Keskustelu

Turhautunut:(Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?22.3.2023 13.21
Onko muita, joilla refluksi alkoi yhtäkkiä vasta vanhempana? Itsellä alkoi reilu 30-vuotiaana. Tätä ennen pystyin syömään ihan mitä tahansa, ahmin isoja annoksia ongelmitta ja join pahimmillaan jopa 6 kuppia kahvia.

Nyt sen sijaan oireita aiheuttvat ihan jo veden juominen, hengittäminen ja banaanin syöminenkin :D Oireista olen kärsinyt nyt 2 vuotta ja mietin, että voiko tästä vielä parantua. Lääkkeet ovat minulla valitettavasti vain pahentaneet oireita, joten ruokavaliohoito vain käytössä.

Usein mietin, että miten ihmeessä tällainen voi kehittyä ilman mitään syytä yhtäkkiä. Itsellä mahdollinen laukaisija saattoi olla turhaan syöty somac-kuuri, jota söin vaivaan, joka ei lopulta varmaan edes ollut refluksia vaan ihan muuta.

ViljoRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?22.3.2023 14.22
Moikka!

Mulla alkoi refluksi myös 30-vuotiaana. Taustalla raskas elämänvaihe. Nyt 6 vuotta myöhemmin aiemmista stressitekijöistä on jo pitkään ollut jäljellä vain tämä refluksi. Oireet ovat jokapäiväisiä vaikka elämäntavat olen muokannut refluksiystävälliseen muotoon. Aiemmin sai tosiaan täälläkin syödä miten lystäsi. Ihmeellinen ja henkisesti raskas on vaiva, ei voi muuta sanoa.

Turhautunut:(Re: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?22.3.2023 15.55
Onpa jännä, että ei parane, vaikka elämäntavat muuttaa. Tätä olen myös vähän pelännyt. Ja juurikin sellainen vaiva, että ei hirveästi sympatiaa saa, vaikka rajoittaa elämää tosi paljon ja olo on lähes aina epämukava. Onko sulle tehty jotakin tutkimuksia?

ViljoRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?22.3.2023 16.55
Veikkaan vähän, että joku hermo-/yliherkkyysongelma tuo saattais itellä olla. Tutkimukset on kaikki tehty, tähystykset ja 24h pH-monitoroinnit useampaan kertaan. Nousuja on, mutta ne on pääosin noita lievästi happamia nousuja (4-7), joiden ei pitäisi ruokatorven limakalvoja niin vaurioittaa. Siksi kai tähystyksissä ollut verrattain siistit limakalvot, eikä näin ollen leikkausta ole suositeltu. Leikkauksessakin omat riskinsä. Mutta aika tällasta tasapainotteluahan tää on.

Ootko sä käynyt tutkimuksissa?

ViljoRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?22.3.2023 17.04
Niin ja siis oman kokemuksen mukaan elintavoilla on hurja merkitys tän taudin hoidossa. En tiedä mitä kaikkea oot jo koittanut, mutta kannattaa kyllä kahlata mm. tätä foorumia läpi ja kokeilla sitkeesti vaan kaikenlaista, ja selvittää mitkä jutut toimis just sulla. Työkaluja on valtavasti, ja niihin kannattaa perehtyä hyvin ennen kun ees miettii etteikö oireet koskaan vois loppua. :)

PihlisRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?24.3.2023 6.58
Alkoi bulimian seurauksena. Bulimia parani, refluksi jäi ikävä kyllä :/

PikeRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?24.3.2023 10.06
Aikoinaan alkoi kauan käytetyn tulehduskipulääkkeen (Burana) seurauksena.
Ensimmäisessä tähystyksessä v 2015 näkyi tulehduskipulääkkeen tekemät muutokset ruokatorvessa. Myös löysä sulkija, pieni palleatyrä.
V 2020 tähystyksessä ruokatorven tulehdus, metaplasiaa. Ei uusintatähystyksen tarvetta. En siis saanut lähetettä tänä vuonna vaikka oireet on kovat. Olen joutunut syömään kaksi ab-kuuria, joten....

Refluksi-tyyppiRe: Miten refluksi alkoi sinulla? Onko ollut oireettomia kausia?25.3.2023 23.34
Ajoittuu jonnekin 1997-2000, sillon alkoi vaivailla säännölleen. Muistan jo oireita kyllä lapsuudesta saakka. Happosalpaajia syöty v:sta 2000. Sitä ennen käsikauppalääkkeetVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: