Keskustelu

TinderiMikä minulla on, jos ei refluksiivia27.2.2023 14.57
yli 10 vuotta sitten mulla tätä epäiltiin ja sain oireet haltuun kotikonstein ja laktoosittomalla ruokavaliolla.
2022 elokuussa tuli pahat poltot, pahoinvointi, röyhtäily ja ilmavaivat. Poltot saatiin haltuun 3 kk somac kuurilla mutta muita oireita on edelleen vaihtelevasti.

Sain juuri tuloksen ph-mittauksesta jossa oli että 39 röyhtäyksestä 38 oli hapottomia? Ja tulos oli ettei ole refluksiivia; ruokatorven happokuormitus jää varsin vähäiseksi. Diagnoosi: Närästys.
Olin tätä ennen käynyt gastroskopiassa ja saanut samaan viittaavan tuloksen. Löydökset oli normaaleja, samoin kolonoskopiassa.

Olen hyvin hämilläni ja lääkärin mielestä ei ole tarvetta jatkotutkimuksille vaikka oireita on edelleen. Röyhtäilen melkein päivittäin todella paljon, ilman selkeää syytä ja vatsaan kertyy ilmaa ja on pahoinvointia. Pahanhajuista hengitystä.

Onko kellekään muulle käynyt näin. että tulos onkin ihan muuta kuin olet odottanut?

PKRe: Mikä minulla on, jos ei refluksiivia27.2.2023 18.01
Kuulostaa palleatyräoireilta, mutta se olisi kyllä näkynyt gastroskopiassa, kokeile Simex purutabletteja aina ruokailun jälkeen, auttaa ilman kertymisen.

TinderiRe: Mikä minulla on, jos ei refluksiivia28.2.2023 10.59
Joo sitä itsekin epäilin, äidilläni samanlaista röyhtäilyoiretta ja häneltä se löytyy. Siksi gastroskopiaan menin.
Olen cuplatonta ja maitohappoja käyttänyt. Cuplaton auttaa vähän, vaikka en tiedä obko sitäkään hyvä popsia kokoajan. Niin pitänyt taukoja sen kanssa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: