Keskustelu

PaulaKurkussa viileä hieman omituinen tunne25.2.2014 14.44
Minulla todettiin refluksi viime syksynä😓nyt lääkityksenä esomepratzol 40mg. Nyt viikon pari ollut taas pahemmat oireet ja kuvailisin niitä lähinnä silloin,että ihan kun kurkussa menisi joku torvi mistä tulee kylmää ilmaa ja vaikea jotenkin hengittää. Saiko kukaan kiinni mitä tarkoitan?!

SsRe: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne25.2.2014 22.28
Minulla ollut tuota samaa..jo kauan ennenkuin löysä vatsa nportti/palleatyrä todettiin.
Kuvasin usein tunnetta niin että oli kuin olisit syönyt mynthon-rasian ja lähtenyt juoksulenkille pakkaseen. Lisäksi mulla oli järkyttävää kivun tunnetta kaulan sisällä, ihan kuin siellä olisi liikaa "painetta".

Mato-67Re: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne28.2.2014 21.19
Tämäkin lienee vatsahapon aiheuttama tunne, vaikkakin eroaa perusnärästyksestä täysin. Eli joko pieni määrä vatsahappoa luikertelee ylös, tai sitten se tunne johtuu vatsahapon ärsyttämästä ruokatorvesta. En itse siihen muuta keksi. Mulla tuo "mynthon-efekti" muiden oireiden mukana on vaivannut ajoittain jo vuosia ja se todella häiritsee ja laskee fiiliksiä. Se näyttää olevan enemmän kuin yleinen oire meillä refluksikoilla tai kenellä tahansa vatsaoireilijalla. Yllättävää kyllä, löysin todella vähän tietoa asiasta. Tai sitten en vain osaa etsiä.

"Keksin" siihen muuten hyvän vastalääkkeenkin. Mynthonin;) No, mikä tahansa pastilli käy, kunhan se viileä tunne tulee pastillista eikä itsestään:) Olo paranee heti.

refluksikurkkuRe: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne28.2.2014 21.42
Hyvä, kun löysit vastalääkkeen. Liittyisikö Mynthonin parantava vaikutus siiihen, että syljen määrä ja nieleminen noissa oloissa lisääntyy, jolloin myös nielu, kurkunpää ja ruokatorvi huuhtoutuvat enemmän kenties siellä olevasta ylösnousseesta aineksesta?

Mato-67Re: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne28.2.2014 22.13
Täysin mahdollista. Ja toisaalta taas ihan psyykkinenkin vaikutus, eli pastillin viileys peittää sen ei-halutun viileän tunteen, mikäli on vain kyse ärtyneestä kohdasta ruokatorvessa. Kun tulee sitä perusnärästystä, niin mitenköhän auttais kourallinen Mynthoneita? :D

NightlightRe: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne1.3.2014 0.37
Mulla refluksikipu on ollut alusta asti tuollaista "kylmää kipua". Kuvasin itsekin tuota kipua sellaiseksi, että ihan kuin olisi syönyt mynthonin ja mennyt sitten pakkaseen.

KylmähuuruRe: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne13.9.2022 21.17
Kävin tänään gastrolääkärillä 4 kk jatkuneesta kylmäoireesta. Piti minua täysin luulotautisena lääkärikirjan lukijana. Oire on tosi inhottava ja tulee ihan silmiin saakka ärsyttäen niitä. Lääkäri totesi vain ettei ole koskaan kuullutkaan tällaisesta oireesta...

HuolestunutRe: Kurkussa viileä hieman omituinen tunne17.9.2022 23.45
Ikävää kylmähuuru että sait tuollaisen vastaanoton. Ja jos asia jäi siihen niin törkeetä toimintaa lääkäriltä!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: