Keskustelu

1997Pariet, somac ja muut sekä ahdistuksen tunne18.5.2023 17.46
Hei! Koitan onneani ja kysyn täällä. Minulla ei ole koskaan todettu refluksia, vaikka närästyksestä olen nuoren ikäni kärsinytkin. Tähystettiin on kymmenen vuotta sitten, ilman tuloksia. Oireet silti jatkuu.

Oireet ovat palanneet tauon jälkeen ja olen on-off kärsinyt närästyksestä vaikka söisin mitä. Olenkin sitten viimeisen 6kk syönyt 40mg somac, joka puolittaessa lopetti tehonsa, sitten esomeprazol joka ei toiminut lainkaan ja nyt viimeisimpänä pariet 20mg, jonka seurauksena minulle jää pala kurkkuun ruuan jälkeen. Lääkäreiden mielestä se ei ole sivuoire, vaan pitäisi jatkaa lääkettä tuplaamalla tuo. Olenkin sitä mieltä itse, että nämä hengenahdistuksen tuntemukset, pala kurkussa ja kuiva suu on vain sivuoireita. Haluaisin olla ilman lääkkeitä, niin kuin olin syksyllä, mutta nyt ei tulisi kuuloonkaan. Kokeilin ollla muutaman päivän, ja oli niin kamala närästys ja kurkun kuristus, gaviscon ja rennie ihan olemattomia niihin oireisiin. Mitäköhän tässä voisi tehdä? Lääkärit eivät usko sivuoireisiin vaan käskevät vain lisätä tehoja, joista tulee tukalampi olo itselle. Tuntuu kuitenkin, että olen nyt vaan pilannut vatsani.

Onko muuten muilla kurkun kuristamistunnetta? Entä rintakehän ahdistusta ja hengen haukkumista? Lääkäri ei ymmärtänyt näitäkään, kirjasi omakantaan vaan ?epämukavuus.?

PikeRe: Pariet, somac ja muut sekä ahdistuksen tunne18.5.2023 19.29
Hei kohtalotoveri 😟
Itse olen samaa mieltä, että happosalpaajat aiheuttavat ainakin minulle sivuoireita.
Esomepratsol tosi voimakkaita sydämen lisälyöntejä/rytmihäiriöitä, Somac tekee vatsan kipeäksi, Pariet kuivattaa suuta ja turvottaa. Sitä käytän nyt 10mg, yritin 2× pvä, mutta hengenahdistus, suun kuivuus ja palan tunne kurkussa lisääntyi. Nyt olen ottanut joka 2.pvä, lisäksi Galieve 4 purutabl/päivä.

Olen menossa tähystykseen. Edel kerran v 2020, jossa ruokatorven tulehdus ja palleatyrä. Välillä ollut tosi hyviä kausia, nyt ei. Paheni parin antibioottikuurin jälkeen talvella.

Suolainen lima nousee suuhun, enemmän ruokailun jälkeen, kurkku karhea ja ääni sortuu. Kurkunpää tähystetty ja poski-ja sivuontelot tt-kuvattu, ok. Keuhkokuva ok. Astmatestit menossa, spirometria ens viikolla.

Tosi surkee ja väsyny olo ja ku happosalpaajat ei kunnolla sovi, niin refluksi jyllää kokoajan.

Voimia toivottelenVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: