Keskustelu

J.JSomac pitkäaikainen käyttö14.9.2023 22.42
Minulle on määrätty Somac 40mg kahdesti päivässä 1 kk ajan ja siitä eteenpäin 40mg päivässä. Onko kenellekään tullut mitään haittavaikutuksia kuukausia tai jopa vuosien jatkuvan käytön jälkeen?

KepaRe: Somac pitkäaikainen käyttö15.9.2023 9.29
Vissiin toi raudan imeytyminen ongelma.
Rautavarastot hupenevat. Tai näin ainakin olen käsittänyt. Korjatkaa jos olen väärässä.

Refluksi-tyyppiRe: Somac pitkäaikainen käyttö25.9.2023 5.42
Moro. En käytä itse Somacia, kokeiltiin, mutta ei sopinut mulle. Olen käyttänyt vuodesta 2000 saakka ensin Losecia, sitten Nexiumia. Eli 23 vuotta ja käytännössä tauotta. Tähystettiin juuri heinäkuussa toistamiseen ja limakalvot oli kaikkineen siistit.

En ole huomannut sivuoireita tänä aikana.

Yleisin kai lienee juuri tuo raudanpuutos tai muu imeytymisongelma. Joillain voi tulla mahakaukkuun hyvänlastusia polyyppeja

J.JRe: Somac pitkäaikainen käyttö25.9.2023 8.34
Miten Somac ei sopinut sinulle? Tuntuu ettei itsellä ole Somacista mitään apua nyt 2 vk käyttämisen jälkeen. Kurkku edelleen todella tukkeinen ja henkeä ahdistaa jatkuvasti.

Refluksi-tyyppiRe: Somac pitkäaikainen käyttö25.9.2023 14.17
Mulla Somac ei toiminut. Ei auttanut närästykseen juuri yhtään ja turvotti tosi paljon. Lopulta sain koliikkimaisia vatsakipukohtauksia, jotka kesti 13t! Ja se kipu hellitti vasta kun sain Panacodin.
Mutta kun vaihtui esomepratsoliin, niin olo helpotti heti ja oireet hävis. Tosin alussa piti käyttää 80mg 2vk ajan ja sitten muutettiin 40mg pvssä. Sitä käytän ylläpitolääkkeenä.

Oletko kokeillut muita happosalpaajia?

SomacRe: Somac pitkäaikainen käyttö5.10.2023 15.42
Itse olen käyttänyt Somacia 1,5 vuotta putkeen. Pääsin eroon hengenahdistuksesta, äänen käheydestä sekä poltteluista rinnassa. Kuukauden kuurit ei toiminu. B-vitamiiniarvot erittäin hyvät ja korkeat. Ainoat asiat mitä olen miettinyt on se, että onko happosalpaajat aiheuttaneet tali-ihottumaa ja sellaista herkkyyttä jossa finneistä jää aina punainen arpi tosin muuten iho on sileä ja tasainen. Jos mahani on esim. liiankin hapoton ja aineet ja bakteerit ei pilkkoudu kunnolla ja ihoon kulkeutuu herkemmin epäpuhtauksia. Onko muut käyttäneet pitkäaikaisesti?

SomacRe: Somac pitkäaikainen käyttö5.10.2023 15.44
Otan siis joka aamu Somac 20 pillerin

Refluksi-tyyppiRe: Somac pitkäaikainen käyttö6.10.2023 0.08
Eli seborreaakin, talihilseihottumaa voi nämä ppi-salpaajat tehdä? Itse en käytä Somacia, mutta esomepratsolia, sitä ennen omeoratsolia käyttänyt 40mg yli 20 vuotta. Minulle iho rasvoittuu ja kutisee. Pakko pestä 2x päivässä tukka ja päänaha ja kasvot. Silti 2t pesun jälkeen on iho aivan rasvainen. Poskipäät, otsa ja nenänpielet kutisee ja punoittaa toisinaan, jolloinka käytän hetken 2,5% kortisonia ja tauotan taas.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: