Keskustelu

MalluKurkkurefluksin ruokavalio26.5.2023 18.16
Muutama kuukausi minulla alkoi yhtäkkiä kurkkurefluksioireet. Kurkku on punainen ja arka, kurkussa on palan tunne, tulee röyhtäyksiä ja runsasta syljen eritystä. Olen hoikka ja aina noudattanut terveellisiä elämäntapoja. Somac aiheuttaa todella voimakkaan palan tunteen kurkkuun, olen kokeillut myös esomepratsolia ilman apua. Myöskään gaviscon tai Rennie ei auta. Minut on tähystetty ja limakalvorajan kohdalla pienellä alueella oli selkeää ärsytystä ja siihen liittyen turpea limakalvo, havaittiin myös, että LES on väljä ja minulla on lievä palleatyrä.
Olen testannut kaikenlaisia ruokavalioita. Viikon olin täysin ilman viljatuotteita, maitotuotteita ja sokeria-ei vaikutusta. Nyt olen yrittänyt olla muutaman viikon Koufmanin dieetillä, aluksi tuntui hyvältä mutta sitten taas yllättäen olo muuttui huonommaksi. En yhtään saa kiinni mitkä ruoka-aineet pahentavat tilannetta ja mitkä parantavat. Joskus jostain ei tule isoja oireita ja joskus samasta ruuasta tulee. Pitäisikö syödä vain koko päivän yhtä ruoka-ainetta ja sitten aina lisätä yksi, vai miten tässä pitäisi edetä? Ahdistaa kun mitään ei voi syödä. Pitäisikö kuitenkin Somacia syödä, että kurkun ärsytys paranisi, vaikka se aiheuttaa inhottavan palan tunteen? Olisiko jollain vinkkejä miten voisi edetä?

ErityisherkkäRe: Kurkkurefluksin ruokavalio27.5.2023 19.50
Onko sinulla stressiä/ahdistusta elämässä?

Minulla alkoi refluksi yli 10v sitten kun aloitin yliopisto-opinnot. Tilanne rauhoittui elämän rauhoituttua, kunnes 4 vuotta sitten elämään tuli muutoksia. Silloin oireet tulivat todella rajuiksi. Ja siihen päälle maailman korona tilanne, joka lisäsi ahdistusta. Monta vuotta on nyt mennyt kärvistellen. Mikään ruokavalio muutos ei ole auttanut pidemmän päälle. Vähän aikaa on helpottanut. Nyt olin pari viikkoa lomalla ja oireet helpottuivat. Ensi viikolla pitäisi palata töihin ja se aiheuttaa ahdistusta ja oireet palasivat heti takaisin. Olen erityisherkkä persoona, joka harjoittelee sressinhallintaa. Suosittelen miettimään myös tällaista näkökulmaa :)

ErityisherkkäRe: Kurkkurefluksin ruokavalio27.5.2023 19.55
Lisään vielä. Olen kokeillut luultavasti kaikki maailman ruokavaliot näiden vuosien aikana. Parhaiten auttoi vähähiilihydraattinen ruokavalio, mutta en saanut tarpeeksi energiaa sillä ruokavaliolla vaan aloin laihtumaan liikaa. Teen fyysistä työtä, joten tarvitsen paljon energiaa. Vegaani/kasvisruokavalio oli pahin ylivoimaisesti. Pavut ja kaalit aiheutti hirveät oireet. Myös kroonisen ummetuksen hoito helpotti oireita.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: