Keskustelu

RuusuRefluksi pahana 4.12.2023 10.05
Hei. Olen 40v nainen. Olen sairanu refluksia aina. En ole ikinä saanu kunnon apua tähän sairauteen. Nyt ongelmana on se että viikko sitten oli pikkujoulut. Sen jälkeisenä aamuna otin normaalisti aamulääkkeet ja yhtäkkiä iski palan tunne kurkkuun. Suuta kuivasi ja illalla suuhun ei tulli sylkeä ja tuntu että yläkurkku turposi ja ei toiminu se oli hirvee tunne. Ihan kun tulehtuis. No sitten alkoi turvotuksen tunne kurkkussa mollemmin puolin. Ja yritin kaulalihaksia venyttää ja hieroa. Ja juoda nestettä. Minulla on myös kestäny monta vuotta paha nielemis ongelma johon en saa apua. Paastosin 2 päivää mutta join nestettä. Eilen söin yhden jugurtin ja alko kova hapon nousu kurkkuun ja yöllä en saanu taas nukuttua. Vieläkin tuntuu että oikealla puolella kurkkua ahdistaa hapot jotka noussu kurkkuun. En tajua tätä refluksia enään ollenkaan. Kaikkia paskaa oon kestäny mutta tämä on kaiken huippu. Losec mups olen syöny ja tuntuu että ei auta. Täytyy kokeilla uudestaan pelkkää losec vaikka se ummettaa. En tiedä mitä eroa niissä lääkkeissä on. Olen taas niin väsyny tähän sairauteen. Mites teillä muilla? Onko nielemis vaikeutta, röyhtäilyä, hapot nousee kurkkuun, kuiva suu, kaulalihakset jumissa ja kurkku paskana?

NippetusRe: Refluksi pahana 4.12.2023 10.17
Hei,

Täällä kans yks kenen pitkään tosi lievä oireinen refluksi paheni 3 viikkoa sitten ja ei tunnu somacit auttavan..

Oireiden kirjo on perus polttelun lisäksi laaja. Toisinaan on just tota voimakasta palan tunnetta, sit on ruokatorven kouristuksia ja palleakipua.

Tuntuu että pelkkä vesikin närästää ja kurkku tosiaan on ihan kärähtänyt, vaikka oon ruokavalion kuristanut entistäkin kapeemmaksi ja sängynpäätykin on nostettu maksimiin sekä kiilatyynykin lisäksi käytössä.

Vielä ois pari viikkoa uuteen tähystykseen aikaa. Edellisen kerran tähystetty kolme vuotta sitten, jolloin löyty hieman väljä läppä eikä tulehdusta.
Tällä hetkellä kun oireet on jatkunut noin hiton pitkään ja pahimpana kuin ikinä aiemmin, jännittää tuleva tähystys aika hitosti. Toisinaan myös valtaa aika epätoivonen olo, kun ei tunnu löytyvän apua ja pelko että mitähän tähystyksestä löytyykään. Kunhan ei mitään pahanlaatuista.

Tsemppiä Ruusu sulle! Elelen täällä vertaistukena hyvin samankaltaisten oireiden kanssa. Päivä kerrallaan eteenpäin! Ja maltillisesta venyttelystä kaulalihastesi osalta tuskin haittaakaan on.

RUUSURe: Refluksi pahana 4.12.2023 10.24
Kiitos. Mulla vaan meinaa mielenterveys kärsiä ja pahasti. Minä pyysin tähystykseen aikaa mutta en vielä saanu. Minä vain pääsin tähystykseeen niin saisin helpotuksen. Tietäis mitä tuolla on. Sama on myös täällä en tiiä mitä uskaltaa suuhun laittaa kun vaan ärsyttää refluksia. Voimia sullekki.

NippetusRe: Refluksi pahana 4.12.2023 10.45
Miä ymmärrän tuon kyllä hyvin, että pääkoppa on lujilla. Kyllä tässä itselläkin viimeksi eilen tuli itku siitä, kuinka epätoivoinen fiilis on. Vaikka kuinka yrittää itseään auttaa, jotta olo helpottaisi niin ihan pirullinen sairaus on siitä kyseessä kun tutuksi ja turvalliseksi todetut ruoat ei enää jonain päivänä sovikaan ja lääkkeistäkin vasteet katoaa. Aikamoista taiturointia kokoajan ja väsyttää henkisesti sekä fyysisesti.

PelkuriRe: Refluksi pahana 4.1.2024 22.31
Täällä kanssa yksi kohtalotoveri, jonka refluksi äityi tänä syksynä todella pahaksi, eikä lääkkeet enää auttaneet. Kävin tähystyksessä, jossa tähystävä lääkäri sanoi, että ruokatorven alaosa punoittaa, että siellä on hänen mukaansa tarkkarajainen tulehdus. Noh, patologin mukaan siellä ei ole tulehdusta ja kaikki koepalat olivat täysin normaalit. Silti mua korvensi aika lailla 24/7 parin kuukauden ajan, kunnes vihdoin olo alkoi normalisoitumaan. Tällä hetkellä koitan päästä happosalpaajista eroon epätoivoisesti, mutta vaikealta tuntuu. Ensimmäinen yritys epäonnistui ja nyt on toinen menossa.

Onko Nippetus sun tähystyksen tulokset tulleet jo?

NippetusRe: Refluksi pahana 11.1.2024 15.37
Heippa Pelkuri,

Mun tähystyksen tulokset oli aikalailla samat kun sulla; kaikki koepalat patologilta ok, hiatus on väljä joka aiheuttaa haponnousun ja palleakivun.

Oon yrittänyt itsekin vähentää somacia, mut vielä aika huonoin seurauksin. Oli tuossa jo parempi jakso meneillään, että luulin näkeväni valoa tunnelin päässä. Nyt taas mennään reilusti huonompaan suuntaan ja korvennuksia on.

dharmaRe: Refluksi pahana 17.1.2024 20.22
Itsellä kanssa refluksi pahempana kuin koskaan, oli jopa melkein kokonaan poissa noin 10v ja pystyin olla ilman Somacia. Viime keväänä alkoi oireilu taas, somac nostettiin 80mg/vrk ja sitten kesällä oli hieman aikaa suht hallinnassa, kunnes taas marraskuussa, noin vkolla 46 aloin oksentamaan ja meni todella pahaksi.

Olen laihtunut nyt 10 kg ja kaikki väheisetkin lihakset kadonneet. Tuntuu, että ihan sama mitä syön niin kaikki aiheuttaa oireita esim. vesimeloni ja tosiaan jopa vettä myöden.

Pahoinvointi ja tämä kurkkukipu on nyt pahinta. Noiden lisäksi ollut selkä ja vatsakipua ja polttelua. Noudatin Koufmanin diettiä, etten syönyt kuin ph 5 alle mitään, tosin tuo ei ehkä aina päde, kuinka paljon ph on tasan tarkalleen mutta netistä etsin tietoa ruoka-aineiden ph arvosta, tosin niissäkin on poikkeuksia.

Gastroskopia tehtiin ja ei mitään poikkeavaa siinä, tosin koepalojen tuloksia odottelen. Tehtiin myös vatsan ultraääni ja siinäkään ei mitään. Pelkäsin jo että on joku syöpä.

Jouduin aloittamaan tauolle jättämäni lääkkeen ja nyt olen epävarma tosiaan, että johtuuko kurkkukipu siitä vai mistä, näytti kuuluvan noiden lääkkeiden joukkoon, mistä löytyi tietoa tältä sivulta.

Kyllä tämä on hankala sairaus tämäkin. Menin itse niin heikkoon kuntoon, etten ole päässyt marraskuusta lähtien kun 3 krt kävelylle ulos. Onneksi, en ole työelämässä muiden sairauksien takia, olisin tällä hetkellä ihan työkyvytön ja mietinkin teitä joidenka on käytävä töissä.

Tsemppiä sulle Ruusu, kyllä tämä mielenterveyden päälle käy, tässä itse olen alkanut masentumaan. Ja ei kaikki ihmiset oikein ymmärrä tätä, ettei tämä ole pientä närästystä johon auttaa joku rennie, ei tosiaan auta oikein mikään.

Tupakan ja alkonkin jättänyt ihan kokonaan pois 6v sitten, ettei johdu niistäkään, itseasiassa silloin mitään oireita ollutkaan (hah, kohtalon ivaa) Kahvin lopetin keväällä ja sitten hetken kun oli parempi kesällä, niin aloitin sen uudestaan, kunnes lokakuussa oli pakko jättää sekin pois, en pysty mitään teetäkään juomaan.

dharmaRe: Refluksi pahana 17.1.2024 20.25
Pitikin vielä sanoa, että jos sinulla Ruusu on lähete tähystykseen mennyt lääkäriltä, niin voit soittaa ja pyytää päästä peruutusjonoon, näin itse pääsin nopeasti tähystykseen ja ultraan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: