Keskustelu

MiisaMillaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 18.9.2013 22.20
Terve,
minulle tehtiin eilen vatsalaukun tähystys nukutuksessa (todella vahvan yökkäysrefleksin ja pelon takia) ja eilisen sekä tämän päivän aikana on ilmaantunut inhottavia oireita. Kurkku on ollut kovasti kipeä heti heräämisestä lähtien ja ääni käheä, vatsalaukkuun sattuu lähes koko ajan varsinkin jos mitään yritän syödä, ja mikään ruoka ei pysy "alhaalla" vatsalaukussa vaan koko ajan tunnen polttelun ja ruuan raapimisen runnellussa ruokatorvessa.. Lisäksi minulle nousi 38,6 asteen kuume ja syvät hengenvedot sattuvat. Tähystyksessä otettiin neljästä kohdasta yhteensä 14 näytettä.

Kysyisinkin siis millaisia oireita teillä on ollut tähystyksen jälkeen ja kuinka paljon koepaloja teiltä on otettu?

mazzioRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 18.9.2013 22.35
2 gastroskopiaa olen kokenut. Molempien jälkeen kurkku oli 1 päivän kipeä ja oli käheäkin. Kuumetta ei ollut. Koepaloja otettiin todnäk vähemmän kuin sinulla. Minusta gastroskopia on varsin helppo toimenpide, jota turhaan pelätään. Kyllähän siinä henki kulkee ihan hyvin koko ajan. Täytyy suhtautua positiivisesti siihen, että se on erittäin hyvä tapa selvittää vatsaongelmia.

riiflaksiRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 18.9.2013 23.10
Minulla oli kyllä kurkku tosi arka tähystyksen jälkeen useampia päiviä. En saanut silloin edes mitään puudutettakaan kurkkuun!!! enkä huomannut pyytääkkään kun aattelin sen saavani automaattisesti. Tietysti kurkun arkuuteen varmaankin vaikutti minulla vielä sekin kun kärsin juurikin kurkkureflusta.

SaturnusRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 18.9.2013 23.19
Kurkku oli kipeä ja pari päivää tuli ällöttäviä, tähystysletkun makuisia röyhtäyksiä... Mahaan jäi myös ilmaa, joka teki kipeää.

SitrusRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.9.2013 0.01
Sanoisin että ota yhteys lääkäriin, jos sulle tuli kuumetta. Ei ole normaalia.

MiisaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.9.2013 9.32
Hoitajalle eilen soitinkin enkä saanut sieltä oikein tyydyttävää vastausta joten nyt odottelen tähystäneen lääkärin yhteydenottoa. Vatsa on kovin kipeä ja en oikeen saa syötyä kun ruoka aiheuttaa vatsakrampit ja pahan ylösvirtauksen joka sattuu..

refluksikurkkuRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.9.2013 10.26
Miisa, hyvä, että saat lääkäriin yhteyden. Niinkuin Sitrus toteskin, kuumetta ei pitäisi olla. Tsemppiä! Pystytkö syömään mitään kevyttä nestemäisempää??

Miksi sulle muuten määrättiin tähystys? 3-4- kohdasta ottoa on ollut aikaisemminkin mutta en muista että kukaan olisi maininnut varsinaisen näytemäärän (14 kpl tuntuu kuitenkin huolelliselta tähystäjältä).

Sanottiinko sulla mitään heti heräämisen jälkeen ruokatorven tai vatsan kunnosta?

MiisaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.9.2013 10.44
Gefilusjuomaa ja löysää kauravelliä olen saanut syötyä, ne kun ei satu niin paljon ylös noustessa..

Refluksista olen kärsinyt vauvaiästä lähtien (tällä hetkellä ikää 17 vuotta) jolloin viimeksi tähystetty ja tehty jokin 24 tunnin mittaus jossa selvinnyt, ettei vatsaportti sulkeutunut lähes ollenkaan. Jatkuva lääkitys minulla oli ensimmäiset kaksi vuotta jonka jälkeen pärjäsin suht koht ok ilman lääkkeitä 12 ikävuoteen asti jolloin nexium 20 mg kuuriluontoiseen käyttöön. Nyt keväällä kuitenkin oireet paheni eikä nexium 40 mg pitänyt tilaa edes siedettävänä ja lääke vaihdettiin somac 40 mg sekä sain lähetteen vatsalaukun tähystykseen, jotta selviäisi vatsan tämänhetkinen tilanne. Somac auttoi refluksioireisiin, mutta aiheutti niin kovan pääkivun että jouduin lopettamaan lääkkeen jo kolme viikkoa ennen tähystystä.

Ulkoisia muutoksia ei tutkimuksessa näkynyt ja kaikki näytti olevan ennallaan, eli on oletettavaa että refluksi johtuu edelleen toiminnallisesta eikä rakenteellisesta syystä. Koepalojen runsasta määrää ei lekuri kommentoinut mitenkään, 2.10 menen kuulemaan niiden ja verikokeiden tulokset.

huohRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 16.10.2013 23.23
Miisa, joko sait vastaukset koepaloista?

MiisaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.10.2013 11.30
Jep, koepalat täysin kunnossa.. Oireet vaan on järkyttävät ja alan olla toivoton kun Somac ja Pariet aiheuttaa järkyttävän pääkivun eikä Nexium 40 mg tai Zolt 30 mg (?) vie oireita. Vauvana diagnosoitiin refluksi joka johtui siitä, ettei se sulkija vatsalaukun ja ruokatorven välillä sulkeutunut lähes ollenkaan. Poikkeuksellinen diagnoosi siis. Nyt päivittäiset pahat oireet (mahakipu, hengenahdistus, ruuan nouseminen ylös-alas ja välillä suuhun) ovat ajaneet minut lähes epätoivon partaalle ja odotankin sitä, että pääsen selvittämään olisiko leikkaus omalla kohdallani mahdollinen vaihtoehto. En halua enkä näillä näkymin pysty syömään salpaajia lopun ikääni, ikää kun on vasta 17. Onko täällä muita joille salpaajat on aiheuttaneet noin pahoja oireita? Onko ne helpottaneet? Minulla noin 10 päivää syönnin aloittamisen jälkeen alkaa päivittäinen pääkipu, joka ei meinaa laantua lääkkeilläkään. Panacod on yleensä lopulta auttanut.

ESARe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 25.10.2015 8.21
tähystyksen jälkeen, seuraavana päivänä alkoi mahakivut ja ne vain paheni ja parin päivän päästä oys ja verikokeita ja ultra ja suolaliuosta
suoneen. Ei ne löytänyt syytä ja ei kun kotiin kivut jatkuneet kohta viikon pientä kuumetta-

SannaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 15.1.2016 11.26
hei, mulle tehtiin vatsalaukun ja ohutsuolen tähystys eilen. Näytepaloja otettiin kuusi. Itse toimenpide oli todella kivulias, mulla vielä todella korkea kipukynnys. Syyksi sanoivat että olen niin pieni ja hoikka, sekä suolistoni oli normaalia mutkikkaampi. Useasti lääkäri ja hoitaja kommentoivat :onpa vaikee suolisto ja ohoh mikä mutka. Joutui siis runnomaan letkua eteenpäin, tai siltä se tuntui ja meinasin välillä mennä kivun takia kaksinkerroin, kovasti vaikeroi melken koko toimenpiteen ajan. Hoitaja kommentoi jälkeenpäin: nyt vedän sanojani takaisin koska oli taatusti todella kivulias toimenpide. Näin näytöstä että näytteenotto kohdista vuosi verta joka on mielestäni normaalia.
Sain syödä tunnin toimenpiteen jälkeen ja alkoi todella kovat vatsa kivut, välillä lähes kaksinkerroin jouduin olemaan. Illalla söin lisää vaikka kivut pelotti. Ei tullut pahoja kipuja. Aamulla söin ja nyt todella kovat keskivatsa kivut, ja vatsa kovahko. Verta ei tuu mistään suunnaasta.
Mulla tehtiin toimenpide, jatkuvan kuumeen vuoksi. Epämääräisesti olen ollut kipeenä kolme vuotta. Eilen oli kuumetta mutta mulla on kuumetta joka päivä, ollut jo vajaan vuoden. Väsynyt olen, sairaan väsynyt ja ulkoisesti olen sairaan näköinen. En osaa kommentoida omalta kohdaltani onko kuume normaalia sillä mulla kuumetta joka päivä.
Mut tää vatsakipu on ihan sairasta ja toimenpide kohdallani oli todella brutaali. Ihmisen rääkkäämistä.

EsaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 17.1.2016 11.25
Minulla oli kanssa kovat vatsakivut kaksi viikkoa.
Kävin välillä oukssissa ja siellä tiputuksessa ja sen jälkeen kotiin.
Taas kärsimään sitten hermostuin ja menin terveyskeskukseen
ja sanoin että en lähde ennen kuin annatte sen tupla antibiootin
sen jälkeen kivut loppu.

Pipsa2016Re: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen16.3.2016 9.37
Kävin eilen nukutustähystyksessä. Multa tähystettiin vatsa ja paksusuoli samalla kertaa. Olin oys.ssa. Oli erikoista kun sai itse painaa nukutusnappia salissa. Heräsin muutaman kerran kesken toimenpiden kipuun. Painoin nappia ja aah ihana uni tuli samantien. Sain mukaan kolonoskopian raportin mutta gastrodkopian en. Pitänee soittaa sinne ja kysellä perään.
Eline tuli kipuja syödessä ja vatsalaukku sekä vatsaportti oli kipeä. Syön särkylääkettä selkään joten se ehkä vähän auttoi.
Nyt aamulla sattuu taas syönnin jälkeen ja rupesin etsimään asiasta tietoa täältä.
Mukava lukea muiden kokemuksia vaikka onhan se ikävää kun monella on ollut kipuja paljon.
Minun kolonoskopia ei mennyy ihan hyvin koska tyhjennys ri onnistunut kunnolla. Olen aiemminkin käynyt siinä ja join neljä litraa tyhjennysjuomaa, silloin kehui että puhdas on.
Nyt en saanut jostain syystä suolta tyhjäksi vaan jouduin pitkin yötä juoksemaan vessaan, ja aina ei kerinnyt sinne asti.
Aamullakin vielä toimi vatsa. Olivat huuhdelleet suolta nukutuksessa ja vaijerikin oli mennyt poikki. Haava oli myös tullut joka kuitenkin tyrehtyi onneksi. Näkyvyys siis oli heikkoa. Varmaan siellä on hurtti huumori lentänyt kun ovat joutuneet huuhteluja tekemään. 😂
Kumma kyllä vatsa on toimi virlä kotiin tullessa ja aamullakin..

Tintti2Re: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 16.3.2016 12.30
Varmuuden vuoksi kannattaa ehkä seurata minkävärinen uloste on...että haavauma ei enää vuoda.
Tämä on aivan eri asia mutta kun minulta poistettiin polyyppi peräsuolesta tähystyksen yhteydessä niin lääkärillä oli niin kiire että ei antanut hoitajan hakea välineet leikkaussalista joilla poistokohta olisi poltettu ( toimenpide polilla ) ja kotiin päästyä alkoi vuotamaan verta vaikka heti toimeenpiteen jälkeen oli tyrehtynyt.
Piti palata takaisin sairaalaan ja poistokohta poltettiin.
En yritä pelotella ja sinun kohdalla varmaan vain pieni haavauma jolle ei tarvitse tehdä mitään....polyypin poistossa kyse isommasta haava-alueesta.

SaturnusRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 25.3.2016 14.39
Tähystys oli toissapäivänä helppo ja olo heti sen jälkeen normaali eiliseen asti. Tänään alkoi kova kipu vatsassa mahalaukun kohdilla heti, kun join aamulla ekan kerran vettä. Syömisestä ja kahvista paheni edelleen. Kovia, hetken kerrallaan kestäviä kipuja.

Voiko koepalan ottokohdat oireilla näin voimakkaasti? Miten isoja ne palat on, mitä sieltä otetaan? Vai onko maha muuten vain herkillä letkun nielennästä.

AnnaMyyRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 25.3.2016 17.21
Ne palat on sellasia ihan hippusia ja samantien ne sulkeutuukin kun palat napsastaan.Erottaa ne silmällä kun laittaa säilytysnesteeseen just ja just.

LippaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 24.1.2017 21.11
Hei. Miulle eilen tehtiin gastropia nukutuksessa. Jäätävät kivut kurkussa ja rintakehässä. Rintojen alta keskeltä ylävatsa turvonnut kaksinkertaiseksi ja siinä isoin kipu. Tavallaan ylinten vatsalihasten alla. Kuuluukohan tuo asiaan? Syvään hengitys ja yskiminen tuntuu siltä että rintakehä repeää. Huoh.

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 24.1.2017 21.17
Eipä ollut tuollaisia kipuja.

Kurkku oli muutaman päivän "arka ja käheä" sekä pallean seudulla "kiristystä" eli tuossa keskelläpä hyvinkin.

Löytyikö sinulta jotain? Palleatyrää, tulehdusta....?

Kannattaa soittaa tähystyslääkärille ja kysyä kivuistasi.

JopujooRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 25.1.2017 21.05
Mulla ei tullut mitään muuta kuin ilmaa vatsaan pariksi päiväksi.Kurkku oli ehkä vähän karhea pari päivää.Itse toimenpide oli helppo.Vähän kaotutti mut kun hengitteli ja mietti muuta niin hyvin meni.Polyypeista otettiin koepaloja joista ei mitään löytynyt.Eikä muutenkaan mitään.Nyt mietin että pitäiskö mennä uudelleen kun oireet on niin pahat olleet Joulusta asti.

SNRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 28.1.2017 13.01
Kävin eilen tähystyksessä elämäni toisen kerran. Ensimmäinen kerta oli 10 vuotta sitten ja se meni todella helposti. Nyt täytyy sanoa, että kokemus oli juuri päinvastainen. Yökkäilin rajusti koko tutkimuksen ajan ja oksensin sappinestettä. Lääkärikin sanoi minulla olevan harvinaisen raju oksennusrefleksi. En ymmärrä mistä johtuu, että edellinen kerta oli mielestäni hyvinkin helppo, enkä siksi osannut pelätä tätä kertaa. Kurkku on luonnollisesti edelleen kipeä, vuorokauden ajan limaa nousi niin, että jouduin sylkemään sitä ämpäriin. Vasemmasta silmästä katkesi verisuoni ja joka paikka on kuin hakattu.
Voiko tekijällä olla näin suuri vaikutus oireisiin?

anskuRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 4.10.2017 16.44
Mulla nyt viikko vatsalaukun tähystyksestä . Kamalia vatsa kipuja , ruoka tekee vaan kipeemmäksi . Vähän lämpöä ollut ja niin väsynyt . Onko normaalia ?

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 4.10.2017 20.10
Minun mielestä ei normaalia....

Aikuinen nainenRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 4.10.2017 20.34
Kuulostaa ihmeellisestä, että lämpöä on ja vatsakipuja. Ehkä huomenna kannattaa ottaa yhteyttä sinne missä tähystys on tehty. Osaavat varmaan paremmin neuvoa sinua mitä pitäisi tehdä ja onko kaikki tähystyksessä johtuvaa.

Itselläni ei ole mitään vastaavaa ollut.

Jaksamista kipujen kanssa 👍

Rakenteellinen_Re: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 9.10.2017 3.14
Moikka,

Mulle sanoi tähystävä lääkäri, kun kävin tähystyksessä että toisilla tuo koepalojen ottaminen sattuu tosi kovasti, toisilla ei yhtään. Mua sattui ihan huolella kun otettiin kahta viimeistä palaa, mutta se oli ihan normaalia. Vatsa oli sellasen 2-5 päivää satunnaisesti kipeä, oikeastaan vain muutamasta kohdasta ja se sitten itsestään tasoittui. Myös tuo kurkkukipu oli hetken, mutta ei häirinnyt. Kuumetta minullakaan ei ollut, joten sillon kyllä kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.
Muita oireia ei ollut, tähystävä läkäri oli taitava ja toimenpide oli muuten suhteellisen ok. En tiedä voisko vaikuttaa kiputuntemuksiin vatsalaukun limakalvon nykytila, kun mulla löytyi sieltä krooninen gastriitti koepaloista, jotka koski...eli se vatsan limakalvo oli valmiiksi jo tulehtunut, et en ite kyllä ihmettele että koski.

raili karlsson Re: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 12.3.2018 6.14
jopu joo
minäkin olin gastrokopias.. tähystettiinb leikkauksen jälkeen,, ei ollut mitään oireita enne gartokopiaa... leikkaus meni onnistuneesti ja laihduin kivasti ja kaikki ruoka meni alas normaalaisti,, mutta nyt gastrokopian jälkee vatsa kipeä ja kovin turvoksissa ja vatsassa täyteläinen tunne... ennen koetta ei mitään vaivoja.. voiko gastokopiass mennä jokin pieleen ja rikko vatsan seinämii ,, harmittaa koska minulla oli taitava ylilääkäri joka leikkas minut ja oli 9 päivää sairaalassa mut nyt tämä kevytnukutuksessa tehty gastrokopia on pilannu mun vatsan toiminnan täysin

SeppoRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 15.11.2019 19.51
Itsellä tehtiin eilen tähystys ja kurkku nyt ei niin kipeä mutta karhea jotenkin ärsyttävä fiilis :s

MaisaliisaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 15.11.2019 20.03
Mulla tais olla kaksi päivää kurkku kipee tähystyksen jälkeen.

HenriRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 9.7.2020 8.10
Eilen aamupäivällä mulle tehtiin anestesiassa gastro - ja kolonoskopia. tähystys meni loistavasti, koska itsehän entiedä siitä mitään, koska vintti oli pimeenä noin 2 tuntia, herättyäni päässä vaan heitti ja oli kamala vessahätä. illalla alkoi vasta ilmenee mahan poltetta aaltoilevasti, välillä helpottaa ja välillä ihan sietämätön. nyt näin aamulla ilmaan tulee kamalasti, röyhtäilen ja röyhtäyksien mukana suuhun tulee veren maku ja vatsaan sattuu enemmän kuin eilen.
Pitäiskö huolestua?

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 9.7.2020 9.47
Sinuna olisin yhteydessä hoitajaan/lääkäriin, jossa tähystys tehtiin.

Itselle tehty viimeksi tammikuussa ilman anestesiaa, eikä kipuja ollut lainkaan. Ilman kertymistä vatsaan jonkin verran, joka meni ohi muutamassa tunnissa.

GingerRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 30.9.2020 23.59
Up. Voi ilmeisesti tehdä yhtäaikaa molemmat tähystykset.

JessiRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 26.1.2022 22.30
Itselläni tuntuu, että gastroskopia on lisännyt refluksioireitani. Onko kenelläkään muulla ollut samoja tuntemuksia? Oliko tilanne ohimenevä? Tutkimuksesta on viikko ja mielestäni oireilen jopa jonkin verran pahemmin kuin ennen tutkimusta.

AnitaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 6.2.2022 2.24
Anonyymi lääkäri teki gastroskopian, hän ei esitellyt itseään. Hoitajat olivat ystävällisiä ja ilmeisesti yrittivät paikata lääkärin moukkamaista käytöstä. Puudutussuihke laitettiin nieluun. Sen verran nimetön lääkäri puhui minulle tutkimuksen aikana, että sanoi: ? Nielaiskaa, kun lääkäri sanoo!? Tutkimus oli kauhea. Yökkäilin ja nieluun ja palleatyrään sattui. Toimenpiteen jälkee tämä puolijumala sai minulta kyllä palautteen. Sanoin, että on se outoa kun edellinen kerta oli sujunut ilman minkäänlaista kipua. Hän sanoi etten tarvinnut esilääkitystä, kun olin rauhallinen.Toimen pide tehtiin eilen aamulla. Kaurapuuron ja banaanin syönnin jälkeen oireilu alkoi. Järisyttävät kramppaavat kivut uloittuvat korviin saakka ja jatkuivat yhdeksään illalla. Nyt vuorokauden aja kivut ovat lievemmät ja harventuneet. Aiemmin en röyhtäillyt, mutta nyt sitä enemmän. Koepaloja otettiin, mutten tiedä kuinka paljon ja mitä, kun tämä nimetön oli niin puhumaton. En kyllä tiedä, että saanko edes luulla niistä, kun ei kertonut sitäkään.

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 6.2.2022 8.06
Olen tähän ketjuun kirjoittanutkin. Ote aiemmasta:
Kurkku oli muutaman päivän "arka ja käheä" sekä pallean seudulla "kiristystä" eli tuossa keskelläpä hyvinkin

Viimeksi tehty tammikuussa 2020. Röyhtäilin myös toimenpiteen jälkeen. Oletan kertyneen ilman tulevan pikkuhiljaa pois. Koepalojen vastauksista en myöskään saanut tähystävältä lääkäriltä vastausta. Löysin vastaukset kanta.fi:sta n kk:den kuluttua), jotka oli kirjattu kyllä tosi selkeästi, jokaisen kohdan koepalojen tulokset erikseen.

Uskon kyllä että mikäli koepaloista löytyy jotain lisätutkimuksen aihetta, niistä tulee ilmoittaa potilaalle.

Toivottavasti olosi on tänään jo parempana 🌻

LetkuRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 8.2.2022 13.31
Minulla ei ole todettua refluksia mutta vastaan silti.

Toimenpide tehtiin aamulla ja oli kammottava. Yökkäilin ja kouristelin koko homman ajan, vaikka nielu puudutettiin. Puudutus ei auttanut lainkaan. Kun letku vietiin vatsaan, helpotti hieman, mutta kun laittoivat ilmaa, kouristelu vain paheni. Hirvein vaihe oli, kun yrittivät päästä vatsalaukusta ohutsuolen alkuosaan, silloin yökkäilin huutoörinää ja jos vatsassa olisi ollut jotain, olisi lentänyt paineella pitkin seiniä. Kolme tai neljä koepalaa ottivat. Koko ajan kramppasi ja kouristeli, lääkäri totesi että vaikea nähdä mitään, kun vatsa liikkuu niin vilkkaasti ja pumppasi ilmaa sisään kuin auton rengasta olisi täyttänyt.

Toimenpiteen jälkeen kurkku oli kipeä, mutta se meni ohi kolmessa tunnissa. Pari tuntia tutkimuksen jälkeen alkoivat ylävatsakivut, kun söin kiinteää ruokaa. Aaltoilevaa, kramppaavaa poltetta heti rintalastan alapuolella, oikealle painottuen. Vihlontaa ja nipistelyä. Pientä lämmönnousua ja heikko olo myös. Päivystykseen pitää kuulemma lähteä, jos ei helpota. Nyt seurailen oloa ja pelottaa melkoisesti, että jonkin sortin komplikaatio tuli.

Ei ikinä enää tuohon tutkimukseen. Mikään ei ole ollut yhtä kauheaa, vaikka lääkäri oli ystävällinen ja avustava hoitaja myös.

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 8.2.2022 15.26
Kuulostaa Letku kyllä tosi kamalalta kohdallasi tähystystutkimus.
Mistähän lienee johtunut.

Minulle tosiaan tehty kaksi kertaa, eikä kummallakaan kerralla ollut mitenkään kivulias, epämiellyttävä tottakai. Sappea nousi ylös toka kerralla, mutta tähystävä lääkäri kuittasi sen sanoen: ohutsuoli siellä reagoi kun luuli saavansa ruokaa kun tähystysputki kosketti sinne.

Minua ei puudutettu kun olen allerginen eräälle puuduteaineelle, niin eivät ottaneet riskiä.

Ruokatorventulehdus diagnosoitiin molemmilla kerroilla, sekä palleatyrä ja tietty refuksitauti. Nämä siis kanta.fi:ssa.

Jaksamista kaikille tasapuolisesti.

_VP_Re: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 11.2.2022 21.54
Kerran tähystetty, ei lainkaan kivulias, joku pikapuudutus taisi olla. Tähystäminen on epämiellyttävää, vähän yökkäilyä muttei mitenkään paha kokemus ja se on nopeasti ohi. Mahassa oli lievää inaktiivista tulehdusta. Mitään jälkioireita en muista että olisi ollut, ehkä pari ylimöäräistä röyhtäisyä tuli ja olisko takahammasta vähän särkenyt.

Mielestäni helpompi kuin kolonoskopia (3xtähystetty), koska ei tarvitse tyhjennellä suolta ja ulostaa vettä useampi tunti ennen toimenpidettä. Itse skopia (kolonos- tai gastro-) ei ollut itsellä mitenkään paha kokemus.

HuolestunutRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 11.2.2022 23.08
Kaksi kertaa tähystetty. Ekalla kertaa ilmaa jäi vatsaan loppupäiväksi. Toisella kertaa illalla nousi pariin otteeseen kurkkuun kirvelevää nestettä tms. Eipä muuta.

pihlisRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 19.2.2022 11.49
On täysin ymmärrettävää, että vatsanportti löystyy entisestään, kun siitä työnnetään väkisin läpi ulkoista materiaalia, tässä tapauksessa kamera (letku). Toki aiheutettu ongelma yleensä palautuu.

JessiRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 20.2.2022 15.27
Pihlis, onkohan tästä olemassa jotain dataa oikein? Itselläni tähystyksen jälkeen oireet ovat lisääntyneet paljon. Tähystyksen löydökset olivat normaalit. Tähystyksessä kylläkin jo kuukausi aikaa, eli ehkä tämä on vain sattumaa.

PihlisRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 20.2.2022 21.54
Ihan maalaisjärki näin sanoo. Toki riippuu tekijästä, potilaasta, anatomiasta, todella monesta asiasta. Ja eihän asialle mitään voi. Tähystää on toisinaan pakko.
Itse tiedän, että ongelmani on juuri tuossa alasulkijassa, jolloin harkitsen erittäin tarkkaan tähystyksen tarvettani.

JaskaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 5.4.2022 23.38
Minulla oli pari päivää kurkku kipeä ja naama täynnä pikku verenpurkaumia paineesta minkä kova yökkäily sai aikaan. Gastroskopia oli epämiellyttävä mutta siitä huolimatta helppo ja nopea toimenpide. Minulle ei ainakaan jäänyt mitään pelkoja yms.

AnaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 10.4.2022 23.55
Tuntuu että oireet pahentuneet tähystyksen jälkeen. Kurkkukipua, jäätävää röyhtäilyä jatkuvasti, sekä poltetta mahassa ja rintalastan alapuolella. Tähystyksestä aikaa 3 päivää.

SitrusRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 11.4.2022 1.36
Mulla on tuo sama kuin Pihliksellä: gskopian jälkeen alasulkija
toimii kehnosti. Oireet on pahemmat ainakin viikon. Tietysti
sisuskalut kipeytyy myös kun on letkulla rassattu.
Ps. Vatsanportti on mahan ja ohutsuolen yhtymäkohta.

Anaandylehtinen@gmail.com11.4.2022 3.11
Voiko tähystys tehdä pysyvää vauriota alasulkijaan? Tuntuu että ollut paremmat oireet tähystysen jälkeen.

JessiRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 11.4.2022 17.41
Ana, tätä minäkin mietin. Tähystyksessä on 3kk ja oireet ovat olleet siitä lähtien tuplasti pahemmat kuin ennen. Järki tässä välillä meinaa mennä.

MirellaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 11.4.2022 22.39
Minut on tähystetty monta kertaa, vain puudutussuihkeella nieluun, ei koskaan ole tullut mitään kurkkukipua eikä muitakaan jälkioireita.

sappiRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 30.9.2022 7.19
Minulla ei ole refluksia epäilty mutta kovien sappityyppisten kipujen vuoksi kävin toissapäivänä gastroskopiassa, tarkastettiin johtuuko kivut suoliston puolelta. Samana päivänä skopian jälkeen lievää kipuilua, sitten seuraavana päivänä päivällisen aikaan ihan rupesi kipristelee, turvottaa ja inhottava olo mut päätin olla iltavuoron töissä loppuun et saa muuta ajateltavaa. Yöllä herätteli vatsan kipuilu. Nyt aamulla kipuilee ja röyhtäyttää. Mut ei tää oo mitään verrattuna kipukohtaunsiin, mut tosi epämiellyttävää ja vaikea olla.

HarriRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 16.4.2023 11.06
Kävin muutaman vuoden jälkeen perjantaina mahatähystyksessä.
Meni ihan mukavasti, mutta samana iltana nousi kuume yli 38.
Panadolilla laski ja seuraavana päivänä taas uudestaan kuumetta, Panadolilla taas aisoihin. Nyt sunnuntaina alkoi ripulointi aamulla.
Mitähän sieltä mahtoin saada?
Edellisen kerran jälkeen ei ollu mitään ongelmia.

PikeRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 16.4.2023 13.06
No voih, oisko kuitenkin vaan valitettava yhteensattuma ja Noro-virus? Voihan se olla, että sait sen sairaalasta. Oletan, että sairaalassa tähystys tehtiin.

Itse menossa tälle keväälle/kesälle ja ainahan riski on saada mukaansa jotain esim. Korona, Noro tms. Kaksi aiempaa keryaa ok, kurkun karheutta lukuunottamatta.

Toiv sulla menee pikaisesti ohi

TarjaRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 21.5.2023 20.18
Itse kävin mahan tähystyksessä pari päivää sitten ja ruokaa syötyäni alkoivat kovat vatsakivut. Kestävät yleensä n 3-4 h, ehkä se aika minkä ruoka on mahalaukussa. Tänään toinen kerta mahakipua ja tajusin että mahakipu tulee vain jos syön lämmintä ruokaa. Eilen söin salaattia ja lasin viiniä eikä mitään. Ei muöskään aamupalasta tullut mitään mutta pväruoka, niin sängyssä 3-4 h. Eihän tämä sattumaa ole kun niin moni kärsii samasta asiasta. Erikoista on ettei lääkäri mainitse asiasta mitenkään eikä ohjeista kuinkaan. Toivon vain että menee nopeasti ohi, ehkä sitten kun nuo näytepalakohdat on parantuneet.

TähystettyRe: Millaisia oireita vatsalaukun tähystyksen jälkeen? 30.5.2023 1.11
Olen ollut monta kertaa, eikä mitään jälkioireita ole ollut, ei kurkussa eikä vatsassa, puudutus-suihke laitettu kurkkuun joka kerta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: