Keskustelu

NEMGastroskopian jälkioireet19.3.2023 21.21
Hei! Kävin eilen aamulla tähystyksessä ja jäi vaivaamaan pari asiaa. Ensinnäkin olin 12tuntia syömättä ja juomatta ennen tähystystä ja tutkiva lääkäri kysyi tähystyksen jälkeen, että olinko syönyt ennen toimenpidettä koska ruokaa oli ruokatorvessa asti edelleen. Mitenhän tämä voi olla mahdollista? Onko muilla ollut vastaavaa? Ja toisena sitten aloin oksentamaan ja ripuloimaan 4 tuntia toimenpiteen jälkeen. Oksensin na ripuloin ilta kymmeneen asti eli 6tuntia. Epäilin aluksi että iskikö minulle noro, mutta kukaan muu perheestä ei vielä ainakaan ole oksentanut. Onko kukaan muu saanut vatsataudin kaltaisia oireita tähystyksestä?

Uusi keskustelussa, 30v miesRe: Gastroskopian jälkioireet20.3.2023 10.20
Hei Nem,

Olin itsekin n. Kuukausi sitten ensimmäistä kertaa gastroskopiassa. Koepaloja otettiin 4kpl, joista ei löytynyt mitään. Pientä punoitusta näkyi ruokatorvessa. Minulta kysyttiin myös, olinko syönyt lähiaikoina. Ohjeena oli vähintään 6 tuntia syömättä, jonka olin. Kurkku oli noin vuorokauden kipeä toimenpiteen jälkeen. Ulosteeseen voi vaikuttaa myös toimenpiteen stressi ja sen laukeaminen.

Itsellä kyllä tuntuu, että jokin estää ruokaa menemästä normaalisti alas. Onko sitten vatsahapoista, jokin tukos tai kasvain. Ruokahalu lähes mitätön, sydämen tykytyksiä, hengenahdistusta, huimausta, röyhtäilyä(ennen normaalisti vain ilmavaivoja), vasemman rinnan kohdalla myös ahdistusta ja rinta hieman koholla. Välillä on hyviä päiviä. Paljon on henkistä rasitusta ollut ennen näiden oireiden laukeamista. Toki närästystä alkoi jo viime kesän sairastelun jälkeen, ja paheni aina kuntosaliharjoittelussa. Nyt närästykseen tunne lähtenyt painon pudotuksen ja syömisen vähentymisen johdosta. Muut oireet jääneet. Voi olla, että pitää seuraavaksi ottaa suolistosta kuvaa tai rinnan kohdalta, näkisi mikä siellä kohottaa rintaa. Sydän tutkittu Holter ja keuhkot röntgenillä.

Toivottavasti oireesi tähän mennessä ovat helpottaneet.

NEMRe: Gastroskopian jälkioireet20.3.2023 10.40
Hei! Kiitos vastauksesta. :) vatsatautihan se ihan oli kun nyt on muu perhe samassa taudissa. Mutta tosiaan tuo vatsan tyhjenemisen hitaus jäi kyllä vaivaamaan joten täytyy siitä kysellä lääkäriltä. Ruokahalua ei minullakaan ole ja painoa aika paljon jo pudonnut ?itsekseen?. Onneksi on mistä lähteä. Kipua on minullakin ollut rinnassa ja vasemmassa kyljessä ja vatsantoiminta kyllä todella huonoa pidemmänaikaa. Usein vatsa sekaisin. Jospa näille meidän oireille vielä syy löytyy, eikä olisi mitään vakavaa.

PihlisRe: Gastroskopian jälkioireet24.3.2023 7.01
Minulla oli aikanaan myös vatsan tyhjenemisen hitautta. Sain onneksi sen hoidettua ruoansulatusta tehostamalla. Aluksi käytin vatsahappolisää joitakin viikkoja, kuukausia. Otin yhden 350mg tabletin kerran päivässä pääaterialla. Voi myös ottaa entsyymilisää samalla. Minulla ruoansulatus heräsi ja kroppa alkoi toimia paremmin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: