Keskustelu

KorvennusmaximusKuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?14.1.2023 21.18
Kuinka paljon joudutte syömään lääkkeitä refluksivaivoihin? Vedättekö pahimpina aikoina montaa valmistetta päällekkäin?

Itselläni tuntuu, että pahenemisvaiheet koko ajan pahenevat ja pitenevät. Tälläkin hetkellä puoli vuotta närästänyt joka päivä. Lansoprazol 30 mg joka päivä ja famotidiiniä muutaman viikon kuureina, eikä olo silti ole edes siedettävällä tasolla.

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?18.1.2023 19.51
Nojuu..aika lailla. Nyt menee Somac 80mg ja Gaviscon lisänä. Oon syönyt Omepratsol 40mg yli 20 vuotta periaatteessa tauotta.
Mulla on ollu näitä pahenemisjaksoja välillä. 2003 oli lähes koko vuosi vaikea. Sillon meni Omepratsol 40mg, Librax 5mg 1-4 tbl ja Magneasiamaitoa 2krt pv. Ja nekään tuskin meinas auttaa. Kuvotukseen oli Primperan. Joskus taas hyvä jakso on kestänyt kauan.

53280Re: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 11.52
Itsekin olen syönyt esomepratsolia (tosin vain 20mg) ihan tuolta vuosituhannen vaihteesta saakka.

Hieman hirvittää kun lääkäri lateli niitä pitkäaikaisen käytön mahdollisia seurauksia, syöpiä, yms.

Mutta jos muu ei auta niin minkäs teet.

Onkohan täällä paljonkin käyttäjiä jotka ovat ottaneet PPI-lääkkeitä yhtä kauan, ja onko teiltä löytynyt mitään joka olisi nimenomaan kenties niiden aiheuttamaa?

KorvennusmaximusRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 15.01
Onko teille tehty fundoplikaatioleikkausta? Minulle on tehty se jo alaikäisenä ja oireet pysyivätkin yli 10 vuotta pois.

Suurempia annoksia tässä varmaan itselläkin tämä vaiva alkaa vaatia kun kolmas eri protonipumpun salpaaja menossa vuoden sisällä ja millään oireira ei ole saanut pois, hädin tuskin siedettävälle tasolle.

Gavisconia moni tuntuu käyttävän lisänä, pitää varmaan kokeilla sitä. Joskus olen oikein pahana aikana sitä kokeillut vähän aikaa, mutta eihän silloin yhtäkkiä mikään auta.

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 18.20
Tervehdys, ei ole tehty fundoa mulle ainakaan. Käytännössä olen alta kouluikäsestä kokenu korvennusta ekoja kertoja. Tähystys tehty kertaalleen v 2000. Sillon todettiin tyrä ja esofagiitti LA B ja erittäin väljä sulkija. Periaatteessa sieltä saakka, tarkalleen ottaen v:sta 2003 saakka, käyttänyt Omeoratsol 40mg ja nyt on kokeilussa Somac 80mg. Tarkotus kokeilla ens viikon jälkeen, että pärjääkö 40mg:lla.
Ei ole kauheasti houkutellut se leikkauskaan.
Nyt pyysin ite kontrollitähystykseen. Kävin yksityisellä, joka teki lähetteen julkiselle ihan mielellään. Yksityisen tähystys olis ollut 600e. Mutta saa sielläkin tähystyttää jos mieli muuuttuu. Ei vain ole oikeen varaa mulla. Tämäkin lääkäri oli gastrokirurgi, jonka vo:lla kävin.

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 20.51
Onko teillä kellään taipumusta ahdistukseen tms? Itse voin avoimesti myöntää olevani ahdistuja, stressaaja, masentuja ja niin edespäin. On mentaalipuolen lääkkeitäkin. Niistä olen huomannut, jotta rauhoittavat vaikuttaa positiivisesti vatsaankin. Eli kaiketi sitä kautta, kun mieli rauhoittuu enempi, voi vatsakin usein paremmin? Näin ainakin itse kokenut. Voimakas strssihän on yks refluksin oireiden pahentaja. Voipa se johtaa jopa vatsahaavaankin joskus...

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 20.52
Onko teillä kellään taipumusta ahdistukseen tms? Itse voin avoimesti myöntää olevani ahdistuja, stressaaja, masentuja ja niin edespäin. On mentaalipuolen lääkkeitäkin. Niistä olen huomannut, jotta rauhoittavat vaikuttaa positiivisesti vatsaankin. Eli kaiketi sitä kautta, kun mieli rauhoittuu enempi, voi vatsakin usein paremmin? Näin ainakin itse kokenut. Voimakas strssihän on yks refluksin oireiden pahentaja. Voipa se johtaa jopa vatsahaavaankin joskus...

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 20.59
Ohoh. Tuli kaksi kertaa...
Niin vielä tuosta Gavisconista. Itse otan sen usein yöksi. Se edesauttaa sitä yöllistä refluksia vastaan. Olen pytkinyt siihen, että 3t ennen vaakatasoon menoa en syö mitään.

KorvennusmaximusRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?21.1.2023 21.14
Minulla tuo leikkaus oli täyden kympin suoritus, ei mitään haittavaikutuksia ollut koskaan. Se tehtiin ihan perinteisellä menetelmällä avaamalla vatsa. Ilmeisesti kuitenkin iän myötä mansetti väljistynyt senkin vuoksi, että olin kasvavassa iässä vielä tuolloin. Uusintaleikkausta harkitsen myös, jos sitä joskus tarjotaan, vaikka se haastavampi onkin.

Minä en ole kovin suuri stressaaja, eikä minua herkästi ahdistakaan. Joskus tottakai tulee noitakin vaiheita elämässä, mutta en ole huomannut vaikutusta refluksiin.

Refluksi-tyyppiRe: Kuinka paljon lääkkeitä joudutte syömään?22.1.2023 20.29
Mukava kuulla, jotta sulla oli erittäin hyvä leikkaustulos ja kaikki toimi. Onko sinun oireet nyt hiljalleen tulleet miten voimakkaiksi? Että mansetti löystynyt varmaan?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: