Keskustelu

Mies 47 v.Vatsalaukkukin oireilee12.11.2023 0.17
On pakko vähän avautua kun tiedän, että täällä kohtalotovereita piisaa. Minulla on siis vuonna 2010 gastroskopiassa todettu keskivaikea refluksitauti johon määrättiin Zolt 30 mg x1. Lääkettä kuluu tasaisen säännöllisesti kun pelkällä ruokavaliolla ei oireet tosiaan pysy poissa palleatyrän vuoksi.

Tänä syksynä (lokakuun alussa) olin pitkällä pyörälenkillä ja yhdessä pitkässä jyrkässä nousussa alkoi jonnekin keski/alavatsaan sattumaan todella illkeästi. Ajattelin, että ilmaa vaan kertyy suoleen, mutta ei WC-käynnistä ollu mitään apua. Kipu meni itsestään pois lenkistä palautumisen aikana.

Tuon jälkeen noin kaksi viikkoa sitten alkoi sitten nämä kroonisemmat kivut. Tosi vaikea selittää milloin oireita eniten tulee, mutta se alkoi ehkä siten, että kun aamulla herää tyhjällä vatsalla eikä syö mitään niin nälän tunne muuttuu kivuksi. Jomottavaa polttavaa särkyä yleensä hieman navan yläpuolella tai sitten melko alhaalla kuitenkin keskellä vatsaa.

Ihan viime päivinä olen toistuvasti herännyt ennen normaalia heräämisaikaa vatsakipuun johon Zolt rupeaa puolen tunnin kuluessa auttamaan.

Fyysinen rasitus tuo tuota polttavaa kipua esiin myös. Itse juoksulenkin aikana en tuota kipua tunne, mutta sen jälkeen kylläkin.

Kauppareissulla käydessä alkoi taas jomottova tylppä kipu tuntumaan joka meni tällä kertaa itsestään ohi.

Oireet ovat siis pahenemaan päin, itse närästystä en tietenkään tällä hetkellä pode kun on toi 30 mg annos päällä ollut jo jonkin aikaa päivittäin.

Itse epäilen tämän olevan vatsahaava ja nyt pitäisi sitten saada lähete elämäni toiseen tähystykseen. Sen verran paljon huolettaa kun ei tällaista minun refluksitautiin ole ennen kuulunut.

Mitään veriripulia ei ole ollut eikä mustaa tavaraa pöntössä. Välillä ehkä ummetuksen tyyppisiä oireita. Eli kovalla ja sitten heti tosi löysällä.

Toissa aamuna vatsa turposi ja oli tosi kipeä. Olin illalla syönyt hernekeittoa, mikä normaalista vain aiheuttaa ilmavaivoja. Nyt oli ilmavaivat ja kova kipu + turvotus.

Mies 47 v.Re: Vatsalaukkukin oireilee12.11.2023 0.21
Vielä mainittakoon, että paino on tippunut pari kolme kiloa puolen vuoden sisään.

PallomassuRe: Vatsalaukkukin oireilee3.12.2023 14.12
Mulla samat oireet, joko olit tähystyksessä?

PallomassuRe: Vatsalaukkukin oireilee3.12.2023 14.13
Mulla samat oireet, joko olit tähystyksessä?

Mies 47 v.Re: Vatsalaukkukin oireilee5.12.2023 2.22
Mulla kävi niin, että Zolt-kuuritus ja Karin Havupuu-uutejuoma vei oireet kokonaan pois, joten en vielä tilannut tähystysaikaa vaikka lähellä se jo oli. Joku tulehdustila tai vatsahaavahan tuon taustalla oli. Mahdollisesti ihan ruoka-aineksista saatu bakteeri/virus

Mutta kyllä tässä edelleen tilannetta tarkkailen, jos alkaa oireisto palaamaan piankin niin sitten en epäröi lääkäriaikaa tilata.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: