Keskustelu

Annamyy (siirto)Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...20.11.2013 9.55
AnnaMyy 19.11.2013 12:00


Kuristaa ja yläosa rintakehästä tuntuu ahtautuneelle kurkun lisäksi...jo on hemmetti:/ Tajusin että tällasta on ollu pahana uutisen vuotta sittenkin-Ihan selkeesti alakurkussa on joku paino tai ahtautus.Kuusi vuotta sittenkin esiintynyt mahan polttoo samoilla ajoilla kuin tällasta.

Lisäksi hormonit sekasin tms,kuukautisten väli reilu viikko...elämäntilanne erittäin kuormittava oireiden lisäksi:/Mahaa ei ehken nyt polttele niin paljon,kurkku/kaulaoireet hallitsee.
------------------------------------------------------------Malla 19.11.2013 12:38
Mullakin oli keljuja kurkku/kaulaoireita ja rintakipuja sunnuntaina. Eilen ja toistaiseksi tänäänkin olen onnistunut olemaan kokonaan ilman kahvia. Ja kas - ei mitään oireita, muutama pieni röyhtäisy vain. Ehkä hyvä vointi johtuu myös kaikesta muusta syömisten säätämisestä. - mutta kroppa kyllä huutaa kahvia: aikamoinen päänsärky. Jos jaksaa kestää muutaman päivän, toivottavasti helpottaa.
--------------------------------------------------------------


AnnaMyy 19.11.2013 15:00


On inhottavia nää vaivat, muakin röyhtäyttää ja kröhistää kurkkua ja nieletyttää, oli jo tunne että torvi umpeutuu,ihankuin ois pieni rako mistä pihistää ilmaa:/ ja terävää kipuakin on kaulalla ja ylärinnassa....mutta röyhtäykset ei oo polttavia.Mites Malla kofeiiniton kahvi?Mä käytän sitä enimmäkseen, tosin mun oireisiin ei tunnu vaikutavan ruuat tai juomat selkeesti.Ni ja päänsärky liittyy kait just kofeiiniin.Miten ihmeessä nää kuristukset nyt tuli ultran jälkeen ja kurkkutuntemukset,en ainakaan niitä muista valittaneeni viikko sitten lääkärissä.
------------------------------------------------------------

AnnaMyy 19.11.2013 15:03

Itseasiassa terävää kipua on aika kovaa, mikä kohta on tuo solisluiden päiden keskellä olevasta kuopasta 3.6 cm alaspäin,ihan terävää kipua hui!!!!!!Ja röyh,röyh.
------------------------------------------------------Malla 19.11.2013 15:30
AnnaMyy, yritän nyt vierottaa itseni kofeiinista joten en turvaudu kofeiinittomaan kahviin... Päänsärky on vierotusoire joka kestää kuulemma 2-9 päivää. Tsemppiä. Mullakin viiltää yleensä juuri tuosta solisluiden alta, yleensä hiukan oikealla puolella.
---------------------------------------------------------------

AnnaMyy 19.11.2013 16:04
3-6 cm,ei 3.6,sentäs niin tarkkaan en tarkkaile:) Tsemppistä kofeiinivieroitukseen, mä sen takia juon kofeiinitonta kun tavan kahvista tulee levoton olo ja kahvia on saatava kuitenkin.Tulisiko kofeiinittomasta liika halu tai mielleyhtymä "oikeeseen kahviin".

Haukotellessa on myös kireen tuntunen kurkku, yhtä kireyttä kokonainen koko nainen:/


---------------------------------------------------------------

Vanilja 19.11.2013 17:00


Minä olen tuosta kireydestä yrittänyt päästä eroon nyt muutaman vuoden ajan. Olen aika hyvin siinä onnistunutkin. Minustakin tuntui että jossain vaiheessa olin kireä ja jännittynyt kaikin puolin. Ei ihme että kaikenlaisia oireita alkoi tulla. Niska- ja selkäoireita, rytmihäiriöitä ja refluksivaivoja. Ei kai happi kulje elimistössä ollenkaan, kun ihminen on kireä kuin viulun kieli.

Olin jokin aika sitten pippaloissa, joissa söin aika huolettomasti kaikkea, mitä oli tarjolla, join myös punaviiniä, joka tähän asti ei ole minulle sopinut ollenkaan. Nyt vain söin ja join kokonaan ilman sitä ajatusta että mitähän tästä tulee ja kohta varmaan närästää. Nautin vain kaikesta, ruoasta, juustoista ja viinistä ja ystävien seurasta täysin rentona, enkä uhrannut ajatustakaan sille, mitä siitä mahtaa seurata. Siitäköhän johtui, että siitä ei seurannut mitään, ei närästystä, ei polttelua, ei mitään. Rentous on poikaa:)
-------------------------------------------------------------

AnnaMyy 20.11.2013 9:42On, rentous poikaa.Tuo olotila mitä Vanilja kuvailet(huolettomuus pippaloissa) on hieno mutta minä en pääse siihen tietoisesti ajattelemalla.Se jotenkin...tulee kun on tullakseen.Uskoisin sitä edeltävän pitkän ehkä alitajuisen prosessin.

Omalla kohdalla mahapoltteen suhteen ehkä on tapahtunut jotain ultratutkimuksen jälkeen, mahanpolte on vähentynyt jopa poissa, mutta oireet siirtyi kurkkuun ja kaulaan ja rintaan enempi.Tarkoitan että pelko sisäelimistä hellitti, niin jotenkin tajunta hellitti sen pelon enkä maalaile niitä kauhukuvia yötäpäivää.

En osannut selittää mutta pointti on sama.Vaikka Vaniljalla tuohon ei ilm. liity sairaudenpalkoa vaan oireiden häiritsevyyden kammotus.

Tänään lääkäri soittaa virallisesti ultra ja verikoe tulokset ja katsotaan jatko.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...20.11.2013 11.51
Mikä tämä siirto on?Tuo otsikko on ylläpidon kirjoittama, ymmärtää sen mitä siinä lukee vaikka hassulle näyttää, "kuristta ja ylöosa ahtautunut".

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...20.11.2013 12.11
Lääkäri soitti ja olen nyt tähystysjonossa...oli puhe lääkityksestä,mutta en ole aikaisemmin sitoutunut pitkäjännitteisesti lääkitykseen, kun mielestäni se on aika sama käytänkö vai en :/ Jokatapauksessa lääkäri oli sitä mieltä kun kerroin kurkku-rintaoireet palantunteineen ja kaikkineen kuristuksineen jotka tullu viikossa nyt, että refluksia tämä on...ja että on hyvä katsoa ruokatorven ja mahan tilanne.

Onneksi joka päivä on oireettomia tunteja ja hetkiä.

Anna MyyKuristaa,polttaa ja yläosa tuntuu ahtautuneelle20.11.2013 12.13
En varmaan saa muokattua...

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...20.11.2013 19.08
AnnaMyy, on hyvä että sinulle on tulossa tähystys, selvittäähän se mahdollisesti oireitten syyt. Itsekin aion pyrkiä tähystykseen koska olisi helpottavaa tietää mistä kaikki johtuu. - Edelleen ilman kahvia eikä lainkaan päänsärkyä. Vähälläpä pääsin jos vain päivän jysärin sain riesakseni!

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...20.11.2013 22.31
Ai sinuakaan ei ole tähystetty? Lääkäri sanoi että siihen menee aikaa, eli voi mennä melkein puolikin vuotta ennenkuin kutsu tulee.Yritän olla stressaamatta ja olen sallinut itseni ajatella hieman josko ei olisikaan mitään kamalaa tautia, kun lääkärikin tuumi ettei vakavaa mutta kiusallista...on kiusallista kyllä, mutta mulla taitaa sittenkin olla tuo pelko pahin.Oireiden ympärillä pyörimistä ja tosi on että paniikkikin on lähellä kun oikein kuristaa, tekeehän se mieleenkin sellaisen yleistuskaisen olon tuntiessa ettei saa henkeä kunnolla ja hengitys on vaivalloista.

Toisaalta tänäänkin juoksin vaivatta reipasta vauhtia yli tunnin...ei mitään tukehtumiseen viittavaa lenkin aikana, ehkä vähän raskaampi hengitys mutta jos antas olla, olen niin kyllästynyt tarkkailemaan itseeni liikaa.Josta juolahti mieleen myös ilmaantuneet palpitaatio tuntemukset rintakehällä etenkin kun kurkussa polttaa ja joku polttavanoloinen heilahdus huljuu kurkussa.

Toivottavasti kahvivieroitus meni tuolla yhdellä päivällä.Tsemppiä.

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...21.11.2013 13.24
Juu ei ole vielä tähystetty. Nämä minun oireeni äityivät tosi pahoiksi elokuisen antibioottikuurin jälkeen. Aluksi en ollenkaan ymmärtänyt mistä on kysymys. Sitten joskus syyskuussa ryhdyin etsimään netistä tietoa, ja pikkuhiljaa säätämään syömisiäni. Luulen että ehti kehittyä ruokatorven tulehdus, jonka paraneminen ottaa aikansa. Mutta siis haluaisin tarkemman tiedon mikä sisuskaluissani on vialla. -neljäs päivä ilman kahvia, jee'eikäjysäriä!

VaniljaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...21.11.2013 17.28
Malla, onko kahvin pois jättäminen vaikuttanut oireisiisi? Minullakin oli varmasti tuota ruokatorven tulehdusta ja sen paraneminen vei luultavasti sellaisen puolisen vuotta. Minulle ruokavaliolla on ihan valtava vaikutus. Toissapäivänä olin lounaalla ja siellä oli kolme huonoa vaihtoehtoa, josta valitsin vähimmän huonon. Se oli jauhelihatäytteinen creps. Sen syötyäni, ruoka ei sulanut koko iltapäivänä, entsyymit olivat kotona, joten niistäkään ei ollut apua ja alkuillasta alkoi närästys. Koko iltana en pystynyt syömään mitään, aamulla oli jo ihan hyvä olo, eikä närästyskään vaivannut. Pahin minulle näyttää olevan tuo hiilareiden ja proteiinien yhteisvaikutus, ruoansulatukseni töksähtää siihen.

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...21.11.2013 19.23
Vanilja, kahvin poisjättäminen on helpottanut huomattavasti oireita näinkin lyhyessä ajassa. Sunnuntain jälkeen ei ole ollut kurkun kuristusta, rinnan jomotusta eikä närästystuntemuksia. Hyvin pieniä röyhtäisyjä vain, mutta pieni pistos vasemmalla kylkiluitten alla. Voi tietysti olla ihan lihaspistoskin tai sitten vatsahaava (?).

Kaiken kaikkiaan olen siivonnut ruokavaliostani pois kaikki yleisimmin närästävät jutut, myös sokerit ja viljat, paitsi kauran. Itse asiassa ruokavalion muuttaminen on sujunut helposti. Jos ei oteta lukuun yhtä repsahdusta muutaman viikon takaa. Oli varmaan joku PMS-syndrooma joka pani syömään suklaakeksejä. Seuraavana päivänä tuntui kuin koko suolisto olisi tulehtunut. Ei kestä mun vatsa ja suolisto sokereita, vehnää eikä keksien lisäaineita ja transrasvoja. Tuon tyhmän kokeilun jälkeen ei ole tuottanut mitään vaikeuksia pysytellä kaidalla tiellä. Ja olen varsin yllättynyt siitä, että nyt kahvin poisjättäminen on ollut helppoa. Koska olen juonut viimeaikoina varsin vähän, ei päänsärkykään kestänyt kuin päivän.

Mutta sen verran hankalia ovat oireeni olleet ja kestäneet jo lähes 4 kuukautta, että epätietoisuus vaivaa. Varasin ajan yksityiselle gastroenterologille ensi viikolle. Itsestä tuntuisi että tähystys on tarpeen, saa nähdä mitä mieltä lääkäri on. Jotenkin tuntuisi hyvältä selvittää mikä limakalvojen kunto on.

santtu-Re: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...23.11.2013 20.49
Malla, kerroit että olet jättänyt sokerit ja viljat pois, syötkö myös vähärasvaisesti? Itseäni mietityttää energian saanti kun olen myös jättänyt sokerit ja viljat pois mutta edelleen siis syön juustoja, kermaa yms koska pelkään että jos alan syömään vähärasvaisesti niin en saa mistään energiaa..?

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...23.11.2013 21.04
Santtu, taidan olla vähähiilarisella, mikä tarkoittaa että syön kyllä rasvoja. En ole laskenut ravintoainejakaumia. Syön aamuisin kaurapuuron, johon lisään 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyjä, syön myös normaalirasvaisia juustoja. Hyvää energiaa/kaloreita saa myös pähkinöistä, vatsani kestää niitä. En siis kaihda rasvaa, mutten erityisesti sillä mässääkään. En ole laihtunut.

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...23.11.2013 21.04
Santtu, taidan olla vähähiilarisella, mikä tarkoittaa että syön kyllä rasvoja. En ole laskenut ravintoainejakaumia. Syön aamuisin kaurapuuron, johon lisään 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyjä, syön myös normaalirasvaisia juustoja. Hyvää energiaa/kaloreita saa myös pähkinöistä, vatsani kestää niitä. En siis kaihda rasvaa, mutten erityisesti sillä mässääkään. En ole laihtunut.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...24.11.2013 15.46
No ohoh,sinullahan on radikaali muutos tapahtunut kahvin jättämisellä!Onnellinen siitä...itsellä oli parempa aikaa 1-2 päivää,mutta taas särkee mahaa, navan kohdaltakin ja alempaa ja ylempää, en paikallista aina särkyä ja poltetta:/

Ja välillä ei mitään oireita missään,ehkä iltaisin vähiten,pääkin tuntuu silloin hyvin kevyelle.En ymmärrä miksi nämä oireet näin vaihtelee,väliin painottuen mahaan,välillä kurkkuun/rintaan ja välillä molemmissa...onkohan monta eri oiretta kysessä.Mieli matalalla ja kaiken lisäksi väsymys tai sellainen saamattomuus ja puhdittomuus:/

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...10.12.2013 16.15
Hei.Mun tilanne on mielestäni pahentunut, kuristusta ei ole nyt ollut,mutta mahakipua ja se on nyt myös navan alla sekä melkein pari viikkoa n kestänyt ripuli.Se alkoi kun söin aika reilusti ksylitolipurukuma, mutta nyt se on joka aamu,myöskin paineella tulee välillä ja iltaisikin joskus ja välillä oka kerta kun käyn wc.Lääkäri sanoi että häneltä loppuu keinot ja että mun pitäisi kiirehtiä maha tähystystä ja sitä kautta eteenpäin.

Olen niin peloissani :/ Elämäntilanne on muutenkin niin äärimmäisen kuormittava ettei sen vuoksi ja mahakipujen ja vaivojen ole edes mitään iloa elämässä.Jos tää on joku kauhea joka on levinnyt vaikka minne.Kuukautisetkin tulee viikon välein ja elimistö on aivan sekaisin:/

SitrusRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...10.12.2013 16.49
Hyvä ystävä, ei kuukautiset tule viikon välein. Oletko varma ettei kyseessä ole ovulaatiovuoto: se tulee n. viikko kuukautisten loppumisesta, ja määrä voi näyttää niukalta kuukautisvuodolta. Kun sulla on alavatsakipujakin, niin kävisin kyllä gynegologin juttusilla. Ripuli voi myös liittyä gyn.vaivoihin.

Rohkeutta ja voimia!

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...10.12.2013 17.03
AnnaMyy, oletko käynyt nyt gynekologilla? Entä minkä ikäinen olet? Et taida olla lähelläkään vaihdevuosia, mutta ne voivat ilmoitella tulostaan tiheillä kuukautisilla.

Voisitko jättää gluteeniviljat kokonaan pois toistaiseksi? Minulla ne aiheuttavat ripulia. Ripuli ei häviä hetkessä, mutta kannattaa kokeilla.

Yritä rentoutua ja rauhoittua. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta hermostuminen varmasti pahentaa oireitasi. Yritä myös aikaistaa tähystysaikaasi.

Pakko tunnustaa, että olen itsekin juuri nyt hiukan hermostunut sillä tähystys minulla on huomenna. Melko hyvin on mennyt nämä 2 viikkoa ilman salpaajaa. Ja jo 3 viikkoa ilman kahvia!

VaniljaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...10.12.2013 17.32
AnnaMyy, tuo vaikuttaa ihan hormonihäiriöltä, sehän voi saada koko elimistön ihan sekaisin. Mene ihmeessä lääkäriin, gynekologi olisi paras, mutta terveyskeskuslääkäri voi kirjoittaa myös lähetteen esim. Naistenklinikalle jos olet Helsingin seudulta kotoisin. Olet kovasti stressaantuneen oloinen, ei ihme, että elimistösi on sekaisin. Nyt tosiaan kannattaa hengittää syvään ja yrittää rauhoittua, kaikki asiat selviävät aikanaan. Sinun pitäisi nyt löytää joku hyvä ja ymmärtäväinen lääkäri, joka ottaa hoitaakseen nuo sinun vaivasi.

SitrusRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...10.12.2013 20.28
Vielä Annamyy, on aivan luonnollista että olet ahdistunut kun sulla on noin inhottavat oireet.
Kyllä se rupeaa hermostuttamaan, kun elämä menee pelkäksi sairastamiseksi.

Onneksi, jos siis oireesi ovat sittenkin refluksia, tämä sairaus on aaltoliikettä. Vaikkei uskoisi, huono kausi loppuu aikanaan.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 10.09
Hei ja kiitos vastauksista.On se vuoto kuukautisvuotoa,mutta liian usein on nyt, saattaa olla aikaisia ennakoivia vaihdevuosoakin, olen yli nelikymppinen.Gynellä viimeksi puolitoista vuotta sitten,silloinkin oli jäytävää alamaha ja alaselkäkipua pitkään mutta se loppui ja tää on erilaista.gynen puolelta oli sillon ok.

Mutta nyt aletaan tosissaan purkaa tätä asiaa...mulla on huomenna tähystys!!!!!Gastroskopia,soitin äsken kiirehtiäkseni ja sain huomiselle peruutusajan!Toisaalta,vaikka olisi mikä kauhee tahansa,nyt se alkaa selviimään.

Ja elämäntilanteeni on niin stressaava että soittelen jatkuvasti kriisikeskuksiin ja itken kaiken päivää ja mahavaivat lisänä niin...voitte uskoa että on yhtä tuskaa tämä elämä:/

Ruokaa en tiedä miten prukata kun ei mulla ole ruokahalua joten saatan syödä tyylin banaanin ja leivän päivässä,paino tippuu silmissä.Mutta huomenna,oi luoja jos tähystäjä sanoo heti että syöpä :O Malla sinulla tänään tähystys,tsemppiä sinne ja huomenna mulle.

Gynelle menisin heti jos olisi rahaa mutta mennää nyt tutkimus kerrallaan,tuolta minne menen tähystykseen voidaan katsoa jatkotutkimukset.Miten mä kestän tän pelon kun mielessä suunnilleen on että pitääkö minun alkaa etsimään saattohoitokotia:(

Tällä hetkellä oli aamuripuli, nyt polttaa navasta 5-10 cm ylös viistoon oikeelle ja ylämaa tuntuu aralle, painavalle ja kireälle.Alamaha tykyttää välillä kokonaan ja vihlookin, puristaa polttaa ja koko repertuaari.

Mulla on parikymppisenä poistettu alkavaa endometrioosia vatsaontelon takaseinästä ja myöhemmällä iällä tutkittu sitäkin näiden vaivojen yhteydessä mutta ei ole todettu.HUI nyt sitten koittaa tässä olla...mitähän söin eilen...kaksi leipää,pinattikeittoa ja banaanin,siinä kaikki.Tänään ei saata mennä mitään alas.Taii menee jos väkisin syö muta näläntunne puuttuu kokonaan.

Malla tule kertomaan tähystyksen jälkeen!

SitrusRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 10.38
Annamyy, lämpimiä ajatuksia sinulle, että saat vaikeutesi järjestykseen. Tiedän hyvin miltä tuntuu kun asiat menee huonosti.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 11.41
Kiitos.Soitin jo valtakunnallisen syöpäjärjestön puhelimeen ja itkin näitä asioita.Huomenna tähän aikaan ollaan edes jollain tavoin viisaampia.On tässä henkinen puoli vahvasti mukana, ei kai ihmiset yleensä näin mahdottoman paniikissa ole ja maalaa kauhukuvia:/

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 15.00
Tähystys meni todella hyvin. Jopa hoitaja sanoi niin. Sain nielupuudutuksen. Eihän se maailman miellyttävin toimenpide ollut, mutta nopeasti ohi.

Lääkärin mielestä mitään hälyyttävää ei näkynyt. Diagnoosi: gastriitti ja lievä ruokatorven tulehdus. Totesi, että salpaajia on syytä syödä: Nexium 20 mg 1-2 krt/päivä. Norminäytteet otettiin ja niistä saan tulokset tammikuussa. Mutta nyt en murehdi niitä, ryhdyn asennoitumaan jouluun!

AnnaMyy, hyvin se menee, yritä ottaa rauhallisesti. Toki tiedän, että on vaikeaa kuten esim papa- tai mammografiatulosten odottelukin. Mutta hienoa, että pääset nyt heti tutkimuksiin. Kyllä se siitä. Voima-aaltoja!

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 19.20
Mallalla siis tutkimuksen piina ohi...varmaan vaikeinta se letkun nieleminen.Nyt sitten vaan koetat rauhoitella mahaasi lääkkeellä ja ruokavaliolla, ei ainakaan sillälailla vakavaa löytynyt.Hyvä niin :)

Saa nähdä tuleeko uni ollenkaan täällä, väsyttää kyllä että jospa tulisi.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 19.20
Kauanko se skopia sulla kesti?5 min?

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 19.23
Ei tullut otettua aikaa:) mut jos vertaa esim. Synnytykseen niin pikku juttu.

refluksikurkkuRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...11.12.2013 23.04
Annamyy, syöpärekisteri puolelta varmaan kerrottiinkin mitä syöpiä naispuolinen refluksikkokin joutuu voimaakkaammin pelkäämään (ei mitään tekemistä ruokatorven tai vatsan kanssa vaikka oireita on kuinka).

Vaikka hankalaa olisikin kaikilla rintamilla, koita saada vähän syötyä moneen otteeseen päivän aikana ... siitä saa ainakin energiaa aivoihin, jotta kestää ppyöritellä ajatuksia.

Tsemppiä tähystykseen, joka voi kestää - ihan rehellisesti kerrottuna - eri ihmisillä eri ajan ... jos sulle tulee missä tahansa vaiheessa huono olo, se voidaan keskeyttää parissa sekunnissa. Muistuta/vaadi, että sulla otetaan edes yksi tähystyspala ruokatorvesta vaikka se näyttäisi kuinka ok.
Ja varaudu sen jälkeen parin päivän huippuihanaan tunteeseen, että eka tähystys on takanapäin ja hyvässä lykyssä vaikka viimeinenkin sun elämässä :-)!

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 9.40
Helou.Tutkimus oli helppoo ku heinänteko, taisi ketääkkin muutaman minuutin.Tähystäjä oli hvin vihainen:( Luki ennen tutkimusta mun historiaa ja sano että kymmenen vuotta sitten on tähystetty ja viisi vuotta sitten tt-kuvaus tehty ja eipä siellä nytkään mitään ole, ennen tutkimusta.Kerroin ripulista ja sitten tähystettiin, sen jälkeen lääkäri oli vielä vihaisempi ja sanoi ettei terveempää mahaa voi olla...kysyin että eikö ees punoitusta..no ei.

Kysyin entä ripuli ja suoliston puoli että mulle sanottiin täältä ohjattavan jatkoon.Se tuumasi että tää on sitä samaa kaikki ja mieti oman lääkärin kanssa.

Odottelen kun omalääkäri soittaa joskus koepalavastaukset ja mietitään sitten.Periaatteessa ylämaha on nyt ultrattu ja tähystetty, verikokeet kunnossa.Kohta alan kallistua itsekkin siihen että olen potenut mahaani jo ennen täysi-ikäisyyttä,välillä vuosia ettei mitään ja välillä kauheita kipuja,välillä lieviä...jos maha ja vatsanalue on mun akilleen kantapää sitten...

SitrusRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 9.46
Mua huvittaa tuo kertomuksesi lääkärin vihaisuudesta. Mä sain kauan sitten lähetteen ylävatsan UÄ:hän. Lääkäri sanoi vihaisesti, että ei tuollaisten vaivojen takia kyllä ultraääneen yleensä tulla. Vastasin tismalleen samaan sävyyn että palautteen voi antaa lähetteen kirjoittajalle, enkä se ole minä. (Olen aina ollut vähän tällainen terrieri.) Siitä lääkäri lauhtui ja teki tutkimuksen ihan tyynesti.

No mut hyviä uutisiahan nuo on, onneksi olkoon. Kyllä sun vaivoille vielä syy keksitään, usko pois.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 10.28
Sanoin minäkin lääkärille että anteeksi sitten vaan että olen hankala potilas mutta ajattele jos omaan mahaasi koskisi tällä lailla:(

Hiton kiukkunen tosiaan oli ja mua otti päähän kun tietyllä äänensävyllä(taas tää on täällä meitä vaivaamassa turhaan kuulsi rivien välistä) luki sitä mun historiaa ja huone oli täynnä porukkaa...

On tämä siitä hyvä uutinen tietenkin että mun vouhotus mahalaukun osalta voisi loppua kai.Kivut näköjään on ja pysyy.Luulisi näillä vaivoilla että edes pieni haavauma..."mitä vielä" tuumasi siihen lääkäri.

Paksusuoli ja gynen puoli pitää neuvotella oman lääkärin kanssa.Mitä...mulla ei sitten myöskään taideta laittaa refkuksitauti diagnoosia vaikka oireita on, jotain se lääkäri sanoi kurkusta mainitessani että se on oire, toki on mutta mistä...mun kohdalla stressistä jolle ei ole elimellistä syytä O.O

Ja kurkkuoirehan on nyt poissa tällä hetkellä.

MallaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 11.34
Voi miten hyviä uutisia sait AnnaMyy! Toivottavasti pystyt hellittämään ja kipusi vähenevät. Gynekologinen puoli/hormonit on toki syytä selvittää. En tiedä kuinka kauan stressaava elämäntilanteesi on jatkunut, mutta se voi hyvinkin olla pääsyy kipuiluusi. Tässä yön yli nukuttuani olen tullut siihen tulokseen että omalla kohdallani ainakin. Jotkut reagoivat stressiin päällä, toiset vatsalla. Eikös sitä ennen sanottu vatsahermoiksi :) Mutta hienoa tosiaan!

refluksikurkkuRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 14.55
Harmi ettei tähystys tuonut selvyyttä kipuihin! Niihän se monella tosiaan ainakin refluksipouolella menee ... varsinkin jos sairastaa yleisempää ei-erosiivista refluksitautimuotoa, jolle on tyypillistä "ei näkynyt mitään" - kommentti.

Aiotko pyytää vielä refluksitutkimusta eli 24h ph mittausta vai jätätkö tämän puolen tutkimukset tähän?

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 16.36
Aion jutella oman lääkärin kanssa kun soittaa koepaloista, mutta hänhän sanoi että tämä tähystäjä voi laittaa etennpäin jos ei tässä selvii ja tähystäjä tiuski että oma lääkäri jos katsoo aiheelliseksi jatkoja niin sitten.

Refluksitutkimuksia en varmaankaan pyydä, nuo kurkun kuristus ja ahtausoireet ja poltteet on ajoittaisia joten osaan suhtautua niihin koska ne on aina olleet aikansa ja menneet pois.Vaikka niiden päällä ollessa saatta jopa yläselkäkin olla tulessa muun lisäksi.

Mahan osalta tähtään gynelle ja kuulostelen oireita, tuo ripuli on vähän outo kun ei mulla ole tällaista ennen ollut,ummetuspuolta se on ollut enempi suolentoiminnan häikkä jos niitä on ollut.

Ylämahan poltteesta en osaa sanoa mitään, se kun on lähes jatkuvaa.Lähiviikkoina/kuukausina tulee erittäin suuri ratkaisu myöskin tähän kuristavaan elämäntilanteeseen, jota voisin kuvailla samoilla sanoin kuin mahaa:kuristava,puristava,ahdistava,jäytävä,piinava ja polttava.

Kirjoitan joulupukille jahka saisin edes YHDEN huolettoman ja vaivattoman päivän jonka aikana kokisin iloa ja vaikka pikkuriikkisen mielihyvän häivähdyksen.Se antaisi uskoa että kykenen tuntemaan niitä.Ovat niin totaalisen hukassa.

VaniljaRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 16.52
"Mitä surullisimmissa ja hankalimmissa tilanteissa voimme uskoa, että jokin muu on mahdollista, että asiat voivat muuttua, että ihmeitä voi tapahtua." Sanoo Marianne Williams

Hyvä että tähystys on ohi ja yksi asia on ainakin selvitetty. Oliko sinulle tehty ylävatsan ultraäänitutkimus? Sieltäkin saattaisi selvitä jotain. Outoa on että lääkäri on vihainen, kyllähän hänen pitäisi keskittyä siihen että löydetään syy kipuilullesi eikä mihinkään muuhun.

AnnaMyyRe: Kuristta ja ylöosa ahtautunut ...12.12.2013 17.00
Joo ultra tehtiin 13 päivä viime kuuta ja sisäelimet olivat kunnossa.

Mä varmaan olen sen tähystäjän mielestä henkilö joka huvikseen kuormittaa muutenkin ruuhkaista terveydenhuoltoa,siksihän äsähdinkin hänen kiukulleen.

Niin no alvariinsahan gastroskopiassa hypinkin kun 10 vuotta sitten se tehtiin tätä ennen.

Tuo on lohduttavaa kun saamme uskoa asioiden muuttumisen parempaan.Koitellaan kyllä ja kovasti mutta usko pitäis saada pysytettyä lujana.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: