Keskustelu

Mies 46 vRytmihäiriöt, refluksitauti & sydän14.4.2023 13.20
Itsellä diagnosoitiin 2010 vuoden alkupuolella keskivaikea refluksitauti tähystyksellä. Lääkityksenä Zolt 30 mg, joka on muutettu muutama vuosi sitten zolt 15 mg:aan (tarvittaessa 2x15mg). Tähystyksessä löytyi myös lievä palleatyrä. Oireet ovat lääkityksestä huolimatta säännöllisiä ja moninaisia. Tällä viikolla olin laskettelun lomassa pitämässä evästaukoa ja söin kuivaa kerrosvoileipää kun alkoi tuntua kuristavaa kipua kun ruoka meni ruokatorven sulkijan kohdalle. Oli pakko nousta seisalleen ja tuntui, että alkaa oksettamaan. Epäilin jo sydänkohtausta. Veden juominenkaan ei oikein helpottanut. Tunne kuitenkin meni nopeasti ohi ja otin illalla kotona ekstralääkkeet eikä tuo ole enää toistunut parin päivän jälkeen. Epäilen, että runsas hiihtäminen pääisäisen aikaan ärsytti tuota palleatyrän seutua ja siksi ruokatorvi on poikkeuksellisen tulehtunut. Tänä aamuna oli jälleen kurkkukin niin pahana, ettei puhumisestakaan meinannut tulla yhtään mitään. Äänihuulet ovat varmaan itselläni pysyvästi rikki, koska oireita on usein.

Lisälyöntejä on välillä todella paljon ja ne liittyvät yleensä syömiseen tai kyljellään oloon. Minulla on diagnosoitu paksuuntunut vasen kammio, joka tosin oli normaalin rajoissa. Verenpaineeseen olen syönyt kolmatta vuotta AT-salpaajaa.

Pahimmillaan oireet aiheuttaa paniikkia ja ahdistusta. Tää sairaus on siitä hankala, ettei voi varmuudella tietää onko esim. sydänoireiden syynä verenpainetauti vai sitten tää palleatyrä ja refluksi. Ruokailuun liittyvät ongelmat ovat kanssa iso ongelma kun haluaisi syödä ns. maistuvaa ruokaa, mutta jo ensimmäisen suupalan jälkeen tietää, että mausteinen ruoka alkaa ärsyttämään ruokatorvea ja ruokailusta menee nautinto.

Krooninen refluksitauti, puheen tuottamisen ongelmat & runsaat lisälyönnit ovat kyllä melkoinen haitta työelämässä ja muutenkin sosiaalisessa kanssakäymisessä. En tiedä onko kukaan saanut työkyvyttömyyspapereita refluksin takia.

Dr HouseRe: Rytmihäiriöt, refluksitauti & sydän20.5.2023 9.17
Itse sain pitkän salapoliisityön jälkeen ratkaisun noihin rytmihäiriöihin. Syynä oli verenpainelääke Candesartin. Verenpaineeni ei edes ollut kovin paha, vaan rajatapaus. Lääkäri kuitenkin suositteli sanoen: "Candesartin on hyvin siedetty lääke, jolla on vähän haittavaikutuksia".

No, kun googlaa USA:n viranomaisten haittavaikutuslistaa, niin sehän on ihan eri planeetalta kuin Suomen vastaava. Sieltä löytyy noi rytmihäiriöt yms. mainittuna haittavaikutuksena. Pitää vaan google hakuun laittaa "Candesartin side effects" enkuksi.

SatuRe: Rytmihäiriöt, refluksitauti & sydän25.5.2023 17.50
Onko rintaranka jumissa? Kannattaa ehdottomasti käydä osteopaatilla tms. Joka käsittelisi rintarangan + pallean! Sydän-oireet johtuu useasti jumisesta rintarangasta.
Tulehdusta poistamaan ottaisin sinkkikarnosiiniä (alkuperäistä), auttaa tosi paljon varsinkin jos ruokatorvi ärsyyntyy helposti.
Kannattaa myös perehtyä histamiini-intoleranssiin..

Näillä sain omani vuosien jälleen taltutettua!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: