Keskustelu

NieluoireinenNielu turvoksissa ja valkoisia pisteitä29.1.2024 16.44
Onko muilla oireina, että nielun takaosan ihan perällä nystyt turvonneet ja niissä valkoisia pisteitä, propuilta vaikuttavat? Voiko sinne tulla proppuja? Nielurisat on leikattu, joten niiden propuista ei ole kyse. Närästysoireita on ollut jo kauemmin ja mädän maku suussa jatkunut nyt muutaman viikon. Todella väsyttävä vaiva. Refluksia ei ole diagnosoitu. Neuvoja, apua, kohtalotovereita?

AaVeikkoRe: Nielu turvoksissa ja valkoisia pisteitä30.1.2024 14.09
Kuulostaa hiivatulehdukselta. Itsellä ollut tätä refluksivaivan takia ja monet lääkkeet altistavat, kuten närästyslääkkeet.

Saccharomyces boulardii hiiva(precosa ja joissain maitohappobakteerivalmisteissa mukana) ja maitohappobakteerit auttavat, joskus olen ottanut suun kautta kuurin reseptillä saatavaa hiivalääkettä.

NieluoireinenRe: Nielu turvoksissa ja valkoisia pisteitä30.1.2024 16.11
Kiitos vastauksestasi AaVeikko! Minulta otettiin hiivanäyte viime vuoden puolella terveyskeskuksessa ja tulos oli negatiivinen. Hoitaja oli hyvin epäileväinen kun pyysin alun perin näytteen ottoa ja sanoikin tulosta soittaessa että hiiva on hyvin harvinaista. Voisiko olla hiivaa negatiivisesta näytteestä huolimatta? Onko sinulla ollut nielun nystyt turvonneita hiivan vuoksi? Olen onnistunut jonkin valkoisen pisteen pyyhkäisemään pois hammasharjalla ja siihen paikalle on jäänyt sitten reiän tyyppinen pieni punoittava kohta.

AaVeikkoRe: Nielu turvoksissa ja valkoisia pisteitä30.1.2024 18.51
Tarkemmin kun kuvailit, kuulostaa "tonsil stones" eli mikähän toi suomeksi nyt on. kielikiviä?
Jos saat semmoisen kurkusta irti, niin haiseeko pahalle? Semmosia pieniä vaalean keltaisia mukuloita.
Itsellä oli niitä ja lisäksi jotain mustia pieniä pisteitäm jotka jäi mysteeriksi mitä ne oli. Kun painoin sormella kurkkuun, sormeen jäi niitä ja irtosi yskän mukana. Nielurisat sitten leikattiin. Ihan kauhea operaatio se

NieluoireinenRe: Nielu turvoksissa ja valkoisia pisteitä30.1.2024 20.25
Olen paljon googlaillut ja juuri tonsil stones ovat proppuja, mutta joka paikassa lukee että ovat nielurisoissa. Epäilen juuri että voisivatko minulla olla proppuja niissä kielen ihan takaosan nystyissä, jotka turvonneet. Ovat niin takana, että on vaikea koittaa sorkkia ilman oksennusrefleksiä. Nielurisat on tosiaan minulta leikattu, eli nielurisojen propuista ei ole kyse. Mielestäni se mädän haju tulee sieltä suun takaosasta esim yskäistessä. Ja kurkkua kutittaa ja on limainen. Inhottavia vaivoja, joille pitäisi keksiä äkkiä parannuskeinoja. :(Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: