Keskustelu

Refluksi-tyyppiRavinnon imeytymisongelmiako?22.3.2023 17.19
Siis syön mielestäni normisti. En ole laskenu kaloreita paljon, mutta vaikka söis kuin, niin paino kituuttaa nousta vain vähän. Jos taas löysään vähääkään, paino alenee. Onkohan nämä happosalpaajien muassaan tuomaa pulmaa, että imeutyminen ravinnolla huonoa. Noh, olen 184 ja paino seilaa 70,2-71,8 välillä. Ja jotta se ees pysyy paikoillaan, syödä saa joka päivä ihan semi topakasti. Virtsana minä valun myös paljon.
Miten teillä muilla??

SaturnusRe: Ravinnon imeytymisongelmiako?22.3.2023 23.23
Sama homma täällä. Happosalpaajat voi tosiaan heikentää ravintoaineiden imeytymistä, täällä on monet siitä puhuneet menneinä vuosina. Mulla alkaa paino pudota parissa päivässä, jos alan ottaa säännöllisesti aamuisin 40 mg esomepratsolia. Välillä mietin, olisiko ruuansulatusentsyymeistä apua. Lihasta ei myöskään tunnu kertyvän millään sitten, kun sen kerran menettää.

Olen ihan liian hoikassa kunnossa nyt. Harmittaa tosi paljon, kun korona pitkittyi enkä ole kuukausiin päässyt treenaamaan kunnolla. Sinne meni isolla vaivalla kasvatetut noin 3 kiloa lihasta, eivät varmaan tule takaisin enää millään kun aikaisemminkin ollut vaikeaa ja ikää on jo 45.

Refluksi-tyyppiRe: Ravinnon imeytymisongelmiako?23.3.2023 14.53
Saturnus: tosi ikävää kuulla. Niin taisitkin jossain vaiheessa mainita tästä.
Minäkin kun nostelin rautaa aikoinaan, niin niistä lihaksista ei enää suuriakaan lie jäljellä. Tosiaan se lihasmassan kasvatus oli varsin hidasta ja työlästä. Ruoan lisäksi käytin massanlisääjää. Nykyään jo pelkkä lihastreeni ärsyttää palleaa, joten jäi koko treenit pois. No, tällasta se meillä refluksikoilla lie aika monella...
Pitää koettaa entsyymien apua. Positiivinen puoli lie, ettei ainakaan ylipaino vaivaa ja kolesterolikin ihan jees. Samoin sokerit. Minulla meinasi sokerit ja kolesteroli nousta kun olin painavampi silloin 12-15v sitten. Eihän massanlisääjätkään mitään terveellisiä ole. Sama täällä, olen samaa ikäluokkaa suunnilleen, 42v.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: