Keskustelu

SitrusPitkästä aikaa vaikea kausi13.3.2024 6.27
Olen elänyt vuosia sovussa arkkiviholliseni refluksin kanssa.
Nyt se jyllää uudella forssilla, erityisesti yöllä.

Paha kausi alkaa aina varkain. Etsin syytä muualta, kun oireet on epämääräiset. Huimaa, väsyttää, pyörryttää, silmiin ja korviin sattuu. Maha on vähän outo, mutta ainahan se on.

Kunnes oksennuksen maku suussa ja nenäontelossa saa oikeille jäljille. Bonus: ääni on jopa 2 h aamuisin kokonaan poissa. Jup! Pelkkää raakkumista, äänihuuliin sattuu.

Näin pahaksi pääsee, kun torvessa on pitkä.metaplasia. Torvi on parkkiintunut, ei se tunne kipua, ennen kuin tila on katastrofaalinen.

Olen vauvan ruokavaliolla. Mahd. vähän makuulla. Liikuntaa. Iloista mieltä, Jumppaa.

Suurin huoli on puhukyky ja äänihuulet. Miten hoidan niitä?

mala55Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi13.3.2024 17.02
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00351

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi14.3.2024 13.26
Hei! Pitkästä aikaa. Mikä minut saikin tänne kurkkaamaan ja nyt hokasin, että vaisto kait sanoi Sitruksen olevan tänne kirjoitellut.

Tuntuu niin tutulta sinun ongelmasi närästyksen kanssa.

Minulla alkoi kurkku ongelmat kilpparin poistoleikkauksen jälkeen. Sylkeä kertyy ettei niellä jaksa. Ääntä saa rykiä koko ajan ja tyroksinin oton jälkeen närästää ihan hurjasti.
Että jotenkin voin kuvitella tietäväni mitä Sitrus käyt läpi.
Minulla on tuo vesipiippu käytössä mistä malan laittamassa linkissä oli maininta. Joka ilta hengitän vielä höyryä termarista. Vähän käheyttä helpottaa.

Huonovointinen olen, johtuu haimakasvaimesta joka apeuttaa mieltäni.

Kilpparisyöpä arvot ovat vähän koholla, mutta marraskuussa seuraava kontrolli. Meinaan yksityiselle mennä ehkä ens tai seuraavassa kuussa. Katsellaan miten pokka ja kunto kestää.

Olisko Sitrus sinullekin apua näistä höyryjutuista tai sitten jos saisit lähetteen äänihuoltoon vai mikä on oikea nimitys. Sieltä voisi omahoitoon saada neuvoja. Veljeni käy sellaisessa kun Parkinsonin tauti vie äänen kohta kokonaan.

Miten mala55 jakselet. Ja monet, monet muut keitä täällä vuosien varrella on kirjoitelleet.

Jotenkin on ilo kuulla teistä vaikka itse asia ei ole parasta mahdollista!

PikeRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi16.3.2024 21.18
Hei vaan Te tutut 😊

Mullehan tehtiin viime vuonna kurkun tähystys, jossa ei näkynyt mtn erikoista, joka liman nousun, äänen käheyden aiheuttaa.

On se nyt vähempänä, mutta oon lie tottunut.

Sen huomaan, että jotku ruuat kerää limaa enemmän.

Minulla nousee tosi harvoin suuhun väkevää nestettä, mutta joskus joo.

Syön edelleen Pariet 10mg joka 5.des päivä ja Gaviscon purutabl tarvittaessa.

Eipä mulla sulle Sitrus mitään neuvoja oo tarjota ellei tähystys toisi uutta tietoa.....

Jaksamista toivottaen itse kullekin.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi20.3.2024 18.08
Hei Aikuinen nainen! Kiinnitin huomioni tekstissäsi sanaan "haimakasvain". Täällä myös hyvälaatuinen haimakasvain. Tarkkaillaan puolivuosittain.

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 12.18
Hei Siiri ! Onko sinulla mitään pahoinvointi oireita ja puristavaa kipua rinnan alla. Missä sinulla kasvain on. Onko pää-vai sivutiehyt kasvain. Pieni vai iso.
Minulla laaja sivutiehyt kasvain jota tosiaan seurataan mri:llä. Tähän kilppari syöpään kun ei ole muuta lääkitystä kun tyroksin niin joka aamu kun sen otan saan närästys oireita.
Nielu on turvoksissa kun hapot polttaa limakalvoja sanoi korvalääkäri.

Mietin Sitruksen yskimistä ja ääni ongelmia olisiko hapoilla niihin osuutta.

Oletko Sitrus koska viimeksi ollut tutkimuksissa?

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 14.32
Hei Aikuinen nainen! Minulla on sivutiehytkysta, 7 mm. Löydettiin joulukuussa, sairastuin marraskuussa haimatulehdukseen, joka ei johtunut alkoholista, niin lähdettiin tutkimaan. Minulle on tehty laaja sappi- ja haimateiden kuvaus, MRI, gastroskopia ja lukuisia verikokeita. Gastroskopiassa löytyi atrofinen, krooninen gastriitti. Tunnen itseni todella sairaaksi, oireita on monenlaisia, ylävatsakipua, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, närästystä, täyden tunnetta ja rankkaa uupumusta! en jaksa tehdä mitään, vain olen, siirryn sängystä sohvalle, jne. Viimeksi on tehty gastroskopia helmikuussa ja tammikuussa MRI, joulukuussa laaja sappi-ja haimateiden kuvaus. Kiva kun vastasit! On joku kohtalotoveri!

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 14.36
Vielä asiasta, Aikuinen nainen. Minulla kilpirauhasen vajaatoiminta ja lääkitys Medithyroxin 100mg. Pyhäinmiestenpäivästä tähän asti olen sairastanut vatsavaivoja. Välillä niin kipeä, ettei hyvä tosikaan. Kipulääkkeenä Tramal..

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 14.59
Kyllä kuulostaa aika tutulta kaikki mitä kirjoitat itsestäsi ja vaivoistasi. Samoja tutkimuksia olen käynyt läpi. Minulta on sappirakko kivineen poistettu ja tiehyeissä on joku jälkitila leikkauksesta jäänyt. Maksa-arvot huitelee ihan missä sattuu. Alkoholia en käytä tippaakaan.
Minulla oli kovat vatsavaivat otettiin TT kuva ja MRI vatsasta, suolistosta jossa tämä haimakasvain löytyi. Olen siitä myös seurannassa. Kilppari lääke on sama kun sinulla on. Eli syöpäseurannassa olen. Viimeksi arvo oli vähän nousussa, että jännittää miten se on seuraavan kerran kun kokeissa käyn. Meinaan omalla kustannuksella käydä kokeet otattamassa kun täällä missä asun käytäntö ei oteta niin kuten monilta muilta samaa sairastavilta otetaan. Täällä säästetään.

Sohvalla minäkin juuri tälläkin hetkellä makaan kun kirjoitan viestiä tänne foorumille.

Närästää ja suolisto on surkeessa kunnossa eli ei myöskään ruokahaluja ole.

Jaksamista sinulle kuten muillekin.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 16.17
Toivottavasti Sitrus ei pahastu, että aihe menee ohi hänen aloituksestaan! Olen uusi täällä, enkä oikein tiedä kuinka vastataan jollekin täsmävastauksena. Jaksamista meile kaikille! Kirjoitan kohta lisää.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 16.26
Onko kukaan ollut FLT- ravintovalmentajalla tai lääkärillä? MInä menin ravintovalmentajalle ja nyt olen kahden viikon tiukalla ruokavaliolla. Tosin en saa syötyä kaikkea mitä on ehdotettu. Paino putoaa silmissä. En tiedä saanko apua.. Minkäkokoinen Aikuinen nainen, sinun kystasi on? Minulla siis pieni, en tiedä voivatko nämä oireet olla kuitenkin siitä johtuvia. Kävin ottamassa Tramalin, joten kohta taas jaksaa kirjoittaa. Niihin vain tulee nopeasti toleranssi, joutuu annosta nostamaan. Olen pyrkinyt venyttämään ottamista, että säilyisi tehot. Kysyit, että onko rintalastan alla pakottavaa kipua. Kyllä on. Sinne jää ilma jumiin, eikä tule ulos millään. En saa röyhtäistyä. Oletko Aikuinen nainen, työelämässä? Minä olen (onneksi) eläkkeellä. Muuten ei tulis mitään. Joskaan ei tule nytkään mitään.. Facebookissa on vertaistukiryhmä Refluksi, Närästys, Palleatyrä, jos et/ette ole vielä ryhmässä, liittykää. Sieltä saa vertaistukea. Kuullaan!

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 17.18
En usko, että Sitrus pahastuu. Täällä kirjoitukset ovat aina monesti poikenneet alkuperäisestä asiasta ja monesti kaikilla kuitenkin löytyy yhtäläisyyttä ketjun aloittajaankin. Omakohtaista kokemusta on ja hyvin on vaiva kun vaiva mahtunut samaan ketjuun.

Toivon ainakin että Sitrus ei oikeesti pahastu.
Nämä samat refluksi oireet kulkee mukana vanhojen vaivojen kanssa vaikka uusia tulee koko ajan lisää.

Itse käytän edelleen Esomrpratsolia, Rennietä ja Gavisgonia närästyksiin. Tosin 4 tuntia pitää tyroksiinin kanssa väliä ennenkuin voi närästyslääkettä ottaa.
Minä en ole kun ravitsemusterapeutin vastaanotolla ollut. Ohjeita sain noin yleisesti mitä kannattaa syödä tai jättää syömättä.

Kysyit Siiri minkäkokoinen kasvain on, minulla 8 mm. Oireeni ovat kovin samankaltaiset kun sinulla on. Ja mikä kurjinta vatsantoiminta on ihan haastavaa. Vaikka mitä käytän kuiduista ties mihin vaikeaa on. Röyhtäyksien kanssa vaikeuksia, että eipä hurraamista ole elossa.

Olen käynyt isot selkäleikkaukset läpi ja niiden vuoksi olen myös eläkkeellä. Töitä ei edes jaksaisi tehdä kun kotityötkin on haastavia. Uupumus on niin kova. Unettomuus vaivaa siihen on lääkitys joka välillä toimii ja välillä ei.

Minä en Facebookiin kuulu joten en sieltä saa mitään tietoja. Kilpparin myötä minulla on ihania tukihenkilöitä joiden kanssa voin tuntojani purkaa.

Täälläkään en ole aikoihin kirjoitellut tai lukenut muiden kirjoituksia, kun näytti porukka hävinneen täältä pikkuhiljaa. Meitä oli monia jotka tuimme toisiamme. Ehkä face on nyt monelle antoisampi paikka kirjoitella.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 17.52
Voisiko se kysta aiheuttaa näin pahoja oireita? Harmi, että et ole Facebookissa, sillä siellä yhteydenpito on helpompaa. Sama juttu, uupumus on kova ja kaikki kotityötkin tuntuvat raskailta. Kaikki tuli aivan puskista. Mikä syöpämarkkeri sinulta otetaan? Onko kystasi ollut aina samankokoinen? Onko sanottu, mitä tehdään jos se kasvaa? Miksi näitä ei tyhjennetä pois? Missäpäin Suomea asut?

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 18.00
Saako yksityisellä otettua syöpämerkkiaineet? Onko se Ca 19-9, joka sinulta on otettu? Minulla myös unettomuus, mutta koitan olla lääkitsemättä sitä. Ei aina onnistu. Tramal ensin piristää, sitten väsyttää. Synkkiä ajatuksia kyllä pyörii päässä ja jaksaminen on tiukalla. Kauanko sinä olet kärsinyt?

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 18.07
Kysyn vielä, onko sinulle sanottu, että kysta ei aiheuta oireita.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 18.53
Aikuinen nainen, vielä yksi asia.
Jos haluat jutella puhelimessa, minulla on varalta prepaid-liittymä käytössä. Numeron voin antaa tässä 046 9691899. Laita tänne viestiä, niin tiedän aukaista puhelimen.

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 19.12
Sama arvo minulta on otettu erikoissairaanhoidossa ja jos tulevissa titkimuksissa muutoksia ilmenee sitten koe otetaan sairaalan myötä. Tarkoitin kilpirauhas syöpä arvoa eli ne kokeet otatan omiin nimiin.

Minun kasvaimen on Hussin haimatiimi tutkinut eli hoitava lääkäri lähetti tähystys+MRI tutkimus tulokset ja verikokeen heille. He määräsivät jatkot. Vointini on itseni arvioima eli haimasta johtuu, lääkärit eivät ole sitä varmistaneet kuten ei maksa-arvojen nousuakaan.
En ole halukas asuinpaikkaani kertomaan, mieluummin näin.

Otan numerosi ylös. Kun vointini on parempi ei ole mikään huono ajatus keskustella kanssasi.

Voin täällä kysyä onko hyvä hetki jutteluun sairaudestamme. Kiitos tällaisesta luottamuksesta. Minulla on tämä omalla nimellä oleva numero käytössä en omista prepaid liittymää. Ehkä sitten jos näin yhteys lähtee käyntiin niin sinullakin on oma nimi käytössä. Minä täällä nimimerkillä olen kirjoitellut.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi21.3.2024 19.22
Aikuinen nainen! Kiitos vastauksestasi! Sama, minä olen itse tehnyt päätelmän, että haimasta johtuvat nämä oireet. Itse asiassa löysin jo sairauteni alkuvaiheessa tietoa k.o. kystasta. Laitoin tähän prepaid-numeroni, sillä en viitsi laittaa julkiseksi ihan omaa numeroa. Voit laittaa vaikka viestin k.o. numeroon, niin vastaan siihen sitten. Vaihdetaan sitten tietoja, kun on saatu yhteys. Nimimerkki minäkin olen. Minun vointini laskee kuin lehmän häntä, en syö, voin pahoin jne. Minulle tuskin tulee parempaa oloa, päivät huononevat. Vertaistuki on tärkeää, muuten on aivan yksin asian kanssa. Tarvitsetko kipulääkkeitä? Minulla tuo Tramal pelastus, että jotain sentään jaksan tehdä. Kiitos kun vastasit!

Aikuinen nainen Re: Pitkästä aikaa vaikea kausi22.3.2024 13.21
Ihan rupesi harmittamaan kun Sitrus ei nyt saanut aloitukseensa meiltä ilmeisesti mitään vertaistukea kun tämä kirjoitus lähti minun aloitteesta tänne haima+vaivoihin.

Mutta edelleen luulen Sitruksen vaivojen pahentuneen niin paljon, että kun ei meistä ole vertaistueksi hänelle niin kurjalta tuntuu.

Ehkä parasta aloittaa oma uusi ketju missä näitä refluksi, haima ym.vaivoista kirjoitellaan.

Sen verran Siiri sinulle vastaan, että Tramalia en uskaltaisi käyttää olen todella herkkä lääkkeiden sivuvaikutuksille. Kipulaastari on selkääni.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi22.3.2024 13.37
Hei Aikuinen nainen!
Sama juttu, minuakin harmittaa ja minähän tämän keskustelun avasin. Toivottavasti Sitrus lukee pahoittelumme! Sitrukselle sanoisin, että jos ei ole kokeilut FLT-ruokavalmentajaa, niin voisin suositella. Vaivat ovat pitkän ajan kuluessa syntyneet ja voi viedä aikaa, ennen kuin löytyy täsmäruokavalio. Omaan gastriittiini on tullut himpun helpotusta, viikon verran olen ollut tiukalla ruokavaliolla.

SitrusRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi15.4.2024 1.51
Olin g.skopiassa pari vk sitten.
En saanut humautusta, tyydyin rauhoittavaan. Onni etten tiennyt mikä odotti, niin en pelännyt.

Rauhoittava pölähti hetkeksi ja hävisi. Yritin pyytää sitä lisää, mut vaikea puhua letku kurkussa. Tutkimus sattui, ihan reilusti. Kerroin sen lääkärille. Tutkimuspäivän nielaisu koski. En voinut syödä, vain nestemäistä. Leuan alus oli vähän turvonnut. 3. pvänä vasta nielukipu loppui.

Tämä oli viimeinen skopia ilman humautusta. Ja nyt odotetaan koepaloja.

Lisäksi mulla on löytynyt 2 aivokasvainta, meningeoomaa. Pitää ehkä leikata. Lääkäri puhui kovin huolettomasti. Mutta kun otin selkoa, niin ei se mikään harmiton löydös olekaan välttämättä.

Melkein tuntuu että tarttis jotain kriisiapua. Kun asuu yksin, niin jos tulee epileptinen kohtaus, tai pahempaa, niin se on siinä sitten. Kun nämä kasvaimet voi olla oireettomia tai tappavia tai mitä vaan siltä väliltä. On taas kerran hieman avuton ja yksinäinen olo.
En taida olla sankarityyppiä.

SiiriRe: Pitkästä aikaa vaikea kausi15.4.2024 10.29
Voi Sitrus!
Eivätkö antaneet sinulle humautusta pyynnöstä huolimatta?
Todella kurjaa, silloin ei ole mitään mukavaa odotettavissakaan, kun on valmiiksi jännittynyt olo.
Sanoiko tähystävä lääkäri sinulle näkyikö mitään silmämääräisesti?
Kyllä kaikki "ylimääräinen" kropan sisällä mietityttää kovasti, vaikka lääkärit tietävätkin olevan hyvänlaatuisia. Itse sitten valitsee ne kurjimmat vaihtoehdot. Ja ne kun jäävät päähän pyörimään! Tästä on kokemusta itselläkin!
Tarvitset ehdottomasti apua! Keskusteluapua ja jonkun joka kuulostelisi vointiasi vaikka päivittäin.
Olisiko ketään? Voimia Sitrus ja kirjoittele tänne, me Aikuisen Naisen kanssa odotellaan!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: