. Huomenna otan kortisoonia. Astmaatikon ainut apu. Luusto kiittää ja sen jälkeen maha.
3 yötä on mennyt valvoessa. Olo niin uupunut/itkuinen, että miten tässä kohta toinenkaan jaksaa rinnalla olla kun ei osaa mitenkään auttaa. En jaksa aikaa edes verikokeisiin tilata.
On tunne että en jaksa just sinä päivänä lähteä minnekään kun olen ajan varannut.

Luin tämän jutun ja menee kyllä niin nappiin oloni kanssa.

https://kilpirauhasliitto.fi/wp-content/uploads/2022/12/2022_12_kilpirauhanen_ja_mieli_valmis.pdf

Hieno juttu, että Siiri sinun kilppari arvot oli viitteissä. Olotila tietysti puhuu omaa kieltään näissä kilppari jutuissa.

Vertaistukea artikkelissakin korostettiin kovin, ja se toimii. Olen monesti tukeen soittanut ja aina saanut jotain uutta tietoa. Suosittelen.

Paljon tsemppiä huomiselle👍🥰 toivottavasti kaikki menee hyvin ja myös tulokset on samanlaiset.

Ja kiitos toivotuksestasi samoja toivotuksia myös sinulle! "Vointeja ja Voimia"

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan19.4.2024 15.01
Hei Siiri ! Myös toisetkin tätä lukevat.

Kuinkas eilinen MRI reissu meni. Jaksoitko sen kuvaus ajan hyvin makoilla siinä tutkimuspöydällä vai miksi sitä kutsutaan. Itselleni se on todella haastavaa tämän selkäni takia.

Koska saat tietoa kuvauksen tuloksesta. Menetkö lääkärin vastaanotolle vai soittaako lääkäri tuloksista sinulle.

Miten olet muuten jaksellut. Onko olosi samanlainen mitä se on ollut vai?? voisiko vaikka vähän paremmin mennä. Se olisi kyllä hieno juttu jos elämä välillä kannattelisi vähän paremmin. Oletko saanut nukuttua ja miten se mieliala lääke toimii. Koetko sen tuovan helpotusta oloosi.

Oma oloni on ihan surkea. Unet kadoksissa ja tämän suoliston kanssa en meinaa jaksaa. Rajoittaa elämää niin että sen takia en uskalla edes labra aikaa varata jos olen juuri silloin siinä kunnossa etten vessan läheltä pysty minnekään lähtemään. Useimmiten olen.

Surkeita päiviä ja mieliala nollassa.

Jaksamista toivotan ihan kaikille!

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan19.4.2024 15.34
Aikuinen nainen!
Kuvaus meni hyvin, sain puolikkaan Dormicumia ja se riitti rauhoittamaan.
Tällä kertaa laitettiin myös varjoaine.
Jos sanon rehellisesti, niin voin tosi huonosti. Kivut ovat pahentuneet ja ovat tosi kovat. Nyt kirjoitan Targiniqin voimalla.
En enää usko, että tämä on pelkkää gastriittia. Kokeita on otettu paljon, tänään viimeksi B12-vitamiini ja folaattiarvot.
Kurkistin omakantaan tuloksia, siellä haiman elastaani juuri ja juuri viitearvon alarajalla. Vajaatoiminta on alle 200 ja minulla arvo oli 205. Helmikuisessa mittauksessa arvo oli 621. Keikkuu siis vajaatoiminnan rajalla. Kova pudotus!
Torstaina lääkäri soittaa tuloksista. Olen kerännyt listaa kysymyksistä. Nyt tämä ei ole enää normaalin rajoissa!
Lääke varmaan toimii niin kuin pitää. Sivuvaikutuksia on. Nukahdan jonkun ajan kuluttua, mutta näen hirveitä painajaisia. Sitten en saa unta ja on pakko ottaa nukahtamislääke.
Ehkä pahin uupumus on väistynyt, mutta luulen että se johtuu siitä, että olen alkanut ottamaan vitamiineja B ja D nyt kun on kokeilla mitattu arvot ilman ravintolisiä.
Tuloksia ei vielä ole. Mutta kivut ovat koventuneet. Pelottaa että minulta evätään kipulääkitys, kun näkyy mt-käynti. Masennushan johtuu tästä sairaudesta!
Pyydä esilääke kun menet kuvaukseen, auttaa olemaan paikoillaan.
Puoliso lähtee tänään pienelle ukkoporukan retkelle, olen yksin. Ja jotenkin haluankin käpertyä.
Avaan tänään prepaid-puhelimeni, jos vaikka soittaisit. Vaikka ihan pari sanaa vaihdettaisiin.

Voimia taisteluun, ystävä hyvä!
Toivon että luet tämän kirjoitukseni vielä tänään!

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan19.4.2024 16.16
Voin vaikka soitella joskus 17 jälkeen. Jos jaksat puhua. Soitan sitten tuntemattomana ja jos näyttää että meillä on toisistamme siis sinulle tulee minusta sellainen mielikuva kun olet ajatellutkin niin voidaan ihan omat nimet kertoa ja keskustella vaikka Whatsappilla ne intiimimmät asiat vai mitä olet mieltä??

Ellei tule joku kilometri puhelu minulla on ystävä joka on todella huonossa hapessa ja tarvitsee tukeani, muita hänellä ei ole. Mutta uskon että voin soittaa sinulle kaikesta huolimatta.

Aikuinen nainen Re: Kurja on olotila aina vaan20.4.2024 9.39
Huomenta Siiri! Yö meni niinkuin meni???
Miten lie sinä nukuit?


Siiri, rohkeus kannattaa. Live vertaistuki on parasta ja vielä ihmiseltä joka käy samoja sairauksia läpi. Kiitos terapeuttisesta keskusteluherkestä tai enemmän kun hetkestä.
Ja, että ehdotit puhelimeen tarttumista. 🥰

Tänne en enempää tällä kertaa kirjoittele.

Paljon voimia kaikille❤️

SiiriRe: Kurja on olotila aina vaan20.4.2024 10.34
Huomenta AN!
Yö meni niin kuin meni, otin iltalääkkeen ja nukahdin.
Havahduin puolenyön maissa siihen, ettei puoliso ollut tullut vielä kotiin.
Hätkähdin täysin hereille ja soitin sydän pamppaillen.
Tulossa oli, ukkokööriä kyyti kotiin.
En sitten enää saanut unta, ennen kuin oli kotona. Puoli kahteen siinä meni, otin nukahtamislääkkeen.
Kuudelta aamulla loppuivat unet.
Aamu alkanut tokkuraisesti, ei meinaa millään pää selvitä. No, ennenkin on kestänyt iltapäivän puolelle.
Puoliso taas järjestöhommissa, minä leivinuunin äärellä.
Tämä ilkeä vaiva, röyhtäilemättömyys on taas ilmestynyt kiusaamaan, tekee tukalan olon. Mistä lie tuo sitten johtuu. Tällä palstalla muitakin näyttää olevan.

Kuinka sinun yösi meni?
Voidaan vaihtaa mieluusti sinne privaatin puolelle!

Kiitos eilisestä!
Piti puolisollekin kertoa yöllä ja näyttää kuvaa jonka sinulta sain.

Kiitos kun olet!❤Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: