Keskustelu

pelottaaMiksi lääkkeet eivät auta?27.9.2022 11.01
Miksi PPI-lääkkeet eivät auta kuin vähän tai osaksi? Zolt ja Nexium-kuuri takana, parisen kuukautta kumpaakin. Ruokavalio minimissä, siis vain muutamia ruoka-aineita tuntuu pystyvän syödä ilman yskimistä, limannousua jne. Kaikki lääkkeettömät hoitokeinot käytössä. Silti syömisten jälkeen yskittää, kutittaa kurkkua, nousee limaa, joskus äänikin saattaa käheytyä. Suunnilleen samaa kuin ilman lääkkeitäkin, mutta lievempänä. Lääkkeet auttavat ehkä 50-80 prosenttisesti suunnilleen.

Tuntuu pelottavalta. Onko syynä syöpää tai jotakin ikävää? :( Vai voiko olla joku harmiton syy miksi lääkkeet eivät juuri auta? Aiemmin olen pärjänjyt hyvin Gavisconeilla.

Seitsemän vuotta sitten tåhystyksessä todettu lievä sulkijan löysyys ja pieni punotus, koepalat normaaleja, punotuskohdassa lievä tulehdus. Ortopedi sanoi löydöksen sopivan lievään refluksitautiin.

Apua!! Tähystykseen pitäisi mennä mutta pelottaa ihan hirveästi.

TrudyRe: Miksi lääkkeet eivät auta?27.9.2022 15.48
Moni joutuu syömään PPI-lääkkeitä päivittäin koko loppuelämänsä ajan. On mahdollista, että refluksi on kohdallasi pahentunut, mutta varmin vastaus saadaan tähystyksessä. Ymmärrän pelkosi, olen kokenut saman. Refluksia aiheuttavat myös mm. helikobakteeri ja palleatyrä, jotka ovat hoidettavissa.

Refluksi ikävä puoli on se, että stressi pahentaa närästys oireita, eli pelkosi ja asian ajattelu saattaa olla yksi merkittävä syy siihen miksi närästys tuntuu juuri tässä hetkessä erityisen voimakkaasti.

Jos et ole vielä kokeillut, niin kannattaa kokeilla myös lääkityksien yhdistämistä, eli happosalpaaja + gaviscon tai Rennie.

Kannattaa myös kokeilla syvään hengittämisharjoituksia. Ne rauhoittavat kehoa ja mieltä ja se saattaa pienentää refluksia. Hyödynnä kaikki keinot joilla saat ajatuksia pois itsesi tarkkailusta sillä se pahentaa vain asiaa.

Voimia ja jaksamista.

refluksikkoRe: Miksi lääkkeet eivät auta?28.9.2022 14.12
PPI-lääkkeet eivät välttämättä yksinään auta. Eivätkä ne estä fyysisesti refluksia. Tai myöskään oraalisuspensio ei yksinään riitä, tai periaatteessa riittää, mutta ilman PPI:tä määrät menevät ylisuuriksi. PPI-lääkkeisiin kehittyy usein myös toleranssia eli määrää voi joutua nostamaan.

Yhdistä riittävä PPI-lääkitys ja oraalisuspensio niin että otat oraalisuspensiota ainakin yöksi, ja tarvittaessa myös ruokailun jälkeen tai muuten. Rennie on ihan hyvä lisä myös kannettavaksi aina mukana näiden kahden oheen. Muista pitää taukoa aluuminia sisältävistä oraalisuspensioista ja käytä tällöin alumiinittomia oraalisuspensiota.

pelottaaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?28.9.2022 15.00
Kiitos oikein paljon vastauksestasi. ♡ Olen itsekin miettinyt että johan tämä asialla stressaaminen pahentaa tilannetta!

Olin näköjään muuten kirjoittanut tuonne että ortopedi vaikka piti olla gastrologi :D

En tiennytkään että Gavisconia ja Nexiumia voisi käyttää yhtaikaa. Tai ei nyt tietenkään samalla suunavauksella yhtaikaa, mutta ilmeisesti niin että Nexium aamulla ja Gavisconia iltapäväruoan ja iltapalan jälkeen? Tämä varmaan olisi ihan kokeilemisen arvoista.

Lueskelin yöllä valvoessani nettiä, ja löysin tietoa että monilla tähystyksessä ei löydy mitään hälyttävää vaikka oireet olisivat voimakkaitakin. Nuoremmilla osuus oli tosi iso ja yli viisikymppisilläkin vielä aika suuri. Tämä rauhoitti ja antoi toiveikasta mieltä kovasti. Yksin asioita hautoessaan alkaa tuntua jo lähestulkoon varmalta, että joku syöpä siellä mahassa tai ruokatorvessa täytyy varmaan olla kun oireet on näin kovia!

Itse asiassa kun oikein aloin miettiä niin alussa ollut nielemiskipu ja ruoan kulkuun liittyvä ikävä tunne ovat hävinneet jo viikkoja sitten. Yskiminen ja käheytyminen ovat vähentyneet eikä niitä ole joka aterian jälkeen. Limaa ei ole noussut enää moneen viikkoon. Rinnan kivut ovat vähentyneet. Että on tässä hyvään suuntaan menemistäkin tapahtunut, mistä olen tietenkin iloinen.

Olen myös ollut erittäin stressaantunut viime kuukausina sekä ollut muuten sairaana. :( Elättelen tietenkin toivoa, että stressi olisikin vain pahentanut tätä refluksioireilua.... Toivon kovasti niin! Aion kuitenkin mennä tähystykseen että saa varmuuden asioista. Voin jo kuvitella millaista spagettia jalkani ovat sen päivän aamuna ja sinne mennessä, pelottaahan se ihan hirveästi kaikesta itse-rauhoitteluyrityksestä huolimatta että mitä sieltä löytyy.

pelottaaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?28.9.2022 15.19
Kiitos myös sinulle refluksikko oikein paljon! En huomannutkaan viestiäsi aiemmin kun puhelin soi ja viestin kirjoittamiseni jäi kesken.

Mikä olisi tuollainen alumiiniton oraalisuspensio?

refluksikkoRe: Miksi lääkkeet eivät auta?28.9.2022 15.28
Alumiiniton on mm. Galieve. Ulkomailta saa tilattua Gaviscon Advancea. Oman näkemykseni mukaan närästys tai vastaava oire on kuitenkin saatava pois ns. keinolla millä hyvänsä eli määrät PPI:ssä sekä oraalisuspensioissa on nostettava riittävän suuriksi tilanteen mukaan. Ja alumiinikin on pienempi paha kuin refluksioireet. Tyypillisesti mitä terveellisempi ruokavalio on, sitä vähemmän tarvitset lääkkeitä.

TietämätönRe: Miksi lääkkeet eivät auta?28.9.2022 16.56
Saavatko kaikki oireensa pois jollain konstila? Tiedän monia joilla refluksitauti on vaivannut vuosikymmeniä, välillä pahempana välillä parempana. Moni myös sanoo että PPI-lääkkeet eivät auta heillä kovin hyvin. Kai se on aika yksilöllistäkin, en tiedä.

HazRe: Miksi lääkkeet eivät auta?29.9.2022 8.54
Tietämätön, yksilöllistä kuten sanot. Osalla oireet voivat olla niin pahoja, että lääkkeistä saadaan vain osoittainen hyöty ja osalle taas esimerkiksi happosalpaajat eivät sovi ollenkaan sivuvaikutuksien vuoksi. Ruokavalio on keskeinen tekijä hoidossa, eli pitäisi löytää ne ruoka-aineet jotka sopivat omalle itselle. Suunnitteluun saa apua esimerkiksi näiltä sivuilta.

Refluksin ominaispiirre on myös tietynlainen kausittaisuus, eli osan aikaa kroppa sietää paremmin myös sellaisia ruoka-aineita jotka huonona kautena eivät sovi lainkaan.

ihmettelijäRe: Miksi lääkkeet eivät auta?29.9.2022 23.04
Tämä on kyllä tosi merkillinen tauti. Ja inhottava. Ja henkisesti raskas.

Ja minusta tätä aika paljon myös vähätellään, että semmosta pikku närästelyä vaan.

Minä en ymmärrä ollenkaan miten kroppani toimii kun se todellakin joskus sietäää pitkiä aikoja täysin ongelmitta esimerkiksi tomaattisoseita ja sipuleita ja vähärasvaista juustoa, mutta sitten taas välillä ei kestä niitä ollenkaan! Eikä juuri mitään muutakaan. Tietääkö joku mistä se sellainen kausivaihtelu tarkalleen ottaen johtuu?

SitrusRe: Miksi lääkkeet eivät auta?30.9.2022 1.35
Vaikka jos on ruokatorventulehdus.
Mulla meni 7 kk ennen kuin tuli ekat vihjeet siitä
että helvetti voi sittenkin helpottaa.

HuimisRe: Miksi lääkkeet eivät auta?30.9.2022 11.05
Sitrus, tuo kertomasi mielessä pidän peukkuja, että omallakin kohdalla aurinko paistaa vielä joskus risukasaan. Jostain syystä taas pidempään närästänyt ihan kaikki, tekisi mieli jättää syömättä kokonaan, jos syömättömyyskin ei kääntyisi närästykseksi.

pientä toivoaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?30.9.2022 22.24
Huimis kirjoittikin jo myös minun tämänhetkiset ajatukseni ja tuntemukseni. :)

SitrusRe: Miksi lääkkeet eivät auta?3.10.2022 7.37
Kannattaa varmaan soittaa lääkäriin.

pientä toivoaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?5.10.2022 4.29
Lääkärissä käyty ja tähystettykin on. Mitään ihmeellistä ei onneksi näkynyt, vielä kun saisi tämän oireilunkin taas asettumaan.

SitrusRe: Miksi lääkkeet eivät auta?5.10.2022 10.03
7 vuotta sitten? Siinä ajassa ehtii tapahtua vaikka mitä.

PateRe: Miksi lääkkeet eivät auta?7.10.2022 10.53
Tästäkin pienestä vinkistä voi olla jollekulle hyötyä, eli jos kärsii kurkkurefluksista niin kannattaa välttää "itse tuotettua" röyhtäilyä vaikka se oloa kurkussa hetkeksi helpottaisikin, sillä ainakin omalla kohdalla tuo tuntuu lisäävän refluksia. Toki röyhtäyksiä syntyy myös luonnostaan ja niitä ei voi estää.

pelottaaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?8.10.2022 12.16
No niin. Eilen tehtiin tähystys ja kaikki oli kunnossa. Ette usko miten helpottunut olin ja olen!!
Tietenkin vielä pitää odottaa koepalojen vastaukset.

TrudyRe: Miksi lääkkeet eivät auta?8.10.2022 20.17
Pelottaa... Hienoa, keskity nyt tuohon eilen saamasi hyvään uutiseen ja hae siitä voimaa silloin, kun oireita tulee. Kun tiedät olevan sen refluksia niin et kiinnitä asiaan niin paljon huomiota jolloin oirekin tuntuukin lievemmältä

pelottaaRe: Miksi lääkkeet eivät auta?25.10.2022 11.15
Trudy, juuri näin. Kiitos tsempityksestä, ja hyvää syksyn jatkoa Sinulle ja meille kaikille refluksitaudin kanssa taapertaville! Nautitaan tästä ihanasta loppusyksyn ja kuura-aamujen kauneudesta, ulkoillaan paljon, tehdään kaikkea kivaa ja yritetään olla stressaamatta! ♡

NaturRe: Miksi lääkkeet eivät auta?12.11.2022 9.42
https://sinkkikarnosiini.com/

Tuo Rezcue on ihan parasta! Mulla hävis samantien pois polttelu ja ruokstorvikipu! Suosittelen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: