Keskustelu

AaVeikkoIQoro harjoituslaite4.5.2023 19.15
Menin rohkeasti hankkimaan otsikon mukaisen IQoro harjoituslaitteen. Aion tehdä harjoitusohjelmaa ohjeen mukaisesti eli 3 kertaa päivässä 3 kpl 10sek liikettä pieni tauko joka välissä. Ohje 2h tauko harjoituskertojen välissä ja käytännön syistä harjoittelu asettunee aamu, iltapäivä ja ilta harjoituskertoihin. Aloitus tänään TO 4.5.2023

Asiat joihin toivon tällä olevan positiivista vaikutusta:
-Refluksi oireet
-nielemisvaikeudet
-ruuan ja juoman meneminen nenään ja/tai henkitorveen
-uniapnea(käytössä Cpap)

Ajattelin että täällä voisi ihmisiä kiinnostaa tämä ja itseäni motivoida harjoittelemaan, niin aloitin tästä uuden keskustelun. Pyrin pitämään säännöllistä päiväkirjaa siitä miltä IQoro vaikuttaa ja onko sillä vaikutusta oireisiin. Vastaan kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan.

Ei kaupallisia sidonnaisuuksia tms.

mala55Re: IQoro harjoituslaite6.5.2023 12.26
https://www.refluksi.fi/keskustelu.html/213623?showmsg=226323#message226323

Vanhaa keskustelua laitteesta.

AaVeikkoRe: IQoro harjoituslaite6.5.2023 20.04
Pari päivää imutellut ja ihan hyvältä vaikuttaa. En tiedä onko sattumaa mutta ei ole niin pahasti vaivannut refluksi. Voi olla täysin sattumaa, joten en vielä sano että kapistus toimii...

Itse harjoittelu tuntuu hyvältä ja irroittaa kurkusta semmosen häiritsevän sitkeän klimpin. Sen verran nopeaa ja helppoa että uskoisin että tätä tulee tehtyä säännöllisesti ja pitkäjänteisesti.

Säilytyskotelossa ei ole ilmaaukkoja jostain syystä. Pidän kannen auki kylppärin kaapissa

SussuRe: IQoro harjoituslaite9.5.2023 11.56
Mun pitäisi kans ottaa tämä uudelleen käyttöön, kun olen alkanut kuorsaamaan... XD :/ Kerro ihmeessä, huomaatko vaikutusta myös uniapneaan

erno.reinikainen@gmail.comRe: IQoro harjoituslaite30.9.2023 21.33
Onko kellekkään tullut kurkku/nielu kipeäksi harjoittelun alussa? Itse käyttänyt iQoroa nyt viikon ja kurkku todella kipeä.

AaVeikkoRe: IQoro harjoituslaite5.10.2023 16.37
Jonkun verran kipuja tullut leukoihin, kurkkuun, kaulaan ja poskiin. Mutta ei mitenkään erityisen kovia. Suosittelen jatkamaan ja hakemaan tekniikkaa sen liikkeen suhteen. En osaa sanoa milloin se on juuri oikea, mutta monellakin eri tavalla saa erilaisia tuntemuksia aikaiseksi. Tietenkin jos kovat kivut tulee, niin kannattaa himmailla, mutta ei lopettaa. Tuloksia tuli itsellä todella nopeasti ja kivut loppuivat lähes kokonaan kuukaudessa suunnilleen


Mun maailma on muuttunut tän vehkeen myötä totaalisesti. Ei enää vatsansisällön nousua, kuin harvoin. Kurkun oudot kiristykset ja jumitukset vähentyneet merkittävästi ja ne saa yleensä Iqorolla laukaistua. Sylki kulkee paremmin, eikä ruokaa tai juomaa mene niin usein henkeen tai nenään. Yleisvointi todella paljon parempi ja toiveikkuus tätä myötä palannut elämän laadun suhteen.

ErnoRe: IQoro harjoituslaite6.10.2023 16.42
Onko sulla palleatyrää? Mietin, että auttaako tuo laite vain, jos on palleatyrä, vai auttaako se ns. perinteiseen refluksitautiin myös. Itsellä alun intensiivinen harjoittelu tuntuu jäykistäneen alanielun/ruokatorven yläosan, joka on vaikeuttanut nielemistä jonkin verran. Tuntuu tosiaan, että siellä on pumpattu lihaksia isommiksi, mutta samalla koko torvi tuntuu todella jäykältä. Pidän nyt harjoittelusta jonkin verran taukoa, jotta tuo jäykkyys häipyy nielusta ja aloitan sitten uudelleen rauhallisemmin.

AaVeikkoRe: IQoro harjoituslaite6.10.2023 17.48
Ei ole diagnosoitu palleatyrää, mutta uskoisin että on. Ei suostuttu tutkimaan vaan sanottiin että lähes kaikilla on sellainen. Siis arvausasemalla.

Mulla meni jonkun aikaa harjoitellessa kun sain kurkussa muljahtamaan jotain paikoilleen. Sitä ennen jatkuva kiristys ja puristus sekä pahoinvointia. Nykyään saan harjoittelulla kurkun rennoksi ja nielemisrefleksin toimimaan. Se menee uudelleen jotenkin väärin varsinkin syömisen jälkeen, mutta lähes aina myös takaisin. Jos liikaa Iqorolla teen, niin tulee kipuja suun ja pään alueelle.

Varmaan ihan hyvä idea edetä rauhallisesti.

SamiRe: IQoro harjoituslaite29.1.2024 20.11
Minkälaisia kokemuksia tähän saakka, jotka olette nyt käyttäneet Iqoroa? Olen kaksi vuotta kärsinyt vaikeasta refluksitaudista. Mikään ei auta. Somacci kuurit ja pantopratsolit testattu. Usein puhuminenkin tekee hankalaa kun refluksoi. Elämän laatu kärsii. Niin tuskustunu tähän. Jos täällä ryhmässä on positiivisia kokemuksia vähän pidemmältä ajalta niin täytyy tilata välittömästi tuo laite.

AaVeikkoRe: IQoro harjoituslaite30.1.2024 14.05
Olen todella tyytyväinen tuon Iqoron hommaamiseen. Vatsanesteen ylösnousua harvemmin ja muutenkin parempi olo. Hikoilu vähentynyt.
Ei se kokonaan paranna ainakaan siinä ajassa jota minä olen laitetta käyttänyt eli n.6kk. Aluksi käytin aivan päivittäin koska hyöty alkoi tuntumaan heti. tällä hetkellä meinaan unohtaa harjoitella ja oireet lisääntyvät. Sitten taas harjoittelua ja alkaa helpottamaan. Huomasin jopa laulamisen onnistuvan paremmin kun muistaa treenailla.
Närästyslääkkeistä itselle ollut vain haittaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: